Találatok a következő kifejezésre: Miért nem tanulni a fiatalok Hogyan (1 db)

Miért nem szeretnek tanulni a fiatalok? Hogyan lehet rávenni őket?

Fiam 4. osztályos. Nap mint nap vitázni kell vele, hogy tanuljon. Egyáltalán nem érdekli, ha nem jók a dolgozatai.

Legjobb válasz: Sajnos az otthonról hozott motiváció már nem elég mindenkinél.Hiába vagytok jó szülõk és következetesek a tanulás/tanítás terén, a gyerekre jobban hat az osztályában vele barátságban motivlatlan gyerekek sokasága. Ma már sajnos ciki jelentkezni és tudni az órán, sokkal jobb "buli" feleselni a tanárral, megmutatni neki a "ki ha én nem stílust" - és ez már a fiatal korosztálynál elkezdõdik (tanár vagyok, saját tapasztalatomból beszélek). Természetesen az oktató tanár személye sem mindegy, nagyon sok pályatársamért nem tenném tûzbe a kezem. Ha nem szívbõl, meggyõzõdésbõl tanít valaki, akkor az órák laposak és hallottak, a gyerekekre érdektelenség telepszik, és már nehéz visszahozni a figyelmüket.Próbálj meg beszélni a fiaddal arról, hogy nem a te kedvedért, hanem maga miatt kell tanulnia, hogy megértse, mennyi minden múlik azon, mivé növi ki saját magát.Nem mondom, hogy feltétlenül használni fog, de talán sikerül ráébresztened valamire...

Sajnos az otthonról hozott motiváció már nem elég mindenkinél.Hiába vagytok jó szülõk és következetesek a tanulás/tanítás terén, a gyerekre jobban hat az osztályában vele barátságban motivlatlan gyerekek sokasága. Ma már sajnos ciki jelentkezni és tudni az órán, sokkal jobb "buli" feleselni a tanárral, megmutatni neki a "ki ha én nem stílust" - és ez már a fiatal korosztálynál elkezdõdik (tanár vagyok, saját tapasztalatomból beszélek). Természetesen az oktató tanár személye sem mindegy, nagyon sok pályatársamért nem tenném tûzbe a kezem. Ha nem szívbõl, meggyõzõdésbõl tanít valaki, akkor az órák laposak és hallottak, a gyerekekre érdektelenség telepszik, és már nehéz visszahozni a figyelmüket.Próbálj meg beszélni a fiaddal arról, hogy nem a te kedvedért, hanem maga miatt kell tanulnia, hogy megértse, mennyi minden múlik azon, mivé növi ki saját magát.Nem mondom, hogy feltétlenül használni fog, de talán sikerül ráébresztened valamire...
Én is így látom, ahogy az elõttem szóló, és hozzáteszem, hogy az iskolák többsége nem kelti fel a gyerekek érdeklõdését, hanem ledarálják nekik az anyagot. Nálunk is ez volt a probléma alsó tagozatban (pont 4.-ben), a családomban több fiúval is (a lányok általában kötelességtudóbbak) és hosszas fejmosás meg lelkizés után kiderült, a fiam nem jön ki a tanítónõvel. Iskolát váltottunk, azóta javult a helyzet, bár noszogatni most is kell. Most kisgimnazista 6.-os és iszonyú büszke a teljesítményére. Ha sikerélményei lesznek, talán ráérez a tanulás, vagy legalábbis a tudás örömére. És ne aggódj, sok gyerek késõbb érik!
Az ismerõsömnek is ugyanez volt a problémája, és egyszeriben megszûnt, amikor elkezdett járni a gyerekhez egy magántanár. Egy héten háromszor tanultak együtt minden szükséges tantárgyból, és a gyerek úgy szótfogadott mint egy kisangyal. Az anyjáéknak egyáltalán nem akart leülni tanulni, de a magántanárnak nem mondott nemet. Rengeteget javult a tanulmányi eredménye. Csak ki kell fogni egy olcsó (mondjuk fõiskolás) tanítót.
Nagyon sok függ a tanítõnõtõl.Fiam már 16 éves, de olyan tanára volt aki már elsõtõl beléjük nevelte, a kötelességtudást, és hogy nem nekünk tanulnak.De az is lehet hogy dixlexiás, vagy diszgráfiás a gyerek, és nem is igazán érti mirõl van szó és nincs sikerélménye a tanulásba.nálunk ez is gond volt, ki lehet küszöbölni.sok türelmet hozzá.
Szerintem nem csak a fiatalok nem szeretnek tanulni, hanem más sem - legalább is olyat nem, ami nem érdekli. Meg kell neki mondani, hogy az iskolában senki nem azért tanul, mert az kellemes, hanem mert ha nem lesznek jó jegyei, akkor nem veszik fel jó középiskolába, nem lesz jó munkája, és felnõtt korára csóringer lesz nagyon, nem ám úgy, mint otthon, ahol anya-apa keresetébõl (amit annak köszönhetnek, hogy jól tanultak) kényelmesen elvan.
És ha az elõttem szólókból semelyik nem hatásos akkor szabd meg hogy 5-ösért pl ennyi meg ennyi pénzt kap talán az segít.tudom hogy nem megoldás de akkor is lehet hogy lessz valamilyen haszna és legalább összapuskáz valamit.Most lehet lepontozni is de ez az igazság én most 12 éves vagyok és minket ha valami nem érdekel akkor összepuskázzuk! (de persze amit meg kell azt megtanuljuk) de nem lessz mindenre szüksége az életben!! Ja és én nem kapok pénzt (és jó tanuló vagyok) csak osztálytársamtól hallottam hogy kap. õ elõször bukásra áll de egy-két hónap múlva hármas lett belõle.=P
Én 16 éves vagyok... de kiskoromtól úgy neveltek, hogy tanuljak... és nem szoktam kihagyni a tanulást csak azért, mert nem tetszik... inkább megszenvedem a dolgot, mert tudom, hogy muszáj, és úgy juthatok valamire, ha tanulok. Ugyanis a tudás az egyetlen dolog, amit nem vehetnek el tõlem. Így gondolom. Szerintem elõbb-utóbb a fiad is rá fog jönni, hogy szüksége van a tanulásra, mert így juthat elõbbre az életben. Az osztályomban rengeteg olyan ember van, aki állandóan felesel a tanárokkal, utána meg jót röhög rajta... lehet, hogy ez egy ideig vicces, de késõbb nem lesz az. :S A másikat meg egybõl "lestréberezik" csak azért, ha veszi a bátorságot és felteszi a kezét, hogy válaszoljon szegény tanár kérdésére. Szerintem a fiad is neki fog állni tanulni, ha túl van már pár jegyen, és azok nem a lejgobbak. Akkor lehet, hogy elgondolkodik majd rajta, és ráveszi magát, hogy tanuljon, és jobb legyen. Addig is biztasd, próbáld meg más módszerekkel is!
Szerintem némelyik tantárgy kövteelméyneitõl akármeliyk ygereknek elmehet a kedve a tanulástól, a tudományoktól..nézzetek majd bele egy 7-8. os ygerek kémia , vagy fizika könyvébe, miylen összefüggéseket és reakcióegyenleteket kérnek tõlük.Rég voltam általános iskolás, de akkor még nem kelett ennyi, semmire nem jó információt bemagolni, amit két nap után ugyis elfelejt az ember.
Szerintem a leghatásosabb módszer a motiváció.Minden gyerek szeretne vmit és fõként olyanokra gondoldolok amiket nem kaphatna csak úgy meg.Ha feltételt szabunk nagyon sok mindent elérhetünk.Tapasztalatból mondom.A szüleim nekem is ezt cisnálták amíg nem jöttem rá magamtól h a tanulás nagyon fontos.
A mai tanárok nem tálalják úgy az anyagot, hogy az már az iskolában megmaradjon valamilyen szinten, vagy érdeklõdést keltsen vele. Ha ennyire nem tanulós szerintem bevált recept, ha leülsz mellé és segítesz neki. Együtt sokkal könnyebb tanulni. Én is nagyon sokáig az anyukámmal tanultam és mára már nem is kell fogni a grabancomat. Még most tanísd meg arra, hogy tanuljon, hisz még ilyenkor alakítható az egyénisége. Pár év múlva, már mondhatod...vagy leülhetsz mellé! Most fektesd be az energiádat és hidd el a késõbbiekben megtérül! -Tündérlány-(17)
Legegyszerûbb, ha ezt mondod neki: "Addig tanulsz, ameddig akarsz, de kikérdezlek, és addig nem engedlek ki, addig nem tévézhetsz, addig nem gépezhetsz, ameddig nem tudod az anyagot."Ha pedig így sem tanul és sokat kínlódsz vele, akkor nem tudsz mit tenni, várnod kell 8.osztály év elejéig, és akkor kell neki azt mondani, hogy: "Fiam!Eddig nem tanultál, de most nagyon rá kell hajtanod, mert felvételizni fogsz, megkell alapoznod a jövõdet.Vagy mehetsz szakiskolába, és ki fognak röhögni az emberek, ha ott fogod seperni az utcán a koszt.Na, akarsz utcaseprõ lenni?" vagy végülis ha nem tanul akkor mehet szakiskolába, végülis onnan is kikerülhet jól...csakhát az érettségi a mai világban egy alap-dolognak számít.
én 1-4.-ig kitünõ voltam onnan meg csak romlott az átlagom és romlott hiába mondtak bármit is. most egy erõs gimnáziumba járok 4 egészes az átlagom, persze van még mit javitani. rájöttem, h a gimis jegyeimen fog mulni h felvesznek-e egyetemre, ez motivál, h ha most rosszul tanulok em vesznek fel sehova sem 16L


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kamaszok! Első ránézésre mi a véleményetek rólam?

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/11747..

34

Mit tegyek? Elfelejtsem őt? Vagy kezdeményezzek?

Van egy fiú, aki tetszik. Már nagyon régóta ismerem, de személyesen csak 3 hete ismertem meg. 3 hete az egyik buliba oda akart hozzám jönni táncolni, csak én nagy zavaromban (nagyon bejön, pont a zsánerem) furán néztem rá, és inkább hanyagolt. Neki és nekem vannak közös ismerőseink, így a buli után 2 nappal találkoztunk. Általában nagyon elvagyok vele, hülyülünk, nevetgélünk. Múltkor mondta, hogy jön a városunkba (nem egy településen lakunk) ha van kedvem menjek ki. Kimentem, ott volt ő, és 2 haverja. Mikor elköszöntünk egymástól kaptam 2 puszit az arcomra.
Elkísértem őt az edzésére, fagyiztunk is. Szinte mindig rám vigyorog, szoktunk skype-olni is.
A hétvégén volt egy buli, mondta ha én ott leszek, akkor 100%, hogy eljön. Vártam, nem jött. A válasza erre az volt, hogy összekeveredett rendőrökkel, és nem volt kedve eljönni abba a buliba. (közben haverjával bulizgatott máshol) Ráírtam most facebookon, ma egész nap nem beszéltünk. Beszéltünk vagy két szót, és lerázott egy : "na megyek, szia"-val, közben ugyanúgy fent van. hétfőn is elmentem hozzá, a falujába, én meg a barátnőim, ott voltak a haverjai is, és amikor elköszönt tőlem, akkor teljesen úgy nézett rám, mintha többet érezne barátságnál.
Mondta a haverja, hogy a lányok többsége miatta jár a faluba, igazi nőcsábász, de viszont többre értékeli a komoly kapcsolatokat.
Kezdd teljesen magába bolondítani,de nem bízom benne. Annyi önbizalmam meg nincs, hogy megkérdezzem tőle a dolgot, nagyon félek a visszautasítástól. Hétvégén megint találkozunk, kíváncsi vagyok, hogy fog viselkedni. Az előbb is hívott, hogy jönnek a városba, menjek ki, csak sajnos nincs lehetőségem rá.
Ti mit tennétek? Soha nem volt ilyenben még részem, nem volt még barátom, szűz vagyok ilyen téren. Szerelem/ szex kategóriában nem kaptam érdemlegest választ a kérdésemre, így ide írtam. Idősebbek, szülők véleményére is kíváncsi vagyok.
Köszönöm előre is.

3

Hogyan kell ide képet linkelni?

Bocsi tudom hogy nem jó helyre írtam de itt legalább vannak!Na szóval azt szeretném megkérdezni hogy hogyan kell ide a gyk-ra linelni?sehogy sem sikerül! segítsetek légyszi!!!!!!:)
12/l

9

Ti milyenek vagytok/voltatok 16 évesen?

Gondolok arra, hogy öltözködési, zenei stílus, társasági élet, párkapcsolat, milyen volt a szülőkkel a kapcsolatotok?:)
Kort és nemet is ha lehet.:D

16

A szülők miért mondanak el valamit ezerszer?

Illusztrálandó, hogy mire gondolok:
Megbeszéltük, hogy holnap reggel elmegyek a postára feladni egy levelet, ahogy már azt százszor megtettem édesanyámnak. De előző nap vagy hétszer mondta, hogy akkor vigyem el. Egyszer is megértem!

Amikor megkérdeztem tőle, hogy mikor zár a bank, édesapám miután elmondta az egyszerű számadatot, amire a kérdésem vonatkozot hosszú fejtegetésbe kezdett, hogy miért, és mi okból újra és újra beleékelve azt az egy szót, amire kíváncsi vagyok. Minek a űz egy bekezdés, ha egy szó elég lett volna?

És hasonlók... mi ez? Argumentum ad nauseam? Elég egyszer is elmondani, nem vagyok gyengeelmélyű. Szeretem őket, és nem mutatom ki, de ez rettentően idegesít. Ráadásul, amikor én tőlem kérdeznek valamit, többször hosszasan kell elmagyaráznom valamit, mire megértik pl.: miből lesznek pluszpontjaim érettségin, mi az az egyetemi alapképzés, mik azok az egyetem által felajánlott ösztöndíjak. Én értem, hogy ők mindketten kétkezi dolgozók (szobafestő, takarítónő), és sose vetettem ezt fel nekik, de néha nagyon idegesít magamban, hogy milyen nehezen tudnak pár dolgot felfogni...

5

Hány évesen csókolóztatok először?

Hány évesek voltatok akkor, és milyen volt? Hol történt, és kivel (úgy értem,hogy jártatok is az illetővel, vagy csak úgy spontán) ?:) Kort és nemet is írjatok légyszi! :)

27

Mikor éri el a végleges formáját a lányok melle? És nagy átlagban mikor nőnek leginkább?

5

Iskolatáska-mizéria! Hol találok ilyen táskát?

Most megy gimnáziumba a legkisebb lányom, és már hetek óta olyan táskát keresünk neki, ami viszonylag egyedi, amivel nem találkozni minden sarkon (ilyesmi: Nagyon szereti az ilyen csecsebecséket, van is egy internetes oldal, ahonnan rendelgetni szokott, de nem talál olyan iskolatáskát, ami elnyerné a tetszését.

Kamaszok, Szülők! Akik esetleg hasonló táskát hordtak, milyen oldalon lehetne beszerezni? (Mivel vidéken lakunk, ezért sajnos az ilyen budapesti boltok kilőve.)
Vagy ha esetleg nem is ilyen féloldalas táska, hanem a rendes értelembe vett iskolatáska, akkor milyet ajánlotok, ami elég egyedi?

Köszönöm előre is a segítséget!

17

12-13 évesek! Ti hogy képzelitek el a tökéletes szülinapi bulit?

Hol lenne?
Mikor? (délelőtt, este)
Programok?
Kaja,innivaló?
Milyen lenne a torta?
Milyen ajándékot szeretnétek?
Kíváncsi vagyok arra hogy ti milyennek képzelitek :D
am. 12/l

28

Szülők! Ti mit gondoltok azokról a 11-15 éves fiatalokról akik olyan képeket töltenek fel a facebookra ahol egymást csókolgatják?

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!