Találatok a következő kifejezésre: Miért nem szoptatás (62 db)

Szoptatás alatt miért nem lehet vért adni?

Nekem már pár hónapja alig van tejem, pár csepp, csak altatáshoz kell. A fiam 2 éves. Szívesen adnék vért, ha csak a saját érdekemben kellene várni ezzel, nem pedig a vér minõségét rontja a dolog. Nagyon laikus vagyok a témában :-)

Legjobb válasz: Nem értek a témához :) De úgy gondolom, hogy pl terhesen sem hiszem hogy lehet adni, így szoptatáskor sem, mert a szervezet dolgozik, más az elsõdleges, ez egy stressz lenne neki,így még jobban lecsappanna a tej. Bár tudom neked ez most mindegy, de valahogy így gondolom. Nekem tüdõszûrûre kellett volna mennem, pont úgy kaptam behívót rá, de terhes voltam és mikor felhívtam õket azt mondták mikor abba hagyom a szoptatást akkor menjek. Nem hiszem, hogy a véred nem lenne jó, csak a szervezetednek nagyobb megterhelés lenne. De ha elmész és megemlíted akkor ott szakszerû választ adnak biztos. :) De szép dolog hogy így is adnál vért!

Nem értek a témához :) De úgy gondolom, hogy pl terhesen sem hiszem hogy lehet adni, így szoptatáskor sem, mert a szervezet dolgozik, más az elsõdleges, ez egy stressz lenne neki, így még jobban lecsappanna a tej. Bár tudom neked ez most mindegy, de valahogy így gondolom. Nekem tüdõszûrûre kellett volna mennem, pont úgy kaptam behívót rá, de terhes voltam és mikor felhívtam õket azt mondták mikor abba hagyom a szoptatást akkor menjek. Nem hiszem, hogy a véred nem lenne jó, csak a szervezetednek nagyobb megterhelés lenne. De ha elmész és megemlíted akkor ott szakszerû választ adnak biztos. :) De szép dolog hogy így is adnál vért!

Mennyi próbálkozás után hagytál fel a szoptatással? Nem bánod utólag, hogy nem küzdöttetek tovább? Kiderült esetleg, hogy miért nem jött össze a szoptatás?

Legjobb válasz:
2,5 hónap után. Alkalmanként nem volt több tejem 10-20 ml-nél soha. Még reggel sem, amikor elvileg "gyûlnie" kellett volna. A mellbimbóm sebes volt, fájt. Fejni nem sikerült (védõnõ és a kórházban is próbálták a nõvérkék, egy-két csepp jött, de iszonyatosan fájt az is). Már elsõ idõszaktól pótlás kellett. Azért küzdöttem 2,5 hónapig, utáltam az egészet, (nyilván a sikertelenség miatt) és megkönnyebbültem mikor a saját gyerekorvosunk "mentett fel" végül, és mondta, hogy szerinte hagyjuk, mert ki fogok készülni. Onnantól boldog anyukája voltam a gyerekemnek. :) Nem bántam meg, 6 éves makkegészséges gyerekem van. A gyerekorvos azt mondta, van ilyen, elég ritka, de valószínûleg a mellem mirigyállománya nem olyan mint kéne, (pedig viszonylag nagy melleim vannak, de ez nem jelent semmit), és valószínûleg az idegeskedés is közrejátszott. Hetekig ittam a teákat, drága bogyókat szedtem, rántott levesek, alkoholmentes sörök. Eredmény: 5 kg-ot híztam két hónap alatt a tejem pedig ugyanannyi volt.. nagyjából semmi. Miért kérded? Hasonló cipõben jársz?

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2, 5 hónap után. Alkalmanként nem volt több tejem 10-20 ml-nél soha. Még reggel sem, amikor elvileg "gyûlnie" kellett volna. A mellbimbóm sebes volt, fájt. Fejni nem sikerült (védõnõ és a kórházban is próbálták a nõvérkék, egy-két csepp jött, de iszonyatosan fájt az is). Már elsõ idõszaktól pótlás kellett. Azért küzdöttem 2, 5 hónapig, utáltam az egészet, (nyilván a sikertelenség miatt) és megkönnyebbültem mikor a saját gyerekorvosunk "mentett fel" végül, és mondta, hogy szerinte hagyjuk, mert ki fogok készülni. Onnantól boldog anyukája voltam a gyerekemnek. :) Nem bántam meg, 6 éves makkegészséges gyerekem van. A gyerekorvos azt mondta, van ilyen, elég ritka, de valószínûleg a mellem mirigyállománya nem olyan mint kéne, (pedig viszonylag nagy melleim vannak, de ez nem jelent semmit), és valószínûleg az idegeskedés is közrejátszott. Hetekig ittam a teákat, drága bogyókat szedtem, rántott levesek, alkoholmentes sörök. Eredmény: 5 kg-ot híztam két hónap alatt a tejem pedig ugyanannyi volt.. nagyjából semmi. Miért kérded? Hasonló cipõben jársz?
8 hetes volt a gyerek! Akkor már a doki is mondta, hogy hagyjam, mert ebbõl nem lesz tej. Megmondom õszintén, rosszul esett, de nem csináltam depit belõle. Én is tápszeres voltam, mégis felnõttem. Sõt, viszonylag elég jó immunrendszerem van. Azt semmiképpen sem akartam, hogy legyen egy idegbeteg anyja a gyereknek a szoptatás miatt. Mert volt, hogy már kezdtem rákattani a témára. Akkor állított le a gyerekorvos. A fiam 10 hónapig még csak nem is tüsszentett! :) Nem mondanám betegesnek!
Az én babám két hetes. Van egy kevés tejem, de semmire nem elég neki. Már a kórházban is tápszert kapott és most is ez az elsõdleges tápláléka. Mi még küzdünk, bár egyre kevesebb értelmét látom, mert jobbára csak cumizik a cicimen. Próbálkozik, de mivel nagyon kevés, hamar elfárad és éhes is marad. Közben annyira kitolódik az etetési idõ a próbálkozásokkal, hogy mire megkapja a tápszert már van hogy négy óra telt el az elõzõ adag óta. De van, hogy annyira kifárad, hogy a tápszert sem kéri már és akár 6-7 óra telik el két evés közt. Azalatt csak azt a pár csepp tejet kapja. Fejni egyáltalán nem tudok. 10-20ml jön le fél-egy óra alatt és ha összegyûjtöm az egy nap alatt lefejt tejet, abból sem jön össze egy adagnyi. Holnap megyünk a gyerekorvoshoz, ha a súlya csökkent vagy nem nõtt, akkor szerintem felhagyok a szoptatással, mert annyit nem ér, hogy miatta már a tápszer se kelljen neki és éhezzen. :(

Miért nem irta ki az orvosom a fogamzásgátlót? Aki szoptatás mellett szedi a fogamzásgátlót vett észre valami változást a tejcsin vagy a babán?

A 6 hetes kontrollon azt mondta a dokim hogy ? nem szivesen irja ki mert az is hormon és amig szoptatok ne szedjem azt sem. Irna valaki tapasztalatot aki szedi? 6 éve a lányommal is szedtem,nem volt semmi gond egy évig szoptattam.

Legjobb válasz: Szoptatás alatt csak a minitabletta javasolt, abban csak progeszteron van, így a ciklusodat nem befolyásolja, csak a méhnyaknyákodat teszi átjárhatatlanná a hímivarsejtek számára. Azonban a tejjel együtt így is átkerülhet valamennyi a babába. Miért nem próbálkozol meg a pesszárium+spermaölõ zselé kombinációval? Én ezt tervezem szülés utánra. A hatékonysága megegyezik a gumiéval, de se te nem érzed, se a párod.

Szoptatás alatt csak a minitabletta javasolt, abban csak progeszteron van, így a ciklusodat nem befolyásolja, csak a méhnyaknyákodat teszi átjárhatatlanná a hímivarsejtek számára. Azonban a tejjel együtt így is átkerülhet valamennyi a babába. Miért nem próbálkozol meg a pesszárium+spermaölõ zselé kombinációval? Én ezt tervezem szülés utánra. A hatékonysága megegyezik a gumiéval, de se te nem érzed, se a párod.
Én lassan 11 hónapja szedem a Cerazette-t, semmi gondom nincs vele, még mindig szopizik a kisfiam.
Én Azaliát szedtem, nekem sem volt semmi gondom vele.
Én is gondolkodom a gyógyszeren, de én épp azt hallottam, hogy volt, akinek csökkent a teje tõle, és a szexuális vágya is nulla lett :(
Speciális gyógyszereket csak szakorvos írhat fel. Ez esetben a nõgyógyász.
Igen. Én is olyat olvastam hogy kis mértékben csökkentheti a tej mennyiségét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Azért jó lett volna ha kiírja, mert ha valami változást észlelnék akkor még mindig ott van hogy abbahagyom a szedését. Különben a háziorvossal is kiírathatnám vagy csak a nõdoki irhatja fel?

Lehetek terhes? 3 hónapos lesz a babám, viszont csak 1x jött meg. Szedek gyógyszert, azt amit szoptatás alatt lehet, viszont már nem szoptatok. Véd az eléggé? Miért nem jön meg? Érdemes tesztet csinálni? A hcg mikor ürül ki?

Legjobb válasz: Szerintem ha rendesen szeded a gyógyszert, akkor nem lehetsz terhes. Elõfordul, hogy szoptatás alatt/után nem lesz azonnal rendszeres a menstruáció, egyszer megjön, aztán meg csak több hónap elteltével. Ha nagyon aggódsz, egy teszt nem árt, de szerintem nem szükséges.

Szerintem ha rendesen szeded a gyógyszert, akkor nem lehetsz terhes. Elõfordul, hogy szoptatás alatt/után nem lesz azonnal rendszeres a menstruáció, egyszer megjön, aztán meg csak több hónap elteltével. Ha nagyon aggódsz, egy teszt nem árt, de szerintem nem szükséges.
A kérdező hozzászólása: Vettem egyet, nagyon halványan van vmi. Ugye nem?? Énmég nemállok készen. lehet az hogy nem ürült ki a hcg?
Nekem sajna rossz tapasztalatokat mondtak a szoptatás utániról. Két olyan ember is ismerek aki az alatt lett terhes, hogy ezt szedte, de nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi, de mindenféleképpen menj orvoshoz szerintem. Majd ír meg!

Miért nem lehet a szoptatás alatt teherbe esni? És hogy hogy hónapokig nem jön meg a menstruáció szülés után? :O

Legjobb válasz: Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...

Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...
Ezt honnan vetted? Teherbe lehet esni szoptatás alatt.
A kérdező hozzászólása: valaki mondta ezek szerint akkor lehet ??
Az elso menstruacio elott kb 2 hettel van az elso peteeresed. Konnyen teherbe lehet esni.
7 hónapos a fiam. még nem volt mensesem, szedtem szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót, és a napokban kiderült, hogy terhes vagyok. méghozzá 9 hetes a méretekbõl ítélve. sokan esnek ilyenkor teherbe, mert úgy vannak vele, hogy még nem jött meg úgyse...
nekem a szoptatás alatt egyáltalán nem jött meg, 17 hónappal az elsõ gyermekem születése után így estem teherbe viszont a nõgyógyászom szerint van mensi nélkü is peteérés: a második szülésemet követõen 11 hetesen tudtam elmenni a 6 hetes vizsgálatra és a végén figyelmeztetett, hogy érett petém van, óvatosan a szexuális együttlétekkel. nos, mondanom sem kell, azóta sem menstruáltam, viszont ez 4 hónapja volt és a nyákomon, hõmön látszik is, hogy rendszeresen lehet vmi odabenn periodikusan, négy hetente...
Úgy tudom, a prolaktin nevû hormon felelõs a tejtermelésért és a menstruáció elmaradásáért. De azért ez nagyon egyéni, mert valakinek szoptatás mellett is megjön 6 héttel szülés után, valakinek meg akár 2 évig se. És ugyanígy valaki teherbe esik véletlenül, mert "még úgyse jött meg", valaki meg hiába próbálkozik a következõ gyerkõccel, mert magas még a hormonszintje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !!

Miért nem egészséges a hosszútávú szoptatás?

sok helyen olvasok a szoptatás jótékony hatásairól, és itt néha látok olyan megnyilvánulásokat, hogy a hosszútávú szoptatás nem egészséges. arra viszont még nem kaptam választ soha sehol, hogy miért? Megtennétek nekem, hogy leírjátok? NAGYON érdekelne.

Legjobb válasz: erre én is kíváncsi vagyok. lehet,hogy az extrém-hosszú szoptatásra gondolnak, 3-4 éves koron felül. 2-2,5 éves korban a dackorszak pszichés fejlõdési rész,ami a leválással függ szorosan össze. egyre jobban kezdi elfogadni a gyerek,hogy õ és az anyja nem ugyanazok, mások az igényeik + átlép az anális korszakba, az elengedés-megtartás korszakába, a szobatisztaság ális fontossá, kognitív változás is történik, a logikai gondolkozás is nagy változáson megy át azzal, hogy elkezd beszélni (memória is másképp rendezõdik) stb. stb. A természeti népek ált. 4 éves korig szoptatnak max.,addig nem is tudnak teherbe esni. szóval a leválásnak fontos része az is, hogy az anyamellet elengedje a gyermek. Valóban, egy idõ után már nem testi táplálék a szopás, hanem inkább lelki, érzelmi,de szerintem az ugyanolyan fontos, mint a fizikai táplálék.

erre én is kíváncsi vagyok. lehet, hogy az extrém-hosszú szoptatásra gondolnak, 3-4 éves koron felül. 2-2, 5 éves korban a dackorszak pszichés fejlõdési rész, ami a leválással függ szorosan össze. egyre jobban kezdi elfogadni a gyerek, hogy õ és az anyja nem ugyanazok, mások az igényeik + átlép az anális korszakba, az elengedés-megtartás korszakába, a szobatisztaság ális fontossá, kognitív változás is történik, a logikai gondolkozás is nagy változáson megy át azzal, hogy elkezd beszélni (memória is másképp rendezõdik) stb. stb. A természeti népek ált. 4 éves korig szoptatnak max., addig nem is tudnak teherbe esni. szóval a leválásnak fontos része az is, hogy az anyamellet elengedje a gyermek. Valóban, egy idõ után már nem testi táplálék a szopás, hanem inkább lelki, érzelmi, de szerintem az ugyanolyan fontos, mint a fizikai táplálék.
bár én fogynék és fogynék:) 20 hónapos a kisfiam még mindig szopik nagyon ragaszkodik hozzá.nem terveztem hosszú szoptatást mivel a két nagyobb gyerkõc is hamar lemondott róla.Így alakult.Társaságban nem rángatja a pólómat és meglehet szóval is nyugtatni.Ez a "bimbóval"meg nagyon rosszindulatú és gusztustalan megjegyzés volt.
Azért nem kaptál rá választ, mert nincs. Azért, mert egészséges dolog. Bár sokan azt gondolják, hogy ez lelkileg egészségtelen, meg hogy "gusztustalan" járó gyereket szoptatni. Viszont ez már megítélés kérdése. Meg olyat is hallottam már indokként, hogy az anyatejben ilyenkor már nincs tápérték. De ez nem igaz. Mindig annyi tápérték van benne, amennyire a babának szüksége van. Tehát 2 évesen is van benne elég vitamin, de nyilván kevesebb, mert eszik már mást is. Szóval nem egészségtelen.
Egy 2 éves már nem baba. Az már kisgyermek. A sokáig szoptatással sok nõ próbálja minél tovább babává marasztalni a gyereket, valahol (nem minden esetben, de sok nõnél biztos) lelki oka van, a nõ nem képes elfogadni, hogy a fia / lány már nem babuci, hanem egy 2 éves gyerek, személyiséggel, akarattal, egyéniséggel.
Nem rosszindulatú, hanem objektív. Sajnos nap mint nap látok gyereket, akit hiába akar anyukája megvigasztalni, a gyerek rá se néz, csak rángatja a pólóját. Ez a abszolút nem rosszindulatú megjegyzés, hanem bizonyos gyerekek és anyák esetében az igazság. Ami néha lehet hogy fáj, de attól még igazság és tény. Akinek a gyerekének nem elég egy simogatás vagy puszi, hanem konkrétan a mellbimbó bekapása kell, azt egy bizonyos kor után (három éves korban mondjuk) már nem tartom normálisnak!
Utolsó, ez nem olyan ritka. Egy idõ után az anya szervezete erõlködve termeli a tejet, nálunk volt akivel az orvos hagyatta abba a szoptatást, mert anyuka fogai sorra romlottak, hullott a haja, õ pedig csak fogyott és fogyott. Mert görcsösen szoptatni akart évekig, nem vette figyelembe, hogy egy idõ után a saját szervezet építette le magát, mert uygebár onnan került minden a tejtermelésbe.
Attól függ. Ahogy valaki írta, ha valaki rendesen táplál hozzá, akkor egészséges. Ismerõsünk gyereke két éves lesz, naponta sokszor szopik, mert akkor is "cicit kér", ha álmos, rosszkedvû, mérges vagy megijed. OLyankor szív hatot, és megy vissza játszani. No, ez az ismerõs szokott néha panaszkodni, hogy a gyerek nem ebédel rendesen, meg nem eszik ezt meg azt, volt hogy egy hétig csak ugyanazt a kaját ette meg, abból is pár kanállal. Én sejtettem a probléma forrását: mivel a gyerek jóllakik a számára abszolút nem tápláló tejjel, ezért a rendes kaja nem kell neki. Ismerõs kórházba került és párnapig nem tudott szoptatni. RÁ két hétre ujjongva mesélte, hogy a gyereknek megjött az étvágya :) (persze - tettem hozzá magamban - mert nincs állandóan, egész nap tele a hasa anyatejjel).
Én hallottam olyat, hogy "valakinek" amiatt lett súlyos betegsége, meg különféle bajai mert a hosszútávú szoptatás, nagyon kimerítette a szervezetét.Hogy volt akinek csomókban hullott emiatt a haja meg hasonlók.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!!! ezek után is úgy gondolom, hogy nincs normális és elfogadható válasz arra, hogy miért nem egészséges a hosszútávú szoptatás. Az önállóságra nevelés még talán jó is lenne, ha nem lenne a saját tapasztalatom: 2, 5 éves koráig szoptattam a gyerekem, de nagyon önálló. Egy éves korától próbált egyedül enni és hagytam és számtalan dolog van, amit segítség nélkül akar megoldani. Szóval önálló. Mindenesetre megint köszi mindenkinek!!!!
Stefix: mamamin nem vagy fönt? nagyon javaslom neked, sok hasonló gondolkodású anyukával tudsz ott találkozni. ott is van külön tanácsadóknak topic. Mi "átlagosak" vagyunk, vagy ez nagyobb kihívás? off vége, de muszáj volt említenem neked Ez a szoptatós rész: http://www.mamami.hu/forum/forumdisplay.php?s=41d471d51dfa90..
Nagyon egyetértek az utolsó válaszolóval!
Én amúgy nagyon sokszor érzem azt az elvárást a családtól, játszón, bárhol, hogy a gyerek legyen nagyon ügyes, nagyon jó, legyen vele minél kevesebb gond és akkor nagyon elégedett mindenki. Emiatt jó érzés, ha önálló.
Ezért gondolom én is, hogy a nem egészséges, kiegyensúlyozott anya- gyerek kapcsolat meglátszik a gyermek fejlõdésében - legyen az evés, szobatisztaság, alvás, beszéd, viselkedés, szoptatás. ezek közül egyik sem divathullám. A csimpánzok amúgy genetikailag legközelebb álló rokonaink 4 évig is szoptatnak :) szóval szerintetek nem akkor okésak ezek a dolgok, ha szenzitívek vagyunk a gyerekünkre és ha le akar szokni 1 évesen, akkor nem dugjuk a szájába a mellünket és ugyanígy, ha 10 hónaposan feláll, akkor nem ültetjük le (ahogy 4 hósan sem ültetjük fel), mert a tankönyv azt mondja, hogy 12 hósan kell állni? De ugyanígy nem járatjuk idõ elõtt, nem adunk egy 10 hósnak csülköt vacsorára, nem maga keni a kenyerét egy 3 éves és ha az a gyerek 2 éves koráig akar szopni, akkor hagyjuk, had szopjon. Szerintem ebben az esetben nem is fordul elõ, hogy mondjuk 4 évesen még szopjon.
Miért az önállóság az elsõ és legfontosabb cél a gyereknevelésben?
szerintem az erõszakkal leszoktatás nem túl jó ötlet.itt nem arról van szó hogy ha kell ha nem a gyereknek a szájába dugjuk , hanem hogy a gyerek még igényli az összebújást.
Utolsó: Lehet, hogy ez is jelen van.na de ne röhögtess már, hogyha nem szoptatok egy 3-4-5 éves gyereket, akkor azt akarom , hogy hamar flenõjön...mert most ez a téma.
egyébként nem lehet, hogy a mai nyugati társadalom, civilizáció akarja inkább, hogy a gyerekek hamar felnõjenek? Mert nem csak olyan van, hogy visszafogás a fejlõdésben, hanem olyan is, hogy elõrébb tartás. (ez nagyon pozitív a szülõk körében, pedig ugyanúgy nem normális)
Manapság divat lett valamiért visszafogni a gyereket, vagyis inkább az édesanya lelki okaira vezethetõ vissza. Nem akarja elengedni, nem akarja tudomásul venni, hogy az a gyerek nõ :) 2-3-4 évesen sok gyerek még szopik, meg anyuka hátára kötve nézelõdik, stb. Talán a kettõ sok gyerek esetében még elfogadható, sok 2 éves még nem akar járni utcán egyedül, stb., de amelyik már ügyesen szalad, beszél, stb., õt már nem szabad visszafogni.
Én annyit gondolok errõl, hogy mindennek megvan a maga ideje.Pont azért "egészségtelen" egy 3-4 éves gyereket szoptatni, amiért egy 2 évest nem etetek pépes kajával, és amiért nem olvasok mesét a 15 évesnek, vagy amiért nem sétáltatom babakocsiban az 5 évest. A szülõnek inkább arra kellene törekednie, hogy a gyereket segitse a fejlõdésben, nem visszahúzni.Ehhez hozzá tartozik az is, hogy a gyereket életkorának megfelelõen kezeljük, játszunk vele, nyugtatjuk meg, altatjuk stb. Egyébként valahol ott gyökerezik ez, amiért egyes szülõk még 4 évesen is "babázzák" a gyerkõcöt.Vagy hogy az életkora "40 hónap" .
Ezt a kérdést szerintem sok szemszögbõl körbe lehet járni. Az anyatej az egyetlen dolog, ami maximálisan hasznosul, könnyen emészthetõ, jól felszívódik, egészséges és minden megvan benne ami a babának kell. Mint mindenben ebben is lényeges, hogy megtaláljuk az arany középutat. Ha a 2 éves gyerek még akaratosan rángatja az anyja pólóját éjjel nappal, az már egy lelki dolog. Ott szerintem anyuka valamit kicsit elrontott. De ha a gyerkõc reggel és este azt kapja tehéntej helyett, az nagyon egészséges dolog. Tudatosan kell csinálni, hogy ne az anyai szervezet fáradjon ki. Minõségi táplálék kiegészítõket kell szedni, olyat ami nem szintetikus. Nekünk is marad és a baba is kap belõle az anya tejjel. Nekem volt tápszeres és sokáig szopó babám is. Egyikkel sincs semmi baj. De ha lehet és inkább az anyatej mellett voksolok akár 2 éves korig is.

Miért nem jön meg? A szoptatás lehet az oka?

Szopizik a 9 hós babám. Már egyszer megjött a menstruációm, ami nagyon gyenge volt, rá 28 napra újra, ami viszont nagyon er?s. Azóta 35 napja semmi. Mindig 28 napos volt a ciklusom. Egyszer nem védekeztünk, de az jóval a peteérés utáni napokon volt.

Legjobb válasz: a természetes az lenne, hogy szoptatás alatt NINCS. De ez nem mindig van így, és a legtöbb baba nem hajlandó szopni, ha menst. az anya! megváltozik a tej íze - látni a kis arcukon, hogy nem izlik...

a természetes az lenne, hogy szoptatás alatt NINCS. De ez nem mindig van így, és a legtöbb baba nem hajlandó szopni, ha menst. az anya! megváltozik a tej íze - látni a kis arcukon, hogy nem izlik...
Szerintem még ilyenkor simán lehet, hogy rendszertelen, és ez normális.
Ilyenkor lehet rendszertelen a menszesz, és a peteérérs idejében sem lehetsz egészen biztos.Én csinálnék tesztet.
A kérdező hozzászólása: Terhes szerintem nem lehetek. Mindkétszer nagyon nehezen estem teherbe.
Szoptatás alatt a 40 napos ciklus sem ritka, és teljesen természetes, ha "össze-vissza" jön. Viszont! Ha nem védekeztetek, simán lehetsz terhes, mert épp a szoptatás alatt a peteérés ideje is el-eltolódhat. Nálam pl. a 28-30 napos ciklusokban is rendre a 20-23. napon volt peteérés szoptatás alatt... Az, hogy eddig nehezen estél teherbe, nem zárja ki, hogy most máshogy legyen... Csinálj egy tesztet!
Az nem jelent semmit, hogy nehezen esel teherbe, láttunk már csodákat. De nem kell már visszajárnod az orvosodhoz? Szerintem kellene, és nem itt várni a semmi tudásúak tippjeit.
Szoptatás ideje alatt lehet, hogy nem jön meg a menszesz, de vigyázz mert terhes azért lehet. Szülés után nagyon megváltozik a szervezetünk, ami elõtte nehezen jött össze az utána spontán megtörténhet.
csúszhat is, és baba is lehet... Teszt! HA megvan a eredmény, Írj!

Miért nem szabad Magneb6-ot szedni szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Szinte minden gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe, úgyhogy ez nem oszt vagy szoroz. A kérdés inkább az, hogy mekkora a baba (a kisebb korú/súlyú babáknál az azonos dózis értelemszerûen nagyobb hatást válthat ki, mint a nagyobbakban) és milyen gyakran ill. mekkora mennyiségû gyógyszert veszel be. Magyarul, minél nagyobb a baba vagy kisebb a gyógyszer-mennyiség, általában annál jobban tolerálják a gyógyszert. Errõl inkább gyermekorvost kérdezz. De mivel pontosan még õ sem tudhatja, hogy a te babádra milyen hatással van xy szer, ezért szokták azt mondani, hogy szülés után, szoptatás alatt lehetõleg csak akkor szedjünk be bármit, ha nagyon indokolt.

Szinte minden gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe, úgyhogy ez nem oszt vagy szoroz. A kérdés inkább az, hogy mekkora a baba (a kisebb korú/súlyú babáknál az azonos dózis értelemszerûen nagyobb hatást válthat ki, mint a nagyobbakban) és milyen gyakran ill. mekkora mennyiségû gyógyszert veszel be. Magyarul, minél nagyobb a baba vagy kisebb a gyógyszer-mennyiség, általában annál jobban tolerálják a gyógyszert. Errõl inkább gyermekorvost kérdezz. De mivel pontosan még õ sem tudhatja, hogy a te babádra milyen hatással van xy szer, ezért szokták azt mondani, hogy szülés után, szoptatás alatt lehetõleg csak akkor szedjünk be bármit, ha nagyon indokolt.
Mert kismértékben kiválasztódik az anyatejbe, ezért kerülendõ.
nem szabad, patikában is mondták. Szoptatás Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése elõtt forduljon orvosához. http://www.pirulapatika.hu/210019029/betegtajekoztato/magne_.. Kis mennyiségben kiválasztódik az anya­tejbe, ezért az alkalmazása kerülendõ.
Én errõl nem hallottam. Az Elevitben is van, nem is kevés! Azt meg minden orvos mondja, hogy szoptatás alatt szedjék az anyukák...
A kérdező hozzászólása: Értem, hogy kiválasztódik, de az miért ártalmas? köszi a válaszokat.
Az én babám mélyen elaludt tõle, mivel a B vitamin enyhén nyugtató hatású. Nekem néha be kellett szednem, de a védõnõm mindég kikérdezett mikor és mennyit vettem be.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Értem, szóval aluszékony lesz tõle a baba, amiatt nem szabad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.A magnézium vagy a B6 árt a babáknak?Nem szedem, mivel nem szabad, de néha beszedném, mikor pattanásig feszült vagyok, ritkán.5 hónapos.Nem gond, iszok teát, csak az érdekelt, hogy pontosan miben, hogyan árt a babának, melyik összetevõje?

Valaki pontosan tudja, hogy én miért nem ehetek epret a szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Én eszek epret a szoptatás alatt, szóljatok, ha nem szabad! :-) Nem látom, hogy bajuk lenne a babóknak tõle... Kétszer ettem, nagy adagokat, házi, nagyon finom!

Én eszek epret a szoptatás alatt, szóljatok, ha nem szabad! :-) Nem látom, hogy bajuk lenne a babóknak tõle... Kétszer ettem, nagy adagokat, házi, nagyon finom!
Én is ettem/eszem epret szoptatás alatt.A fiam most lesz egyéves és semmi baja nincs pedig még cicizik.Tavaly is ettem nem is keveset!Én sem tudtam róla, hogy nem lehet!
Ehetsz. A baba nem ehet 1 éves koráig, mert az apró magvak allergizálhatnak. A mag nem megy át a tejbe. Ki mondta, hogy nem ehetsz?
Ez már a sokadik ilyen kérdés két nap alatt!!! Itt is elmondom: lehet nyugodtan epret enni, csak a baba nem ehet 1 éves koráig, mert a magja allergizál, illetve, ha valaki allergiás rá felnõtt fejjel is, az ne egyen. Már tele a hócipõm a sok korlátolt anyukával, aki hall valami hülyeséget, és anélkül, hogy meggyõzõdne róla, hogy mi az igazság, maga is elkezdi fújni a hülyeséget!!!
A kérdező hozzászólása: Ismerõseim, akiknek szintén van babájuk. Nekem 3 hós a kisfiam, és imádom az epret, de mindenki tilt tõle, mert hogy a magvak meg ilyesmi. De pontosan senki nem tudta még megmondani hogy mi is a baj.

Végignézve ezt a sok kérdést szoptatás témakörben, nem értem, miért nem veszik meg inkább a Szoptatás című könyvet. Abból minden kérdésükre választ kapnak. Lusták olvasni?

Legjobb válasz: Vagy csak mások tapasztalatira kíváncsik... Szerintem semmi rossz nincs abban, hogy többfelõl próbál informálódni az, aki bizonytalan - nyilván csak akkor van értelme, ha ki tudja szûrni a valóban használható tanácsokat.

Vagy csak mások tapasztalatira kíváncsik... Szerintem semmi rossz nincs abban, hogy többfelõl próbál informálódni az, aki bizonytalan - nyilván csak akkor van értelme, ha ki tudja szûrni a valóban használható tanácsokat.
A kérdező hozzászólása: Az igaz, hogy nem könyvbõl kell gyereket nevelni, ám én rengeteg hasznos információt szereztem meg olvasottságom révén.
Nos, engem is le lehet pontozni: ILYEN MARHASÁGOT HOGY LEHET KÉRDEZNI???? Te mi a bánatnak olvasgatsz itt?
Szerintem itt elsõsorban a tapasztalatcsere a lényeg. Könyvbõl nem lehet gyereket nevelni. Ez az én véleményem (és jöhet a lepontozás). Nekem is sokat segít néha, ha más gyakorló anyukák (elsõ babás vagyok) megosztják velem a tapasztalataikat.
A1: szerintem nincs ideje mindenkinek több száz oldalt elolvasgatni, miközben ordít a gyereke meg ilyenek és csak 1 vmire kíváncsi A2: az elsõ hozzászólónak teljesen igaza van. Fontosak a tapasztalatok.
nekem itt már nagyon sokat segitettek más anyukák tapasztalatai és véleményei. Ráadásul, nem szivesen adok ki pénzt könyvért, ha tudom hogy meg tudom kérdezni valakitöl, aki már ezen átesett. engem is le lehet pontozni nyugodtan. egyébként minden nap olvasok, mert szeretek!
amugy akkor te mért vagy itt? csak azért kérdezem mert szerintem már te is kérdeztél itt valamit ezen kérdéseden kivül. Biztos téged is érdekelnek mások véleményei is, nem? Nem bántolag tettem fel a kérdésemet, de én itt is olvasok, és probálom másokkal megosztani tapasztalataimat, és olvasok is elég sokat, pedig 2 gyerekem van egy 5 éves és egy 2 honapos. Ja! és persze nincsen segitségem!
Ja, ha itt van ideje olvasni, a könyvet is ugyanúgy el tudná olvasni. És már neten is lehet elég régóta rendelni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem senki gyereke sem ordít egész nap, hogy ne lehessen olvasni.
A kérdező hozzászólása: Én nem gondolom, hogy rossz, csak nem értem, miért választják ilyen fontos és lényeges kérdésekben ezt a megoldást.
Te agyonolvasott! Nagyon utálatos lehetsz! Mi itt baszélgetünk a babáinkról miközben te olvasol! Maradj a könyv mellett neked nem valók barátok beszélgetni!
Csatlakozom az elõttem válaszolóhoz!!! Te mit keresel itt? Háromgyerköcös Anya

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!