Találatok a következő kifejezésre: Miért nem szénsavas italt (7 db)

Most hallottam a tévében, hogy szénsavas ital és egyéb savas ételek után nem ajánlatos fogat mosni. Miért van ez így, mi történhet?

Legjobb válasz: Azért nem szabad, mert a savas dolgok, nevükvõl adódóan "felmarják" a fogad felszínét. Persze annyi idõ alatt míg megeszel 1 almát nem tûnik el a fogad, de a külsõ zománc felpuhul. Ha erre a felpuhult rétegre te rámégy a fogkefével sikálni az nem tesz neki túl jótXD magyarán koptatod a fogad, és ezután könnyebben lesz szuvas stb. Próba: ha van otthon régi kihullott fogad, azt tedd bele 1 pohárba és önts rá vmi szénsavasat:D aztán várj pár napot.

Azért nem szabad, mert a savas dolgok, nevükvõl adódóan "felmarják" a fogad felszínét. Persze annyi idõ alatt míg megeszel 1 almát nem tûnik el a fogad, de a külsõ zománc felpuhul. Ha erre a felpuhult rétegre te rámégy a fogkefével sikálni az nem tesz neki túl jótXD magyarán koptatod a fogad, és ezután könnyebben lesz szuvas stb. Próba: ha van otthon régi kihullott fogad, azt tedd bele 1 pohárba és önts rá vmi szénsavasat:D aztán várj pár napot.
szénsavas ital és egyéb savas ételek után fogat KELL mosni, csak NEM KÖZVETLEN UTÁNA! Az okot az elõttem szóló elmondta.
Pont ma jött fel ez a kérdés a családban és nekem is ezt mondták, és nem is akarok vitatkozni, de ha feloldja a külsõ zománcot akkor miért nem kell gyorsan fogat mosni hogy ne oldjon fel többet? Vagy ezt nem nagyon értem.

Miért nem ajánlják kismamáknak a szénsavas italok fogyasztását?

Nagyon kívánom őket, a szénsavas ásványvíz a kedvencem mostanában:) Lehet ezektől valami baja a babának?

Legjobb válasz: Baja nem hiszem, hogy lesz, inkább csak azért nem ajánlják, mert puffaszt, és savasít... én is meg szoktam kívánni, megiszok belõle 2-3 dl-t de próbálom magam visszafogni, mert nagyon sok savam lesz tõle sajnos..

Baja nem hiszem, hogy lesz, inkább csak azért nem ajánlják, mert puffaszt, és savasít... én is meg szoktam kívánni, megiszok belõle 2-3 dl-t de próbálom magam visszafogni, mert nagyon sok savam lesz tõle sajnos..
semmi baja nem lesz tõle a babának. elvileg puffaszt. én csak szénsavasokat ittam végig a terhességeim alatt.
azért, mert növelheti a terhesség alatt amúgy is gyakoribb puffadást és mert alapból nem olyan egészséges, mint a szénsavmentes italok. ugyanakkor nem ártalmas, ha azt kívánod, nyugodtan ihatod. vhol már leírtam, h én szinte soha ne ittam szénsavasat. a terhességem elsõ szakaszában állandóan Kinleyt ittam volna, megnyugtatta a háborgó-émelygõ gyomromat (de azért nem azt ittam folyamatosan). most viszont egyfolytában zöld kupakos ásványvizet iszom, 6-os csomagolásban hordjuk haza, mert szinte semmi más nem esik jól és gyakorlatilag mást nem is iszom.
A babának nem lesz baja, legfeljebb neked nem tesz jót (puffaszt, savat csinál, és tele van cukorral).
Szerintem a savas vízben nincs cukor :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Miért nem ajánlott a szénsavas italok fogyasztása?

Az én gyomrom sajnos a terhesség eleje óta csak a szénsavas vizet tudja befogadni. Változtatnom kellene rajta? Valahogy..

Legjobb válasz: Azért nem szokták javasolni, mert puffaszt, és savat csinál.

Azért nem szokták javasolni, mert puffaszt, és savat csinál.
Mert terhesség alatt elég gyakori a gyomorégés, a szénsavas italok pedig fokozzák a gyomorsav termelését. Ami nem jó, mert sérülhet a gyomor nyálkahártyája. Akinek olyan gyomorbetegsége van, ami gyomorsavval összefüggõ, azoknak kifejezetten tanácsos kerülni. A legjobb a szénvasmentes ásványvíz lenne. Esetleg rostos gyümölcslé. De az sem túlzásba víve, mert elég nagy cukortartalmuk, meg elég édesek ahhoz, hogy ezek is akár bánthatják a gyomrot.
Ha a gyomrodat nem bántja, akkor nincs baj. 8ritka hogy nem bántja) Én is sok szénsavasatr ittam, doki is vizsgált, azt mondta nem baj az, nem puffasztott, nem lett savam tõle.
Én úgy tudom, hogy a szénsav kivonja az anya és a magzat csontjaiból a kalciumot, ami eléggé káros. Eddig mindenki tiltotta a fogyasztását bárkivel is beszéltem (nõdoki, védõnõ, kismamák).
Felfúj, savat csinál, és általában tele van üres kalóriával (cukorral).
A bubimentes vizben nincs cukor...
A kérdező hozzászólása: A buborékos vízben sincs sincs cukor szerintem:) Nekem pont a savam miatt esik az jól, a sima vizet kihánytam. Kálciumot még iszok pezsgõtablettában.. szóval ha amúgy nem károsít semmit csak ezek miatt nem ajánlott akkor nincs gond.


Miért van az, hogy egyszerűen nem vagyok képes meginni semmilyen szénsavas italt?

Nem csak az üdít?kre gondolok, hanem a szénsavas ásványvízre is. Kicsi korom óta (most 20 éves vagyok) nem vagyok képes lenyelni egy korty szénsavas italt sem elviselhetetlen fájdalom nélkül (égeti a szájüregemet, a nyel?csövemet, a gyomromat). Eddig simán együtt tudtam élni ezzel, de mostanában páran elkezdték mondogatni nekem, hogy ez nem normális, és hogy ennek nem szabadna így lennie...

Legjobb válasz: nekem is hasonló van, csak nekem nem elviselhetetlen. Egyébként nemrégiben kiderült, hogy refluxom van, és a nyelõcsövem irritált. De nem tudom, hogy van-e összefüggés. Megpróbálhatnál keresni egy gégészt vagy egy gasztroenterológust, aki megmondja.

nekem is hasonló van, csak nekem nem elviselhetetlen. Egyébként nemrégiben kiderült, hogy refluxom van, és a nyelõcsövem irritált. De nem tudom, hogy van-e összefüggés. Megpróbálhatnál keresni egy gégészt vagy egy gasztroenterológust, aki megmondja.
Nem tudom, de a szénsavas üdítõk/italok nem létfontosságúak az életben maradás szempontjából, szóval szerintem ne foglalkozz az olyan hülyékkel akik szerint ez nem normális. Ettõl függetlenül nyugodtan elnézhetsz az orvoshoz, egy vizsgálat nem árt.
szerintem meg foglalkozzon vele. A 2 láb sem létfontosságú, mégsem mondja senki, hogy ne törõdj vele, ha az egyikkel baj van
Én sem iszom soha szénsavas italt, nem esik jól, talán sok a savad ami irritálja a nyelõcsövet és a szénsavas ital még rátesz erre.
Küldd el a _párodat_ gyomortükrözésre! (Úgy vizsgálják ki a refluxot, és az összes lehetséges gyomorbajt.) Lefogadom, ezután nem fog cseszegetni. Ha nem tetszik neki, hogy a család hûtõszekrényében ezután nem lesz sem szénsavas ásványvíz sem szénsavas üdítõ, mehet haza anyucihoz. Tudod, mit nem bírsz. Kitalálták már a szénsavmentes üdítõket és ásványvizeket. Azokat fogod inni _vele_ _együtt_, hacsak nem hajlandó hazacipelni magának. Probléma megoldva, orvosjárás nélkül. Jójcakát! Nálunk bors helyett borsikafû van, mert a feleségemnek bors-allergiája van. Megszoktam, elõkóstolok neki az étteremben, sõt már engem is bánt a borsos étel.

Fogászati kezelés előtt miért nem tanácsos szénsavas italokat inni?

Legjobb válasz: Nem praktikus ha ráböfögsz a fogorvosra. Márpedig az tátott szájjal könnyebben jön.

Nem praktikus ha ráböfögsz a fogorvosra. Márpedig az tátott szájjal könnyebben jön.
Azért, mert a szénsav is egy sav, ami marja a fogzománcot, így a fog fokozottan érzékennyé válik.
A kérdező hozzászólása: :D lehet, hogy volt már rá példa, és ezért szól elõre az orvos?

Miért nem szabad szénsavas italt igyon a szoptatós anyuka?

Legjobb válasz: Állítólag puffasztja a Babát. Próbálj inkább szénsavmentes vizet, vagy rostoslevet inni. De ha nagyon kívánod, ritkán megihatsz egy pohárral, egyébként minden baba más, ki kell tapasztalni, hogy mitõl fájhat a pocija, és azokat az élelmiszereket, ételeket kerülni kell!

Állítólag puffasztja a Babát. Próbálj inkább szénsavmentes vizet, vagy rostoslevet inni. De ha nagyon kívánod, ritkán megihatsz egy pohárral, egyébként minden baba más, ki kell tapasztalni, hogy mitõl fájhat a pocija, és azokat az élelmiszereket, ételeket kerülni kell!
Három és fél hónapos a babám, mióta megszületett, szénsavas ásványvizet iszom és semmi baja. Figyeld meg a tiedet, ha nem puffad, ihatod nyugodtan.

Miért nem szabad szénsavas italt inni terhesség alatt?

Én imádom nehezen mondanék le róla! Kóláról még lemondok de a szénsavasról teljesen. :( nehéz ügy. De ha kell persze akkor kell! :)

Legjobb válasz: Mert puffadsz, ami amúgyis fennáll terhesség alatt. Én néha ittam, ha megkívántam. Mindig azt ettem ittam. Camambert is ettem...:)

Mert puffadsz, ami amúgyis fennáll terhesség alatt. Én néha ittam, ha megkívántam. Mindig azt ettem ittam. Camambert is ettem...:)
Én is szeretem a szénsavas innivalókat.Sokszor hallom hogy terhesség alatt csak mértékkel szabad inni.Most vagyok 20 hetes és szinte csak szénsavasat iszok mert az esik jól, és egyáltalán nem puffadok tõle.Úgyhogy te érzed mi esik jól neked és a babádnak!
Szerintem a szervezet tudja mi kell neki, ha jol esik kell is inni.En is imadom a szénsavasat és semmi bajom nincs sem a babának, egyszer sem puffasztott fel.Nem kell tulzásban vinni az elõvigyázatot....grat a babához!
Csak azert mert ti meg terhesseg alatt is azt csinaljatok ami jolesik, nem kellene masokat is erre biztatni. Van akinek az egeszseg fontosabb mint az elvezet. Neha lehet inni, de persze nem egeszseges. Es a Camambert? Semmikepp! Tanulj onuralmat!!!
Szia! Inkább úgy mondanám nem ajánlott! Egyrész a szénsavas nem tesz jót a fogaknak és most egyébként is szükséged van a kalciumra, másrészt televan színezékkel, cukorral, tartósítószerrel(de persze mi nincs). Ha megkívánod ígyál de vegyél vissza a korábbi mennyiségbõl. Üdv
Én is imádom a szénsavasat, a buborékmentes ásványvízre rá sem bírtam nézni a terhesség elõtt. De tényleg lehet abban valami, hogy terhesség alatt az ember szervezete jelzi, hogy mi kell a kisbabának, és mi nem, mert az elsõ néhány hét után egyszer csak elkezdtem nem bírni a szénsavas dolgokat, és azóta csak a bubimentes jön be, no meg a 100%-os gyümölcslevek... 15 hetes kismama
Attól nem lesz semmi ártalmas, ha jól esik. :) Kerestem az ásványvizemben a cukrot, a színezékeket és a tartósítószert, de nem és nem találtam! :) ) A fogammal meg foglalkozzon a fogorvosom, azért fizetem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!