Találatok a következő kifejezésre: Miért nem szopizni (39 db)

A babám most 5 honapos, és már 2-3 napja nem akar szopizni. Miért nem akar enni a babám?

Igaz már csak reggel és este szopizik napközben tápszerrel és bébiétellel potolom neki a kajcsit.

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat,de most olvasom hogy rosszul tettem fel a kérdést!Minden mást eszik,kivéve a cicit!Nem akar szopizni a cicibõl.Ez miért van?

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de most olvasom hogy rosszul tettem fel a kérdést!Minden mást eszik, kivéve a cicit!Nem akar szopizni a cicibõl.Ez miért van?
Szia! Lehetséges, hogy jön a foga és ez miatt nem akar semmit enni, fáj az ínye és érzékeny is. üdv. Csilla
na nállunk dettó a helyzet.3nap után azt hittem eret vágok.probáltam mindent, tápszerbe kis cukor:nem kellet.tápszerbe kis gyümi lé:az sem volt jó és még sorolhatnám.4-dik nap orvos.õ azt mondta a baba csak annyit eszik amennyi jol esik ne eröltessem mert azzal csak ártok.meg azt is mondta hogy lehet hogy a baba érzi rajtam a feszültséget probálja meg apa vagy a mama etetni.nállunk nem jött be de probáld meg.a lényeg hogy ne idegeskedj mejd fog enni.csongi már többet eszik pár napja.nyugi
Megjött már ez elsõ mensid? Nálam akkor volt így, amikor az elsõ peteérésem volt. Egyáltalán nem kellett neki anyatej, aztán megkóstoltam, és igaza volt, mert rossz szagú és ízû lett, nem olyan, mint elõtte. Lehet ettõl is.

Miért nem akar szopizni a 2 hetes babám?

3 napja szörcsög az orra (a nagytesótól kapta el). És így nehézkesen megy a szopi, állandóan porszívózom neki, és már a 3. féle orrsprayt kapja. Ma még szinte alig evett (pár kortyot), de fel sem kell, hogy meg tudjam szoptatni.

Legjobb válasz: Ha kell akár álmában is etesd meg, tudom milyen ez, az én kislányom sárgaság miatt nem akart szopizni és volt már vagy 6-7 hetes mire már nem csak álmában evett. Éjjel nappal fejd a melled és próbálj meg valami tejserkentõt is enni, inni, mert egyébként el fog apadni a tejed és ébresztgesd a babád.

Ha kell akár álmában is etesd meg, tudom milyen ez, az én kislányom sárgaság miatt nem akart szopizni és volt már vagy 6-7 hetes mire már nem csak álmában evett. Éjjel nappal fejd a melled és próbálj meg valami tejserkentõt is enni, inni, mert egyébként el fog apadni a tejed és ébresztgesd a babád.
nekem kézzel sokkal jobban ment és többet is tudtam fejni. Nekem egy szoptatási tanácsadó mutatta meg a kézi fejést és nagyon bevált. A lényeg, hogy olajos kézzel csináld és finoman, nem kell nagyon nyomkodni mert azzal nem lesz jobb. Amúgy is a finom masszázs szerintem hamarabb beindítja a tejleadó reflexet. Legalább 20 percig fejj, még akkor is ha már nem jön belõle semmi.Kitartást. Azt hallottam az anyatejet lehet orrba is cseppenteni, talán ezt is kipróbálhatod.
ha nem akar szopizni fejd le a tejet, mert igy elapad. ha meggyogyul majd megint eszik rendesen.Addig valahogy fenn kell tartani a tejtermelest.
Fejjél mert elapad!! És a lehetõ legkevesebbet adjál cumis üvegbõl! Nincs annál szörnyûbb amikor visítva elfordítja a babád a fejét és nem kéri a cicit, de ugyanazt a tejet megissza üvegbõl, aztán vagy harcolsz vagy tápozol vagy fejsz még 6x hónapig. Én napi 8 szor fejtem 2 gyerek mellett mert már alig volt!
A kérdező hozzászólása: Álmában sajnos nem tudom etetni, mert nem lehet felébreszteni, ha be is kapja, csak cumizik rajta. A fejõvel meg alig tudok kiszedni valamit, jó ha 20-30 g jön. A tejserkentõket meg dögivel eszem. Hogyan fejjek, hogy több legyen a tejem?
Fél éves korukig a babák csak az orrukon keresztül lélegeznek!!! Ezért nem szopik, mert ha bekapja a cicit, az orrán nem kap levegõt a náthától! A két hetes babáknál az éhségérzet még nem mûködik megbízhatóan. Semmiképp se hagyd hogy ne egyen, próbálj homeopátiás szereket, esetleg Sinupretet (gyógynövény-kivonat).

Miért nem akar szopizni?

Néhány napja 6. hetes kislányom nem akar szopizni napközben. Csak sír ha szoptatni próbálom. Éjjszaka szopizik, de közben folyamatosan rugkapál a kezével és a lábával. Ez most mi?

Legjobb válasz: elkezd szopizni és utána csinálja ezt, vagy nem is kezdi el? Ha elkezdi, és utána csinálja, akkor sok levegõt nyel és nyomja a hasát. Mi már 2 hete küzdünk ezzel (2 hónapos a babánk). Éjszaka azért nem hisztizik, mert álmosabb, lassabb, nem annyira mohó, nem nyel annyi levegõt. Rengeteget kell büfiztetni és nem szabad vízszintesen tartani szoptatás közben. Eddig én szoptatópárnát használtam, most már nem, , a baba kb. 60 fokos szögben van. Javult a helyzet:)

elkezd szopizni és utána csinálja ezt, vagy nem is kezdi el? Ha elkezdi, és utána csinálja, akkor sok levegõt nyel és nyomja a hasát. Mi már 2 hete küzdünk ezzel (2 hónapos a babánk). Éjszaka azért nem hisztizik, mert álmosabb, lassabb, nem annyira mohó, nem nyel annyi levegõt. Rengeteget kell büfiztetni és nem szabad vízszintesen tartani szoptatás közben. Eddig én szoptatópárnát használtam, most már nem, , a baba kb. 60 fokos szögben van. Javult a helyzet:)
Vagy az is lehet hogy nem úgy jön a tej ahogy õ szeretné, lehet hogy túl gyorsan.

Miért nem akar szopizni a babám? Minden mást megesz, de ha szoptatásra kerül a sor csak sir meg szenved!

Legjobb válasz: Ezek szerint,már hozzátáplálod,nem csak szopizik.Nekem rengeteg tejem volt,hordták is tõlem más gyereknek.De az én fiam szivesebben evett szilárd kaját,napközben még a fejét is elfordította,nem volt hajlandó szopizni többé.Egy hét alatt elapadt a tejem és még csak 7 hónapos volt.Én teljesen belebetegedtem,de ma már elfogadom,hogy ez volt az igénye és kész.

Ezek szerint, már hozzátáplálod, nem csak szopizik.Nekem rengeteg tejem volt, hordták is tõlem más gyereknek.De az én fiam szivesebben evett szilárd kaját, napközben még a fejét is elfordította, nem volt hajlandó szopizni többé.Egy hét alatt elapadt a tejem és még csak 7 hónapos volt.Én teljesen belebetegedtem, de ma már elfogadom, hogy ez volt az igénye és kész.
Nekem 6 hónapos múlt a babám és ugyanez a helyzet. Egyszer csak azt vettem észre, hogy már csak cumizik, utána pedig arra sem kellett neki. Annyira erõltettem, hogy már keservesen sírt, pedig volt tejem. Sajnos azóta sem eszik. Nekem ismerõsök mondták, hogy attól is lehet hogyha ismét terhesség áll fent.(nekem nem ettõl volt). Szerintem ne erõltesd nagyon, inkább fejd le és úgy adj neki(bár ilyenkor én már nem tudtam sokat lefejni). És kicsit késõbb próbálkozz, hátha elfogadja. Remélem sikerül visszaszoktatnod.

Miért nem akar szopizni a babám? 4hós

Eddig semmi baj nem volt vele,kb,1 hónapja kap tápszert is mellé,de nem sokat,elalváskor, és a többit cicizte,de most 2 napja egyszerűen elutasítja egész nap,hiába próbálom neki,nem eszek mást,még nem is jött meg a szűlés óta,és csak reggel ha felkel akkor cicizik,de nap közben hiába próbálom,még akkor is el kezd sírni ha nyugodt volt,csapja el a fejét,feszíti magát,hiába gondolkodok,semmi rossz nem történt ami ezt váltotta volna ki. Remélem tudtok segíteni mert teljesen el vagyok keseredve,ja és tejem lenne,egész nap csöpögött,próbálom kifejni,de az nem olyan...

Legjobb válasz: Probald meg felalomban szoptatni,minden alvasnal,amikor mar majdnem elalszik.Mi is ilyen gonddal küszködtünk,nem volt cumizavaros.Meg a korhazba is befeküdtem vele,h nezzek meg miert nem akar szopni.Ott sem derült ki miert.Mondjuk az enyem a tapszert sem fogadta el.Sokszor közel voltam,h feladom es nem küszködök a szoptatassal ha ö nem akarja,de kb.5-6 hosan elmult a sztrajk es azota is szopik.1 eves lesz mindjart.

Probald meg felalomban szoptatni, minden alvasnal, amikor mar majdnem elalszik.Mi is ilyen gonddal küszködtünk, nem volt cumizavaros.Meg a korhazba is befeküdtem vele, h nezzek meg miert nem akar szopni.Ott sem derült ki miert.Mondjuk az enyem a tapszert sem fogadta el.Sokszor közel voltam, h feladom es nem küszködök a szoptatassal ha ö nem akarja, de kb.5-6 hosan elmult a sztrajk es azota is szopik.1 eves lesz mindjart.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom hátha segít, ma is jött az este és semmi..., na meg persze egész nap sem, csak kora reggel hajlandó, de addigra ugy tele a mellem, hogy aludni is alig birok... el vagyok keseredve, nagyon szeretek szoptatni, olyan jo érzés, olyankor olyan közel érzem magamhoz, nem szeretném ha ilyen hamar véget érne, föleg, hogy tejem is van... :-(
Nayon valószínû, hogy szopási sztrájkol a babád, nézd végig a listát, hátha be tudod azonosítani és kezelni a problémát: http://www.lll.hu/fuzetek/szopasi_sztrajk Ha nem megy házilag, keress el szoptatási tanácsadót: http://www.ibclc.hu/tanacsado http://www.lll.hu/tanacsado
Elõbbi válaszokkal egyetértek, a cumisüveg illetve a sima cumi is okozhat cumizavart. Én is 4 hósan vettem el tõle a cumit, mert ugyanezt csinálta. És áttértünk az alvások elõtti szopizásra. Most 7 és fél hós, már jobban fogadja a cicit, de még mindig inkább félálomban tudom legjobban megszoptatni. Nekem is szopis tanácsadó segített, személyes konzultációra házhoz hívtam. Fel a fejjel, a fontos, hogy Te kitarts a szopi mellett, és ne legyél ideges, mert a baba megérzi. Legyél vele türelmes, szeretetteljes.

Miért nem akar szopizni?

11 napos a babám.Eddig jól szopizott.Ma du cicire raktam.Szivta és egy idõ után elkezdett nyüglõdni.Megnéztem.Jön a tejcsi a cicimböl.Miért csinalja?

Legjobb válasz: Ohh ne ess kétségbe én ezt már végig csináltam :D ezek a kis törpe uralkodók akkor esznek amikor nekik kedvük van hozzá, és annyit amennyihez kedvük van. Most ennyit kívánt, majd legközelebb többet eszik. Nekem az elején (kb. elsõ 3 hétben) nagyon bevált, hogy reggel és este lefejtem a tejecskémet és még pohárból ivott valamennyit, de attól kezdve hogy már volt bõven tejem már nem kérte a poharat és utána már nem is fejegettem azért, hogy öntsem ki a csapba. Ha esetleg még nincs elég tejed akkor fejjed, de ha már be állt az is akkor ne aggódj, egyszerûen nem volt éhes. Nekem kezdetektõl 4 óránként evett a fiam, most 2 hónapos éjszaka alszik,(21:00-06:00) nappal pedig 4 óránként eszik.

Ohh ne ess kétségbe én ezt már végig csináltam :D ezek a kis törpe uralkodók akkor esznek amikor nekik kedvük van hozzá, és annyit amennyihez kedvük van. Most ennyit kívánt, majd legközelebb többet eszik. Nekem az elején (kb. elsõ 3 hétben) nagyon bevált, hogy reggel és este lefejtem a tejecskémet és még pohárból ivott valamennyit, de attól kezdve hogy már volt bõven tejem már nem kérte a poharat és utána már nem is fejegettem azért, hogy öntsem ki a csapba. Ha esetleg még nincs elég tejed akkor fejjed, de ha már be állt az is akkor ne aggódj, egyszerûen nem volt éhes. Nekem kezdetektõl 4 óránként evett a fiam, most 2 hónapos éjszaka alszik, (21:00-06:00) nappal pedig 4 óránként eszik.
Próbáld meg ilyenkor megbüfiztetni és újra visszatenni.
Még annyit szeretnék mondani, hogy az én drága lelkem tud 5 perc alatt akár 80g is megenni, de 30 perc alatt 20g is. Szóval az sem jelent semmit, hogy mennyi ideig volt cicin. Esetleg ha van mérleged mérheted, de nem érdekes ezzel foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Lànyomat nem tudtam szopiztatni, sajna.Igy most megpróbàlok mindent, hogy sikerüljön.Nem akarok rástresszelni a dologra.
Olyan sztájkokat tudnak csinálni, hogy csak na...ne aggódj, ha van tejed, és éhes a baba, akkor fog szopizni is. Erõltetni ezt sem tudod, csak sírás lesz belõle. Amúgy, igen, lehet, hogy büfiznie kell, enyémet is biztos 3-4x kellett eleinte szopi közben.

Miért nem akart vagy tud szopizni a 2 hónapos kislányom?

Eddig a pici anyatejet kapott (szopizott), esténként volt tápszeres pótlás illetve vizet cumisüvegből. Két hete csak tátog de szopizni csak nagyon nehezen akar, csak hozzá érinti száját a mellhez.Nagy sírás árán jó erősen megszívja de utána megint csak sír. Nem értem a miérteket mert eddig semmi gond nem volt. Más is volt már így?

Legjobb válasz: Fejted már a melled? Jön belõle tejcsi? Próbáld meg megmasszírozni a melled körkörös mozdulatokkal, hogy fellazuljon. Tegyél rá meleg borogatást. Az én kisfiam pár hetesen csinálta azt hogy rángatta a fejét a cicinél, ha odanyomtam, ellentartott. Egy határozott mozdulattal Apa segítségével kellett "rácuppantani" akkor amikor a legnagyobbra nyitotta a száját. Aztán belejött. A tápszert próbáld meg elhagyni. Szoptasd mindkét melledbõl. Igyál sokat, egyél tápláló ételeket és fejj!!! ..és masszírozz (kérd meg Apát h segítsen, ha sírsz, sírj) és borogass! Megéri!

Fejted már a melled? Jön belõle tejcsi? Próbáld meg megmasszírozni a melled körkörös mozdulatokkal, hogy fellazuljon. Tegyél rá meleg borogatást. Az én kisfiam pár hetesen csinálta azt hogy rángatta a fejét a cicinél, ha odanyomtam, ellentartott. Egy határozott mozdulattal Apa segítségével kellett "rácuppantani" akkor amikor a legnagyobbra nyitotta a száját. Aztán belejött. A tápszert próbáld meg elhagyni. Szoptasd mindkét melledbõl. Igyál sokat, egyél tápláló ételeket és fejj!!! ..és masszírozz (kérd meg Apát h segítsen, ha sírsz, sírj) és borogass! Megéri!
Hagyd el a cumisüveget, lehet, hogy cumizavaros.
A kérdező hozzászólása: Tejem lenne bõven, napjában többször is fejem meg nem csomósodok be.Próbálom a picit etetni még ha nagyon nehéz is de úgy vagyok vele, hogy inkább üvegbõl igya meg a tejet mint hogy tápszert adjak neki. Nem értem a dolgokat mivel a kicsi nem is cumizik meg az ujjacskáját sem szopja.Az étkezésre is odafigyelek meg a folyadékbevitelre is.Mindent úgy próbálok csinálni ahogy a nagy könyvben meg van írva.Eddig nem is volt gond.Csak 2 hete változott meg minden.A kiváltó okokat meg nem tudom.

Miért nem akar szopizni a 6hónapos lányom?

Tegnap kezd?dött az egész.Sziv párat,utána elfordul és nem kell neki.Nézel?dik,magyaráz.3óránként eszik.Nem éhes?Vagy lehet hogy peteérésem volt?Tegnap görcsölt a hasam is,és tojásfehérjés nyákom volt.Lehet ez a gond?Valaki volt már hasonló helyzetben?Eddig még nem jött meg szülés óta.

Legjobb válasz: Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, minden gyerek más és más....Nekem 4,5 hónap után megjött és azóta még 1x, 5.-én lesz 6 hónapos a fiam. Nálunk semmi változás nem volt a szopizásban. Szerintem hívj fel egy szoptatási tanácsadót, nekem sokat segített az elején, már tuti nem szoptatnék, ha nem segített volna. Bátran merem ajánlani, biztos tudnak segíteni cicisztrájk ügyben!

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, minden gyerek más és más....Nekem 4, 5 hónap után megjött és azóta még 1x, 5.-én lesz 6 hónapos a fiam. Nálunk semmi változás nem volt a szopizásban. Szerintem hívj fel egy szoptatási tanácsadót, nekem sokat segített az elején, már tuti nem szoptatnék, ha nem segített volna. Bátran merem ajánlani, biztos tudnak segíteni cicisztrájk ügyben!

SOS! Miért nem akar szopizni a babám?

6,5 hónapos.Egyik napról a másikra egyszer?en üvölt és tiltakozik,ha közelítek a cicivel!!!Csak úgy tudom megetetni,ha elalszik! A véd?n? tanácsára vettem neki cumisüveget is,de azt sem szívja!Állítólag elválasztja magát,de sem cici,sem tápszer,sem víz,sem tea nem kell neki,pedig üvölt már sokszor az éhségt?l! Mit csináljak?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy ettél valamit, ami miatt nem ízlik neki a tejed? Vagy esetleg meg fog jönni?

Nem lehet, hogy ettél valamit, ami miatt nem ízlik neki a tejed? Vagy esetleg meg fog jönni?
hozzátáplálást elkezdted már? esetleg azt megpróbálhatnád, ha semmi sem kell neki, vagy valamilyen tejpép. Hátha...
A kérdező hozzászólása: Igen, el kezdtem már.Azokat úgy-ahogy eszegeti is, na de folyadék is kéne... Nem ettem semmi olyat, és ez már 3 napja így megy! Kezdek kétségbe esni! Ja, és a mensim nem szokta zavarni, de nem is mostanára várom...
Van olyan, hogy "szopisztrájk", olvass utána a neten.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy van ilyen, de õ semmit nem akar elfogadni! Cumisüveget sem!
Az én lánykám is ezt csinálja, 7hónapos!Nálunk is 3napja tart.Az orvos azt mondta jön a fogacskája!Próbáld kanállal etetni, hatha úgy elfogadja az ételt!Adj neki, chamomillát, kenegesd az ínyecskéjét, dologéllel, azzal többször lehet, evés elõtt is!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi!Igen, valóban 4 foga is jön egyszerre :( A bogyókat kapja, és kenegetem is neki. Már teljesen kész vagyok, hogy egyszerûen nem tudok neki segíteni!! Egyáltalán van olyan, hogy még a cumisüveget sem fogadja el a baba??
Persze hogy van!Utolsó vagyok, az én kislányom is tegnap óta megint ezt "játssza"!Kitartás!!!!Na nem mondom, én is kivagyok már picit.Hiszen muszáj lenne tápszert is ennie!

Miert nem akar/tud a kisfiam ulve szopizni?

Fekve szoptatok, igy szoktuk meg, az elso par hetben az ules nehezsege miatt (gatvarras), eleg sokaig fajt, kesobb megszokasbol folytattuk, meg kenyelmes is volt, de egy ideje szeretnek atterni mas poziciora, mert mar 3 honaposak vagyunk es ha barhova el kell mennunk nem fekudhetek melle barhol...meg aggodom amiatt is hogy elobb utobb neki kenyelmetlen lesz igy mert az oldalan fekszik es ha szelesedik a kis valla a feje lelog majd, hisz en sem tudok ugy fekudni (parna nelkul). Ejszaka maradnek a fekve szopinal de nappal ulve csinalnam, csakhogy ugy vagy egyaltalan el sem kezd szopizni csak nez nagy szemekkel ram es korbe korbe, vagy ha szajaba is veszi a cicit akkor az az erzesem hogy nem szivja csak ugy jatszik vele, es valoban nem nagy mennyiseget eszik olyankor, ha megmerem. Elolvastam mar mindent arrol hogy kell helyesen mellre tenni, probalok mindent aszerint csinalni, de valami megsem jo.Regebben elofordult hogy ugy evett es nem volt gond...hogy vegyem ra ujra?

Legjobb válasz: Én eleinte vegyesen etettem,hol fekve hol ülve. De aztán áttértünk a fekve szopira,mert nekem nagyon fájt ülve a hátám, lánykám 4kg-val született, nem is volt kényelmes, és õ se tudott úgy rendesen enni, mindig fuldokolt. Most 5,5 hónapos és kizárólag fekve szoptatom, õ megoldotta ezt az oldalfekvéses dolgot, a hátán fekszik és csak a fejét fordítja oda. Ha mennünk kell valahova, és tudom,hogy belecsúszunk az etzetésidõbe, akkor fejek le tejet és odaadom neki cumisüvegbõl. Bár eddig megúsztuk az ilyen helyzeteket, mindig hazaértünk idõre. Próbáld meg, hogy ülve eteted, de ha a babádnak nem tetszik, szerintem ne erõltesd!!

Én eleinte vegyesen etettem, hol fekve hol ülve. De aztán áttértünk a fekve szopira, mert nekem nagyon fájt ülve a hátám, lánykám 4kg-val született, nem is volt kényelmes, és õ se tudott úgy rendesen enni, mindig fuldokolt. Most 5, 5 hónapos és kizárólag fekve szoptatom, õ megoldotta ezt az oldalfekvéses dolgot, a hátán fekszik és csak a fejét fordítja oda. Ha mennünk kell valahova, és tudom, hogy belecsúszunk az etzetésidõbe, akkor fejek le tejet és odaadom neki cumisüvegbõl. Bár eddig megúsztuk az ilyen helyzeteket, mindig hazaértünk idõre. Próbáld meg, hogy ülve eteted, de ha a babádnak nem tetszik, szerintem ne erõltesd!!
Én is fekve szoptatok elejétõl fogva, és a fiam csak a fejét fordítja, a testét nem. Így mindkettõnknek kényelmes.
A kérdező hozzászólása: A gyerekorvos a lelkemre kototte hogy ne fekve szoptassak mert mar nagyocska...de nem ertem mi az osszefugges...vannak gondjaink a szopizassal, igy keresem a megoldast, gondoltam hatha a testhelyzet nem jo, sokat feszkelodik szopi kozben, csapol es ki-ki kopi a cicit eleg surjen, emiatt sok levegot nyel es ez egy ordogi kor...de ulve az enyem is pont azt csinalta...fuldoklott meg cuppogott, ezert terunk mindig vissza a fekveshez Nekem mondjuk kenyelmes...Ha a hatan fekszik nem tekeredik ki nagyon a feje es nem gatolja a nhyelesben...eleg rossz lehet ugy inni...:P

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!