Találatok a következő kifejezésre: Miért nem nyers (17 db)

Nyers csirkehúst miért nem lehet enni? Vagy lehet csak nem szokás?

Egyik nap megkívántam a nyers csirkének a mellehúsát mert jól nézett ki (volt itthon éppen) és finom volt. De nem mertem többet enni mert az van bennem valamiért hogy bajom lehet tőle, de tulajdonképpen mi bajom lenne ? ez azért nem sertés..

Legjobb válasz: A baromfihústól nyersen könnyen kaphatsz szalmonellát, a nyers disznóhústól meg borsókát, ami szintén komoly betegség, mindkettöbe bele lehet halni. Nem véletlen, hogy nem szokás húst nyersen enni.

A baromfihústól nyersen könnyen kaphatsz szalmonellát, a nyers disznóhústól meg borsókát, ami szintén komoly betegség, mindkettöbe bele lehet halni. Nem véletlen, hogy nem szokás húst nyersen enni.
a kutya is megeszi, mégsincs semmi baja
Szalmonellán kívül még a nyers hús felülete is kiváló táptalaj a baktériumoknak, bármi rákerülhet a levegõbõl, feldolgozás közben bármennyire is vigyáznak.
A kérdező hozzászólása: és akkor mi van a lazaccal meg a marhahússal (pl. tatárbifsztek) ?
Vállalják a veszélyt.De ilyenek mellett én kihagyom, gyáva vagyok:http://www.oek.hu/oek.web?nid=314&pid=1
Mert vannak emberre ártalmas baktériumok-vírusok amiket a kutya-macska immunrendszere-gyomorsava körberöhög.De ha nagyon akarod csókolózz vele:http://www.sulinet.hu/tart/fncikk/Kifc/0/12120/komodo.htm
A sushi és a tatárbifsztek nem nyers...
Azt mondják veszélyes, és én el is hiszem, de én is ettem már nyers csirkehúst és nem volt bajom. Azért jobb a hõkezelés, akárhogy is nézzük, a mai világban ami szemetet eladnak nekünk, már abban sem lehetünk biztosak hogy fõve nem lesz bajunk tõle. :(

Miért nem ehetünk nyers húst?

Üdv. Elnézést, ha valami orbitális baromságot kérdezek, de erről se gimnáziumban, se általánosban nem volt szó. Mi emberek miért nem ehetjük meg a nyers húst? Hiszen minden ragadozó azt eszi, csak mi sütjük meg. De hát az elején mi sem voltunk valami okosak, nem főztük meg, mégis túléltük. Meg az oroszlán is túléli. Meg mindegyik ragadozó, mindenevőnek alapvető, hogy nyersen eszi. Akkor mi miért érezzük "rossz" ízűnek a nyers húst? Mert azt tudom, hogy azt érezzük rossznak, ami a szervezet szerint nem jó. Mi lenne, ha nyersen ennénk le mondjuk a húst, mondjuk egy zebráról, akit éppen levadáztunk? Bajunk lenne belőle? A válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Miért ne ehetnénk nyers húst? (pl. susi, sonka, kolbász, szárított húsok)

Miért ne ehetnénk nyers húst? (pl. susi, sonka, kolbász, szárított húsok)
a kuytának/oroszlánnak 5x olyan erõs gyomorsava van mint nekünk.könnyebben elbánnak a kórokozókkal.
A nyers hús nem rossz ízû. A tatárbeefsteak és a szusi például friss nyers hús. A füstölt és szárított húsféléknek is alapvetõen nyers ízük van. Azért nem eszünk ilyesmit, mert kockázatos, lásd a fenti linken.
A ragadozók emésztõrendszere sokkal rövidebb, így gyorsabban áthalad rajta a hús. (Nem kezd el rothadni a belekben, miközben toxinok keletkeznek.) Kis mennyiségben meg tudjuk emészteni, de elég lassan.

Német juhásznak olvasom, hogy nem lehet nyers sertés és baromfi húst adni . De mi van pl a virslivel sonkával? Meg miért nem szabad?

azok is nyersek nem ? én pl szokok a tápjába ilyen sonka szeleteket vagy esetleg virslit vagy párizsit hentes árukat tenni de akkor nem szabad mert az is nyers ? na meg mi van a juti falattal ? én szoktam virslit jutninak adni Köszi a válaszokat !

Legjobb válasz: ostobaság, nyugodtan adhatod. Nyersen a baromfi félék, nyúl, ló, marha stb adható a disznó viszont nem, egy vírus miatt ami a kutyára veszélyes.

Édesapám németjuhászokat tenyésztet, kb 20 éve adta vissza a kennelnevet. Már abban az idõben is etette õket nyes hússal, és soha nem volt gondjuk tõlle. Persze sertést nem kaptak de mivel olyan helyen laktunk voltak nyulaink és csirkék is a kutyák pedig heti 2-3 alkalommal kaptak nyersen. Ha valaki marhát, kecskét, birkát vágott akkor a nyesedéket átvette és ment a kutyáknak. A virsli, párizsi, egyébb felvágottak pedig nem nyersek. Mondanám hogy nézz utánna a neten hogyan készûl és mibõl de valszeg soha többé nem ennél belõlle.
ostobaság, nyugodtan adhatod. Nyersen a baromfi félék, nyúl, ló, marha stb adható a disznó viszont nem, egy vírus miatt ami a kutyára veszélyes.
A kérdező hozzászólása: értem én. a tápját ízesítem csak vele
Nem kell megfõzni a virslit és a párizsit. Adható nyersen is, csak éppen nem ételnek valók. Általában jutalomként használják ezeket.Tele vannak sóval, vízzel, akármivel. Nem valódi húsok.
A kérdező hozzászólása: Akkor a virslit is fõzzem meg ? és pl párizsi ?
Sertéshúst nyersen egyik kutyának sem szabad adni az Aujeszky-féle betegség miatt. Baromfit lehet nyersen is, de nem árt egy hétig elõtte fagyasztani. Virslit is csak baromfit nyersen, sertést megfõzve.
Szia. Én a német juhászomat kölyök kora óta hússal etetem, sokszor kapott nyersen is csirkét, meg marhát, de többnyire fõzni szoktam neki, és sokszor kapott már sertés húst is. Most 12 éves, nagyon jól néz ki, az egyedüli amin látszik rajta, hogy öreg, hogy megõszült a pofija, de amúgy majd kicsattan, játszik, szalad, és nem is vadult meg sose a nyers hústól. Szerintem sokkal táplálóbb a hús, mint a tápok, mert azért mégiscsak természetes táplálék.
Miért ne lehetne??
és azok nem nyersek
Azok semmire sem jók, mint étel. Jutalomnak csak.
A kérdező hozzászólása: Köszi! és az ilyen szeletelt boltban kapható sonka páriszi amit mi is eszünk ?
A kérdező hozzászólása: egy német juhászok könyvben olvastam és a wikipédián is aminek tudom nem minden esetben lehet hinni de ezt ez a könyv is megerõsíti
Baromság. Sertést semmilyen kutyának se lehet adni nyersen, de baromfit megfelelõ hõkezelés után (fagyasztás) simán lehet, ahogy több vadhúst is. Olvasgass a barf étrendrõl. A virsli amúgy nem nyers.
Nem kellene ízesíteni a tápot, mert késõbbb válogatós lesz.


Miért nem jó nyersen enni a tojást? (Kondizom és csak ezt ehetem betegsáég miatt) Fehérje miatt eszem persze de már nem jo nyersen:?

Legjobb válasz: 21:48: Van, csak nem mindenhol kapni. Anyukám személyesen látta a Corában. Azt nem tudom, hogy az otthoni mennyire megbízható ebbõl a szempontból! Szerintem éppen ebben a kérdésben nem elõny az otthoni.

21:48: Van, csak nem mindenhol kapni. Anyukám személyesen látta a Corában. Azt nem tudom, hogy az otthoni mennyire megbízható ebbõl a szempontból! Szerintem éppen ebben a kérdésben nem elõny az otthoni.
Keressél szalmonellamentes toját nagyáruházakban, azt eheted nyersen.
Csak egész kevés szalmonella lehet bennük:)
Milyen betegség az, hogy csak tojást ehetsz? mellesleg meg, ha fejlõdni akarsz akkor hiába mondják, hogy tojás ilyen f*sza meg olyan. ha nem eszel mást is 1. bele unsz az egészbe 2 a HÚS nagyon fontos.
A kérdező hozzászólása: jaja vágom csirke mell már a könyökömön kijön annyit eszek xDigen már elgondolkoztam h szalmonella csak hamarabb írtam mint gondolkoztam : azért köszi :)
21:46-nak Szerinted van még olyan?
A kérdező hozzászólása: Nekünk itthon tojik a tyúk :D
Igazából ritka, hogy a tyúktojásban emberre veszélyes szalmonella legyen, így lehet nyersen fogyasztani. Ha záp (amit a fehérje esetleges bomlása idéz elõ), azt meg úgyis észrreveszed, hiszen roppant bûzös. Ami nagyon fontos, hogy feltörés elõtt jól mosd meg a tojás héját, hiszen az a tik seggén (kloákáján) jön ki.

A paradicsomos étel csak akkor okoz gondot ha meg van főzve, miért nem fáj a gyomrom ha nyersen eszem?

Legjobb válasz: Ez jó kérdés, nekem sem árt meg ha nyersen eszem, viszont fõzve ég tõle a gyomrom.

Ez jó kérdés, nekem sem árt meg ha nyersen eszem, viszont fõzve ég tõle a gyomrom.
No, a javasasszony háziszerei közt megtaláltam az okot, remélem igaza van. :-) http://javasasszony.hupont.hu/2/javasasszony-haziszerei-1

Miért nem ehetnek nyers húst?

Sokszor hallom,olvasom hogy a cicák, kutyák nem ehetik nyersen a húst.

Legjobb válasz: Igen, helyesen ez úgy szólna, hogy nem javasolt nekik nyers húst adni, mert fizikai akadálya nyilván nincs annak, hogy egyenek, csak pl nagyobb eséllyel kap el korokozót, férget stb.

Igen, helyesen ez úgy szólna, hogy nem javasolt nekik nyers húst adni, mert fizikai akadálya nyilván nincs annak, hogy egyenek, csak pl nagyobb eséllyel kap el korokozót, férget stb.
Közel 30 éve etetem többek közt nyers hússal kutyáimat, macskákat. Jónéhány állatom volt, van, voltak is velük néha problémák, volt köztük kimondottan betegségre hajlamos is, volt, amelyik komoly mûtéten esett át. Igaz, legtöbbször azért egészségesek voltak, szerencsére. Viszont SOHA!!! a nyers étel miatt egyiknek sem volt semmilyen baja! Õsszel, mikor a rágcsálók behúzódnak a hideg elõl, sok helyen mérgeket raknak le, szerintem valamelyik szomszédomban is ez történt régebben. Az egyik macskánk levadászhatott egy mérgezett egeret, az nagyon rosszul lett tõle, de felépült. Ez az egy eset volt, ami ezzel kapcsolatban van, de ez sem az általad gondolt nyershús etetéstõl volt.
Én fél éve etetem nyerssel a macskámat, egyelõre semmi hátrányát nem látom, azon kívül, hogy macerásabb (elkészítés, tárolás, felmelegítés, stb.). Elõnye? Per pillanat csak annyi, hogy kevesebbet termel az alomba. Hosszabb távon fog kiderülni, hogy tényleg elkerül-e így olyan "civilizációs betegségeket", amik a tápos macskák között dúlnak (IBD, diabetes, fogkõ, stb.), és hogy cserébe nem "nyer-e" valami mást. Húsevõként jó esélye van, hogy csak nyer a váltással. Viszont vagy teljes prédaállatot kell vele etetni, vagy összetett nyershúsos menüt, különben nem lesz tápanyagokban kiegyensúlyozott a tápláléka.
Nyersen adom, forrázás nélkül, viszont mélyfagyasztás után (féreg prevenció). De nem csak húst, hanem darált csontot és belsõséget, tojás sárgáját, és kiegészítõ vitaminokat is, a megfelelõ arányban, egy interneten talált recept alapján (feline-nutrition.org).
Szerintem semmi baj nincs a nyers hússal. Mi néha teljesen nyersen adunk husi cafatokat a cicánnak, és semmi baja nincs tõle, sõt, sokkal fényesebb a szõre...
Disznóhúst azért tilos adni, mert Aujeszky-kórral fertõzött lehet, ez álveszettséget okoz, gyógyíthatatlan. A marhahúsról kérdeztem az állatorvosunkat, nem javasolta. A cicák számára túl rostos és véres, nehezen emésztik meg. Mesélte, hogy csinált már gyomormetszést olyan cicánál, akiben összeállt gombóccá a nyers marhahús. Azóta nem merek adni. Persze, akinek eddig nem volt problémája, az ajánlja a nyershúst, de a népi mondás is úgy szól: Addig nincs gond, amíg nincs......
Jut eszembe: a tápos idõkben bõrproblémái voltak a macseknak, a legsúlyosabb közvetlenül a nyersre váltás elõtt (elõl a nyaka egy merõ véres seb volt már). Nem egyértelmû, hogy ez az orvosi kezeléstõl jött helyre, mert egyrészt több mint egy hónapig a kezelés ellenére csak rosszabbodott, másrészt a labor vizsgálat semmilyen kórokozó túlzott jelenlétét nem mutatta ki. Szóval afelé hajlok, hogy a gyógyulása a nyers menüre váltásnak köszönhetõ. Meg az is, hogy azóta nem volt bõrproblémája, holott addig átlag 3 havonta jött egy újabb folt rajta valahol.
18:22-nek: kicsit konkrétabban írnál arról, mit jelent a "nyers hús"? Milyen fajtákat és hogyan adod neki? Teljesen nyersen vagy leforrázva vagy megpárolva?

A húsevők miért nem hívják magukat inkább dögevőknek, hiszen csak döglött állatok húsát eszik, nem ők maguk vadásznak, és rögtön, nyersen eszik meg a frissen elejtett áldozatukat? !

Legjobb válasz: A vegák rothadásnak indult gyümölcsöket esznek és a gabonának 1.5%-a hivatalosan is rovarõrlemény. Tizenéves korukban az agyuk, izomzatuk és csontozatuk visszamarad a fejlõdésben, mivel nem azt eszik, amire a szervezetüknek szüksége van. Mert ilyenkor szüksége van rá. Nem bogyókra meg plasztik kiegészítõkre.

A vegák rothadásnak indult gyümölcsöket esznek és a gabonának 1.5%-a hivatalosan is rovarõrlemény. Tizenéves korukban az agyuk, izomzatuk és csontozatuk visszamarad a fejlõdésben, mivel nem azt eszik, amire a szervezetüknek szüksége van. Mert ilyenkor szüksége van rá. Nem bogyókra meg plasztik kiegészítõkre.
Egy javaslat a jövõre nézve: Mielõtt ilyesmiket állítanál, lehetõleg nézz utána az általad használt szavak jelentésének, különben legközelebb is csak magadat fogod lejáratni! "A dögevés avagy nekrofágia a húsevõ életmód olyan formája, amelynél a ragadozó nem az általa vagy a fajtársai által megölt élõlények tetemét fogyasztja el"
A vegetáriánus õsi indián nyelven meg azt jelenti, hogy "rossz vadász".
A vegákat miért nem nevezzük szimplán hülyéknek?
Vagy miért nem hívjuk a vegákat kérõdzõknek? (Nekem semmi bajom a vegákkal, amíg nem kezdik el osztani az észt. De ha elvárják, hogy ne bántsuk õket, azt gondolom, ez tölük is elvárható.)
Minek kell vitatkozni? Mindenki azt eszik ami ízlik neki és kész. :)
Én dögevõnek is nevezem magam. De szigorúan véve az ember nem dögevõ. Tartósítás nélkül az állati tetem viszonylag rövid idõ alatt számunkra fogyaszthatatlanná válik! Az igazi dögevõk semlegesítik a rothasztó baktériumok toxinjait és nem is fertõzõdnek meg. Mi érzékenyek vagyunk erre! Ugyan nyilván természetes életkörülményeink között sem mindig friss, még akár élõ (mert ma is vannak akik élõ állatokat esznek!) állatokat fogyasztunk hanem kimúlásuk után órákkal késõbb, érettebb állapotban ehetjük a húst. Az eszkimók ma is 'rohasztott' halat esznek. Itt nem a bûzös anyagra kell gondolni, de tényleg érik a hús, enzimatikus folyamatok játszódnak le. És emészthetõbbé válik! Az egészet megoldottuk hõkezeléssel: emészthetõbbé tesszük, a mikrobiológiai, parazita fertõzési veszélyt is minimalizáljuk.
"Fölösleges szídni a zöldségeket, hisz mint mondtam azt te is megeszed, és a többi húsevõ is!" Így van, de ugyanígy érvelni is felesleges mellette. Másrészrõl, ha az egyik oldalon vannak a húsok, a saját hátrányaikkal, a másik oldalon a növények, másféle káros hatásokkal, vajon nem jobb-e inkább mintkét negatív hatásnak kitenni magunkat kisebb dózisban, mint csak az egyiknek, de annak fokozottan? Szóval igen, lehet vitatkozni azon, hogy mi a mérgezõbb, de az vitán felül áll, hogy az egészségtelenség és a "mérgezettség" nem érv egyik oldal mellett sem.
A kérdező hozzászólása: #8, mindkettõ. Kedves utolsó, Fölösleges szídni a zöldségeket, hisz mint mondtam azt te is megeszed, és a többi húsevõ is! A vegák legalább a húst kihagyják! Egyébként a sok vegyszer a mezõgazdaságban mind az ipari hústermelés, és végsõ soron az IMPERIALIZMUS eredménye. Mi meg vitatkozhatunk azon, hogy mi a mérgezõbb!!!
Kérdezõ, élelmiszeripari szempontból háborogsz a hús ellen, vagy morális okai vannak?
A kérdező hozzászólása: Gaebrol, A döglött hús evése akkor is dögevés, fõleg, ha belegondolunk, hogy a legtöbb hús, amit az ember eszik már több hónapja a mélyhûtõben volt! Egyébként, akik szídják a vegágat, hogy miket esznek, nos nem hiszem, hogy õk a húson kívül mást nem ennének, tehát õk egyszerre eszik a rossz vega ételeket és a hormonnal telenyomott döghúst is!
Talán azért, mert nem a legyek és azok lárváinak társaságában fogyasztják el a húst. Az õsember is nyersen ette a husit. Aztán valamiért úgy gondolta, hogy hõkezelve (sütve) jobb. Nem értem a vegákat. A növények is élõlények, érzõ lények. Õket miért könnyebb megenni? Szerintem dögöljünk éhen, az lesz a legjobb.
Én azért vitatkozom mert ha dolgozok akkor egy csomó pénz társadalom biztosításra megy el. Nevezzük már nevén: a táplálkozás miatt megbetegedett emberek kezelésének biztosítására + persze vannak egyéb okok amikor tb-re lehet szükség, ez jogos, ezt nem árt fizetni és fenntartani. Nekem ezért nem mindegy hogy valaki mit eszik. Ezért rühellem a gabonaevõ vegákat, de a cukorevõ húsevõket is, legalábbis elvben, nem valódi érzelmekrõl van szó..

Nyers hússal való etetés (BARF). Miért nem ismerik az állateledel boltban ezt a fajta etetést?

Már két boltban is megjegyeztem, hogy én nyersen adom a húst, a szükséges fagyasztási id? után, és úgy néztek rám, mint aki meg?rült. Azt mondták, hogy ?k nem adnák nyersen a saját kutyájuknak. Eléggé elbizonytalanítottak, mert még csak 1 hónapja etetek így. Miért mondhatták ezt? Mert nagyon rossz min?ség? a hús, vagy miért?

Legjobb válasz: Nem lehet rosszabb minõségû mint amit a tápokba raknak.. Ez egy újkeletû dolog.. nekem is mondták már hogy megvadul tõle a kutya. Én meg elmagyaráztam hogy ez a hiedelem már 20éve nem él lassan... ha fagyasztod etetés elõtt x ideig akkor nem lesz semmi baj olyan mint ha fõznéd.

Nem lehet rosszabb minõségû mint amit a tápokba raknak.. Ez egy újkeletû dolog.. nekem is mondták már hogy megvadul tõle a kutya. Én meg elmagyaráztam hogy ez a hiedelem már 20éve nem él lassan... ha fagyasztod etetés elõtt x ideig akkor nem lesz semmi baj olyan mint ha fõznéd.
hát szép ha egy állateledel üzletben nem ismerik ... A sok begyepesedett mindent megfõz a kutyulinak és ha mást mondasz akkor te vagy a hülye. Nem kell velük foglalkozni a legtöbb állateledel üzletbe ugyan ott készül a hús mint az emberi fogyasztásra alkalmas csak éppen túl véres vagy sérült ezért lesz belõle állateledel!
Az állateledeles elemi érdeke, hogy az általa árult méregdrága tápokat adja el.
Azért, mert állateledes boltban dolgozik, még messze nem biztos, hogy ért az etetéshez. Simán elég neki, hogy eladja azt, amit kérnek tõle.
A többség nem ismeri ezt a fajta etetési módot, nem kell nagyon meglepõdni hogy az alkalmazottak sem ismerik, mindez nem jelenti azt, hogy a módszer nem jó. Amúgy meg egy állateledelestõl várod, hogy a táp ellen beszéljen? :)
Útolsó.. ha csendbe maradtál volna, bölcsebb maradtál volna
Vikicca! Egy jó tanács: PSSSSSSZZZZZZTTTTTT!
Istenem! Normálisan írok és normálisan kérdeztem!! Ti ne írjatok, ha nincs eszetek rendesen válaszolni!! (tisztelet a kivételnek) Ti se tudtok mindent, mégsem hülyézlek le titeket egybõl... Igenis írok, mivel érdekel a téma.
Nem azt írtam, hogy egyáltalán ne etesse, csak hogy nem szokták mert baja lehet bacik meg ilyenek miatt. Én így tudom, kész. Nem értem, hogy ezért miért kell leszólni, szerintem jobb elõvigyázatosnak lenni! Amúgy meg fagyasztás helyett forralni nem jobb? Mert amúgy a fekáliás vizet is lehet fogyasztani, ha elõtte kiforralja az ember....
Nyersen azért nem szabad adni húst a kutyának, mert számukra az úgy mérgezõ. Tudom, hogy fura, mert a farkasok sem grillezik meg evés elõtt a húst. :D De manapság már kicsit másabb a szervezete egy háziasított kutyának... és nem szabad nyersen adni!
Most voltam piacon. 11kiló pulyka farhátat vettem 700ft-ért :D Nagyon durva 1-2 akkora mint egy struccé.. és tele van hússal
Nálunk a CBA Centben szokott lenni idõnként fagyasztott kacsa és liba farhát, legutóbb 119 ft/kg áron. Én abból (elsõsorban a kacsából) szoktam feltankolni. Nem a klasszikus BARF-fal etetek, de valami hasonlót.
A kérdező hozzászólása: Hú, de jó áron vettétek! Diesel, melyik piac ez? CBA itt van a közelben, de jó, hogy írtad, megnézem.
http://www.vezerhus.hu :) 59Ft a pulyka farhát kg-ja :)
Talán azért kérdeztem, mert ha már ez a téma, utána szeretnék járni.. -.-" Olvastam már elég sok könyvet, kérdeztem másokat stb de ilyenrõl sehol nem olvastam. Csak pont az ellenkezõjérõl. Annyit tudok, hogy a forralástól a bacik eltávoznak, a fagyasztásról ezt nem tudtam... ezért nem kell beszólni.
Amúgy meg az emberi kajában is pontosan annyi [email protected] van, mint amit a kutyáknak adnak. Amit meg a kutyatápokon feltüntetnek, hogy pl. ilyen vagy olyan állat nyesedéke, az sem teljesen takarja a valóságot. No de nem sorolom, mert van 1-2 elég undi dolog, hogy mik vannak a húsokban. Mondjuk a virsliben.
Nem igazán bántott senki.. A magyarázkodással meg csak magad alatt vágod a fát.. Nézz utána a BARF-nak és ne 20éve lejárt könyvekben olvasd a kutya etetést :)
Nálunk sajnos az egész faluban sehol nem kapni húsfélét kutyának.Közértben van, de azt nem lehet megfizetni. Én megoldottam:házhoz szállítással 150 ft/kg áron veszek jó minõségû fõtt, darált marhahúst.
Én nem voltam még olyan állateledelesnél ahol nem volt hús =/
Nálunk is van a kiseledeleseknél fagyasztott husi.
2 kutyám van, az egyik 4 a másik 2 éves. Nem barf szerint etetek, de hasonló. Csupán kihagyom a sallangot. Hús + ballaszt (gabonafélék) + zöldség. A kutyák teljesen egészségesek, jó kondiban vannak, erõsek, gyorsak és egyáltalán nem vadak. A hús a kutya természetes tápláléka. A legtöbb energiát nem a szénhidrátból (mint ahogy az ember), hanem a zsírból nyerik. A ballaszt és a zöldség azért kell, mert míg a macska obligát húsevõ, a kutya inkább mindenevõ. A farkas is az elejtett növényevõk gyomor és béltartalmának megevése közben hozzájut ezekhez a tápanyagokhoz. A tápok (még a prémium tápok is) alig tartalmaznak igazi húst. Többnyire szõr, bõr, csont, toll, stb. ledarálva, összegyúrva.
Nálunk elég sok helyen lehet kapni, szinte az összes kisebb állateledelesnél.
Én még sehol nem láttam fagyasztott húst kisállat-szaküzletben, (kivéve ahol kifejezetten húst árulnak, meg két fajta márkátlan tápot), szóval ezt azért nem jelenteném ki ilyen bátran, hogy lehet kapni, de biztos van olyan is.
Vikicca666 : ha érdekel a téma akkor járj utána és ne írj hülyeségeket. A Barf ( nyers ) etetés sokkal természetesebb a kutyának mint bármely tápok, azok csak kényelmesebbek! Sõt van olyan kutya aki minden tápra allergiás volt és a gazdái Barf-al etetik és semmi baja a kutyának. nem kell többé szteroidon élnie!!!
Egyrészt a kutya gyomorsava 15x erõsebb az emberénél, a bacilusokat, baktériumokat minden gond nélkül elpusztítja. Másrészt a kutya a farkastól származik, kb. 10000 év, hogy az emésztõrendszere úgy átalakuljon, h azt lehessen mondani, h a tápra és a fõzésre állt át a kutya szervezete. Harmadrészt a forralás/fõzés alkalmával az élõ enzimek távoznak a húsból, ami a nyers étrend egyik lényeges eleme. Negyedrészt a fagyasztás elég sok mindent megöl, ami megmarad, azzal simán megküzd a kutya szervezete.
Állateledeles boltban is lehet fagyasztott húst kapni, ezzel nem beszél maga ellen... Kérdezõ! Ne foglalkozz velük, még az állatorvosok sem tudnak sokszor errõl az étrendrõl. Minden esetre nagyon minõségfüggõ, hogy milyen húst adok nyersen és mi az, amit nem. Volt szerencsém állateledelesben venni fagyasztott husit, felengedés után a kukában landolt. De van olyan állateledeles, ahol gyönyörû husikat kapni.
Nekem 1970-es nj könyvem van. Német. Már akkor hússal etetett a könyv írója, aki igen neves tenyésztõ is egyben. Sõt...nyers, zöldpacal volt a favorit nála.

Miért nem ehet egy éves baba nyers paradicsomot? Az enyém imádja

Legjobb válasz: Az enyém nagyon szereti és semmi baja tõle. Gondolom az allergia veszélye miatt nem lehet vagy, mert nem tudja a gyomra megfelelõen feldolgozni. A héját mondjuk én sem adom neki

Az enyém nagyon szereti és semmi baja tõle. Gondolom az allergia veszélye miatt nem lehet vagy, mert nem tudja a gyomra megfelelõen feldolgozni. A héját mondjuk én sem adom neki
Szerintem a héja miatt. Hasfájást okoz elvileg. Ha neki nem okoz, akkor jó...
az én kisfiam 7 hónapos és kóstolgatjuk a paradicsomot. persze még nem nyersen, hámozva, fõzve, de szereti és semmi gondot nem okozott neki!! ez is olyan szélsõséges kérdés mint sok más az etetéssel kapcsolatban...

Ehetek-e gyümölcsnapon nyers zöldség salátát (paradicsom, paprika, retek, uborka, hagyma). Ha nem, miért nem?

Legjobb válasz: Nem lehet. A gyümöls nap az egyetlen amikor nem ehetsz gyümölcsöt. Azért nem mert a zöldség az zöldség, a gyümölcs meg gyümölcs. Ehet viszont gyümölcssalátát, és ihatsz 100%-os gyümölcsleveket.

Nem lehet. A gyümöls nap az egyetlen amikor nem ehetsz gyümölcsöt. Azért nem mert a zöldség az zöldség, a gyümölcs meg gyümölcs. Ehet viszont gyümölcssalátát, és ihatsz 100%-os gyümölcsleveket.
De igen, ehetsz. nyersen semlegesek és a ch tartalmuk is kevesebb, mint a gyümölcsöké. Lényeg, hogy gyümölcs délelõtt, zöldségféle du.
Ma olyan éhség jött rám, mert havonta egyszer egy hétig mindig tömérdek mennyiségû kaja fér belém....És éppen gyümölcs napom van.Muszáj volt zöldséget ennem, mert a gyümitõl már hányingerem van!!Megnyugtatta a gyomrom, és könnyû, így nincs lelkiismeretfurdalásom sem, hogy megszegtem a diéta elõírásait.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!