Találatok a következő kifejezésre: Miért nem tanulni a (32 db)

Miért nem taníthatják a történelemtanárok az igazságot, és miért kell azt a sok liberális baromságot tanulni?

Természetesen ez egy költ?i kérdés!

Legjobb válasz: :D Akkor nem válaszolok rá! De mégis! Mert a tanterv ezt írja elõ, s mert annyi idõ nincs egy-egy témára, hogy nagyon körbe lehessen magyarázgatni. De aki elhivatott és ügyes, az bele tud csempészni néhány igazságot. S aki szakkört is tart, annak még könnyebb dolga van.

:D Akkor nem válaszolok rá! De mégis! Mert a tanterv ezt írja elõ, s mert annyi idõ nincs egy-egy témára, hogy nagyon körbe lehessen magyarázgatni. De aki elhivatott és ügyes, az bele tud csempészni néhány igazságot. S aki szakkört is tart, annak még könnyebb dolga van.
Egy kicsit érdemes lenne bele mélyedned egy adott történelmi problémába. Mellé olvasni egy pár szakirodalmat, melyekben érvek és ellenérvek ütköznek. S talán akkor majd megérted, hogy az igazság nagyon bonyolult fogalom. Nem lehet feketén - fehéren leírni valamit, hogy így volt, mert ugyan vannak néhány esetben írásos feljegyzések, adatok, amik alátámasztják a tényeket, de van, amikor ilyen nincs. A Biblia sugalmazott könyvek összessége. Tanítványaimnak azt szoktam mondani, hogy a sugalmazás az, amikor a szentírók tévedés nélkül írják le az eseményeket. De nem azért tévedés nélküliek, mert ott voltak, hanem mert az Isten sugallja nekik, s gondoskodott arról, hogy azt a szentírók tényleg tévedés nélkül írják le. A teremtésnél sem volt ott se a fókusz, se az Aktív kamerája, mégis (aki vallásos) tudjuk, hogy valahogy így történhetett. (Azért így írják le, hogy az ember el tudja képzelni, hogy hogyan is történhetett. A történelem könyvek sokfélék lehetnek. Persze biztosan befolyásolja a hatalmon lévõ kormányzat, de merõben mást nem állíthat, mint ami megtörtént. Az 1. válaszoló voltam (vallás és történelem szakos tanár)
ma 10:28 egyeseknek a kurucinfo szentírás... :)
Oké, Biblia. Amúgy azt is tanuljuk. Foglalkozik egy külön téma, a zsidók vándorlásával, Jézussal, a kereszténység kialakulásával, alapelveivel. De a Biblia utáni idõk? Ott mit akarsz tanítani, és mit nem? Amúgy tanárfüggõ... Egy töritanárról 2-3 óra után mindenki megmondja, hogy kire szokott szavazni.
Válaszolj (vagy próbálj) légyszíves azokra a kérdésekre amiket feltettem. :) Te pl. honnan tudod mi az igazság és mi a hazugság? Nem éltél abban a korban. Fogalmad sincs mi történt akkor. Honnan veszed, hogy az amit te tanulsz az igazság, vagy esetleg hazugság? Megadom a választ: politikai, és vallási nézeteid alapján gondolod, hogy az a rész a történelemben igaz-e vagy hamis. Ez mindig is így mûködött...
Mi az az igazság? Hogyan definiálnád? Mi számít annak? Ki dönti el, hogy az az igazság?
Szerintem a hazugságról épp te beszélsz, nagyon beszûkült a gondolkodásmódod, ez egyértelmû a válaszaidból, amit te csinálsz az puszta gyûlölködés, politikai, vallási egyéb nézeteid miatt. Szerintem ne a történelmet próbáld hamisítani, hanem inkább nézz magadba! Mibõl gondolod, hogy te okosabb vagy, és többet tudsz a történelemrõl, mint a történészek?
A kérdező hozzászólása: A történelmet a gyõztesek írják, igaz, hogy van a történrlem tankönyvekben igazság, de csak egy része, a másik részét pedig elferdítik, az igazságot nagyon nehéz kideríteni. Egy biztos, hogy a Biblia teljes egésszében igaz!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Látszik, hogy az õ bérencei vagytok, minden szart elhisztek amit a média sugall!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Ja a pajeszosok, õk több ember mészároltak le mint a német nácik. Nehéz kideríteni az igazat, már csak azért is mert egyes egyiptomi iratokra korábbi dátumot írtam, hogy az , ha majd valaki megtalálja ezeket, akkor majd azt higyje, hogy sokkal fejlettebek voltak.
A kérdező hozzászólása: Nem vallásosnak kell lenni, mert az evolúció is egy vallás, hanem igaz magyar keresztyénnek!!!
Jobbikos vagy, mi?
A kérdező hozzászólása: Nem, szerintem nincs jó párt, én monarchista vagyok.
Én történelemtanár vagyok, és olyan leckéknél, ahol ez megvalósítható, igyekszek belecsempészni olyan dolgokat is, amelyet a fõáramú médiából vagy a történelemkönyvekbõl ritkán, vagy soha nem hallhatnak a diákjaim. A monarchisták engem nagyon érdekelnek, csak ismerõsömi körömben nincsenek ilyenek és nem sok lehetõségem van beszélgetni így velük. A Metternich féle Szent Szövetség korszakáról mit gondoltok? (Abból írtam a szakdolgozatomat, amikor végeztem).
A kérdezõ reménytelenül primitív. Azt hiszi ez a barom, hogy õ jobban tudja az igazságot, mint a történészek, akik az egész életüket kutatással töltik. Mert a közoktatási tananyag komoly kutatásokon, történészi munkákon alapul. Ezzel együtt vannak benne hülyeségek (pl. a marxista történetírás hatása miatt), viszont ennek semmi köze a liberalizmushoz. Amit a kérdezõ "igazságnak" tart, az leginkább a szélsõjobb zagyvasága. Senkit se érdekel, hogy te maggggggyyyyyar kereszttttttyyyyyyén vagy. Értelmes ember nem mond olyat, hogy a Bibliát kell leadni történelem leckék helyett.

Miért nem lehet 2 nyelvet tanulni a középiskolákban, pedig van angol és német nyelvtanár? Vagyis miért kell választani kell közölük?

Legjobb válasz: Ahova én jártam középiskolába ott két nyelven lehetett tanulni. Te nem szakközépbe jársz? Mert ott tényleg csak egyet lehet.

Ahova én jártam középiskolába ott két nyelven lehetett tanulni. Te nem szakközépbe jársz? Mert ott tényleg csak egyet lehet.
Hát az sajnos így mûködik, hogy szakközépben csak egy nyelv van. Szerintem ennek az az oka, hogy vannak szakmai tárgyaitok és így nem férne bele az óraterhelésbe a plusz nyelvóra.
A kérdező hozzászólása: http://www.hunyadi-szfvar.sulinet.hu/ Erre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Miért?
Kedves kérdezõ! Hallottál vmit a fehérvári hunyadi szakközéprõl?
A kérdező hozzászólása: 20:07! Jó lenne németet is tanulni.
Itt Pécsen szinte mindenhol úgy kell: Nagy Lajos, Leõwey, Babits, Janus stb, stb.. Ezek mind gimik, természetesen. Te hol laksz/hova jársz?
Nálunk nemhogy kettõt lehetett, kettõ volt a kötelezõ.
Nálunk is kettõt lehetett.
Nekem az of-m volt a német tanár 0.-ban..Viszont maga az osztály angolos volt és átvett az angol tanár minket a maradék 4 évre. Viszont! Én önfakultáció gyanánt jártam a régi of-höz németet tanulni ingyen, bérmentve és egyedül! Õ szívesen vett.. Mondjuk nem vitte túlzásba. Nem íratott dogákat, nem kérdezte ki nem vergõdött érte, ha nem tudom. Csak leadta az anyagot. De miért is vergõdött volna ha teljesen magamtól kerestem õt fel. Meg is lepõdött.
Én gimis vagyok, nekünk kettõt kötelezõ tanulni :S Örülj, hogy nektek nem!
Nekünk 3 nyelv kötelezõ...
Nekünk is kettõ a kötelezõ sajnos... (kár, hogy nem legalább 4 :D)
A 17.09-nek ha még itt vagy?! Melyik pécsi gimibe jársz?
Én is szakközépbe jártam, és nálunk kötelezõ volt a két nyelv minden osztálytípusban. Szóval szerintem iskolája válogatja
a hunyadiról kérdezõ vagyok igen lehet, hogy bejelölöm a sulit gondoltam, ha a közelébe jársz suliba hallottál róla valakitõl valamit
Nekem kötelezõ volt a két nyelv, de én gimnáziumba jártam. Gondolom, szakközépben vannak plusszban szakmai tárgyak, és hogy mégse legyen 50 órátok egy héten, valamibõl le kell faragni. A két nyelv, az nálunk heti 8-10 órát jelentett összesen!
A kérdező hozzászólása: 16:54! Igen, szakközépbe járok...
A kérdező hozzászólása: 17:09! Seregélyesre járok suliba...
De jó neked! Hova jársz?
Egyetemen vagy hol akar tovább tanulni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Megérdeklõdtem és 20éves korig jár.Hiába tanul nappali képzésre, értem itt a szakosítót a középiskolában.
Nappali tagozaton 23 éves korig jár. Anyu a napokban érdeklõdte meg a MÁK-tól, mert az öcsém is idén érettségizett és beiratkozott egy 2 éves nappali tagozatos szakmát adó iskolába. Visszamenõleg is adják a családi pótlékot csak meg kell fellebbezni (kérelmet le lehet tölteni a MÁK honlapjáról) a megszüntetõ határozatot. Ezen kívül szintén le lehet tölteni egy iskolalátogatási igazolást, amit majd a gyerkõc az iskolával kitöltet szeptemberben és azt is el kell küldeni a MÁK-hoz. FONTOS, hogy a fellebbezõ kérelmet a határozat kézhezvételétõl számított 15 napon belül kell visszajuttatni a MÁK-hoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!
Ma már csak 20 éves korig jár.
Egyetem azért lett volna jobb, mert ott van ösztöndíj, szociális ösztöndíj és bursa hungarika, ami a családi pótlék többszöröse is lehet.
23 éves koráig csak akkor járna, ha tartósan beteg lenne! Annak a tanévnek a végéig jár, amelyikben betölti a 20 életévét. Hogy egyértelmû legyen, itt a törvény vonatkozó része: ab) a tankötelezettsége megszûnését követõen közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre (személyre) tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a gyermek (személy) a huszadik életévét betölti;
Akkor ezek szerint itt mindenki okosabb, mint a MÁK dolgozói. :-)))))) Rád van bízva kedves kérdezõ, de azért a helyedben én rákérdeznék. 1 héttel ezelõtt mindenesetre mi ezt az információt kaptuk, Anyutól is elvették a családi pótlékot július és augusztus hónapra, de visszamenõleg meg fogja kapni, amennyiben a szükséges papírokat elküldi.
A kérdező hozzászólása: Nem egyetem, hanem középiskolai szak.
A kérdező hozzászólása: Bocs a helyesírási hibáért!csak nagyon mérges vagyok!!
"Akkor ezek szerint itt mindenki okosabb, mint a MÁK dolgozói." Ugye az ügyintézõ nevét tudod, hogy ha vissza kell fizetned legalább tudod kit szidjál. Járj még utána.
Akkor viszont csak gratulálni tudok a MÁK-nak, mert ezek szerint Anyut átverték. :-(

Miért kell mindent szó szerint leírnom amit a tanár mond? Miért nem elég ha jegyzetelek, sokkal jobban tudok saját jegyzetekből tanulni.

Legjobb válasz: miért tanítanak olyat olyat amire semmi szükség nem lesz soha? mert egy szar ez az oktatás!

miért tanítanak olyat olyat amire semmi szükség nem lesz soha? mert egy szar ez az oktatás!
Jaj, mi leírtuk, de tényleg mindent. Nagyon jót röhögtünk. „Maradj már csendben! Fogja már be a száját! Pszt! Csitt!” ☺
kõhalmi zoltán mondta a Showder klubban hogy Egyik ismerõse valami mozdonyvezetõi mérnöknek tanult és 5 oldalas szöveget kellett írnia arról, hogyan kell menetrendet készíteni. a szöveg végére odaírta, hogy a valóságban a menetrendet a tavalyi menetrend alapján készítik.:) És az a szomorú hogy tényleg ilyen haszontalan dolgokat kell tanulni

Ha nem érettségi tantárgy, akkor miért kell középiskolában - és mindenhol máshol - 4 évig tanulni a fizikát?

Nem lenne egyszer?bb ha az adott 2 fizika óra helyett betennének egy érettségi tárgyat és csak azon kevesek tanulnák, akik érettségizni akarnak bel?le?

Legjobb válasz: az hülyeség... mondjuk nálunk is 3 évig van. De legalább már utsó évben nincs. kémia és föci 10.-ig van, évvégén kisérettségi. 11.-ben még fizika van, de évvégén aból is levizsggázunk, és pápá. Az már kiütné a biztosítékot, ha még utolsó évben is lenne. Utálom a fizikát. Mondjuk hülye vagyokxD Úgyis orvosira akarok menni, ott meg szintén kell még elsõ 2(?) évben fizikát tanulnom. Elõre rosszul vagyokxD de hát ez van:)

az hülyeség... mondjuk nálunk is 3 évig van. De legalább már utsó évben nincs. kémia és föci 10.-ig van, évvégén kisérettségi. 11.-ben még fizika van, de évvégén aból is levizsggázunk, és pápá. Az már kiütné a biztosítékot, ha még utolsó évben is lenne. Utálom a fizikát. Mondjuk hülye vagyokxD Úgyis orvosira akarok menni, ott meg szintén kell még elsõ 2(?) évben fizikát tanulnom. Elõre rosszul vagyokxD de hát ez van:)
Úgy tudom, hogy csak 2 évig van, utána fakultációként lehet választani. Egyébként a fizika sok mindenhez jól jöhet!
Nálunk 4 éves...
Nekem csak 1 évig volt.
Mert alapvetõ fizikai dolgokat nem árt ismerni. Kb a fizika a leghasznosabb az összes tárgy közül a hétköznapi életben. Plusz a középsuli arra való, hogy MINDENKINEK alapot adjon a továbbtanuláshoz.
4 év fizika?! Érdekes. Én biológia tagozaton elvileg a fizikát is emelt szinten tanultam, mégis csak az elsõ 2 évben volt óránk.

Mennyire fejlõdne a nyelvtudásom, ha angolul tanulnám a németet? Egy 'laza' középszinten beszélek angolul, de az elmúlt idõben használat híján felejtettem nyilván. Hatékonyan tudnám tanulni vajon mindkét nyelvet ebben a formában? Igen/nem, miért?

Legjobb válasz: Én "németül" tanulom az angolt és sokkal könnyebb, mert a két nyelv alapnyelvtana sokkal jobban hasonlít egymásra, mint bármelyik a magyarral összeghasonlítva. Ezen kivül a szavakat is könnyebb így megjegyzeni, mert nagyon sok vagy a kiejtésben, vagy leírva madjnem egyforma. De ha neked jelenleg az angol nem aktív, akkor elöször azt frissíteném fel, és csak utána kezdeném a németet.

Én "németül" tanulom az angolt és sokkal könnyebb, mert a két nyelv alapnyelvtana sokkal jobban hasonlít egymásra, mint bármelyik a magyarral összeghasonlítva. Ezen kivül a szavakat is könnyebb így megjegyzeni, mert nagyon sok vagy a kiejtésben, vagy leírva madjnem egyforma. De ha neked jelenleg az angol nem aktív, akkor elöször azt frissíteném fel, és csak utána kezdeném a németet.

Miért nem tudok megtanulni németül? 8 évig tanultam a suliban. Érettségizni szeretnék majd, de ahhoz kell a nyelv is. Egyszerűen a szórend, meg a nyelvtan nem megy. Hiába állnék neki szavakat tanulni, nyelvtan nélkül semmi értelme.

Légyszi, adjatok valami ötletet.

Legjobb válasz: A német szerintem egy olyan nyelv, amihez tehetség kell. Vagy arra születtél, hogy megértsd, vagy arra, hogy nem, és akkor csak egy szenvedés az egész. A német sajnos nem egyszerû nyelv, a hihetetlenül bonyolult nyelvtana miatt. Nincs lehetõséged más nyelvet tanulni?

A német szerintem egy olyan nyelv, amihez tehetség kell. Vagy arra születtél, hogy megértsd, vagy arra, hogy nem, és akkor csak egy szenvedés az egész. A német sajnos nem egyszerû nyelv, a hihetetlenül bonyolult nyelvtana miatt. Nincs lehetõséged más nyelvet tanulni?
A kérdező hozzászólása: Hát, gondolom, majd jelentkezhetek angolra is, ha kezdem a sulit. De párom is németül beszél, szerinte az jobb...
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Ezek ingyenesek? Én annak idején különbözõ munkafüzetekbõl tanultam általánosban. Aztán középben a Start! Neu 1 címû könyv+mf volt, egy ismerõstõl megvettem a kezdõk német nyelvkönyvét, késõbb pedig kezdõ német dvd-ket vettem. Valamint a netrõl letöltöttem a Roxnod szótár és fordítóprogramot, ott van minden. Az egyik dvd pedig szituációs párbeszédeket, nyelvtant is tartalmaz. Ja, az egyik tanfolyamon németül is tanultunk, de csak alapokat. Köszönöm, amint lesz egy kis idõm, írok priviben mondatokat, csak most mennem kell a kislányomhoz ( 22 hónapos örökmozgó).
Szia! Igaz hogy a nemet nem egyszeru de megvannak a maga kis szabalyai. Ha a szavak tanulasat talalod konnyebbnek az szerintem meg az egyszerubb a dologban :) Siman vagd be a formulakat "kepleteket" a ragozasra. Igazabol megtanulsz jopar ilyen tablazatot es a kiveteleket ennyi. Ezeket aztan begyakorolod. A szavak viszont vegelathatatlanok...

Miért nem szeretnek tanulni a fiatalok? Hogyan lehet rávenni őket?

Fiam 4. osztályos. Nap mint nap vitázni kell vele, hogy tanuljon. Egyáltalán nem érdekli, ha nem jók a dolgozatai.

Legjobb válasz: Sajnos az otthonról hozott motiváció már nem elég mindenkinél.Hiába vagytok jó szülõk és következetesek a tanulás/tanítás terén, a gyerekre jobban hat az osztályában vele barátságban motivlatlan gyerekek sokasága. Ma már sajnos ciki jelentkezni és tudni az órán, sokkal jobb "buli" feleselni a tanárral, megmutatni neki a "ki ha én nem stílust" - és ez már a fiatal korosztálynál elkezdõdik (tanár vagyok, saját tapasztalatomból beszélek). Természetesen az oktató tanár személye sem mindegy, nagyon sok pályatársamért nem tenném tûzbe a kezem. Ha nem szívbõl, meggyõzõdésbõl tanít valaki, akkor az órák laposak és hallottak, a gyerekekre érdektelenség telepszik, és már nehéz visszahozni a figyelmüket.Próbálj meg beszélni a fiaddal arról, hogy nem a te kedvedért, hanem maga miatt kell tanulnia, hogy megértse, mennyi minden múlik azon, mivé növi ki saját magát.Nem mondom, hogy feltétlenül használni fog, de talán sikerül ráébresztened valamire...

Sajnos az otthonról hozott motiváció már nem elég mindenkinél.Hiába vagytok jó szülõk és következetesek a tanulás/tanítás terén, a gyerekre jobban hat az osztályában vele barátságban motivlatlan gyerekek sokasága. Ma már sajnos ciki jelentkezni és tudni az órán, sokkal jobb "buli" feleselni a tanárral, megmutatni neki a "ki ha én nem stílust" - és ez már a fiatal korosztálynál elkezdõdik (tanár vagyok, saját tapasztalatomból beszélek). Természetesen az oktató tanár személye sem mindegy, nagyon sok pályatársamért nem tenném tûzbe a kezem. Ha nem szívbõl, meggyõzõdésbõl tanít valaki, akkor az órák laposak és hallottak, a gyerekekre érdektelenség telepszik, és már nehéz visszahozni a figyelmüket.Próbálj meg beszélni a fiaddal arról, hogy nem a te kedvedért, hanem maga miatt kell tanulnia, hogy megértse, mennyi minden múlik azon, mivé növi ki saját magát.Nem mondom, hogy feltétlenül használni fog, de talán sikerül ráébresztened valamire...
Én is így látom, ahogy az elõttem szóló, és hozzáteszem, hogy az iskolák többsége nem kelti fel a gyerekek érdeklõdését, hanem ledarálják nekik az anyagot. Nálunk is ez volt a probléma alsó tagozatban (pont 4.-ben), a családomban több fiúval is (a lányok általában kötelességtudóbbak) és hosszas fejmosás meg lelkizés után kiderült, a fiam nem jön ki a tanítónõvel. Iskolát váltottunk, azóta javult a helyzet, bár noszogatni most is kell. Most kisgimnazista 6.-os és iszonyú büszke a teljesítményére. Ha sikerélményei lesznek, talán ráérez a tanulás, vagy legalábbis a tudás örömére. És ne aggódj, sok gyerek késõbb érik!
Az ismerõsömnek is ugyanez volt a problémája, és egyszeriben megszûnt, amikor elkezdett járni a gyerekhez egy magántanár. Egy héten háromszor tanultak együtt minden szükséges tantárgyból, és a gyerek úgy szótfogadott mint egy kisangyal. Az anyjáéknak egyáltalán nem akart leülni tanulni, de a magántanárnak nem mondott nemet. Rengeteget javult a tanulmányi eredménye. Csak ki kell fogni egy olcsó (mondjuk fõiskolás) tanítót.
Nagyon sok függ a tanítõnõtõl.Fiam már 16 éves, de olyan tanára volt aki már elsõtõl beléjük nevelte, a kötelességtudást, és hogy nem nekünk tanulnak.De az is lehet hogy dixlexiás, vagy diszgráfiás a gyerek, és nem is igazán érti mirõl van szó és nincs sikerélménye a tanulásba.nálunk ez is gond volt, ki lehet küszöbölni.sok türelmet hozzá.
Szerintem nem csak a fiatalok nem szeretnek tanulni, hanem más sem - legalább is olyat nem, ami nem érdekli. Meg kell neki mondani, hogy az iskolában senki nem azért tanul, mert az kellemes, hanem mert ha nem lesznek jó jegyei, akkor nem veszik fel jó középiskolába, nem lesz jó munkája, és felnõtt korára csóringer lesz nagyon, nem ám úgy, mint otthon, ahol anya-apa keresetébõl (amit annak köszönhetnek, hogy jól tanultak) kényelmesen elvan.
És ha az elõttem szólókból semelyik nem hatásos akkor szabd meg hogy 5-ösért pl ennyi meg ennyi pénzt kap talán az segít.tudom hogy nem megoldás de akkor is lehet hogy lessz valamilyen haszna és legalább összapuskáz valamit.Most lehet lepontozni is de ez az igazság én most 12 éves vagyok és minket ha valami nem érdekel akkor összepuskázzuk! (de persze amit meg kell azt megtanuljuk) de nem lessz mindenre szüksége az életben!! Ja és én nem kapok pénzt (és jó tanuló vagyok) csak osztálytársamtól hallottam hogy kap. õ elõször bukásra áll de egy-két hónap múlva hármas lett belõle.=P
Én 16 éves vagyok... de kiskoromtól úgy neveltek, hogy tanuljak... és nem szoktam kihagyni a tanulást csak azért, mert nem tetszik... inkább megszenvedem a dolgot, mert tudom, hogy muszáj, és úgy juthatok valamire, ha tanulok. Ugyanis a tudás az egyetlen dolog, amit nem vehetnek el tõlem. Így gondolom. Szerintem elõbb-utóbb a fiad is rá fog jönni, hogy szüksége van a tanulásra, mert így juthat elõbbre az életben. Az osztályomban rengeteg olyan ember van, aki állandóan felesel a tanárokkal, utána meg jót röhög rajta... lehet, hogy ez egy ideig vicces, de késõbb nem lesz az. :S A másikat meg egybõl "lestréberezik" csak azért, ha veszi a bátorságot és felteszi a kezét, hogy válaszoljon szegény tanár kérdésére. Szerintem a fiad is neki fog állni tanulni, ha túl van már pár jegyen, és azok nem a lejgobbak. Akkor lehet, hogy elgondolkodik majd rajta, és ráveszi magát, hogy tanuljon, és jobb legyen. Addig is biztasd, próbáld meg más módszerekkel is!
Szerintem némelyik tantárgy kövteelméyneitõl akármeliyk ygereknek elmehet a kedve a tanulástól, a tudományoktól..nézzetek majd bele egy 7-8. os ygerek kémia , vagy fizika könyvébe, miylen összefüggéseket és reakcióegyenleteket kérnek tõlük.Rég voltam általános iskolás, de akkor még nem kelett ennyi, semmire nem jó információt bemagolni, amit két nap után ugyis elfelejt az ember.
Szerintem a leghatásosabb módszer a motiváció.Minden gyerek szeretne vmit és fõként olyanokra gondoldolok amiket nem kaphatna csak úgy meg.Ha feltételt szabunk nagyon sok mindent elérhetünk.Tapasztalatból mondom.A szüleim nekem is ezt cisnálták amíg nem jöttem rá magamtól h a tanulás nagyon fontos.
A mai tanárok nem tálalják úgy az anyagot, hogy az már az iskolában megmaradjon valamilyen szinten, vagy érdeklõdést keltsen vele. Ha ennyire nem tanulós szerintem bevált recept, ha leülsz mellé és segítesz neki. Együtt sokkal könnyebb tanulni. Én is nagyon sokáig az anyukámmal tanultam és mára már nem is kell fogni a grabancomat. Még most tanísd meg arra, hogy tanuljon, hisz még ilyenkor alakítható az egyénisége. Pár év múlva, már mondhatod...vagy leülhetsz mellé! Most fektesd be az energiádat és hidd el a késõbbiekben megtérül! -Tündérlány-(17)
Legegyszerûbb, ha ezt mondod neki: "Addig tanulsz, ameddig akarsz, de kikérdezlek, és addig nem engedlek ki, addig nem tévézhetsz, addig nem gépezhetsz, ameddig nem tudod az anyagot."Ha pedig így sem tanul és sokat kínlódsz vele, akkor nem tudsz mit tenni, várnod kell 8.osztály év elejéig, és akkor kell neki azt mondani, hogy: "Fiam!Eddig nem tanultál, de most nagyon rá kell hajtanod, mert felvételizni fogsz, megkell alapoznod a jövõdet.Vagy mehetsz szakiskolába, és ki fognak röhögni az emberek, ha ott fogod seperni az utcán a koszt.Na, akarsz utcaseprõ lenni?" vagy végülis ha nem tanul akkor mehet szakiskolába, végülis onnan is kikerülhet jól...csakhát az érettségi a mai világban egy alap-dolognak számít.
én 1-4.-ig kitünõ voltam onnan meg csak romlott az átlagom és romlott hiába mondtak bármit is. most egy erõs gimnáziumba járok 4 egészes az átlagom, persze van még mit javitani. rájöttem, h a gimis jegyeimen fog mulni h felvesznek-e egyetemre, ez motivál, h ha most rosszul tanulok em vesznek fel sehova sem 16L

Mi a baj velem miért nem tudok tanulni? Miért érzem magam egyedül?

Sok-Sok barátom van, akik közül néhány talán életreszolo lesz, barátnöm akivel több mint 8 honapja együtt vagyok, szeretjük egymást, a szexuális életünk is aktiv, jo anyagi háttere van a családomnak, a szüleim elválltak, anyukáméknak sok, apukáméknak is ugyahogy van pénzük, okosnak tartom magam, szinte mindenki annak tart, már egy párszavas beszélgetésböl is ezt szürik le, de az iskolában mégsem teljesitek jol, több mint 4 böl bukok, 9.es vagyok az ország egyik legjobb gimnáziumába.. és sokszor egyedül érzem magam, és az térzem h nem szeretnek, és hogy majd semmi nem lesz belölem.

Legjobb válasz: Velem is ez volt.Egyszerûen elmegy az ember életkedve,ugy érzed nincsen kedved semmihez. Szerintem ilyenkor a motivációval lehet probléma

Velem is ez volt.Egyszerûen elmegy az ember életkedve, ugy érzed nincsen kedved semmihez. Szerintem ilyenkor a motivációval lehet probléma
A kérdező hozzászólása: És neked hogyalakult az életesd a suliba? amigy még az az én bajom h lusta vagyok, de az életkedv hiány miatt, nemlehet annyira lusta, lassan egy éve edzek terembe, 2x akkor vagyok mint a vele korabeliek, pedig 55 kilo se voltam, ehez pedig kell akarat, de mégis annyira üresen érzem magam. : /
Én is ilyen vagyok.
Motivaciora es sikerelmenyre van szukseged.
Próbáld ki gondolatban azt a "szerepjátékot", hogy nincs mögötted egy anyagilag jó hátterû család. Tehát csak arra számíthatsz, amit magadtól érsz el, mert senki nem fog a feneked alá tolni semmit. A motivációd hiánya az, hogy pontosan tudod, akármi történik veled, mindig lesz aki kihúzzon a bajból. Anyagilag fõként...
Sok dologban magamra ismerek, én 25 vagyok én is jó gimnáziumba jártam, én sem találtam mindig magamat. Szerintem a legfontosabb azt meglátni, hogy neked kell irányítani a dolgaidat. PL nekem is most tanulnom kéne a holnapi órámra, mégis folyton rányomok egy random kérdésre itt :-D Oszd be az idõdet, kb tippeld be, hogy 3-ra hazaérsz, egy óra kaja meg lötyögés, stb, 4-tõl 6-ig meg KELL csinálod eztmegeztmegezt a házidat, ha nem lesz kész, akkor megvonod magadtól (te és nem más!) a szabad estét, ha kész és okés, akkor engedélyezed magadnak, hogy a barátnõddel találkozz stb. Keress a barátok között olyat, akivel lehet együtt tanulni. Állati motiváló, ha azt látod, hogy valaki izzad melletted szintén és tudtok kérdezni egymástól. Itt is fontos az önfegyelem, de együtt könnyebb. Nekem mai napig az a problémám, hogy nagyon egyedül vagyok a tanulással, a problémáimmal. Saját esetemben tudom, hogy ez annak köszönhetõ, hogy az édesanyám -bár nem volt soha kifejezetten depressziós, beteg, de- nem tudott soha igazán sok szeretetet adni. Nálad ez valószínûleg a válással van kapcsolatban. Az mindenképpen segít, ha te is teszel azért, hogy a szüleiddel legyen kapcsolatod, tehát ha van olyan, amikor egyikükkel csak kettesben csináltok valamit együtt és beszélgettek olyan dolgokról, amik tényleg számítanak. Nem biztos, hogy mindig egyet fogtok érteni, (sõt) de legalább megosztjátok egymással az idõtöket és mutatjátok, hogy törõdtök egymással. Sajnos a napi hajtásban nem mindig van erre idõ és lehet, hogy õk le is mondtak errõl, mert tinédzser vagy, de adhatsz jelzéseket, hogy szeretnél ilyet. Hidd el, nagyon sokat jelent.
Szerintem egyszerre több mint 45 percet tanulsz. Igaz az a dolog, hogy az ember csak 45 percig tud figyelni. 10 perc pihenõket tattsál!

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy megengedjék, hogy oda menjek tovább tanulni, ahova szeretnék? Egyáltalán miért nem engedik?

Szóval egy tőlünk KICSIT messze lévő városban lévő szakmunkásba szeretnék menni.. Kollégista lennék. 1 osztálytársam szintén oda menne, (bár nem ugyanabba a suliba.) Egyébként anyukám is ebbe a városba járt, és ő is koleszos volt, most miért nem akarja megengedni? Apukám se támogat különösebben ebben. Bár igaz, hogy anya sem "foggal-körömmel" akar visszatartani, de nem is szívleli ezt. Kérdeztem én, hogy miért nem akarja, hogy odamenjek, de erre csak annyi volt a válasza, hogy: "Mert nem.." Hogyan vegyem rá őket, hogy megengedjék? Én oda akarok menni, és kész. Nem értem, hogy miért nem engedik, hisz jó helyen lennék, és ezt őkis tudják.. 14/f

Legjobb válasz: Egy szakmunkásképzõ mennyire szerencsés választás hosszútávon karrier szempontjából vajon?

Egy szakmunkásképzõ mennyire szerencsés választás hosszútávon karrier szempontjából vajon?
Na és hány diplomás munkanélküli?
1. Lehet nem bírnák a kolinak az anyagi vonzatát. 2. Nem biztos, hogy tudnál magadra vigyázzni. 3. Lehet, hogy a kolit nem is bírnád. 4. Biztos vagyok benne, hogy közelebb is van olyan szak. 5. Ha nem akarnak engedni hagyd rájuk inkább. Nem akarnak rosszat neked.
Így, hogy nem tudod, hogy miért nem akarják engedni nagyon nehéz lesz õket meggyõzni. Elõször próbáld megtudni, hogy mi az indok, és arra találj ki valamit. Ha kevés erre a pénz, akkor vállalj majd egy kevés diákmunkát és szállj be a költségekbe. Ha féltenek a koleszos élettõl, akkor bizonyítsd be nekik, hogy megbízható vagy. Esetleg állítsatok fel közösen szabályokat, hogy mit szabad és mit nem a koleszben, és szabályszegésnek legyen következménye, azt is beszéljétek meg. Ha más szakmát szánnának neked, akkor avasd be õket a terveidbe, mit képzeltél el magadnak a jövõben. Értesd meg velük, hogy milyen munkavégzésben érzed magad tehetségesnek, hogy mi tenne téged boldoggá. Ha az érettségit hiányolják, akkor beszéljétek meg, hogy mikor teszed le az érettségit (lehet szakmunkás mellett vagy után két év alatt). A lényeg, hogy türelmesen, felnõttként állj eléjük, csak semmi hirtelenség, semmi hiszti! Szedd ki belõlük mi a gondjuk a választásoddal és beszéljétek meg. Szerintem legyél kitartó a céljaidat illetõen, ne engedd a szüleidet abba a hibába esni mint amibe sokan vannak, hogy nem engedik a gyereküknek a saját életét élni, hanem a szülõk a maguk elvárását akarják a gyerekre erõltetni. Szóval jó úton jársz, ha kiállsz magadért!
A kérdést arról, hogy mennyire jó ötlet szakmunkásba menni, nem provokációnak szántam egyáltalán. Csak hogy vajon a kérdezõ végiggondolta-e, hogy hosszabb távon jól jár-e vele (szerintem simán lehet jó szakmája, ami miatt érdemes szakmunkásba menni, ezért a kérdés).
Talán féltenek, vagy plusz anyagi kiadást jelentene nekik az utazás/kolesz és ezért nem szívlelik az ötletet, másra nem nagyon tudok gondolni. Õk melyik iskolát választanák neked? Mert ha azt tudod, akkor már talán tudsz következtetni, hogy a szakmával van a gondjuk, vagy a távolsággal.
*fogalmazol
Mondjuk, te jobban és helyesebben írsz/fogalmazok, mint az itt írogatók kb. 90%-a, szóval kár lenne érted, ha szakmunkásba mennél, de te tudod. :) Nekem mindenesetre öröm egy értelmesen író 14 évest olvasni végre. :) Egyébként, ha tényleg ezt szeretnéd, akkor tarts ki emellett, mert csak akkor leszel sikeres és boldog, ha azt csinálod, amihez kedved van. Ezt a szüleidnek is meg kell érteniük. Próbálj meg okosan, felnõttesen érvelni, és persze meghallgatni az õ érveiket is. Ha nem mondanak semmit, nincs könnyû dolgod, de talán egy nyugodt pillanatban ültesd le õket, ne pedig alkalmatlan idõpontban, "nyaggatva".
Elsõ válaszoló összefoglalta, lehet nem úgy álltok anyagilag, hogy ezt megengedhessétek de az is lehet, hogy féltenek. Vagy akár nem bíznak benned, nem hiszik el, hogy tudsz magadra vigyázni. Ne úgy állj hozzá, hogy ezt akarod és kész, hanem normális hangnemben kérdezd meg miért nem támogatják az ötletet. Akkor talán nem "mert nem" lesz a válasz, mint egy hisztis kisfiúnak.
Elõzõ vagyok: szüleiddel együtt egy pályaválasztó tanácsadó segítségét is kérhetitek, ill. ezt te is kérheted, és megkérheted a szüleidet, h együtt/közösen döntsétek el egy szakember segítségével, h merre lépj tovább, így az se lesz, h õk mondják meg, h mit kell tenned, deha bennük lenne olyan gondolat, h szerintük rosszul döntesz az se lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!