Találatok a következő kifejezésre: Miért nem süket-némák (16 db)

Nekem pont forditva van.
Szerintem te fényérzékeny lehetsz. De amúgy tényleg nagyon érdekes, általában fordítottja létezik ennek a problémának, amikor ugyanis fényben lát jobban az illetõ, és szürkületben meg sokkal rosszabbul. Ez a farkasvakság. Pl. én most ebben a dög melegben nagyon erõs napfénynél, amikor tudom hogy nem lenne szabad a napon tartózkodni, én ilyenkor látok HD-ben, sötétben meg simán romlik a szemem akár -1-es dioptriára is, ha nem többre. (21/F)

A lányok/nõk egy része miért hordja a fején a napszemüveget olyankor is mikor nem süt a nap?

Amikor süt a nap akkor érthetõ,hogy felveszi a szeme elé,de sok lány/ nõ olyankor is felteszi a fejére,akkor igaz nem a szeme elé csak a fejére mikor nem süt a nap meg este sötétben úgy járkál,hogy a fejére húzza. Van férfiben is ilyen de inkább nõknél látom. Mi értelme,hogy este tízkor kijön a munkából amikor már sötét van és nem a táskájába teszi,hanem felhúzza a fejére? Mennyi féle ember van nõkben is...

Legjobb válasz: Hajráfként funkcionál. Ez ilyen 2 az egyben. Ilyen egyszerû.

Hajráfként funkcionál. Ez ilyen 2 az egyben. Ilyen egyszerû.
Mert azt hiszik, hogy jól áll nekik.
Amit az elsõ írt, vagy például az én napszemüvegem dioptriás (a vezetéshez kötelezõ) de amikor kiszállok a kocsiból, akkor feltolom a fejemre, így nem hagyom el, meg nem veszik tiszteletlenségnek ha belépek egy boltba, mert már ilyet is hallottam, hogy valaki azért sopánkodott, hogy miért kell napszemüveggel bemenni a boltba. De hát aki szörnyülködni akar, az úgyis megtalálja a módját.
Ha csak a napszemüveggel lenne a probléma....
A kérdező hozzászólása: Szerintem egyáltalán nem áll jól nekik, mintha egy plust tárgy lenne a fejükön:D. A hajráf az más meg télen a sapka is.

Miért vöröses szőke a hajam amikor nem süt a nap? Meg bizonyos fényviszonyok mellett? Milyen barna hajfestéket tudtok amely hamvas árnyalatú, természetes barna szít ad? Ne legyen vörös a pigmentje!

Eredetileg középbarna a hajam és dobozos világos hamvassz?kével festem a hajamat. Pont ezért, világos sz?késbarna a hajam (inkább világossz?ke helyenként, mert volt benne sz?ke melír és valahol jobban megfogta a festék).


Miért nem a süket-némák nyelve a világnyelv?

Azt mindenki egyformán értené legyen az akármilyen külföldi azzal bárki eltudna kommunikálni bárkivel és nem is lenne nehéz megtanulni, mert egy mutogatás az franciául vagy olaszul vagy magyarul. . . ugyanazt a szót jelenti. ;P

Legjobb válasz: Annyira jó, hogy nem csak én vagyok olyan, aki ilyen dolgokon gondolkodik, hanem vannak még rajtam kívül is "pihent" agyú emberek :D

Annyira jó, hogy nem csak én vagyok olyan, aki ilyen dolgokon gondolkodik, hanem vannak még rajtam kívül is "pihent" agyú emberek :D
Mivel egy üzleti konferecián elég nehez lenne ha mindenki mutogatna. :)
a Hungarien Sing Langue es polgarai alig tudnak rola valamit. Csak meg mondat.Mindig a hasznälotol fugg mennyire tud välasztekosan kommunikälni az adott nyelven igy van ez jelnyelvnel is! A siketek vilägkonferenciain hasznalt nemzetkozi nyelv-melyet ok alkottak minden orszag jelnyelveböl a Gestuno.
Irni lehetne-több kiserlet törtent mar-pl.hasoloan mint a tänc leirasrajz szeru. Ket eltero nemzetisegu siket nagyon hamar megerti egymast-a terben.Ellentetben 2 halloval.Ha egyik sem ismeri a masik nyelvet.Elnezest mindenkitol-nem akatam mgserteni a szabalyukat, de a jelnyelv a szerelmem ezert irtam annyit.Es mert a november ota a magya koztarsasag hivatalos
Ok tehat Siketek (mert kommunikäciora kepesek es nyelvuk van)Suket-nemak meg nincsenek.AZONKIVUL EZ NEM MUTOGATAS mert a mellekmondat a pofacsonton van pl.(a HSL-ben , ez a magyar jelnyelv.)A vallak, szemek, arc mind "beszelnek" A jelnyelv olyan gyors, hogy 4-6 ember tud egszerre kommunikalni-mert terlatasuk segiti oket(minden siket igy szuletik).
A jelnyelv az "agy valasza"a megvallozott ingerre-nincs hallas csak latas.A hallas es latas kozpontja az agyban kulonbozo helyen van. Eza valaszom a kerdesre.Ez egy nyelv(tehat nyelvtana, szabalyai vannak-nem kod) (Orszagonkent eltero a jelnyelv, magyarorszagon 7 täjszoläsa van mert 7 sik iskola van)
Ezt én is szeretném megtudni.
Mert sok különbözõ jelbeszéd van. Mert gyakran van, hogy használod a kezedet valami munkára, de közben is szeretnél kommunikálni. Mert vannak végtag nélküli emberek, akikkel így nem tudnál kommunikálni. Mert kicsit lassabb, mint a normál beszéd, és kevésbé választékos.
Mert minden nyelvnek más a jelelt változata. Nincs "egységes" jelnyelv.
ezen én is gondolkodtam már... szentem azért nem az mert mégha egységes is lenne a jelbeszéd írásban nem lehetne kommunikálni
jelbeszédhez is kell ismerni a masik fél nyelvét, mert tulajdonképpen a szavakat tolmácsolja nyelbeszédbe, kiveve néhány olyan kifejezést, amelyik minden nyelvben ugyan azt jelenti. Van egy suketnéma kertészem, aki csak szlovákul tud, nem lehet vele komunikalni mas nyelven, még jelbeszeddel sem.(kiveve egy-ket jelet amit mar emlitettem.)
A jelbeszédnek ugyan olyan tulajdonságai vannak, mint a beszélt nyelvnek. Országonként más és más. Természetesen vannak azonos jelek is. Meg kell jegyeznem, hogy országon belül is vannak dialektusok a jelbeszédben.
A világnyelveket mindig egy hatalom terjesztette el, és egyiknek sem volt az az érdeke, hogy az emberek jelekkel értessék meg egymást.

A mikrohullámú sütõk miért nem zavarják a mobilforgalmat? Mindkettõ mikrohullám?

Legjobb válasz: A mikrohullámú sütõ fémdoboza (és az ajtaján levõ fémháló) a sütõ magnetronjának sugárzását leárnyékolja, így az nem (vagy nagyon-nagyon kis mértékben) jut ki. De ha például beleteszel egy mobiltelefont, azt meg tudod csörgetni - azért, mert az árnyékolás a mikrohullámú sütõ frekvenciájára (2450 MHz) van "hangolva" és nem a mobiltelefonéra (900, 1800, 1900 MHz). Mellesleg igen, mind a kettõ mikrohullámú (300 MHz - 300 GHz) sugárzás, csak más frekvencia és más teljesítményû.

A mikrohullámú sütõ fémdoboza (és az ajtaján levõ fémháló) a sütõ magnetronjának sugárzását leárnyékolja, így az nem (vagy nagyon-nagyon kis mértékben) jut ki. De ha például beleteszel egy mobiltelefont, azt meg tudod csörgetni - azért, mert az árnyékolás a mikrohullámú sütõ frekvenciájára (2450 MHz) van "hangolva" és nem a mobiltelefonéra (900, 1800, 1900 MHz). Mellesleg igen, mind a kettõ mikrohullámú (300 MHz - 300 GHz) sugárzás, csak más frekvencia és más teljesítményû.
A sütõbõl nem jutnak ki a hullámok, rád se lenne túl jó hatással ha nem így lenne

Tom is still not sure in it. I (nem értem a sure miért in vonzatos) (tesztben így láttam) miért?

Még nem kaptam választ,azért teszem fel újra. Nem értem miért in vonzatos. (to be sure of sg- nem?)

Ubuntu 13.10 alatt miért nem tudok a terminálba a "SU" parancs után jelszavat írni?

ejön a konzol panel, beírom a SU parancsot.. Kéri a jelszavam viszont nem engedi hogy bármit is beírjak? Ez mitõl van és hogyan lehetne megoldani ezt?

Legjobb válasz: Biztonsagi okokbol nem mutat sem csillagot, sem karaktert. Ugynevezett "shadow password"-ot alkalmaz.

Biztonsagi okokbol nem mutat sem csillagot, sem karaktert. Ugynevezett "shadow password"-ot alkalmaz.
Amugy Ubuntu alatt nem sudo?
A kérdező hozzászólása: arra már rájöttem hogy miért nem jelzi... de egyébként úgy olvastam hogy a su parancsot kell beírni a rendszergazda jogokhoz (driver-t szeretnék telepíteni) aztán egy enter után kéri a jelszót.. beírom de azt írja ki hogy "Hitelesítési probléma"
sudo paranccsal probald.
A su az root konzolt adja vissza, a root jelszót is kell beírni. A sudo-val lehet rootként parancsokat futtatni úgy, hogy a felhasználó a saját jelszavát adja meg. Ez utóbbihoz az kell, hogy a felhasználó hozzá legyen adva a sudoers fájlhoz és/vagy a sudo grouphoz. (Legyen jogosultsága.) A sima root felhasználót ált. biztonsági okokból le szokták tiltani. -> A su parancs maga sem megy sokszor, az admin konzolt a sudo su-val lehet kihozni, ha nagyon kell és van megfelelõ jogosultság.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget a sudo su-val sikerült megoldanom :)

Miért nem gyullad be a sütõ?

Most költöztünk albérletbe, ahol egy Zanussi típusú gáztûzhely van. A fõzõ 4 rózsa teljesen jól mûködik, de sütõt egyszerûen nem tudom csak kínlódások árán begyújtani. Otthon nem ilyenünk volt, hanem gázpalackos ahol egy csõbe kellett dugni a gyufát. Ez meg rendes gázos és olyan ahol van egy kis felhajthatós rész. Lehet én nem értek hozzá, de mióta itt vagyunk 2szer sikerült begyújtanom, azt is sokadjára. Mit csinálok rosszul? Elõbb a gombot kell nyomni hogy jöjjön a gáz és utána gyújtani vagy hogy???? Légyszi segítsen valaki :)

Legjobb válasz: "Elõbb a gombot kell nyomni hogy jöjjön a gáz és utána gyújtani vagy hogy????" Ez mondjuk elég logikus nem?

"Elõbb a gombot kell nyomni hogy jöjjön a gáz és utána gyújtani vagy hogy????" Ez mondjuk elég logikus nem?
elsõnek meggyújtod a gyufát, benyomod a gombot és meggyújtod egy kis ideig még tartod és kész
A kérdező hozzászólása: Jó ez eddig oké, csak kell várni, hogy jöjjön egy bizonyos gáz mennyiség, vagy ahogy benyomtam egybõl tegyem oda a gyufát? Meg csak oda kell tartani, vagy emeljem fel azt a kis fémlapot és oda tegyem a gyufát?
nyomd meg a gombot és tartsd oda közel a gyufát és ha meggyulladt még egy kicsit tartsd benyomva a gombot

Miert nem tudok csatlakozni WEP-es hälozatra a routeremmel? Egy regi router-el tudok csatlakozni de amit most vettem azzal nem. Es csak wep titkositäsu hälozatnäl van ez a hiba.

Ez egy outdoor router- alfa network n2 tipusu

Legjobb válasz: http://www.amazon.de/ALFA-Network-N2-Au%C3%9Fenbereich-dualp.. ez az a router

A kérdező hozzászólása: http://www.amazon.de/ALFA-Network-N2-Au%C3%9Fenbereich-dualp.. ez az a router
lehet h hibás a szoftvere. nem ez a leggyakoribb üzemmód amivel használják...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!