Találatok a következő kifejezésre: Miért nem több Budapest (4 db)

Errõl a Tárki-tanulmányról vajon miért nem számolt be a 'suth Rádió Budapest, a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, a Demokrata és a többi fidesz-fényezõ médium?

http://www.tarki.hu/hu/news/2013/kitekint/20131028_szegeny.h..

Legjobb válasz: "A magyarok közül meg aki annyira rosszul él az javarészt magának köszönheti." Ja, ahogy Mészáros Lõrinc is saját magának köszönheti, hogy olyan jól él...

"A magyarok közül meg aki annyira rosszul él az javarészt magának köszönheti." Ja, ahogy Mészáros Lõrinc is saját magának köszönheti, hogy olyan jól él...
Mert a Fidesz média csak azt közölheti, amit engednek neki. Az igazságot nem.
A választásokhoz közeledve tiltva van az ilyen infók leadása.
Erre mit is mondana egy vérfideszes? Hiteltelen, ballib hazugság, Bajnai pénzeli az intézetet, az ismerõsei jól élnek, nem ismer szegényeket, de ha ismerne, azok is Gyurcsány hibájából élnek rosszul, és különben is, családi adókedvezmény meg stadionok! Ezeknek az elvakult hívõknek sajnos lehetetlen felnyitni a szemüket, csinálhatunk mi akármit...
Itt egy vérfideszes, aki jobban él valóban a családi adókedvezmény miatt és bérbõl él, illetve jóbban fog élni a GYED extra miatt is és vállalunk is még babát.. Ti meg szenvedjetek a statisztikák felett zokogva.. Egyébként semmi közöm a Fideszhez, csak úgy jól jönnek az intézkedései..
Mert egy nagy kajli az egész. A cigányok totál rontják a statisztikát. A magyarok közül meg aki annyira rosszul él az javarészt magának köszönheti. Persze vannak kivételek, de az volt az MSZP ideje alatt is.
A kérdező hozzászólása: "Mindig kérdés, hol húzzuk meg a szegénység határát, de biztos, hogy egy olyan másfélmillió körüli népességcsoportot egyértelmûen szegénynek lehet ma nevezni. Ennek legfeljebb egyharmada köthetõ a cigánysághoz, tehát a szegények kétharmada nem a cigány népességbõl kerül ki." (http://nol.hu/ajanlo/_a_stilussal_van_a_legfobb_baj_ ) Ennyit a 2. válaszoló primitív hazugságához...
Mert senki sem olyan hülye, hogy magát szidja amikor fényezni is lehet éppen. Amúgy a tanulmány érdekfeszítõ bár lesújtó aspektusát fedi fel az elmúlt tizenöt évben.
A kérdező hozzászólása: http://nol.hu/belfold/a_lehetetlen_tagulo_hatarai http://nol.hu/belfold/20130103-zuhan_a_kozeposztaly_is

Miért nem lesz több Budapest Parádé?

Illetve miért nem volt már tavaly se?

Legjobb válasz: A környéken lakók nehezményezték, hogy az utca egy csomó ideig részegekkel, drogosokkal, szeméttel van tele, márhogy még a szokottnál is jobban. Nem tetszett a csendháborítás, és hogy a környéken cseperedõ gyermekek azt látták egy napig, hogy meztelen ribik és társaik vonaglanak a nyílt színen. Magyarországon nem lehetett még kultúráltan megcsinálni ezt. Ezek ugyan csak erõsítették a pénzügyi indokokat (a kormány egy csomó pénzt kapott, mert a közterület használata nem olcsó). Véleményem szerint az egész szánalmas és undorító, igaz csak mert nem volt kicsit sem izolálva, nem lehetett választani hogy részt vesz benne a környék, vagy nem.

A környéken lakók nehezményezték, hogy az utca egy csomó ideig részegekkel, drogosokkal, szeméttel van tele, márhogy még a szokottnál is jobban. Nem tetszett a csendháborítás, és hogy a környéken cseperedõ gyermekek azt látták egy napig, hogy meztelen ribik és társaik vonaglanak a nyílt színen. Magyarországon nem lehetett még kultúráltan megcsinálni ezt. Ezek ugyan csak erõsítették a pénzügyi indokokat (a kormány egy csomó pénzt kapott, mert a közterület használata nem olcsó). Véleményem szerint az egész szánalmas és undorító, igaz csak mert nem volt kicsit sem izolálva, nem lehetett választani hogy részt vesz benne a környék, vagy nem.
2007-ben is elmaradt. Anyagi okokból kifolyólag idén már nem lesz táncos mulatság Budapest utcáin, az afterparty viszont marad. A nagy sikerû Budapest Parádét idén már nem tartják meg, a szponzoroktól származó támogatás ugyanis már nem tudja fedezni a buli költségeit. Ehelyett a Budapest Parádé Bónuszra, a záróeseményre szeretnék helyezni a hangsúlyt, s azt továbbfejleszteni. A népszerû "afterparty" sok dolgot átvesz majd a Parádéra tervezett programokból. Elképzelhetõ, hogy pár év múlva "feléled hamvaiból" a Parádé, Berlinben ugyanis négy év után ismét megrendezték a bulit, ahol szintén szünetelni kényszerült.
mert volt egy esemény egyszer egy évben amit vártak a fiatalok.ahol jól éreztük magunkat.csak nem fizettünk adót utána!magyarország nagyon pénz központú.ami után fizetünk egy csomót marad, ami után nem azt beszüntetik.tök mindegy hogy ez a parádé vagy más!amin az állam bácsi nem keres az nem folytatódhat...

Miért kell súlyos milliárdokkal tömni a BKV-t? Kit érdekel? Mi az hogy a Budapest kap, a többi nem?

Legjobb válasz: Mert ha nem kapna pénzt a BKV, leállna a tömegközlekedés (és erre még így is van esély)

Mert ha nem kapna pénzt a BKV, leállna a tömegközlekedés (és erre még így is van esély)
Az biztos, hogy évek óta ez megy a BKV körül. Kicsit a körmére kéne már nézni a vezetésnek, mert tuti sikkasztanak, vagy valamit nagyon elszúrnak. Persze muszáj pénzelni, mert nem mehet csõdbe, de meg kéne már nézni, mire adják a pénzt.
Nem pesti vagy, az tuti. Majd kétmillió ember él itt. Plusz, akik máshonnan járnak be dolgozni. Ha nincs tömegközlekedés, vége a városnak. Olyan hivatalok sem fognak mûködni, amelyek a vidékiek dolgait is intézik. Az viszont igaz, elcseszték nagyon az egész BKV -t.
Azért kell, mert szükséges. Ha Budapesten leállna a tömegközlekedés, akkor nagyjából összeomlana Budapest.. Illetve az embereknek "kissé" megnehezedne a dolguk, kelhetnének vagy 2 órával elõbb hogy odaérjenek munkába, vagy mindenki taxizna, amire persze nem sokaknak van pénze.. Amúgy valahol engem is bosszant hogy a BKV ennyire kiemelt ügy, hiszen az csak Budapesté, akkor a Volánnal is foglalkozzanak ennyit, (a MÁV-val foglalkoznak, csak hát az is pénznyelõ)
A tömegközlekedés minden nagyvárosban veszteséges, és a BKV még olcsón is üzemel. A finanszírozása nincs meg, de az meg a gazdasági állapot miat nem megfelelõ. Valjuk be, hogy a csõdhelyzet álltalános az országba. De ha nem lenne az hatalmas gazdasági problémákat jelentene.
""A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad. ma 12:20 " Nem én mondtam ezt csak úgy hallottam, olyan gazdasági szakemberektõl vagy miktõl, õk jobban értenek hozzá. Én sem azt mondtam hogy nem osztanak vidékre. Csak azt hogy mibõl!
Azért ez ennél bonyolultabb, nem is csodálom, hogy te ezt nem érted. A vidék folyamatosan kap pénzt pesttõl, az ottani adók nagy részét pont, hogy a vidékbe pumpálják bele.
"Azért ez ennél bonyolultabb, nem is csodálom, hogy te ezt nem érted. A vidék folyamatosan kap pénzt pesttõl, az ottani adók nagy részét pont, hogy a vidékbe pumpálják bele. Na ez nem igaz. Peszt azért áll jól, mert minden jelentõs cég oda van bejelentve. A nagyrészük vidéken vállalkozik de a székhelye Pesti. Pld Audi szuzuki nokia stb stb Ez a vízfej fogalma. Ha nem így lenne pisloghatnának a Pestiek.
"A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad. ma 12:20 " Nem én mondtam ezt csak úgy hallottam, olyan gazdasági szakemberektõl vagy miktõl, õk jobban értenek hozzá.
"Ez a vízfej fogalma. " ez egy nagyon ostoba fogalom. nyilván a fõvárosban fognak koncentrálódni a székhelyek, de az is nyilvánvaló, hogy nem csak Budapest létezik, mint vállalkozási hely
Bár valóban igazságtalan az elosztás, de 1. Budapest az ország fõvárosa, az ország gazdaságának központja 2. ebbõl következõen valahogy biztosítani kell a közlekedést az embereknek. 3. jelen helyzetben nem tudnak mást tenni, mint tömni a BKV-t. 4. Az a probléma, hogy hiába emelik az árakat, ha a szolgáltatás fejlesztésre semmi nem marad, továbbá a vezetõk kilopják a pénzt.
tudod bpt picit nagyobb mint a te kisvárosod, vagy falud. ebbõl az jön h nem tud az ember 10 perc alatt begyalogolni a kocsmába, hanem kell neki 1 óra.
Azért ne felejtsük el, hogy Budapesten él az ország lakosságának egyötöde, és a külföldiek is rendszeresen használják, továbbá a vidékiek is ezzel közlekednek gyakran a fõvárosban. Mi lenne, ha nem lenne?! A súlyos milliárdok nem is olyan súlyos milliárdok. Sokszor csak a BKV áfáját adják vissza, idõnként az adósságba beszállnak. A BKV gyengeségei: A BKV hatalmas adósságot görget maga elõtt, aminek a kamata hatalmas Elavult, nagy üzemeltetési költségekkel mûködõ gépjármûparkja van Nagy a korrupció (régen is, most is) Sokan lógnak kritikusan alacsony költségvetésbõl gazdálkodnak. rendszeres politikai visszályoknak és visszásságoknak van kitéve. nem a legjobb a bkv vezetése (politika elõrébb való, mint a szakmai tudás) Erõssége az, hogy kis területen kell szolgáltatni a hatalmas tömegek igényét. Ha az állam nem támogatná a bkv-t a következõk lennének: - Csõdbe menne a BKV, s mivel az állami vállalat, az adósság az államot terhelné, tehát rosszabbul járna. - hatamas munkanélküliség lenne, elsõ sorban a bkv dolgozói között, majd azért mert az emberek nem tudnak a munkahelyükre eljutni - anyagilag nagy mértékben a fõváros tartja el a vidéket, ez lecsökkenne. - aki teheti autúval közlekedne, állandó dugó lenne, és állandó szmogradó - országos szinten romlana az életszínvonal - fõleg a budapestiek számára de a környéken élõknél is érezhetõen romlana a levegõ, és ez által az egészség Hirtelen ennyi jutott eszembe Viszont ha az egykulcso adót beszüntetnék vagy - Uram bocsá' - visszamenõleges hatállyal eltörölnék, évi 500 milliárd forintot nyerne az állam. Ez az összeg bõven elég lenne arra, hogy egy összegben rendezzék a BKV és a MÁV összes adósságát, ezt követõen már nem is kellene párévente rendkívüli támogatásokat adni, elég lenne, ha visszakapnák az áfát, és akkor simán felújíthatnák a jármûparkukat, ami olcsóbb és környezetkímélõbb lenne.
A fene esne bele ebbe is. Még külföldön tanulok, épp most jövök, gyalogolhatok majd a reptértõl befele? Legjobb lenne itt maradnom, már az agyam zsibbad ettõl az egésztõl. A BKV vezetõségét meg lámpaoszlopokra kéne fellógatni, amennyi milliót azok is zsebre vágtak, nem csoda, hogy itt tart ez az egész.
Kérdezõ, a fõváros és vonzáskörzete tartja el az egész országot, nézd meg a GDP adatokat. Egy vidéki, aki (szerencsére) pár hónapja budapesti. 19/f
Magyaroszágon az egy fõre jutó GDP: 12 914 USD (2010-ben) Budapesten: 33 860 USD (2007-ben) Sok mindent kap a fõváros, és valóban, sok olyan cég adózik ide, ami vidéken is termel, de igen sokat juttatnak vidéknek a Budapesten adózott pénzekbõl.
""Mert a pestiek le vannak toprongyosodva. Életképtelenek. Ez ma még nem igaz. Pest igen nagymértékben iparosodott, de mezõgazdasága. Az új szelek viszont az iparnak nem kedveznek és növekvõ élelmiszer árakat hoznak. Az az Pest a leépûlés utján halad, és a megélhetés egyre drágább lesz. Ezzel szemben a vidék ismét el kezd termelni, persze nagyrészt feketén, de nem lesz élelmiszer hiánya. Pestnek megy az egyre kevesebbõl kell egyre többet költenie.
a zsidó vezetés jól megcsinálta
A kérdező hozzászólása: "A vidék folyamatosan kap pénzt pesttõl, az ottani adók nagy részét pont, hogy a vidékbe pumpálják bele." :D :D :D Azt hiszem ez 2012 hozzászólása!
gondolom, a vízfejezõ nem arra gondol, hogy azt tartaná helyesnek, hogy a gyárak is Budapesten legyenek, mert ha igen, akkor aztán mégkevesebb lenne a munka vidéken.

Miért álltunk ma több százan diákok és nem diákok a MÁV vonat vagonjaiban a folyosókon Budapest és Szeged között amikor 4000 forintot hagytunk ott a kasszánál?

Ma tömegével álltunk ott a szegedi diákokkal hosszan kígyózó sorokban a MÁV vagonok folyosóján, meg sem lehetett mozdulni, egy vagonon sem lehetett végigsétálni mert annyian álltak a folyosókon. A MÁV jegyek sem lettek ebb?l kifolyólag leellen?rizve mert, az ellen?r nem is tudott volna közlekedni. A több éves statisztika, a jegyek eladásának mennyisége, gondolom már kimutatta a MÁV-nak, hogy a pénteki és vasárnap délutáni vonatjáratokon tömegével vannak az emberek, diákok. A MÁV tudja, hogy tömegnyomor lesz, de mégis feleannyi vagonnal várja az utasokat, tehát a MÁV tudja, hogy mi a hideg vagon folyosókon állva fogjuk leutazni azt a 100 kilométert, de kérdezem én miért csinálják ezt velünk ha el?tte majd 5 ezer forintot hagytunk ott a kasszájuknál? Miért kell ÁLLVA utazni a büdös, koszos vagonok folyosóján 100 kilométert Magyarországon 5000 forintos jegyáron?

Legjobb válasz: Én is jártam már így többször ugyanezen a vonalon, elég dühítõ... Egyszer a wc mellé tudtam csak állni, minden fékezésnél rámnyitódott az a nyomorék wc ajtó :D Azóta csak olyan idõpontokban megyek Szegedre, amikor tudom hogy nem lesznek sokan. 21L

Én is jártam már így többször ugyanezen a vonalon, elég dühítõ... Egyszer a wc mellé tudtam csak állni, minden fékezésnél rámnyitódott az a nyomorék wc ajtó :D Azóta csak olyan idõpontokban megyek Szegedre, amikor tudom hogy nem lesznek sokan. 21L
4/8 Azóta már eltelt 30 év és mi indokolta azt, hogy ezután is így maradjon. Mennyi minden van, ami a rendszerváltás igéreteivel együtt elhangzott és nem , hogy jobb lett volna hanem rosszabbodott. Anno voltak szervek, kikhez fordulhattál és igaz most is van, de a lõtéri kutyát sem érdekeli az mindennapi életed.
Tényleg disznóság, de ezért érdemes helyjegyet venni.
Nekem a saját kényelmem mindig megért 500 Ft-ot. Nem is panaszkodtam sohasem :)
én is mennyit álltam régen, amikor még utazgattam
Mávos szülõk gyerekeként és szegedi egyetemistaként mondom, meg van határozva, hogy milyen fajta és hány darab kocsiból kell összeállítani a szerelvényt, nem úgy van, hogy csak ráakasztasz még egy kocsit... Korábban kell kimenni és lesz helyed.Én már akkor benn vagyok, amikor még be se jött a vonat.Igaz ez azt jelenti, hogy az összutazásom és várakozásom ideje 6 óra.És ülök.Mindig. Az viszont igaz, hogy a 2. osztályok állapota nagyon durva.
Én pl. így is majdnem 9000 ft-ot költök vonatra havonta, így is sokallom, nemhogy még helyjegyet is kelljen vennem, a választék pedig nem nagy, mert kétszer kell átszállnom mire Szegedre érek, és a másik két vonat nem túl sûrûn jár.
Ja és jó pofa, hogy álljon fel mert ez az én helyem. És álljon Szegedig. Igaz nekem van pofám hozzá, és 120 kilóm hogy még csak ne is morogjanak. De azért láttam én már cirkuszt a vonaton ilyen ügyben.
Szeged felé nem olyan drága a helyjegy, nem ötszázvalahány forint, hanem 360 Ft. Ennyit csak megér a kényelmesebb kocsi, és a garantált hely. Én egyszer, amikor 1-2 évig volt más vonalakon is fakultatív helybiztosítás, akkor vasárnap délután (nyáron, tehát nem iskolaidõben) belefutottam egy tömött vonatba Miskolc felé. Áldottam az eszemet, hogy vettem elõre helyjegyet. Bizony felállítottam az utast! Viszont hallottam embereket morogni, hogy vettek helyjegyet, és mégsem tudtak leülni. Holott ilyen esetben kártérítés jár!!!
A kérdező hozzászólása: És ha már helyjegy se volt?
Ja igen. Manapság a múltszázadi szintû kocsik futnak helyjegy nélkül (például nyáron légkondicionálás nélkül) és a jobbak küllõn. Nem is értem hogy a helyjegy nélküli kocsikra miért is nem teszik ki, hogy harmad osztály. Most komolyan, tudom hogy ciki volna, de legalább õszinte.
azon a vonaton 4 féle kocsiosztály van: Sima másodosztály sima elsõosztály ic 2.oszt ic elsõosztály és/vagy máv komfortkocsi Óránként jár a vonat, így nincs több kocsi errefelé. régen úgy emlékszem, nem volt óránként vonat. Az meg, hogy tömött a járat, az mindenhol elõfordul. Én múltkor pl ausztriában utaztam 100 km-et a vonatjátszótéren ( mert ott van ilyen) és szintén Ausztriában 350 km-et utaztam gyerekmozi-kocsiban tehát ez természetes. Aki nem akar 2.osztályt, az kb 300 ft-ért még választhat egyéb osztályt.
Szeged felé csak a luzerek állnak, mert van minden vonatra helyjegyes kocsi. (amennyiben a helyjegy ellenére nem tudsz leülni, akkor kártérítés jár) Na meg óránként megy vonat, így van választék.
MÁV = Magyar Állam VOLT
A lábfelrakás egy sajnos nyugatról begyûrûzõ trendiség. Sajnos sok nyugat Európai nagy városban elfogadott, és ebbõl sokan úgy gondolják így itt is természetes. No a lényegre, azért csinálja velünk a MÁV mert mi hagyjuk, ha nem még sem hagyjuk akkor is megyünk más jármûvel. Fõl kellene egységesen emelni a szavunk. Erre és sok más kellõ feltûnést és hatást okozó tettre bõven van mód. Bár most a kellõen agyafúrtak az eszüket arra használják, hogy ilyenkor szimplán jegy nélkül utaznak, mivel látják úgysem tudd jönni az ellenõr.
Van amelyik diák még a vonatot sem tudja használni. Üvöltözik, mocskos lábát az ülésre rakja, elõtte ülõ orra alá nyomja, nem beszélve az ótvar táskájáról amit hanyag eleganciával leb...z a közlekedõ részre. Szóval lehet fordítani a dolgon. De van kivétel is a diákok között!! Csak nagyon kevés.
A kérdező hozzászólása: Amikor 2-3 éves voltam, akkor is pontosan ugyanígy nézett kis a vasút pályaudvar meg a városom belvárosa is pont olyan mint a nyolcvanas években. Miért nincsen változás 20 éve?
A kérdező hozzászólása: Mondd meg a szüleidnek meg a legnagyobb MÁV-os magyaroknak, hogy ha nem tudnak több kocsit fel le akasztani, hogy az utasok normálisan utazzanak akkor a jegyárakból is nyugodtan leakaszthatnak néhány ezer forintot mínuszba!
A kérdező hozzászólása: Hiába megyek ki köztes állomásra hamarabb, ha már mikor felszállok tömve vannak a kabinok nagy ész! Ne mondjad nekem, hogy az a normális, hogy még a jegyellenõrnek is lehetetlen küldetés egy magyar vagonon leellenõrizni a jegyek érvényességét!
A kérdező hozzászólása: Az már megint plusz pénz, érted?
Ez bennem is hányszor de hányszor megfordult már, vasárnaponként, ha jövök vissza!Ha tudják a MáVosok, hogy ilyenkor jóval többen utaznak, mint pl. egy átlagos hétköznapon, miért nem lehetne egy vagonnal legalább többet indítani?? Mondjuk én abból a szempontból szerencsés vagyok, hogy csak késõbb szállok fel, így nem kell csak órát ácsorognom..de többek között ezért is szoktam át inkább a busszal közlekedésre.. 20l

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!