Találatok a következő kifejezésre: Miért nem szoptatás alatt (32 db)

Milyen eleleket- italokat nem ajanlott fogyasztani szoptatas alatt, es miert?

Legjobb válasz: Ami felfúj, azt érdemes kerülni (káposzta, hüvelyesek...). Da ha nagyon kívánod, kevéssel megpróbálkozhatsz, hogy hogy viseli a kicsi. Ha nem fáj tõle a hasa, akkor eheted. Meg baracklét kell kerülni (pontosan nem tudom, miért), csak a szûrtet lehet inni. Továbbá a szénsavas italokat sem ajánlott szoptatás alatt inni. (Én mondjuk nem bírom ki, és nem fújódik tõle a pici, úgyhogy igen módjával iszom.)

Ami felfúj, azt érdemes kerülni (káposzta, hüvelyesek...). Da ha nagyon kívánod, kevéssel megpróbálkozhatsz, hogy hogy viseli a kicsi. Ha nem fáj tõle a hasa, akkor eheted. Meg baracklét kell kerülni (pontosan nem tudom, miért), csak a szûrtet lehet inni. Továbbá a szénsavas italokat sem ajánlott szoptatás alatt inni. (Én mondjuk nem bírom ki, és nem fújódik tõle a pici, úgyhogy igen módjával iszom.)
Kerüld a K betûseket pl.káposzta, karfiol, ....zöldségek közül, a hüvelyeseket is, mert puffaszt és a baba is kap a tejben belõle, megfájdulhat a pocija, esetleg nem bír kakálni stb...a fûszereseket. Az italok közül a szénsavasat, koffeineset, alkoholt, energiaitalt... Kb.ennyi amit tudnod kell.

Miért kezdtem el hízni szoptatás alatt, ha nem eszek többet mint eddig amíg fogytam?

Kórházból 9 kilóval kevesebb súllyal jöttem haza, itthon is szinte naponta mentek le a kilók. Aztán kb 1,5 hete megállt a fogyás,majd hízni kezdtem. Nem ezsek többet mint eddig, és soknak sem mondható. Minden létező fórumon, könyvben, internetes oldalon azt olvasom,hogy ilyen feltételek mellett elvileg fogynom kellene, mert a szoptatás elviszi az energiát. Akkor én miért hízok? (Nagyon nem örülök neki, mert 10 kg felesleg van még rajtam, ami nagyon sok, és sajnos nem bírják az izületeim)

Legjobb válasz: Mióta szoptatsz? Nekem a szoptatás 5-6. hónapjától jöttek fel a kilók, és én sem ettem többet. Viszont fokozatosan kevesebbet szoptattam, és ez is közrejátszhatott, plusz az is, hogy idõvel alakul a szervezet. A szoptatás önmagában nem véd meg a plusz kilóktól, ha mellette a szervezeted már másképp dolgozza fel az ételt, másképp hasznosít. De olyat is hallottam, aki szoptatás mellett hízott. A szervezet nem mûködik sajnos mindig nagykönyv szerint.

Mióta szoptatsz? Nekem a szoptatás 5-6. hónapjától jöttek fel a kilók, és én sem ettem többet. Viszont fokozatosan kevesebbet szoptattam, és ez is közrejátszhatott, plusz az is, hogy idõvel alakul a szervezet. A szoptatás önmagában nem véd meg a plusz kilóktól, ha mellette a szervezeted már másképp dolgozza fel az ételt, másképp hasznosít. De olyat is hallottam, aki szoptatás mellett hízott. A szervezet nem mûködik sajnos mindig nagykönyv szerint.
Lehet, hogy nálatok inkább raktároz a szervezet, mert ugye a szoptatás plusz igénybevételt jelent, amit fedezni is kell valamibõl... Nincs általános szabály, egyesek így, mások úgy járnak. A második módszere a lassú fogyásról jó ötlet lehet neked is.
hAJSZálra így van nekem is...3.babámat szoptatom elsõ 2 hónapban fogyok, aztán ahogy beáll a kínálat kereslet hízni kezdek és jön fel vagy 3-4 kiló a meglévõ 5-6 mellé. Nekem most 8 hónapos a fiam, sportolok 2 hónapja odafigyelek mit eszek, számolom a kalóriákat, (még napi 5 ször szoptatok éjjel 2 szer nappal 3szor) és iszonyú lassan de megindultak a kilók. 2 hó alatt minusz 6 kilónál járok. Hátra van még 6. Komolyan nem értem az egész dolgot. Elvileg napi 8-10 szopival kb. 750-800 ml tejet megevett a babám, ami elvileg 250-300 kalória igényû, ugyanannyit ettem (kb.2000 kcalt) és mégis híztam tõle!! Megváltozna az anyagcsere olyankor?? nem értem tényleg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Ó, én mág csak 4 hete szoptatok, éppen ezért vagyok meglepõdve, mert a babám egyre többet eszik...
Elsõ babámmal én is híztam a szoptatás alatt 5 kg. Most a másodikkal is úgy tûnik így fogok járni. Azt azért be kell vallanom, hogy én a szoptatások alatt nagyon édesszájú lettem. Szóval én magamon nem csodálkozom.

Lehetek terhes? 3 hónapos lesz a babám, viszont csak 1x jött meg. Szedek gyógyszert, azt amit szoptatás alatt lehet, viszont már nem szoptatok. Véd az eléggé? Miért nem jön meg? Érdemes tesztet csinálni? A hcg mikor ürül ki?

Legjobb válasz: Szerintem ha rendesen szeded a gyógyszert, akkor nem lehetsz terhes. Elõfordul, hogy szoptatás alatt/után nem lesz azonnal rendszeres a menstruáció, egyszer megjön, aztán meg csak több hónap elteltével. Ha nagyon aggódsz, egy teszt nem árt, de szerintem nem szükséges.

Szerintem ha rendesen szeded a gyógyszert, akkor nem lehetsz terhes. Elõfordul, hogy szoptatás alatt/után nem lesz azonnal rendszeres a menstruáció, egyszer megjön, aztán meg csak több hónap elteltével. Ha nagyon aggódsz, egy teszt nem árt, de szerintem nem szükséges.
A kérdező hozzászólása: Vettem egyet, nagyon halványan van vmi. Ugye nem?? Énmég nemállok készen. lehet az hogy nem ürült ki a hcg?
Nekem sajna rossz tapasztalatokat mondtak a szoptatás utániról. Két olyan ember is ismerek aki az alatt lett terhes, hogy ezt szedte, de nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi, de mindenféleképpen menj orvoshoz szerintem. Majd ír meg!

Szoptatás alatt miért nem lehet vért adni?

Nekem már pár hónapja alig van tejem, pár csepp, csak altatáshoz kell. A fiam 2 éves. Szívesen adnék vért, ha csak a saját érdekemben kellene várni ezzel, nem pedig a vér minõségét rontja a dolog. Nagyon laikus vagyok a témában :-)

Legjobb válasz: Nem értek a témához :) De úgy gondolom, hogy pl terhesen sem hiszem hogy lehet adni, így szoptatáskor sem, mert a szervezet dolgozik, más az elsõdleges, ez egy stressz lenne neki,így még jobban lecsappanna a tej. Bár tudom neked ez most mindegy, de valahogy így gondolom. Nekem tüdõszûrûre kellett volna mennem, pont úgy kaptam behívót rá, de terhes voltam és mikor felhívtam õket azt mondták mikor abba hagyom a szoptatást akkor menjek. Nem hiszem, hogy a véred nem lenne jó, csak a szervezetednek nagyobb megterhelés lenne. De ha elmész és megemlíted akkor ott szakszerû választ adnak biztos. :) De szép dolog hogy így is adnál vért!

Nem értek a témához :) De úgy gondolom, hogy pl terhesen sem hiszem hogy lehet adni, így szoptatáskor sem, mert a szervezet dolgozik, más az elsõdleges, ez egy stressz lenne neki, így még jobban lecsappanna a tej. Bár tudom neked ez most mindegy, de valahogy így gondolom. Nekem tüdõszûrûre kellett volna mennem, pont úgy kaptam behívót rá, de terhes voltam és mikor felhívtam õket azt mondták mikor abba hagyom a szoptatást akkor menjek. Nem hiszem, hogy a véred nem lenne jó, csak a szervezetednek nagyobb megterhelés lenne. De ha elmész és megemlíted akkor ott szakszerû választ adnak biztos. :) De szép dolog hogy így is adnál vért!

Miért nem lehet a szoptatás alatt teherbe esni? És hogy hogy hónapokig nem jön meg a menstruáció szülés után? :O

Legjobb válasz: Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...

Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...
Ezt honnan vetted? Teherbe lehet esni szoptatás alatt.
A kérdező hozzászólása: valaki mondta ezek szerint akkor lehet ??
Az elso menstruacio elott kb 2 hettel van az elso peteeresed. Konnyen teherbe lehet esni.
7 hónapos a fiam. még nem volt mensesem, szedtem szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót, és a napokban kiderült, hogy terhes vagyok. méghozzá 9 hetes a méretekbõl ítélve. sokan esnek ilyenkor teherbe, mert úgy vannak vele, hogy még nem jött meg úgyse...
nekem a szoptatás alatt egyáltalán nem jött meg, 17 hónappal az elsõ gyermekem születése után így estem teherbe viszont a nõgyógyászom szerint van mensi nélkü is peteérés: a második szülésemet követõen 11 hetesen tudtam elmenni a 6 hetes vizsgálatra és a végén figyelmeztetett, hogy érett petém van, óvatosan a szexuális együttlétekkel. nos, mondanom sem kell, azóta sem menstruáltam, viszont ez 4 hónapja volt és a nyákomon, hõmön látszik is, hogy rendszeresen lehet vmi odabenn periodikusan, négy hetente...
Úgy tudom, a prolaktin nevû hormon felelõs a tejtermelésért és a menstruáció elmaradásáért. De azért ez nagyon egyéni, mert valakinek szoptatás mellett is megjön 6 héttel szülés után, valakinek meg akár 2 évig se. És ugyanígy valaki teherbe esik véletlenül, mert "még úgyse jött meg", valaki meg hiába próbálkozik a következõ gyerkõccel, mert magas még a hormonszintje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !!

Miért nem szabad Magneb6-ot szedni szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Szinte minden gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe, úgyhogy ez nem oszt vagy szoroz. A kérdés inkább az, hogy mekkora a baba (a kisebb korú/súlyú babáknál az azonos dózis értelemszerûen nagyobb hatást válthat ki, mint a nagyobbakban) és milyen gyakran ill. mekkora mennyiségû gyógyszert veszel be. Magyarul, minél nagyobb a baba vagy kisebb a gyógyszer-mennyiség, általában annál jobban tolerálják a gyógyszert. Errõl inkább gyermekorvost kérdezz. De mivel pontosan még õ sem tudhatja, hogy a te babádra milyen hatással van xy szer, ezért szokták azt mondani, hogy szülés után, szoptatás alatt lehetõleg csak akkor szedjünk be bármit, ha nagyon indokolt.

Szinte minden gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe, úgyhogy ez nem oszt vagy szoroz. A kérdés inkább az, hogy mekkora a baba (a kisebb korú/súlyú babáknál az azonos dózis értelemszerûen nagyobb hatást válthat ki, mint a nagyobbakban) és milyen gyakran ill. mekkora mennyiségû gyógyszert veszel be. Magyarul, minél nagyobb a baba vagy kisebb a gyógyszer-mennyiség, általában annál jobban tolerálják a gyógyszert. Errõl inkább gyermekorvost kérdezz. De mivel pontosan még õ sem tudhatja, hogy a te babádra milyen hatással van xy szer, ezért szokták azt mondani, hogy szülés után, szoptatás alatt lehetõleg csak akkor szedjünk be bármit, ha nagyon indokolt.
Mert kismértékben kiválasztódik az anyatejbe, ezért kerülendõ.
nem szabad, patikában is mondták. Szoptatás Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése elõtt forduljon orvosához. http://www.pirulapatika.hu/210019029/betegtajekoztato/magne_.. Kis mennyiségben kiválasztódik az anya­tejbe, ezért az alkalmazása kerülendõ.
Én errõl nem hallottam. Az Elevitben is van, nem is kevés! Azt meg minden orvos mondja, hogy szoptatás alatt szedjék az anyukák...
A kérdező hozzászólása: Értem, hogy kiválasztódik, de az miért ártalmas? köszi a válaszokat.
Az én babám mélyen elaludt tõle, mivel a B vitamin enyhén nyugtató hatású. Nekem néha be kellett szednem, de a védõnõm mindég kikérdezett mikor és mennyit vettem be.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Értem, szóval aluszékony lesz tõle a baba, amiatt nem szabad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.A magnézium vagy a B6 árt a babáknak?Nem szedem, mivel nem szabad, de néha beszedném, mikor pattanásig feszült vagyok, ritkán.5 hónapos.Nem gond, iszok teát, csak az érdekelt, hogy pontosan miben, hogyan árt a babának, melyik összetevõje?

Valaki pontosan tudja, hogy én miért nem ehetek epret a szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Én eszek epret a szoptatás alatt, szóljatok, ha nem szabad! :-) Nem látom, hogy bajuk lenne a babóknak tõle... Kétszer ettem, nagy adagokat, házi, nagyon finom!

Én eszek epret a szoptatás alatt, szóljatok, ha nem szabad! :-) Nem látom, hogy bajuk lenne a babóknak tõle... Kétszer ettem, nagy adagokat, házi, nagyon finom!
Én is ettem/eszem epret szoptatás alatt.A fiam most lesz egyéves és semmi baja nincs pedig még cicizik.Tavaly is ettem nem is keveset!Én sem tudtam róla, hogy nem lehet!
Ehetsz. A baba nem ehet 1 éves koráig, mert az apró magvak allergizálhatnak. A mag nem megy át a tejbe. Ki mondta, hogy nem ehetsz?
Ez már a sokadik ilyen kérdés két nap alatt!!! Itt is elmondom: lehet nyugodtan epret enni, csak a baba nem ehet 1 éves koráig, mert a magja allergizál, illetve, ha valaki allergiás rá felnõtt fejjel is, az ne egyen. Már tele a hócipõm a sok korlátolt anyukával, aki hall valami hülyeséget, és anélkül, hogy meggyõzõdne róla, hogy mi az igazság, maga is elkezdi fújni a hülyeséget!!!
A kérdező hozzászólása: Ismerõseim, akiknek szintén van babájuk. Nekem 3 hós a kisfiam, és imádom az epret, de mindenki tilt tõle, mert hogy a magvak meg ilyesmi. De pontosan senki nem tudta még megmondani hogy mi is a baj.

Szoptatás alatt nem rendszeres a menzi? És miért nem akar cicizni?

Mult hó13.-án volt meg akkor tuti de nem tudom mi volt a kezd? nap..Tegnap volt egy kis rózsaszines folyásom de az is elmult viszont a kicsim 4 napja teljesen elutasitó..A napi 8 evésb?l kb 4 szer hajlandó cicizni és többször nem.Kiköpi a cicit és a lefejt anyatejet sem kéri..Nem értem..És azt sem hogy miért nem jött mehg..Vagy késhet?

Legjobb válasz: Nem lehetsz esetleg terhes? Mert akkor is elutasíthatják a cicit. Amúgy valakinek mensi alatt sem cicizik, De azért ha van rá esély, mármint a terhességre, akkor tesztelj egyet.

Nem lehetsz esetleg terhes? Mert akkor is elutasíthatják a cicit. Amúgy valakinek mensi alatt sem cicizik, De azért ha van rá esély, mármint a terhességre, akkor tesztelj egyet.
A kérdező hozzászólása: nem tudom..megszakitással védekeztünk tudom ez nem biztos modszer de ez van sajna.a kicsim most 12 hetes.hát mindenképp csinálok egyet biztonságból bár a derekam le akar szakadni
Szopi alatt simán lehet ilyen a mensi és a hormonváltozás miatt lehet más íze a tejnek. Ha megjön, rögtön OK lesz majd megint. Nálunk egy mensi volt csak ilyen szörnyû evés szempontjából, a köv. már lightosabb, utána meg se éreztük.
A kérdező hozzászólása: jajj remélem minden vissza tér a régi kerékvágásba csak jönnek meg mert ez nem állapot

Miert nem lehet illatszereket hasznalni szoptatas alatt?

Az a bajom, hogy nagyon budosnek erzem magam, hiaba mosakodok alaposan... Kicsit megizzadok, es kesz. Van aki szerint a honaljdeo is illatszernek szamit, igy azt sem hasznalhatnek... Probaltam mar hintoporozni magam, de az meg becsomosodott, es ugyanuy budos voltam... Igazabol azert zavar nagyon, mert amugysem tudok magammal annyit foglalkozni, mint regen, es nem szeretnek izzadsagszagu anyuka lenni. Bar a ferjem nem szolt meg semmit, de attol is tartok, hogy ha nagyon elterek a megszokottol, kiabrandul belolem... Mar igy sem tudom, es nincs is energiam fenntartani a regi kulsosegeket, de azert szeretnek apolt maradni...

Legjobb válasz: Te mirõl beszélsz?? Már miért ne lehetne!!??Ne viccelj már! Én használok hónaljstiftet,sprayt,parfümöt is. 8 hónapja szoptatok,semmi baj vele. Nem is értem mi kárt okozhatna??

Te mirõl beszélsz?? Már miért ne lehetne!!??Ne viccelj már! Én használok hónaljstiftet, sprayt, parfümöt is. 8 hónapja szoptatok, semmi baj vele. Nem is értem mi kárt okozhatna??
Az illatszerek rákerülnek a baba börére és igen erösen allergizálnak - sokkal jobban, mint bármilyen ételféleség. Viszont mivel a tejmoirigyek az izzadtságmirigyekböl feljödtek ki, szoptatás alatt természetes, hogy erösebben izzadsz is. Mosakodj naponta többször, és utána kend be magad KEVÉS olivaolajjal, és maszirozd a bödörbe. NEM VICC!!!! Az olivaolaj erösen dezodorál, és a babának sem árt. (És nem leszel töle salátaszagú, hanem megmarada a tiszta bör-illat rajtad.)
Hát én ilyesmit még nem is hallottam. Az rendben van, hogy nem locsol magára az anyuka veszett szagú kölniket, de hogy egy visszafogott illatot ne használhasson? Próbáld ki pl. a Dove termékeket, azok nagyon "halvány" illatúak, vagy ha semmiképpen nem szeretnél illatot magadon, vegyél a gyógyszertárban Antisudorica ecsetelõt (izzadásgátló, színtelen folyadék). Ha ez utóbbit használod, teljesen "szagtalan" leszel.
Lehet azért mondják hogy a kicsi baba a te saját illatod érezze.Személy szerint mindig használtam és használok deot, nem származott kára egyik gyerkõcömnek sem emiatt.
Én sem hallottam, de nekem elsõre az alumíniumos izzadásgátlók ugrottak be, hogy biztos amiatt nem javasolják. De akkor használj natúr dezodorokat, amiben nincs alumínium és ne csapd a hónod alá a gyereket. :-) A natúr deók szerintem nem allergizálnák, vagyis ha igen, akkor más is.
Hát szép lett volna, a nyáron nem használtam volna dezodort...fujci :) Hasznáéj nyugodtan, de nem vagy nyugodt, akkor tényleg vannak aluminium meg egyéb mentesek. De egyébként tényleg azért mondják legföképpen, mert hogy a baba a te természetes illatodat szereti és ismeri, de ettõl függetlenül megszokja ám a parfüm illatot is, mikor elmentünk otthonról én mindig fújtam a blúzomra, mindig ugyanazt, soha nem volt ebbõl gond, 9 hónapig szoptattam. Viszont az tényleg nem jó, ha babaára kerül a parfümbõl, ezért fújtam én is a ruhámra, mert pl anyósomhoz mikor hozzábújt, és a nyakáról ráment a pici pofijára (mivel a bõr nem szívja úgy be, mint egy anyag, arról áttapadhat), ott mindig kiütéses lett, 2 napi sudocrem tette mindig helyre. Szóval ez igaz. De ha a ruhádra fújod, abból nem lesz baj...tapasztalat. Egyetlen eset volt egyébként hogy illatok bezavartak a szoptatásnál, amikor egyszer szopi elõtt közvetlenül lezuhanyoztam, akkor nem akart szopizni a lányom, lefejt tejcsit viszont jóízûen megette, pedig már 4 hónapos volt, feltételeztem hogy megismer a természetes illatom nélkül is, de nem, fel kellett vennem a hálóingemet, és akkor nyugodott meg. :) Úgyhogy erre figyeltem csak, a többi semmi gondot nem okozott...
Szerintem is túlzás nem használni dezodort. Én csak azt hallottam, hogy nem célszerû dezodort, parfümöt váltani szoptatás alatt, mert azt szokja meg a baba, ami rajtad van.
Szerintem lehet, de a dezodornal talan egy fokkal jobb a stift, en pl. dove-ot hasznalok, semmi szaga, attol persze meg egeszsegtelen, de ennyi belefer. Viszont parfumot nem hasznaltam sem elsonel, sem most, volt egy rakas draga parfumom, mind elajandekoztam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Itthonra mondjuk nem látom értelmét a parfümnek, de akkor dezodort nyugodt szívvel használok!

Ha a babámnak adhatok fenistil cseppet akkor én miért nem szedhetem szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Jó kérdés... De miért kéne szedned? Nekem ez csak placebó...

Jó kérdés... De miért kéne szedned? Nekem ez csak placebó...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!