Találatok a következő kifejezésre: Miért nem tampont (59 db)

Miért nem tudok tampont használni? 15 éves vagyok. és egyszerűen fáj ha feldugom. Miért van ez?

Legjobb válasz: Szerintem nem is feltétlen a szüzesség elvesztése után lesz jobb a helyzet. Én elõször 13 éves koromban próbáltam meg elõször a minitampont, egy nyaralás alkalmával, hogy ne maradjak ki a fürdõzésbõl. Akkor nagyon fájt, sokáig küszködtem vele, de nem tudtam felhelyezni. Aztán pár év múlva újra megpróbáltam, olyan 15-16 éves koromban, és simán ment minden! :) Nem tudom, miért, talán túl ideges voltam elõször. Pedig még szûz voltam. Egyébként azóta is tampont használok (még mindig szûz vagyok). Szóval szerintem ez független ettõl a dologtól.

Szerintem nem is feltétlen a szüzesség elvesztése után lesz jobb a helyzet. Én elõször 13 éves koromban próbáltam meg elõször a minitampont, egy nyaralás alkalmával, hogy ne maradjak ki a fürdõzésbõl. Akkor nagyon fájt, sokáig küszködtem vele, de nem tudtam felhelyezni. Aztán pár év múlva újra megpróbáltam, olyan 15-16 éves koromban, és simán ment minden! :) Nem tudom, miért, talán túl ideges voltam elõször. Pedig még szûz voltam. Egyébként azóta is tampont használok (még mindig szûz vagyok). Szóval szerintem ez független ettõl a dologtól.
Én sem tudtam 20 éves koromig, nekem is fájt. Szuzesseg elvesztése után könnyen ment. Komolyan. Nem azt sugallom, h veszitsd el, hanem természetes, h egyeseknek fáj..
Mert még kislány vagy hozzá. Várj vele, amúgy sem egészséges.
Akkor ne erõltesd! A betét amúgy is sokkal jobb!
én 14 éves korom óta használom a tampont szerintem nagyon jó és eleinte nekem is nagyon nehéz volt felhelyezni de a 3. v 4. alakommal már sikeres volt
Nekem pont szüzességem elvesztése elõtt nem fájt soha, tök könnyen felment, most meg pár éve már valamiért alig tudom felrakni, és sokszor fáj is. De ha elazulsz teljesen, akkor sokkal könnyebb.
Nem kell erõltetni, de a szüzesség elvesztése után biztos menni fog:)

Miért nem tudom feltenni az aplikátoros tampont?

megpróbáltam de nem tudom fel csúszik az egész

Legjobb válasz: Melyik fajtát használod? Én tampaxot és nagyon szeretem. Annál szét kell húzni a két csövet egymásból, leguggolni, majd az elsõ csõ perméig betolni a hüvelybe, a második csõvel pedig benyomni a tampont. Nem lehet elrontani. https://www.youtube.com/watch?v=x6BB4-Iw_l8 Itt egy videó róla

Melyik fajtát használod? Én tampaxot és nagyon szeretem. Annál szét kell húzni a két csövet egymásból, leguggolni, majd az elsõ csõ perméig betolni a hüvelybe, a második csõvel pedig benyomni a tampont. Nem lehet elrontani. https://www.youtube.com/watch?v=x6BB4-Iw_l8 Itt egy videó róla
kezdjük ott, hogy mi a fene az az applikátoros tampon? :O
A kérdező hozzászólása: én is a tampax-al próbálkoztam de nem meg elég mélyre
Ha széthúztad a két csövet akkor leguggolsz és teljesen ütközésig told be, majd a hátsó csövet kezd el nyomni, amíg csak bírod. Így a helyére megy a tampon.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
Mert béna vagy...ez ilyen egyszerû :D
a videót nem lehet megnézni, csak bejelentkezés után.

Miért nem tudom normálisan használni a tampont?

Tudom viccesen hangzik, 40 éves vagyok, és egyszerûen képtelen vagyok úgy felhelyezni, hogy ne zavarjon. Van erre valami technika? Nem próbálkoznék vele, ha nem lenne rá nagy szükségem, mert amúgy ellenék a betéttel is.

Legjobb válasz: Mindig a vérzésnek megfelelõ legkisebb tampont kell választani..Addig kell felhelyezni, amig ülve, állva, nem érzõdik, hogy ott van..a hüvely kicsit hátrafelé dõl, tehát nem egyenes a hüvelynyilástol..én évek ota azt használom, sokkal kényelmesebb, mint a betét, azt csak éjszakára használom..

Mindig a vérzésnek megfelelõ legkisebb tampont kell választani..Addig kell felhelyezni, amig ülve, állva, nem érzõdik, hogy ott van..a hüvely kicsit hátrafelé dõl, tehát nem egyenes a hüvelynyilástol..én évek ota azt használom, sokkal kényelmesebb, mint a betét, azt csak éjszakára használom..
Próbáltad már aplikátorral feltenni? A rossmannban lehet kapni olyat tampax a neve. Én átszoktam rakni az aplikátorba az ob tampont mert maga a tampon gagyi benne. Ezzel tuti oda megy a tampon ahova kell. Sok országban csak ilyet lehet kapni. Higiénikusabb is mivel ne kell az ujjadat feldugni hozzá. Egyébként én is betét párti vagyok de ritkán elöfordul hogy muszáj a tampon.

Miert nem tudom felhelyezni a tampont? Nagyon faj.

Mikozben rakom fel a tampont eszmeletlenul faj, feszit. Keptelen vagyok felhelyezni, hiaba nyomom felfele 1-2 centi kilog belole es nagyon zavaro. (sajnos elfogyott a betet,csak ez van itthon :/)

Legjobb válasz: ob oldalan van rajzos tajekoztato, nezd meg! de valoszinuleg nem vagy eleg nedves vagy rossz iranyba nyomod a tampont

ob oldalan van rajzos tajekoztato, nezd meg! de valoszinuleg nem vagy eleg nedves vagy rossz iranyba nyomod a tampont
Remélhetöleg mini tamponnal kisérletezel, a mások kezdetnek nem igazán jó. Másrészt valószinüleg nem jó irányban akarod feltenni, a hüvely ugyanis nem függölegesen felfelé megy, hanem ferdén hátrafelé. A legokosabb, ha elöször az ujjaddal kipróbálod az irányt és csak utána a tampont. Ha nem lazítod el eléggé a hüvelybementet, akkor nehezen megy be. A tampont m, eg teljesen be kell dugni, csak a madzag lóghat ki, különben fáj és kényelmetlen.
A kérdező hozzászólása: Ja es szuz vagyok, ha ez szamit.
A kérdező hozzászólása: O, hogy nedvesnek is kell lenni..izgassam fel magam?? Eleg ha csak bevizezem?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. Egyebkent, azt hiszem hogy ez normal, nem mini. Akkor ne probalkozzak?
sikerült? Mi történt?
A kérdező hozzászólása: Semmi, nem probaltam meg megegyszer. Mar amugy is a vegen vagyok ezt az estet kibirom. Majd legkozelebb
nedves=veres, vagyis legyen meg normalisan...de mar meg is valaszoltad a kerdesed, menzesz vegen vagy "."

Miért nem tudok rendesen felrakni egy tampont?

amikor felteszem és elindulok érzem h mozog, meg fáj is, hogyha egy rohadt minitampont nem tudok feltenni, akkor milyen lesz majd az els? együttlét.?!

Legjobb válasz: lehet h nem tetted fel elég mélyre és ilyenkor még érzed a tampont.

lehet h nem tetted fel elég mélyre és ilyenkor még érzed a tampont.
Kérj orvosi segítséget, hogy mégis hogyan kell, addig meg használj betétet.
Ha fáj, akkor nincs rendesen feltéve.Az egyik lábadat tedd fel falamire és küldd a mutatóujjadat félig utána, hogy megfelelõ magasságban legyen. Az együttléthez semmi köze.
A kérdező hozzászólása: de ha egy nyomvadt tampont nem tudok felrakni meg fáj, akkor az elsõ h fog majd fájni bmeg
A tampon egy száraz dolog, az együttlét nálam izgalommal és nedvesedéssel jár.És gondolom nem csak nálam, de egész másképp történik:-))
Azért érzed, mert nem tetted fel elég mélyre. Nyomd feljebb, addig amíg azt érzed, hogy nem érzed. :) A szexnél meg jó esetben nedvesedni fogsz, nem száraz leszel, mint egy tampon felhelyezésnél. Könnyebben becsusszan.
nem rakod elég mélyre! az utasításon is rajt van, hogy akkor van jó helyen, ha nem érzed! próbáld meg feljebb tolni, ja és idõvel ki fogod tapasztalni, hogy milyen pózban a legkönnyebb felhelyezni! akkor a legkönnyebb felhelyezni, amikor még sok a vérzésed! ja amúgy az elsõ együttlétnek ehhez semmi köze az ég világon! hidd el! no para!

Miért nem merek tampont venni?

Parázok elmenni:S Mindig félek t?le, hogy ciki lesz. Tudom hogy ez természetes dolog, hogy veszünk, de nekem ez akkor nagy feladat. Nektek nincs ilyen problémátok? Hogy lehet ezt megoldani? 16/l

Legjobb válasz: Engem nem nagyon izgat:D A boltban nõ az eladó, de volt már amikor odaraktam a tampont, hogy fizetek, mögöttem meg egy pasi állt. Végülis minden nõ vérzik. A tampon amúgyis szerintem sokkal jobb mint a betét. Vegyél nyugodtan:)

Engem nem nagyon izgat:D A boltban nõ az eladó, de volt már amikor odaraktam a tampont, hogy fizetek, mögöttem meg egy pasi állt. Végülis minden nõ vérzik. A tampon amúgyis szerintem sokkal jobb mint a betét. Vegyél nyugodtan:)
Én is félek megvenni, de csak azért h meglátja valamilyen ismerõs a táskámba vagy a szatyorba vagy akár elõttem lesz a sorban a fizetésnél vagy õ is bent lesz abban a boltban! Pedig már nem vagyok fiatal. Még mindig anyámmal vetetem! 19/L
figyu, bárhol is veszed minden pénztáros tudja akár fiú akár lány hogy erre a nõknek szüksége van. Aztán mit érdekel téged hogy mit gondolnak? Amig a pénztárnál állsz 1-2 percig érzed csak rosszul magad, utána soha többet nem látod azt a pénztárost. Egyébként a világ legtermészetesebb dolga. Elmondom velem mi történt egyszer csak hogy érezd én cikisebben jártam mint te: Tavaly abbahagytam a gyógyszer szedését, babát akartunk. Igen ám, de addig kellett vmi védekezési módszer amig ki nem ürül a szervezetbõl a gyógyszer. Gumi a legegyszerûbb. Soha életemben nem használtam, sosem vettem. Elmentem a bolta, 20 percet válogattam, azt sem tudtam mi micsoda, szines, redõs, spermaölös... milliófajta. Végre kiválaszottam, irány a pénztár. Korunk számítógépes pénztárrendszere nem vette be, nem csipogott mikor lehúzta a nõci. Akkor próbálta azzal a "pisztoly"szerûséggel, nem vette be. Erre elkiabálja magát a 2 pénztárnál odébb ülõ kolléganõjének hogy: "Marika mond már a Rako....mittomén milyen óvszer kódját, a hölgyikének kéne" Azt hittem elsüllyedek, ott álltak még vagy 6-an mögöttem, gondolhatod milyen ciki volt. :) Mostmár röhögök rajta, de akkor úgy spuriztam ki a boltból, nehogy bárki rámnézzen!
Háhá ez jóóóó:D
Erre csak egy tortenetet tudok irni. Gyerek voltam meg amikor felutott a tetujarvany a suliban (nehany gyerek elkapta, koztuk en is) meg persze a szomszed gyerekek. Persze ciki tetuirtot venni, ki mast kuldjunk el mint a fatert meg a szomszed apukat. A ket apa el is indult, es mikor odaertek persze mindketten a masikat akartak bekuldeni, erre faterom azt mondja: -Na jo, bemegyek en. Bent persze nagy a sor meg minden, faterom sorrakerult, es mondja a gyogyszertarosnak: -Elnezest, latja kint azt az embert, szegyenli de nem mer bejonni, es megkert engem hogy vegyek tetuirtot... :D
És betétet nem ciki venni? Ez kész, most komolyan azt gondolod, hogy bemész egy boltba leveszel a polcról egy doboz tampont elsétálsz a pénztárhoz kifizetett és hazamész, ez szerinted ciki?Az eladókat nem az érdekli hogy ki mit vesz hanem hogy ne lopjanak és mindent kifizessenek!:) Nyugi:)
Rossmanban vettem aminap és rendszeresen becsipog, nem csak nekem midnenkinek a riasztó(mert persze a drágább dolgokat [email protected]ák rendesen lehúzni)...jön hozzám a biztiõr, pakolja a cuccom..kezébe akad a tampon...hát szegénynek olyan vörös lett a feje...azthittem ott süllyed elXD Nekem sosem volt ciki, kirakom berakom mmint a szalagra és kész:) Neked se legyen az, ez a világ legtermészetsebb dolga;)
természetes, hogy eleinte az emberek félnek az eléjük táruló, ismeretlen helyzetektõl, ami ebben az esetben még ráadásul intim, "cikis" is a közfelfogásban, mert így nevelnek minket! :( én anno drogériában vásároltam, mint az óvszert is, pl DM, Rossmann. és az volt a "trükköm", hogy akkor vettem egyben tusfürdõt, sampont, testápolót, minden szükséges tisztálkodási szert együtt és közédobtam a tampon :-D a polcnál és a pénztárnál kicsit vörösödtem, de ez van, ami kell az kell! :) de ez sok mindent veszek trükk bevált! :) azonban ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket: http://fru.szimpatikus.hu/betet-tampon-vagy-valami-mas-krist.. csak bátran ;)
A kérdező hozzászólása: köszi a bíztatásokat:) Tudom kicsit hülyének nézhetek ki, hogy ilyen problémáim vannak, de én mindenben ilyen parázós fajta vagyok. Mindig félek, hogy kiröhögnek a hátam mögött, meg minden.
A kérdező hozzászólása: Igen attól én is félek:)
Szia! Én 100 Ft-ban szoktam venni és delután 3 táján és amikor bemegyek veszek kosarat ott leszek a tampon közelében nézelõdök megvárom míg fizetnek vagy amikor 1-2 ember van és akk lekapom fizetem és megyek! De mondjuk nagyobb boltban én sem szeretek venni semmi intim cuccot!

Miért nem tudom feltenni a tampont?

Az a bajom,hogy megpróbálom feltenni,de mindig érzem,hogy ellenállásba ütközik,és nem engedi ott valami tovább,meg kicsit fáj is.O.b. minivel csináltam,a 2. napon,próbáltam irányt változtatni,de úgyse.Aztán,mikor elmúlt,megpróbáltam az ujjammal,hogy az felmegy-e,de nem tudtam,mert olyan,mintha mindenhol falba ütköznék.Mi ennek az oka?

Legjobb válasz: Elõször is nyugodtan kell lenni,és addig helyezkedni míg neked kényelmes,próbáld mozgatni benned a tampont míg helyesen van.ha nem érzed akkor jó

Elõször is nyugodtan kell lenni, és addig helyezkedni míg neked kényelmes, próbáld mozgatni benned a tampont míg helyesen van.ha nem érzed akkor jó
Jajj, legelsõ alkalommal én is így jártam, próbáltam minden irányba szinte de nem fel.Utána mikor elmúlt, kitapogattam, hogy merre kell feltenni, és az ujjam bement.Az a lényeg, hogy kicsit hátrafelé és úgy felfelé told.Neked is sikerülni fog, csak lazulj el, fontos, hogy ne strapáld magad ezen.Nekem tegnap sikerült feltennem elõször, már 3x sikertelenül próbáltam, és most sikerült, mondtam elõtte, hogy most tudom, hogy sikerülni fog.És tessék, sikerült:) Mondjuk nekem úgy sikerült tegnap feltennem a tampont, hogy elõtte már vagy 5x megpróbáltam az ujjammal, hogy hogyan kell csinálni, egyszóval kicsit gyakoroltam:D Lazulj el, koncentrálj és meglátod, neked is sikerül majd! Sok sikert! 14/L
ja és próbáld meg többféle testhelyzetben, van akinek guggolva jó, van akinek ülve, vagy állva pl. ugy hogy az egyik lábát felteszi a kádra, vagy wc szélére. utolsó voltam.
Ha bitosan hüvelybe próbáltad feltenni, és biztosan nem a hüvelyvalnak feszültél neki, akkor még azt tudom elképzelni, hogy a szûzhártyád volt az akadály. Bár ehhez érdemes volna tudni azt is, hogy mekkora erõvel próbálkoztál és, hogy milyen magasságban ütköztél akadályba.
Én is így jártam 10 éve. Túl feszült vagy! Vegyél egy nagy mély levegõt és mikor fújod ki úgy próbáld meg lassan és hátrafelé tolni, ne félj fájni nem fog.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, az összes válaszra ment a zöldkéz:) majd kipróbálom a tanácsokat:Dremélem nekem is menni fog...:)

Folyásra tampont lehet alkalmazni vagy inkább betét? Tampont miért nem, ha nem?

Legjobb válasz: Mert val.szinüleg nem ürül annyi váladék és ezért nem is tudja a tampon megszívni magát nincs értelme,hogy ott aszalódjon benned fél napig amíg megtelik. Gondok lehetnek belõle!!! OLVASD EL a tamponos tájékoztatót!

Mert val.szinüleg nem ürül annyi váladék és ezért nem is tudja a tampon megszívni magát nincs értelme, hogy ott aszalódjon benned fél napig amíg megtelik. Gondok lehetnek belõle!!! OLVASD EL a tamponos tájékoztatót!
Igen, szerintem sem a tampon! Elhiszem, hogy kényelmesebb, de a terhesség alatt amúgy is olyan érzékeny a hüvely! Ha nem muszáj, nem kell bántani. Mondjuk egy bizonyos mennyiségû folyás szokott lenni a terhesség alatt, nekem is van és nem áll mögötte fertõzés. És ez nem akkora mennyiség, mint ha vérzés lenne. Így a tamponcsere igen "száraz" lenne! Hacsak nem hagyod bent nagyon sokáig. Az viszont veszélyes!
A folyást ha hátterében valamilyen fertõzés áll kezelni kell. A tampont nem arra találták ki, hogy napi rendszerességgel használjuk.Aki hajlamos hüvelyi fertõzésékre annak menstruáció idején sem ajánlott tampont használni. Az orvosok a tisztasági betét rendszeres használatát sem javasolják. Valamennyi mûanyag mindegyikben van, nem szellõzik és olyan "mikroklímát" hoz létre ami kedvez a kórokozók elszaporodásának. Ha szükséges inkább a fehérnemût kell cserélni.

Miért nem tudok tampont használni?

Mindig tampont használtam, aztán 9 éve megszületett a fiam. Azóta gyakran előfordult, hogy a tampon mellett néha kifolyt egy kevés. Most született meg a kislányom 7 hónapja, és azóta már 4* menstruáltam de sajnos nem tudok tampont használni. A tampon szinte száraz, alig szív fel valamit és mellette kifolyik az összes :-( Mit tegyek, hogy a tampon jó legyen? És miért flyik ki mellette ?

Legjobb válasz: Szerintem tágabb a hüvelyed. Próbálj meg egy nagyobb méretû tampont.

Szerintem tágabb a hüvelyed. Próbálj meg egy nagyobb méretû tampont.
A kérdező hozzászólása: Szia! Próbáltam már minden méretet, de a szuper mérettel is igy járok :-(
Akkor lehet hogy még nem szûkült össze annyira a hüvely. Próbáld meg pár hónap mulva.
Jutottál végül valamire? Nekem is ugyanez a gondom, csak épp már másfél éves a kicsi és még mindig nem tudok használni tampont. :(
A kérdező hozzászólása: Igen jutottam. . . A naturella tampon tökéletes, azóta azt használom és semmi gond. A húgom is igy volt, mint én és õ ajánlotta. mindkettõnknek az vált be. Jah és nagyon olcsó is :-D

Miért nem tudok tampont felhelyezni?

Nem úgy értem, hogy nem tudom, hogyan kell, hanem, hogy vmiért olyan iszonyúan sz?k vagyok, hogy képtelen vagyok felhelyezni. (Amúgy még sz?z vagyok.) Viszont a betét meg néha nagyon kényelmetlen. Segítsetek!!

Legjobb válasz: Szia! Próbáld úgy felhelyezni, hogy az egyik lábad megemeled pl. felteszed a WC-re, és próbáld ellazitani az izmaidat. Kezdetben használj mini tampont. Ha gyenge a vérzésed akkor inkább betétet ajánlanék.

Szia! Próbáld úgy felhelyezni, hogy az egyik lábad megemeled pl. felteszed a WC-re, és próbáld ellazitani az izmaidat. Kezdetben használj mini tampont. Ha gyenge a vérzésed akkor inkább betétet ajánlanék.
Amíg szûz voltam én sem tudtam tampont felrakni, hiába vettem a legkisebbett, és próbáltam minden pózban, nem ment.Miután elvesztettem simán felment, bár most is a kisebb méreteket használom.
Próbáld ellazítani magad, de ha úgy sem igazán megy, akkor inkább ne erõltesd.
Szûz lányok még ne használjanak tampont! Ennyi!
én úgy tudom, hogy tampont szûz lányok is használhatnak, én is használtam szüzen. szerintem csak az a probléma, hogy félsz még, mert ismeretlen területen jársz, legelõrször én is így voltam:) próbálj meg ellazulni, esetleg valami kellemes, izgató dologra gondolni, az segít. egyébként meg attól ne félj, hogy fáj felhejezni tampont, és gyorsan meg fogod szokni! megnyugtatás képpen olvasd el ezt is: http://www.a-ha.hu/lesson3.cfm "A tévhitekkel ellentétben a szûz lányok is használhatnak tampont. A menstruáció idejére, az azt megelõzõ hormonális folyamatok eredményeként a szûzhártya már kb. ujjnyira tágítható. A szûzhártya nem egy merev lemez, hanem egy rugalmas nyálkahártya redõzet, melyen rendszerint egy nyílás található. Ezen keresztül távozik a menstruációs folyadék is."
Pontosan egyet értek az elõttem szólóval!Nagyon értelmes felfogás!Szerintem oltári nagy hülyeség az , hogy nem használhat szûz lány tampont!ÉN is használtam , mikor még szûz voltam!!!!!Ne félj fog az menni!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!