Találatok a következő kifejezésre: Miért nem tanulni a fiatalok (1 db)

Miért nem szeretnek tanulni a fiatalok? Hogyan lehet rávenni őket?

Fiam 4. osztályos. Nap mint nap vitázni kell vele, hogy tanuljon. Egyáltalán nem érdekli, ha nem jók a dolgozatai.

Legjobb válasz: Sajnos az otthonról hozott motiváció már nem elég mindenkinél.Hiába vagytok jó szülõk és következetesek a tanulás/tanítás terén, a gyerekre jobban hat az osztályában vele barátságban motivlatlan gyerekek sokasága. Ma már sajnos ciki jelentkezni és tudni az órán, sokkal jobb "buli" feleselni a tanárral, megmutatni neki a "ki ha én nem stílust" - és ez már a fiatal korosztálynál elkezdõdik (tanár vagyok, saját tapasztalatomból beszélek). Természetesen az oktató tanár személye sem mindegy, nagyon sok pályatársamért nem tenném tûzbe a kezem. Ha nem szívbõl, meggyõzõdésbõl tanít valaki, akkor az órák laposak és hallottak, a gyerekekre érdektelenség telepszik, és már nehéz visszahozni a figyelmüket.Próbálj meg beszélni a fiaddal arról, hogy nem a te kedvedért, hanem maga miatt kell tanulnia, hogy megértse, mennyi minden múlik azon, mivé növi ki saját magát.Nem mondom, hogy feltétlenül használni fog, de talán sikerül ráébresztened valamire...

Sajnos az otthonról hozott motiváció már nem elég mindenkinél.Hiába vagytok jó szülõk és következetesek a tanulás/tanítás terén, a gyerekre jobban hat az osztályában vele barátságban motivlatlan gyerekek sokasága. Ma már sajnos ciki jelentkezni és tudni az órán, sokkal jobb "buli" feleselni a tanárral, megmutatni neki a "ki ha én nem stílust" - és ez már a fiatal korosztálynál elkezdõdik (tanár vagyok, saját tapasztalatomból beszélek). Természetesen az oktató tanár személye sem mindegy, nagyon sok pályatársamért nem tenném tûzbe a kezem. Ha nem szívbõl, meggyõzõdésbõl tanít valaki, akkor az órák laposak és hallottak, a gyerekekre érdektelenség telepszik, és már nehéz visszahozni a figyelmüket.Próbálj meg beszélni a fiaddal arról, hogy nem a te kedvedért, hanem maga miatt kell tanulnia, hogy megértse, mennyi minden múlik azon, mivé növi ki saját magát.Nem mondom, hogy feltétlenül használni fog, de talán sikerül ráébresztened valamire...
Én is így látom, ahogy az elõttem szóló, és hozzáteszem, hogy az iskolák többsége nem kelti fel a gyerekek érdeklõdését, hanem ledarálják nekik az anyagot. Nálunk is ez volt a probléma alsó tagozatban (pont 4.-ben), a családomban több fiúval is (a lányok általában kötelességtudóbbak) és hosszas fejmosás meg lelkizés után kiderült, a fiam nem jön ki a tanítónõvel. Iskolát váltottunk, azóta javult a helyzet, bár noszogatni most is kell. Most kisgimnazista 6.-os és iszonyú büszke a teljesítményére. Ha sikerélményei lesznek, talán ráérez a tanulás, vagy legalábbis a tudás örömére. És ne aggódj, sok gyerek késõbb érik!
Az ismerõsömnek is ugyanez volt a problémája, és egyszeriben megszûnt, amikor elkezdett járni a gyerekhez egy magántanár. Egy héten háromszor tanultak együtt minden szükséges tantárgyból, és a gyerek úgy szótfogadott mint egy kisangyal. Az anyjáéknak egyáltalán nem akart leülni tanulni, de a magántanárnak nem mondott nemet. Rengeteget javult a tanulmányi eredménye. Csak ki kell fogni egy olcsó (mondjuk fõiskolás) tanítót.
Nagyon sok függ a tanítõnõtõl.Fiam már 16 éves, de olyan tanára volt aki már elsõtõl beléjük nevelte, a kötelességtudást, és hogy nem nekünk tanulnak.De az is lehet hogy dixlexiás, vagy diszgráfiás a gyerek, és nem is igazán érti mirõl van szó és nincs sikerélménye a tanulásba.nálunk ez is gond volt, ki lehet küszöbölni.sok türelmet hozzá.
Szerintem nem csak a fiatalok nem szeretnek tanulni, hanem más sem - legalább is olyat nem, ami nem érdekli. Meg kell neki mondani, hogy az iskolában senki nem azért tanul, mert az kellemes, hanem mert ha nem lesznek jó jegyei, akkor nem veszik fel jó középiskolába, nem lesz jó munkája, és felnõtt korára csóringer lesz nagyon, nem ám úgy, mint otthon, ahol anya-apa keresetébõl (amit annak köszönhetnek, hogy jól tanultak) kényelmesen elvan.
És ha az elõttem szólókból semelyik nem hatásos akkor szabd meg hogy 5-ösért pl ennyi meg ennyi pénzt kap talán az segít.tudom hogy nem megoldás de akkor is lehet hogy lessz valamilyen haszna és legalább összapuskáz valamit.Most lehet lepontozni is de ez az igazság én most 12 éves vagyok és minket ha valami nem érdekel akkor összepuskázzuk! (de persze amit meg kell azt megtanuljuk) de nem lessz mindenre szüksége az életben!! Ja és én nem kapok pénzt (és jó tanuló vagyok) csak osztálytársamtól hallottam hogy kap. õ elõször bukásra áll de egy-két hónap múlva hármas lett belõle.=P
Én 16 éves vagyok... de kiskoromtól úgy neveltek, hogy tanuljak... és nem szoktam kihagyni a tanulást csak azért, mert nem tetszik... inkább megszenvedem a dolgot, mert tudom, hogy muszáj, és úgy juthatok valamire, ha tanulok. Ugyanis a tudás az egyetlen dolog, amit nem vehetnek el tõlem. Így gondolom. Szerintem elõbb-utóbb a fiad is rá fog jönni, hogy szüksége van a tanulásra, mert így juthat elõbbre az életben. Az osztályomban rengeteg olyan ember van, aki állandóan felesel a tanárokkal, utána meg jót röhög rajta... lehet, hogy ez egy ideig vicces, de késõbb nem lesz az. :S A másikat meg egybõl "lestréberezik" csak azért, ha veszi a bátorságot és felteszi a kezét, hogy válaszoljon szegény tanár kérdésére. Szerintem a fiad is neki fog állni tanulni, ha túl van már pár jegyen, és azok nem a lejgobbak. Akkor lehet, hogy elgondolkodik majd rajta, és ráveszi magát, hogy tanuljon, és jobb legyen. Addig is biztasd, próbáld meg más módszerekkel is!
Szerintem némelyik tantárgy kövteelméyneitõl akármeliyk ygereknek elmehet a kedve a tanulástól, a tudományoktól..nézzetek majd bele egy 7-8. os ygerek kémia , vagy fizika könyvébe, miylen összefüggéseket és reakcióegyenleteket kérnek tõlük.Rég voltam általános iskolás, de akkor még nem kelett ennyi, semmire nem jó információt bemagolni, amit két nap után ugyis elfelejt az ember.
Szerintem a leghatásosabb módszer a motiváció.Minden gyerek szeretne vmit és fõként olyanokra gondoldolok amiket nem kaphatna csak úgy meg.Ha feltételt szabunk nagyon sok mindent elérhetünk.Tapasztalatból mondom.A szüleim nekem is ezt cisnálták amíg nem jöttem rá magamtól h a tanulás nagyon fontos.
A mai tanárok nem tálalják úgy az anyagot, hogy az már az iskolában megmaradjon valamilyen szinten, vagy érdeklõdést keltsen vele. Ha ennyire nem tanulós szerintem bevált recept, ha leülsz mellé és segítesz neki. Együtt sokkal könnyebb tanulni. Én is nagyon sokáig az anyukámmal tanultam és mára már nem is kell fogni a grabancomat. Még most tanísd meg arra, hogy tanuljon, hisz még ilyenkor alakítható az egyénisége. Pár év múlva, már mondhatod...vagy leülhetsz mellé! Most fektesd be az energiádat és hidd el a késõbbiekben megtérül! -Tündérlány-(17)
Legegyszerûbb, ha ezt mondod neki: "Addig tanulsz, ameddig akarsz, de kikérdezlek, és addig nem engedlek ki, addig nem tévézhetsz, addig nem gépezhetsz, ameddig nem tudod az anyagot."Ha pedig így sem tanul és sokat kínlódsz vele, akkor nem tudsz mit tenni, várnod kell 8.osztály év elejéig, és akkor kell neki azt mondani, hogy: "Fiam!Eddig nem tanultál, de most nagyon rá kell hajtanod, mert felvételizni fogsz, megkell alapoznod a jövõdet.Vagy mehetsz szakiskolába, és ki fognak röhögni az emberek, ha ott fogod seperni az utcán a koszt.Na, akarsz utcaseprõ lenni?" vagy végülis ha nem tanul akkor mehet szakiskolába, végülis onnan is kikerülhet jól...csakhát az érettségi a mai világban egy alap-dolognak számít.
én 1-4.-ig kitünõ voltam onnan meg csak romlott az átlagom és romlott hiába mondtak bármit is. most egy erõs gimnáziumba járok 4 egészes az átlagom, persze van még mit javitani. rájöttem, h a gimis jegyeimen fog mulni h felvesznek-e egyetemre, ez motivál, h ha most rosszul tanulok em vesznek fel sehova sem 16L


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mostanában furcsán viselkedek :szemtelen vagyok érzékeny vagyok és barátnőt akarok! Mitöl van ez? 11/f

5

Taszítom az embereket!?

Így a nyári szünet alatt rájöttem,hogy nincs egy barátom se!
Falun lakunk, és az egyik közelünkbe lévő városba járok középsuliba a város kb 30km-re van, ami egy óra buszozást jelent. Suliidőben azt hittem,hogy van két nagyon jó barátom, az egyik lány a másik fiú,de őszintén szólva barátnőmet bizonyítványosztás , haveromat július 1.-je óta nem láttam.. Egy darabig neten beszéltem velük és mondtam nekik párszor,hogy esetleg nincs-e kedvük találkozni, de mindig jött a válasz : " bocs most nem érek rá" . Ezek miatt kezdem elég szarul érezni magam mostanában semmit nem csinálok csak zenét hallgatok.Sokszor érzem magam kiközösítve is,mert,ha beszélgetnek nem nagyon tudok hozzászólni a témához, mert legtöbbször a téma a hétvégi IHB buli, ami engem nemhogy érdekelne ,rendesen undorodom tőle.

Ebben a pár hónapban rájöttem,hogy senkit nem érdeklek,mindenkinek túl drága az ideje, ahhoz,hogy rám pazarolja..
Úgy érzem,hogy taszítom az embereket... ált.isk.-ben se voltak barátaim ,ott még suliidőben sem, azthittem,hogy ha bekerülök középsuliba jobb lesz.. de ezek szerint nem lett az..
mi a baj velem?

köszönöm,hogy elolvastad! :)

3

Mit vennétek 194. 000 forintból? Mit tennétek a helyemben?

Ajándékokból jött össze 124.000, születésnap, karácsony, ballagás ilyesmi. Én nem szeretném elkölteni, nincs is igazán, olyan szükséges dolog ami nélkül nem tudnék élni. Én szívesebben gyűjtögetném tovább. A szüleim viszont folyton piszkálnak, hogy nem veszek belőle semmit pedig azért kaptam, hogy magamra költsem. Van még pénzem a bankban is, a szüleim azt szeretnék, hogy kivegyük és hozzá tegyem a többihez. Kb. 70.000 forintról van szó. Én viszont nem látom értelmét mert ahogy ismerem magam és az eddigiek alapján is egyértelmű, hogy csak eltenném. A bankban legalább kamatozik. Én nem tudom mi ezzel a baj mert most tényleg nem vágyom semmire, később pedig, ha valóban szükségem van rá jól jöhet. Mindenesetre akkor tulajdonképpen 194.000 forintról van szó. Ha elkölteném valamire szerintem megbánnám, de van igazság abban is amit a szüleim mondanak. Folyton azt hallgatom, hogy csak ülök a pénzemen, fösvény, sóher vagyok stb., de nem tudom mire kéne költenem. 14 éves vagyok nekem nincs semmi kiadásom, a szüleim tartanak el. Nem sajnálok magamtól egy csokit vagy valamit, ami megtetszik megveszem, de ők valami nagyobb, komolyabb dologra gondolnak.
Szerintetek hogyan döntsek?

28

Ti mit csinálnátok havi 75 ezer forinttal?

Ti mit csinálnátok, ha havonta 75 ezret kapnátok egy külföldön élő rokonotoktól?
Én arra gondoltam, hogy mindig amikor megkapom, akkor 60 ezret rögtön berakok a bankba, 15 ezret otthon hagynék és így max 15 ezret költenék havonta. Szerintetek ez jó módszer lenne?

13

Mit tudnék csinálni?

A tesóm sokat gépezik, javítani szeretnék a helyzeten, de nemtudom hogyan...

3

Hogyan rángassam ki otthonról?

Ismerősöm 16 éves velem egy idős. van egy lány neki akivel 1 évig jártak de megbántotta és már 5 hónapja azon van hogy visszakapja. ez abból áll hogy egész nap fekszik és telón facezik vele vagy a gépelőtt ugyan ez. Eddig a társaság közepe volt de most már nem törődik vele senki, otthon is csak piszkálják mert ilyen (jogosan). És nem fogja fel hogy nem fog ezzel semmit elérni azón kívül h megutálja mindenki...Mit tegyek hogy kirángassam otthonról? hogy egy kicsit éljén?

4

Mit csináljak a lányommal? Nagyon nehéz vele.

Most 13 éves, nagyon makacs, mindenért rám szól, kifiguráz, ha szólok neki valamiért meg se hallja, sokszor hozzám se akar szólni, ha olyan kedve van.

12

Anyám rám kényszerítette a rövid hajviseletet, mit tegyek?

Elegem van a szüleimből, lyukat beszéltek hasamba, meg amÚgyis hosszabban egyeztünk meg, de fodrásszal összebeszéltek.

11

Kamaszkorom beköszönte óta labilis vagyok lelkileg. Hogy tudnék pszichológus nélkül segíteni magamon? Kamaszok, tudnátok ötleteket adni?

A barátom nem tud mit kezdeni a helyzetemmel. Õ nem egy érzelmes típus, így annyit tud tenni, hogy ha ott vagyok, akkor megölel vagy valami, de ha nem, akkor megmondja, hogy inkább ne meséljek neki, mert ő nem tud mit mondani a dologra. Egy barátnőm van, aki talán tud segíteni, ő írt nekem össze pár dolgot, amit minden nap el kell olvasnom. Amúgy az a baj, hogy körülbelül minden este elsírom magam. Sírok, egyedül érzem magam. Utána félni kezdek, majd nevetek magamon, elkezdem utálni magam, hogy szánalmas vagyok. Ennél a fázisnál érzek rá késztetést, hogy vágjam meg magam. Nem teszem meg általában. Az önutálat után meg valahogy sírva elalszom. Valami ötlet? Nem szeretnék megint pszichológushoz menni, aranyos, jól kijövünk, de így sem lesz időm semmire ebben a tanévben, a pszichológus nem fér bele. Tudok egyedül valamit csinálni ami segíthet? Amúgy betegesen szorongok és depressziós voltam, ami néha-néha visszatér.

5

Youtube-n gondolkodom. Szerintetek jó ötlet?

Mint hobbi.
Várok még legalább egy évet, leteszem a közép/felső fokú angolt, és akkor angolul szeretném majd csinálni. Nem "játékbemutatós" csatorna lenne és nem is énekes (azt nem tudok, csak azért), hanem mint pl. Danisnotonfire, AmazingPhil, JoeyGraceffa, Troye Sivan stb , tehát olyan vlog-féleség, általában beszélnék valamiről, és talán challange-ket is csinálnék.
Szerintem a beszélőkém meg van hozzá, és videót szerkeszteni is tudok.
Még egy kérdés, egyedül csináljam, vagy a legjobb barátommal? Õ is ugyan ezen gondolkozott és amikor megemlítettem teljesen meglepett volt, mert egyikünk se beszélt róla azelőtt.
Köszi előre is a válaszokat :)

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!