Találatok a következő kifejezésre: Miért nem tengeri (23 db)

A magyar családok többsége miért tengeri halakat eszik karácsonykor miért nem a magyar halakat választja?

Meglepödtem a karacsonyi menû kérdéseknél ,azon ,hogy 10 családbol 8 tengeri halas ételeket eszik karácsonykor : Azon gondolokodtam miért van ez így . 4 dolog jutott eszembe : 1 : nem tudják a magyar halakat jól elkészíteni . 2 : nem ismerik a magyar halfajokat 3 : szálkával nem tudnak mit kezdeni 4: az ára : amivel nem értek 1 mert közel azonos árban vannak..Sok különbség nincs .

Legjobb válasz: Ezt hol olvastad? Én mióta élek nem láttam ilyet.

Ezt hol olvastad? Én mióta élek nem láttam ilyet.
Elsõ vagyok. viszont hozzátenném, hogy sokan azért választanak inkább tengeri halat, mert a tavi halaknak pocsolya íze van. Tehát nem az elkészítéséhez nem értenek vagy az árával van bajuk, hanem szimplán csak nem szeretik az ízét. szerintem ez érthetõ indok. Bár mondom, én még tényleg nem találkoztam ezzel a jelenséggel.
én nem szeretem a magyar halakat, mellékízét érzek. tengerinek viszont nem
Szerintem halászlének 99%-ban pontyot vesznek az emberek. Igaz, nem mindig magyar pontyot, mert a szlovák, pl felébe kerül, (vajon nekik hogy sikerül annyiért is haszonnal eladni?!) de ezt tekinthetjük úgy, hogy nem tengeri, hanem "magyar". Rántani, egyéb olyan ételekhez, ahol az ember nem szívesen bíbelõdik a szálkákkal, egyértelmûen szinte mindenki tengeri halat vesz. Végtelenül egyszerû az oka, az olyan magyar hal, ami tényleg szálkamentesre filézhetõ, egyszerûen megfizethetetlen. Nem kicsit drágább, hanem konkrétan, egy átlag magyarnak megfizethetetlen. Hiába jobb egy szürke harcsa, 4000 ft-os kilós árat senki nem fog érte fizetni, mikor tengeri hal 1000 ft-ért is van.
Én azért szoktam tengeri halat venni, mert az már ki van filézve, és elvétve találni benne szálkát. A ponty borzasztóan szálkás, egyszer majdnem megfulladtam tõle, egy hajszálvékony kb. 1-2 centis szálkától, fül-orr gégész vette ki, de már be volt gyulladva. A 3 éves lányom imádja a halat, ezért csak filézett halat veszek.
Mi mindig halászlevet szoktunk készíteni karácsonykor magyar halakból. Viszont egyéb formában, pl. sütve a tengeri halakat szeretem. A 3. pont miatt :) Nem tudok mit kezdeni a szálkákkal, egyszerûen nem élvezem az evést, ha közben a szálkákra kell figyelnem.
5. opció: a folyami halakat sok ember jóval kevésbé szereti, mint a tengerieket. Nem is csoda, mert minõségben és ízvilágban összehasonlíthatatlanok. Egy büdös pontyot ne hasonlítgassunk már egy jó lazachoz, süllõhöz vagy nyelvhalhoz!
Ízlések, pofonok, lehetõségek... Én is szeretem a hekket, meg a lazacot, de sosem cserélném el egy jó, általam fogott pontyért, süllõért, sült keszegért. A pontyot igenis el lehet készíteni "szálkaveszély-mentesre). Filézd ki, az oldalvonal feletti részét irdald be sûrûn, kétéves gyerek is megeheti bátran. Természetesen elõtte a "fehérre tiztítás" (vagyis a pikkelyekkel együtt a pikkelytáskák eltávolítása), és a megfelelõen tiszta, és nagy vízbõl(nem futballpályányi pocsolyákból) származó potyka alapfeltétel. A vajas, fokhagymás-tejfölös süllõ is megér egy misét.. A sokak által "szeméthalnak" minõsített keszeg, kárász, ha fogás után mielõbb a lábasba kerül, szintén királyi csemege.(persze megfelelõ elõkészítés után) Szóval-szerintem- "nem kell mindig kaviár"!
1. Lustaságból - karácsony elõtt a bevásárlóközpontokban kapható élõhal általában ponty, ami szeletelve horror áron van, ha csak fejbe verik pucolni kell és a pikkely íze a levesben nem igazán felemelõ 2. a páromnak halálfélelme van a szálkától (elõször azt hittem, hogy viccel, de aztán képes volt majdnem megfulladni), így magamnak ponty szeletet neki halrudacskát sütök. 3. az igazi halászlé akkor jó, ha több halból készül és a fenéklakóknak igen pocsolya íze van. 4. legtöbbször a tengeri hal olcsóbb kb ennyi jutott eszembe elsõre
-Mert -egyesek- hülye sznobok, akik szeretik majmolni a "nyugati kultúrát"! -Rongyrázás! "Nálunk drágám homár meg lazac volt az ünnepi vacsora!"
És mert a tengeri halak sokkal egêszségesebbek, ezt se felejtsük el.
Van aki jobban szereti a lazacot vagy a makrélát mint pl. a pontyot vagy a harcsát. Meg attól is függ, hogyan, milyen módszerrel akarja elkészíteni.
Nem eszem hust, halat is csak nagyritkan, de olyankor lazacot, mert annak az izet szeretem egyedul, semmi mas oka nincs:) illetve egy bizonyos fajta halrudacskat, es bar nagyon minosegi, nem tudom, mennyi koze lehet az igazi halakhoz.:)
Amerikáról abban a korban még fogalmuk sem volt.
Amerika még nem volt felfedezve, amikor a bibliai sztorikat írták A többi meg nem létezik
Engem az érdekelne, hogy a Bibliában miért nem szenteltek több oldalt is Asgardnak. Hiszen az a skandináv mitológiában az istenek lakóhelye. Az vallás ez is vallás, ugyanott tartunk, akkor említsék is meg :D
Téves Lemúria, ha nem is ezen a néven de létezik! Afrika és Amerika között helyezkedik el az Atlanti óceán mélyén. Gibraltár felé található. Az Egyiptomi birodalom felsõ részéhez tartozott.
Azért, mert a Bibliában minden történet a földközi tenger környékén játszódik, nincs rá okuk, hogy bármi más helyet emlegessenek.
Jaja! Nagyon rossz emberek lettek attól, hogy õk elnéztek másfele, szerintem a kis pici istennek meg is kellett volna ölnie õket! BORZALMAS! SZEMETEK AMERIKÁBA VÁNDOROLTAK
Az amerikai népekkel nem törõdött Isten, akkor tudok pl. egy közelebbit: Az egyiptomi néppel miért nem törõdött? A Bibliában benne van, hogy a Fáraót azért támasztottam, hogy megmutassam rajta hatalmam. Tehát nem kell amerikába menni, lehet gondolkodni az egyiptomiakról. Szerintem, az a nép a kedves, aki tõle való. Egy másik példabeszéd, hogy amikor az utolsó idõkben lesz az aratás, amikor az emberek beérnek, külön válogatják õket. Szerintem ez a lelki fejlõdéssel van kapcsolatban. Az elmaradott népek még csírázás állapotában vannak. És nem minden ember érik be egyszerre, mint ahogy a termények sem. Valaki hamarabb megtalálja Istent, a bûnök felett úrrá lesz, ezáltal lélekben nemesebb, készen áll a betakarításra. Pl. amerikai õslakosok az állati szinten vannak, minden a természeti törvényekhez van igazítva, napisten, földisten, meg szánalmas istenek. A mi Istenünk ezzel szemben teljesen más! A bálványimádás is ehhez tartozik. Nekünk nincs semmilyen kapcsolatban bármilyen anyagi dologgal az Istenünk, nem ebbõl a világból való, tehát bálványimádás kizárt.
OMFG -.-" xD
A többi nép nem kedves Istennek. Attól, hogy amerikába vándoroltak nem lettek jobb emberek, inkább ellenkezõleg.
Mi ezen a nem érthetõ? Ádám és Éva elsõ gyerekei Káin és Ábel, plusz még pár lány, de az õ nevüket nem tudom. Szomorú tény, de az emberiség egy nagy beltenyészet. És ez sajnos sokakon meg is látszik. X)
A válasz pofon egyszerû, mivel azon a területen éltek azok az emberek akik írták. Amerikát késõbb fedezték fel. Lemúria sokkal korábban süllyedt el, kb a dinoszauruszok korában. Mút? Nem is hallotam még róla. Atlatisz meg valószínûleg csak mese. A lényeg az, hogy tudtommal a Himalájáról se ír, még is egy rettentõ nagy hegy, meg Ausztráliáról se ír? Pedig Ausztrália bizonyított tény, hogy van, nem pedig olyan baromság, mint a reptoidok, vagy mik. Remélem kielégítõ volt a válaszom.
Téves! Biblia szerint Káin volt az elsõ, aki gyilkosságot követett. Leszármazottaik már akkor is voltak, mármint Káinnak és Ábelnek.
És még annyit, hogy egy maja vagy dél amerikai õslakos úgy vagdalta a társait és ette az embereket, bûntudat nélkül. Felvetõdik a kérdés: Ember egyáltalán az ilyen? Embernek nevezhetõ? NEM. És ha még élnének õslakosok még ma is ennék az embereket. Rajtuk nincs az a bélyeg: Ember ha vétkezel legyen bûntudatod! Ha nem, akkor mit keresne bármit is benned az Isten?
Van egy érdekes rész a Bibliában, amikor Kain megöli Ábelt és Isten azt mondja: Mit tettél Kain?! Isten nem pusztította el, hanem azt mondta menj el a szemem elõl. Kain védekezik, hogy nem ilyennek teremtette-e az Isten, haragvónak? Miért teremtette ilyennek? Mert. És most következik a lényeg: Kain mondta, hogy hogy menjen így az emberek közé, ha megtudják gyílkos, megölik. Ezért Isten a bélyegét égeti holokára, hogy igen te az Én teremtményem vagy, senki sem nyúlhat hozzád! Az ember vérébe van égetve, ha bûnt követ el, akkor miért fáj mindenkinek? Éppen ezért. Figyeljük meg a többi nép kifejezést, éltek akkor is elmaradott emberek. Mivel Isten teremtménye Kain és Ábel volt egyedül, így el tudjuk fogadni, hogy más világrészeken is éltek emberek vagy emberszabásúak és akkor mi van.
"A keresztény Isten a "jó" mint fogalom megtestesítõje. Nem csak az én Istenem hanem a tied is, csak te még nem tudod vagy nem fogadod el. Aki Buddhista, muzulmán annak is az, mert rajta kívül nem létezik más. Csak mindenki más formában gondolkodik róla. " Tévedés. Az csak a te istened. A zsidóké és a keresztényeké. Isten a zsidókat teremtette. A skandinávokat más teremtette, és megint más a keltákat vagy a navahókat. A kérdésre. A Biblia írói nem tudtak más vidékekrõl.
Egyébiránt a vörös tengeren is csak rásegítéssel tudtak a zsidók átkelni, mi értelme lett volna nekik akkor Amerikát említeni?
A keresztény Isten a "jó" mint fogalom megtestesítõje. Nem csak az én Istenem hanem a tied is, csak te még nem tudod vagy nem fogadod el. Aki Buddhista, muzulmán annak is az, mert rajta kívül nem létezik más. Csak mindenki más formában gondolkodik róla.
Pont ez az, hogy nem lehet alapozni erkölcsi normákra. Ugyanis amíg ember él a Földön ezt meg fogja szegni, mint az idõk folyása során. Embereken nem tudsz változtatni. Ha valaki gané, akkor nehezen változik. Pont ezért mondta Isten, ne embereknek higy és emberekben bízz, hanem a te Istened vezessen. Aki emberekre alapoz, az mindig csalódik. A másik az, hogy egy ember gané vagy sem, a te szemszögedbõl nézed és nem biztos neked van igazad. Egy harmadik nem biztos azt a ganét ganénak tekinti. És még annyit, hogy a gonosz emberek is szeretik egymást, tehát nem mérvadó a szeretet. Nem ez a hit alapja.
Aki mások fölött mond ítéletet, magát ássa el. Nem a hit, vagy az imádkozás az ami megment, hanem az, ha elfogadjuk a többi vallást. Igazából én az összes vallást betiltanám, és csak az alap emberi erkölcsi normákat venném számításba. A templomok és egyéb rituális helyszínek fölöslegesek, ha az emberek egymással meg gané'háziak.
És egyéb szánalmas istenek? Mondd el, hogy a keresztény isten miért nem szánalmas?
A kérdező hozzászólása: Ha a Biblia Istentõl ihletett, akkor miért nem akarta Isten megjeleníteni Amerikát az akkor élõ embereknek, miért tartotta õket tudatlanságban, holott ott már akkor is éltek emberek?
A Bibliában leírtak szerintem évmilliókra terjednek ki, de a szerkesztgetéssel és a "népszerû magyarázatokkal" sikerült elfedni a valóságot és az egészet leszûkíteni, értelmét elrejteni

Hörcsögnek szabad-e ideiglenesen tengeri malac tápot adni? Ha nem miért nem?

Legjobb válasz: Pár napig nem lesz tõle baja, de hosszú távon nem kaphatja. A jobb tengerimalac tápokban C-vitamin van, ami egy hörcsögnek fölösleges, és túl nagy mennyiségben nem tesz jót. A malactápnak magas rosttartalmú alkotórészei is vannak(lucernakarika...stb), amit a hörcsög valószínûleg ott fog hagyni. Ez ártani nem árt, de a hörcsögök nem szeretik. Fehérje viszont nincs benne elég, a hörcsög igénye nagyobb.

Pár napig nem lesz tõle baja, de hosszú távon nem kaphatja. A jobb tengerimalac tápokban C-vitamin van, ami egy hörcsögnek fölösleges, és túl nagy mennyiségben nem tesz jót. A malactápnak magas rosttartalmú alkotórészei is vannak(lucernakarika...stb), amit a hörcsög valószínûleg ott fog hagyni. Ez ártani nem árt, de a hörcsögök nem szeretik. Fehérje viszont nincs benne elég, a hörcsög igénye nagyobb.
Ideiglenesen minden további nélkül. Az igazán nagy különbség, hogy a malactápban (és magkeverékben) nincs (csak minimális) kukorica és napraforgó. Azzal keverheted a tengerimalac tápot (keveréket) a hörcsögnek.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg otthon nyuszi, degu és tengeri malac táp van. Hörcsögöt pedig valószínû hogy holnap veszek de tápot csak jövõhéten tudok venni neki. Hörcsögnek mennyiszer kell adni tápot 1 héten belül? Úgy tudom elég neki 1 héten 1x tápot adni mert elássák a forgácsba, de emellett akár naponta gyümölcsöt kell neki adni avagy pl. répát.
Miért nem tudsz venni neki normális hörcsög magot? Én nem adnék neki mást, valahogy mindenképp vennék hörcsögnek való magkeveréket! Én minden nap szoktam adni nekik a friss gyümölcs és zöldség mellé. Megnézem mennyi fogyott a magból és az alapján annyit adok nekik, amennyit jónak látok. Ha kevés fogyott kevesebbet, ha sok fogyott, akkor meg többet.
A kérdező hozzászólása: Nem akartam írni, de ha már így adódott, rendben.. Azért mert csak jövõhét keddjén tudok venni tápot neki. Saját pénzembõl veszem és ezért.. Tudom ennyi erõvel a hörcsögöt is megvehetném kedden mikor a tápot de biztos ami biztos, õt holnap veszem meg nagy valószínûséggel. 4 napról van csak szó szerintem ennyitõl nem lesz baja.
semmi baja se lesz, de adj melle sok zoldseget, de ha van sima magkevereked otthon, akkor inkabb azt kapjon
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Miert nem lehet meg most se jo minosegben letolteni a Karib tenger kalozai 4-dik reszet?

Akar hol nezem es keresm,csak rossz minosegben van meg;miert?

Legjobb válasz: õõõõõ.... nem is tudom. talán ez is egy olyan rejtélye a világegyetemnek, amelyre a tudósok sosem fognak magyarázatot találni. MONDJUK, MERT MÉG KI SEM JÖTT DVD-N!!!!!!

õõõõõ.... nem is tudom. talán ez is egy olyan rejtélye a világegyetemnek, amelyre a tudósok sosem fognak magyarázatot találni. MONDJUK, MERT MÉG KI SEM JÖTT DVD-N!!!!!!

A mélyhűtött "Tengeri haltörzs" - nek nevezett halnak vajon mi az igazi neve és azt miért nem írják rá?

Legjobb válasz: Mert nem hekk...... csak az elõzõ népszerûségébõl él.

Mert nem hekk...... csak az elõzõ népszerûségébõl él.
Mert többféle hal is lehet. Hekk van a legtöbb ebben a nagyságban.
pangasiusi halfilé...
akkor az egy hekknek látszó tárgy:) ))
én olyat láttam, amire rá volt írva, hogy hekktörzs. talán "anonymus" is az:) ))
Megfordított a zacskót, és elolvasod :) Rá van írva ugyanis :)
a legtöbb helyen ugyanott többféle fagyasztott halat is csomagolnak, és igy a költségeket tudják csökkenteni, ha ugyanabba a zacskóstipusba tudják tenni (mert ha nagyobb tételben rendelnek, akkor olcsóbb). Ilyenkor vagy a másik oldalra, vagy a cimkére rá van nyomtatva az, hogy milyen hal, de van, amikor csak egy szám jelzni, hogy mi is van benne, ebben az esetben valahol az eredeti szövegben (kisbetükkel) fel van tüntetve, hogy melyik szám mire vonatkozik.
A haltörzs az NEM halfilé!
apró betûkkel biztos rá van írva, tõkehal is lehet, mert olcsóbb, mint a hekk, és finomabb, mint a pangasius

Miért nem lehet evés után a vízbe (medence, tenger. ) menni?

Legjobb válasz: Én még ilyet nem hallottam!

Én még ilyet nem hallottam!
Mert rosszul leszel, de ez igaz arra is, hogy ez a kádban fürdésre is igaz.
nekem mindig hányingerem van..

Miért nem hozzák fel a Titanicot a tenger alól, ha tudják hogy hol van?

Legjobb válasz: Nem bírná ki a kiemelést az óceánból. Összeroppanna a hajótest.

Nem bírná ki a kiemelést az óceánból. Összeroppanna a hajótest.
Eredetileg kegyeleti okokból nem akartak felhozni semmit. Azóta a tárgyakat már hozzák. A hajó nem jön, mert szétesne.
Valószín ûleg nagyon sokba kerülne, és nincs aki finanszírozza.
Jaja nagyon sokba kerülne és nem éri meg. Mondjuk szerintem megérni, dehát ... :D
Összetört (a hajótest kettétört, a fenéknek csapódva még jobban összetört), nagyon mélyen van. Iszonyatosan nehéz, tele van vízzel, egy rozsdás vasdarab az egész. Azt hozzák, aminek értelme van.
Nincs értelme, nem éri meg.
Nos azért mert süllyedés közben kettétört, és a hajótest orra is megroppant. Továbbá a roncs közel száz év alatt annyira meggyengült, hogy még így is csoda hogy egyben áll. Ha megpróbálnák, a közel 4 km-es mélységbõl felhozni, már a megemelése pillanatában teljesen szétesne, és összeomlana. Pláne, hogy még nem találtak ki erre a célra semmilyen szerkezetet még. Most (hosszú évekig tartó erkölcsi és pénzügyi viták után) próbálják menteni a menthetõt. Még így is sokan ellenkeznek kegyeleti okok miatt, de már rengeteg porcelánt, szerkezeti elemet, és mindenféle használati tárgyat felhoztak már.
a kiszivattyúzásos ötlet jó de nincs rá pénz se meg nagyon nagyon nagyon mélyen van.10 éves vok de szerintem nem fogják felhozni.nemcsak azért mert nincs rá pénz hanem azért mert mégiscsak gondoljunk a halottakra.
Nem csak azért mert kölcséges :D A fõ ok azért mert darabokra esne :(
Nem a tenger alatt, hanem a tengerben benne van.
A kérdező hozzászólása: Mert megakarom nézni.
Miért hoznák fel?
Nos lenne egy igen költséges de biztonságos eljárás, még pár éve láttam valahol, hogy egy hajót teljesen körbeépítenek betonelemekkel és kiszatyúzzák a vizet és beépítik az egészet egy látványcsarnokká
A kérdező hozzászólása: ha-ha-ha nagyon vicces vagy -__-
multkor lattam a Discoveryn, hogy fel akartak hozni.mar elo is keszitettek mindent erre egyszer csak bekopi, hogy nem jon csakazert se.bedurcazott.Azota onkentes adomanyokbol probalnak osszegyujteni annyi lovet, hogy vegyenek 2 tonna gumicukrot, hogy felcsalogassak...ez az igazsag!
a hajó teljes kiemelése lehetetlen, mivel süllyedéskor kettétört, és a hátsó része összeomlott.

Miért nem szabad tengeri akvárium felső díszakvárium részében buborékokat porlasztani?

Legjobb válasz: Talän azèrt mert habzana a vìz teteje ès az nem tul jo Csak gondolom

Talän azèrt mert habzana a vìz teteje ès az nem tul joCsak gondolom
Jól gondolod. A sósvíz habzik a magas felületi feszültsége miatt, ellentétben az édesvízzel.

Ha a kagylós pizza tenger gyümölcsei néven fut, akkor a sonkás, miért nem disznó ól gyümölcsei?

:DDDDD

Legjobb válasz: Jah, látsz valamit a facebookon és idehozod? Ott kevés lájkot kapott?

Jah, látsz valamit a facebookon és idehozod? Ott kevés lájkot kapott?
Mert a biogazdálkodásban nevelt malacok a bükkerdõben is felnõhettek, és akkor beperelhetnénk szándékos félrevezetésért.
:D Nem tudom, de hogy nem vagy százas, az biztos. :D
Szerintem se.
Védesd le.

Miért nem lehet tüzet nyitni a Földközi-tengeren érkezõ menekültekre?

Gondolom az EU országainak vannak rombolói, cirkálói és miegymás. Miért nem mennek oda és lövik pozdorjává õket?

Legjobb válasz: Mert az európai vezetés lezülleszteni akarja a nemzeti lakosságot. Hogy keveredjenek és ne legyen pl senki ehte angol vagy francia. A lakosság tiltakozik de mint itthon ott sincs beleszólás. Mellesleg olcsó munkaerõk. Persze Izraelbe tilos bemenni.

Mert az európai vezetés lezülleszteni akarja a nemzeti lakosságot. Hogy keveredjenek és ne legyen pl senki ehte angol vagy francia. A lakosság tiltakozik de mint itthon ott sincs beleszólás. Mellesleg olcsó munkaerõk. Persze Izraelbe tilos bemenni.
A kérdező hozzászólása: tetro, neked annyi agyad van, mint egy befõttesüvegnyi kovászos uborkának. Persze, hogy elõbb megbizonyosodnának róla, hogy bevándorlók-e. Csak éppen jelenleg az van, hogy akkor szépen kikísérik õket a partra és rászabadítják õket Európára. Na, ennek lenne vége. - Bevándorlók vagytok? - Igen. - Akkor húzzatok vissza. Ha nem mennek harmadszorra sem, akkor tûz. Ennyi. Vagy nem tudom, hogy mit vártál, hogy majd itt egy komplett, 40 oldalas szabályozást leírok neked a részletekrõl?
Kár erõltetni a kérdezõnek szerintem. Nem fogja fel. Vagy csak egy rossz troll, aki most a válaszokon kuncog magában.
A kérdező hozzászólása: "Ja látom, te is elkaptad a jobbikitiszt." Nem vagyok jobbikos. Megvetem azt a csürhét. Én felettük állok.
"Megvetem azt a csürhét. Én felettük állok." Akkor gratulálok, most már hivatalosan is sokkal agymosottabb vagy náluk.
"Miért? Én nem vagyok bevándorló" TE lehet, hogy tényleg nem vagy az. De mennyire vagy biztos abban, hogy a szüleid, nagyszüleid, dédszüleid vagy további felmenõid közül senki sem volt az?
A kérdező hozzászólása: "TE lehet, hogy tényleg nem vagy az. De mennyire vagy biztos abban, hogy a szüleid, nagyszüleid, dédszüleid vagy további felmenõid közül senki sem volt az?" Mert talán észrevettünk volna egy arabot vagy egy négert a családban, hmm? Amúgy ismerem mind a nyolc dédszülõmet és heten voltak magyarok, egy dédimamám pedig német volt, amire kimondottan büszke vagyok.
A kérdező hozzászólása: "egy olyan kisvárosban, ahol nem volt soha semmilyen konfliktus a roma és magyar lakosság között" Ez jó poén. Itt nálunk 1 éve belémkötöttek 3-an, körbeálltak, amikor éjszaka jöttem haza az egyik barátomtól és követelték, hogy fogjak velük kezet és adjak nekik cigit. Úgy vigyorogtak rajtam és annyira kiült az arcukra a kéj, hogy erõsebbek tõlem, hogy soh nem felejtem el. 3 éve egy másik barátom apját késelték meg, tavaly nyáron egy cigány tört be egy ismerõsömékhez, elvitt 2 fûkaszát, egy robogót, egy motoros fûrészt. A tavasszal pedig unokatesómékhoz mentek be leszedni a meggyet. De tényleg, nincs velük semmi baj. Valóban...
"egy dédimamám pedig német volt, amire kimondottan büszke vagyok." Miért?
"A tavasszal pedig unokatesómékhoz mentek be leszedni a meggyet. " So hardcore..
"egy dédimamám pedig német volt" Ja, akkor az õ õseit is le kellett volna lõni, amikor bevándoroltak Magyarországra. Mocskos bevándorlók, fujj.
"Úgy vigyorogtak rajtam és annyira kiült az arcukra a kéj, hogy erõsebbek tõlem, hogy soh nem felejtem el. " Ezen meg nem értem, mit lepõdsz meg. Teljesen természetesen cselekedtek. Mást nagyon nem tudtak tenni, mert ebben a világban élnek. Szerintem nem egészen érted, hogyan mûködik az ember, ez a probléma...
"Mert talán észrevettünk volna egy arabot vagy egy négert a családban, hmm? " Tehát illegális bevándorló csak néger vagy arab lehet szerinted? Amúgy genetika. Tudom, hogy meghaladja a felfogási képességeidet, de valóban: több generáció után simán eltûnhetnek akár a néger vagy az arab külsõ jegyek is. " Itt nálunk 1 éve belémkötöttek 3-an, körbeálltak, amikor éjszaka jöttem haza az egyik barátomtól és követelték, hogy fogjak velük kezet és adjak nekik cigit. " Nyilván elõtte sosem viselkedtél velük ellenségesen, egyszer sem posztoltál (f)acebookon "kellemetlenszagúroma" stílusút.
A kérdező hozzászólása: ""egy dédimamám pedig német volt, amire kimondottan büszke vagyok." Miért?" Hát nem is tudom. Talán nézd meg Németországot, aztán nézd meg Magyarországot és végül hasonlítsd össze a kettõt. Ha még mindig nem érted, akkor felesleges magyarázni. ""A tavasszal pedig unokatesómékhoz mentek be leszedni a meggyet. " So hardcore.." Igen, szó hardkór. Unokatestvérem egy 17 éves lány, aki kiment megkérdezni tõlük, hogy mégis mi a jó büdös francot csinálnak, erre elkezdtek vele vonyítozni, hogy mit képzel magáról, ez nem is az õ fája és nem is az õ meggye. Ami az õ kertjében van, az nem is az övé, ugye. Amúgy két felnõtt cigány akármit megtehetett volna egy védtelen lánnyal, ismerjük õket... "egy dédimamám pedig német volt" Ja, akkor az õ õseit is le kellett volna lõni, amikor bevándoroltak Magyarországra. Mocskos bevándorlók, fujj." Ha te képtelen vagy különbséget tenni egy néger és egy német között, akkor nincs mirõl beszélnünk. "Tehát illegális bevándorló csak néger vagy arab lehet szerinted? Amúgy genetika. Tudom, hogy meghaladja a felfogási képességeidet, de valóban: több generáció után simán eltûnhetnek akár a néger vagy az arab külsõ jegyek is." Abszolút nem haladja meg a felfogási képességeimet, de úgy látom, hogy te még mindig nem érted, hogy mirõl van szó. Mind a 8 dédszülõmet tudom igazolni, hogy sem négerek, sem arabok, sem pedig cigányok nem voltak. Az 1945 elõtti idõkben meg nem hiszem, hogy olyan túl nagy lett volna a keveredés, tekintetbe véve, hogy még a nagyszüleim is irtóztak az idegenektõl, akkor el sem tudom képzelni, hogy a ükszüleimtõl visszamenõleg mennyire undorodtak tõlük. Vagy ha valami középkori, török vérkeveredésrõl akarsz engem meggyõzni, akkor az nem érdekel. Nem tartok fontosnak 400 évvel ezelõtti dolgokat. "Nyilván elõtte sosem viselkedtél velük ellenségesen, egyszer sem posztoltál (f)acebookon "kellemetlenszagúroma" stílusút." Nem foglalkozom ilyesmikkel.
"Ha te képtelen vagy különbséget tenni egy néger és egy német között" De, meg tudok különböztetni egy büdöslábú fritzet, egy feketétõl. De te, ifjabb Adolf Hitler, menekültekrõl és bevándorlókról beszéltél. A középkorban és az újkor hajnalán a legnagyobb bevándorlók a németek voltak, egész Kelet-Európát ellepte ez a csürhe.
A kérdező hozzászólása: "De te, ifjabb Adolf Hitler, menekültekrõl és bevándorlókról beszéltél." Mondjuk Európán kívüli bevándorlókról? Ha ennyi sem volt egyértelmû, akkor sajnálom. Amúgy ne beszélj így a németekrõl, mert az egyik legjobb nép.
Mi a francnak írtok ennek a hülyének? Le kell tojni.
Én csak annyiban értek egyet, hogy szerintem nem feltétlenül hasznos Európának, ha mindenkit beengedünk. Nekem az rohadtul nem teszik, hogy idejönnek, és képtelenek beilleszkedni. Nem tartják tiszteletben az életmódunkat, a saját környezetemben kell rosszul éreznem magam, mert el kell tûrnöm az õ életstílusuk mellékhatásait. Ha elmegyek egy arab egy ázsiai, egy néger országba úgy viselkedek, hogy semmivel se vívjam ki az ott élõk haragját, de gyakran a betelepülõ arabok, négerek szarnak rá. Persze nem akarok általánosítani, de azért nem lehet fejünket a homokba dugni. A cigánykérdéshez meg annyit tennék hozzá, hogy vannak rendõr ismerõseim, szoktak mesélni, és bár lehet a romák kisebbségben vannak, de velük van a legtöbb probléma. Ne értsetek félre nem vagyok jobbikos, egy iránt csinálna az országból, csak vannak olyan problémák, amiket elõször is ki kéne mondani, és megoldani.
"Azoknak a gyerekeknek 30 év múlva már egy raklap pujárójuk lesz, akik szórakozásból járkálnak majd európaiakra vadászni. Már ha lesznek még olyanok 30 év múlva..." Ja látom, te is elkaptad a jobbikitiszt. Mint azok, akik a cigánytelepen masíroznak éjjel-nappal, azt üvöltve, hogy "cigánybûnözés", meg "dolgozzatok cigányok", felöltözve nevetséges hacukákba, mintha most jöttek volna az óvodás jelmezbálról. Holott személyes ismeretségi körömben van nem egy olyan, aki ma már neonáci szervezetek tagja huszonévesen, holott a középiskolában még együtt kocsmáztak, buliztak, együtt táncoltak, suli után egymáshoz mentek át, egy olyan kisvárosban, ahol nem volt soha semmilyen konfliktus a roma és magyar lakosság között, sõt, ahogy írtam, vegyülés is. Semmi más nem történt azóta, csak a jobbikitisz. Veled is valami hasonló történhetett.
11.59 nem az ösztöneim irányítanának? :D gondold már át még egyszer miket írtál le... logikus gondolkodás? segítek neked. egy kis logika. ha te egy olyan világot teremtesz, ahol bárkire csak úgy lõni lehet, bármilyen tárgyalás nélkül, akkor mi garantálja azt, hogy téged nem lõne csak úgy rommá? hmm? mondjuk menekülnöd kell egy természeti katasztrófa miatt. vagy az Adrián nyaralás közben elsodródsz egy csónakkal. vagy hoznak egy olyan törvényt, ami alapján simán lehet rád is lõni... hisz csak úgy lõni szabad. vagy nem rád, a gyerekedre, mert 30év múlva bûnözõ lenne... tessék, logika. nehogy belezavarodj.
A kérdező hozzászólása: "De nem akarunk ilyet, mert emberek vagyunk." Ez tévedés. Ha az lennél, akkor képs lennél a logikus gondolkodásra és nem az ösztöneid, az érzelmeid irányítanának. "Te csak úgy minden tudás nélkül szétlõnél egy hajót tele gyerekekkel. Mert õk veszélyt jelentenek rád..." Azoknak a gyerekeknek 30 év múlva már egy raklap pujárójuk lesz, akik szórakozásból járkálnak majd európaiakra vadászni. Már ha lesznek még olyanok 30 év múlva...
Te el is olvastam, ami oda van írva vagy valami? Ezek kalózok és nem menekültek.
*olvastad
Azért tüzet nyitni mégsem kellene. De a határokat nem szabadott volna megnyitni. Pont az ilyen dolgok miatt vagyok euroszkeptikus. Mert az EU-nak nem számítanak az etnikai európai emberek, európai kultúra, európai értékek. Csak a bevándorlók meg a cigányok meg a hasonlók.
A kérdező hozzászólása: "Te el is olvastam, ami oda van írva vagy valami? Ezek kalózok és nem menekültek." És a bevándorlókról lepattan a golyó, vagy mi?
"Miért nem lehet tüzet nyitni a Földközi-tengeren érkezõ menekültekre?" Mert elsõsorban emberek vagyunk. Persze ettõl még simán lõjük egymást, tehát nem ez az alapvetõ ok, amiért nem. Az ok az, hogy "mit mondanának mások". Na és ez jelenti azt, hogy "emberek vagyunk".
"És a bevándorlókról lepattan a golyó, vagy mi?" Látom nem érted a lényeget. -_-""
11.38 Te elsõ sorban ember vagy. Azt hiszem én is. A kérdezõ esetében szinten biztos vagyok benne, hogy õ elsõ sorban inkább valami ragadozó állat.
Mert a gyilkosság bûn!
A kérdező hozzászólása: "Mert elsõsorban emberek vagyunk." Igen, emberek vagyunk és élni akarunk. Mégpedig békésen és nyugodtan. Amit gátol a sok jöttment. "Az ok az, hogy "mit mondanának mások". Na és ez jelenti azt, hogy "emberek vagyunk"." Ha az EU rendelné el a védekezést, akkor ki mondana micsodát? Az EU felett nem nagyon áll már senki, csak esetleg az ENSZ, de ott is leginkább EU-s vezetés van.
jaj, de aranyos vagy te kérdezõ, de kár hogy nem lehet rád tüzet nyitni ezen a nyamvadt interneten, hogy tökéletesíthetnék már a francba
A kérdező hozzászólása: "jaj, de aranyos vagy te kérdezõ, de kár hogy nem lehet rád tüzet nyitni ezen a nyamvadt interneten, hogy tökéletesíthetnék már a francba" Miért? Én nem vagyok bevándorló. Nem szegek törvényt illegális határátlépéssel.
Csak az arabokat szab kilõni. De még azokat is akinek olaja van. Õk gonoszak. De másra nagyon fasiszta dolog rálõni. Ha van olajuk akkor jó de ha nincs akkor eszedbe se jusson. (persze nem kell feltétlen olaj de hasson a világpiaci olajárakra) különben fasiszta vagy. Jah még akkor is szabad ha Izrael azt mondja de különben is mit adtak nekünk a rómaiak.
Mielõtt megszólnátok a kérdezõt-akivel egyébként teljes mértékben én sem értek egyet-mindenki gondolkozzon el egy kicsit. Meg lehet nézni hogy a franciáknál mi van, ahol megjelennek a menekültek/bevándorlók-ott extrém mértékben növekszik meg a bûnözés. Az európai embereknek NINCS szükségük menekültekre, a menekülteknek van szükségük Európára-nem mindegy. Azt meg különösképpen elfogadhatatlan dolognak tartom hogy például a magyar állam az adófizetõk pénzén istápolgasson afrikai és egyéb "menekülteket", akikrõl egyébként semmit sem lehet tudni, lehet hogy a hazájukban gyilkosságért vagy egyéb okokért üldözték. Egyszerûen nincs pénz arra hogy a magyar nép bármilyen menekültet is pátyolgasson. Lehet lepontozni...
11.48 Nem. Te kártékonyabb vagy bármilyen bevándorlónál. De az átlagnál biztos. Mert a bevándorlókról egy dolgot tudunk. Nekik valamiért rossz volt ott ahonnan jönnek. Rólad viszont tudjuk, hogy agyatlan összefüggésekben gondolkodni képtelen emberségbõl nullára vizsgázott marha vagy. Ha tökéletesíteni akarnák a társadalmat gépágyúval, akkor te biztosan nem maradnál ki. De nem akarunk ilyet, mert emberek vagyunk. Te nem biztos. Te csak úgy minden tudás nélkül szétlõnél egy hajót tele gyerekekkel. Mert õk veszélyt jelentenek rád...
"Miért? Én nem vagyok bevándorló. Nem szegek törvényt illegális határátlépéssel." Nem baj, majd hoznak valami törvényt és akkor MEGINT te leszel az üldözött.
A kérdező hozzászólása: "Mert a bevándorlókról egy dolgot tudunk. Nekik valamiért rossz volt ott ahonnan jönnek." Ja, mert olyanok éltek ott, mint õk. Egy nagy rakás erõszakos, gyilkos, vijjogó kobold.
11.56 jó. azt hiszem veled nincs mirõl beszélgetni. olyan készségeknek vagy híján, amik nélkül teljesen felesleges... nyugodj meg. soha semmilyen ráhatásod nem lesz ezekre a dolgokra.
Szegény kérdezõ, mennyi sötétzöld-liberális aberrált humanista zombi találta meg a kérdését két éve... Mindenesetre a valóság õt igazolta a kerítéssel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!