Találatok a következő kifejezésre: Miért nem sokan, (1808 db)

6 es fel hetes tapszeres kisfiam kb 11-12szer eszik? Miert? Nem sok ez egy kicsit? Folyadekpotlas kene?

az ejszakat mar vegig alussza gond nelkul,de napkozben van hogy orankent sir es utana csak 30-50 mililiereket eszik,majd egy ora mulva megint sir,mint aki fel napja nem kapott mar kajcsit. Ritkan eszik napkozben rendes adagot 80-120millit. Viztol,komenymagos teatol oklendezik, volt hogy hanyt is tole. Egyedul a kamillateat issza meg,de azt is csak ugy,ha teszek bele neki kicsi cukrot. Azt viszont ugy tudom,hogy nem jo,ha mindig cukros teat kap.

Legjobb válasz: Egy kicsit soknak tûnik, fõleg úgy hogy éjszaka alszik. Az én kisfiam ennyi idõs korában 2 óránként evett, õ is tápszeres, de õ éjszaka is felkelt és kel is a mai napig. 2 hónapos korában állt át 3 óránkénti, majd 5 hónapos korában a 4 óránkénti evésre. Õ is az elejétõl kezdve kamilla teát iszik, kis cukorral orvosi utasításra. Nem lehet, hogy a sírás oka esetleg hasfájás? Én a helyedben inkább kis vizet v. teát itatnék vele, akkor késõbb jobb lesz az étvágya. Egyébként a gyerekorvost v. védõnõt kérdezted már?

Egy kicsit soknak tûnik, fõleg úgy hogy éjszaka alszik. Az én kisfiam ennyi idõs korában 2 óránként evett, õ is tápszeres, de õ éjszaka is felkelt és kel is a mai napig. 2 hónapos korában állt át 3 óránkénti, majd 5 hónapos korában a 4 óránkénti evésre. Õ is az elejétõl kezdve kamilla teát iszik, kis cukorral orvosi utasításra. Nem lehet, hogy a sírás oka esetleg hasfájás? Én a helyedben inkább kis vizet v. teát itatnék vele, akkor késõbb jobb lesz az étvágya. Egyébként a gyerekorvost v. védõnõt kérdezted már?
Nekem is soknak tûnik....Nem lehetséges, hogy kevés neki amit kap?Próbáld meg, hogy adsz neki többet, hátha! Az én fiam 4 hetes és alkalmanként 150ml-t eszik!(4 óránként)5 napja emeltem az adagot, mert 2-3 óránként sírt ami elõtte nem volt rá jellemzõ , mire rájöttem, hogy kevés neki amit adok....
A kérdező hozzászólása: O nem ker tobbet enni, meghagyja a tobbit es nem eszik. Irtam, hogy sajnos vizet sem tudok neki adni, mert visszajon. Ezert nem ertem en sem, mert az ejszakat atalussza. :(
Milyen tápszert kap?
A kérdező hozzászólása: cow and gate ez az egy, amitol nincs szorulasa..

Tényleg lehet, hogy valaki otthon van a gyerekkel és 180e ft-ot kap? Miért? Nem sok ez egy kicsit?

Egy gyereke van, házasok apukával, együtt élnek.

Legjobb válasz: Igen lehet. 168 napig jár a TGYÁS, ez az összeg nincs maximalizálva (fizetésfüggõ). De ezért õ megdolgozott, nem csak úgy ajándékba kapja.

Én is annyit kaptam, de ezért még a 38. hetet is keményen végigdolgoztam, utána 2 hét szabi és szülés. Nem éreztem igazságtalanul soknak, tényleg megdolgoztam érte. A gyed kevesebb ha ez vígasztal :)
Igen lehet. 168 napig jár a TGYÁS, ez az összeg nincs maximalizálva (fizetésfüggõ). De ezért õ megdolgozott, nem csak úgy ajándékba kapja.
Ha irigység fájna, ordítanál! Most attól neked rosszabb lesz, ha õ annyit kap?! Az én tgyas-om is volt annyi, sõt kicsit több is és szerintem rajtam kívül vannak még így jópáran. Szóval zöldülhetsz! :) Ja és szerintem meg az igazságtalan, hogy a gyed összege ennyire kevés.
Dolgozott érte! Nem örökké kapja, nem ingyenélõ. A TGYÁS, a GYED megérdemelt juttatás. Tett annyit a "nagy közös"-be, hogy ennyi járjon neki. Mit ebben az igazságtalan?
A kérdező hozzászólása: Nem sajnálom tõle, csak igazságtalannak tartom.
A kérdező hozzászólása: Akkor gyed-et már nem fog ilyen sokat kapni, igaz? Kb mennyit?
Persze, a tgyás nincs maximalizálva! A gyede már kevesebb lesz jóval...
Mint olvastad csak a TGYÁS idejére, (szülés elõtt és után pár hónap---aki tudja javítson ki mennyi). A GYED maximalizálva van, ott nem fog kapni 180-at.
A kérdező hozzászólása: Engem eléggé meglepett. Ez azért elég sok pénz, azt hittem ennél jóval kevesebbet kap aki otthon van.
Igen, miért ne lehetne? Ha sok volt a keresete?
Kifejtenéd bõvebben, hogy miért érzed igazságtalannak? Én sem kaptam annyit, mégsem érzem így. Én inkább azt tartom igazságtalannak, hogy a gyed maximalizálva van.

Miért van az, hogy a mai kor anyukáinak ilyen nehezen megy a szoptatás? MIért nem elég a tej sok esetben?

Én 1 éves koráig szoptattam a lányomat, 3-szor hoztam vissza a tejmennyiséget, fel sem merült, hogy elfogyhat, végül ? tagadott meg. Kíváncsi lennék, hogy akinél vagy aki ismer?sénél kevés volt a tej netán el is apadt, mi miatt történt, mit mondtak oknak?

Legjobb válasz: Nekem a lánom elmúlt egy éves de még szoptatom. Ez a ke´rdés már egint egy kicsit provokáló leht.... -Van aki elkezd die´tázni azért kevesebb a tej,vagy el is apad..-Van akinek sajna genetika.Hiába akar nm tud soptatni :( van akinek gyógyszert kell szednie.nem szoptathat és elapad a tej. -E`s van aki egyszerüen úgy gondolja hoy keve´s e´s elkezd tápszert adni....Ès így tovább. Sok sok oka lehet. Ès te miért csak 1 e´ves koraíg szoptattad a lányodat????

Nekem a lánom elmúlt egy éves de még szoptatom. Ez a ke´rdés már egint egy kicsit provokáló leht.... -Van aki elkezd die´tázni azért kevesebb a tej, vagy el is apad..-Van akinek sajna genetika.Hiába akar nm tud soptatni :( van akinek gyógyszert kell szednie.nem szoptathat és elapad a tej. -E`s van aki egyszerüen úgy gondolja hoy keve´s e´s elkezd tápszert adni....Ès így tovább. Sok sok oka lehet. Ès te miért csak 1 e´ves koraíg szoptattad a lányodat????
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Ha rendesen mûködne a kereslet-kínálat elve, nem lennének olyan anyukák, akik akárhogy kínlódnak, egy bizonyos mennyiségnél többet nem tudnak produkálni, ha megfeszülnek sem, illetve pl. olyan anyukák, akik már nem szoptatnának, de egyszerûen nem bírják elapasztani, csak hosszú hetek, hónapok alatt. Vagy hallani olyat, hogy reggelre sodronyig átáztatják az ágyat. Arra tudok gondolni, hogy évrõl évre egyre több a nõi hormon az ivóvízben a sok fogamzásgátló miatt. És ezt semmilyen tisztítási eljárás sem tudja kivonni. Szerintem ez lehet az egyik oka, és már az sem állja meg a helyét, hogy az anyukák 90%-a tudna szoptatni. Nekem nehéz szülésem volt, a babámnak rövid a nyelvféke, nem akarta hosszú hetekig elfogadni a mellem, a tejcsatornáim is elég szûkek lehetnek, hónapokig pokolian fájt a szoptatás, nem volt aki megmondja, mit csinálok rosszul. Sok ok, amik önmagukban is sikertelenséget okozhatnak. Mióta szedem a Motiliumot nincs baj a tej mennyiségével, ezek szerint nekem is hormonális probléma okozhatta a sikertelenséget.
nekem igazán be sem indult a tejem... nem tudom miért. indított szülésem volt a 41. héten és hiába csüngött a kicsim az elsõ naptól fogva, csak csipp-csöpp sikerült. pedig roomig in-ben voltunk, volt hogy 3 órán át cicizett a kicsim, vedeltem a vizet, szedtem homeos bogyót, a szoptatási tanácsadó megnézett és szerinte is jó volt a szopi technikánk (ja, a létezõ összes testhelyzetbõl). fejtem is amikor a kicsi végre aludt. nem diétáztam, sõt híztam is. otthon pl. két hétig csak ágyban voltunk a babámmal és csak cici, csak cici... nem hízott semmit, csak 20, 30, 40 grammokat tudott szopni (jah másfél óra alatt). amikor elkezdett fogyni, a doki felírta a tápszert... 3 hónapos koráig tudtam még neki anyatejet adni, az utolsó cseppig. a második menstruációmnál teljesen elapadt. iszonyú kudarcként éltem meg, a melleimet elkezdtem utálni (hasztalannak éreztem õket), aggódtam a kicsim egészségéért. ma már így-úgy feldolgoztam, de jobb lenne, ha tudnám az okot. sokat babusgatom a kicsimet, így pótlom a szopi meghittségét. hát, az én történetem ennyi...
Én nem tartom helytállónak azt a megállapítást, h' ma kevesebben szoptatnak, mint régen. Legalább is ezt szûrtem le, amikor várandósan, most meg kisbabásan boldog-boldogtalan megbeszéli velem ezt a kérdést, és elmondják, h' náluk három generációra visszamenõleg hogy volt. Az viszont világosan kiderül, h' milyen elképesztõ ostobaságokat tudnak anyáink, nagyanyáink átörökíteni, a legnagyobb jóindulattal. Vizes tejtõl kezdve a háromóránkénti szoptatás erõltetéséig. Tehát ne értse félre senki, nem hibáztatom õket, és tény, h' az ember szívesebben hallgat a saját anyjára, mint az idegen védõnõre, vagy egyéb szakemberre, de tényleg sokszor a sikertelenség hátterében a tévhitek és rossz tanácsok szövevénye áll. Ha én hallgattam volna rájuk, nem szoptatnék még mindig (hat hónapos a babám).
az én véleményem: emberek szervezete válogatja.
Szia.Nekem a fiam 4 hónapos.2napja kezdtem adni neki almát, mert mostanában azt tapasztaltam hogy nem akar vagy tud szopni.Van amikor érzem hogy feszül a másik mellem miközben szívja az egyiket, és hallom is "csobog, spriccel"a szájába(általában ekkor feszül), de az esetek többségében csak nyüstöli.Az 1.pár hétben még fejni is tudtam , és pár zacsit raktam is a hûtõbe, de azután leálltam a fejéssel, mert nem jött belõle semmi.Én arra írom ezt a csökkenést, hogy nincs idõm fõzni annyit, amennyit ennem kéne, sokat kell kézbe tartani a babám(hasfájós), és emiatt nagyon fáradt vagyok.És a stressz, mert ugye abból van bõven!(pénztelenség)És a férjem se sokat segít, a háztartás is rám marad! A fiam igény szerint szoptatom, amíg tudom, de nem akarom még egyszer látni, hogy éhes!!!Hiába iszom napi 3-4 L folyadékot, szoptatós teát....vizet, semmi haszna.De most hogy almát is kap, mintha jobban enne :-) ADDIG SZOPIK MAJD AMÍG CSAK AKAR!
Szerintem azért nincs tejük a mamáknak, mert ráparáznak, túlságosan tökéletesek akarnak lenni. Engem nem érdekelt ez a szoptatás-dolog, úgy voltam vele, ha lesz tejem, az jó lenne, de ha mégse, az se baj, tápszeres babákkal sincs semmi baj. Szerintem a hozzáállásom miatt, hogy soha nem paráztam ezen, rengeteg tejem van, el tudnék látni vagy 3 babát. Hogy honnan van ennyi tejem, fogalmam sincs, mert alig van étvágyam, folyamatosan fogyok, mióta megszültem. Üdv, 3 hónapos édesanya.

Miért nem vagyok hajlandó sokáig visszatartani?

Legjobb válasz: Már mint a magömlésre gondolsz? Azt hogy miért nem vagy hajlandó, csak te tudhatod. Hogy miért nem sikerül, az másik kérdés... Ez csak a te fejedben dõl el, ajánlom maszturbálj sokat, és gyakorolj. Mikor érzed, hogy elmennél, hagyd abba, pihenj és folytasd. Ezzel tudod nyújtani az aktust és késleltetni a magömlést. Ezt sokáig kell gyakorolnod, menni fog. Bízz magadban.

Már mint a magömlésre gondolsz? Azt hogy miért nem vagy hajlandó, csak te tudhatod. Hogy miért nem sikerül, az másik kérdés... Ez csak a te fejedben dõl el, ajánlom maszturbálj sokat, és gyakorolj. Mikor érzed, hogy elmennél, hagyd abba, pihenj és folytasd. Ezzel tudod nyújtani az aktust és késleltetni a magömlést. Ezt sokáig kell gyakorolnod, menni fog. Bízz magadban.
Mielõtt szeretkezel a partnereddel elégítsd ki magad (kb. 1 órával elõtte). Akkor második magömlés már nem jön olyan hamnar.
Elõttem szólónak: hát nem is tudom. Az én férjem egymás után pár perc különbséggel képes másodszor is elélvezni ugyanannyi idõ alatt. A hajlandóság meg csak azon múlik, hogy hajlandó vagy-e visszatartani vagy sem.
Hát én nem tudom de asszem agyvérzést kapnék ha megtudnám, hogy aktus elõtt kielégítette magát a párom. Én pl úgy oldom meg a dolgot, hogy orálisan kielégítem elöször utána meg jöhet a mindent bele. De nem mindegyik pasi képes többször egymás után, nekem ebbõl szerencsém van. De tényleg jó lenne tudni, hogy nem akarod vagy nem tudod visszatartani? Mert ha nem akarod akkor nem elég rossz lehet a partnerednek. Ha pedig nem tudod és a párod hoppon marad akkor elötte õt kényeztesd és utána jöhet az mindent bele.

A nők miért nem vállaltak már sokkal régebben munkát? Miért csak az I. világháború után?

Biztos régen is voltak a n?k egyenjogúságáért harcoló emberek, hát miért csak egy világháború kellett ahhoz, hogy a n?k is normális munkába tudjanak állni?

Legjobb válasz: Akkor is akadt néhány nõi orvos,óvónõ,ápolónõ. Sõt sokan voltak tanítónõk is. Orvosnak pedig nem is vették fel,de sokuk számára a képzéssel járó dolgok nem voltak vállalhatók. A fõ ok az akkor társadalmi okokra vezethetõ vissza. A mûveltebb osztály lányait "csak" feleségnek nevelték. Ezzel nem fért össze a munkábajárás. A parasztok asszonyai viszont sokat dolgoztak otthon és a földeken is. Ugyanígy a gyári munkások is.

Akkor is akadt néhány nõi orvos, óvónõ, ápolónõ. Sõt sokan voltak tanítónõk is. Orvosnak pedig nem is vették fel, de sokuk számára a képzéssel járó dolgok nem voltak vállalhatók. A fõ ok az akkor társadalmi okokra vezethetõ vissza. A mûveltebb osztály lányait "csak" feleségnek nevelték. Ezzel nem fért össze a munkábajárás. A parasztok asszonyai viszont sokat dolgoztak otthon és a földeken is. Ugyanígy a gyári munkások is.
Ez többnyire nem rajtuk múlott. Persze megvolt az a réteg is, aki csak feleségnek nevelkedett, de bõven voltak, akik dolgoztak volna ugyanúgy, mint egy férfi. A háborúban viszont muszáj volt a nõket is tömegesen foglalkoztatni, nem volt más választás, mivel a férfiak nagy részét a frontokra küldték. Ezután egy ilyen folyamatot nehéz lett volna visszafordítani.
Ja és a politikában igenis nagy szerepük volt. Te még nem hallottál királynõkról, cárnõkról? Vagy akár a tutyimutyi királykák mögött keményen politizáló királynékrõl?
Szerinted a gyûjtögetés, földmûvelés, állatellátás (ezek õsidõk óta léteznek) az ipari forradalomtól kezdõdõ gyári meló nem munka?
A kérdező hozzászólása: Én arra gondolok, hogy nem lehettek orvosok, mérnökök, jogászok, politikusok stb. szval nem lehetett karrierjük. De miért nem?
1-es és 4-es vagyok, valaki elmagyarázná, miért is lettem lepontozva?
A kérdező hozzászólása: 1-es és 4-es! Azért, mert sztereotípiákra építesz. Az egyén érdekét, a logikát nem nézed. Most gondolj csak bele! Van egy nõ, aki tehetséges, okos, szorgalmas, és orvos akar lenni. Akkor a társadalomnak nagyobb haszna származik ebbõl a nõbõl, ha orvos lesz, és nem elsõdlegesen anya. Attól még lehetnek gyerekei. De te egyértelmûen lenézed, megalázod, csak másodlagos szerepbe helyezed a nõket, közben meg a férfi és a nõ kölcsönösen kiegészítõi egymásnak. A gyereknevelés pedig ugyanúgy a férfi feladata is mint a nõé.
Azért, mert normálisabbak voltak annak idején az emberek.Tudták, hogy milyen egy egészséges, jól szocializált társadalom.A férfiak sem voltak akaratuk ellenére beteges világnézetbe kényszerítve és a nõk sem tv-nevelkedtek, mint most.
Régen egy családban volt 8-10-15 gyerek. Ezeket fel kellett nevelni, mosni, fõzni rájuk. A házat rendben tartani, az állatokat megetetni, a tehenet megfejni. Volt bõven munka. A nemeseknek meg volt elég pénze ahhoz, hogy ne kelljen dolgoznia a feleségeknek. A polgárság volt az, ahol fokozatosan kialakult a nõk munkaviszonya. Eleinte ott is a háztartás és a gyerekek vitték el a szabadidõt, de már a felvilágosodás után egyre inkább terjedt a nõi munka. Igaz, nem vált ekkor még általánossá. Sõt tõlünk nyugatra azért még mindig elég sok nõ van, aki háztartásbeli.

Miért nem fogadják el sokan a vegetarianizmust?

Nem értik az okát vagy miért? Én nem olyan rég kezdtem el mert szörnyűnek tartom ami az állatokkal történik. Sokszor néznek rám furcsán. Miért van ez?

Legjobb válasz: "Miért nem fogadják el sokan a vegetarianizmust?" Mert abban a tévhitben élnek, hogy szükségünk van az állati fehérjére. Pedig a növényekben is van fehérje, sokban több is, mint egy-egy állatban. Vagy szegény nagymamám szerint "Isten azért teremtette az állatokat, hogy nekünk táplálékul szolgáljanak." És ha egy magasabb rendû lény ezt gondolná rólunk, emberekrõl? (Egyébként ilyen is van, de most nem ez a téma.) 5-ös írja: "A hús egészséges, a szervezetünknek szüksége van rá." Ez egyszerûen nem igaz. De hadd cáfolja meg ezt helyettem Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, akinek az interjúja letölthetõ innen: https://skydrive.live.com/?cid=866895aad339cd45&sc=documents.. Alulról a második. A tömegtermelt hús már csak azért sem egészséges, mert a nagyüzemi állattartásban annyira felhizlalják pl. a csirkéket (antibiotikumokkal, növekedési hormonokkal), hogy a saját súlyukat sem bírják el, ezért (is) sokan elhullanak közülük idõ elõtt. Ha már hús, akkor mindenképpen a házilag tartott állat húsa lenne jó (nem a tápos, hanem a kertben kapirgáló csirkéé), de spirituális szempontból az övé is csak akkor, ha önként adná oda a testét, hogy nekünk táplálékul szolgáljon. Mivel ez általában nem így van, megesszük az állatok halálfélelmét is, a leölésükkor keletkezett stresszhormonokkal együtt, tehát ismét csak elmondható, hogy a húsevés egyáltalán nem egészséges, mi több, negatív energia.

"Miért nem fogadják el sokan a vegetarianizmust?" Mert abban a tévhitben élnek, hogy szükségünk van az állati fehérjére. Pedig a növényekben is van fehérje, sokban több is, mint egy-egy állatban. Vagy szegény nagymamám szerint "Isten azért teremtette az állatokat, hogy nekünk táplálékul szolgáljanak." És ha egy magasabb rendû lény ezt gondolná rólunk, emberekrõl? (Egyébként ilyen is van, de most nem ez a téma.) 5-ös írja: "A hús egészséges, a szervezetünknek szüksége van rá." Ez egyszerûen nem igaz. De hadd cáfolja meg ezt helyettem Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, akinek az interjúja letölthetõ innen: https://skydrive.live.com/?cid=866895aad339cd45&sc=documents.. Alulról a második. A tömegtermelt hús már csak azért sem egészséges, mert a nagyüzemi állattartásban annyira felhizlalják pl. a csirkéket (antibiotikumokkal, növekedési hormonokkal), hogy a saját súlyukat sem bírják el, ezért (is) sokan elhullanak közülük idõ elõtt. Ha már hús, akkor mindenképpen a házilag tartott állat húsa lenne jó (nem a tápos, hanem a kertben kapirgáló csirkéé), de spirituális szempontból az övé is csak akkor, ha önként adná oda a testét, hogy nekünk táplálékul szolgáljon. Mivel ez általában nem így van, megesszük az állatok halálfélelmét is, a leölésükkor keletkezett stresszhormonokkal együtt, tehát ismét csak elmondható, hogy a húsevés egyáltalán nem egészséges, mi több, negatív energia.
Az emberek nem növényevõk, hanem mindenevõk.Ebbe beletartozik a hús fogyasztása is.Én ettõl függetlenül nem akadok ki ha valaki vegetáriánus.Tegye ha neki így jó.Én szeretem a csirke és sertéshúst, így nem fogok lemondani a kedvenc tejfölös csirkémrõl.Ezt meg másnak kell elfogadnia. Egyébként csak megjegyzem, hogy nincs kiábrándítóbb dolog annál amikor egy vega azzal jön, hogy azért nem eszik húst, mert szörnyûnek tartja az állatok leölését, és mindezt bõrdzsekiben, krokodilbõr cipõben, és bõrtáskával a kezében mondja..
Ha már itt járunk, a vegetáriánusok sem fogadják el, hogy vannak emberek, akik abnormálisnak tartják a vegetarianizmust.
Az embernek nem véletlenül olyan a fogazata, amilyen. A hús egészséges, a szervezetünknek szüksége van rá. Meg lehet élni éppen hús nélkül is, de ez olyan, mint férfinek nõ nélkül vagy fordítva. Szóval nem érdemes.
Mert olyan mintha szándékosan egészségtelenül akarnál táplálkozni és az lenne a célod hogy megvonj magadtól egy építõtápanyagot.
Miért nem fogadják el sokan a vegetarianizmust? Mert ugyanannyira természetellenes mint a marhatápba állati fehérjét keverni, hogy hamarabb legyen a bociból burger, azért.
És akkor mindennap tofut eszel szójatejjel meg babbal hogy meglegyen a 120 gramm fehérje?
Szerintem elfogadjuk. Vagy.. legalábbis, hiába nme fogadom el a mosógépet, attól még ott van a fürdõben! :) Egyébként egyetértek az elsõvel. Egyszerûen butaság.
Mi a baj az E-vitaminnal? :XD
Isten úgy teremtette az embert ahogy van! Mindent meg tehetsz és ehetsz, de csak mértékkel. (a büntetés sem marad el...) Ámbátor ez nem jogosít senkit arra hogy ételébe-italába olyan anyag kerüljön amely káros lehet. (E-vitaminok....) Az állatok ugyan olyan részei a Földünknek, mint Mi magunk, Mi meg ehetjük õket és Õk is minket. Nálam ennyi volt errõl a filozófikus kérdésrõl. Köszönet a kérdésért és hogy hozzászólhattam.
Én gyakran tapasztalom azt, hogy vegetáriánusok erõszakosan próbálnak meg másokat megtéríteni. Na ebbõl ki kér?! A késztetésnek belülrõl kell jönnie, meggyõzõdés nélkül semmit nem ér az. hogy nem eszel húst, sõt, akkor csak elfojtás, ami sokkal rosszabb. Ami az ilyen erõszakos vegásokat illeti: hiába vegás valaki testben, ha lélekben ragadozó!
a hús, sokkal fontosabb mint a zöldség, persze az is kell, ne legyél vega
Azért mert ez egészségtelen.A tofu sem ojan mint a hús, a szervezetnek szüksége van húsra mert ugye nem tudsz 1 nap 36 db növényt vásárolni meg megenni hogy bevidd a szervezetedbe a megfelelõ rost és tápanyagot enélkül legyengülhet az immunrendszered fejfájás stb. és ezért tartjákj furcsának.
ui.: a négyes válaszolónak igazat adok, a kilencesnek nem. Ez is csak egy vélemény tõlem, ahogy tõletek is az.
Nem olvastam mindet végig, írt valaki az esszenciális aminosavakról? Egyébként sosem lennék vega, ha éhes vagyok, megölök egy állatot (finom a húsuk) - a lehetõ leggyorsabban, ne szenvedjen- és megeszem. Pedig szeretem õket (mármint nem csak megenni). A legtöbb általam ismert vega borzasztóan buta és álszent - nem ismerik az állatokat, lövésük nincs az állattenyésztésrõl-tartásról, a táplálkozásról meg pláne, csak valahol valamit a fülükbe fújt a szél, meg különben is divatos dolog vegának lenni, és ennyi. Tisztelet a kivételnek, itt most nem a kérdezõt akarmo bántani. Gyerekként sajnáltam az állatot, amit épp megöltek, de az ebédnél ez már nem volt akkora probléma. Valamit valamiért. Ez az élet rendje. Egyébként azért, mert te nem eszel húst, az állatokkal ugyanolyan szörnyen bánnak, ahol eddig is szörnyen bántak. A körülményeken kell javítani, ezt meg törvényekkel és szemléletváltással lehet csak segíteni. Az utóbbi nehezebb. Hát ennyi :)
én nem tartom egészségesnek a vegetarizmust. nagzon szeretem az állatokat , de ez van emberek vagyunk azért vannak , hogy megegyük õket. mondjuk a tyúkokat utálom, tök hülyék lehet ha azért is esnek jobban hmm :) )
A kérdező hozzászólása: De azok a tápanyagok amik a húsban vannak megvannak sok más ételben is.
Nem tudom. A vegetáriánus kilóg a sorból. Azt gondolják: "Ez különbnek tartja magát nálunk, csak azért mert nem eszik húst?" Vagy hogy "Beképzelt alak, biztos azt hiszi magáról, hogy jobban szereti az állatokat, mint én (mi), mert nem eszik húst" Ilyesmi lehet a háttérben, személyes támadásnak vélhetik ezt a magatartást. Ráadásul különcség is ebben a társadalomban - fizikailag túl messze vagyunk a hindu országoktól, idõben meg az ókori görögöktõl. :) A többségi társadalomnak tele van töke a pirézekkel is, a vegák meg ott vannak köztük és különben is mit képzelnek. Ezt láttad-e már? A legjobb beszéd, amit valaha hallottál - Gary Yourofsky http://youtu.be/mLk0hYiX_Ak

Miért nem képesek elfogadni sokan a mai világot? Lázadás? Most miért lenen jobb a 1980as években élni?

Sok ismerősöm annyira oda van a '80as évekért, hogy nem igaz! Minden mai modern dolgot szidnak, hogy de szar, de szar, de azért az iPhone 4S ott a kezébe 1-2 nek... :D Most miért nem képesek elfogadni, hogy már nem a 1980as években vagyunk? Mindent leszólnak, elektronikus zene szar, tv műsorok szar, facebook szar... De azért mindegyik fenn van Facen... Modern kocsik szar sokkal jobbak voltak az autók a 80as években... Ja... de nem ám a magyarországi 1980as évekről álmodoznak! Neeeem! Amerika! Folyton azon sírnak, hogy miért most születtek meg... Most miért nem képesek elfogadni, hogy vége van annak? 20 évesek hozzátenném!

Legjobb válasz: Azért ilyenek, mert nincs jövõképük. Sokkal emberibb volt még 20-30 éve a világ, minden elgépiesedett, ellelketlenedett. Nem véletlen az sem, hogy sok fiatal chaten órákat képes egymással beszélni, de élõben meg sem tud szólalni. Túl nagyok az elvárások is, mindenhonnan azt sugallják a fiataloknak, hogy csak akkor érsz valamit, ha tökéletes a külsõd, ha van elég pénzed, ha vagy valaki. Azt látják, hogy hiába tanulnak, el sem tudnak helyezkedni, képtelenek a saját lábukra állni, nem úgy, mint a szüleik, akik már 20 évesen támogatták a saját szüleiket. A fiatalok 30 évesen is támogatásra szorulnak, mert önerõbõl nagyon kevés tud megélni.

Azért ilyenek, mert nincs jövõképük. Sokkal emberibb volt még 20-30 éve a világ, minden elgépiesedett, ellelketlenedett. Nem véletlen az sem, hogy sok fiatal chaten órákat képes egymással beszélni, de élõben meg sem tud szólalni. Túl nagyok az elvárások is, mindenhonnan azt sugallják a fiataloknak, hogy csak akkor érsz valamit, ha tökéletes a külsõd, ha van elég pénzed, ha vagy valaki. Azt látják, hogy hiába tanulnak, el sem tudnak helyezkedni, képtelenek a saját lábukra állni, nem úgy, mint a szüleik, akik már 20 évesen támogatták a saját szüleiket. A fiatalok 30 évesen is támogatásra szorulnak, mert önerõbõl nagyon kevés tud megélni.
Álmodozni azért még lehet. Én is szívesen éltem volna a 60-as években az USA-ban, vagy akár Magyarországon is. Nem azért, mert jobban éltem volna, hanem mert izgalmasabbnak gondolom a fiatalságot akkor. Amúgy a 80-as években is már elhíresült a mondat a szilveszteri TV-mûsorokról, hogy "a tavalyi jobb volt." :) )
Igazuk van. Egyes emberek nem tudnak csak úgy behódolni, fõleg nem annak ami [email protected] De sajnos sok ember képes és ezért tartunk ilyen [email protected] helyzetben mint most... Úgy irányítanak minket ahogyan akarnak.
Az ember mindig idealizálja azokat az idõket amiben nem élt.
Én is szívesen éltem volna a tinikoromat a 80-as években, apám mindig azt mondja hogy akkor jobb volt, pedig õ aztán mindig panaszkodik mindenrõl :D ...én 80-as évekrõl nem tudhatok semmit mert 16 vagyok, viszont vannak halvány emlékeim a 90-es évek legvégérõl, visszanézek családi videókat és jó érzéssel töltenek el az akkori zenék+ ma mindig azokat a zenéket hallgatom amiket 00-es évek elején hallgattam, mert nem tetszik a mai zene. Fészbuk nélkül nem halnék meg, iPhone-t 3-at is tönkretettem, mert leejtem és már összetörik az érintõképernyõ... Szerintem jogos hogy sokan nem képesek elfogadni a mai világot. Régen biztos nem volt olyan hülyeség hogy valaki öngyilkos lett mert fészbukon meg twitteren sértegették a névtelenek és egyéb szánalomra méltó mai marhaság. Egyszerûen beteg hogy miket csinálnak ma a közösségi oldalak miatt
Ne hülyéskedj, abban az idõben voltak a legjobb zenék. Ma már a rapperek is electro zenét nyomnak, elveszett az értéke. Sokan nem szeretik, de azért egy 90's jam vagy r'n'b nagyot szól ma is. Én is imádom és sajnálom hogy nem juthattam el egy ilyen élõ koncertre. De persze a mai kornak is megvannak az elõnyei, sokkal kényelmesebb.
Akkor még a világ nem volt ennyire romlott.... csak hát ezt a mai fiatalság nem képes felfogni.. Akkor voltak a legjobb zenék például: Boney M.. stb.. Ki nek akarna akkoriban élni, mikor esetleg élõben is láthatod õket mikor koncerteznek? Fantasztikus korszak volt az..60', 70', 80'-as évek!:)

Miért irják sokan hogy nem edzenek mert nincs pénzük kondi bérletre?

1 éve csinálom a fegyencedzést kocka has,izmos felsőtest,nagy kar,izmos hát Nekem az orvos mondta hogy nem járhatok kondiba gericferdülés miatt :( de szerintem jobban megéri ezeket csinálni , hátam se fáj már 10.szintű hid-al már el is mult a gerincsérv:) kaja napi 1000 ftból megvan

Legjobb válasz: sok embert egyszerûen ez nem vonz,én régebben kondiztam,élveztem a vasak mozgatását. a saját testsúlyos gyakorlatokat meg nem bírnám csinálni,egyszerûen nem izgat,nem érdekel. az meg a másik hogy aki kondizik az valószínûleg nagy izomzatot akar elérni,a fegyenc nem erre van kitalálva,nem alkalmas rá. az is ok lehet hogy rengetegen nagyon gyors eredményt akarnak,szóval még ha nem is akarnak nagy izmokat de akkor is minél gyorsabban szeretnék elérni,erre megint csak a kondi a jobb,azzal gyorsabban megy. lehetnek okok bõven hogy miért gondolkoznak sokan konditermen még ha nincs is rá kes

sok embert egyszerûen ez nem vonz, én régebben kondiztam, élveztem a vasak mozgatását. a saját testsúlyos gyakorlatokat meg nem bírnám csinálni, egyszerûen nem izgat, nem érdekel. az meg a másik hogy aki kondizik az valószínûleg nagy izomzatot akar elérni, a fegyenc nem erre van kitalálva, nem alkalmas rá. az is ok lehet hogy rengetegen nagyon gyors eredményt akarnak, szóval még ha nem is akarnak nagy izmokat de akkor is minél gyorsabban szeretnék elérni, erre megint csak a kondi a jobb, azzal gyorsabban megy. lehetnek okok bõven hogy miért gondolkoznak sokan konditermen még ha nincs is rá kes
válaszolni nem tudok, de marha jó amit írsz. Én másfél évig kondiztam (ingyen suliban) most meg több mint 1 hónapja fegynecedzés, de kockás has izmos hát, megvannak :)
bbkrsitóf hazudni máshová kéne járni, a történeted több sebbõl vérzik.
na légyszi írd, hol hazudtam :)
/Én másfél évig kondiztam (ingyen suliban) most meg több mint 1 hónapja fegynecedzés, de kockás has izmos hát, megvannak/ itt 2 bökkenõ is van 1. írtad hogy kondiztál de a fegyencet tünteted fel hogy attól lett izmos a hátad. a fegyencedzést úgy írod hogy több mint 1 hónapja csinálod, tehát még nincs teljes két hónap sem. kondizásnál jobban jön a tömeg de még ott sem lehet ilyen rövid idõ alatt sok mindet elérni. kb 1, 5kiló izom lenne amit ki lehetne hozni kondizással ennyi idõ alatt, természetesen fegyenccel ez kevesebb lehet. szóval itt egy bökkenõ hogy még két hónapja sem edzel fegyencet de neked máris izmos hátad van. 2. bökkenõ a fegyencnek tudod be a kockás hasat, tehát akkor ha jól értem még kondiztál addig nem volt kockás a hasad. a kockás hashoz biztosan tudod te is hogy az szükséges hogy a zsír eltûnjön a bõr és a hasizom közül. ahhoz hogy ezt elérd szálkásítanod kel másként nem fog eltûnni. a rövidke idõ alatt még te fegyencedzést csináltál nem tudtál leszálkásítani és vagy elõtte vagy utána mert egy idõben nem lehet izmot építeni hogy neked izmos hátad legyen. tehát az írásodból az jön le hogy nagyon rövid idõ alatt nem kevés izmot építettél de ugyanakkor fogytál is egy olyan sportot ûzve aminek a célja nem is az izom építés.
Bocs dirtyboy de te totál félreértettél! Nyilván nem hiszem azt, hogy 1 hónap alatt nõtt meg a hátam, tisztában vagyok vele hogy anno kondizáskor lett meg, amúgy kondiban is egy iõ után már a széles húzódzkodásokat preferáltam. Meglátjuk fegyenccel mire viszem majd, kissebb biztos nem lesz. A kockás hasat nem gyúrással értem el, csak nemrég kezdtem el rá rendesen edzeni, de mivel amúgy is vékony vagyok és éveken keresztül atlétikáztam és triatlonoztam (versenyszerûen is) egyszerûen nemigen van rajta zsír így jobb híjján kockás. Bocs tényleg félreérthetõ voltam...
Persze ez nem jelenti azt, hogy soha 1 felülést nem csináltam meg (ami tudom, hogy nem fog igazán kockás hasat csinálni) triatlonon voltak úgyenevezett kondi edzések, ahol a fekvõkön, felüléseken, törzsemeléseken és rövid sprinteken volt a hangsúly.
És miket eszel napi 1000 ft-ból?Leírnád a kajáidat, meg a mennyiségeket?Nem kötekedni akarok csak kiváncsi vagyok mások miket esznek fegyenc mellé.Meg légyszíves korod nemed is köszi.

Miért mondja sok húsevő arra, aki nem eszik húst, hogy divatol? Miért divat vegetáriánusnak lenni, ha a legtöbben hülyének nézi őket?

Legjobb válasz: Véleményem szerint mindenki más-más okból lesz vegetáriánus. Van aki tényleg divatból, van aki egészségügyi okokból, esetleg lelki okokból, erkölcsi vagy éppen vallási okokból, valamint környezetvédelmi okból stb. De egy biztos, azok az igazi vegetáriánusok, akik követik az erõszakmentesség elvét. A nem ártás nemcsak a test elpusztítását jelenti, hanem hogy senkinek sem okozunk gondot, aggodalmat. Mások kritizálása pedig erõszakos dolog, lényegtelen, hogy õ hogyan néz ki, mit eszik, mi a vallása, õ is egy emberi lény, egy élõlény. Én csak néhány éve vagyok vegetáriánus, de sosem kritizáltam senkit sem azért, mert õ húst is eszik. Sokan értetlenkedtek hogy miért lettem vega. Mivel ez egészségtelen, stb. Azonban nekik nincs igazi tudásuk errõl. Persze ez nem jelenti azt, hogy én felsõbb rendûbb vagyok, ez csak annyi, hogy tettem egy döntést, és van egyfajta világnézetem, de nem vagyok jobb a másiknál.

Véleményem szerint mindenki más-más okból lesz vegetáriánus. Van aki tényleg divatból, van aki egészségügyi okokból, esetleg lelki okokból, erkölcsi vagy éppen vallási okokból, valamint környezetvédelmi okból stb. De egy biztos, azok az igazi vegetáriánusok, akik követik az erõszakmentesség elvét. A nem ártás nemcsak a test elpusztítását jelenti, hanem hogy senkinek sem okozunk gondot, aggodalmat. Mások kritizálása pedig erõszakos dolog, lényegtelen, hogy õ hogyan néz ki, mit eszik, mi a vallása, õ is egy emberi lény, egy élõlény. Én csak néhány éve vagyok vegetáriánus, de sosem kritizáltam senkit sem azért, mert õ húst is eszik. Sokan értetlenkedtek hogy miért lettem vega. Mivel ez egészségtelen, stb. Azonban nekik nincs igazi tudásuk errõl. Persze ez nem jelenti azt, hogy én felsõbb rendûbb vagyok, ez csak annyi, hogy tettem egy döntést, és van egyfajta világnézetem, de nem vagyok jobb a másiknál.
Régóta "divat" minden, ami különlegessé, mássá tesz a környezethez képest. A vegetarianizmus is ilyen divat lett. Az a lényeg, hogy az emberek felkapják a fejüket, ha magunkról beszélünk. (Nem mindenki ilyen, de sokan.)
Attól, hogy valaki nem tartja emberi dolognak a húsevést, még nem feltétlenül tartja magát felsõbbrendûnek. Csupán ez a véleménye.
Biztos nem mindenki divatból vega, de sokan igen.
Azért mert tényleg nagyon sokan csak divatból csinálják. A nyilvánosság elõtt megjátsszák magukat, suttyomban meg eszik a szalonnát kolbásszal.
"Kicsit úgy érzem, a húst fogyasztók felsõbbrendûnek tartják a vegetáriánusokat." Nem, a vegetáriánusok tartják magukat felsõbbrendûnek, tisztelet a kivételnek. Sok olyannal találkoztam már aki azt mondja, hogy nem tartja emberi dolognak a húsevést stb.
Nekem meg az a véleményem, hogy a vegetáriánizmus kultúra és evolúcióellenes.
Én komolyan nem divatból csinálom! Egy irtó pici várskában élek, itt szinte mindenki tart haszonállatokat. Kis korom óta azt kellett látnom, hogy a szomszéd hogy vágja el a csirke nyakát és hogy üti le a nyulat (egy házban, egy udvarban éltünk velük, csak a két lakásrész el volt falazva. Más házra nem telik, ez van sajna. Úgyhogy abba hagytam a húsevést. Amúgy rajtam kívül ebben a kicsi városkában szinte mindenki eszik húst, az osztályban mindenki elcsodálkozott rajta, hogy vega lettem!
Bocsánat, lehagytam. 14/l
Ahogy a kérdezõ mondja! Az ilyen rémhíreket, mint a vegetarianizmus rossz oldalát reklámozni hülyeség, ugyanis itt a gyermekek halálának oka nem a vegetarianizmus, hanem a nem elegendõ táplálék. Húsmentesen fel lehet nõni tökéletesen egészségesen, különösebb odafigyelés nélkül is, az éheztetésnek pedig a vegetarianizmushoz az ég világon semmi köze nincs.
Még soha nem találkoztam divat-vegetáriánussal. De én azt mondom, mindenki azt eszik, amit akar. Nemmellesleg attól, hogy vega vagyok, nem érzem magam többnek azoknál, akik szeretik a húst. Õ dolguk. Ez meg az enyém. Ennyi.
Attól még, hogy itt mindenki leírja, hogy õ nem divatból vegetáriánus, még lesznek olyanok, akik divatból csinálják. Én például egyetlen embert ismerek, aki tényleg nem eszik húst, az összes többi ilyen ismerõsöm csak mondja, hogy mennyire vegetáriánus, étteremben vega kaját kér, meetingekre vega kaját rendel, a családjának vega kaját fõz, de ahogy lehetõsége adódik egy kis húst enni rögtön magyarázkodik, hogy "jajj, vegetáriánus vagyok ám, de ez még belefér...". Most az ilyenre mégis hogy az istenbe mondják azt, hogy nem divatból csinálja?
"Miért divat vegetáriánusnak lenni, ha a legtöbben hülyének nézi õket?" Nézd, sokan közlekednek biciklivel divatból, pedig ezért is sokan lenézik az embert. (Most nem szeretnék állást foglalni, hogy mi helyes én mi nem, csak a jelenséget megmutatni.)
az egyre fiatalabbak, ezért divat témához: én háromévesen mondtam, hogy nem kell, mert élt. 78ban voltam három éves, szóval akkor aztán tényleg nem volt "divat", nem is tudott róla a családom, hogy ilyen létezik, el is könyveltek furának, hogy honnan veszek ilyeneket. városban laktunk, disznóölésen sose voltam, csirkeölést, stb, semmit nem láttam, nem is ismertünk senkit, aki nem evett volna húst. mégis ezt mondtam. ja, és de, vannak divatvegetáriánusok. õk azok, akik kinyilatkoztatják, hogy "én nem eszem húst, csak halat"- az miért nem hús? döglött állat. de hallottam már olyat is, hogy vegetáriánus, csak csirkét eszik. na, az nem az, csak kevés húst eszik. a másik divat, mikor a celeb közli, hogy õ vegetáriánus, de néha muszáj ennie húst, mert mikor utazik pl, akkor kénytelen hamburgert venni...hát én inkább éhezem, vagy üres zsemlét eszek.
Én komolyan nem divatból csinálom! Egy irtó pici várskában élek, itt szinte mindenki tart haszonállatokat. Kis korom óta azt kellett látnom, hogy a szomszéd hogy vágja el a csirke nyakát és hogy üti le a nyulat (egy házban, egy udvarban éltünk velük, csak a két lakásrész el volt falazva. Más házra nem telik, ez van sajna. Úgyhogy abba hagytam a húsevést. Amúgy rajtam kívül ebben a kcsi vá
A kérdező hozzászólása: "Ebben a vegaszellemben etették fiúcskájukat is: csupán szójatejet és almalét adtak neki."-Nyilván ilyet egyikünk sem tenne a gyermekével, akár vegetáriánusként neveli, akár nem.
"Hiszen a fiatalok "nyílván divatolnak"." Ez egy annyira szomorú, elõítéletekkel teli szemlélet sajnos... Én 13 évesen lettem vegetáriánus, most 24 vagyok, és semmi sem változott. A vegetarianizmus nem divat. Aki divatol, az nem vegetáriánus...
A kérdező hozzászólása: Érdekes, hogy egyre fiatalabbak mondják magukat vegetáriánusnak.Azt hiszem, ha csak ennyit jegyzek meg, így már érthetõ a "divat"kifejezés kötése.Hiszen a fiatalok "nyílván divatolnak".Vagy lehet, hogy a fiatalok látják, érzik azt, amit mi nehezebben érzünk, értünk meg?Azt gondolom pár évtizeden belül az emberek többsége elfordul a húsoktól, és akkor az lesz a furcsa, aki fogyaszt még.
Ja és én nem tartom felsõbbrendûnek magam, nem ítélem el a húsevõket, nincs velük semmi bajom. 14/l
Én vegetáriánus vagyok. Nem divatból vagyok az! Nem eszek olyan terméket, amely állat megölésébõl származik. Ezalatt nem csak a húst, hanem az állati zsíradékot is értem... De tejtekmékeket, tojádt stb, azokat eszek. 14/l
"Attól, hogy valaki nem tartja emberi dolognak a húsevést, még nem feltétlenül tartja magát felsõbbrendûnek. Csupán ez a véleménye." Ez olyan mintha én azt mondanám, hogy nem tartom magam felsõbbrendûnek, csak nem tartom emberinek a barna szemet.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg kellene hagyni mindenkinek a saját választás lehetõségét, megjegyzés nélkül.Valóban így van, hogy(rosszul fogalmaztam)"felsõbbrendûség mutatásával"vádoljuk a vegákat.Azért, mert õk embertelennek tartják bármely állat megölését, ez nem jelenti, hogy minket, akiknek természetes, hogy állatot eszünk, mert velük ellentétben nem gondolunk bele, mi van a tányérunkon-lenéznek.Bevallom én nem értem, mi ez a nagy támadás feléjük.Minden vegetáriánus ismerõsöm különösen szerény, nagyon jó ember, és mindegyikrõl véletlenül derült ki a meggyõzõdése.És azt is hozzá kell tennem, hogy nekik sosincs rossz véleményük rólunk, mert mi eszünk húst.Akkor mi miért támadjuk õket, olykor meglepõ szenvedéllyel?
A kérdező hozzászólása: Kicsit úgy érzem, a húst fogyasztók felsõbbrendûnek tartják a vegetáriánusokat.Nem, mintha azok okot adnának rá, csak "különcségük"ezt hozza ki legtöbbünkbõl.Ebbõl is eredhet ez az érdekes felfogás.Egyszer a legkedvesebb barátnõm is ezt mondta valakire.A lány tényleg "plázacicának"tûnt, és mert felületesen ismertem csak:elhittem neki.Évekkel késõbb megismertem közelrõl a lányt, aki elmondta, hogy kiskora óta nem tudja megemészteni a húst.Pedig szívesen megenné.Tessék, egy elõítélet.És nem plázacica, csak érdekes a stílusa.Mindig könnyelmûn ítélünk.
17-es, marhaság ez a cikk, hogy azért halt meg, mert vegetáriánusok voltak a szülõk. ha csak narancslét meg rántott húst adtak volna neki, akkor is meghalt volna. hatásvadász a cikk.

Miért nem vigyáztok jobban kedvencetekre? Miért van sok házi cica, valamint kutya sok esetben az országúton?

15 éve vezetek, talán még egy békának se ártottam ez alatt az idő alatt az utakon. Ma reggel mégis baj történt, elütöttem egy gyönyörű perzsa cicát. Kérlek Titeket, jobban vigyázzatok rájuk. Annyira sajnálom.

Legjobb válasz: Kutyákat én se értem miért nem lehet otthon tartani az udvaron belül.Macskák más tészta azt nem tudod bezárni azok mennek állandóan.

Kutyákat én se értem miért nem lehet otthon tartani az udvaron belül.Macskák más tészta azt nem tudod bezárni azok mennek állandóan.
Hát egy macskával nem lehet mit csinálni. :( Szerencsére a mienk nem nagyon jár már el (nem csoda, hiszen idén már 14 éves), de régen õ is nagyon járkálós volt. Még jó, hogy olyan környéken élünk, ahol azért nagyobb nyugalom van, mint egy országút mellett, de két másik macskánk nekünk is tûnt már el. (Mondjuk nem biztos, hogy autó ütötte el õket, más miatt is eltûnhettek. :()
Igen, sajnos a cicák mennek, ha dolguk van, sajnálom a cicát meg téged is, velem is elõfordult már, hogy sötétben átmentem egy cicán, de már el volt ütve, ott feküdt az úton, aki elütötte, arra nem vette a fáradtságot, hogy levigye az útról..nagyon kellemetlen volt, remélem többet nem fordul elõ, sem ez, sem az, hogy elütök valamilyen állatot..
Amikor életemben elõször elütöttem egy állatot (egy vadnyulat), végigbõgtem az utat hazáig, úgy sajnáltam. Azóta már 2x ütöttem el kutyát, mind a gazdi figyelmetlensége miatt... Nekem is vannak kutyáim, soha nem mennének ki az utcára póráz nélkül, számomra is érthetetlenek a felelõtlen állattartók... :( Próbáld meg túltenni magad rajta, sokkal nagyobb baj is történhetett volna, akár a te sérülésedet is okozva....
A kutyákat könnyebb bent tartani.A macskát úgy lehet hogy 3 méter magas betonkerítéssel körbe venni a házat és minden kaput , rést úgy oldani meg hogy a macsek ne férjen ki.De ez lehetetlen , a másik megoldás hogy házban tartod a macskát.
Sajnos a cicát nem lehet bent tartani, még 3 méteres kerítéssel sem! Sajnos én is vesztettem el így cicát pedig olyan helyen lakom ahol óránként elmegy egy autó. De az is gond, hogy az emberek többsége úgy gondolja hogyha a macska kinn van akkor az kóbor, meg nem is tekintenek rá olyan háziállatként mint egy kutyára. Fel se fogják, hogy az a "kóbor büdös dög" egy idõs ember egyetlen társa, egy kisgyerek legjobban szeretett játszó pajtása vagy egy család kiemelt tagja!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!