Találatok a következő kifejezésre: Miért nem piros (132 db)

Miért piros a hónaposretek? És miért nem piros a jégcsapretek?

Legjobb válasz: Mert hiperpigmentált, azaz a retkek között a roma nemzetiséget képviseli.

Mert hiperpigmentált, azaz a retkek között a roma nemzetiséget képviseli.
A kérdező hozzászólása: Wow! És megszületett az elsõ értékelhetõ válasz :) Köszi! Ellenben nem ilyen oldalról szándékoztam megközelíteni a kérdést. Arra lennék konkrétan kíváncsi, hogy mi szüksége van a reteknek a piros színre, helyesebben ezekre a piros színért felelõs glikozidokra és antociánokra a bõrszövetében? És miért nincs szüksége ezekre a jégcsapreteknek?
Szia! A retek színe a bõrszövetben található glikozidok és a hozzájuk kötõdõ antociánok mennyiségétõl függ. A hónaposretek nagy számú glikozidjaihoz több pigment kötõdik, míg a jégcsapretekben minimális a glikozid, így azokhoz nem is kötõdik pigment. Egyébként általános szabály, hogy minél színesebb egy zöldség vagy gyümölcs, annál több antioxidánst tartalmaz!
Jelentem tisztelettel, a múlt héten láttam egy számomra újfajta retket; az ártáblán a "fehérretek" megnevezés szerepelt. Nagyobb a hónaposreteknél, gömbölyûbb is; tehát dundibb, mégsem szégyelli magát. :D
Mert szégynekezik, hogy dundi.
Na, hát megint nem jött normális válasz, pedig nagyon kíváncsi lennék rá. :D Kérdezõ, szerintem emeld ki megint a kérdést majd egyszer, hátha legközelebb több szerencséd lesz. :) Addig egy lökött ötlet, kissé ellentmondva az elõzõ válaszomnak: a formájukról is látszik, hogy a jégcsapretek a fiú, a hónaposretek pedig a lány; így az elõbbinek nem kell a smink, de az utóbbinak igen. :D
Még van egy. De nem tudom le szabad e írni a nevét. Ezért inkább afroamerikai reteknek írom. ☻
2. válaszoló, a jégcsapretektõl való megkülönböztetéshez elég lenne a jelentõsen eltérõ alakja, nem kellene még festenie is magát. ;)
Inkább azért, hogy vásárláskor már messzirõl megkülönböztessük.
Szívesen! A glikozidok fungicid és baktericid hatásúak. Itt már csak találgatni tudok, de azt gondolom a távol-keleti származású jégcsapreteknek, abban a környezetben a kevésbé intenzív ízû és illatú illóolajok is kielégítõ védelmet biztosítanak, szemben a dél-európai hónaposretekkel.

Valaki elmagyarázná, hogy az emberek miért nem indexelnek sávváltáskor/kanyarodáskor illetve miért mennek át a piros lámpánál?

ez valamiféle érzelmi beteljesülés, vagy az elcseszett életükön így állnak bosszút? Vagy netán kicsi a cerka és máshogy már nem is kooperál?

Legjobb válasz: Hát ha a bu_zik így jeleznek egymásnak, pár év múlva kihal a magyar. Miért nem indexelnek? Mert lusták, na meg aztán õkelme úgyis tudja mit akar, mi kis hü_lye pórnép (értsd: mindenki más) meg találja ki. Megfigyeltem, hogy drága autóknál az index használata nagyon ritka (Merci és Volvo még aránylag jól teljesít, de BMW-tõl, Auditól idén még nem láttam, hogy indexelne). A piroson áthajtás más kérdés. Az a felelõtlen rohanás eredménye. Nem akarnak megállni, mert az késlelteti õket. Persze, hogy mindössze fél percrõl van szó és, hogy mások életét veszélyezteti már nem jut el az agyáig.

Hát ha a bu_zik így jeleznek egymásnak, pár év múlva kihal a magyar. Miért nem indexelnek? Mert lusták, na meg aztán õkelme úgyis tudja mit akar, mi kis hü_lye pórnép (értsd: mindenki más) meg találja ki. Megfigyeltem, hogy drága autóknál az index használata nagyon ritka (Merci és Volvo még aránylag jól teljesít, de BMW-tõl, Auditól idén még nem láttam, hogy indexelne). A piroson áthajtás más kérdés. Az a felelõtlen rohanás eredménye. Nem akarnak megállni, mert az késlelteti õket. Persze, hogy mindössze fél percrõl van szó és, hogy mások életét veszélyezteti már nem jut el az agyáig.
panaszkodhat neki ha összetörik az autóját a többi hülyék. itt nem magamra kell vigyázni hanem a másikra mert annyira birkák az emberek. okos vagy te is elöttem lévö
Én nem látom ennyire súlyosnak a helyzetet. Túlreagálod, ne rinyálj ilyeneken, ez nem a te dolgod, hívj rendõrt, és neki panaszkodj.
A kérdező hozzászólása: Vagy az is lehet, hogy a bu zik így jelzik a többi b uzinak hogy párt keresnek éppen?
Mert az elektronika is egyre romlik az autókban.. :)
#3: Rendben, legyen így, de akkor legyél oly szíves és kezdj el motorral járni pesten. Kíváncsi vagyok még mindig ezt fogod-e gondolni amikor egy index nélkül sávot váltó autó belök a 87-es busz alá...
#6-nak, már elnézést, de a motorosok nagy része megérdemli, hogy belökjék a busz alá, (természetesen tisztelet a kivételnek) mert amelyik megy mint a barom, néha jobbról kerüli ki az autót, és a többi. Meg kellene tanulnia némely motorosnak a holt tér fogalmát, és nem csodálkozni azon, ha megsuhintják.

Van egy olyan problémám hogy piros az orrom de miért nem tudom, van mikor alapozot teszek rá kicsit hogy ne legyen olyan piros de akkor is látszik?

kennem sok krémel is szapanal is mosom az arcom nem tudom mit tegyek? Van mikor pihentetem ezt a dolgot és semmi kinek milyen öttlete van házi praktikák is jöhetnek 18/F

Legjobb válasz: Be is van gyulladva, vagy csak simán piros? Ha gyulladás, akkor próbáld meg a kamillás borogatást, ha a második, akkor pedig keress egy erõs korrektort a drogériában. Más most nem jut eszembe.. :|

Be is van gyulladva, vagy csak simán piros? Ha gyulladás, akkor próbáld meg a kamillás borogatást, ha a második, akkor pedig keress egy erõs korrektort a drogériában. Más most nem jut eszembe.. :|
A kérdező hozzászólása: Nem gyulladt nem fûj semmi már jó ideje ilyen csak most már nagyon zavar az lesz akkor köszönöm milyen árba vannak ezek? És mindegy milyen termék ?
Ne igyál annyit! ;)
Nem mindegy, hogy milyen, de az essence-nek vannak jó korrektorai, azt hiszem 700 Ft körüli árral. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm testépitö vagyok alkohol ellenség!! :D


A nyomtató miért nem tud piros színt nyomtatni?

Kaptam használt Canon s200x típusú nyomtatót,a régi patronjával is piros szín helyett sárgát nyomtatott, vettünk új patront,minden karbantartást és beállítást elvégeztem,a zöld,kék és fekete jó,de az eredmény ismét piros helyett csak sárga,és a többi szín is hibás,amit a magentával kever ki.Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: A tesztoldal nyomtatásánál a magenta szín önmagában megjelenik? Az a gyanúm, hogy nem, és ezért van csak sárga a piros helyett. Lehet, hogy a magenta fúvókái eldugultak (beszáradtak). Fejtisztítás programot lefuttattad rajta? Ha a tesztnél van magenta akkor a nyomtató szoftwere hibás, és nem tudja kikeverni a pirosat.

A tesztoldal nyomtatásánál a magenta szín önmagában megjelenik? Az a gyanúm, hogy nem, és ezért van csak sárga a piros helyett. Lehet, hogy a magenta fúvókái eldugultak (beszáradtak). Fejtisztítás programot lefuttattad rajta? Ha a tesztnél van magenta akkor a nyomtató szoftwere hibás, és nem tudja kikeverni a pirosat.
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen, lefuttattam a programokat.A tesztnél megjelenik a magenta, de szedett-vedett a rács, nem egyenletes, mint a sárga és a kék...Akkor lehet, hogy marad a szervíz...
Nagy eséllyel a nyomtatófej piros fúvókái vannak beszáradva. Ha tényleg ez a baj, akkor valószínûleg fej csere: tisztességes helyen 16-18eFt. Utána megint 2-3 évig a filléres patronokkal mehet a gép. Két dolgot próbálnék meg a helyedben: Ha van ismerõs szervized, nézesd meg, hátha a tintaszivattyú csüve van bedugulva, ami a tisztításkor a tintát kiszippantja a fejbõl. Ha ez a gond, akkor tisztítás és mehet a gép. Elõtte mindenképpen hajts végig rajta annyi fejtisztítást, amennyi türelmed van: a fejnek már nem árt, esetleg elindulhat. Sok sikert!

Miért villog pirosan az xbox360am kijelzője? Pirosan villag és más nem történik. Miért lehet?

Legjobb válasz: Ez a végzetes "3 LED-es halál". Ha a gép nincs flash-elve és még nincs 3 éves akkor hívd a Microsoftot megjavítják. Ha flashelt, akkor dobd ki a kukába.

Ez a végzetes "3 LED-es halál". Ha a gép nincs flash-elve és még nincs 3 éves akkor hívd a Microsoftot megjavítják. Ha flashelt, akkor dobd ki a kukába.
A kérdező hozzászólása: A 4 led közül 3 világít ha ez számít valamit...nem értek hozzá segítsetek mit csináljak.köszönöm
A 3ledes hibát úgy javítják, hogy kiolvasszák azokat a forrasztásokat mik rajta voltak az alaplapon és a cpu-n és megpróbálnak újakat tenni rájuk.Egyszer találtam egy ilyen oldalt és ott olvastam.
Sztem azért lezs rossz 1 év múlva, mer már a 3 ledes hibával elérte az "élet határát", mintha 1 rákos beteget sugárkezelnek.Nagyon kicsi az esély arra hogy ténylegesen meggyógyuljon, de elhúzhatják a halálát. Kicsit morbid példa, de így tudtam leírni
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm mindenkinek:) és ezt ennyire nehéz megjavítani? a forrasztást?és miért lehet rossz újra 1 év múlva?
hááát a hûtésmódosítás is egy jó megoldás, asszem overcore a neve. de azt is inkább már az új gépednél érdemes, mert azzal sokkal patentabb lesz. Am ez a hiba amiatt alakul ki, mert a GPU nagyon felmelegedik és elenged a forrasztása, mivel környezetkímélõ anyagokkal dolgoztak a minõség rovására
A kérdező hozzászólása: köszönöm. és ha a hûtõjét módosíttatnám?az rossz ötlet?
Alulméretezték a hûtését, emiatt melegedik túl. Ha megjavíttatod próbáld meg minél hidegebb helyen tartani amikor használod. Például a tv-szekrénybõl ahol alig van helye, vagy ha két szekrény közé van beszorítva akkor onnan vedd ki. Próbálj meg ne túl sokat játszani vele egyszerre, és ha reggel bekapcsolod akkor is hagyd kicsit játék nélkül futni, hogy melegedjen és elkerüld a hõsokkot.
A 3led javítása pénzkidobás. Egy izmosabb játék után ugyanúgy tönkremegy. A 3LED-es gépek tönkrementek, ebbe bele kell törõdni.
Szervizben általában 10000 alatt megcsinálják (érdeklõdj!), de sajnos sokszor elõfordul hogy teljesen vége. Igazából tényleg jobban jársz egy újjal.
A kérdező hozzászólása: fleshelt...2éves...:( akkor vége?
RROD-Red Ring OF Death Igaza van az elöttem szólóknak. Bár ha megcsinálják akkor se lesz sokal tovább jó.MAX 1 ÉV Utána újra.De akkor ár 4 éves lesz kb. És az érdekelne hogy mikor vetted a gépet.
Túlmelegedett, kiolvadt néhány forrasztás. Szervíz, vgay kuka. Ha nem moddolt, akkor hívd fel a microsoftot, küldenek futárt ingyen és megjavítják, ha még nincs 3 éves a gép. Ha moddolt, vagy több, mint 3 éves, akkor szervízben nem túl olcsón megcsinálják, de nem minden esetben javítható.
Vörös halál :( ...

A bringások miért nem tisztelik a piros lámpát?

Nagyon sokszor látom Bp-en közlekedve,hogy a bringások el?remennek a piros lámpánál,és szétnézés után át is mennek rajta (tisztelet a kivételnek!).De a piros rájuk is vonatkozik...Bezzeg ha elüti az autó,minden bringás veri a mellét,hogy szegény bringás,meg hogy az autósok milyen bunkók....

Legjobb válasz: Mindig kivagyok attól, ha valaki a kötelesség-jog-ból csak a jogot akarja, a ránézõ kötelességre meg nagy ívben tesz. A bringások pont ilyenek. Folyamatos hõbörgés a jogokért, de betartani a szabályokat nem megy. Én SMKP-ral járok, soha nem mentem át piros lámpán, pedig ugyanúgy megtehetném lajstromszám nélkül. De eszembe se jut.

Mindig kivagyok attól, ha valaki a kötelesség-jog-ból csak a jogot akarja, a ránézõ kötelességre meg nagy ívben tesz. A bringások pont ilyenek. Folyamatos hõbörgés a jogokért, de betartani a szabályokat nem megy. Én SMKP-ral járok, soha nem mentem át piros lámpán, pedig ugyanúgy megtehetném lajstromszám nélkül. De eszembe se jut.
Az a baj higy sok autósnak sincsen fogalma a kreszröl pedig 1x már vizsgázott belöle állìtólag...
Az a baj, hogy sok bringásnak fogalma sincs a kreszrõl. Kreszvizsgára kéne kötelezni azt, aki a városban bringázik, nem csak a játszótéren!
21:52 Érdekes, én rendszeresen látok pirosnál megálló biciklist, pedig én csak napi 30 km-t tekerek. Menj orvoshoz, valsz csõlátásod van :)
Szerintem nem általánosságban a bringásokra jellemzõ a piros lámpák semmibe vétele, ez inkább a magyar közlekedési morálra általánosan jellemzõ probléma (pl. ma is meghalt egy autós, mert a vonat volt az erõsebb...) A magam részérõl ha bringára ülök, egyetlen esetben hajlok arra, hogy a piros jelzés ellenére elinduljak: ha a forgalom által vezérelt lámpánál az indukciós hurok nem érzékeli a bringámat és belátható idõn belül nem is jön nagyobb jármû, amelyik zöldet kérhetne. Más kivételt nem teszek, sõt, pont azért, hogy ne vessenek rossz fényt a bringásokra, még le is baxzom azokat, akik pirosra mennek vagy mennének.
Egyetértek én veled, csak a feszkó keltés nem vezet semmire. Addig, amíg ujjal mutogatunk egymásra, nem fog változni semmi. Mint ahogyan a köcsög rendõrzéstõl, hülye szabályok emlegetésétõl sem. Autósként autóban ülve, kifogástalan úttesten marslakóként érzem magom. Minden autós a sáv bal szélén megy. Már-már szégyellem magam, amiatt, hogy én szabályosan közlekedem. Autósként lassítok a zebránál. Mögöttem azonnal nyomják a dudát, vagy körbeautóznak. Kétsávos egyirányú utcában balra kanyarodnék kétszer egysávos útra. „Kolléga” a jobb sávból próbálkozik, s ha nem figyelek, belém jön. Persze, szerinte én vagyok a hibás. Bringázva megérkezem egy zebrához, amin átmennék. Lassítok, megállok, leszállok. Nem féktávon belül elindulok. Autós látványosan satuz. (Tessék átgondolni, nincs itt ellentmondás!), majd szidja az összes felmenõmet. Mondom, ember, zebra, elsõbbségem van. Ordít, hogy brigciklisnek (sic!) nincs. Mondom, csókolom, O lábam van, tudom, de ennyire? Biciklisként sárga mellény rajtam. Elöl nagy teljesítményû, professzionális lámpa. Hátul szintén. Ezen felül a sisakon elöl zöld, hátul vörös fény. Bokámon fényvisszaverõ pánt. Ha magasabb lennék, parlamentbe simán beengednének karácsonyfaként. És úgy megy el mellettem az autós, hogy szinte összeérünk. Bringásként megyek a kerékpárúton. Autós jön rajta hosszában, rám dudál, mert útjában vagyok. Gyalogosként megyek át budán, az Aranyszarvas elõtt az egyik buszmegállótól a másikig. (Értsd: járdán megyek folyamatosan kb. 50 métert. Autós a lámpánál úgy kanyarodik jobbra, hogy mind a négy kerekével felhajt a járdára, dudál, mert menni akar. Lakóhelyemen, ott ahol egyébként várakozni tilos tábla van, rendõrautó úgy áll meg keresztben a járdán, hogy az épület és az eleje között kb. 4 egész centi van. Csak úgy tudok tovább menni, ha lemegyek az úttestre. Ami ügye szabálytalan. Intézkedés tárgya: 20 deka tepertõ, 2 zsemle. Jó ez így valamire?
Kedves kérdezõ! A kérdező hozzászólása: "Az utolsó kettõnek...a kérdés nem arról szólt, hogy az autósok mit csinálnak, és mit nem...Hanem hogy a bringások... Tedd fel te is a saját kérdésedet az autósokról, senki nem akadályoz meg benne.." – írod. Nos én megtettem. És ott is az autósok szidják a bringásokat. Akkor most én is hajtsam el õket?
18:17 Az "utolsó kettõ" nagyon korrekt választ adott, rámutattak a kérdésfeltevésben található hibás és sértõen általánosító állításra, illetve a közlekedõk szabálysértései között fellelhetõ közös indokok jármûfüggetlen mivoltára. Úgyhogy hagyjuk a szekértáborozást, attól nem lesz kevesebb bringás Budapesten, illetve azokat a bringásokat is provokálod, akik egyébként nagyon is partnerek a közlekedésben. Ha azt akarod, hogy javuljon a közlekedési morál, akkor kezdd azzal, hogy tõled telhetõen minden KRESZ-szabályt betartasz, másokkal lehetõleg udvarias vagy, és erre buzdítod közlekedõtársaidat is. Üdvözlettel, egy jogosítvány nélküli, de 10+ éve Budapesten közlekedõ, piros lámpánál megálló bringás
Lehetne mit mesélni a kedves autósokról is. Jármû fajta ide vagy oda , én mindig úgy gondolom , hogy a közlekedõk legnagyobb ellenségei a gyalogosok. Mindegyik vak, süket és fogalmuk sincs milyen nehéz megállítani egy jármûvet. Lehet itt Hú "minden biciklis gyökér" meg Fú "de leszarnak mindent" szokásos kijelentéseket írni , de szerintem majd akkor pofázzanak a kocsival közlekedõk a biciklisekre ha õk mindent betartanak. Ugyanez igaz fordítva is, mindenki a saját háza táján sepregessen elõször.
Nem csak a piros lámpát [email protected]ák le, simán mennek busz sávban (nem olyan busz sávban ahol külön tábla megengedi!) és simán bemennek egyirányúba (nem ahol tábla megengedi), arról már nem is beszélve, hogy zebrán is biciklizik, nem is sejti , hogy át tolnia kéne. Na persze este kivilágítva sincsenek, hisz gondolja õ látja az autót, hát az elég.
Én gyalogos-bringás-autós vagyok. Autót vezetve pont annyi autóst látok átmenni narancssárágán, piroson, mint biciklist.
én jàrok tömegközlekedést leszàmìtva mindenhogy. bàr smkp-t eladtam, mert azzal akár a birka autósok java majdhogynem megölt, gyalog majdnem a legbiztonsàgosabb, kocsival normàlisan jàrok, ezért vagyok ùtba, kerékpàrral meg az autòsok 10%-a nem kerül ki normàlisan. szoval csak én vagyok normàlis :-) egyébként igaza van az elôttem szòlònak, kulturàlatlan birkákkal vagyunk tele...
"De rendõrt még nem láttam bírságolni ilyenért." Én meg autóst nem láttam még megbírságolni ilyenért. A te logikádat követve akkor az autósokat sem bûntetik ezért. Érted? Attól, hogy te még nem láttál, ne támaszd alá azt a hamis feltevésed, hogy nem bûntetik meg a bringásokat. De, megbüntetik õket is. Ugyanúgy feltehetõ a kérdés, hogy az autósok miért nem tisztelik a piros lámpát? Vagy a gyalogátkelõt? A házunk elõtti átkelõnél a 80% üresen bámul maga elé, messzire elkerülve a tekintetem, nehogy véletlenül át kelljen engednie. A másik tipikus az, hogy gyorsan sávot vált, mert ha netán lelépek õ akkor is feloldozva érzi magát az átengedés kötelezettsége alól. Nemrég én löktem vissza egy idõsebb urat, mert a BKV busz elengedett minket, de egy szent szabálytisztelõ autós polgár úgy döntött, hogy rohadjon meg a BKV megint megállt elõtte, kivágott mögüle, majdnem letarolva minket. Természetesen megállás nélkül ment tovább. Szükségtelenek az ilyen konkrét közlekedõ csoportra kiélezett kérdések, mert nem emelhetõ ki 1-1- csoportra elszigetelt példa. A bringás ugyanúgy nem tiszteli a lámpát ahogyan az autós sem és a gyalogos sem. De bármi másról elmondható ugyanez. És miért? Mert nincsen közlekedési kultúra Magyarországon. 3 példa: 1) 2004-ben Angliában jártam, kisváros fõútja melletti járdán gyalogoltunk amit egy egysávos kis keresztutca szakított meg. Fõúton jött egy kanyarodni kívánó autó, mi jó polgár módjára megálltunk. Õ meg sem kezdte a kanyarodást, hanem várt pár mp-et, utána már villogott, és kézzel mutatta, hogy menjünk csak át. 2) Ugyanezen kirándulás alkalmával a buszosunk alaposan eltévedt, és lányos zavarában fordítva, magyar rend szerint hajtott be egy kis körforgalomba. (2 sávos út keresztje 2db egysávossal.) 1 dudaszó nem sok, annyi nem hangzott el. Sõt, elég szûk volt a hely, szembõl az autós kiugrott, és integetéssel segítette a sofõrt hogyan fér el. 3) Bécsben jártam nemrég barátaimmal. Zebrán átkeltünk, majd gyönyörködve a látványban, arra lettem figyelmes, hogy a teljesen kihalt utcán a zebrán átkelõ gyalogos elõtt a biciklis megállt. Jó tróger magyar módra kikerülhette volna, mert bõven volt hely, de nem, megállt. Megvárta, amíg átér, és ment tovább. Oldalra néztem, és akkor láttam, hogy a barátaim velem együtt bámulják ezt az egyszerû és emberi szituációt olyan megigézve, mintha maga Jézus Krisztust láttuk volna. Ezen kellene elgondolkodni igazán és nem a másik "kaszt" tagjaiban keresgélni a hibát... Azért nincs közlekedési kultúra, mert nincs is igény rá... Csak gondoljuk át ezt a 3 szituációt hogyan zajlott volna le Magyarországon...
Talán le kéne szokni az általánosításról. Ugyan nem Bpn élek és biciklizek, hanem vidéken, de minden szabályt betartok. Ugye ti, budapesti autósok mind megálltok a zebránál és minden szabályt betartotok? Mert Bpn tanulok, és vhogy nem nagyon állnak meg az autók a zebránál, áthajtanak a piroson mindig. Ezekkel ugye nincs gond? De édes ez az állandó hiszti az autósoktól, miközben legalább annyira szabálytalanok, mint biciklisek, ha nem jobban.
Egyszer elbambultam a pirosnál. Kerestem egy CD-t. Késõb indultam. Ez volt egy bringás szerencséje. De az körbe se nézett, csak úgy áttekert a piroson, mintha zöld lett volna. Baromira idegesítenek. Megállok autóval a pirosnál. Jön egy biciklis az meg fogja és átteker... Addig mennek csak az autókkal míg piros nem lesz a lámpa. De rendõrt még nem láttam bírságolni ilyenért. Pedig ebben egész nagy pénz lenne. És legalább senki se szidná õket. Az ilyenek megérdemlik. De szerencsére már itt vannak a hideg idõk, nemsokára tél lesz. Aztán legalább eltûnnek az utakról az ilyenek. És csak azok a kerékpárosok maradnak, akiknek lételemük ez. Azok meg normálisak.
Érdekes helyzet, mert én pl inkább elengedek egy kocsisort minthogy valamelyik megint 5 cm-el mellettem zúgjon el. Talán tényleg az kell a kollégának hogy valaki finoman megemelje 3-4 métert...
100 bringásból 99 egy gyökér. Sajnálom, de ez van. Nem bírnak jelezni, ha kanyarodnak (ütött el így majdnem bringás), mennek, mint az õrült, úton is, járdán is, aztán vinnyognak, ha valaki odaver nekik kocsival. Azért van ez, mert nekik nem kötelezõ ismerni a kreszt, ha meg ismerik is, vastagon lesajnálják. Na ezért.
Azóta is nézem õket. Egyet nem láttam megállni a pirosnál azóta sem. Tegnap az Astorián tekert át egy 50 körüli mami, egy ilyen bevásárló típusú bringával. Ennyit errõl.

Miért nem szeretik a piros cserepes házakat Belgiumban és Franciaországban?

A Tour de France TV közvetítése alatt felfigyeltem a légi felvételek által bemutatott tájra és városokra. Nagyon szép országok, de érdekes, hogy nincs Lille környékén és a Meuse folyó mentén piros tet?s ház. Érdekelne, hogy miért! Tán nem található a környéken vastartalmú sárgaföld, vagy van más nyersanyaguk erre a célra? .

Legjobb válasz: Vannak azért piros csereps házak is, csak kevesebb. Az építészetükön más korok stílusok hagytak jobban nyomot - a britek, bretonok, vallonok, flamandok az erõs tenger felõl érkezõ áramlatok miatt az ilyen hagyományos négyszögletû, kõ/tégla házakat részesítik elõnyben - az ott elérhetõ nyersanyagokhoz meg jobban illik a sötétebb tetõ. A terrakotta szín alapvetõen a medierráneumban elterjedt már az õsidõk óta.

Vannak azért piros csereps házak is, csak kevesebb. Az építészetükön más korok stílusok hagytak jobban nyomot - a britek, bretonok, vallonok, flamandok az erõs tenger felõl érkezõ áramlatok miatt az ilyen hagyományos négyszögletû, kõ/tégla házakat részesítik elõnyben - az ott elérhetõ nyersanyagokhoz meg jobban illik a sötétebb tetõ. A terrakotta szín alapvetõen a medierráneumban elterjedt már az õsidõk óta.
Lehet csak szimplán nem tetszik azoknak akik ott élnek, ennyi.

Miér pont piros, fehér, zöld a zászlónk? Ezt nem értem! (Magyarország zászlója)

Legjobb válasz: a piros az ellenség vére a fehér az ember színe a zold meg a novenyzeté.

a piros az ellenség vére a fehér az ember színe a zold meg a novenyzeté.
"sokáig az Árpád-sávos zászló volt a hivatalos" ezt azért farigcsáld egy kicsit még, mert nagyon nem igaz... még akkor sem, ha most sokan ezt hiszik :-)
A kérdező hozzászólása: köszike !! így már értem !!!
A piros az erõ, a fehér a hûség, a zöld pedig a remény színe.Miért milyennek kellene lennie? Kék-fehér-kék? De sokáig az Árpád-sávos zászló volt a hivatalos.
Piros-fehér az árpádsávokból, a hármashalom zöldje meg azért került bele, hogy a franciákat utánozva trikolór legyen.
Utolsó: nem ártana törit tanulnod....szerintem ha száz években gondolkozunk azt lehet , , sokáig"nak nevezni......
Nincs a Földön olyan ember, aki ne vétett volna anyanyelvének helyesírási szabályai ellen. DE: a kérdés rövid, érthetõ — mert ki tudom találni, hogy mit akar kérdezni az illetõ, ez az én érdemem :-) — mégis nagyon zavaró, mert jócskán lehet benne találni helyesírási hibát! Már az elsõ szó hibás: „miér”! Gyakorta hallani is lehet ezt a hiányos kifejezést, ami rögtön értelmet kap, ha a „jelentéktelennek” tûnõ „t” betût a szócska végére írjuk ill. kimondjuk. (A többi hibáról nem beszélek.) Továbbá sok mindent elárul a kérdezõrõl a „köszike” negédes, de értelmetlen szóhasználat is, valamint a zászlónk színeirõl adott különbözõ hamis válaszok (a negyedik kivételével) utáni megjegyzése: „így már értem !!!” Én nem értem! Az utolsó válasz volt a legpontosabb, arra a kérdezõ nem reagált. Ezt sem értem.
Piros:harc, forradalom, Fehér:béke, Zöld: remény, talán
A trikolórban ott a címer, az árpádsávosban meg ott a turul (ha bele rakják) nem értem mrie gondolsz....
szerintem egy címert még belelehetne rakni, vagy egy turult, így összeségében ez a csupasz 3 szín elég erõtlen zászló.
Azért mert akármit mond a sok hülye agymosott árpád-sávos zászlónkból megszokott piros fehér színek jöttek viszont hogy úgy mond , , divatos" legyen vagyis trikolór hozzáadták a zöld színt is, hogy miért pont a zöldet? Jó kérdés :) A lényeg hogy szép a zászlónk ez van :D Én szégyellném magam ha Románia zászlójával kellene sétálnom nemzeti ünnepkor...
A kérdező hozzászólása: Nyúgi nem !! Én nem vagyok cigány !! De azért kösz !!
Remélem ezt a "DDik"-et viccbõl írtad mert ha komolyan gondolod nem a Magyar zászlóról kéne érdeklõdnöd.
A kérdező hozzászólása: köszike mindenkinek!!! DDikk :D Ne hogy már ezen akadjatok ki !!!! Kac kac Te még soha nem írtál el valamit ???? Te úgy jöttél a világra hogy minden tudsz ?? :)
Az utolsó komment kellemesen összefoglalta a kérdések és a válaszok színvonalát, mellesleg kellemesen feldobta a napomat. Köszönöm! :) Mindemellett a kérdést és a rá kapott helyes választ is köszönöm, ma is tanultam valamit.
valóban lehet ilyet látni de nem az a hivatalos. a hivatalos a mezei egyszerü 3szinü zászló, míg például a szerbeknél mindenhol szerepel benne a cimer. felfogással még bajok vannak látom...

Utorrentben amikor egy fájl elérhetősége piros, és nem indul a letöltés, mit csináljak, miért nem indul?

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha az elérhetõség piros,akkor valszeg a fájl törölt. Vagy nem jó a tracker. Ha nincs seeder attól még zöldnek kell lennie. Nézd meg a "trackerek" fül alatt,hogy mi a hiba.

Ha az elérhetõség piros, akkor valszeg a fájl törölt. Vagy nem jó a tracker. Ha nincs seeder attól még zöldnek kell lennie. Nézd meg a "trackerek" fül alatt, hogy mi a hiba.
Talán nincs seeder, ha ez a helyzet, nem sokat tehetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokat, azóta találtam másik torrentet. Még csak most kezdtem el torrentezni, még meg kell tanuljak pár dolgot:D

M. O-on miért nem lehet jobbra fordulni piros lámpánál? Igaz az hogy bevezetik jövõre Amerikai minta alapján, hogy jobbra bármikor lehessen fordulni megállás után?

Legjobb válasz: Mert balesetek lennének belõle, az emberek meg nem állása miatt - ez ugyanolyan, hogy miért nem törlik el a mûszaki vizsgát (az USA pár tagállamában sincs, csak elsõ forgalomba helyezéskor mûszaki felülvizsgálat): azért, mert nem lehet rábízni az emberek lelkiismeretére/belátására. Szóval nem is igaz hogy bevezetnék nálunk.

Mert balesetek lennének belõle, az emberek meg nem állása miatt - ez ugyanolyan, hogy miért nem törlik el a mûszaki vizsgát (az USA pár tagállamában sincs, csak elsõ forgalomba helyezéskor mûszaki felülvizsgálat): azért, mert nem lehet rábízni az emberek lelkiismeretére/belátására. Szóval nem is igaz hogy bevezetnék nálunk.
Miért lennének balesetek belõle? Most is sok helyen engedik a jobbra kanyarodást, erre külön kialakított kis "menekülõ" utakkal. Ott is csak egy elsõbbségadás tábla van nekik kirakva, mégsem okoz gondot. Szerintem a legtöbb helyen nem jelentene gondot.
Ahogy a 2-es válaszadó is írja, Amerikában sincs engedve minden államban pirosan kanyarodás.
Nem engedelyezett minden allamban de azon allamokban ahol ez engedelyezett, az autosok ezt megtanuljak es biztonsagosan alkalmazzak. Nincs statisztika ami kimutatna, hogy a piroson-jobbra fordulas tobb balesetet okoz (vagy csak en nem tudok rola, viszont akkor szivesen latnek linket). Minden keresztezodesben lehet piroson jobbra fordulni, amennyiben ezt tabla (no turn on red) vagy lampa (kis piros jobbra nyil) nem tiltja. Szerintem vilagbajnok talalmany, rengeteg idot megsporol.
Régebben Magyarországon is így volt. Volt egy 1967-es kiadású gépjármûvezetõi oktatókömyvem, és abban is az volt, hogy jobbra kis ívben a lámpa színétõl függetlenül megengedett a kanyarodás. Gyakorlatilag a piros jelzés a stoptáblának felelt meg. De azóta a szgk-áélomány a többszörösére nõtt, nem biztos, hogy most is mûködne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!