Találatok a következő kifejezésre: Miért nem olyat, hogy (1025 db)

Vannak itt olyanok akik otthon pókot tartanak? Olyat amely eredetileg nem található meg Magyarországon? Mérges pókot? Miért? Nem félsz hogy egyszer kiszabadul?

Legjobb válasz: Nekem van 16 db madárpókom, mindenféle méretben az alig egy cm-tõl 10 cm-ig. Egyáltalán nem félek tõlük, hanem tisztelem õket. Ha betartjuk a szabályokat ilyen állatok tatása során nem lehet baj (szökés, marás, stb.) Hát félek-e hogy kiszabadul? Nem, aszthiszem nem, félni akkor kell ha már kiszabadult, de akkor is át kell gondolni, hogy hova mehetett: a talajlakók a sötét helyeket (pl: szekrény mögött, ágy alatt) szeretik, míg a fán lakók a szoba legfelsõ részeit részesítik elõnyben. De mint mondtam megelõzés a legfontosabb!! Pl.: ne tegyük õket olyan terráriumba, aminek dróthálóból van a szellõzõje, mert azt egy felnõtt madárpók simán szétrágja, és volt pók nincs pók. Nekem eddig nem volt szökésem (3 éve tartom õket). Nagyon szeretem õket, annak ellenére is hogy nem olyan mint egy kiscica.

Nekem van 16 db madárpókom, mindenféle méretben az alig egy cm-tõl 10 cm-ig. Egyáltalán nem félek tõlük, hanem tisztelem õket. Ha betartjuk a szabályokat ilyen állatok tatása során nem lehet baj (szökés, marás, stb.) Hát félek-e hogy kiszabadul? Nem, aszthiszem nem, félni akkor kell ha már kiszabadult, de akkor is át kell gondolni, hogy hova mehetett: a talajlakók a sötét helyeket (pl: szekrény mögött, ágy alatt) szeretik, míg a fán lakók a szoba legfelsõ részeit részesítik elõnyben. De mint mondtam megelõzés a legfontosabb!! Pl.: ne tegyük õket olyan terráriumba, aminek dróthálóból van a szellõzõje, mert azt egy felnõtt madárpók simán szétrágja, és volt pók nincs pók. Nekem eddig nem volt szökésem (3 éve tartom õket). Nagyon szeretem õket, annak ellenére is hogy nem olyan mint egy kiscica.

Ha létezhet olyan párt ma MO. -n hogy Magyar Kommunista Munkáspárt, akkor olyan miért nem lehet, hogy Magyar Nemzetiszocialista Párt, vagy Magyar Fasiszta Párt? Mi ez a kettõs mérce?

Félre értés ne essék, nem vagyok náci, ellene vagyok a szélsõségeknek bármilyen oldali legyen is.

Legjobb válasz: A Párizsi békeszerzõdésre szoktak hivatkozni, mint a tiltás hivatalos okára, ami eléggé vicces. Egyébként már kommunista sem lehet az új törvények szerint, ezért is változtatott nevet Thürmer pártja és már csak simán Magyar Munkáspárt.

A Párizsi békeszerzõdésre szoktak hivatkozni, mint a tiltás hivatalos okára, ami eléggé vicces. Egyébként már kommunista sem lehet az új törvények szerint, ezért is változtatott nevet Thürmer pártja és már csak simán Magyar Munkáspárt.
Magyar kommunista Munkáspárt nem létezik. Magyar Munkáspárt van, nem lehet benne a nevében, hogy kommunista. Így nemzetiszoci , fasiszta párt sem lehet. Más néven hasonló ideológiával csinálhatnak pártot.
2-es, a Párizsi békeszerzõdés ezek szerint a csehekre nem érvényes ☺. Nincs tiltva az EU-ban a nemzeti szocializmus neve.
A Magyar Munkáspárt szélsõbal. A Cseh Munkáspárt szélsõjobb (vörös zászló + fogaskerék), romaellenes tüntetéseken jeleskedik. Csehországna ma is létezik a "Nemzeti szocialisták - a 21. század baloldala" nevû párt, amely a Cseh nemzetiszocialista párt és a Nemezti baloldal egyesülésével jött létre 2011-ben. Egyébbként a II. VH után 1945-46-ban a Csehszlovákiában A Csehszlovák nemzeti szocialista párt kormánypárt volt és a német és magyar kitelepítéseket hajtotta végre a másik kormányzó pártal a Demokrata pártal. A kommunista pucsig uralkodtak.
A kérdező hozzászólása: Azért bántotta az igazságérzetemet mert ez olyan volt mintha a kommunista diktatúra áldozatai nem kapnák meg ugyanazt a kellõ tiszteletet mint a náci diktatúra áldozatai.
"ugyanis ez elèggé bántotta az igazságérzetemet." mert náci vagy?
a fidesz hozta a törvényt! csak az a baj, hogy nem arra hoztak törvényt, hogy thürmer antidemokratikus kádárista nyulványpártja teljesen megszûnjön! az mszp-t is jobb lett voln megszûntetni, hisz az is a kommunista párt utódja!
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudtam hogy Magyar Kommunista Munkáspárt, de örömmel üdvözlöm ezt az új törvényt akkor, ugyanis ez elèggé bántotta az igazságérzetemet.
Ilyen pártok vannak Magyarországon, csak a nevük nem ez.
LEV 21 - národní socialisté. LEV = levice - baloldal rövidítése (szójáték lev =oroszlán = cseh címerállat) - národní socialisté = nemzeti szocialisták. A cseh párt így definiálta magát az ez évi választások elõtt: A LEV 21 nemzeti szocialisták, politikai párt amely modern felfogásban Edvard Bene¹ hagyományaira épül. Vezetõje Jiøí Paroubek (volt kormányfõ).

Ha Jézus meghalt a bűneinkért, akkor miért kerülhetünk a pokolba? Mármint ez nem olyan, hogy mindenképp kiváltotta nekünk, hogy a mennybe kerüljünk?

Legjobb válasz: Õ kiváltotta a jegyet a mennyországba, de nem akarja rád tukmálni. Azt akarja, hogy te döntsd el, hogy elfogadod-e. Minél elõbb el kell fogadni, mert nem tudja az ember, hogy mikor indul a vonata!

Õ kiváltotta a jegyet a mennyországba, de nem akarja rád tukmálni. Azt akarja, hogy te döntsd el, hogy elfogadod-e. Minél elõbb el kell fogadni, mert nem tudja az ember, hogy mikor indul a vonata!
Olyan ez mintha tegyük fel azt mondanám, hogy adok neked egy húszezrest. De mi kell ahhoz, hogy tied legyen ez a húszezres? El kell fogadnod, el kell venned. Nyilván, ha nem hiszel abban, hogy én létezek vagy a húszezres létezik, akkor nem tudod azt elvenni/elfogadni. Ugyan ez a helyzet Jézussal és az örökélettel kapcsolatban, amit Õ ajánl. El is kell azt fogadnod, ami lehetetlen ha nemhiszel Jézusban, hogy Õ Isten, hogy Õ a Megváltó. <><
De megszaporodtak a humor mókusok. Csak tudnám ezek minek írnak :( Egyébként a válasz az, hogy Jézus áldozata nem a "tuti" üdvösséget szerezte meg nekünk, hanem a lehetõségét. Vagyis ha betartjuk a játékszabályokat, üdvözülünk. Az üdvösség tevékeny hit és kegyelem által érhetõ el.
végre 1 értelmes válasz
Jézus csak mártírkodott. :D Amúgy értem a kérdést, de kár ezen agyalni, a Biblia tele van ellentmondásokkal...
Nem mert Jézus lúzer volt és csak az "eredendõ bûn"-tõl váltotta meg az embereket. Az eredendõ bûnt az okozta, hogy Ádám és Éva evett a tudás fájáról. A tudás nagy bûn. Ha biztosan a mennybe akarsz jutni, akkor mégegyszer meg kel ölni Jézust. (állítólag most a mennyben van, szal necces)
Te ebben hiszel?
Szevasz Doki!/ vagy Üdvözlöm Doktor Úr! - ahogy tetszik. Üdvözlöm az idõközben bekapcsolódott fórumtársakat is! Látom idõközben forummá vált e kérdés. Elnézést kérek a késõi válaszért, sõt további türelmet kérek, amennyiben annak megformálását egy jövõbeni idõpontra halasztom. A napokban a táplálékkiegészítõ bizniszben fellelhetõ parasztvakításban igyekeztem némi leleplezést tenni, és tapasztaltam, amint az üzlet pörgése érdekében felvetéseim lényegi elemeit cenzúrázták. Sajnos ezen kívül, mint versenysportoló, a megterhelés elõtt és után kevés használható szellemi kapacítással rendelkezem, amely megnehezíti, hogy kemény vaslogikával lemossam a pályáról a vitatkozókat. (Nem keresztyéni hozzáállás, tudom jól). Most, azért, hogy a forró kását ne kerüljem teljes mértékben idézem, mely válasz alapján kívánok a közeljövõre nézve kiindulni, és egyben melyik az, aminek cáfolása kapcsán minden kérdésedre/felvetésedre válasszal szolgálnék: "Jézus senkiért nem halt meg.Jézus utat mutatott az abszolut szeretet felé.aki megváltást akar az dolgozzon meg érte, ugyanúgy ahogy Jézus tette önmagáért.dehát sokaknak büdös a meló, ez van...." Itt az elsõ kereszkérdés az, hogy ki állítja ezt: "Jézus senkiért nem halt meg." Üdv.: Negatív Úr
Ja, és egy "apró" bibi: "A keresztény azt vallja, hogy halálunkkor a memóriánk visszaszáll Istenbe, aki elraktározza, és legközelebb "belefújja" megint egy várandós anya méhében levõ magzatba." Ezt honnan szedted? Ilyenrõl még soha nem hallottam a kereszténységgel kapcsolatban. korall
10:55 és 11:08 Igen, azt hiszem értem és tudlak követni. De ez a te hited, a te világképed, amely többé kevésbé logikus, kerek, egész. Azonban Krisztus és a Biblia tanaitól olyan messze vannak, mint ide Jerusálem (vagy az Alfa Centauri, ahogy tetszik :P) Mondd, te kereszténynek tartod magad? korall
kiegészítés azt hiszem nem értetted meg amit írni akartam, a kegyelemmel kapcsolatban. tehát nem végelkeseredésben kapom meg a kegyelmet a felsõbb hatalomtól(ami az igazi önmagam, és neked is), hanem felismerés útján. Képzeld el a jelenetet, amikor megtudod az igazat, és világossá válik benned minden, az összes bûnöddel együtt, ráébredsz a valóra, és megbánsz mindent, mert tudod már az igazat. ugyanúgy megkapod a kegyelmet. S amikor megkaptad, megragad, s onnantól õ vezet utadon. Egyébként tudod te milyen érzés amikor azt kapod? Tudod mire mondják azt, hogy legyen meg a te akaratod? Szerintem arra, hogy legyen meg az igazi Önvalónk akarata, hiszen azok mi vagyok és csak a legjobbat akarja nekünk... :) üdv 25/F
09:23 Azért nem értek veled egyet, mert a hitem szerint a keresztény az egyetlen vallás, ami igazi és aminek valós alapja van (ez persze magánvélemény, pontosabban hit). A kereszténységre nézve a más vallásokkal való összemosódás, más eszmék átvétele sokkal nagyobb veszély, mint ha konkrétan át akarnák téríteni a keresztényeket másik vallásra, és/vagy irtanák õket stb. Ha valami nagyon hasonlót hall az ember, mint amit eddig tudott, akkor hajlamos azt elfogadni, pedig nem igaz (a saját szemszögünkbõl). Ez a kereszténységet, mint eszmerendszert ássa alá és - a saját szóhasználatunkkal élve - mindig csak egy kicsivel "szélesíti meg az utat", mondván amit te is mondasz, hogy "hiszen ugyanarról beszélünk", pedig nem. Amit te mondasz az egy, két esetleg néhány réteg mélységben talán átfedésben van a kereszténység tanaival, de velejében különbözik tõle. Te azt gondolod, hogy a léleknek több lehetõsége van: "...Jézusokká válhassunk mind a földi életünkben, ha ebben nem is, de egy következõben biztosan...", nos, sajnálattal kell közölnöm, hogy a kereszténység egyik alappillére, hogy nincs lélekvándorlás. Te azt gondolod, hogy meggyógyíthatod magadat (ha jól értem azt, amit a szmba adtál, habár én eddig nem így gondoltam: kegyelmet adhatsz magadnak), de ez legfeljebb csak tüneti kezelés, a tényleges gyógyítást, a belsõd átformálását nem teheted meg, ehhez kevés vagy (és vagyok), akármennyire is megalázó. De nem is ezekben van a leglényegesebb különbség, ezek "csak" a hitalaphoz tartozó kérdések. Szerintem a különbözõség gyökerét valahol a dolgokhoz (úgy egyáltalán midenhez) való hozzáállásban, a mentalitásban, a vilgképben kellene keresni (elnézést kérek, nem tudom igazán jól megfogalmazni). Üdv korall + Ha Jézusra céloztál ezzel: "egy ember már megtette. Se nem Osho, se nem José Silva, se Joseph Murphy.", akkor egy kicsit jobban kifejthetnéd, hogy mire gondolsz (az én tudomásom szerint nem igazán mosott össze semmit ;P) Amúgy jól gondoltam, hogy hajlasz a buddhizmus felé?
21:26! köszönöm szépen, hogy kellemes beszélgetõpartnernek tartasz. De kérlek áruld el, hogy miért is értesz velem még kevésbé egyet? Mi az oka? Ugyanazt mondom mint te. Egyébként az összes vallást, és filozófiai irányzatot össze tudnám "mosni". De igaziból nem én, egy ember már megtette. Se nem Osho, se nem José Silva, se Joseph Murphy. Szerintem fontos egy ilyen témáról beszélni, hogy mindenki tisztán láthasson, és egyszerûbbé váljon az itteni élete. Kérlek áruld el a véleményedet, szívesen meghallgatom. üdv 25/F
Kedves Negatív Úr! Nem én voltam, aki írta ezt, amit te kiemeltél, de fontolóra lehet venni. Igaz ez a kijelentés, hogy "nem halt meg senkiért Jézus", erõs lehet egy hívõnek, de nem kell magukra venni, inkább bele kellene nézni a mélyébe. Ugyanis tényleg arról van szó, hogy saját magunktól kell megleljük õt, természetesen van egy "alternatív" lehetõség is, amirõl már én korábban írtam, a kegyelem kérdés kapcsán. üdv 25/F
Kedves Negatív úr! A kegyelemmel kapcsolatban, már Korall nevû hsz. óval letisztáztam. Elfogad és belátom hogy minden embernek szüksége van a kegyelemre hogy megérinthesse a Szentlélek segítõ ereje. Ha végelkeseredés, ha felismerés, teljesen mindegy. A bûnrõl nyilatkoznék ha lehet. Elteltek az évszázadok, minden egyes ember nagyon jól tudja mi a rossz, mik a rossz tulajdonságok, ehelyett mindenki azonosul a bûnnel, nem pedig tesz ellene. Ennek egy oka van, mégpedig a következõ. Az, hogy az ember a testével azonosítja saját magát, s már akaratlanul is önzõ. Tudod szerintem az önzés az eredendõ bûn, ez teljesen egyértelmû. Na de ha ezt tudjuk, ha eddig nem is de most, akkor tudunk ellene tenni most már végképp. Oly sok idõ telt el a gonoszságban, ideje van a fordulatnak. Magunknak kell megtegyük, a cselekedeteinkbõl jön le milyenek vagyunk, a tetteink mutatják meg a valónkat, tehát tegyük a jót. Viszont ha valaki magában "hiszeget" Istenben, és ölbe tett kézzel várja a második eljövetelt, akkor az ne is csodálkozzon. Ami mellesleg lehet itt is van, csak hát tudod vakok az emberek, hiába hiszik, hogy látnak. :P "A keresztény, vagy bárki, aki olvassa a Bibliát, nem tud mást levonni a Jézus Krisztus megállapításaiból, mert az nyílegyenesen megmondja, hogy mi az ember helyzete: bûnös, elveszett. " Minden tiszteletem a tied és kutatásaidé, de kérlek az akkor volt. Akkor volt elveszett az ember. De Jézus Krisztus pontosan a halálával váltotta meg õket a keresztények szerint, tehát már nem az, már képes arra, hogy a bûnt eltolja magától, de nem teszi, és pontosan azért, mert naivan ragaszkodik a materializmushoz, miszerint elveszünk a semmibe halálunk beálltával, s majd Isten feltámaszt mindenkit, hogy megmutassa mi is történt, s miért. Ez nem így van. Magunknak kell végi járjuk az utat, õhozzá. Én még mindig azt mondom, hogy ha valaki azt hiszi, hogy eljön az Úr és rendet rak, majd pedig maga mellé veszi azokat, akik hiszik a létét, az hamis illúziót táplál. Ebben fogan meg az a kijelentésem, hogy le van alacsonyítva az Isten. Nem kellene humanizálni. Örökké van minden, mint ahogyan mi is emberek(nem a testünk), ugyan miért ültetne bárkit is maga mellé? van ideje bõven várni, s nekünk is van idõnk bõven fejlõdni, elérni õt. Egyébként egyetértek veled abban, hogy elõre eltervezett volt a bûnbeesés, teljesen logikus, anélkül hogy juthatnánk el ismét a kiinduló állapotba?! Jól veszem ki az utolsó 2 bekezdésedbõl, hogy vevõ vagy az új dolgokra? hogy te is megvizsgálod a létezõ összes nézõpontot? Vagy tényleg azonosultál a Bibliával, illetve azzal, ahogyan most van magyarázva?! Ezt jó lenne megtudni. Meg fogsz lepõdni, de konkrét könyvet egyetlen egyet olvastam el. Tartalom és lényegi szinten viszont, több filozófiai és vallási dokumentumot is. És észre vettem köztük a relációt magamtól, már majdnem meg is volt a teljes kép, de elsiklottam valami felett, amit már korábban olvastam, de kicsit érthetetlenül magyarázta a szerzõ. Viszont az a könyv, amit az elején említettem, nos egyszerûen mindenre magyarázatot ad, ahogyan én is tartom a frontot. A filozófiai eszméket, az élet keletkezését, a vallási nézeteket összemossa, összeköti, egységesíti, egyetemesíti. Valószínûleg te nem biztos, hogy találkoztál ezzel a könyvvel, mert már szóvá tetted volna. Egyébként ugye leírtam már, de az én fegyverem pont a relativitás, az hogy tárgyilagosnak kell legyek, hiszen akkor kaphatok megfelelõ képet a valóságról. Megkaptam, mindig is magamban éreztem a tudást, és most az enyém. S mindenkié! Nem tartalak fanatikusnak, szóval tudom, hogy ha belül érzed, hogy nem teljes az amit tudsz, akkor továbbindulsz a keresésre. Várlak. :) Köszönöm én is a figyelmedet, te is, én is gondolkodjunk, ne legyünk olyanok, mint akiket szóba hoztál. Ez a legfontosabb, amit tehetünk, hiszen attól vagyunk. Cogito ergo sum! üdv 25/F
12:34 A hétvégén próbáltam gondolkodni a mi kis eszmecserénken, és arra jutottam hogy szeretném elolvasni azt a könyvet, amit emlegetsz. Tudnál szerzõt, címet esetleg linket adni? (a link lenne a legjobb) köszi korall
Kedves fórumtársak! Nagyon szívesen olvasom válaszaitok, és örömmel eszmecserélek magam is. Türelmeteket kérném! Szép napot/estét mindenkinek! Negatív úr
14:44 nek Kedves Korall! Vártam türelmesen, s mivel te sem vagy elfogult, így tudtam, hogy felkelti az érdeklõdésedet. A cím és a szerzõ a következõ, s kipótlom a linkkel is. Paul Brunton : Az önvaló Bölcsessége http://terebess.hu/keletkultinfo/onvalo1.html üdv 25/F
Kedves Negatív úr! Teljes mértékben megértem az elfoglaltságodat, s tiszteletem a tied, hogy ezt jelzed. A türelem nagy erény, tehát alkalmazom, s kötelezõnek is tartom. Várom válaszod kíváncsian. üdv 25/F
17:42 Köszönöm! Elég hosszúnak tûnik, úgyhogy a vizsgaidõszak után olvasom csak el, ha nem bánod (de el fogom olvasni). Kérlek, te is olvasd el (nézd meg), ha teheted A zarándok útját. Itt megtalálod: http://bacsipista.5mp.eu/web.php?a=bacsipista&o=46SJIagdyc korall
23:29! köszönöm a linket, meg fogom lesni, mihelyst a "környezetem" úgy kívánja. Igen a könyv, amirõl beszéltem hosszúnak tûnik, de pont ez az illúzió benne. Én ugyanis kb. 13 óra alatt elolvastam. De természetesen a vizsgáidra kell koncentrálj, bár ebbõl erõt tudnál meríteni. :) üdv és sok sikert a vizsgákhoz addig is. 25/F
Jézus senkiért nem halt meg.Jézus utat mutatott az abszolut szeretet felé.aki megváltást akar az dolgozzon meg érte, ugyanúgy ahogy Jézus tette önmagáért.dehát sokaknak büdös a meló, ez van....
én is úgy jártam mint te kedves Korall. Na de mondd el nekem, miért akkor mondta Jézus urunk, hogy az Ítélet végett jött. Mert szerintem azért, jött hogy felnyissa az emberek szemét, hogy létezik ez az út is. Az isteni. :P üdv 25/F
Ja, és lefelejtettem az elõzõ hozzászólásomról, hogy a cirka 2000 évvel ezelõtti randevú a Messiással nem az "Ítélet végett való megjelenés" volt. Az majd a végén lesz ;P. korall
Mert, ha nem halt volna meg, akkor nem lenne mennyország.
De lenne, csak akkor egy ember se kerülhetne be.
04:14 et kiegészíteném, ha nem probléma. Nem csak kegyelem útján lehetséges az elindulás, hanem felismerés által is. Az üdvözlés így is elérhetõ, ha leülünk, és józan paraszti eszünket, illetve a "belsõ hangot" használva GONDOLKOZUNK. :) üdv 25/F
19:37-et kiegészíteném, ha nem probléma :D talán elindulni valóban el lehet felismerés által (talán), de elérni a célt azaz üdvözülni (elfogadni a húszezrest vagy a vonatjegyet és rendeltetésszerûen felhasználni) CSAK kegyelem által lehet a felismerés, hit, cselekedetek mind szükséges feltétel, de egyik sem elégséges még egy megjegyzés: a húszezres vagy a vonatjegy könnyen elkallódik, kiesik a zsebünkbõl, ha nem vigyázunk rá üdv korall
Te azt gondolod, hogy Jézus minden ember bûneiért meghalt. Megkérdezem tõled: kik azok, a mindenki kategóriájába beletartoznak?
16:45! Ne haragudj, nekem nem kell senkinek a kegyelme, ugyanis nem érzem úgy, hogy nekem szükségem lenne rá. Annak van szüksége, aki lelki mélypontra kerül, és elveszettnek érzi magát, értelmetlennek lát mindent, és segítségért fohászkodik õszinte szívébõl. Velem ilyen nem történt, mégis tisztában vagyok az igazsággal, egész életemet nevezhetem végül is "kutatásnak". Azt mondod, hogy azért mert kutakodtam, kegyelmet kaptam? :D Lehetséges, de én akkor sem sorolom egy kategóriába a fentebb állítottjaimmal. Szintre azonosokat, mert mindkettõ esetben megérinti õket az "Önvaló", és segíti. üdv 25/F
Nem értek veled egyet, ugyanis egy nem "bûnös" emberen is lehet hatalmas nyomás, lelki mélypont, pontosan a "bûnösök" miatt, hiába õ maga nem az. Vagy az ilyen ember nem kap kegyelmet? Ugye ezt te sem gondolod komolyan. Én pedig leírtam, hogy a felismerés, is lehetséges, hogy kegyelem, de én nem így nevezném, viszont a két dolog egy szinten van filozófiailag. Bocsánat az utolsó mondatért, valószínûleg számodra ismeretlen kifejezést használtam, tehát módosítok Jézus Krisztusra. :) üdv 25/F
10:57 nek Ne haragudj de kicsoda az a Silva? és Joseph Murphy -tõl is egy idézetet ismerek csak. Mirõl beszélsz? :D Az elsõ bekezdéseddel teljesen egyetértek. Nem tagadom a bûnt kedves hsz. mibõl vontad le a következtetést? Én magamban játszottam le a kegyelemkérdést, nem éreztem magam elveszettnek, sõt betegnek sem, hiába volt egy-két tünet, és igen mondhatjuk, hogy én is az orvoshoz fordultam, csak tudod az orvos én vagyok igazából. üdv 25/F
09:23-nak "Vagy az ilyen ember nem kap kegyelmet?" Nos, úgy értem a Szentírásból, hogy nem. Hogy miért, az az elõzõ hozzászólásomból kiderül. Ellenben, aki még soha sem kapott kegyelmet Istentõl Jézus váltsága által, az az ember NEM lehet bûntelen (legalábbis a Biblia szerint). Nem akarnálak megbántani, de a 10:57-es által hozott idézet nagyon jól illik rád. üdv korall
15:32 nek. Ha felismerem a bûnt saját magamtól, akkor tehetek is ellene. Ezt is akkor kegyelemnek hívják ezek szerint? :P Egyébként Jézus Krisztus(azért hogy értsd, használom így) segít nekem, hiszen az igazi önmagam, mint ahogy neked is. Ha ezt magadtól felismered, akkor nem értem miért van kegyelemre szükség, de mondom nevezhetjük annak, de számomra nem a legmegfelelõbb, hiszen megalázó, Isten pedig senkit nem akar megalázni...csak annak jár kegyelem, aki tényleg arra szolgált rá, mert már nem tud mit tenni saját "erõbõl". üdv 25/F
Engem az a gondolat bosszant fel a leginkább, hogy már az ártatlan újszülött is bûnös a Biblia szerint. ezért kell megkeresztelni. Már hogy a pokolba lehetne bûnös? egy állítólagos emberpár bûne miatt? nevetséges az egész...
14:58! A téves életszemlélet okozza a bûnt, viszont a rossz létezése kötelezõ, hiszen akkor tudjuk csak megkülönböztetni a jót, ha nem lenne gonosz, fogalmunk sem lenne a jóról sem. Nem érted, amit ki akarok fejezni, te miért követeztetsz abból, hogy nekem nincs szükségem kegyelemre, akkor a bûnt is tagadom? :) Én felismertem magamtól mi a bûn, és elismerem hogy létezik, de ez nem azt jelenti, hogy azonosulok is vele, ahogyan a többi embernek sem kellene. Ehelyett milyen következtetést von le a keresztény a Bibliából? Hogy az ember gonosznak születik és képtelen rajta változtatni, csak ha könyörög Istenhez/Jézushoz kegyelemért...Ez lealacsonyítja a valósan létezõ Istent is magát, de a kereszténység eszméjét is. A testünk hordozza a bûnt, de nem a "lelkünk". Ha pedig azt hiszi a keresztény, vagy bárki, hogy bele lett fújva az élet lehelete a orrunkba, és így lettünk élõ lelkek, akkor az azt jelenti, hogy a materialista életszemléletet helyezik elõnybe, miszerint az anyag köré fonódik a világ, hiába azt Isten teremtette. "Beteg ember alatt nem ugyanazt értjük úgy tûnik. Ha Silvát nem ismered, Murphytól is csak egy idézetet, és Biblia szóhasználatából nem tudod mi a beteg ember (pedig a kérdésben is benne foglaltatik), akkor ilyen jellegû kérdések megválaszolására nem vagy felkészült." Miért gondolod, hogy az õ nézetükre is szükségem van, ahhoz, hogy megértsem a valóságot?! :) Érdekelne... üdv 25/F
15:32 nek még az utolsó "megjegyzéséhez" :) Te nem lehetséges, hogy én is vak voltam, akkor amikor Jézus" jött, és az én szememet is felnyitotta, és egy felnyitott szem beszél hozzád? Vagy te azt állítod, hogy én kijelentem azt, hogy látok, tehát bûnös vagyok? Eltelt egy kis idõ Jézusunk óta. Akkor történt meg az "Ítélet végett való megjelenés". üdv 25/F
hmm Látom, hogy amióta elkezdtem írni a választ, azóta jött még két hozzászólásod :D. Nem mellesleg kezdek terjengõssé válni, igyekszem majd visszafogni magamat :D:D. A 18:20 azt hiszem nem nekem szól, de a 18:31-eshez: Ha már így rákérdeztél, igen, de ne vedd sértésnek kérlek. (mellesleg én is az vagyok :$) Ezt arra alapozom, hogy amit te állítasz (hogy csupán a felismerés és a felismerést követõ helyes életvitel révén elérhetõ az üdv) az nem felel meg a Bibliának. üdv korall
Kedves Negatív Úr! Köszönöm válaszod, és várom a folytatást, de a véleményemet leírnám ehhez. Amikor azt állítottam, hogy mindenki tisztában vele mik a jó és rossz tulajdonságok, akkor arra gondoltam, hogy a Magyar Értelmezõ Kéziszótár leírja világosan és pontosan ezeket. A pozitív tulajdonságok az önzetlenségbõl fakadnak, míg a negatívak pedig az önzésbõl. És ezért is vallom azt, hogy az önzés maga az eredendõ bûn, hiszen minden amit leírtál a legutolsó válaszodba, is abból az egybõl fakad. Emberek, saját érdekeik teljesítése végett cselekednek. Testi vágyaikat akarják kielégíteni, csak ennek van egy hátulütõje, ha egy vágy kilõve, kell a következõ, és a "végtelenségig". De mindez azért van, mert az ember a testével azonosítja magát, és magamat ismételem, még jó hogy önzõ abban a pillanatban. De nekem van egy olyan perspektívám, ahonnan legyõzhetõ ez a bûn. Nem egybõl foszlik szét, de lehet gyengíteni, és türelem plusz egy segédeszköz által redukálni nullára. "…Az ember miatt nem átkozom meg többé a földet, hiszen az emberi szív vágya ifjúkorától kezdve hajlik a rosszra….” (Teremtés könyve 8:21) Nos ez azt bizonyítja, hogy volt idõ amikor az "ember" tökéletes volt. A bûn létrejött benne, kötelezõ jelleggel. Helyettesítsd be a jó és a rossz fogalmával. Mert a törvényig vala bûn a világon; a bûn azonban nem számíttatik be, ha nincsen törvény.” (Rómaiakhoz írott levél 5:13) "A jó sem számíttatik be, ha nincsen rossz." De aminek van kezdete, annak vége is kell hogy legyen. Olyan nézõponttal rendelkezem, amivel segíteni tudnám a vallásokat, mindet, el lehetne "pusztítani" a nézeteltéréseket, ellentmondásokat, amiket hadd ne mondjam kik hoztak létre... Az önzõ emberek. Olyan világnézetem van, amivel a félelem szerte foszlik, amivel szeretetet árasztható magunkból. Amivel felismerhetjük, megérthetjük az élet igazságát. :) várom válaszod. üdv 25/F
Logikát ne keress bennük.
Miért baj ha keresztényeket kínoznak? Tegyék. Azzal is kevesebb a keresztény. Ja, hogy a Jobbik. Hát tudod, a józan ész mindig felülírja a vallást. Azért.
Mi a véleményed arról, hogy Irán olyan jó kapcsolatokat ápol Észak-Koreával, holott az egy ateista állam, ahol üldöznek mindenféle vallást, beleértve az iszlámot is, ami pedig a teokratikus Irán államvallása? Szerintem azért, mert létezik ún. érdekszövetség is, amiben bizonyos problémás kérdéseket elnéznek. Egyébként én utálom a teokráciát is, meg a kommunizmust is, de milyen alternatívát kínálsz nekem a Jobbik helyett? A Magyar Hajnalt?
Mit szólnak hozzá a liberálisok, hogy kedvenc Izrael államukban kiskorú muzulmán gyerekeket gyújtanak fel élve?
Szerintem a nemzetek önrendelkezési jogát olyan fontosnak tartják, ami felette áll a mi véleményünknek, a keresztényüldözéssel kapcsolatban.Ha az ottani hivatalos államrend a radikális muszlim, akkor nekünk ezt el kell fogadnunk, függetlenül attól, hogy tetszik-e vagy sem.Minden népnek joga van nemzetté válni, ha kulturálisan és történelmileg már megérett rá, és joga van önmagát meghatároznia.
Ja, szóval joguk van a nemzetiesség nevében embereket megkínozni a vallásuk miatt, ugye? Anyám...
Kínozni senkinek nincs joga senkit, a mi kultúránk szerint.A muszlim vallás sem ír elõ sehol nekik ilyesmit.Viszont a saját dolgaikat joguk van úgy intézni, ahogy õk akarják.Majd ha minket bántanak, akkor megvédhetjük magunkat, addig elég csak tárgyalni róla, esetleg meggyõzni õket arról, hogy a Korán senkit nem tanít arra, amit csinálnak.De nincs jogunk magas lóról észt osztani , meg "rendet" csinálni úgy, ahogy nekünk tetszik, ez már Irakban is zsákutca volt.Õ országuk, õ dolguk.Majd ha saját határaikon kívül is fenyegetnek, lehet lépni másképpen.
Mert Izrael mit csinál hüly3 gyerek?
ezt a humorba kéne :)
Mert ha leírod, hogy "volt volt szag" akkor a szövegszerkesztõ aláhúzza, mondván, hogy szóismétlés.

Ha a szteroidhasználat tényleg olyan veszélyes miért nem hallani, hogy testépítók halnak meg? :D

nézzük pl arnoldot 70 valahényéves vagy stallone jó ? nem profi de azért ? se csak fehérjeturmixokat ivott:Desetleg coleman ? sem mai csirke és ezek aztán tényleg használtak nem kevés dolgot nem kis mértékben mégis életben vannak,máshol meg már úristen csináltál egy danabol kúrát meg fogsz halni szétment a májad veséd stb...

Legjobb válasz: Az élsportot nem szabad összekeverni a tanyasi cgánykoxolássalmerazmenõhogyvanrajtam15kgvíz-el...

Az élsportot nem szabad összekeverni a tanyasi cgánykoxolássalmerazmenõhogyvanrajtam15kgvíz-el...
Igen, de ha nincs jó genetikád alapból, akkor hiába a kox, nem mész semmire. Neked írták: http://bodysport.hu/dopping/ha-nincs-adottsagod-ne-potold-do..
kérdezõ jól sejtem hogy kb 16-18éves vagy?
A kérdező hozzászólása: elég jó a genetikám!20éves vagyok!
Ha olyan jó lenne, már rég' egy edzõ készítene föl a versenyekre és nem itt kérdezgetnél a koxról.
A kérdező hozzászólása: óriási ez a cikk tudott valamit az öreg:Dnem azt mondtam h kurv.a jó de nem panaszkodom még 6 év edzés után is fejlõdõk elértem egy 46os bicepszet dopping nélkül extrém ektomorf testalkatból, amúgy miért készítene már föl?
Az "elég jó a genetikám" kijelentések már alapból viccesek a számomra. Honnan tudod? Ismered a géntérképed? Csak azért mert vékonyabb alkat vagy akire kevésbé ragad zsír, és netalán jó az inzulinérzékenységed még nem lesz jó a genetikád...
A kérdező hozzászólása: jólvan gyerekek nem fogom itt bizonygatni nem vagytok ti senkik h be kelljen bizonygatnom, akkor nem jo a genetikám ennyi=)
És tudod mennyi jó genetikájú van még az országban? És azokból is sok van, akikkel már személyi edzõk foglalkoznak és rengeteg lóvé is van a cuccokra. Szerinted sok értelme lenne olcsó [email protected] becuccolni közepesen jó vagy nem ultrajó genetikával és elérnél egy 6. vagy 8. helyet egy hazai versenyen?? Magyarok közül is csak Tóth Daninak van profikártyája. Szerinted akkor könnyû híresnek lenni?, csak a koxoláson múlik? ezen gondolkozz el.:)
A kérdező hozzászólása: egyáltalán nem mondtam h könnyû lenne és csak a cuccon múlik
Akkor ezt megbeszéltük.:)
A kérdező hozzászólása: Meg e:D
amúgy köcsö g sport ez a testépítés, beszippantja az embert, és már nincs megállás... nem lesz életed, csak a kajálások, és pihenés, és a lehetõ legnagyobb fejlõdésre való törekvés. egy gép leszel, egy mutáns, mint gyõzike, vagy Kathi Béla.
#32: Igen ez igaz a szellemileg alultápláltakra és a függésre hajlamosakra. Egy épelméjû emberre viszont egyáltalán nem igaz. Bunnynak volt errõl egy jó audioblogja.
nem kell ahhoz "szellemileg alultápláltnak" lenni, hogy elkapjon a gépszíj... csupán annyi a lényeg, hogyha már csinálom, akkor legyen eredménye is, ne csak pazaroljam az idõt, és a pént. "ha már lúd, legyen kövér" Bunnynak meg ez volt a kulcsmondata: "nem te vagy a sportért, hanem a sport van érted."
A kérdező hozzászólása: azért a 15:43-asnak igaza van kicsit!Kathi Béla miért robot?:D
A kérdező hozzászólása: az a meleg gecaaa:D
én inkább maradok a fájdalom nélkül nincs nyerseségnél, az egészségem nem játék.
A kérdező hozzászólása: így van csak erre mondják hogy kockázat nélkül nincs nyereség:D
Mert a danabol egy sz*r. Szerinted õk ilyeneket használnak? Mellesleg náluk minden pontosan ki van számolva és sokkal jobban odafigyelnek rá mint az átlagos danabolos "vagánygyerek".
A kérdező hozzászólása: nyílván, de a szervezet nem tudja hogy élsportooló vagy tanyasi cigány vagy, úgyanúgy azt kapja
A kérdező hozzászólása: de most nem a lényeg a danabolon van, õk nyomnak keményebbek is mint a danbaol pont ezaz
attól hogy valaki nem hal meg még lehetnek bajai. élsportban van helye a profi kúráknak eredeti cuccokkal és minõségiekkel nem kétes eredetû sz ar daboltal amirõl csak max remélni lehet hogy eredeti. meg a danabol amúgy is egy lejárt sz ar. ma már csak a cigányok meg a szellemi fogyatékosok nyomatják.
Nem hiszem hogy a tanyasi cigány megtudná fizetni a napi 30ezerbe kerülõ növekedési hormonokat. Szóval nem, nem ugyanazt kapja:)
A kérdező hozzászólása: és az jobbat tesz az egészségednek?:D
/de a szervezet nem tudja hogy élsportooló vagy tanyasi cigány vagy, úgyanúgy azt kapja/ már hogy ne tudná egy élsportoló megad magának mindet, egy kúrára annyi pénzt fektet amennyit te 2év alatt se keresel meg.
ma 14:13 mármint mi?
Profi sport már nem az egészségrõl szól.
Pont errõl beszélek, hogy az élsportban nem azt a mocskot zabálják... Orvosi stábbal, folyamatos kontroll alatt akár többmillió forintos szteroidkúrákat csinálnak, olyan szerekkel amik összhangban vannak egymással és a lehetõ legkevesebb ártalmas hatással. Plusz például rengeteg testépítõ cukorbeteg az "inzulin-dopping"-tól, ami ugyanúgy egy káros mellékhatás.
Egyébként haltak már meg többen is szteroid miatt, de nehéz bizonyítottan csak erre fogni. Pl. Andreas Münzer, aki hiperszálkás volt. Nem hiszem, hogy jó tett neki a sok vízhajtó, vagy a híres Zyzz, akinél szintén a kox lehet a felelõs. De a haláltól eltekintve is sok súlyos egészségkárosodás léphet fel.
A kérdező hozzászólása: dirtboy:a növekedeési hormon tehát hogy ezek is úgyanúgy rommá vágják a szervezetet mint egy danabol<-de ez msot csak egy példa bármi mást írhatnánk
A kérdező hozzászólása: jó értem de ezek a halálestek száma elenyészõ, zizznél se biztos, de akkor a nagyobbak örgebbek miért élnek még mindig?D:
Most írtuk le, hogy nem csak a haláleset a durva. Nyilván nem nap mint nap halnak bele testépítõk a koxolásba, de attól még nem egészséges.
A kérdező hozzászólása: hát ha tudom hogy bármit nyomok eléldegélek majd 70éves koromig benne lennék és közben úgy élném le a rohadt életem hogy sztár vagyok, nem egy büszke naturál..:D
ne fedd hogy olyan sztár akit kevesen ismernek. ha te csak híres akarsz lenni akkor ne a testépítést válaszd, egy testépítõ sem azért csinálja hogy ismert legyen. plusz nem is biztos hogy sikeres lennél, nem azért profik a profik mert õk a leggazdagabbak aztán tele nyomják magukat koxal. valószínû hiába koxolnál sosem lennél elég jó. 70év egyébként nem olyan sok, majd elugrok a sírodhoz, viszek virágot.
Ez az, hogy nem tudhatod és a jó cuccokra kell egy kis lóvé.:)
mert itthon a híres testépítõk nincsenek annyira benne a köztudatban, de volt róluk egy éve dok film a ngo-n. a leggyakoribb náluk a szívbetegség, a stroke és a vese csere. akikrõl jobban hallani, hogy hullanak, mint a legyek 50éves koruk körül, vagy még fiatalabban szteroid használat miatt, azok a pankrátorok. 30-40%uk meghal mire betöltené az 50et. http://www.youtube.com/watch?v=f1MEDgFBRGk&feature=related

Sok pasi miért nem érti, hogy a "salátapunci" nem azért olyan, mert szét van b. va?

Annyiszor olvasom hogy azt írják, hogy annak van salátapuncija, akit sokan szétk.úrtak.

Legjobb válasz: Azért, mert hülyék, errõl van szó

Azért, mert hülyék, errõl van szó
Nekem is saláta, és akkor is az volt már, amikor még szûz voltam...
Én egy prostival szexeltem még csak, de neki nem volt salátapuncija, pedig biztos jól szé[email protected]ák már párszor! :D
Én pont leszarom
Mert õk ilyen gyökerek :) Ennyi.
#3 osztom a véleményed koma
Sok nõ miért nem érti érti, hogy mi a különbség a vérpénisz és a húspénisz között ?Ugyan az a válasz. Mert hülyék.
ez attól függ hogy milyen szeméremtájéka van egy femálnak ha zsíros akkor teve pata ha gebe akkor saláta
Én még szûz vagyok, mégis salátapuncim van.

Facebook-on miért nincs olyan, hogy 'nem tetszik'? :D

szerintem jó lenne

Legjobb válasz: Kérdezd az oldal készítõit, egyébként ha nem like-olsz ugyan ott vagy.

Kérdezd az oldal készítõit, egyébként ha nem like-olsz ugyan ott vagy.
telepítsd: chrome-hoz: https://chrome.google.com/extensions/detail/lpekolbadenjphaa.. Firefox: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/47023 amugy írd be facebook keresõbe, hogy how to add a DISLIKE button in facebook.és csatlakozz.:) ott is ott vannak a linkek:"D
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Itt Mo-n miért nincs olyan hogy ha nem hozzák ki időre a pizzát, akkor ingyenes?

mint a filmekben:)

Legjobb válasz: Veszprémben az egyiknél ha 20 percen kívül jön meg, akkor féláron van!

Veszprémben az egyiknél ha 20 percen kívül jön meg, akkor féláron van!
Ez melyik pizzéria? Mert veszprémi vagyok, és már eleve az pozitívum ha 20 perc alatt megérkezik, az meg még jobb, hogy ha nem akkor feleáron van.
a József pizzériánál volt ilyen. És nem is egyszer jártam így:D Bár sajna már bezárt
Nekünk volt már ingyen pizzánk. 2 órát vártuk mert a hülye diszpécser rossz házszámot írt fel, állítólag kihozták egyszer, de nem találták a címet. 1 óra várakozás után felhívtuk õket hol a kaja, mondtuk újra a címet és hoztak egy friss meleget. Ki jött a srác mondtuk hagyja itt, de nem fizetünk, nem az õ hibája a diszpécsert basszák le. Így lett ingyen 45 centis pizzánk.
Mert olyan csak a filmekben van. Cafe latte
A kérdező hozzászólása: én is veszprémi vagyok, hol van olyan pizzéria?:O
Szerintem bunkosag nem fizetni erte, akkor ne is vegyetek at... Ha hosszu a sor a boltban akkor is ingyen viszitek el a bevasarlast, vagy mi??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!