Találatok a következő kifejezésre: Miért nem tanulni (82 db)

Miért nem tudok tanulni?

Nem tudok tanulni, mert egyszerûen úgy állok hozzá, hogy mindent tudok az adott anyagból, nem érzem szükségesnek a tanulást, és nem értem hogy mit lehet azon tanulni, pedig nem is tanultam. És mindig ez van, aztán amikor jön dolgozat, vagy bármi, akkor meg hoppá,ilyen is volt?

Legjobb válasz: Valószínû azért érzed úgy, mert órán megragad sok minden. Viszont azt meg kell erõsíteni, mert pl. nem elég hogy értesz valamit, ha nem tudod magadtól leírni részletesen. Próbálj meg feltenni magadnak kérdéseket a témából. Ha van minta dolgozat, vagy bármi hasonló az általában kideríti hogy mennyire vagy rendben az adott anyaggal. Ha nincs, akkor találomra jelölj ki egy-egy témát, és próbáld összefoglalni saját szavaiddal, ha nem megy látod hogy van még mit tanulni. Egyébként írd le magadnak a válaszokat, nem elég hogy gondolatban végigmész rajt, mert pont amiatt érzed, hogy tudod. Aztán kopp. VAGY! lusta vagy és baszol tanulni, és azzal nyugtatod magad, hogy tudod, ezzel jól át is vered magad.

Valószínû azért érzed úgy, mert órán megragad sok minden. Viszont azt meg kell erõsíteni, mert pl. nem elég hogy értesz valamit, ha nem tudod magadtól leírni részletesen. Próbálj meg feltenni magadnak kérdéseket a témából. Ha van minta dolgozat, vagy bármi hasonló az általában kideríti hogy mennyire vagy rendben az adott anyaggal. Ha nincs, akkor találomra jelölj ki egy-egy témát, és próbáld összefoglalni saját szavaiddal, ha nem megy látod hogy van még mit tanulni. Egyébként írd le magadnak a válaszokat, nem elég hogy gondolatban végigmész rajt, mert pont amiatt érzed, hogy tudod. Aztán kopp. VAGY! lusta vagy és baszol tanulni, és azzal nyugtatod magad, hogy tudod, ezzel jól át is vered magad.

Miért nem tudok tanulni?

Az a helyzet hogy amikor haza megyek soha nem tudok tanulni, mert olyan fáradt vagyok :(

Legjobb válasz: Igen, én is igazat adok az elõttem válaszolónak. Le kell dõlni egy fél órára, nem is kell ágyban aludni, csak úgy a fotelban, csukott szemmel szunyókálni egy kicsit. És persze elõtte megebédelni, üres gyomorral nem lehet tanulni! Valakivel kellene együtt tanulni, anyukával, nagymamával, akivel átbeszélitek az anyagot, itt persze a "kivûlrõl" megtanulni valókra gondolok, töri, kémia, fizika, biosz, irodalom. Elmondani valakinek, mintha felelnél, hangosan, bekezdésenként, utána egyszerre az egészet. Mintha Te tartanál kiselõadást valakinek. Az ember sokszor gondolja úgy, hogy már tudja, de amikor "fejbõl" el kell mondani egyedül, kiderül, hogy még nem megy jól. Közben is pihenni kell, 10 percet óránként legalább. Felállni, esetleg kimenni az udvarra, friss levegõre. Ha van rá mód, például hazafelé gyalog sétálni a suliból.

Igen, én is igazat adok az elõttem válaszolónak. Le kell dõlni egy fél órára, nem is kell ágyban aludni, csak úgy a fotelban, csukott szemmel szunyókálni egy kicsit. És persze elõtte megebédelni, üres gyomorral nem lehet tanulni! Valakivel kellene együtt tanulni, anyukával, nagymamával, akivel átbeszélitek az anyagot, itt persze a "kivûlrõl" megtanulni valókra gondolok, töri, kémia, fizika, biosz, irodalom. Elmondani valakinek, mintha felelnél, hangosan, bekezdésenként, utána egyszerre az egészet. Mintha Te tartanál kiselõadást valakinek. Az ember sokszor gondolja úgy, hogy már tudja, de amikor "fejbõl" el kell mondani egyedül, kiderül, hogy még nem megy jól. Közben is pihenni kell, 10 percet óránként legalább. Felállni, esetleg kimenni az udvarra, friss levegõre. Ha van rá mód, például hazafelé gyalog sétálni a suliból.
De szellemileg vagy fáradt v. testileg(?)!
Énnem voltam fáradt a suli után Nem tudom mitõl leget

Európában melyik egyetemeken lehet állatorvosnak tanulni? Miért éri meg kimenni pl Bécsbe, és miért nem?

Európa, egyetem, állat, állatorvos, továbbtanulás

Legjobb válasz: azt nem tudom hogy hol lehet Európában állatorvosnak tanulni egyetemen de azért éri meg kimenni mert itt egy orvos keres kb 200000 ft - 350000 Ft között kint meg kb keres 1200000 ft felett. (ezt onnan tudom hogy az egyik ismerösöm orvos volt it magyarba az kiment külföldre az 10-szer anyit keresett !) Általában azért nem mindig jó kimenni mert ha itt van családod akkor az nem tesz jot a családi kapcsolatnak !!!

azt nem tudom hogy hol lehet Európában állatorvosnak tanulni egyetemen de azért éri meg kimenni mert itt egy orvos keres kb 200000 ft - 350000 Ft között kint meg kb keres 1200000 ft felett. (ezt onnan tudom hogy az egyik ismerösöm orvos volt it magyarba az kiment külföldre az 10-szer anyit keresett !) Általában azért nem mindig jó kimenni mert ha itt van családod akkor az nem tesz jot a családi kapcsolatnak !!!
Állatorvosnak pont nem éri meg kimenni tanulni, mert az itthoni(SZIE-n van) igen magas szinvonalú, (amennyire tudom világszinten is eléggé jó helyen van, de nem vennék rá mérget) valamint ott a megélhetésre is el kell költened havi 300 000 Ft-ot alsóhangon.Megtanulod a nyelvet ez elõny, de ha nem vagytok nagyon tele, akkor kínszenvedés lesz még dolgozni is mellette.


Miért nem lehet 2 nyelvet tanulni a középiskolákban, pedig van angol és német nyelvtanár? Vagyis miért kell választani kell közölük?

Legjobb válasz: Ahova én jártam középiskolába ott két nyelven lehetett tanulni. Te nem szakközépbe jársz? Mert ott tényleg csak egyet lehet.

Ahova én jártam középiskolába ott két nyelven lehetett tanulni. Te nem szakközépbe jársz? Mert ott tényleg csak egyet lehet.
Hát az sajnos így mûködik, hogy szakközépben csak egy nyelv van. Szerintem ennek az az oka, hogy vannak szakmai tárgyaitok és így nem férne bele az óraterhelésbe a plusz nyelvóra.
A kérdező hozzászólása: http://www.hunyadi-szfvar.sulinet.hu/ Erre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Miért?
Kedves kérdezõ! Hallottál vmit a fehérvári hunyadi szakközéprõl?
A kérdező hozzászólása: 20:07! Jó lenne németet is tanulni.
Itt Pécsen szinte mindenhol úgy kell: Nagy Lajos, Leõwey, Babits, Janus stb, stb.. Ezek mind gimik, természetesen. Te hol laksz/hova jársz?
Nálunk nemhogy kettõt lehetett, kettõ volt a kötelezõ.
Nálunk is kettõt lehetett.
Nekem az of-m volt a német tanár 0.-ban..Viszont maga az osztály angolos volt és átvett az angol tanár minket a maradék 4 évre. Viszont! Én önfakultáció gyanánt jártam a régi of-höz németet tanulni ingyen, bérmentve és egyedül! Õ szívesen vett.. Mondjuk nem vitte túlzásba. Nem íratott dogákat, nem kérdezte ki nem vergõdött érte, ha nem tudom. Csak leadta az anyagot. De miért is vergõdött volna ha teljesen magamtól kerestem õt fel. Meg is lepõdött.
Én gimis vagyok, nekünk kettõt kötelezõ tanulni :S Örülj, hogy nektek nem!
Nekünk 3 nyelv kötelezõ...
Nekünk is kettõ a kötelezõ sajnos... (kár, hogy nem legalább 4 :D)
A 17.09-nek ha még itt vagy?! Melyik pécsi gimibe jársz?
Én is szakközépbe jártam, és nálunk kötelezõ volt a két nyelv minden osztálytípusban. Szóval szerintem iskolája válogatja
a hunyadiról kérdezõ vagyok igen lehet, hogy bejelölöm a sulit gondoltam, ha a közelébe jársz suliba hallottál róla valakitõl valamit
Nekem kötelezõ volt a két nyelv, de én gimnáziumba jártam. Gondolom, szakközépben vannak plusszban szakmai tárgyak, és hogy mégse legyen 50 órátok egy héten, valamibõl le kell faragni. A két nyelv, az nálunk heti 8-10 órát jelentett összesen!
A kérdező hozzászólása: 16:54! Igen, szakközépbe járok...
A kérdező hozzászólása: 17:09! Seregélyesre járok suliba...
De jó neked! Hova jársz?

Miért nem tudok tanulni? Két órája tanulok de nem jegyeztem meg semmitse:S

Legjobb válasz: Elõször is akarj megtanulni. Addig nem fog menni amíg nem akarod. Utána sicc a géptõl. Menj el fél órát aludni, majd akarj is megtanulni. Húzz bele nehogy az érettségi elõtt kezdj el tanulni egy héttel ha majd odaérsz.

Elõször is akarj megtanulni. Addig nem fog menni amíg nem akarod. Utána sicc a géptõl. Menj el fél órát aludni, majd akarj is megtanulni. Húzz bele nehogy az érettségi elõtt kezdj el tanulni egy héttel ha majd odaérsz.
A kérdező hozzászólása: köszi :D
Ha a jegyzet/könyv olvasása mellett fészbúkozol meg gyk-zol, vagy a telefont más elektromos kütyüt nyomkodsz akkor az nem tanulás, hanem felesleges idõpocsékolás. Én 4-5 tételt tanulok meg naponta tételenként 8-10 oldal, ami tele van latinnal, és másnap vissza tudom mondani 90%át. Azért mert arra figyelek amit olvasok és nem másra. Amúgy 30-40 percnél többet ne tanulj, utána pihenj, levegõzz kicsit a kertben, és szellõztesd ki a szobát.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen sokat segítettek:D

Miért nem tudok megtanulni németül? 8 évig tanultam a suliban. Érettségizni szeretnék majd, de ahhoz kell a nyelv is. Egyszerűen a szórend, meg a nyelvtan nem megy. Hiába állnék neki szavakat tanulni, nyelvtan nélkül semmi értelme.

Légyszi, adjatok valami ötletet.

Legjobb válasz: A német szerintem egy olyan nyelv, amihez tehetség kell. Vagy arra születtél, hogy megértsd, vagy arra, hogy nem, és akkor csak egy szenvedés az egész. A német sajnos nem egyszerû nyelv, a hihetetlenül bonyolult nyelvtana miatt. Nincs lehetõséged más nyelvet tanulni?

A német szerintem egy olyan nyelv, amihez tehetség kell. Vagy arra születtél, hogy megértsd, vagy arra, hogy nem, és akkor csak egy szenvedés az egész. A német sajnos nem egyszerû nyelv, a hihetetlenül bonyolult nyelvtana miatt. Nincs lehetõséged más nyelvet tanulni?
A kérdező hozzászólása: Hát, gondolom, majd jelentkezhetek angolra is, ha kezdem a sulit. De párom is németül beszél, szerinte az jobb...
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Ezek ingyenesek? Én annak idején különbözõ munkafüzetekbõl tanultam általánosban. Aztán középben a Start! Neu 1 címû könyv+mf volt, egy ismerõstõl megvettem a kezdõk német nyelvkönyvét, késõbb pedig kezdõ német dvd-ket vettem. Valamint a netrõl letöltöttem a Roxnod szótár és fordítóprogramot, ott van minden. Az egyik dvd pedig szituációs párbeszédeket, nyelvtant is tartalmaz. Ja, az egyik tanfolyamon németül is tanultunk, de csak alapokat. Köszönöm, amint lesz egy kis idõm, írok priviben mondatokat, csak most mennem kell a kislányomhoz ( 22 hónapos örökmozgó).
Szia! Igaz hogy a nemet nem egyszeru de megvannak a maga kis szabalyai. Ha a szavak tanulasat talalod konnyebbnek az szerintem meg az egyszerubb a dologban :) Siman vagd be a formulakat "kepleteket" a ragozasra. Igazabol megtanulsz jopar ilyen tablazatot es a kiveteleket ennyi. Ezeket aztan begyakorolod. A szavak viszont vegelathatatlanok...
Egyetemen vagy hol akar tovább tanulni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Megérdeklõdtem és 20éves korig jár.Hiába tanul nappali képzésre, értem itt a szakosítót a középiskolában.
Nappali tagozaton 23 éves korig jár. Anyu a napokban érdeklõdte meg a MÁK-tól, mert az öcsém is idén érettségizett és beiratkozott egy 2 éves nappali tagozatos szakmát adó iskolába. Visszamenõleg is adják a családi pótlékot csak meg kell fellebbezni (kérelmet le lehet tölteni a MÁK honlapjáról) a megszüntetõ határozatot. Ezen kívül szintén le lehet tölteni egy iskolalátogatási igazolást, amit majd a gyerkõc az iskolával kitöltet szeptemberben és azt is el kell küldeni a MÁK-hoz. FONTOS, hogy a fellebbezõ kérelmet a határozat kézhezvételétõl számított 15 napon belül kell visszajuttatni a MÁK-hoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!
Ma már csak 20 éves korig jár.
Egyetem azért lett volna jobb, mert ott van ösztöndíj, szociális ösztöndíj és bursa hungarika, ami a családi pótlék többszöröse is lehet.
23 éves koráig csak akkor járna, ha tartósan beteg lenne! Annak a tanévnek a végéig jár, amelyikben betölti a 20 életévét. Hogy egyértelmû legyen, itt a törvény vonatkozó része: ab) a tankötelezettsége megszûnését követõen közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre (személyre) tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a gyermek (személy) a huszadik életévét betölti;
Akkor ezek szerint itt mindenki okosabb, mint a MÁK dolgozói. :-)))))) Rád van bízva kedves kérdezõ, de azért a helyedben én rákérdeznék. 1 héttel ezelõtt mindenesetre mi ezt az információt kaptuk, Anyutól is elvették a családi pótlékot július és augusztus hónapra, de visszamenõleg meg fogja kapni, amennyiben a szükséges papírokat elküldi.
A kérdező hozzászólása: Nem egyetem, hanem középiskolai szak.
A kérdező hozzászólása: Bocs a helyesírási hibáért!csak nagyon mérges vagyok!!
"Akkor ezek szerint itt mindenki okosabb, mint a MÁK dolgozói." Ugye az ügyintézõ nevét tudod, hogy ha vissza kell fizetned legalább tudod kit szidjál. Járj még utána.
Akkor viszont csak gratulálni tudok a MÁK-nak, mert ezek szerint Anyut átverték. :-(

Miért nem bírok tanulni?

Egyszerűen leülök tanulni, és 10-15 percnél tovább nem bírom. Minden más elvonja a figyelmem. Hiába koncentrálok, egy idő után ideges leszek, és muszáj letennem a könyvet (szívem szerint földhöz vágnám ). Nem hinném, hogy ez lustaságból fakadna, régen kb. 3 órákat is képes voltam végig tanulni. Ennek lehet mentális háttere? (Egyetemista vagyok)

Legjobb válasz: Lányommal hasonló történt. De csak ötletelek: A laborvizsgálat szerint vashiányos volt. 4-es volt a vasa, pótlás után már tudott tanulni, koncentrálni,a motiváltságát visszanyerte, kiegyensúlyozottabb lett. Nem gondoltuk volna.

Lányommal hasonló történt. De csak ötletelek: A laborvizsgálat szerint vashiányos volt. 4-es volt a vasa, pótlás után már tudott tanulni, koncentrálni, a motiváltságát visszanyerte, kiegyensúlyozottabb lett. Nem gondoltuk volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Én is ilyen vagyok, nálam odáig fajult h abba is kell hagynom. Nálam asszem nem állapítottak meg vashiányt, de kipróbálom, hátha segít.

Miért nem tudok tanulni?

Segítség... egyetemre járok, még hátra van 4 vizsgám, de egyszer?en képtelen vagyok tanulni! Egész félévben hajtottam és most teljesen ki vagyok merülve, képtelen vagyok leülni és normálisan megtanulni az anyagot, csak olvasgatom. Tudom, akarater?, de már egyszer?en nincs több, nem vagyok már képes folytatni! Valami ami esetleg segíthet?

Legjobb válasz: Ha egész félévben tanultál nem lesz baj. Én is hasonló cipõben járok, itt lógok a neten pedig tanulnom kellene direkt szabin vagyok (nem az elsõ egyetem). Ne erõlködj, inkább olvasgasd ha az megy, és ebéd után menj sétálni egy órára, az nekem legtöbbször segít. Ja az is segítene ha kikapcsolnánk a számítógépet, de itt van a tételsor nem nyomtattam ki.

Ha egész félévben tanultál nem lesz baj. Én is hasonló cipõben járok, itt lógok a neten pedig tanulnom kellene direkt szabin vagyok (nem az elsõ egyetem). Ne erõlködj, inkább olvasgasd ha az megy, és ebéd után menj sétálni egy órára, az nekem legtöbbször segít. Ja az is segítene ha kikapcsolnánk a számítógépet, de itt van a tételsor nem nyomtattam ki.
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok... Holnap még lesz egy pótzhm, ha az sikerül, akkor vizsga. Nem bírom rávenni magam a tanulásra már... Múlt héten még ment, de már belefáradtam. Szorgalmi idõszakban is rengeteget tanultam, erre a tárgyra, és elkeserítõ, hogy még így sem sikerül, és nem csak én vagyok így vele. A tanár viszonyulása és az eredménytelenség - dacára annak, hogy készülök - elveszi minden kedvem. Pedig tényleg, már csak péntekig kellene kibírni...
Én is így vagyok, csak én félév közben sem hajtottam, mert dolgoztam :S Nekem ami bejön: a környezetemben élõket megkérem, hogy ha látják, hogy nem tanulok, akkor zavarjanak vissza tanulni. Kivéve persze ha mondjuk cigiszünetet tartok, de akkor is, miután elszívtam, szóljanak, hogy jöjjek be. Eddig nekem ez a leghatékonyabb módszer, ajánlom, hogy próbáld ki.
Szerencsések:D Nekem még 7-8 vizsgám hátra van. Az a módszerem, hogy bemesélem magamnak, hogy nagyon érdekeset tanulok, és hogy érdekel a téma és megpróbálom kiemelni a nekem tetszõ részleteket.

Miért nem tudok tanulni?

Levelez? tagozatra járok egy jónev? budapesti egyetemre. Szeretem a szakomat, a tantárgyaimat, mindigis ezt akartam tanulni. Néha van kedvem tanulni, akkor egész nap képes vagyok a könyveim fölött ülni. Néha egyszer?en nem tudok egy percig sem koncentrálni. Nem megy a számitógép, nem szól a rádió. Nincs semmilyen zavaró tényez?. Mivel tudnám magamat motiválni ilyenkor??

Legjobb válasz: +1 ez engem is érdekelne csak én ellenben veled soha nem tudok tanulni.

+1 ez engem is érdekelne csak én ellenben veled soha nem tudok tanulni.
Nem vagy egyedül, én sem vagyok képes koncentrálni a legtöbbször amikor le kéne ülnöm tanulni. Valamikor még rászánni sem sikerül magam. Sajnos én sem tudom mitõl lehet :/ A legreálisabb magyarázat hogy talán nem érdekel a dolog és egyszerûen nincs kedved hozzá, hiába muszáj
A kérdező hozzászólása: Szeretem az anyagot, érdekel, egész életemben erre készültem. Néha nagyon szeretem tanulni is, de ha kicsit rossz a közérzetem, fáradt vagyok, feszült vagyok, akkor nem megy.
Friss levegõ, sportolj egyet, elég félóra, vagy csinálj mást egy negyed óráig, hogy ne monoton tanulj, hanem törje meg valami kicsit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!