Találatok a következő kifejezésre: Miért nem párt (1354 db)

Miért néma pár videóm, melyeket régen néztem?

vissza lehet csinálni valahogy???

Legjobb válasz: Telepítsd az ffdshow-t pl, ha nincs kodekcsomag a gépen. http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ffdshow-mpeg-4-video-de..

Telepítsd az ffdshow-t pl, ha nincs kodekcsomag a gépen. http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ffdshow-mpeg-4-video-de..
Letöltöd a programot, elindítod a telepítõt 2xkatt a fájlon, és nincs különösebb dolog benne, next-next...feltelepül a kodekcsomag. De ha ettõl tartasz, tedd fel a KmPlayert mondjuk. (Ennek beépített kodekjei vannak)Zip-ben van, ezt nem kell telepíteni, mivel portable verzió. Kicsomagolod, beolvasod elindítás után a fájlt a programba, mivel nem települ, de társítással beállíthatod, hogy ez nyissa meg az adott videót. (jobbgomb a videón/társítás(vagy megnyitás)...és megmutatod a kmplayer.exe-t...
Ja a portable verzió>>> http://pacsay.hu/KMPlayer.html
A kérdező hozzászólása: de én ezt nem tudom kezelni....

Miért nem tud velem beszélgetni a saját párom?

Elérkeztem arra a pontra, hogy elegem van. Viszonylag friss a kapcsolatunk, de szinte semmi kommunikáció nincs közöttünk. Párommal ugyanis képtelenség beszélgetni. (Nekem szükségem van rá, szerinte ez egy kapcsolat alapköve) És bármiről bárkivel képes vagyok elbeszélgetni de párommal nem. Soha semmiről nem mond véleményt, nem meséli el mi történt vele, mindent ugy kell kihuzni belőle. Már volt hogy veszekedést provokáltam csakhogy álljon ki maga mellett és mondja el a véleményét de akkor sem tette. Magában mérgelődött. Azt mondja ő nem szeret beszélgetni és jobban szereti a csendet. Volt hogy rám is rám szólt, miután nem láttam már 3-4 napja gondoltam beszélgetünk kicsit ő viszont tv-t akart nézni és elvárta hogy legyek csendben. Miért ilyen? Ez sosem fog változni?

Legjobb válasz: Az is lehet, hogy egyszerûen csak szereti a csendet, ehhez szokott hozzá... komoly pszichológiai elemzések kellenének róla és a gyerekkoráról ahhoz, hogy meg lehessen mondani pontosan ilyen dolgok okait, és ahhoz, hogy a legjobb anácsot lehessen adni. Azt mondom, hogy állj elé, ültesd le, és kérdezd meg, miért nem beszélgettek. Mondd el, mennyire fontos ez és miért. Próbáljatok meg beszélni errõl. Párom is panaszkodott régebben, hogy keveset beszélgetünk, holott minden nap estenként több óra, sokszor az egész éjszaka hajnalig beszélgetéssel telt... sokat alkotunk, festünk, és ilyenkor is sokat beszélgetünk, vitázunk, vagy séta közben, stb. De tudni kell, hogy én szeretem a csendet, míg neki lételeme a beszéd. Be nem áll a szája... neki ezért néha kevés az, ami nekem már néha sok... különbözõek vagyunk. A kompromisszum, megegyezés a lényeg. Kérdezz rá és beszélj vele errõl. Kicsit paradoxon, hogy beszélni kell arról, hogy miért nem beszéltek semmirõl, de más megoldás nem lehet :)

Az is lehet, hogy egyszerûen csak szereti a csendet, ehhez szokott hozzá... komoly pszichológiai elemzések kellenének róla és a gyerekkoráról ahhoz, hogy meg lehessen mondani pontosan ilyen dolgok okait, és ahhoz, hogy a legjobb anácsot lehessen adni. Azt mondom, hogy állj elé, ültesd le, és kérdezd meg, miért nem beszélgettek. Mondd el, mennyire fontos ez és miért. Próbáljatok meg beszélni errõl. Párom is panaszkodott régebben, hogy keveset beszélgetünk, holott minden nap estenként több óra, sokszor az egész éjszaka hajnalig beszélgetéssel telt... sokat alkotunk, festünk, és ilyenkor is sokat beszélgetünk, vitázunk, vagy séta közben, stb. De tudni kell, hogy én szeretem a csendet, míg neki lételeme a beszéd. Be nem áll a szája... neki ezért néha kevés az, ami nekem már néha sok... különbözõek vagyunk. A kompromisszum, megegyezés a lényeg. Kérdezz rá és beszélj vele errõl. Kicsit paradoxon, hogy beszélni kell arról, hogy miért nem beszéltek semmirõl, de más megoldás nem lehet :)
az én párom is hasonló, ne tudok vele mit csinálni 2 év után sem
Az önbizalomhiány és a kisebbségi komplexus tipikus tünetei... ha fel tudna szabadulni, megváltozna az élete, és jobban érezné magát. Ebben akár szakember segíthet neki, akár te. Ha van energiád ezzel foglalkozni, akkor sok-sok türelem kell hozzá, és persze leginkább az, hogy felismerje: ez probléma, amivel törõdni kell. Ha õ nem akar, akkor lényegtelen mit teszel. Ha vele tervezed az életed, és egyébként jól megvagytok, akkor megéri, ha nem, akkor hagyjátok egymást. Vagy felszabadul és élni kezd valaki mellett, vagy így éli le az életét.
mindenkivel kommunikálunk akivel kapcsolatba kerülünk. nem tudtok kommunikálni egyáltalán? akkor mi értelme?
A csend vagy vmi komoly, kényes titkot leplez nála, vagy a butaságát takargatja és inkább kussol. Hagyd el, nem érdemes ilyennel veszõdni, keress magadnak megfelelõ szellemi partnert. Sokkal fontosabb, hogy jóízûen beszélgessetek, mint hogy pl. nagyon jóképû legyen valaki. Dobd ki... fõleg ha friss a kapcsolat, mert nem fog változni sztem, ha már most ilyan tuskó.
A férjem sem beszélget velem túlzottan. De tudom, hogy azért mert nem is hall meg engem. Azt a sistergést hallja ilyenkor, amit a többi pasi is, ha nõ beszél hozzá. :D Persze, azt sokszor mondja hogy szeret, így nincs baj. :) ))
Unalmas vagy.
Én másfél évet húztam le egy olyan pasi mellett, aki képtelen volt a normál kommunikációra.Õ nem mondta, hogy legyek csendben (próbálta volna meg...), de ha beszéltem, csak "ühhüm"-ökkel válaszolt..És e mellé még hisztisebb volt mint én..Dobtam, nem is kicsit.A mostani párommal pedig órákat tudunk beszélni bármirõl, de tényleg, akár még a tücskök párzási szokásairól is.Van már egy 1 éves kislányunk, ez se véletlen.. :) Nagyon fontos egy kapcsolatban a kommunikáció, hisz e nélkül, nem is értem hogy lehet felépíteni egy kapcsolatot!!??
Azt a kva. életbe, hogy milyen nõk vannak. Évekig vagytok olyan emberrel, akivel beszélni sem tudtok? Konkrétan akkor csak a szex miatt voltatok/vagytok vele? Eszem megáll, hogy milyen sötétek is az emberek...
Intelligens ember is lehet hallgatag, kevés szavú. Az viszont már aggasztó, hogy egy friss kapcsolat elején már nem figyel annyira a másikra, hogy beszéljen vele. Akkor mi a fenének van veled? Hogy fõzz rá és egyebek? Egy kapcsolat szerintem ennél többrõl szól.
Van egy ismerõsöm, aki hasonlóan keveset beszél és általában úgy tûnik, mintha semmirõl sem lenne véleménye... Társaságban is csendestárs szerepben van, néha felnevet egy-egy poénon, aztán kész, nézelõdik tovább. Én ilyen emberek esetében mindig próbálom kipuhatolni, hogy mi az a téma, amirõl szívesen beszélgetnének. Pl. az asztaltársaság tudta, hogy az említett fiú rendszeresen kosarazik, így feldobtam a témát és szépen elkezdtük kikérdezgetni róla. Mindenki szeret beszélni önmagáról, a sikereirõl, a hobbijáról, mivel ezek állandóan foglalkoztatnak minket, jól esik kibeszélni valakinek. Szóval kb. harapófogóval, de elindult egy olyan beszélgetés, aminek õ volt a középpontjában, mi kérdeztük, õ válaszolt, amirõl nekünk eszünkbe jutott valami, aztán neki is, stb. és egy idõ után már õ is próbálkozott nálunk, érdeklõdött, kérdezett, kezdeményezett. Ez egy alkalom volt, én élveztem a dolgot, láthatóan õ is jól érezte magát a bõrében, de hogy ezt minden egyes nap újra és újra el tudnám-e játszani egy csendes férfi párjaként, azt nem tudom, valószínûleg én is türelmetlen lennék. Nos, ez most lehet, hogy nem túl jó tanács, de mi bár sokat beszélgetünk a párommal, akkor ered meg a nyelvünk leginkább, amikor iszogatunk kicsit :) egy közös fõzés, mellette egy-két üveg bor csodákra lehet képes, és ha a párod közben még a kedvenc mániáiról, filmjeirõl, elfoglaltságairól kérdezgeted, biztos elkezd veled beszélgetni. Ez persze csak az elsõ lépés lehetne a mindennapi egészséges kommunikáció eléréséhez..
Hát én két napig nem bírtam volna ezzel a pasival, mert utálom, ha nem figyelnek rám.Azt se tudom, hogy van e egyáltalán olyan pasi, akit érdekel az, hogy a nõ miket beszél és nemcsak testben van ott. Amúgy nekem is volt ilyen barátom, de én meguntam.Egyre kevesebbet volt kedvem vele találkozni és végül szakítottunk, hálaégnek.Iszonyúan unalmasak az olyan emberek, akik 0-24ig csak kussolnak és ha beszélek, akkor sem figyelnek csak akkor, ha veszekedni kell.Na jó, ez az én példám volt, én egy ilyen emberrel nem illek össze, mert igénylem a törõdést és az odafigyelést.Szerintem keress másik párt, mert ha ilyen a természete, akkor sosem fog megváltozni. A másik tippem az, hogy csak gátlásos és meg kell várni, amég megnyílik és mer felszabadultan beszélgetni.Lehet, hogy csak ennyi a baj.Fõleg ha egész életében azt hallgatta, hogy õ kevesebb és az õ véleményére nem kíváncsi senki.Lehet, hogy igazából egy tök értelmes, beszédes ember lenne, csak segíteni kell neki, mellette kell lenni, hogy ne higgye azt magáról, hogy az õ véleménye nem érdekel senkit.
Nem is értem hogy lehet egy ilyen emberhez hozzámenni.. Ez LFAnak szólt.
Úristen! Hogy találtatok így egymásra? Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen szótlan sótlan pasi képes egy nõt felszedni! Hogy csinálta? Nem lehet hogy csak azért van veled mert van kit dugni és van ingyen háztartási cseléd? Mert ha ez van, AKKOR SZABADULJ!!! Amúgy ez nem normális! én megõrülnék egy ilyen kapcsolatban! Egyszer én is randiztam egy ilyen halk szótlan pasival, bár az azért beszélt néha, de egyszer elkottyantotta, hogy ne beszéljek már ennyit! Na itt mondtam meg neki, hogy én nem akarok tõle semmit, mert nekem alap egy beszédes férfi! Hozzá egy halk csendes lány illik, te meg szabadulj meg tõle!
Az hülyeség, hogy buta, és inkább kussban van.Pont ellenkezõleg, szerintem a buták fecsegnek össze-vissza.... Én se szeretek csak azért beszélni, hogy járjon a szám, sõt kifejezetten idegesít, a sok süket duma. Viszont, ha olyan témára találok, ami érdekel, akkor szívesen beszélek. Ja, és nõ vagyok:)
:) ez poén, megnéztem
ezt ismered? a nõi agy és a férfi agy a közönség reakciói is zseniálisak- látszik, talált, elsûllyedt:) http://www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM
ismered ezt a mondást " hosszú a szekér"
A kérdező hozzászólása: Azt mondja, családja (anyukája, testvére) mellett képtelenség megszolalni. És soha nem kérdezték meg a véleményét õ pedig ugy gondolta akkor senkit nem érdekel. Beszélgettem már vele errõl. És azzal nem is lenne problémám, ha csendes(keveset beszélne), csakhogy õ jobban szeret csendben lenni és jobban szereti a csendet, mint a velem való kommunikációt. És ez nagyon frusztrál. És nekem tényleg szükségem lenne rá, arra is hogy elmondja a véleményét. Jelezze, ha valami nem tetszik neki vagy épp ellenkezõleg. Így gyakran azt érzem hogy még azt is nekem kell kitalálnom hogy épp mi baja lehet, mert azt sem mondja el.
A kérdező hozzászólása: "vagy a butaságát takargatja és inkább kussol." Sajnos ebben lehet valami! Köszönöm Nem tartom magam unalmasnak, persze minden nézõpont kérdése.
Nem illetek össze, ilyen egyszerû. Nem értem mit kell az ilyet erõltetni.

Miért kell a társadalomból kirekeszteni a melegeket? - Miért nem köthetnek azonos neműek házasságot Magyarországon, miért nem fogadhatnak örökbe, leszbikus párok miért nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítés programban? -

Az egyik alkotmánybíró, egy alkotmánybírósági határozatban ellenvéleményében kifejtette, hogy a HÁZASSÁG ALKOTMÁNYOS VÉDELME az azt jelenti (demokratikus jogállamban), hogy az állam fent tartja a házasság intézményét. Tehát nem születhet olyan törvény, hogy pl. jöv? évt?l nem érvényes az a házasság amit 1990 és 1995 között kötöttek. EGYÁLTALÁN NEM ARRÓL SZÓL, HOGY AZONOS NEM?EK NE KÖTHETNÉNEK HÁZASSÁGOT.

Legjobb válasz: el kell fogadni, hogy nem jár minden alapból, van ami származás alapján lett kiosztva. tekintsük származásnak azt az opciót is, hogy heterõ vagy homo valaki. Én férfinak születtem. Ebbõl kifolyólag nem fogok sohasem szülni, ha akarnék se. Nem fogják a férfiak mosolyogva kinyitni nekem az ajtót (ha mégis, akor az brrr), nem fognak néninek hívni, nem hívnak el lányok pizsama partira stb. ezzel most több olyan dolgot is felsoroltam amit nem fog megtörténni velem, van amit a természet tagad meg, van amit a társadalom, a származásom alapján és elfogadom. Más dolog, hogy így jól is érzem magam. Persze nem mindenki van így. Pl van aki krva kövér, mert genetikailag ilyennek született. Õ nem fogja tudni felvenni az m-es ruhákat, nem fog versenyeket nyerni és nem tuti, hogy olyan lány fog belé szeretni akire õ is vágyik. és akkor itt vannak a melegek. Adott a házasság téma. A házasságot a társadalom találta ki, visszamenõleg évezredekkel ezelõtt már. Hagyományosan férfi-nõ kapcsolatra. A társadalom ezt fogadja el, plusz azt, hogy egy meleg párnak ne legyen gyereke, mert társadalmilag nem elfogadott. ennyi, lehet errõl rikácsolni, hogy ez kirekesztés, de akkor egy tonna ember rikácsolhatna, hogy ki van rekesztve mindenhonnan. Ilyen az élet, csak van aki nagyobbat kiabál.

el kell fogadni, hogy nem jár minden alapból, van ami származás alapján lett kiosztva. tekintsük származásnak azt az opciót is, hogy heterõ vagy homo valaki. Én férfinak születtem. Ebbõl kifolyólag nem fogok sohasem szülni, ha akarnék se. Nem fogják a férfiak mosolyogva kinyitni nekem az ajtót (ha mégis, akor az brrr), nem fognak néninek hívni, nem hívnak el lányok pizsama partira stb. ezzel most több olyan dolgot is felsoroltam amit nem fog megtörténni velem, van amit a természet tagad meg, van amit a társadalom, a származásom alapján és elfogadom. Más dolog, hogy így jól is érzem magam. Persze nem mindenki van így. Pl van aki krva kövér, mert genetikailag ilyennek született. Õ nem fogja tudni felvenni az m-es ruhákat, nem fog versenyeket nyerni és nem tuti, hogy olyan lány fog belé szeretni akire õ is vágyik. és akkor itt vannak a melegek. Adott a házasság téma. A házasságot a társadalom találta ki, visszamenõleg évezredekkel ezelõtt már. Hagyományosan férfi-nõ kapcsolatra. A társadalom ezt fogadja el, plusz azt, hogy egy meleg párnak ne legyen gyereke, mert társadalmilag nem elfogadott. ennyi, lehet errõl rikácsolni, hogy ez kirekesztés, de akkor egy tonna ember rikácsolhatna, hogy ki van rekesztve mindenhonnan. Ilyen az élet, csak van aki nagyobbat kiabál.
Nem lehet minden egyes gyerekbe bele nevelni az ovodában, hogy ez normális dolog, ne közösítsd ki azt a fiút csak mert melegek a szülei..Gyerekekrõl van szó, õk még azt is kiközösítik néha, akinek fura a haja.. Persze az utcán nem lehet elkapni, de ha õk nevelnek akkor az igenis befolyásoló tényezõ..
Miért kéne bármiben is engedni??? Aki meleg vagy leszbi az vállalja ennek következményeit.Nem kötelezõ a társadalom tagjává válniuk.. A kirekesztést önmaguknak köszönhetik.. Amúgy meg miért kell egy melegnek világgá kiabálnia, felvonulásokat rendeznie??Mert meleg??Mindenkinek a magánügye, hogy milyen nemi élete van...
Mert az általuk nevelt gyerek is ki lesz nézve egyrészt, hiába nem tehet róla.. Az oviban a többiek nem fogják megérteni, hogy neki két anyukája van, azt fogják látni, hogy más, mint õk és kicikizik.. Ezenkívül a fejlõdésében is kárt okozhat, hogy nincs elõtte anya és apa kép, hanem egy egészen furcsa közegben fog felnõni.. Félõ, hogy belõle is meleg lesz, hiszen ezt látja példának.. Márpedig egy egészséges gyerekbõl ne neveljenek már meleget, mikor õ neki még ott a lehetõsége, hogy rendes erkölcsû ember legyen belõle.. A házasság pedig egy nagy régi kötelék férfi és nõ között, ha elfogadnák, hogy melegek is házasodhassanak azzal teret engednék annak a gondolatnak, hogy ez normális..
Ez kicsit összetetteb dolog. Ha hasonlat kéne akkor ezt írnám: Nyújtod a kisujjad, õk kapnak a karodra. Elégedjenek meg azzal amilyük van, tartsák meg maguknak. Rohadtul nem érdekel senkit, hogy ki kivel. A házzasságot meg ne templomban kössék, hanem egyszerûen ezt felejtsék el. Ne kelljen már papír nekik arról, hogy bu^zik... -.-
Az elsõvel egyet értek.Ha valaki homoszexuális azt be kell látni, hogy beteg, ez a dolog nem normális, és igen ha annak a két embernek gyereke lesz akkor azt a gyereket nagyon ki fogják közösíteni még akkor is ha õ maga nem meleg vagy leszbikus.
Úgy alakulhat ki a homoszexualitás, ahogy a különbözõ drogozás stb.. Valaki egyszer úgy döntött ki kell próbálni, aztán a sok hülye követte, végül pedig már génekre, meg hajlamosságra stb-re fogták azt, hogy õk nem normálisak..
Én melegjog párti vagyok. (Ha ezért lepontoznak akkor is) A melegek házasságát minden joggal együtt már alkotmányos alapon is támogatom (Az alkotmány kimondja, hogy nem lehet (többek közt) nem és szexuális irányultság alapján diszkriminálni. Legalább jogegyenlõséget biztosítani kell. Akkor milyen jogon határozzuk meg milyen nemûek köthetnek egymással polgári szerzõdést? (Polgári Házasságot)) :)
maradjál már csöndben, kérlek szépen, te kis b*ziimádó.
Gyanítom a komment nekem szólt:) ...bár már egy másik kérdésnél megkaptam, hogy túlságosan kiállok az álláspontom mellett úgyh. csak óvatosan:) Szóval persze, változott a világ, de ha belegondolsz, a nõk egyenjogúsága, szüfrazsettmozgalom stb. sem volt még olyan régen. És a nõk tiszteletben voltak tartva Rómában, az, hogy "rabszolga sorban" voltak nem tükrözi a valóságot. A papa pl. adott hozományt a lánya után, h. az új férj abból jól láthassa el azt. Vagy kaptak gyámot, hogy ne érhesse õket baj. Most nézem csak, h. szerintem félreértettél, mi kb. egy oldalon vagyunk véleményben. Szóval az lenne a next step szerintem is, amit írtál. Én csak arra akartam utalni, hogy a házasság mivel Rómából van eredeztetve a jogászok máig szeretik úgy értelmezni azt mint akkor, ami nem segít ebben a helyzetben túlzottan. Rengeteg jogintézménnyel van még így, de ez nem ide tartozik. Minden esetre amíg így van nem lesz egyszerû ezen nagyot módosítani. Persze próbálkozni kell. A többinél meg be kell látnod (pl. reprodukciós eljárás), hogy elég könnyen támadható, ráadásul van nekünk egy egyházunk (áldja meg az ég azt is aki kitalálta anno), ami ezer éve ontja ezzel kapcsolatban "bölcsességét"...meg amúgy is, nem tudjuk pl. ma sem biztosan mitõl lesz valaki meleg, addig pedig azt lehet mondani, h. veszélyes a gyerekre a 2 papa/mama...ez még a jövõ zenéje
A kérdező hozzászólása: Akkor a nõk szavazati jogát hogyan sikerült bevezetni? Rómában hogy is volt? Még csak nem is hallgatózhattak, leselkedhettek a férfiak gyûlésein, mert joguk nem volt semmi a közéletben, de otthon minden pasinak megmondták, hogy merre hány méter???? Rómában nem volt melegházasság, de ma már vannak nemzetközi emberi jogi dokumentumok, és ma már az alkotmánybíróság is kimondta határozatában, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat létrehozása nem alkotmányellenes. NEXT STEP a névviselési, az örökbefogadási és az emberi reprodukcióra irányuló eljárásban való részvétel lehetõsége a bejegyzett élettársi kapcsolatban élõ azonos nemû párok számára.
Nem nagyon volt kedvem elolvasni az eddigieket, bocsi érte. A kirekesztés egy [email protected]ág, minden értelmes és racionálisan gondolkozó ember beláthatja, hogy nincs értelme és ha elolvassa az "indokokat", hogy miért is veszélyforrás, baj stb. ez, akkor látja, hogy ezek abszolút támadhatóak. A házasság római jogi intézmény (matrimonium) amit nem sok változtatással mûködtetünk ma is. Rómában a család szerkezete teljesen más volt, a párválasztás stratégiai kérdés is volt (a családfõ - pater familias pl. igencsak beleszólhatott) így nem hagyta a jog a melegek házasságát. Ma viszont a 80 éves nagyapám már nem áll jogilag felettem és tulajdonképpen a társadalom számára mindegy ki az ember párja, így akár hagyhatnánk is. A jogász viszont egy olyan állatfajta, ami leragad az egyetemen Rómában elsõben és utána nem tágít onnan. Ha feldobod, hogy miért ne? - a válasz 99%-ban úgy fog kezdõdni, hogy mert Rómában...sajna ez van
A kérdező hozzászólása: "Igen, elvetették, de nem azért, mert bebizonyították, hogy nem játszik bele, hanem azért, mert az évek során megerõsödtek a homoszexuális érdekvédelmi csoportok, és az õ nyomásukra a feltevést is elvetették. " Szép a magyar nyelv! Egy szóval elmondd mindent: "érdekvédelmi"!!!! A pszichiáterek olyan dolgot akartak kezelni ami nem pszichiátriai betegség, különbözõ skálákon minõsítették az embereket, hogy mennyire homoszexuális ez a minõsítési rendszer pedig a hitleri Németországra emlékeztetett. Amikor a homoszexuális emberek érdekvédelmi csoportjai megerõsödtek, akkor sikerült ezt a középkori boszorkányüldözést ledobniuk a vállukról.
13:13: Végre egy értelmes vitapartner. Azt írod: "Nem igazán értem, miért is beszélgetünk arról, hogy mitõl alakul ki a homoszexualitás, amikor errõl több kutatás is létezik - és egyik sem állítja azt, hogy a szülõk által okozott traumák miatt. A mai két legelfogadottabb álláspont az, hogy az X kromoszóma egyik módosulása miatt és a terhesség alatt való stressz miatt felszabaduló hormonok miatt, melyek a magzat hormonszintjét is megváltoztatják, ez pedig a terhesség korai szakaszaiban az agy olyan részeit formálhatja át, amik meghatározzák a különbségeket a nõi-férfi szexualitás és nemi identitás között." A téma a mai napig vita tárgya, és teljességgel még egyik feltevés sem bizonyosodott be. Mivel eleve elítélik azt, aki devianciaként közelíti meg a homoszexualitást, ezért ebben az irányban (mégpedig hogy belejátszik-e a kialakulásába szülõk által okozott trauma) nem is történnek kutatások, mint már írtam is. "A homoszexualitás gyermekkori traumákra való ráfogását már rég elvetették a tudósok, kutatók, mint indokot." Igen, elvetették, de nem azért, mert bebizonyították, hogy nem játszik bele, hanem azért, mert az évek során megerõsödtek a homoszexuális érdekvédelmi csoportok, és az õ nyomásukra a feltevést is elvetették. "Még valami: az állatvilágban is van homsozexualitás, szerinted pl.a kismajmoknak is fakanalat adott az édesanyjuk a kezükbe hímnemû létükre?" Természetesen nem. Ellenben a kismajmot is érheti trauma, pl. egy agresszív felnõtt majom viselkedése által. Azon kívül alapvetõen heteroszexuális embereknél/állatoknál is megfigyelhetõ a homoszexualitás, ha szexuális vágyaikat hosszú idõn keresztül nem tudják ellenkezõ nemû partnerrel kiélni. (Pl. börtönökben, stb.) "Vagy esetleg azt magyarázd meg, hogy miért van mégis annyi csonka család, ahol a gyermek nem lett homoszexuális az apa/anya minta hiánya ellenére, vagy olyan, ahol az egyik szülõ agresszívan viselkedett, stb., stb." Nagy valószínûséggel azért, mert a homoszexualitásra hajlamosító tényezõk, mint sok esetben, itt sem elegendõek önmagukban. Tehát ha a gyerekben nincs meg genetikailag a hajlam, akkor bármi történhet vele, nem fog kialakulni nála a homoszexualitás. Egyébként ez a többi deviancia esetében is éppen így van. Mindezek ellenére, a többi deviancia esetében sem feltétlenül alakul ki a deviáns viselkedés, mert önmagában a genetikai hajlam nem elegendõ hozzá, kell a megfelelõ környezeti behatás is. "Nyilván vannak olyan családok, ahol az éppenséggel homoszexuális gyermek átélt traumákat, de ha igaz lenne az elmélet, minimum az ilyen gyermekek 80%-ára igaznak kellene lennie, ez pedig nem így van. " Bizonyítsd konkrét vizsgálati eredményekkel! "Éveken át próbálták a homoszexualitást pszichiáterekkel kezeltetni, sikertelenül. Akkor meg mirõl beszélünk?!" A kialakult devianciát gyógyítani nem lehet, legfeljebb gyógyszerekkel elfojtani. Ez nem csak a homoszexualitással van így.
Nem igazán értem, miért is beszélgetünk arról, hogy mitõl alakul ki a homoszexualitás, amikor errõl több kutatás is létezik - és egyik sem állítja azt, hogy a szülõk által okozott traumák miatt. A mai két legelfogadottabb álláspont az, hogy az X kromoszóma egyik módosulása miatt és a terhesség alatt való stressz miatt felszabaduló hormonok miatt, melyek a magzat hormonszintjét is megváltoztatják, ez pedig a terhesség korai szakaszaiban az agy olyan részeit formálhatja át, amik meghatározzák a különbségeket a nõi-férfi szexualitás és nemi identitás között. A homoszexualitás gyermekkori traumákra való ráfogását már rég elvetették a tudósok, kutatók, mint indokot. Még valami: az állatvilágban is van homsozexualitás, szerinted pl.a kismajmoknak is fakanalat adott az édesanyjuk a kezükbe hímnemû létükre? Vagy esetleg azt magyarázd meg, hogy miért van mégis annyi csonka család, ahol a gyermek nem lett homoszexuális az apa/anya minta hiánya ellenére, vagy olyan, ahol az egyik szülõ agresszívan viselkedett, stb., stb. Nyilván vannak olyan családok, ahol az éppenséggel homoszexuális gyermek átélt traumákat, de ha igaz lenne az elmélet, minimum az ilyen gyermekek 80%-ára igaznak kellene lennie, ez pedig nem így van. Mellesleg én nem vagyok homoszexuális, de ezt a "ragaszkodjunk az elavult elmélethez, csak mert elvbõl nem vagyunk hajlandóak elfogadni azt, hogy ez nem egy pszichológiai rendellenesség"-elvet nem értem. Éveken át próbálták a homoszexualitást pszichiáterekkel kezeltetni, sikertelenül. Akkor meg mirõl beszélünk?!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom milyen objektivitásról beszélsz, miközben leírtam, hogy "Csak olyannak aki mindenféle szempontból egészséges körülményeket tud neki biztosítani, ha ezt egy azonos nemû pár tudja megtenni, akkor nekik." utána leírtad, hogy "És mindaddig, amíg te nem vagy képes a gyerekek jogát és érdekét helyezni a magad érdekei elé, addig nem is leszel alkalmas szülõnek." Mivel elképzeled, hogy nekem milyen érdekeim vannak, akkor nyilatkozom arról, hogy én személy szerint nem szeretnék örökbe fogadni. Ellenben azt írtam, hogy amennyiben a GYERMEKNEK jobb körülményeket tud biztosítani egy azonos nemû pár az állami gondozásnál, akkor szerintem ezt lehetõvé kellene tenni. " És nagyon jó, hogy vizsgálják, hiszen ha tudjuk, hogy mi okoz devianciát, akkor el is tudjuk kerülni azt." Saját magaddal kerülsz ellentmondásba, hiszen állítod, hogy fogalmunk sincsen arról, hogy mi okozza a homoszexualitást, tehát arról sincsen fogalmunk, hogy az mennyire deviancia, de te így emlegeted. Semmiféle bizonyíték nincs tehát arra, hogy egy azonos nemû pár által nevelt gyermek nagyobb valószínûséggel kerül nehezebb helyzetbe, a homofóbia megnyilvánulása. http://www.melegvagyok.hu/tolerancia_kisfilmek
Kérdezõ, 12:14: Úgy látom, betalált a hozzászólásom, mert az objektivitás hiányában már nem gondolkodsz, csak kiabálsz. "AKKOR VÉGEZZÜNK KUTATÁSOKAT ARRÓL, HOGY HETEROSZEXUÁLIS PÁROK MILYEN SÚLYOS TRAUMÁT OKOZNAK GYEREKEIKNEK" Elárulom, a pszichológia fejlõdéslélektana és viselkedés lélektana is vizsgálja, hogy milyen traumák érhetik/érik a gyereket a családjában, mire felnõtté válik. És nagyon jó, hogy vizsgálják, hiszen ha tudjuk, hogy mi okoz devianciát, akkor el is tudjuk kerülni azt. Ennek pedig normális szülõ örül, míg az a szülõ, amelyiknek fontosabb a saját egója, mint a gyerekei érdeke, az felháborodik miatta. Tökéletes szülõ márpedig nincs, de az a szülõ, amelyik képes belátni a hiányosságait, az már jó szülõnek számít. "Bárkinek nem! Csak olyannak aki mindenféle szempontból egészséges körülményeket tud neki biztosítani, ha ezt egy azonos nemû pár tudja megtenni, akkor nekik. A nagy homofóbia az amelyik inkább elnyomja a homoszexuálisok egyenjogúságát (önérzetrõl szó nincs) de a gyerek érdekei nem érdeklik!" Látod, már megint a homofóbiával dobálózol. Mint a roma, amelyik sosem fogja megérteni, hogy nem azért kerül börtönbe, mert cigány, hanem azért, mert ellopta a tyúkot. Senkit nem érdekelne, hogy kinek mi zajlik a hálószobájában, amíg csak róla van szó. Homofób az, aki már azért betöri a fejed, mert egy saját nemedhez tartozónak fogod a kezét. Akit a puszta létezésed ténye is irritál. Az viszont, aki mindaddig nem foglalkozik a nemi identitásoddal, amíg a mindennapjaidba bele nem akarsz vonni egy másik (és mellesleg nagyon sérülékeny) emberi lényt, az nem homofób. Nem kezdtelek el szapulni a nemi hovatartozásod miatt, érvelni igyekszem, nem pedig bántani téged. Azt pedig bocsásd meg nekem, hogy nem a te lelkiállapotoddal foglalkozom, hanem a gyerek fejlõdését tartom szem elõtt. Sajnos ez egy olyan helyzet, ahol nem lehet bizonyítani, hogy a gyerek személyisége nem sérül jelentõsen. Mindaddig pedig, amíg tabuk nélküli (magyarul: a homoszexuálisok önérzetét figyelmen kívül hagyó, objektív) vizsgálatokkal, kísérletekkel be nem bizonyosodik, hogy tényleg a gyerek érdekeit szolgálja, ha homoszexuális családban nõ fel, addig én továbbra is ellene vagyok a melegek örökbe fogadási jogának. És mindaddig, amíg te nem vagy képes a gyerekek jogát és érdekét helyezni a magad érdekei elé, addig nem is leszel alkalmas szülõnek.
A kérdező hozzászólása: Ez csodálatos! "Nem tudjuk pl. hogy a homoszexuális gyerek valamely szülõje hány százalékban szeretett volna inkább ellenkezõ nemû gyereket a sajátja helyett, és ezért hány százalék támogatta a gyerekét abban, hogy inkább a másik nem viselkedésnormáit kövesse. (Pl. hány kislányra vágyó anyuka adott babát, fakanalat, stb. a kisfia kezébe) " AKKOR VÉGEZZÜNK KUTATÁSOKAT ARRÓL, HOGY HETEROSZEXUÁLIS PÁROK MILYEN SÚLYOS TRAUMÁT OKOZNAK GYEREKEIKNEK - "Attól még, hogy a nevelõotthonok teljesen alkalmatlanok arra, hogy egészséges lelkû, magabiztos felnõttet neveljenek a gyerekekbõl, attól még nem lehet õket bárkinek odaadni, csak hogy kikerüljenek onnan. A gyerek érdeke az elsõ, nem pedig a homoszexuálisok önérzete." Bárkinek nem! Csak olyannak aki mindenféle szempontból egészséges körülményeket tud neki biztosítani, ha ezt egy azonos nemû pár tudja megtenni, akkor nekik. A nagy homofóbia az amelyik inkább elnyomja a homoszexuálisok egyenjogúságát (önérzetrõl szó nincs) de a gyerek érdekei nem érdeklik!
Szerintem a homoszexualitás egy betegség. És azért kell kirekeszteni õket mert természetellenesen viselkednek. Valahol még ma is megkövezik az ilyeneket, mert ott még nem divat bu-zinak lenni, ezek meg még házasságot akarnak :D Vicc az egész...
A homofóbia valójában arról árulkodik, hogy a társadalmilag kodifikált, s gyermekkorunktól belénk sulykolt maszkulin/feminin identitás nem egyszerûen a biológiai különbségek kulturális kifejezése, hanem egy szerepkívánalom kulturális felerõsítése, kihangsúlyozása, homogenizálása. A tanult nemi identitás egyik szerepe a heteroszexualitás védelme. De miért is kéne a heteroszexuális irányultságot annyi elõítélettel, averzióval, szociális nyomással és fenyegetettséggel megtámogatni, ha az annyira biológiai? Hiszen biológiai és genetikai oka van a homoszexualitásnak, nem pedig döntés kérdése. Ugyanakkor miért kellene a homoszexuális embernek "hetero szerepjátékot" ûznie? Legyenek simán élettársak, de a házasság maga férjbõl és feleségbõl áll. Érzésem szerint, ha valaki meleg és azt az utat válassza (ami nem baj), akkor ne akarjon a társadalmilag elvárt hetero szerepekben tetszelegni.
házasságot köthetnének, csak a gyerekneveléstõl kicsit tartózkodjanak ...
Nem értem, hogy lehet a meleg kapcsolatot egy asztalon említeni a pedofíliával. Ez is egy olyan hülyeség, mint amikor azt ordibálják, hogy ha a melegek házasodhatnak, akkor a következõ lépés az, hogy kötelezõvé teszik, hogy mindenki legyen meleg. Logikus ez?
Kedves ArchLord! Egy leszbikus illetve meleg párkapcsolat két felnõtt ember önkéntes beleegyezésén alapul. Az hogy õk is mint házastársak szeretnének élni, és Isten színe elõtt megesküdni hogy tisztelni és szeretni fogják egymást...stb neked semmi közöd, fõleg hogy még csak nem is ismered õket (még ha ismernéd is õket, akkor sem lenne) A pedofília pedig egész más dolog. (de merem remélni ezzel tisztába vagy)
A fent említett buzeelány, szerintem ettõl érzi magát különlegesnek, h õ buzee (egy szégyenfolt nem lehet különlegesség, szvsz). Valamint nem tudom, miért kell erõltetni a buzeeházasságot. Már minden normális értékrendet arcon kell köpni és a viszályára fordítani? Lassan a pedofília is elfogadott lesz? Én már ezen se csodálkoznék...
1. A fenti leszbikus nõ válasza kitûnõen mutatja hogy sok meleg egyáltalán nem akarja elfogadtatni magát a társadalommal (pedig tõlük állandóan ezt halljuk), ahogy a melegfelvonulás vagy éppen a melegolimpia célja sem ez. Elõbbi a szervezõk számára csak egy bevételforrás mint az összes többi szabadtéri rendezvény (azért kell ott minél polgárpukkasztóbban viselkedniük hogy ezáltal is beszéljenek róluk ami plusz reklám a rendezvénynek -> több résztvevõ meleg -> több bevétel a szervezõknek), utóbbi pedig önmaguk szándékos elkülönítésével csak fokozza a melegekkel szembeni idegenkedést. Épeszû melegek egyiken se vesznek részt. 2. Én nem utálom a melegeket, csak az olyan embereket (akár férfi, akár nõ, akár meleg akár nem) akik így fennhordják az orrukat mint ez a fenti leszbikus nõ és majdhogynem a képedbe vágják hogy õk mennyivel f.szábbak. 3. A kérdezõ csak egy provokátor (de lehet hogy ez az állítólag leszbikus nõ is).
Kedves leszbikus nõ! Igazad van, csak az a baj, hogy ezzel a fajta "nektek végetek, leigázzuk a földet és kampec" stílussal nem éppen azt segíted elõ, hogy az emberek hajlandóak legyenek megérteni, és elfogadni, hogy vannak emberek, akik a saját nemükhöz vonzódnak, hanem pont az ellenkezõjét. Ez a típusú hozzászólásod olaj a tûzre és csak arra jó, hogy tovább menjen a b*zizás és a gyûlölködés. Egy picit talán neked is át kéne értékelned a melegséghez való hozzáállásodat. Vonulj fel, légy büszke arra aki vagy, szeresd a barátnõdet, de ne akard mindenáron vissza adni a sérelmeidet, mert ennek így sosem lesz vége.
Kedves HETERÓK! :) Tetszik nem tetszik egyre több országban engedélyezik a melegházasságot, elõbb vagy utóbb itt is engedélyezik majd! (ha leugrasz egy hídról hogy megakadályozd vagy a tüntetõket bántalmazod, beszólogatsz nekik akkor sem érsz el semmit!) A melegek igenis fel fognak vonulni, akármennyire is undorító ez nektek. A fenenagy igazságotokkal semmit nem birtok maximum csak a szájatokat jártatni. MELEGEK VOLTAK VANNAK ÉS LESZNEK IS!:D A kihalás nem fenyegeti a melegeket, mert minket heterók nevelnek fel ;) a heterók többségben vannak, szóval egyre több meleg lesz! (miattatok kedves heterók) :) üdv: egy leszbikus nõ
Az, hogy miért rekesztik ki õket, miért nem értik meg, hogy a szexualitás nem döntés kérdése. Erre vonatkozóan nem akarok írni semmit. Hátha egyszer a társadalom eljut egy olyan szintre, hogy képes lesz felfogni ezt az egészet. Egyébként, akik annyira oda vannak, hogy fúúúj bu-zik és dögöljön meg mind, hát azoknak kívánom, hogy egyszer a szeretett gyermekük álljon eléjük és mondja a szemükbe, hogy meleg. Mindegy. A lényeg, hogy korábban valaki ezt írta: "Én csak a gyerekeket sajnálom, akiket homárok kezébe adnak. Ha azt látja, úgy nevelkedik, hogy két apja, vagy két anyja van, akkor azt fogja hinni, hogy ez a normális." Én meg tudjátok, azokat a gyerekeket sajnálom, akiket a hetero apukájuk vagy, anyukájuk részegen félholtra rugdos, meg azokat, akiket a tini anyukájuk miután titokban megszüli, egy bokorba vagy kukába dugja, hogy ne derüljön ki mi történt. Egyébként meg nagyon különös, hogy senkinek nem esik le, hogy a meleg embereket is hetero szülõk nevelték. Hogy lehet, hogy mégis melegek lettek? Nem sántít egy kicsit. Ez az egész felvonulás meg, hát nem is tudom. Talán nem vonulnának fel, ha nyugodtan végig sétálhatnának az utcán kézen fogva, vagy nyugodtan élhetnének együtt úgy, hogy a szomszédok ne beszélnének róluk úgy mint egy utolsó [email protected]ól, vagy ha anélkül vásárolhatna a boltba, hogy egy "értelmes" fiatalember ne dörmögné el magát a háta mögött, hogy hülye bu-zi. (Mind megtörtént.) Egy meleg fiú apukája.
A társadalom nem rekeszti ki a melegeket, sõt nagyon is tolerálja a "másságot". A kérdést úgy is fel lehetne tenni, hogy a melegek miért provokálják a társadalmat?Gondolok itt a különbözõ meleg felvonulásokra! A házasság intézménye két különbözõ nemû emberrõl szól!
Kérdezõ, 18:37: "Igen sok mindenben, de nem a szexuális irányultságban. (Ebben az esetben ha úgy lenne, nem is lenne mirõl beszélnünk, hiszen nem lennének homoszexuálisok)" Az a baj ezzel az egésszel, mint az etnikai kisebbségek problémájával. Amint valaki nyíltan beszélni kezd a kérdésrõl, méhkasba nyúl, és könnyedén megkaphatja a nyakába a stigmákat: "homofób", "kirekesztõ", stb. A tudomány mai állása szerint még nem tudjuk pontosan, hogy miért válik valaki homoszexuálissá, és mivel a melegek nagyon erõteljesen kikérik maguknak, hogy a homoszexualitást szexuális zavarként kezeljék, éppen ezért nem is lehet kutatásokat végezni ebben az irányban. Nem lehet tehát megvizsgálni, hogy a felnõtt homoszexuálisok hány százalékát érte pl. valamilyen szexuális trauma gyerekkorában, sem azt, hogy milyen volt a kapcsolatuk a szüleikkel. Éppen ezért sajnos nem tudom neked kutatási adatokkal alátámasztani, hogy igazam lenne. Az azonban tény, hogy a gyerekkorban átélt tapasztalatok, traumák, a családban látott minták, az átélt élmények - jók és rosszak egyaránt - hatással vannak az ember felnõttkori szexuális életére, és bizonyíthatóan szerepet játszanak az esetleges szexuális devianciák kialakulásában is. (Pl. az, akibe bûntudatot nevelnek a szülei, az nagy valószínûséggel felnõttkorában szívesebben játszik majd szado-mazo játékokat, de pl. az olyan súlyos szexuális zavar, mint a pedofília is minden esetben visszavezethetõ gyerekkori traumákra) Persze a homoszexuálisok tûzzel-vassal tiltakoznak az ellen, hogy õket szexuális deviánsnak nevezzék. Te azt írod, a homoszexualitás nem a mintakövetés hatására alakul ki, hiszen akkor nem is létezhetne, mivel a homoszexuális embernek is hetero apja és anyja van. Ez így igaz. Azonban az a hetero apa és anya viselkedését, nevelési módszereit, és a család mûködését, a mûködés jellegét nem vizsgálták meg. Nem tudjuk pl. hogy a homoszexuális gyerek valamely szülõje hány százalékban szeretett volna inkább ellenkezõ nemû gyereket a sajátja helyett, és ezért hány százalék támogatta a gyerekét abban, hogy inkább a másik nem viselkedésnormáit kövesse. (Pl. hány kislányra vágyó anyuka adott babát, fakanalat, stb. a kisfia kezébe) A gyerek meg akar felelni a szüleinek. Ha ez nem sikerül neki, a kudarcélményt felnõtt korára is magával viszi. Felnõttkorban pedig többek között a saját szexuális életében, szexuális játékokban dolgozza fel. És ha ebbõl az irányból közelítjük meg a homoszexualitást, feltételezhetjük, hogy mindez arra is igaz lehet. Az a baj, hogy amíg a homoszexuálisoknak a saját önérzetük a legfontosabb, addig képtelenség úgy megvizsgálni ezt a kérdést, hogy az ember ne ütközzön tabukba. Márpedig amíg nem lehet biztosan kimondani azt, hogy a homoszexualitás kialakulásában nem játszanak szerepet külsõ tényezõk (nem lehet ez irányban kutatásokat végezni), addig nem lehet azt állítani, hogy a homoszexualitás nem szexuális zavar. Addig pedig minden egyes homoszexuális családban nevelkedõ gyerek kísérleti nyúl. "Mintha nem hallanánk tönkrement heteroszexuális családokról, mintha nem lennének beilleszkedési problémák." De igen, vannak rosszul mûködõ heteroszexuális családok. Ettõl függetlenül nem õket kellene példának venni akkor, amikor egy gyerek érdekeit vizsgáljuk. Attól még, hogy vannak nehéz helyzetben nevelkedõ gyerekek, attól még örökbe adáskor nem lehet figyelmen kívül hagyni az örökbe fogadó család anyagi helyzetét. Attól még, hogy vannak alkoholista szülõk, nem lehet alkoholistának örökbe adni egy gyereket. Attól még, hogy a nevelõotthonok teljesen alkalmatlanok arra, hogy egészséges lelkû, magabiztos felnõttet neveljenek a gyerekekbõl, attól még nem lehet õket bárkinek odaadni, csak hogy kikerüljenek onnan. A gyerek érdeke az elsõ, nem pedig a homoszexuálisok önérzete.
A kérdező hozzászólása: esetleg közeli barát, ha mosolyogva teszi akkor jelentheti azt, hogy állítsd le magad. de a fenti szövegkörnyezetben azt jelenti, hogy a válaszoló, magasabb rendû lénynek gondolja magát a kérdezõnél és van annyira antiszociális, hogy arra kívánja rábírni õt, hogy vessen véget az életének, hogy ne kelljen azzal a kérdéssel szembesülnie, ami neki nem tetszik. Ezt én itt lezártam! A vélemény nyilvánításnak van egy bizonyos határa!!!!!
Ha neked azt mondják hogy "kösd fel magad!" az nem rábírás mivel nem meggyõzni próbálnak arról hogy tedd meg, hanem vélemény arról a személyrõl akinek mondják. Hogy lehet így félreérteni...
"És teremté Isten Ádámot és Bélát"... ja, bocs, nem is ez van a Bibliában. Isten férfinak és nõnek teremtette az embert. Ha tetszik, ha nem. És azért, hogy egymást keressék. Kész. Aki ezt nem tudja elfogadni, az Isten ellen vétkezik. Hozzáteszem, nem a bûnöst utálja Isten, hanem a bûnt. Nem a homoszexuálist, hanem azt, hogy ezt gyakorolja.
Külön kellene választani a homoszexuálisok házasodási és örökbefogadási jogát. A házasság kettejükrõl szól. Bejegyzett élettársi kapcsolatot tudtommal már ma is létesíthetnek, így közel azonos jogokat kapnak, mint egy hetero házaspár. Az örökbefogadás azonban egy másik kérdés. Ott már nem csak a homoszexuálisokról szól a történet, hanem egy gyerekrõl is, az õ életérõl, mindennapjairól. Lehet olyan kutatási eredményekkel jönni, amelyek állítólag azt bizonyítják, hogy a gyerekre nincs hatással a szülõk nemi identitása, de erre én azt mondom, hogy sokkal régebbi, és sokkal alaposabb kutatások bizonyították azt, hogy a gyerek a szüleiben mintát lát, és a viselkedésében ezt a kintát követi. Ezért van az, hogy pl. az az ember, akinek a szülei gyerekkorában sokat veszekedtek, nagy valószínûséggel felnõtt korában maga is veszekedéssel igyekszik majd megoldani a problémáit. Alkoholista szülõk gyereke nagyobb százalékban lesz maga is alkoholista, és az a gyerek, akit vertek nagyobb valószínûséggel maga is verni fogja késõbb a gyerekét. És ez csak az érem egyik oldala. A másik oldalon ott vannak a mindennapok, amelyek során a gyerek is stigmákat kap a "szülei" révén, ami okozhat nála beilleszkedési és viselkedési zavarokat. (Mert a kortársai céltáblájává válik.) Arról nem is szólva, hogy gyerekként csak az egyik nem mindennapjait ismeri meg, ha pl. két férfi neveli, akkor nem lesz jelen az életében a nõi minta. Így nehezen sajátíthatja el a férfi-nõ kapcsolat jellemzõit, mert ahelyett, hogy a szülõi mintákra támaszkodna, mindezt a külvilágból kell megismernie. Vannak olyan homoszexuális emberek, akik talán képesek lennének mindezt szem elõtt tartani a gyerek érdekében, és létrehozni egy olyan helyzetet, hogy a gyerek elõtt legyen anya/apa kép is, és ideális családmodell is, de sajnos ez csak elenyészõ százalék. Örökbe adáskor minden esetben a gyerek érdekei az elsõk. Kizáró tényezõ lehet pl. az anyagi helyzet, pedig kevés pénzbõl is fel lehet nevelni egy gyereket nagy szeretetben, és még az is jobb neki, mint gyermekotthonban felnõni. Mégsem fogadhat örökbe az, akinek nincs elég pénze rá. Ugyanez igaz a homoszexuális családokra is. A gyermekotthonnál ideálisabb helyzet ugyan (mert annál MINDEN ideálisabb), de KÖZEL SEM a legideálisabb. Végül, ha megkérdezzük a gyerekeket magukat, ki milyen családban szeretne felnõni, mindegyik ugyanazt mondja: ahol egy apuka, és egy anyuka van. Azok is ezt mondják, akik valamilyen oknál fogva csonka családban élnek. Az emberiség évezredek óta úgy neveli az utódait, hogy mindkét fél részt vesz az utódnevelésben. Nem véletlenül van ez így. Így a legjobb a gyerekeknek. Az, aki ezt nem képes belátni, az nem a gyerek érdekeit nézi, hanem a sajátját.
Amúgy érdekes, hogy az egészéves heteroparádé az ország egész területén (Éppen csak nem dugó párocskák a parkokban stb.) senkit nem zavar. Míg egy meleg pár nem csókolózhat nyilvános helyen. (Leszbikusok eseten mert egy rakat totálisan eltévedt pasi fog... nem folytatom. Férfiaknál mert azzal jönnek hogy FÚÚÚÚÚÚJ.) ...
A kérdező hozzászólása: "Miért nem akarnak csak négyszemközt melegek maradni, miért akarják hivatalosan is a társadalomra kényszeríteni, hogy elfogadják õket? Nah, szerintem ez az undorító. Az emberek lehetnek toleránsak, " az elõbújást, az önmaguk elfogadását segíti elõ, s ehhez társul a világnak való megmutatkozás, a színes karneváli forgatag felszabadult hangulata. "de joguk van hozzá, hogy véleménnyel, esetleg negatív véleménnyel legyenek mások iránt..." nem a homoszexuális cselekedeteket kell tolerálni, hanem azt, hogy aki homoszexuális azt nem érheti semmiféle hátrány! Véleményt nyilvánítani szabad, meg is teszik ezt mindenféle emberek a felvonuláson. Azonban a negatív vélemény kinyilvánításának szabadsága nem korlátlan. Amikor már a negatív vélemény olyan formában jelenik meg, hogy akár halált okozó testi sértést is magában foglal (ha valakit egy féltéglával fejbe dobnak) akkor az már egy másik intézmény. (Érdekes, hogy nem nagyon hallom, hogy milyen büntetést kaptak azok az emberek akik ilyen cselekedeteket hajtottak végre a Budapesti Prideon)
A kérdező hozzászólása: "és akkor itt vannak a melegek. Adott a házasság téma. A házasságot a társadalom találta ki, visszamenõleg évezredekkel ezelõtt már. Hagyományosan férfi-nõ kapcsolatra. A társadalom ezt fogadja el, plusz azt, hogy egy meleg párnak ne legyen gyereke, mert társadalmilag nem elfogadott. " TÉVEDÉS! A házasság bevezetéséhez, nem kell, hogy a társadalom elfogadja. ti. ha holnap a többségi társadalom azt mondja, hogy nem kell nyugdíj vagy egészségügy attól még az államnak kötelessége ezeket az intézményeket fent tartani. A kérdésben leírtam: a házasság intézményének védelme az, hogy az állam fent tartja ezt az intézményt, alkotmánybíró szerint. Miért kell kiközösíteni a melegeket, miért nem köthetnek tehát a melegek házasságot Magyarországon? (Spanyolország is erõs Keresztényi gyökerekkel rendelkezik, maszkulin, patriarchális történelemmel mégis köthetnek házasságot az azonos nemû párok Spanyolországban)
Én csak a gyerekeket sajnálom, akiket homárok kezébe adnak. Ha azt látja, úgy nevelkedik, hogy két apja, vagy két anyja van, akkor azt fogja hinni, hogy ez a normális. Nincs nagyobb befolyásoló erõ, mint a szülõk életvitele. Miért kell egyáltalán gyerek nekik? Nekem semmi bajom a melegekkel, de ha a természet megfosztja õket a gyermekáldástól, akkor törõdjenek bele, és ne akarjanak tönkretenni egy egészséges kicsi gyereket is. (Had mûködjön már a szelekció, ha nem tudnak örökíteni géneket, akkor a téves eszméiket se tudják tanítással továbbadni, mert ehhez nincs joguk.) A másik meg, hogy egyre több pár gondolja úgy, hogy nem akar házasodni, mert nekik nem kell a papír, nekik elég összekötõ kapocs a szeretet, ami köztük van. Ezzel szemben miért akarja egyre több meleg pár, hogy legyen papírjuk? Miért nem akarnak csak négyszemközt melegek maradni, miért akarják hivatalosan is a társadalomra kényszeríteni, hogy elfogadják õket? Nah, szerintem ez az undorító. Az emberek lehetnek toleránsak, de joguk van hozzá, hogy véleménnyel, esetleg negatív véleménnyel legyenek mások iránt, olyanok iránt, akik nem normális, természetellenes cselekedeteikkel vonják magukra a figyelmet...
> Miért kell a társadalomból kirekeszteni a melegeket? Amennyire én látom egyáltalán nincsenek kirekesztve. > Miért nem köthetnek azonos nemûek házasságot Miért kellene házasságot kötniük? Ha együtt akarnak lenni, legyenek együtt. Miért kéne ehhez papír? > miért nem fogadhatnak örökbe, leszbikus párok miért > nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítés programban? Azért mert természetellenes lenne.
Szerencsétlen gyerekeknek nem elég baj az, hogy nincsenek szülei? Még azzal is verje a sors, hogy homárok nevelik?
A kérdező hozzászólása: " Lehet olyan kutatási eredményekkel jönni, amelyek állítólag azt bizonyítják, hogy a gyerekre nincs hatással a szülõk nemi identitása, de erre én azt mondom, hogy sokkal régebbi, és sokkal alaposabb kutatások bizonyították azt, hogy a gyerek a szüleiben mintát lát, és a viselkedésében ezt a mintát követi. " Igen sok mindenben, de nem a szexuális irányultságban. (Ebben az esetben ha úgy lenne, nem is lenne mirõl beszélnünk, hiszen nem lennének homoszexuálisok) Mellesleg olyan íze van ennek a szövegnek mintha ez a heteroszexuális társadalom megvalósította volna a civilizáció tökéletességét, csak annyi baj van ezzel a civilizációval, hogy a melegeknek jogot kellene adni arra, hogy házasodhassanak, örökbe fogadhassanak, emberi reprodukcióra irányuló eljárásban alanyok lehessenek. Mintha nem hallanánk tönkrement heteroszexuális családokról, mintha nem lennének beilleszkedési problémák. (Kitty) " Végül, ha megkérdezzük a gyerekeket magukat, ki milyen családban szeretne felnõni, mindegyik ugyanazt mondja: ahol egy apuka, és egy anyuka van. Azok is ezt mondják, akik valamilyen oknál fogva csonka családban élnek. Az emberiség évezredek óta úgy neveli az utódait, hogy mindkét fél részt vesz az utódnevelésben. Nem véletlenül van ez így. Így a legjobb a gyerekeknek. Az, aki ezt nem képes belátni, az nem a gyerek érdekeit nézi, hanem a sajátját." Tehát az a gyerek érdeke, hogy inkább maradjon árvaházban, állami gondozásban, de azonos nemû pár nem fogadhatja örökbe. Nagy probléma, hogy Magyarországon több ember hal meg, mint amennyi megszületik, de leszbikus pár nem vehet részt mesterséges megtermékenyítésben.
A kérdező hozzászólása: "ja, bocs, nem is ez van a Bibliában. Isten férfinak és nõnek teremtette az embert. Ha tetszik, ha nem. És azért, hogy egymást keressék. Kész. Aki ezt nem tudja elfogadni, az Isten ellen vétkezik. Hozzáteszem, nem a bûnöst utálja Isten, hanem a bûnt. Nem a homoszexuálist, hanem azt, hogy ezt gyakorolja." úgy szeretem, hogy nyilatkozunk arról, hogy ISTEN mit szeret és mit nem, és azt hogy mi célja volt a teremtéssel....és aki nem tudja elfogadni, hogy embertársa megmondja neki, hogy ISTEN miért teremtette az embert, ISTEN mit szeret, mit utál, az ISTEN ellen vétkezik.
Egyetértek 18:42. Senkit nem fogsz meggyõzni az igazadról, kérdezõ. A melegek megérdemlik, hogy kiszelektálódjanak. Nem kell nekik gyereket adni, nem kell házasság sem. Ami természetellenes, és rossz példát mutat.
A kérdező hozzászólása: Az nem vélemény! Az egy cselekedetre való biztatás, rábírás.
"Azoknak az embereknek akik túlléptek egy bizonyos határt és a kérdezõt öngyilkosságra szeretnék rábírni ajánlom, hogy ismerkedjenek meg a büntetõtörvénykönyv 168.§ tartalmával: 168. § Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bûntettet követ el, és öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ." Te súlyosan félreértetted a törvényt barátom :D Ez arra vonatkozik aki rá akar beszélni valakit az öngyilkosságra ("gyerünk tedd meg, ezen a világon nincs miért élni") nem arra aki a véleményét mondja ki valakirõl (pl. "kösd fel magad!") :D
A kérdező hozzászólása: Azoknak az embereknek akik túlléptek egy bizonyos határt és a kérdezõt öngyilkosságra szeretnék rábírni ajánlom, hogy ismerkedjenek meg a büntetõtörvénykönyv 168.§ tartalmával: 168. § Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bûntettet követ el, és öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.
Kérdezõ, hiába érvelsz itt az embereknek bárhogy is, aki pártolja, az pártolja, aki nem nem. Az utóbbiak így se-úgy se fogják elfogadni, amit írsz (vagy felfogni), az elõbbieknek meg mindegy. Hidd el, egyszer a magyar társadalom is eljut arra a szintre, hogy a melegek is házasodhatnak, fogadhatnak örökbe gyermeket, lesz béranyaság, és mesterséges megtermékenyítés is. Nem mostanában lesz, de a nyugati minta alapján elkerülhetetlenül be fog következni. Addig meg... nem sok értelme van okítani az intoleráns homofóbokat, akiknek még az sem jut el az agyáig, hogy a házassági szerzõdésnek mi az értelme (túl azon, hogy valaki hetero-vagy homoszexuális), meg hogy miért is akar valaki gyereket. Mellesleg én hetero vagyok, de marhára nem értem, hogy miért kell EMBEREKET szexuális vonzódás alapján diszkriminálni.
Azt hogy csak hetero pároknak lehessen gyereke nem a társadalom találta ki hanem a TERMÉSZET. Akár hiszed akár nem a felvonulással SOHA nem fogjátok elfogadtatni magatokat a társadalommal. Épp ellenkezõleg. De ahogy elnézem ez titeket egy cseppet sem zavar.
Én hetero beállítottságú anya és feleség vagyok..Semmi bajom a melegekkel, hiszen van nekem is ilyen ismerõseim..Tisztelem és becsülõm õket, de konkrétan azért becsülõm õket, mert õk maguk is tisztábban vannak avval, hogy ahogy élnek az nem a megszokott, reális élet..Tudják, hogy a fajfenntartás érdekében nem helyes ha azonos nemûek élnek együtt.Így õk elfogadják, hogy bár melegek, de nem szaporodnak, és nem görcsölnek, hogy gyerekük legyen..Magukért élnek, és nem akarnak senkit sem a különc életük miatt tönkre tenni.. HA valaki vállalja hogy leszbikus és meleg az rendben van.Éljen úgy ahogy szeretne..de ne akarjon már minden olyan embert megváltoztatni aki ezt nem tartja normális dolognak..Ne akarjon egy olyan társadalmat ahol egyre több divatozó meleg vagy leszbi van.. Én mint írtam toleráns vagyok ilyen téren, de soha nem támogatnám õket hogy házasodjanak, vagy gyereket adoptáljanak..Ha meleg akar lenni, tegye, de ne akarja a megszokott felfogást megváltoztatni.. Csak megjegyzem: Bár nem vagyok vallásos ember de bizony én is ezt mondom.Isten Ádámot és Évát teremtette meg..és ennek oka is volt..
azért mert ez az állapot abnormális. Ez egy betegség. Nincs helye a természet törvényei és élõlényei közt ilyen embereknek. Gondolj csak az állatokra ott sem tûrik meg azokat akik a saját nemükhöz vonzódnának. örökbefogadás...szerencsétlen gyerek sérülne mentálisan. SOHA nem szabadna engedni
"akkor is gondolkozz el azon milyen lehet annak a gyereknek akinek két apja van :O" Pláne ha a gyereknek egyszer éjjel fáj a foga, felébred és épp rájuk nyit miközben seggberakják egymást!
A kérdező hozzászólása: Dal a fiúról akinek két apuja van: http://www.melegvagyok.hu/tolerancia_kisfilmek "Aki meleg vagy leszbi az vállalja ennek következményeit.Nem kötelezõ a társadalom tagjává válniuk.. A kirekesztést önmaguknak köszönhetik.. Amúgy meg miért kell egy melegnek világgá kiabálnia, felvonulásokat rendeznie??" éppen azért kell felvonulást rendezni, hogy ne legyen kiközösítve, az hogy a társadalomban ki milyen helyet akar elfoglalni azt te nem mondhatod meg neki, ha a társadalom része akar lenni, akkor azt nem lehet megtiltani, épp ez az a gondolkodásmód ami ellen küzdeni kell. "Ne kelljen már papír nekik arról, hogy bu^zik... -.-" :-) nem arról kell, hanem arról, hogy házasok, ennek vagyonjogi és családjogi következményeivel. "Mert az általuk nevelt gyerek is ki lesz nézve" -Toleranciára nevelés! " Félõ, hogy belõle is meleg lesz, hiszen ezt látja példának.. Márpedig egy egészséges gyerekbõl ne neveljenek már meleget" -Nem ettõl lesz valaki homoszexuális, hogy ezt látja a tv-ben. Nem lehet elkapni attól még, hogy elmegy melletted egy homoszexuális az utcán nem leszel az. Kutatások kimutatták, hogy nem lettek nagyobb százalékban homoszexuálisok azok akiket homoszexuálisok neveltek. (egyébként ha így lenne, hogy a gyerekek azt a példát követik amit a szüleiknél látnak, akkor hogyan alakulhatott volna ki a homoszexualitás?)


Miért van az, hogy amit a fidesz csinált pár éve az akkor jó volt, most meg ha más csinálja azt akkor rossz? Miért nem gondolkoznak azon, hogy ők is csináltak ilyet, mielőtt pont ezt szidják?

Gondolok itt kordon bontásra, amikor Orbán bontotta az nemzeti, most pedig kocsma munka, ahogy Tarlós mondta. Vagy mikor kormány tagok képével kampányoltak. Mikor a fidesz csinálta akkor az jó, mikor velük csinálják akkor uszítás.

Legjobb válasz: "nem felejtik el az emberek, hogy pár éve még õk voltak azon az állásponton." Ez egyetlen emberre vagy egy kis csoportra talán igaz, de nagy tömegben hihetetlen módon manipulálhatók vagyunk. Annyi porhintést és agymosást kapnak nap mint nap, hogy bizony elfelejtik még azt is, ami pár hónapja vagy hete történt. :(

"nem felejtik el az emberek, hogy pár éve még õk voltak azon az állásponton." Ez egyetlen emberre vagy egy kis csoportra talán igaz, de nagy tömegben hihetetlen módon manipulálhatók vagyunk. Annyi porhintést és agymosást kapnak nap mint nap, hogy bizony elfelejtik még azt is, ami pár hónapja vagy hete történt. :(
én sem érte, bocsi
Bocs, de ha komoly a kérdés, akkor nagyon naív vagy. (Vagy csak provokatív.) De megpróbálok válaszolni. Azért van, mert mindig azt mondják, ami a saját érdekeiket szolgálja. Konkrétan vigyorogva belehazudnak a képünkbe. Mondok egy példát: Egy autókereskedõ ha megvesz egy autót, minden hibát megtalál és nagy hangon fikázza. Ha eladja, akkor meg dícséri, mintha Rolls Royce lenne. Szerinted miért? :DD
Most mi a kérdésed?
Mert nem Fidesz van, meg nem Fidesz, hanem kormánypárt, meg ellenzék. Amit ellenzékként mondasz, kormányként homlokegyenest mást csinálsz. A szocik most is qrva jókat mondanak, csak éppen nyolc évig bsztak bevezetni. Ellenzékben a Fidesz is baromi jókat mondott, meg tüntetett, aztán õ maga vezette be ami ellen tüntetett. Amíg nincs felelõsségrevonás, addig ez lesz.
Ez fordítva is érvényes. Üdvözöllek az Igazság Csarnokában.
A kérdező hozzászólása: "Most mi a kérdésed?" Miért kell a hülyét adni ha nem tudsz olyan magyarázatot adni akivel ki lehet õket magyarázni? Vagy csak a szövegértés nem megy? Oda van leírva a kérdés. Mit nem értesz rajta? Érdekes az elsõ válaszoló valahogy megértette.
A kérdező hozzászólása: "én sem érte, bocsi" Mit nem lehet azon érteni, hogy most miért ítél el olyan dolgokat a fidesz amit valaha még õk maguk csináltak? És az elítélés elõtt miért nem gondolkoznak el azon, hogy ez könnyen visszaüt, ugyanis nem felejtik el az emberek, hogy pár éve még õk voltak azon az állásponton.
Mert akkor õk voltak ellenzékben.

Miert van az, hogy az esetek tobbsegeben csaljak egymast a parok, egyszeruen miert nem hagyjak abba a kapcsolatot es kesz?

Ti hogy vagytok vele? Ti is megcsaltatok legalabb egyszer a parotokat?Csok is szamit most.

Legjobb válasz: Ez a gyenge emberek szokása.Én is mindig azon a híven voltam,hogy ha Véletlenül valaki más megtetszene,akkor szakítanék a párommal,de semmiképp sem csalnám meg.De amikor megtetszik valaki más már,akkor az is bizonyítja,hogy a jelenlegi párkapcsolat nem mûködik. Nálam az volt,hogy elromlott a kapcsolatom,és azt hittem,hogy valaki megtetszett nekem.Persze nagyon össze voltam zavarva,úgyhogy inkább szakítottam.Akire azt hittem tetszik,az persze mégsem tetszett,nem is jöttem vele össze,a páromat nem csaltam meg.Sõt eddig még senkit sem csaltam meg,nem is fogok!

Ez a gyenge emberek szokása.Én is mindig azon a híven voltam, hogy ha Véletlenül valaki más megtetszene, akkor szakítanék a párommal, de semmiképp sem csalnám meg.De amikor megtetszik valaki más már, akkor az is bizonyítja, hogy a jelenlegi párkapcsolat nem mûködik. Nálam az volt, hogy elromlott a kapcsolatom, és azt hittem, hogy valaki megtetszett nekem.Persze nagyon össze voltam zavarva, úgyhogy inkább szakítottam.Akire azt hittem tetszik, az persze mégsem tetszett, nem is jöttem vele össze, a páromat nem csaltam meg.Sõt eddig még senkit sem csaltam meg, nem is fogok!
Nem soha. És nem is fogom, ezt ki merem jelenteni. Ez akaraterõ és állóképesség próba. Aki enged a kísértésnek az gyenge mind lelkileg és testileg. Nekem ne mesélje be azt senki hogyha a kapcsolat egyik vagy másik tagja csalja a másikat ott minden rendben van. Ha minden rendben van akkor ilyen nincs. Ha járok egy lánnyal, illetve ha a barátnõmnek nevezem akkor számomra más lány nem létezik. Ez kb olyan hogy 1 személy egy adott idõben csak 1 autót tud vezetni. 22/f
Média?
A kérdező hozzászólása: Tessek?
A kérdező hozzászólása: Csak tudni szeretnem miert van ez. Amugy enis parkapcsolatban elek masfel eve es tudni szeretnem hogy egy atlag kapcsolatban jelen van a megcsalas is?Mert remelem az enyemben nics.
hülyeség ez az esetek többségében.
A kérdező hozzászólása: Akkor vedd ugy ahogy szeretned csak mar normalis valaszokat kernek:-S. Amugy meg sok pasitol hallottam h eleg reg ota egyutt vannak a baratnojukkel es jol elvannak de megis csaljak a baratnojuket. Ok meg azt mondjak ha rakerdezek hogy miert hogy ez a normalis:) )
Na és ezután csodálkozva néznek rám, amiért nem vagyok házasságpárti és nem is akarok ilyesmit. Minek? Az ilyenek miatt nem kell nekem és nem is akarok. Én egyenes ember vagyok, nem bírom ha a hátam mögött csinálnának ilyet. Én sem hazudnék. Az meg hogy folyamat a kapcsolat alatt csalják a párjukat, undorító. Kell a halálnak akkor párkapcsolat. Én legalább nem hazudok és nem csapok be senkit. És nem töröm össze. 20L
Teljes mértékben osztom az utolsó véleményét! Csaltak már meg. A mai napig nem értem ennek az egész megcsalásos dolognak a lényegét? Mire jó, hogyha van valakid, de mással is dugsz? És vannak, akik azt mondják szerelmesek, csak részegek voltak, csak megtetszett nekik hirtelen, stb. idióta kifogások! Amint megtetszene nekem valaki más ÚGY, akkor korrekten szakítanék a párommal, de inkább hagynám a francba, megpróbálnám vele megbeszélni. Magamba letisztázni, hogy mi változott meg, miért vonzódok máshoz. Az esetek többségében úgyis kiderül, hogy fellángolás. Aztán el lehet ezen filozofálni, hogy ha igazán szerelmes az ember, akkor nem tetszik meg neki más, de hát láttam már ilyet, de el kell felejteni azt a harmadik személyt és két lehetõség van, vagy bánod, hogy hagytad menni és a pároddal maradtál, vagy nem bánod, mert minden folytatódik úgy, ahogy eddig. Én mindig is hûséges lány voltam, normális felfogással... És tényleg nem értem mire jó a megcsalás! Csak és kizárólag gonosz emberek tudják megtenni. Én valahogy nem élvezném a másik fájdalmát, amikor megtudja, hogy végig csaltam, vagy csak egyszer... Nem bírnék tükörbe nézni.

Miért nem kíván a párom?

23 éves fiatal, csinos lány vagyok. Igényesen öltözködöm, tisztán tartom magam. Mégis, a másfél éve tartó kapcsolatomban van egy olyan probléma, hogy kb. fél éve a barátom nem akar lefeküdni velem, illetve csak heti vagy kétheti egy alkalommal. E miatt rettenetesen görcsös vagyok, próbáltam már megkérdezni, mi a problémája vagy gondja, de mindig a "sz?nyeg alá sepri a problémát". A fél éves vitatkozások miatt már én is eljutottam arra a pontra, hogy nem kívánom ?t, ha sexelünk is, rosszul esik. De közben folyton azon jár az agyam, hogy miért nem kíván engem... Ez meddig mehet még így tovább?

Legjobb válasz: Csinos vagy, elhisszük, de nem lehet az, hogy le kellene fogynod? Esetleg itt-ott felszedtél pár kilót, és nem a legszebb látványt nyújtod így párod számára? "A fél éves vitatkozások miatt már én is ..." <- most komolyan, miért isvagytok még együtt?

Csinos vagy, elhisszük, de nem lehet az, hogy le kellene fogynod? Esetleg itt-ott felszedtél pár kilót, és nem a legszebb látványt nyújtod így párod számára? "A fél éves vitatkozások miatt már én is ..." <- most komolyan, miért isvagytok még együtt?
gombás vagy..ezvan fogadd el
tedd fel elõször a kérdést magadban hogy egyáltalán szeret e
Én úgy gondolom, hogy nem menthetetlen a dolog. Az viszont nagyon fontos lenne, hogy megbeszéljétek. Ne hagyd, hogy a szõnyeg alá söpörje a problémát. Ülj le vele és addig ne hagyd "békén" amíg õszintén el nem mondja, hogy mi a gond. Felesleges erõltetni addig a szexet, fõleg ha már egyikõtöknek sem jó. Lelki probléma miatt nem jó a szex, csak akkor fog megoldódni, ha megbeszélitek.

Miért nem képes kimutatni a párom a szerelmét? Meg egy másik kérdés: létezik olyan, hogy a problémái miatt hanyagol?

Lehet, hogy jól lehülyéztek majd, de komolyan foglalkoztat mindkét kérdés. Távkapcsolatban élünk. Megszoktam, hogy sokat beszélünk , sms-ezünk és az utóbbi 1-2 hétben elt?nik, néha napokra is. Meg egyébként is kevesebb a kommunikáció. Aztán el?kerül és:bocsi kicsim, fáradt vagyok, meg tudod a problémáim...Õ amúgy is keveset beszél az érzelmeir?l és mióta még kevesebbet, olyan érzés, mintha már nem szeretne. Tényleg, miért fejezi ki magát nehezen és ritkán, ha a szerelmér?l van szó? Tudom, hogy Õ ilyen, százszor elmondta. Azt is, hogy ny?gös és magába fordul, ha gondjai vannak. Vannak itt olyan pasik, akik ilyenek? A ti barátn?tök nem panaszkodik? S érintett lányok:Ti hogyan bírjátok?

Legjobb válasz: Az õ problémái miatt miért Te iszod a levét? Távkapcsolatban az a rossz, hogy nem igazán tudod mikor lép félre. Hiszen nem találkoztok annyit, messzirõl jött ember meg azt mond amit akar. A páromnak is vannak komoly családi problémái,és mégsem hozza fel mentségnek, nem is hozta soha. De nekem is volt ilyen párom, szintén párkapcsolat 220 km távolság. Napokra eltûnt, de akkor már kihülõben voltak az érzelmeink is, másfél évnél járhattunk, kiderült már fél éve másik barátnõje volt. :) Vigyázz vele, kérdezz rá, hogy mit gondol a kapcsolatotokról, hogy szeret-e még téged. A problémákra lehet keresni közösen megoldást, ha menthetõ mentsétek. De javaslom a közelebbi srácok keresgélését. Sok sikert a kapcsolatodhoz!

Az õ problémái miatt miért Te iszod a levét? Távkapcsolatban az a rossz, hogy nem igazán tudod mikor lép félre. Hiszen nem találkoztok annyit, messzirõl jött ember meg azt mond amit akar. A páromnak is vannak komoly családi problémái, és mégsem hozza fel mentségnek, nem is hozta soha. De nekem is volt ilyen párom, szintén párkapcsolat 220 km távolság. Napokra eltûnt, de akkor már kihülõben voltak az érzelmeink is, másfél évnél járhattunk, kiderült már fél éve másik barátnõje volt. :) Vigyázz vele, kérdezz rá, hogy mit gondol a kapcsolatotokról, hogy szeret-e még téged. A problémákra lehet keresni közösen megoldást, ha menthetõ mentsétek. De javaslom a közelebbi srácok keresgélését. Sok sikert a kapcsolatodhoz!

Miért van az hogy az olyan kérdésekben, mint:miért nem törődik velem a párom, nők kérdeznek?

Eddig még csak n?kkel,lányokkal asszonyokkal "találkoztam"ezen az oldalon akik feltették ezt a kérdést,vagy hasonlót.Ez valyon miért van?Egyszer sem hangzott férfiaktól olyan,hogy nem mos nem f?z,nem takarít,nem neveli a gyereket,stb sorolhatnám még.....

Legjobb válasz: Ez nem törvényszerû,de a környezetemben megfigyeltem,hogy házasság és/vagy gyerek után a férfi lazábbra veszi a figurát illetve a nõknek nõnek az elvárásaik.(pl.: a férj többet legyen otthon, segítsen a gyerek nevelésben és a házimunkában). A nõ ideges mert mindent neki kell végezni, a férfi munka után viszont inkább kikapcsolódna,ebbõl lesz a nagy családi konfliktus helyzet,ami miatt a legtöbb férfi még kevesebb idõt tölt otthon.Az én környezetemben ez a helyzet.Azt hozzá tenném még,hogy szerintem a nõk többsége sem törõdik a párjával. Sok férfinek idõ kell míg feldolgozza, hogy férj és/vagy apa. Nálunk minden rendben van. Ha a segítség kell nekem a párom segít pl. a házimunkában,ha meg autót szerel és neki kell segítség akkor segítek neki. :) "Kettõn áll a vásár." Úgy gondolom több odafigyelés kéne mindkét részrõl,de ebben a rohanó világban nehéz,de meg lehet oldani,ha valaki akarja. Zsu

Ez nem törvényszerû, de a környezetemben megfigyeltem, hogy házasság és/vagy gyerek után a férfi lazábbra veszi a figurát illetve a nõknek nõnek az elvárásaik.(pl.: a férj többet legyen otthon, segítsen a gyerek nevelésben és a házimunkában). A nõ ideges mert mindent neki kell végezni, a férfi munka után viszont inkább kikapcsolódna, ebbõl lesz a nagy családi konfliktus helyzet, ami miatt a legtöbb férfi még kevesebb idõt tölt otthon.Az én környezetemben ez a helyzet.Azt hozzá tenném még, hogy szerintem a nõk többsége sem törõdik a párjával. Sok férfinek idõ kell míg feldolgozza, hogy férj és/vagy apa. Nálunk minden rendben van. Ha a segítség kell nekem a párom segít pl. a házimunkában, ha meg autót szerel és neki kell segítség akkor segítek neki. :) "Kettõn áll a vásár." Úgy gondolom több odafigyelés kéne mindkét részrõl, de ebben a rohanó világban nehéz, de meg lehet oldani, ha valaki akarja. Zsu
Nõ voltam föntebb. S még annyit: ha megvan a babab, a friss anyuka se lát se hall, s nem tud nagyobb, sürgõsebb s fontosabb munkát elképzelni az életben mint "vigyázni" a babát. A férfi nem teszi ezt pláne nem automatikusan és nem úgy mint anya képzelte, s kész a baj!
Sajnos nõknél sokszor tapasztalom (bár én is az vagyok), hogy nem fejezik ki az igényeiket, bajaikat, hanem magukban duzzognak és csodálkoznak, hogy a párjuk nem találja ki mi a bajuk, mi hiányzik nekik. A férfiak arra tudnak reagálni, amit az ember megmond nekik. Érthetõen, nem csak célozgatva. Azzal, hogy mártírként hallgatok csak megzavarom, mert nem tudja mi a bajom, teljesen másképp értékelheti a hallgatásomat. Aztán ha elindult a félreértés/megnemértés lavina az egyre csak rosszabb lesz. Ilyenkor nõk pl. ide irogatnak és a kérdésekbõl kiderül, hogy meg sem mondták már jó ideje a párjuknak, hogy mivel elégedetlenek. Egyszerûen a kommunikáció hiánya okoz rengeteg ilyen helyzetet. (Természetesen most nem az extrém helyzetekrõl beszélek, alkoholista, nem szeret, játékfüggõ, folyamatosan megcsal...)
A 17:25 válasz nem hasznos? Miért? Mi volt benne esetleg unszimpatikus?
Egy nõnek a munkahely mellett is ott van még a család és az elkényelmesedett férje./tisztelet a kivételnek/Sok nõ csak magára számíthat, mert a férj ahozz túl kényelmes, hogy mondjuk elindítsa mondjuk a mosógépet, vagy süssön legalább egy rántottát az éhes gyereknek.Ezért is van sok helyen, hogy a gyerek az anyjához megy oda, ha éhes, vagy szomjas, vagy bármi más.Bezzeg, ha a jó hideg sörrõl van szó?HM..akkor "mindegyik"fitt.Minden tiszteletem azoké a férfiaké, akik ugyanúgy kiveszik a gyereknevelésben, mint a bevásárlásban a részüket.Nem?Ha egy nõ elmehet 3 szakba dolgozni, akkor a férfi miért ne mosogathatna?

Miért szereti jobban a párom magát kielégíteni, és miért nem hagyja hogy mindig én csináljam neki? 30/ff

Pedig régebben nem szokott gond lenni vele, mert amikor kielégítettem mindig elment 2x-3x. Csak utóbbi hónapokban. Nem értem, mért jobb ha magának csinálja mintha én csinálnám neki? Minden csaj jobban szereti magának csinálni akkor is ha nagyon jól csinálják neki???

Legjobb válasz: Én elve klasszisokkal jobban csinálom mint a párom. Meg nekem max 5 perc a páromnak, meg fél óra. Szóval van ,hogy inkább egy könnyed menet jobban esik, mint egy félórás "szenvedés"

Én elve klasszisokkal jobban csinálom mint a párom. Meg nekem max 5 perc a páromnak, meg fél óra. Szóval van , hogy inkább egy könnyed menet jobban esik, mint egy félórás "szenvedés"
Hát nem te vagy Lefety Lóránt, a jó öleb...
A kérdező hozzászólása: Nekem nem kell fél óra, max 5-10 perc. Nagyon ügyes ujjaim vannak. Zongorista vagyok. Jobban csinálom mint õ:)
Kérdezd meg tõle, mi a probléma.Miért nem csinálhatod te.

Külföldön dolgozik a párod? Ha igen miért ment ki, ha nem miért nem?

Kíváncsi vagyok hány család kényszerült rá hogy a férfi/n? elhagyja az országot,hogy eltartsa a családját.

Legjobb válasz: Nem csak a párom hanem én is.Már 6. éve hogy külföldön élünk. Hogy miért mentünk ki? Magyarország már akkor is bizonytalan volt.Meg igazából nem bírtam az embereknek azt a kesergését és savanyúságát.Úgy mászkálnak az utcán mint egy citrom lenne a szájukban állandóan.Rettentõ irigykedõek és rosszindulatúak. Jelenleg 2 gyermekünk van.Viszont még tervezünk egyet vagy kettõt.Ebben az országban ez lehetséges. Nem szándékozunk hazamenni , beilleszkedtünk és a gyerekek is jól érzik magukat itt. Látogatni,nyaralni mindig hazamegyünk Magyarországra. Svájcban élünk.

Nem csak a párom hanem én is.Már 6. éve hogy külföldön élünk. Hogy miért mentünk ki? Magyarország már akkor is bizonytalan volt.Meg igazából nem bírtam az embereknek azt a kesergését és savanyúságát.Úgy mászkálnak az utcán mint egy citrom lenne a szájukban állandóan.Rettentõ irigykedõek és rosszindulatúak. Jelenleg 2 gyermekünk van.Viszont még tervezünk egyet vagy kettõt.Ebben az országban ez lehetséges. Nem szándékozunk hazamenni , beilleszkedtünk és a gyerekek is jól érzik magukat itt. Látogatni, nyaralni mindig hazamegyünk Magyarországra. Svájcban élünk.
Hogy ne lennének savanyúak az emberek, ha egyszer nap mint nap a buszon, villamoson, metrón a sok nyomorultarcú, szenvedû és szomorú emberrel kell találkozni? Nem látni mást, csak hatalmas különbségeket.Nincs meg az aranyközépút.Mindenki ugyanolyan rosszul öltözött és szomorú, szemben a többi öntelt mgamutogató, hivalkodóval.(akiknekvalószínûleg könnyen jött csak a pénze... mert az igazi felsõközéposztállyal ugye az utcákon nem találkozni, ha csak nem a váci utcán...) Arra én is kiváncsi lennék, hogy egyáltalán hogy lehet kijutni Svájcba dolgozni, mert eléggé nehezen engedik be oda a külföldieket...
A barátom ment Ausztriába dolgozni. 1 éve van kint, havi többmilliós fizetése van az itthoni 90 ezerrel szemben. Most keres lakást a határ környékén, én most felvételiztem fõiskolára, ha felvesznek, akkor átjelentkezek arra a környékre, hogy összeköltözhessünk.
Azért kíváncsi lennék arra melóra, ami itthon 90-et fizet, ausztriában meg több milliót... Igaz nem írtad, hogy milyen pénznemben van. Az is érdekes, hogy ezen az oldalon mindenki a savanyúsággal meg a rosszindulatúsággal jön és persze mindig a MÁSIK a savanyú meg a rosszindulatú, közben általánosít is egy jóízût. Úgy látszik ez az oldal az utolsó szigete a vidám és jóindulatú magyar embereknek a savanyúság és rosszindulatúság tengerén.
Szivesen hazalatogatok azert Mo-ra hianyoznak a baratok, ahol felnottem. Sajnos midnen evben nem tudunk menni, mert baromi messzire jottem, a vilag masik vegere. De igyekszem minden 2-3 evben menni csaladostul. Amikor otthon vagyok mar nem veszem fel az emberek savanyusagat, hisz mar azok a dolgok nem idegesitenek, csupan csak jol erezzuk magunkat. Igy h van penz kolteni szuperul lehet magunkat erezni Mo-n.
Szia!Az én férjem Németországban dolgozik 1, 5 éve, egy régi jó barát révén jutott ki.Amikor jött ez a lehetõség, nem volt kérdés hogy elfogadjuk, mivel 3x-át keresi ott az itteni fizetésének.Itt Magyarországon nincs jövõ, egyre rosszabb lesz minden...ha nem ezen az ismerõsön keresztül jutott volna ki, akkor is kiment volna, hiszen már évek óta érlelõdött bennünk a gondolat, hogy csak úgy tudunk egyrõl-kettõre jutni.A párom 4 hetente jár haza, én eközben itthon vagyok a 7 éves gyerekünkkel.Az a célunk, hogy minél elõbb ki tudjunk utána menni, oda tervezzük a további életünket.Ide nem köt minket semmi , albérletben élünk, páromnak szülei nincsenek, én a szüleimmel 3 havonta onnan is tudok találkozni.
Kedves utolso, igen ertheto voltal. Pontosan ezert leptem en is 11 eve. Es tenyleg ez a legnagyobb gondunk, h mit vegyunk szulinapra a kislanyomnak, milyen hazat is epitsunk, hova menjunk nyaralni jovore... Szuleszno, nezz korbe Ausztralia, vagy Uj Zeland, kiemelt hianyszakmak, konnyen adnak letelepedesit.
Én írtam, hogy itthon 90 ezret keresett kint pedig milliókat. Itthon bartender volt és gyakran kellett munkahelyet váltania, kint építkezés vezetõ. Ehhez kapcsolatok kellenek meg egy kis szerencse. Elintézték neki, õ meg élt a lehetõséggel. A pénzt forintban értem. Illetve euróban kapja meg, de itthon amennyit szükséges át szokott váltani, ami marad, azt gyûjti.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!