Találatok a következő kifejezésre: Miért nem tanulni a fiatalok Hogyan (1 db)

Miért nem szeretnek tanulni a fiatalok? Hogyan lehet rávenni őket?

Fiam 4. osztályos. Nap mint nap vitázni kell vele, hogy tanuljon. Egyáltalán nem érdekli, ha nem jók a dolgozatai.

Legjobb válasz: Sajnos az otthonról hozott motiváció már nem elég mindenkinél.Hiába vagytok jó szülõk és következetesek a tanulás/tanítás terén, a gyerekre jobban hat az osztályában vele barátságban motivlatlan gyerekek sokasága. Ma már sajnos ciki jelentkezni és tudni az órán, sokkal jobb "buli" feleselni a tanárral, megmutatni neki a "ki ha én nem stílust" - és ez már a fiatal korosztálynál elkezdõdik (tanár vagyok, saját tapasztalatomból beszélek). Természetesen az oktató tanár személye sem mindegy, nagyon sok pályatársamért nem tenném tûzbe a kezem. Ha nem szívbõl, meggyõzõdésbõl tanít valaki, akkor az órák laposak és hallottak, a gyerekekre érdektelenség telepszik, és már nehéz visszahozni a figyelmüket.Próbálj meg beszélni a fiaddal arról, hogy nem a te kedvedért, hanem maga miatt kell tanulnia, hogy megértse, mennyi minden múlik azon, mivé növi ki saját magát.Nem mondom, hogy feltétlenül használni fog, de talán sikerül ráébresztened valamire...

Sajnos az otthonról hozott motiváció már nem elég mindenkinél.Hiába vagytok jó szülõk és következetesek a tanulás/tanítás terén, a gyerekre jobban hat az osztályában vele barátságban motivlatlan gyerekek sokasága. Ma már sajnos ciki jelentkezni és tudni az órán, sokkal jobb "buli" feleselni a tanárral, megmutatni neki a "ki ha én nem stílust" - és ez már a fiatal korosztálynál elkezdõdik (tanár vagyok, saját tapasztalatomból beszélek). Természetesen az oktató tanár személye sem mindegy, nagyon sok pályatársamért nem tenném tûzbe a kezem. Ha nem szívbõl, meggyõzõdésbõl tanít valaki, akkor az órák laposak és hallottak, a gyerekekre érdektelenség telepszik, és már nehéz visszahozni a figyelmüket.Próbálj meg beszélni a fiaddal arról, hogy nem a te kedvedért, hanem maga miatt kell tanulnia, hogy megértse, mennyi minden múlik azon, mivé növi ki saját magát.Nem mondom, hogy feltétlenül használni fog, de talán sikerül ráébresztened valamire...
Én is így látom, ahogy az elõttem szóló, és hozzáteszem, hogy az iskolák többsége nem kelti fel a gyerekek érdeklõdését, hanem ledarálják nekik az anyagot. Nálunk is ez volt a probléma alsó tagozatban (pont 4.-ben), a családomban több fiúval is (a lányok általában kötelességtudóbbak) és hosszas fejmosás meg lelkizés után kiderült, a fiam nem jön ki a tanítónõvel. Iskolát váltottunk, azóta javult a helyzet, bár noszogatni most is kell. Most kisgimnazista 6.-os és iszonyú büszke a teljesítményére. Ha sikerélményei lesznek, talán ráérez a tanulás, vagy legalábbis a tudás örömére. És ne aggódj, sok gyerek késõbb érik!
Az ismerõsömnek is ugyanez volt a problémája, és egyszeriben megszûnt, amikor elkezdett járni a gyerekhez egy magántanár. Egy héten háromszor tanultak együtt minden szükséges tantárgyból, és a gyerek úgy szótfogadott mint egy kisangyal. Az anyjáéknak egyáltalán nem akart leülni tanulni, de a magántanárnak nem mondott nemet. Rengeteget javult a tanulmányi eredménye. Csak ki kell fogni egy olcsó (mondjuk fõiskolás) tanítót.
Nagyon sok függ a tanítõnõtõl.Fiam már 16 éves, de olyan tanára volt aki már elsõtõl beléjük nevelte, a kötelességtudást, és hogy nem nekünk tanulnak.De az is lehet hogy dixlexiás, vagy diszgráfiás a gyerek, és nem is igazán érti mirõl van szó és nincs sikerélménye a tanulásba.nálunk ez is gond volt, ki lehet küszöbölni.sok türelmet hozzá.
Szerintem nem csak a fiatalok nem szeretnek tanulni, hanem más sem - legalább is olyat nem, ami nem érdekli. Meg kell neki mondani, hogy az iskolában senki nem azért tanul, mert az kellemes, hanem mert ha nem lesznek jó jegyei, akkor nem veszik fel jó középiskolába, nem lesz jó munkája, és felnõtt korára csóringer lesz nagyon, nem ám úgy, mint otthon, ahol anya-apa keresetébõl (amit annak köszönhetnek, hogy jól tanultak) kényelmesen elvan.
És ha az elõttem szólókból semelyik nem hatásos akkor szabd meg hogy 5-ösért pl ennyi meg ennyi pénzt kap talán az segít.tudom hogy nem megoldás de akkor is lehet hogy lessz valamilyen haszna és legalább összapuskáz valamit.Most lehet lepontozni is de ez az igazság én most 12 éves vagyok és minket ha valami nem érdekel akkor összepuskázzuk! (de persze amit meg kell azt megtanuljuk) de nem lessz mindenre szüksége az életben!! Ja és én nem kapok pénzt (és jó tanuló vagyok) csak osztálytársamtól hallottam hogy kap. õ elõször bukásra áll de egy-két hónap múlva hármas lett belõle.=P
Én 16 éves vagyok... de kiskoromtól úgy neveltek, hogy tanuljak... és nem szoktam kihagyni a tanulást csak azért, mert nem tetszik... inkább megszenvedem a dolgot, mert tudom, hogy muszáj, és úgy juthatok valamire, ha tanulok. Ugyanis a tudás az egyetlen dolog, amit nem vehetnek el tõlem. Így gondolom. Szerintem elõbb-utóbb a fiad is rá fog jönni, hogy szüksége van a tanulásra, mert így juthat elõbbre az életben. Az osztályomban rengeteg olyan ember van, aki állandóan felesel a tanárokkal, utána meg jót röhög rajta... lehet, hogy ez egy ideig vicces, de késõbb nem lesz az. :S A másikat meg egybõl "lestréberezik" csak azért, ha veszi a bátorságot és felteszi a kezét, hogy válaszoljon szegény tanár kérdésére. Szerintem a fiad is neki fog állni tanulni, ha túl van már pár jegyen, és azok nem a lejgobbak. Akkor lehet, hogy elgondolkodik majd rajta, és ráveszi magát, hogy tanuljon, és jobb legyen. Addig is biztasd, próbáld meg más módszerekkel is!
Szerintem némelyik tantárgy kövteelméyneitõl akármeliyk ygereknek elmehet a kedve a tanulástól, a tudományoktól..nézzetek majd bele egy 7-8. os ygerek kémia , vagy fizika könyvébe, miylen összefüggéseket és reakcióegyenleteket kérnek tõlük.Rég voltam általános iskolás, de akkor még nem kelett ennyi, semmire nem jó információt bemagolni, amit két nap után ugyis elfelejt az ember.
Szerintem a leghatásosabb módszer a motiváció.Minden gyerek szeretne vmit és fõként olyanokra gondoldolok amiket nem kaphatna csak úgy meg.Ha feltételt szabunk nagyon sok mindent elérhetünk.Tapasztalatból mondom.A szüleim nekem is ezt cisnálták amíg nem jöttem rá magamtól h a tanulás nagyon fontos.
A mai tanárok nem tálalják úgy az anyagot, hogy az már az iskolában megmaradjon valamilyen szinten, vagy érdeklõdést keltsen vele. Ha ennyire nem tanulós szerintem bevált recept, ha leülsz mellé és segítesz neki. Együtt sokkal könnyebb tanulni. Én is nagyon sokáig az anyukámmal tanultam és mára már nem is kell fogni a grabancomat. Még most tanísd meg arra, hogy tanuljon, hisz még ilyenkor alakítható az egyénisége. Pár év múlva, már mondhatod...vagy leülhetsz mellé! Most fektesd be az energiádat és hidd el a késõbbiekben megtérül! -Tündérlány-(17)
Legegyszerûbb, ha ezt mondod neki: "Addig tanulsz, ameddig akarsz, de kikérdezlek, és addig nem engedlek ki, addig nem tévézhetsz, addig nem gépezhetsz, ameddig nem tudod az anyagot."Ha pedig így sem tanul és sokat kínlódsz vele, akkor nem tudsz mit tenni, várnod kell 8.osztály év elejéig, és akkor kell neki azt mondani, hogy: "Fiam!Eddig nem tanultál, de most nagyon rá kell hajtanod, mert felvételizni fogsz, megkell alapoznod a jövõdet.Vagy mehetsz szakiskolába, és ki fognak röhögni az emberek, ha ott fogod seperni az utcán a koszt.Na, akarsz utcaseprõ lenni?" vagy végülis ha nem tanul akkor mehet szakiskolába, végülis onnan is kikerülhet jól...csakhát az érettségi a mai világban egy alap-dolognak számít.
én 1-4.-ig kitünõ voltam onnan meg csak romlott az átlagom és romlott hiába mondtak bármit is. most egy erõs gimnáziumba járok 4 egészes az átlagom, persze van még mit javitani. rájöttem, h a gimis jegyeimen fog mulni h felvesznek-e egyetemre, ez motivál, h ha most rosszul tanulok em vesznek fel sehova sem 16L


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Engednetek, hogy a 15 eves lanyotok egyutt legye a 16 eves baratjaval?

Sziasztok.A lanyom lassan 15 eves, elso kapcsolata egy 16 eves fiuval, aki nagyon rendes, es tulajdonkeppen mar 8 eve baratok.8 honapja jarnak.Hagynatok 8 honap utan, hogy ketten bennt legyenek a lanyom szobajaban filmezni vagy akar beszelgetni?Hetvegen 1-2 oraig (ejjel) s hetkoznap pedig, csak sima kapuba beszelgetes?Mennyi fer bele?Tul sokat megengedek?

27

Nálatok is ilyen a tesi?

nem mondom hogy sovány vagyok de eddig imádtam mindenféle sportot akármit focit kézilabdátkosárlabdát mondhatni eddig imádtama kosárlabdát alig vártam hogy mehessek edzeni heti5 ször sportoltam de most a tesitanárunknak be kattant az agya egész órán futunk le írom miből áll egy tesi óra bemelegítés: futunk nyújtunk 25-30-35 perc Futási gyakorlat oda vissza futás órai levezetés futás 500métert ha egyszer is meg álsz akkor következő orán fust 500 métert 5 perc pihenő megint 500 méter 5 perc pihenő normális ez?

9

Ti elengednétek a gyereketeket egy rock koncertre? ( Többi lent )

Az egyik osztálytársa anyja vinné el őt is meg a barátnőjét is. A banda neve Black Veil Brides. Olyan érvel jött, hogy gyerekeknek szól a daluk... Utána olvasgattam, és oké, hogy tényleg így van, de attól még egy rockkoncert? ( Csak 12 éves )

21

Te mit teszel, hogy a gyereked a gimiben ne szokjon rá a cigire?

15

Mit tegyek, hogy nagyobbnak látsszanak a melleim? (nem az előző kérdező vagyok. )

Szinte nála is laposabb vagyok: Pedig már 16 múltam. Mit tegyek szerintetek? Push up, vagy van még valami más lehetőség is?

Előre is köszönöm a válaszokat. :)

16

Nagyon pici melleim vannak.70/A es ebbe push up. Igy mondjuk ra eleg jok. Siman felveszek kivagott felsoket is. Szerintetek?

Van egy miniruham pant nelkuli es jobbn nez ki ugy ha pant nelkul veszek melltartot. Igy viszont abszolut nincsenek melleim benne. Ciki lesz? Elol deszkanak erzem magam benne. Kis hasam van. Es kerek fenekem. Masnak is van ien alakja felvenetek igy ezt a ruhat? Egyebkent a ruha nem kivagott. Sima pant nelkuli. Es tusarkuval gondoltam. 168 cm magas vagyok. Hosszu haj, szep arc. Csak elol deszka leszek. Hosszu labaim vannak, kerek fenekem

15

A színésznek készülő kamaszok mért hiszik azt ha felvesznek egy kalapot meg talán egy sálat akkor profi művészek és színészek?

Mert ez sugárzik a fejükről ahogy közben fent hordják az orrukat amikor mindenféle filmstúdióba jártam!

9

Szeretnék segítséget kérni a Családsegítők nem csináltak semmit de rendszeresen verik a gyereket?

Valaki aki tudna nekem segíteni, van ismerőse a gyámhatóságnál vagy maga dolgozik ilyen helyen bárki aki tudna segíteni!!!
Van egy kislány már nem olyan kicsi(15éves) az anyja és a nevelő apja verik rendszeresen, teszem hozzá az "apuka" napiszinten iszik és agresszív de van mikor az anyuka is besegit az ivásba!!!! rendesen rabszolgaként tartják otthon, ő látja el a kissebb testvéreit mosogat takarit otthon, a lány olyan szinten maga alatt van hogy metéli magát lelkifájdalmában és hasonlók már az öngyilkosságon is gondolkodik!!!a kislány bement a családsegítőkhöz és kérte a segítségüket el mondott nekik mindent!!! először azt mondták neki hogy otthonba kerül, elekezdett reménykedni mert menekülne otthonról, majd ez kiderült otthon és mégjobban megverték!azt mondták neki pokollá teszik az életét!majd eltusolták azzal az egészet hogy kollégiumba helyezték!!mert azt mondták neki hogy 3évig nem jöhet ki az otthonból és iskolába semjárhat többet és hasonlók, de ez nem megoldás, kérem valakisegítsen! hogy mit tehetnék nagyon szeretnék neki segíteni mert egy tündéri kislány, nagyon aranyos értelmes de nagyon kivan!!!!

4

Ti ki előtt nem vagytok szégyenlősek ha bugyiban és melltartóban kell lenni? Én sajnos mindenki előtt szégyenlős vagyok.15/L

26

Szerintetek milyen jellemű emberek vannak?

Hányféle jellemet ismertek? Pl. Az ember lehet állandóan feszült, haragos, morcos, mogorva ember, vagy lehet vidám, pozitív kisugárzású stb.

Ti miket ismertek? (Ha lehet jóóóó bőven fejtsétek ki, mert most nagyon érdekel. :))

Előre is köszönöm a válaszokat! :)
16L

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!