Találatok a következő kifejezésre: Miért nem szénsavasat inni terhesség (3 db)

Miért nem szabad szénsavasat inni terhesség alatt?

Nem szoktam inni, de néha meg tudnék halni egy pohár szénsavas üdít?ért.

Legjobb válasz: Miért ne lenne szabad? Nyugodtan igyál szénsavasat.

Miért ne lenne szabad? Nyugodtan igyál szénsavasat.
ez jo kérdés. Nekem is ezt mondták és jövöhéten ha megyek megkérdezem a védönöm. Egyébként szoktam inni szénsavas vizet mert megkivánom, vagy azért mert olyat eszem ami után jol esik a szénsavas. Semmi bajom töle, bár sokat ne igyál, mert fájni fog a hasad vagy felpuffadsz. Lehet, hogy emiatt nem lehet inni
Én úgy tudom, hogy a puffadás miatt nem lehet. De nem hiszem, hogy 1-2 pohártól olyan nagy baj lenne, ha jól esik igyál néha!
Hülyeség, hogy nem ihatsz szénsavasat. Persze ne coca-cola meg redbull-t igyál, de akaár szörpöt szódával vagy ásványvizet nyugodtan. Nem fogsz felpuffadni, sõt néha még jól is esik egy kis büfi!
Én csak szénsavas vizet iszom. Terhesség alatt lehet, csak szoptatás alatt nem , mert a babának fájhat tõle a hasa. Na hogy akkor meg leszek halva érte, az tuti!.-) De megszokom.-) Terhesen meg igyál nyugodtan, csak ne üditõt, hanem vizet.
Ihatsz, persze!Én nem tudom meginni, puffadok mindentõl a szénsavtol is.Ami jol esik azt ihatod.De kólát ne vidd tulzásba az amugy sem a legjobb üditõ.
Valószínûleg annak nem ajánlott, aki puffad. Illetve a saját érdeke akkor, hogy még ezzel ne segítsen rá. Én mindig is szénsavas ásványvizet ittam, most a terhességem alatt is. Nyugodtan ihatsz, csak annyi, hogy ha iszol, inkább ásványvizet, mint cukros üdítõket.
Elmondanám, hogy én majdnem mindig azt iszom, és semmi bajom tõlük.Nyugodtan ihatsz, nem kell minden hülyeséget elhinni!
Én a terhesség elsõ négy hónapjában nem bírtam meginni a szénsavasat, pedig egyébként odavagyok érte! Egész egyszerûen nem esett jól és tényleg puffasztott kicsit. Azóta elmúlt (szerencsére, mert a szénsavmentes ásványvizet nem szeretem), de csak mértékkel iszom szénsavasat, és akkor is csak ásványvizet.

Tényleg nem lehet inni szénsavasat a terhesség alatt? Miért nem ajánlja egyetlen oldal sem? Ha iszom napi egy két pohárral az nem árt?

Herótom van már a bubi nélküli vízt?l!

Legjobb válasz: Szia! Kizárólag a szénsavas vizet tudom meginni, a mentestõl hányok a terhességem elejétõl kezdve.Pedig elötte a buborékost nem tudtam meginni. Eddig még nem szólt érte senki...

Szia! Kizárólag a szénsavas vizet tudom meginni, a mentestõl hányok a terhességem elejétõl kezdve.Pedig elötte a buborékost nem tudtam meginni. Eddig még nem szólt érte senki...
Szia! A terhességem alatt majdnem mindig szénsavasat ittam, semmi bajom nem volt tõle, és egészséges babám van. Ahogy én tudom szoptatás alatt nem ajánlják a szénsavas italokat!
Szia! Ha jól tudom azért nem ajánlott bubisat inni, mert puffadást okoz. Én mindentõl puffadok, úgyhogy egy kis szénsavas már nem ront a helyzetemen úgy érzem:)
Szia! Én pont ezt kérdeztem a múlt héten a védõnõmtõl! Azt mondta azért nem ajánlott szénsavasat inni, mert kivonja a szervezetbõl a vitaminokat meg ásványi anyagokat, meg nehezebben épül be a szervezetbe! Ettõl függetlenül néha én is iszom!
Szia. Nekem meg azt mondta a védõnõ, hogy azért nem szabad szénsavasat inni, mert a szén-dioxid miatt nem jut elég oxigén a vérbe. De én buborékmentes dolgokat nem tudok meginni! Üdv 26 hetes kismama
hmmm.én is csak szénsavas dolgokat iszok.

Miért nem szabad szénsavas italt inni terhesség alatt?

Én imádom nehezen mondanék le róla! Kóláról még lemondok de a szénsavasról teljesen. :( nehéz ügy. De ha kell persze akkor kell! :)

Legjobb válasz: Mert puffadsz, ami amúgyis fennáll terhesség alatt. Én néha ittam, ha megkívántam. Mindig azt ettem ittam. Camambert is ettem...:)

Mert puffadsz, ami amúgyis fennáll terhesség alatt. Én néha ittam, ha megkívántam. Mindig azt ettem ittam. Camambert is ettem...:)
Én is szeretem a szénsavas innivalókat.Sokszor hallom hogy terhesség alatt csak mértékkel szabad inni.Most vagyok 20 hetes és szinte csak szénsavasat iszok mert az esik jól, és egyáltalán nem puffadok tõle.Úgyhogy te érzed mi esik jól neked és a babádnak!
Szerintem a szervezet tudja mi kell neki, ha jol esik kell is inni.En is imadom a szénsavasat és semmi bajom nincs sem a babának, egyszer sem puffasztott fel.Nem kell tulzásban vinni az elõvigyázatot....grat a babához!
Csak azert mert ti meg terhesseg alatt is azt csinaljatok ami jolesik, nem kellene masokat is erre biztatni. Van akinek az egeszseg fontosabb mint az elvezet. Neha lehet inni, de persze nem egeszseges. Es a Camambert? Semmikepp! Tanulj onuralmat!!!
Szia! Inkább úgy mondanám nem ajánlott! Egyrész a szénsavas nem tesz jót a fogaknak és most egyébként is szükséged van a kalciumra, másrészt televan színezékkel, cukorral, tartósítószerrel(de persze mi nincs). Ha megkívánod ígyál de vegyél vissza a korábbi mennyiségbõl. Üdv
Én is imádom a szénsavasat, a buborékmentes ásványvízre rá sem bírtam nézni a terhesség elõtt. De tényleg lehet abban valami, hogy terhesség alatt az ember szervezete jelzi, hogy mi kell a kisbabának, és mi nem, mert az elsõ néhány hét után egyszer csak elkezdtem nem bírni a szénsavas dolgokat, és azóta csak a bubimentes jön be, no meg a 100%-os gyümölcslevek... 15 hetes kismama
Attól nem lesz semmi ártalmas, ha jól esik. :) Kerestem az ásványvizemben a cukrot, a színezékeket és a tartósítószert, de nem és nem találtam! :) ) A fogammal meg foglalkozzon a fogorvosom, azért fizetem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!