Találatok a következő kifejezésre: Miért nem tanulni a fiatalok (1 db)

Miért nem szeretnek tanulni a fiatalok? Hogyan lehet rávenni őket?

Fiam 4. osztályos. Nap mint nap vitázni kell vele, hogy tanuljon. Egyáltalán nem érdekli, ha nem jók a dolgozatai.

Legjobb válasz: Sajnos az otthonról hozott motiváció már nem elég mindenkinél.Hiába vagytok jó szülõk és következetesek a tanulás/tanítás terén, a gyerekre jobban hat az osztályában vele barátságban motivlatlan gyerekek sokasága. Ma már sajnos ciki jelentkezni és tudni az órán, sokkal jobb "buli" feleselni a tanárral, megmutatni neki a "ki ha én nem stílust" - és ez már a fiatal korosztálynál elkezdõdik (tanár vagyok, saját tapasztalatomból beszélek). Természetesen az oktató tanár személye sem mindegy, nagyon sok pályatársamért nem tenném tûzbe a kezem. Ha nem szívbõl, meggyõzõdésbõl tanít valaki, akkor az órák laposak és hallottak, a gyerekekre érdektelenség telepszik, és már nehéz visszahozni a figyelmüket.Próbálj meg beszélni a fiaddal arról, hogy nem a te kedvedért, hanem maga miatt kell tanulnia, hogy megértse, mennyi minden múlik azon, mivé növi ki saját magát.Nem mondom, hogy feltétlenül használni fog, de talán sikerül ráébresztened valamire...

Sajnos az otthonról hozott motiváció már nem elég mindenkinél.Hiába vagytok jó szülõk és következetesek a tanulás/tanítás terén, a gyerekre jobban hat az osztályában vele barátságban motivlatlan gyerekek sokasága. Ma már sajnos ciki jelentkezni és tudni az órán, sokkal jobb "buli" feleselni a tanárral, megmutatni neki a "ki ha én nem stílust" - és ez már a fiatal korosztálynál elkezdõdik (tanár vagyok, saját tapasztalatomból beszélek). Természetesen az oktató tanár személye sem mindegy, nagyon sok pályatársamért nem tenném tûzbe a kezem. Ha nem szívbõl, meggyõzõdésbõl tanít valaki, akkor az órák laposak és hallottak, a gyerekekre érdektelenség telepszik, és már nehéz visszahozni a figyelmüket.Próbálj meg beszélni a fiaddal arról, hogy nem a te kedvedért, hanem maga miatt kell tanulnia, hogy megértse, mennyi minden múlik azon, mivé növi ki saját magát.Nem mondom, hogy feltétlenül használni fog, de talán sikerül ráébresztened valamire...
Én is így látom, ahogy az elõttem szóló, és hozzáteszem, hogy az iskolák többsége nem kelti fel a gyerekek érdeklõdését, hanem ledarálják nekik az anyagot. Nálunk is ez volt a probléma alsó tagozatban (pont 4.-ben), a családomban több fiúval is (a lányok általában kötelességtudóbbak) és hosszas fejmosás meg lelkizés után kiderült, a fiam nem jön ki a tanítónõvel. Iskolát váltottunk, azóta javult a helyzet, bár noszogatni most is kell. Most kisgimnazista 6.-os és iszonyú büszke a teljesítményére. Ha sikerélményei lesznek, talán ráérez a tanulás, vagy legalábbis a tudás örömére. És ne aggódj, sok gyerek késõbb érik!
Az ismerõsömnek is ugyanez volt a problémája, és egyszeriben megszûnt, amikor elkezdett járni a gyerekhez egy magántanár. Egy héten háromszor tanultak együtt minden szükséges tantárgyból, és a gyerek úgy szótfogadott mint egy kisangyal. Az anyjáéknak egyáltalán nem akart leülni tanulni, de a magántanárnak nem mondott nemet. Rengeteget javult a tanulmányi eredménye. Csak ki kell fogni egy olcsó (mondjuk fõiskolás) tanítót.
Nagyon sok függ a tanítõnõtõl.Fiam már 16 éves, de olyan tanára volt aki már elsõtõl beléjük nevelte, a kötelességtudást, és hogy nem nekünk tanulnak.De az is lehet hogy dixlexiás, vagy diszgráfiás a gyerek, és nem is igazán érti mirõl van szó és nincs sikerélménye a tanulásba.nálunk ez is gond volt, ki lehet küszöbölni.sok türelmet hozzá.
Szerintem nem csak a fiatalok nem szeretnek tanulni, hanem más sem - legalább is olyat nem, ami nem érdekli. Meg kell neki mondani, hogy az iskolában senki nem azért tanul, mert az kellemes, hanem mert ha nem lesznek jó jegyei, akkor nem veszik fel jó középiskolába, nem lesz jó munkája, és felnõtt korára csóringer lesz nagyon, nem ám úgy, mint otthon, ahol anya-apa keresetébõl (amit annak köszönhetnek, hogy jól tanultak) kényelmesen elvan.
És ha az elõttem szólókból semelyik nem hatásos akkor szabd meg hogy 5-ösért pl ennyi meg ennyi pénzt kap talán az segít.tudom hogy nem megoldás de akkor is lehet hogy lessz valamilyen haszna és legalább összapuskáz valamit.Most lehet lepontozni is de ez az igazság én most 12 éves vagyok és minket ha valami nem érdekel akkor összepuskázzuk! (de persze amit meg kell azt megtanuljuk) de nem lessz mindenre szüksége az életben!! Ja és én nem kapok pénzt (és jó tanuló vagyok) csak osztálytársamtól hallottam hogy kap. õ elõször bukásra áll de egy-két hónap múlva hármas lett belõle.=P
Én 16 éves vagyok... de kiskoromtól úgy neveltek, hogy tanuljak... és nem szoktam kihagyni a tanulást csak azért, mert nem tetszik... inkább megszenvedem a dolgot, mert tudom, hogy muszáj, és úgy juthatok valamire, ha tanulok. Ugyanis a tudás az egyetlen dolog, amit nem vehetnek el tõlem. Így gondolom. Szerintem elõbb-utóbb a fiad is rá fog jönni, hogy szüksége van a tanulásra, mert így juthat elõbbre az életben. Az osztályomban rengeteg olyan ember van, aki állandóan felesel a tanárokkal, utána meg jót röhög rajta... lehet, hogy ez egy ideig vicces, de késõbb nem lesz az. :S A másikat meg egybõl "lestréberezik" csak azért, ha veszi a bátorságot és felteszi a kezét, hogy válaszoljon szegény tanár kérdésére. Szerintem a fiad is neki fog állni tanulni, ha túl van már pár jegyen, és azok nem a lejgobbak. Akkor lehet, hogy elgondolkodik majd rajta, és ráveszi magát, hogy tanuljon, és jobb legyen. Addig is biztasd, próbáld meg más módszerekkel is!
Szerintem némelyik tantárgy kövteelméyneitõl akármeliyk ygereknek elmehet a kedve a tanulástól, a tudományoktól..nézzetek majd bele egy 7-8. os ygerek kémia , vagy fizika könyvébe, miylen összefüggéseket és reakcióegyenleteket kérnek tõlük.Rég voltam általános iskolás, de akkor még nem kelett ennyi, semmire nem jó információt bemagolni, amit két nap után ugyis elfelejt az ember.
Szerintem a leghatásosabb módszer a motiváció.Minden gyerek szeretne vmit és fõként olyanokra gondoldolok amiket nem kaphatna csak úgy meg.Ha feltételt szabunk nagyon sok mindent elérhetünk.Tapasztalatból mondom.A szüleim nekem is ezt cisnálták amíg nem jöttem rá magamtól h a tanulás nagyon fontos.
A mai tanárok nem tálalják úgy az anyagot, hogy az már az iskolában megmaradjon valamilyen szinten, vagy érdeklõdést keltsen vele. Ha ennyire nem tanulós szerintem bevált recept, ha leülsz mellé és segítesz neki. Együtt sokkal könnyebb tanulni. Én is nagyon sokáig az anyukámmal tanultam és mára már nem is kell fogni a grabancomat. Még most tanísd meg arra, hogy tanuljon, hisz még ilyenkor alakítható az egyénisége. Pár év múlva, már mondhatod...vagy leülhetsz mellé! Most fektesd be az energiádat és hidd el a késõbbiekben megtérül! -Tündérlány-(17)
Legegyszerûbb, ha ezt mondod neki: "Addig tanulsz, ameddig akarsz, de kikérdezlek, és addig nem engedlek ki, addig nem tévézhetsz, addig nem gépezhetsz, ameddig nem tudod az anyagot."Ha pedig így sem tanul és sokat kínlódsz vele, akkor nem tudsz mit tenni, várnod kell 8.osztály év elejéig, és akkor kell neki azt mondani, hogy: "Fiam!Eddig nem tanultál, de most nagyon rá kell hajtanod, mert felvételizni fogsz, megkell alapoznod a jövõdet.Vagy mehetsz szakiskolába, és ki fognak röhögni az emberek, ha ott fogod seperni az utcán a koszt.Na, akarsz utcaseprõ lenni?" vagy végülis ha nem tanul akkor mehet szakiskolába, végülis onnan is kikerülhet jól...csakhát az érettségi a mai világban egy alap-dolognak számít.
én 1-4.-ig kitünõ voltam onnan meg csak romlott az átlagom és romlott hiába mondtak bármit is. most egy erõs gimnáziumba járok 4 egészes az átlagom, persze van még mit javitani. rájöttem, h a gimis jegyeimen fog mulni h felvesznek-e egyetemre, ez motivál, h ha most rosszul tanulok em vesznek fel sehova sem 16L

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi idős kortól lenne jó fiú-lány testvérpárt külön szobába költöztetni?

13

Kamasz gyermekemet nem tudom orvoshoz vinni, mit tegyek? Vagy ha el is viszem nem megy be a rendelőbe.

6

Mennyire lenne ciki csak úgy csókolózni valakivel?

Még nem csókolóztam, de nagyon vágyom rá. Ahogy olvasom mások leírását, és látom a boldog párokat... Elgondolkoztam, hogy mi lenne, ha úgy smárolnék valakivel, hogy igazából nem szeretem, csak hogy kipróbáljam, és megtudjam végre, hogy milyen. Szörnyű, ahogy egyszerűen sóvárgok a szerelem után, és mégsem jön. Nagyon rossz ötlet?
15/L

20

Mit tegyek? Teljesen magam alatt vagyok! L/16

Még soha nem voltam igazán szerelmes,fogalmam sincs milyen érzés.Soha egy komoly barátom se volt még akibe tényleg szerelmes lettem volna.Sokan akarnak velem járni,mindig írogatnak facebookon,de csupa olyanok akik engem teljességgel hidegen hagynak.Nekem mindig az kell aki elérhetetlen mert barátnője van vagy épp finoman fogalmazva nem ugyanazokban a körökben mozgunk.A barátnőim azt mondják azért nem találok senkit mert túl felszínes vagyok és külsőre megyek.Megpróbáltam nem is egyszer azt hogy nem törődök a fiú külsejével hanem megpróbálom megismerni a személyiségét hátha beleszeretek.De nem ment.Bárhová megyek mindenütt boldog párokat látok.Senkim sincs igazából akivel sokat lehetnék együtt hogy ne jussak eszembe a negatív gondolatok.Olyan szeretethiányos vagyok hogy arra nincs szó.Mi lesz így velem? Soha nem leszek boldog?

12

Szülők! Mit csinálnátok 16 éves fiatokkal, ha már annyira elzüllött, hogy minden hétvégén full részegen megy haza, és általába összehányja az egész házat?

Anyuka aggódik, apuka meg poénra veszi az egészet. De azért egy 16 éves gyereknek nem korai még az egy kicsit? Az meg hogy minden hétvégén. Szép szó se használ neki, tiltani meg nem lehet. Vagyis lehet, de leszarja. Nem rólam, egy haveromról van szó. Elég felelőtlen lett, nagyon megváltozott. Anyja meg már ki van akadva. Apja meg még dícséri is. (apja is, apjának meg apja-anyja alkoholista, apja apja abba halt bele, hogy úgy berugott) Régen bírtam, mert nagyon jól el voltunk, de mostanába már csak az alkoholista ,,barátjaival" lóg, akik ahogy bebaszott, ki is használják.
Ez már a természetes? Én lennék lemaradva? Szerintem nem... Én is megiszom, de mértékkel. Szegény anyja meg már engem nyaggat, hogy mit csináljon vele...

15

Ti hogy bírtok a kamasz gyerekeitekkel? Nekem van egy 20 meg egy 17 éves lányom, konkrétan megbolondulok már tőlük. Valaki nyugtasson már meg, hogy nem csak az enyéim ilyenek és hogy más is agyvérzés-határon van.

19

Van itt valaki rajtam kívül, akinek szenvedés a nyáriszünet, és várja az iskolakezdést?

Nem vagyok stréber, iskolaidőben tanulok, amiből kell, de persze nem az minden vágyam, hogy tanuljak, viszont inkább az iskola, a korán kelés, a tanulás, mint ez ami nyáriszünetben van. Unalmas helyen élek, haverjaim nincsenek, embereket is alig látok itt a falu szélén, halálra unom magam a szünetben, mert hiába csinálok akármit is a ház körül, vagy a gépen, mindennel hamar készen vagyok, utána meg megint jön az unalom. Városba bemehetek, de minek, ott is egyedül vagyok. Ki is ki mehetek csak úgy simán a faluba, de azt is minek, már százszor láttam minden utcát, szóval jó unalmas nekem. Itthon meg nem szeretek lenni, ezért is várom az iskolakezdést, mert akkor legalább van miért elmennem itthonról, és közösségben is vagyok, még ha haverjaim nincsenek is, a lehetőség ott van előttem a barátkozásra kb. 9 hónapon át. Itthon csak azt látom, hogy az anyámék hogyan idegeskednek, meg hogyan pihennek munka után, de el nem visznek sehova, pihenésképpen el lehetne menni hétvégente kirándulni vagy akármi, de minek is... csak itthon akarnak lenni.
Van még így valaki, hogy inkább jár iskolába, csak legyen vége ennek a szünetnek?

15

Szülők! Mit tennétek, ha a 15 éves lányotok összejönne egy szintén 15 éves punkkal, akinek már meggyűlt a baja a hatóságokkal?

A fiú rendszeresen lerészegedik és napi több doboz cigarettát elszív és többször összetűzésbe került a rendőrökön kívül a helyi maffiával is.

8

Kamaszok, mit szólnátok hozzá, ha buszon valaki csak úgy odamenne és elkezdene beszélgetni veletek?

Akit maximum csak látásból ismertek, láttátok már párszor, de nem tűnik bunkónak, akkor szívesen beszélgetnétek vele, vagy inkább elzavarnátok?

12

Tinik! Mi a véleményetek Keresztes Ildiről, mint énekesnőről? (bővebben lent)

Aki netán nem ismeri,annak itt van két link:
lassabb dal:gyorsabb dal:Kort és nemet is írjatok please!;)

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!