Találatok a következő kifejezésre: Miért nem nyers tojást enni (3 db)

Terhesseg alatt nem szabad nyers tojast enni. Akkor majonezt sem szabad? Es ha nem miert?

Legjobb válasz: Nyers tojással készült, házi majonézt nem szabad. Boltit lehet, mert azt hõkezelik. A tojásban lehetnek olyan baktériumok, vírusok, amik betegségeket okozhatnak. A sütés, fõzéssel ezek elpusztulnak. Megbízható helyrõl szabad csak tojást venni és feldolgozva fogyasztani.

Nyers tojással készült, házi majonézt nem szabad. Boltit lehet, mert azt hõkezelik. A tojásban lehetnek olyan baktériumok, vírusok, amik betegségeket okozhatnak. A sütés, fõzéssel ezek elpusztulnak. Megbízható helyrõl szabad csak tojást venni és feldolgozva fogyasztani.
Bolti és cukrászdai termékeket bátran ehetsz, azokat úgy kell készíteni, hogy semmilyen nyer dolgot ne tartalmazzanak. Házi majonézt viszont valóban nem ajánlott enni, mert szalmanella mérgezést kaphatsz tõle, ami a magzatnál akár halált, idõsebb magzatnál koraszülést okozhat. Nyers húst, házi mézet, mosatlan gyümölcsöt, nyers tojást a fertõzések miatt nem ajánlott enni: szalmanella, toxoplasma, liszteriózis stb. Nehéz ezeket a szabályokat betartani, fõleg ha az ember vidéken lakik és van saját tojása, sonkája, kolbásza. Jó ha tisztába vagy vele, hogy a nyers, hõkezeletlen termékektõl milyen betegségeket kaphatsz, de egyénileg kell eldöntened, hogy bízol e az adott ételben vagy sem. (Én bátran eszem a házi mézünket, mert biztosan tudom, hogy nincs benne semmi káros)
Konkrétan a szalmonella miatt nem lehet nyers tojást enni. Lágy és tükörtojást sem. A házi majonézben nyers tojás van. A boltiban nincs (tubusos), azt nyugodtan megeheted.

Miért nem lehet nyers tojást enni? Mit okozhat terhesség alatt?

Legjobb válasz: A szalmonelle kifejezes ismeros???? Na emiatt.

A szalmonelle kifejezes ismeros???? Na emiatt.
A szalmonella kifejezes ismeros???? Na emiatt.
A kérdező hozzászólása: köszi, elég lett volna egyszer is megírnod a választ, nem túl nehéz a felfogásom...
Bocsi...nem en kuldtem el haromszor hanem a rendszer:-)
De nem csak nyers tojást nem szabad enni, hanem nyers, nem elég jól átsütött húsokat, mályhútött, felmelegitett ételeket, illetve lágy sajtokat.. fõleg a feta nem ajánlott..
Nem a feta hanem a peneszessajtok:-)
De a feta is!!! Amúgy nem ez volt a kérdés, ha tudnál olvasni (bocsi, ez az elõzõ válaszadónak szólt). Szóval a nyers tojás tényleg a szarmonella miatt veszélyes, ezért jó ha most inkább kihagyod. Jó egészséget és gratulálok a babához!
Rosszul írtam! Nem szarmonella, hanem szalmonella :)
Többet árt a babának ez a pánik, mint a feta. Én ettem és minden ok. Ja és kolbászt is. Egy 38 hetes kismama

Miért nem jó nyersen enni a tojást? (Kondizom és csak ezt ehetem betegsáég miatt) Fehérje miatt eszem persze de már nem jo nyersen:?

Legjobb válasz: 21:48: Van, csak nem mindenhol kapni. Anyukám személyesen látta a Corában. Azt nem tudom, hogy az otthoni mennyire megbízható ebbõl a szempontból! Szerintem éppen ebben a kérdésben nem elõny az otthoni.

21:48: Van, csak nem mindenhol kapni. Anyukám személyesen látta a Corában. Azt nem tudom, hogy az otthoni mennyire megbízható ebbõl a szempontból! Szerintem éppen ebben a kérdésben nem elõny az otthoni.
Keressél szalmonellamentes toját nagyáruházakban, azt eheted nyersen.
Csak egész kevés szalmonella lehet bennük:)
Milyen betegség az, hogy csak tojást ehetsz? mellesleg meg, ha fejlõdni akarsz akkor hiába mondják, hogy tojás ilyen f*sza meg olyan. ha nem eszel mást is 1. bele unsz az egészbe 2 a HÚS nagyon fontos.
A kérdező hozzászólása: jaja vágom csirke mell már a könyökömön kijön annyit eszek xDigen már elgondolkoztam h szalmonella csak hamarabb írtam mint gondolkoztam : azért köszi :)
21:46-nak Szerinted van még olyan?
A kérdező hozzászólása: Nekünk itthon tojik a tyúk :D
Igazából ritka, hogy a tyúktojásban emberre veszélyes szalmonella legyen, így lehet nyersen fogyasztani. Ha záp (amit a fehérje esetleges bomlása idéz elõ), azt meg úgyis észrreveszed, hiszen roppant bûzös. Ami nagyon fontos, hogy feltörés elõtt jól mosd meg a tojás héját, hiszen az a tik seggén (kloákáján) jön ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!