Találatok a következő kifejezésre: Miért nem mindenki (968 db)

A Vodafon tényleg nem tiltja le a készüléket? Miért? S akkor miért nem mindenki ott vesz telefont?

Ha a Vodafon nem tiltja le a készülékeket, miért nem ott vesznek az emberek pár száz forintért telefont? Több hirdet? oldalon is láttam, hogy százezres nagyságú telefonokat árulnak úgy, hogy leírják, hamarosan letiltják ?ket, mégis vannak akik megveszik. Abból a százezer forintból az eladó, vesz magának egy rendes, normális telefont, amivel semmi baj sincs. Mi értelme így ennek?

Legjobb válasz: De, hogy hajtják be?

A kérdező hozzászólása: De, hogy hajtják be?
A kérdező hozzászólása: Elnézést, Vodafone..
A díjtartozást viszont behajtják! (A T is ugyanúgy behajtja, mert a készülék letiltásbol nem térül meg a tartozás.)
A kérdező hozzászólása: Vagy megtartja a hûségre vásárolt telefonját, függetleníti, az elõfizetést nem fizeti, ketté töri a Vodafone-os kártyát a háta mögé dobja és kész..
Bírósági úton, meg Behajtókkal.
A kérdező hozzászólása: Biztosan ki lehet ezt kerülni valahogy, hiszen annyian csinálják. Vagy nem? Nem értem igazából ezt az egészet, hogy akkor miért éri meg mégis sokaknak, így vásárolni telefont, ha aztán úgyis behajtják rajtuk a pénzt.
O, igen el lehet. A 100 ezres (telefon ára+elöfizetés) tartozásra rájön a kamat, perköltség, végrehajtás díja, lesz fél millió!, ha van állásod a fizetésedböl letiltják, ha van vagyonod, vagy ingatlanod lefoglalják. Elöbb-utóbb csak lesz valamid, (munka vagy tárgy, ingatlan) amit foglaltatnak. A szolgáltatónak nem kell a már használt mobil, a többszörösét behajtja rajtad.
Ha fizetni nem tudja a költségeket, akkor elsõdlegesen ingóságot visznek el akkora értékben, amekkorában kell.Legalábbis általánosságban így megy szerintem.Ha ingósságból nem jön össze annyi, akkor kezdik el lefoglalni az ingatlant, stb. A behajtók elõl meg akár a föld alá is elbújhatsz a világ végén, onnan is elõkerítenek. Mindig van, aki megpróbálja, mind meg is szívja rendesen. Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak, a közepére.Ha el is adja a készüléket, amit hamarosan letiltanak, abból a pénzbõl nyilván majd a tartozását próbálja fizetni a szolgáltatója felé, hogy a fentebb említett dolgokat, és a bíróságot elkerülje.Bármi miatt lehet.Megszûnik a munkaviszony, hirtelen másra kell a pénz, stb, de persze van olyan is, aki ezzel megpróbálkozik, mert azt hiszi, hogy kikerülheti a törvényt.Hát nem.

Miért nem mindenki Digire fizet elö?

én Pr telekomos vagyok 3 mas sávs. vel kb havi 5000 ért és nem rég néztem hogy a Digi 2500 ért 20 ast ad !!!!miért maradnak ennek ellenére egy csomóan a pr nél? addig oké hopgy a digi csak pesten elérhetö és csak most kezd terjeszkedni de budapesten is van egy csómo ember aki pr telekomos és ha átváltana digire fele anyiért 7x sávszéleséget kapna.... sokkal jobban megéri

Legjobb válasz: Mert sokan vannak, akik nem tudják pontosan milyen gyors is a jelenlegi netjük, söt, nem is érdekli. Nem torrentezik, nem töltöget, így teljesen mindegy, nem is néz utána más ajánlatoknak. Kb. ezt tudom elképzelni.

Mert sokan vannak, akik nem tudják pontosan milyen gyors is a jelenlegi netjük, söt, nem is érdekli. Nem torrentezik, nem töltöget, így teljesen mindegy, nem is néz utána más ajánlatoknak. Kb. ezt tudom elképzelni.
Az a helyzet, hogy mostanában (legalábbis az én környezetemben) mindenki Digire vált, pont azért, amiért mondtad; sokkal jobban megéri. Mi pl. ezelõtt Fibernetesek voltunk, de mi is Digisek lettünk.
Nem mindenhol van kiépítve pesten sem a digi, ráadásul csak panelépületekben, mivel csillagpontosan építik ki a hálózatot. Kertes háznál pl. Magyarországon még igen kevés helyen elérhetõ a digi szélessávja,
Te kapsz valamit a reklámért?
A kérdező hozzászólása: nem nem kapok semmit a reklámért és nem is reklámnak szántam ...és internetröl beszéltem nem tvröl
Mert nincs nálunk Digi, azért :( Fibernet és Invitel van, utóbbinál vagyok 8 megás a netem, 11-et fizetek érte havonta, bár igaz, hogy a telefon is benne van ebbe, de nem használom.
Mert mondjuk nekünk digink volt, és jött egy nagyobb borulat, köd volt, esett az esõ vagy fújt a szép, és akkor már rögtön rossz jel, vagy nincs jel. És ezért fizetsz minden hónapban potyára. Tényleg érdemes digire elõfizetni mondhatom (N)
Én pesten lakom. Az a nagy helyzet, hogy nálunk NEM LEHET elõfizetni rá, mert nincs kiépítve. Gondolhatod, hogy nem jókedvembõl veszem igénybe a magenta óriás gyatra szolgáltatását (1-2 Mbit/s és az is szakadozik)!
Tudod azért, mert nekünk van 4 tv-énk amit használunk, és mindegyikhez kellene az a bizonyos beltéri egység, és úgy már drága lenne..
Nálunk december óta ígérik, hogy idén lesz de ha megnéznéd a Digi lefedettségét rájönnél Te is, hogy miért nem azt használja mindenki.
Talán mert itt nincs digi...
én csak a hustler TV miatt fizettem elõ
..mert nincs bebe tv.. :) :(
A Digi LAN-os nete tényleg jó, de csak paneles részen van kiépítve és ott se mindenhol. Nekik nyilván csak ott éri meg kihúzni az optikát, ahol sok embert érnek el egy kanóccal. A Digi modemes nete meg pont ugyanolyan szar mint a többi kábelnetes megoldás, csak a Diginél még rosszabb az ügyfélszolgálat mint máshol. Az egyetlen remény nem panelben lakóknak a T-s Optinet de az még hosszú évek mire kiépül.

Mit szóltok ahhoz, hogy az állam szerződést kötne a felsőoktatásba jelentkezőkkel? Akkor miért nem már mindenkivel aki szakmunkásnak ment vagy érettségit szerzett?

Vagy miért nem teremtik meg azokat a körülményeket, hogy ne keljen elmenni, ha nyugati szinten akarunk élni? EZ kvázi a röghöz kötés. Az emberek szenvedjenek azért mert MO.-on nem lehet tisztességesen megélni úgy, hogy élelmen és albérleten kívül másra már ne is fussa és ne tudjon gy?jteni.

Legjobb válasz: "Mit szóltok ahhoz, hogy az állam szerzõdést kötne a felsõoktatásba jelentkezõkkel?" Ez csak akkor mûködne, ha mindenkinek jutna munkahely, de ez már nem az a rendszer... Hiába mûködik nyugaton, nálunk nincsenek meg hozzá a feltételek. "Akkor miért nem már mindenkivel aki szakmunkásnak ment vagy érettségit szerzett?" Mert ezeknek a végzettségeknek a támogatása nem kerül sokba az államnak "Vagy miért nem teremtik meg azokat a körülményeket, hogy ne keljen elmenni, ha nyugati szinten akarunk élni?" Jó kérdés Egyet értek veled kérdezõ.

"Mit szóltok ahhoz, hogy az állam szerzõdést kötne a felsõoktatásba jelentkezõkkel?" Ez csak akkor mûködne, ha mindenkinek jutna munkahely, de ez már nem az a rendszer... Hiába mûködik nyugaton, nálunk nincsenek meg hozzá a feltételek. "Akkor miért nem már mindenkivel aki szakmunkásnak ment vagy érettségit szerzett?" Mert ezeknek a végzettségeknek a támogatása nem kerül sokba az államnak "Vagy miért nem teremtik meg azokat a körülményeket, hogy ne keljen elmenni, ha nyugati szinten akarunk élni?" Jó kérdés Egyet értek veled kérdezõ.
a szerzõdéssel meg egyetemistaként egyetértek. sokba kerül az államnak az országot itt hagyó, kitanított ember.
"A szüleik nem fizették be azt az adót amit rájuk költöttek? 40-45 év alatt kifizetik a gyerekeik taníttatását." Nem bizony! Hacsak nem szuper gazdagok, akkor nem fizetnek annyi adót, hogy kifizessék a taníttatást! Igenis, aki elmegy külföldre egybõl egy államilag támogatott képzés után, az fizesse meg az államnak a taníttatás költségeit és az õ által be nem fizetett adót!
Én egyetértek vele, mert aki államilag támogatott képzésben szerez diplomát, az legalább annyit töltsön a magyar munkaerõpiacon, mint ameddig egyetemre járt! Az állam(így az adófizetõk) fizetik az állami támogatottra járókat, így jogosan várja el az állam azt, hogy ha már X millió adó Ft-ot rájuk költünk, akkor maradjanak is itthon legalább egy ideig. Nekem 2 diplomám van, mindkettõt költségtérítéses képzésben szereztem, tehát ha én elmennék külföldre, azért senki nem szólhatna! Na de akik az állam pénzén tanulnak, az adót pedig egy külföldi országnak fizetik?
"a szerzõdéssel meg egyetemistaként egyetértek. sokba kerül az államnak az országot itt hagyó, kitanított ember." Oda megy ahová akar, ezt nem tilthatják meg, mi ez a vasfüggöny korát éljük eu tagokként? te egyetemista vagy, anyám... -.-
" így jogosan várja el az állam azt, hogy ha már X millió adó Ft-ot rájuk költünk, akkor maradjanak is itthon legalább egy ideig. " majd akkor várhatja el jogosan, ha az itthoni fizetésbõl 3 év alatt tudok biztos egzisztenciát teremteni. Addig az állam bekaphatja!
az orvosok pofátlanul kapáloznak...úgy néz ki jönnek a jogászok oszt befûtenek nekik amikor volt ez a népszavazósdi hogy kelljen e fizetni vagy sem akkor az az érv volt a joker hogy ezek a szakemberek úgyis itt fognak adózni...szal célszerû ebbe befektetni.....nyugaton ha nem vagy benne az 1-2%nyi ösztöndíjas zseniben akkor fizetsz mindenképp. Itt nem kell fizetni igaz nincsenek is itt csúcsfizetések. Talán nem alattomos dolog ha valaki ingyen tanul itt az állam költségén és elhúz innen????
azért, mert ilyen gazdasági erõ mellett nem lehet nagyobb fizetést nyújtani. lehet hõbörögni, hogy bezzeg a németeknél 3-szoros az átlagfizu, csak nekik a GDP per capita is 3.5-szörös.
"Melyik országban tudsz az ottani fizetésbõl 3 év alatt OTTANI egzisztenciát megteremteni, akár orvosként, akár más szakmabeliként? " Kanada, Hollandia, Svédország stb.
"Én még olyan orvossal nem találkoztam, aki visszautasította volna a hálapénzt. Sõt, a legtöbb egyenesen igényli. Ezt beleszámoltad a "szar fizetés"-be? " Arra megint nem gondolsz, hogy miért is alakult ki ez a rendszer... ÉPP, HOGY A [email protected] fizetés miatt!
"Ez a rendszer fõleg az orvosok miatt lenne. Nem hinném, hogy túltermelésünk van belõlük..." Akkor miért nem csak rájuk vonatkozik? Tipikus fidder logika...
tehetséges szorgalamas .....oké és ebbõl mit érez meg az ország ha külföldön kamatoztatja? gondolkozzatok már logikusan felháborodók! egy orvos képzési költsége 17millió forint.Ezt az adófizetõk:józsi bácsi, Gizi néni, Pistabá a szomszédból és hasonló hétköznapi emberek fizetik.Ezek után a végzett doki azt mondja "köszi , pá "és felül a repcsire...jóvanezígy?? aki a politikusokat hozza fel meg az elõzõ generációkat nos õk nem mentek külföldre mert akkor még tényleg volt vasfüggüny
"és akkor mi legyen?fizessen mindenki?mondom nyugaton így megy." igen , csak nyugaton van mibõl fizetni, itt nincs. Az is érdekes, hogy a nyugatra hivatkozol, mikor épp azt akarod megakadályozni, hogy ki lehessen menni...
A kérdező hozzászólása: "ha a nyugati országok se tudják biztosítani az államilag finanszírozott képzést majd pont Magyarországtól várjuk el. " De a nyugati országokban van olyan fizetés amibõl ki tudjad fizetni az egyetemet.
Helmetnél és A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:06-nál a pont!
"Ezek után a végzett doki azt mondja "köszi , pá "és felül a repcsire...jóvanezígy?? " nem, ezért kell felemelni a fizetésüket! nem azért mennek ki, mert fújfúj ez az ország [email protected], hanem, mert ott többet is megkeres!
" nos õk nem mentek külföldre mert akkor még tényleg volt vasfüggüny" Bár mentek volna a halál [email protected]ára, ahelyett hogy ellopnák a közvagyont és szé[email protected]ák az országot!
"És mégis mibõl legyen béremelés? Nagyon kevés a tisztességesen adózó állampolgár, kevés a bevétel, sajnos ennél több nem jut!" van egy olyanunk (pontosabban nincs), hogy adózási morál! Na azon kell javítani, olyan intézkedésekkel, melyek ösztönzik az embereket arra, hogy többet tegyenek a közösbe. De ez úgy nem fog menni, hogy hülye intézkedéseket hozunk és lenyúlunk mindent...
""Melyik országban tudsz az ottani fizetésbõl 3 év alatt OTTANI egzisztenciát megteremteni, akár orvosként, akár más szakmabeliként? " Kanada, Hollandia, Svédország stb." Ez nem igaz! Az általad említett országokban nem tudsz 3 év alatt biztos egzisztenciát építeni!! Sehol sem! 8-10 év kell mindenhol ahhoz, hogy elmondhasd, hogy elértél valamit! Tudom, mert itt élek Kanadában! Most ne az orvosokat nézzük, hanem egy mezei diplomás informatikust! Ha kijössz ide, itt nem számít mi voltál otthon, mit dolgoztál, itt teljesen nulláról indulsz és szépen lassan kell fejlõdnöd felfelé! De ez nem megy 3 év alatt!
A kérdező hozzászólása: "Fogd már fel, hogy nem statáriumot kell kihirdetni, hanem a bérüket emelni, a szakmához méltó színvonalra!" És ez volt a lényeg. Nem kényszeríteni kell az embereket hanem olyan bért adni amit megérdemel és olyan életsívonalat biztosítani mint nyugaton. Nehogy már az emberek legyen a szemetek, hogy olyan színvonalon akar élni mint a nyugatiak. Nem az emberekben van a hiba hanem az országban, hogy nem tudja garantálni.
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:22 Az a baj ezzel, hogy az államaddósság akkor is nõne, ha nem költenénk egészségügyre. Ezenkívül egy magáncégnek nem érdeke az, hogy mindenkit ellásson. A tisztán piaci alapú modell, megbukott, el kéne felejteni ezt a neoliberális bullshitet. Mindenképpen kell valamennyi állami kontroll
"A szüleik nem kapnak orvosi ellátást? Nem használnak utakat, állami intézményeket, támogatásokat? " na és? Hol van az nyilván tartva, hogy az egyes emberek adóbefizetéseit mire költik? Ne üljetek már fordítva a lovon!
"ha ez a gyerek utána nem hajt hasznot az országnak, akkor a ráköltött összeg kidobott pénz. ez ilyen egyszerû." te is azt felejted el, hogy joga van oda menni ahova akar és nem zsarolhatják ezzel! Az embernek nem azért kell élnie, hogy az országának hasznot hajtson (amit majd a jövõben lenyúlnak, lásd: manyup és hasonlók), pláne nem akkor mikor az országa nem biztosít lehetõséget ahhoz, hogy jól tudjon élni! FOGJÁTOK MÁR FEL, HOGY A VASFÜGGÖNYNEK VÉGET KELL VETNI!
A kérdező hozzászólása: "hogy ha már X millió adó Ft-ot rájuk költünk, akkor maradjanak is itthon legalább egy ideig. " A szüleik nem fizették be azt az adót amit rájuk költöttek? 40-45 év alatt kifizetik a gyerekeik taníttatását.
A kérdező hozzászólása: "Talán nem alattomos dolog ha valaki ingyen tanul itt az állam költségén és elhúz innen????" ÉS az, hogy itt kell maradniuk a szar fizetés mellet. Miért nem inkább azt oldják meg, hogy nekik is megérje itt maradni? Könnyebb rákényszeríteni valakit, hogy nem mehetsz el mint azt megtenni, hogy saját döntése miatt ne menjen el, mert olyan az életszínvonal.
"Talán nem alattomos dolog ha valaki ingyen tanul itt az állam költségén és elhúz innen???? " nem, mivel 1. nem a szocializmusban élünk 2. alapvetõ emberi jogokról hallottál? 3. Az EU tudtommal tiltja a szabad munkaerõ áramlás korlátozását (bizonyos esetekben némely országnak van vétójoga, de az nem Magyarország)
"A szüleik nem fizették be azt az adót amit rájuk költöttek? 40-45 év alatt kifizetik a gyerekeik taníttatását." Pontosan! Nagyon is kifizették.
"Nem bizony! Hacsak nem szuper gazdagok, akkor nem fizetnek annyi adót, hogy kifizessék a taníttatást!" Milyen szupergazdagok? Szerintem egy élet alatt nem lehet annyit befizetni adóként, hogy kijöjjön a taníttatás költsége? Ez a leghülyébb érv, hogy más fizeti a taníttatásukat.
értsétek meg már hogy itt semmi kényszer nincsen! ha valaki tudja hogy elmegy majd külföldre az menjen költségtérítésesre, ha valaki közben döbben rá hogy kivándorol az fizessen utólag. elmehet bárki csak akkor ne használja ki az államot ilyen pofátlanul
Sok szakmánál nem lenne megoldható a röghöz kötés, de az orvosoknál meg lehetne lépni azt, amit a csehek is megcsináltak, hogy kihirdetni a rendkívüli állapotot és ez idõ alatt nem lehet elhagyni az országot az orvosoknak, mert nem adható ki nekik a külföldi munkavállaláshoz szükséges engedély. A többi szaknál ez nehezebb lenne, mert ha valaki elhagyja az országot, nincsen bejelentési kötelezettsége.
"A szüleik nem fizették be azt az adót amit rájuk költöttek? 40-45 év alatt kifizetik a gyerekeik taníttatását." nem. vagy elkezded szétosztani, hogy a szülõk fizetik a gyerekek tandíját, de akkor azt is vedd bele, hogy a szülõk fizetik a nagyszülõk nyugdíját és akkor felmerül a kérdés, hogy a szülõk nyugdíját ki fogja fizetni, vagy azt mondod, hogy mindenki fizeti a magét, és akkor nem, a szülõk nem fizetik a tandíját. egy ország mûködése úgy van kitalálva, hogy minden a gyermekekre költött pénz befektetés. befektetés a jövõbe. ha ez a gyerek utána nem hajt hasznot az országnak, akkor a ráköltött összeg kidobott pénz. ez ilyen egyszerû.
12:53 és akkor mi legyen?fizessen mindenki?mondom nyugaton így megy....ott a felvételi nem olyan mint nálunk hogy ennyi hozott pont szerzett pont anyámkínja...ott fizet mindenki mint a katonatiszt.ha csak pénzed van de buta vagy és úgy kerültél be az egyetemre hát akkor max nem tudod elvégezni. egyetemre járni nem kötelezõ. ha a nyugati országok se tudják biztosítani az államilag finanszírozott képzést majd pont Magyarországtól várjuk el. Ébresztõ!nyugaton még a jól szituált középosztálynak sincs saját lakása:részben azért hogy mobilisak legyenek nameg mert nem is engedhetik meg maguknak.Ami hitelt a magyar ember az ingetlan miatt vesz fel azt õk a tandíj miatt.
Jogos, de akkor minden végzõsnek legyen garantált a munkahelye, a fizetése, és az elõmenetele. Ezeket is foglalják írásba, valamint rögzítsék a képzés értékét, vagyis azt, hogy mennyi pénzzel, illetve munkával váltható ki az állam ráfordítása.
"ha valaki tudja hogy elmegy majd külföldre az menjen költségtérítésesre, " elárulnád mibõl? újabb hitelt vegyen fel? azért nem mehet államira (hiába tehetséges és szorgalmas), mert akkor majd nem mehet külföldre? mi ez ha nem kényszer? Arról nem is beszélve hogy kedves politikusaink is ingyen tanulhattak! Kettõs mérce!
"elmehet bárki csak akkor ne használja ki az államot ilyen pofátlanul" Úgy látom továbbra sem vagy hajlandó felfogni, hogy 1. az állam nem mindenható, nem kéne annak lennie 2. Jogod van oda menni ahova csak akarsz, ne zsaroljanak, hogy akkor fizetned kell, hiába vagy szorgalmas, akkor is! Annyira jellemzõ ez a hozzáállás a GYK-ra! Kitalálnak egy hülyeséget itt meg rögtön támogatják! Minél idiótább és korlátozóbb az intézkedés annál jobban szeretitek! Kretének!
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:58 te mekkora egy ökör vagy! Fogd már fel, hogy nem statáriumot kell kihirdetni, hanem a bérüket emelni, a szakmához méltó színvonalra!
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:26 Kinek, hogy! lehet, hogy valakinek 3-4 év alatt is bejön. Ha pedig kint élsz, akkor bizonyára nem értesz ezzel egyet.

Miért isteníti mindenki a menhelyi kutyákat? Sok helyen láttam (válaszok) : " A menhelyi kutya sokkal okosabb és jobb mint a fajtiszta. " szóval az ilyeneket nem értem. Ti hogy vagytok ezzel?

persze nem a 20000 forintos szaporított kutyákra gondolok!

Legjobb válasz: Mindenki? ki az a mindenki? miért kell általánosítani? Voltak már hasonló kérdések, és persze 1-2 ostoba kreténen kívül "mindenki" pont azt részletezi hogy egyik sem "jobb". Mind a kettõben van plusz és mínusz. Akinek konkrét elképzelése, terve van, egy adott fajtát akar, kívül-belül annak a fajtatiszta lesz a "legokosabb, legjobb, legaranyosabb stb..." Aki egyszerûen egy hû társat szeretne, aki hálás a meleg otthonért, és szeretetért annak a menhelyi lesz a tökéletes.

Szerintem nagyon eltúlzod ezt a dolgot, persze én is tapasztaltam már ilyen szélsõséges véleményeket, de a válaszból ki is derült, hogy az illetõ nem egy szellemi óriás. De ez akkor is ritka. Nekem fajtatiszta kutyám van, elõtte örökbe fogadott kutyám volt. Egy kutya legyen jól nevelt, onnantól engem nem érdekel, hogy milyen fajta, vagy fajtatiszta e. Egyik sem "jobb", minden a gazdin múlik, hogy mit hoz ki a kutyából.
Mindenki? ki az a mindenki? miért kell általánosítani? Voltak már hasonló kérdések, és persze 1-2 ostoba kreténen kívül "mindenki" pont azt részletezi hogy egyik sem "jobb". Mind a kettõben van plusz és mínusz. Akinek konkrét elképzelése, terve van, egy adott fajtát akar, kívül-belül annak a fajtatiszta lesz a "legokosabb, legjobb, legaranyosabb stb..." Aki egyszerûen egy hû társat szeretne, aki hálás a meleg otthonért, és szeretetért annak a menhelyi lesz a tökéletes.
A mindenki kicsit erõs! Van mentett keverékem és fajtatiszta munkakutyám is. Sosem állítanék ilyet, hogy bármelyik is jobb. Viszont mikor azt olvasod, hogy akar egy ilyen-olyan kutyát 20 ezerért, akkor inkább azt mondod menhely/fajtamentés. És ez kifejezetten a kérdezõnek szól! Ezzel a mondattal: " A menhelyi kutya sokkal okosabb és jobb mint a fajtiszta. " nem tudok mit kezdeni. Biztosan így gondolta, ez egy vélemény. Ha te meg azt mondod, hogy x fajta és xy tenyésztõ a legjobb, az meg a tiéd. Szerintem meg kutyája válogatja.
Emberi gyarlóság. Olyasmi , mint az " én fajtám a legjobb, legokosabb", stb.
Aki ilyet tesz, annak egyértelmûen kisebbségi komplexusa van. Az a tévképzetük, hogy lesajnálják a kutyájukat, így képesek teljesen valótlan dolgokat állítani (lásd. menhelyi kutyák okosabbak, egészségesebbek stb.), csakhogy bebizonyítsák, hogy az õ kutyájuk a legjobb. Én pl. szeretem a kiszámíthatóságot, és nem szeretnék zsákbamacskát. Így alaposan utánanézek a kutyám származásának, tenyészetének, hogyha lehet, ne érjen meglepetés. Sok kutyás ismerõsöm szól be, hogy miért nem hozok el inkább a menhelyrõl valamilyen kutyát, ha csak hobbikutya lesz, merthogy mennyivel jobbak azok. Nem bírák felfogni, hogy én egy vélhetõen egészséges labrador kölyköt szeretnék. Ha nem lenne konkrét elképzelésem, akkor menhelyre mennék (bár kölyköt szeretnék mindenképpen, és jó lenne tudni kb. mekkorára nõ, és milyen vérmérsékletre számíthatok). Egyszerûen nem fér a fejükben, hogy miért van konkrét elképzelésem, miért szeretnék fajtatisztát, ha "csak" társ kell. El kell engedni a fül mellett.
Eléggé megoszlanak a vélemények, de ez a fajta rendeltetésétõl függ. Ha valaki agility, obedience, dog dancing, mondioring "bajnok" kutyát szeretne (nagyszabású versenyeken megmérettetni) akkor a menhelyivel nem tud sok mindent kezdeni. Viszont aki csak hobbyra szeretne egy hétköznapi barátot, társat aki szereti és ragaszkodik hozzá akkor a menhelyi lesz a tökéletes. Imádom a munkakutyázást, dobermannom van akivel készülünk az IPO-ra, egy menhelyivel ezt nem lehetne megoldani, mert nem alkalmas rá.
Mert kisebbségi érzésük van és azt hiszik hogy mindenki lenézi õket ezért támadnak. Mikor a kutyát sem érdekli, hogy kinek milyen ebe van csak hagyják békén a másikat. Bunló emberek mindenhol vannak, tehát ha mégis találkozik valami beszólással az nem a kutya miatt van, mert az ilyen emberek másba is belekötnek.
Kedves utolsó.! Mibõl gondolod, hogy a menhelyi kutya nem alkalmas a HPO vizsga letételére. Sosem azt kell nézni, hogy az a kutya kivülrõl milyen, hanem azt, hogy mi van a fejében. Mellesleg örülök, hogy dolgozik a dobermannod, remélem egyre többen rájönnek arra, mitõl teljesedik ki a fajta!!!!
Én azokat nézem le, akiknek csak az xy fajta a kutya... Szerintem szomorú, hogy emberek képesek százezreket adni egy kutyáért, vagy macskáért, közben pedig háromszorannyit elaltatnak a menhelyeken... Oké, ha neki az tetszik, legyen, meg ha megteheti, csak ne nézzük már szarnak azokat a kutyákat, amik a menhelyen vannak... Szerintem ugyanolyan jók, és inkább azokat kéne elhozni, hogy jobb életük legyen, mert az út szélén kirakott kutya nem fog tenni a szaporodás ellen, de a tenyésztõ valszeg igen, ha nem lesz vevõ...
Hogyan lehet egy kutyát túl tenyészteni??????
szerintem mindegy hogy milyen fajta ha a gazdája szereti nekem is van egy keverékem és imádom õt kettõ éve boldogít engem és az az ember aki "fikázza" a keverékeket az egy bunkó
Azért mert sok fajtatiszta állat már túl van tenyésztve és az már nem olyan jó, de szerintem aki ezt íta nem úgy általában a menhelyi kutyákra gondolt(, de ha igen akk vszeg úgy h azok ragaszkodóbbak), hanem a keverékekre, nekik a genetikai állományuk is jobb és nincs az a nagy túltenyésztés..
A kérdező hozzászólása: ksözi.. :)
Õ pont arra készül de nem mondta hogy versenyezni nem akar, és a lényeg az általánosságban van mint ahogy a saját kutyája említése elõtt az a válaszoló is általánosságban beszélt. Lehet, hogy akár talán van egy-két kutya a menhelyen amelyik alkalmas ilyenekre komoly szinten, csak akiket ez érdekel azok nem engedhetik meg hogy lottózanak a kutyával. Rengeteg dolognak kell klappolni. Nem tudom miért nem lehet ezt elfogadni, ettõl a menhelyi kutya nem lesz rosszabb.
Én erre a mondatra válaszoltam kedves utolsó: ...dobermannom van akivel készülünk az IPO-ra, egy menhelyivel ezt nem lehetne megoldani, mert nem alkalmas rá. Szó nem volt versenyrõl.
Kedves utolsó, itt nem csak vizsgáról van szó hanem VERSENYEKRÕL! Miért nem lehet végre elfogadni hogy ilyenekre igenis a fajtatiszta kutyák a tökéletesek? Nem igaz, hogy miért kell ennyit nyavajogni ezen, meg felháborodni. Én sem háborodok fel hogy a kutyám nem tud teszem azt vadászni mert terelõ kutya és nem akarom minden áron belepréselni... -.- Már ezerszer felsoroltuk hogy miért nem jók erre az ilyen kutyák...
A kérdező hozzászólása: Jéé. Azt vártam hogy majd mindenki oltogat hogy mennyivel jobb is a menhelyi :D de nem.. Köszi mindenkinek aki eddig válaszolt! :) ) am. nekem is egy menhelyi kevim meg egy fajtiszta spanim (tenyésztõtõl, nem szaporítótól!)
Inkább ugy mondanám, hogy emelkedik a beltenyészeti mutató.

Miért ilyen igazságtalan az élet? Miért nem lehet mindenki szép?

Nem azt mondom, hogy legyen mindenki egyforma, de olyan igazságtalan, hogy nem mindenki szép, s?t, van aki egyenesen ronda (pl szerény személyem). És a szép emberek olyan gonoszak (viccesen hangzik, de így van), a ronda emberek nélkül a szépek sem lennének olyan szépek, mégsem hálásak nekünk. :D De komolyan, úgy utálok ronda lenni és úgy irigylem a szép embereket. Ti mit gondoltok? Miért ilyen igazságtalan az élet? Miért kell rondának lennünk (nekünk rondáknak)? Szép alatt azt értem, hogy szép tiszta arcb?r, szimmetrikus arcvonások, arányos testalkat...stb, ami úgy átlagban mindenkinek "szépet", esztétikusat jelent. Ronda meg értelemszer?en ennek az ellenkez?je.

Legjobb válasz: ha mindenki szép lenne, unalmas lenne a világ...és ha mindenki szép lenne akkor a "szép" fogalom nem is létezne, mert nem lenne ronda ember, kihez lehetne hasonlítani...ilyen a jó és a rossz is egyik sincs a másik nélkül.

Akkor az lenne az átlagos és uncsi. :P Amúgy valakinek biztos tetszel. Meg ami nem tetszik, azon változtatni kell. Könnyû picsogni minden vackon, de a legtöbbször fel nem emelné a seggét a kedves érintett. Most lehetsz csodaszép, olyan, mint egy porcelánbaba, ha olyan buta vagy, mint a fû, és ehhez még gonosz is, akkor úgyse lát senki szépnek.
Ez a "ha gonosz vagy úgyse lát senki szépnek" akkora hülyeség már bocs. A külsõ meg a belsõ KÉT dolog egyik nem függ a másiktól. Aki szemét, gonosz, attól még lehet gyönyörû arca, bõre, stb.
ha mindenki szép lenne, unalmas lenne a világ...és ha mindenki szép lenne akkor a "szép" fogalom nem is létezne, mert nem lenne ronda ember, kihez lehetne hasonlítani...ilyen a jó és a rossz is egyik sincs a másik nélkül.
A "szépség belülrõl fakad" meg a "ha van önbizalmad megszépülsz" és a "sokkal fontosabb hogy okos legyél meg kedves" mondások szupik de attól még sajnos akinek csúnya az arca, az csúnya marad. Én értem a problémát, és nem lehet ellene tenni, ki kell hozni a legjobbat magadból (bár ez is közhely) sminkkel, jó frizurával, stb., de az élet ilyen. Nem egyformán vannak a világon a dolgok. Én azért sopánkodok hogy miért gazdagabb nálam mindenki az ismeretségi körömben, aki meg gazdag, az meg esetleg az én szuper családomat irigyli, hogy neki miért nincs, aki meg betegen születik mondjuk, az meg azt kérdezi miért egészségesek mások és õ miért nyomorék? Ha arra gondolsz, hogy ezek közül a szépség a legkevesebb, akkor már vidámabb lehetsz kicsit.
Azért nem a szépség a legfontosabb dolog a világon. Én pl inkább lennék gazdag, mint szép.
Az igazi szépség belülrõl fakad, hidd el. Attól, hogy valakinek nem adatott meg az elsõdleges szépség-amit leírtál-, lehet gyönyörû, ha mosolyog, szeretettel viseltetik az emberek iránt, jóindulatú, humoros, stb...és fordítva is így van: ha van egy külsõleg szép ember, nagyon elrondíthatja a modora.
ha menézed az elsõre szépnek látott embereket, könnyen rájössz, hogy ez nagyrészt befektetett munka és csak kis részben istenadta jószerencse. És itt nem feltétlen kencékre értem a befektetett munkát, hanem önbizalomra, tartásra, étkezére, sportra, életvitelre, a dolgokhoz való hozzáállásra is. Illetve aszépség nagyban függ az adott közeg többi tagjától. Mindig csak valakihez mérten szép. Máshol lehet, hogy csak átlagos kisegér... A jó hír az, hogy a legtöbb "ronda" ember azért tud tenni az ügy érdekében. Pl elõnyös ruha, ami eltakarja/kiigazítja az aránytalanságot. Vagy izgalmas frizura, ami elvonja a figyelmet az asszimetrikus arcról.
A szépség nem minden. Sokkal fontosabb, ha valaki megértõ az embertársaival szemben. Egyébként szerintem nincs is csúnya ember, mert minden emberben van valami szép, érdekes. Ha állandóan magaddal foglalkozol, és másokhoz hasonlítod magad, akkor nyilván egy idõ után megváltozik a véleményed önmagadról, mégpedig negatív irányban.
mindneki mást tart szépnek. Például legutóbb a strandom mondtam anyának, hogy nézd milyen szép arca van annak a lánynak." õ pedig azt mondta szerinte csúnya. És különben is a kifutó modelleknek sincs olyan szépségideál pofijuk.(Most azt leszámítva, hogy b negyven kilósak.) Elég karakteresek. Ja és az tuti biztos, hogy attól nem fognak szeretni az emberek ha mindig azon siránkozol, hogy csúnya vagy. Kisugárzás! :)
Mert isten nem egyenlõnek teremtet minket.

Mindenki írja, hogy 1 éves korig nem lehet adni a babának tej-, tojás-, és gluténtartalmú ételeket;a tejet tojást értem miért, de a gluténtartalmut? Azt miért nem?

Akkor baj ha a 8hós babámnak néha adok kenyércsücsköt?Olyan édesen szopogatja!!Eddig még nem lett semmi baja t?le!Lhet,hogy még lesz t?le?

Legjobb válasz: Mivel az emberek pár ezreléke lisztérzékeny ezért nem ajánlják a glutént. Szerintem kicsit túlzásba viszik, kicsi az esélye annak, hogyha nem volt ilyen a családban, akkor a gyerek az legyen. Én adtam mindhárom gyerekemnek 6 hónapos koruktól szépen lassan mindent. Kenyércsücsköt is szopogattak, babapiskótát is ettek, sõt reggelire tejbegrízt, rántottát. 1 évig szoptak mellette. Semmi bajuk nincs. Szerintem egy kicsit túl van lihegve a dolog, de mindenki maga dönti el, hogy mit etet.

Mivel az emberek pár ezreléke lisztérzékeny ezért nem ajánlják a glutént. Szerintem kicsit túlzásba viszik, kicsi az esélye annak, hogyha nem volt ilyen a családban, akkor a gyerek az legyen. Én adtam mindhárom gyerekemnek 6 hónapos koruktól szépen lassan mindent. Kenyércsücsköt is szopogattak, babapiskótát is ettek, sõt reggelire tejbegrízt, rántottát. 1 évig szoptak mellette. Semmi bajuk nincs. Szerintem egy kicsit túl van lihegve a dolog, de mindenki maga dönti el, hogy mit etet.
Nemrég olvastam a neten, hogy egy külföldi orvoskongresszuson megállapították, hogy 4 hós kor után már nem alakul ki allergia, és a liszttartalmú ételeket 17-26 hetes korban el kell kezdeni.Nyugodtan adhatsz neki, és tejet is szerintem.Én már jóval korábban adtam mindkettõt az enyémeknek, és nem lett tõle semmi bajuk.
A kérdező hozzászólása: Nincs a családba se tej se liszt érzékeny, viszont én tojásfehérje allergiás vagyok!!Akkor a tojással vigyazzak csak?
A tojássárgáját 10 hónapos kortól ajánlják, a fehérjét egy éves kortól. A te helyedben én mindkettõvel várnék egy éves koráig.
Szia! gluténtartalmú ételeket 6 hónapos kortól már érdemes szép lassan bevezetni. (akinek a családban van lisztérzékeny, orvosi felügyelet mellett már 4! hónapos kortól kapja). a tojással, tejjel érdemes várni 1 éves korig. (egyébként Magyarországon a legújabb adatok szerint minden 60. ember lisztérzékeny...én is :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!

Ha a kormány le akarja járatni a HaHa-t akkor miért nem egy valamit hazudnak? Miért kell mindeniken mást kitalálni, miért nem lehet csak egyet és ahhoz ragaszkodni? Mikor hagyják abba a lejáratókampányt amit mindig mindenki ellen alkalmaznak?

Már volt az mszp, az lmp, az szdsz, s?t most már amerikaiak. Míg az amerikaiak lennének a legironikusabbak, mert Orbán is sok támogatást kapott t?lük. Közben több szálon is köthet?k a fideszhez. Egy ideig a HÖK volt az akit minden módon próbáltak lejáratni, most hogy ?k nem tüntetnek, jön a következ? szervezet.

Legjobb válasz: Bajnai amerikai tanácsadóival is volt baj, míg a fidesz George E. Birnbaum és Arthur Finkelstein nevû zsidó (!) és homoszexuális (!!!) amerikai/izraeli tanácsadókkal nem. (Nem én gyûlölöm õket hanem akik a tanácsokat nagy kegyesen elfogadják...)

Bajnai amerikai tanácsadóival is volt baj, míg a fidesz George E. Birnbaum és Arthur Finkelstein nevû zsidó (!) és homoszexuális (!!!) amerikai/izraeli tanácsadókkal nem. (Nem én gyûlölöm õket hanem akik a tanácsokat nagy kegyesen elfogadják...)
Engem zavar, hogy jól hazudnak. Meg hogy egyáltalán hazudnak. Nem fogják abbahagyni, mert a 40-es IQ-jú szavazóik elhiszik. Ez amúgy jó taktika, így a "vitapartnernek" (nevetséges, a fideszt maximum ellenségnek lehet tekinteni, a kulturált vita szabályait nem ismerik) védekeznie kell.
Soros György pénz azért jó helyre vándorolt. A zsebükbe!
Azért mondanak minden nap más, mert már õk maguk sem tudják, hogy kinek, mikor és mit hazudtak.
a hallgatói hálózat egy liberális csoportosulás
A kérdésedbõl úgy vettem ki, hogy szóvivõi/médiareferens állásra pályázol a Fidesznél...
A kérdező hozzászólása: "Soros György pénz azért jó helyre vándorolt. A zsebükbe!" És miért? Mert a fidesz ezt mondta? Soros mikor Orbánt támogatta azzan nem volt baj?
Hahahahahahahahahaha XD

Miért kritizál mindent édesapám? Miért nem ad tanácsokat, ahelyett, hogy csak lehurrog? És egyáltalán, miért nem örül az én boldogságomnak?

Most szervezzük az esküvőnket. Minden halad a maga útján, mindent mi magunk intézünk, fizetünk a vőlegényemmel, de a szülők véleményét kikérjük. A legtöbbször persze csak annyit mondanak, hogy legyen, ahogy ti akarjátok. Ugyanez történt legutóbb a meghívó esetében is. Direkt mutattunk mintapéldányt, hogy az úgy jó lesz-e, persze jó lesz, csináljuk csak. Erre átadtuk a hétvégén a teljesen elkészült meghívót, és édesapám csak kritizálta. Miért nem raktuk borítékba (minek raktam volna, amikor a kezébe adtam?), miért nem névre szóló (azért, mert eszünkbe sem jutott, hogy névreszólóan csináljuk), miért ilyen egyedi a szövege, ki sem derül belőle, hogy esküvői meghívó (de elég egyértelmű, mert mi adjuk át a meghívottaknak, akik tudják, hogy nyáron házasodunk), és csak folytatta, hogy miért van rajta ez, az miért nincs rajta. Én már majdnem sírtam, hogyha ennyire nem tetszik neki, akkor miért nem azelőtt szólt, hogy kinyomtattuk az összeset? Aztán megkerestem az ő meghívójukat, mert megőriztek egyet, és mit ad Isten, az sem névreszóló, azt sem borítékban adták át (édesanyám mondta), erre csak annyit mondott apukám, hogy nem is azért kritizálta a miénket sem. Hát akkor miért? De erre már nem válaszolt. A legújabb, amibe beleköt, hogy a násznép nem egyszerre fog vonulni a lagzi helyszínére, látszik, hogy nem voltam esküvőn, hanem mindenki külön-külön. Én ezt nem teljesen értem, mert a szülőfalumban lesz a templomi esküvő, azután közös fotózás, amin mindenki rajta lesz, és indulunk is a lagzi helyszínére. Egyedül én tudnék hazamenni a családommal, az összes többi meghívott nem tudna hova menni, mert nem is ismerik a falut, de édesapám csak köti az ebet a karóhoz, hogy majd meglátom, hogy milyen keveredés lesz, ezért kellett volna egy térképet is mellékelni a meghívóhoz. Kész. Eddig semmire nem mondta, hogy tetszene neki. Se a ruhámra, se a cipőmre, se a gyűrűkre, semmire. Minden ugyanolyan rezignált arccal néz végig. Engem ez úgy bánt. Legalább egy kicsit érezném, hogy velem örül. Tudom, hogy férfi és ő máshogy van bekötve, de azért amikor meglátott a menyasszonyi ruhámban (mert megvettem, kiárusítás volt), akkor azért jól esett volna, ha annyit mond, hogy de gyönyörű vagy kislányom, ehelyett annyit kérdezett, hogy ez még nincs méretre igazítva? Hát persze, hogy nem volt mert októberben vettem, az esküvő meg most júliusban lesz. És ennyivel el volt intézve. Így fejezi ki, hogy szerinte nem jó ötlet az esküvő? Másra már nem tudok gondolni. De akkor miért nem mondta ezt akkor, amikor az eljegyzés előtt "engedélyt kért" tőle a vőlegényem a lánykérésre? Vagy miért nem mondja most, hogy ne házasodjunk? Persze attól, még házasodnánk, de akkor legalább tiszta sor lenne a dolog. Mit tehetnék? Tudom, hogy felnőtt vagyok, és nem kellene ilyenekkel foglalkoznom, de a vőlegényem után számomra a szüleim a legfontosabbak. És én úgy képzeltem el, hogy majd velem együtt ünnepelnek. De majd ez lesz az esküvőkor is? Hogy édesapám mindent kritizál majd, meg fapofával végig üli az egészet?

Legjobb válasz: "Tudom, hogy férfi és õ máshogy van bekötve" Rosszul tudod. Egy férinak éppen úgy vannak érzései, mint egy nõnek, ugynaolyan mély vagy sekély lehet, mint egy nõnél (ez egyénfüggõ), csak a felnövekedése során a társadalmi szocializációja miatt általában másként fejezi ki. Vannak olyan nõk, akik édesapádhoz hasonlóan nem éppen bõbeszédûek. Az édesapád valószínûleg azért kritizál mindent, mert azt a fájdalmát akarja valahogy kivezetni ezzel a pótcselekvéssel, hogy hamarosan elhagyod õt, azaz nem leszel többé az õ "kislánya". Féltékeny. A legtöbb apa, anya képes öszekapni magát a nagy napra és legalább jó képet végni a rokonság elõtt. Kevés szülõ az, aki csak kritizál és fapofával ülin végig az esküvõt vagy egyenesen cirkuszol, mert az a nap a lányáról szól, nem róla. Nyugodj meg szépen. Ha nagyon bánt, amit csinál, akkor ülj le vele kettesben és próbáld meg kibeszélni vele a gondjait. Kettesben! Menj el vele valahova enni a városba.

"Tudom, hogy férfi és õ máshogy van bekötve" Rosszul tudod. Egy férinak éppen úgy vannak érzései, mint egy nõnek, ugynaolyan mély vagy sekély lehet, mint egy nõnél (ez egyénfüggõ), csak a felnövekedése során a társadalmi szocializációja miatt általában másként fejezi ki. Vannak olyan nõk, akik édesapádhoz hasonlóan nem éppen bõbeszédûek. Az édesapád valószínûleg azért kritizál mindent, mert azt a fájdalmát akarja valahogy kivezetni ezzel a pótcselekvéssel, hogy hamarosan elhagyod õt, azaz nem leszel többé az õ "kislánya". Féltékeny. A legtöbb apa, anya képes öszekapni magát a nagy napra és legalább jó képet végni a rokonság elõtt. Kevés szülõ az, aki csak kritizál és fapofával ülin végig az esküvõt vagy egyenesen cirkuszol, mert az a nap a lányáról szól, nem róla. Nyugodj meg szépen. Ha nagyon bánt, amit csinál, akkor ülj le vele kettesben és próbáld meg kibeszélni vele a gondjait. Kettesben! Menj el vele valahova enni a városba.
nálam apósom csinálja ugyanezt :( értem :( õ a sütin akadt ki, hogy miért csak egy torta lesz, miért nem lesz több, mert nem a menya tortát szokták elosztogatni???? :O mondom, akkor mit? mi ezen kaptunk egy kicsit össze :(

Ha az Isten mindent lát és hall, akkor miért nem segít ott ahol szükség van rá? (Szerintem, ezért egy idő után már sokan nem is hiszik, hogy létezik. )

Legjobb válasz: ebben teljes mártékben igazad van. én egyáltalán nem hiszem h lenne mert akkor miért van ennyi csecsemõhalál meg gyermekbetegség?miért van az a sok háború földrengéd és éhinség?ha lenne isten ezt nem hagyná. egy nagyon szkeptikus lány aki elveszített mindenkit és már nagyon nem hisz ilyenekben

ebben teljes mártékben igazad van. én egyáltalán nem hiszem h lenne mert akkor miért van ennyi csecsemõhalál meg gyermekbetegség?miért van az a sok háború földrengéd és éhinség?ha lenne isten ezt nem hagyná. egy nagyon szkeptikus lány aki elveszített mindenkit és már nagyon nem hisz ilyenekben
Mert Istennek is vannak kedvenc sorozatai.
Azért, mert Isten csak írányt mutat, nem korlátoz minket szabad akaratunkban. Miért, és hogyan segítsen, ha egyesek nem hisznek benne, elfordulnak tõle, és az anyagi világ többet jelent a puszta szeretettõl? Nem Isten, hanem egymás szeretetétõl? Az ember is elfordul tõle amikor jó világban él, ha meg katasztrófák vannak, máris nem olyan fontos az az LCD TV, az a trópusi nyaralás. A hívõk tudják, hogy a halál megváltás. Ezért teszik könnyen túl magukat egy-egy haláleseten. Istennek szüksége van az angyalokra, és sajnálja õket leküldeni a Földre, ebbe a borzalomba. Meggondolja magát, és visszahívja õket magukhoz. Aki hisz, tudja, hogy ezért vannak csecsemõhalálok, halálok. Ennyire egyszerû. Aki nem hisz, ne keresse a magyarázatot, fogja az akszelerált világra, az orvosokra, vagy 'mittomén kikre a haláleseteket, törödjön bele. Aki hisz, pedig ne kérdõjelezze meg Isten akaratát.
Nem létezik!
Hiszem, hogy ha volna Isten, kevesebb rossz volna a földön, hiszem, hogy ha a rossz jelen van a földön, akkor e felfordulás vagy Istentõl ered, vagy Isten nem tudja meggátolni; márpedig nem félek olyan istentõl, aki vagy gyenge vagy gonosz, szemébe nevetek, kacagom ostorát. Donatien Alphonse Francois de Sade
Ajánlom olvass egy kicsit Bibliát. Amúgy lehet azért, mert nem hiszel benne, ls hát ott van az "ördög" is. Ha nem bánod meg a bûnödet akkor bármi történhet veled. Valahogy így van... Amúgy segíteni szokott, ha nem látszik akkor is, majd idõvel rájössz.
Nekem segített, amikor szükségem volt rá... hogyne segítene!
Egyébként segíthetek Neked valamiben? Írd le mi bánt .Ok?
12.45 Yes, yes , yes!!!!!!
LastOneLeft, jobban nem is mondhattad volna. Freya
Isten nem létezik! Egyszer én találtam ki részegen!
Az az kapni akarsz.Csak kapni, kapni. Legyen egészségem, pénzem, boldogságom meg minden. De Tõle függetlenül, igaz?.Õ nem a MIKULÁS !! Te mit adsz Neki?????? Azért kell az egészség a pénz a jólét h Õt imádd v h Neked meg a körülötted lévõknek jó legyen? Õ a szívedben az életedben az elsõ??! Elég ha magadnak válaszolsz ....
A kérdező hozzászólása: Miért nem tudjuk feltétel nélkül szeretni? Nekem, már nem egyszer és nem kétszer volt, hogy "bõgtem kínomba", remélve most igazán elkell/lene/ az Isteni segítség, és csak vártam és reméltem.... mindhiába... és ez most is így van!/Sajnos.../
Ez a baj h csak a szükség miatt akarjuk Õt. Õ a Fõdoki meg a fõtársközvetítõ meg a fõbankos, igaz? Miért nem szeretjük feltétel nélkül? Nem ez a lényege a szeretetnek? !!!!!
Ilyenkor jön a válasz: eredendõ bûn, szabad akarat. Ettõl persze a nem hívõk rosszul vannak, mivel nem gondolják végig ezeknek a jelentõségét. Pedig ezek döntõ jelentõségû fogalmak. Tudod, hogy az "Isten mindent lát és hall" mit jelent? A kereszténység is azt állítja, amit egyébként a keleti vallások is: Isten benned van. A teremtett világban is megnyilvánul az ereje, de benned van. És bennem is. Ez nem olyan tudás, amit az ember az eszével felfog, ezt senki sem tudja az eszével felfogni. Erre rá kell ébredni, "meg kell világosodni." És akkor megérted, hogy amikor a másikat megbántod, az neked is fáj és Istennek is fáj. Ha az emberek Jézust követnék olyan viszonyban lennének az Atyával mint õ volt, akkor nem lenne annyi szenvedés. Persze a test halála az eredendõ bûn miatt fennálló tény, de ha hívõ vagy, tudod hogy a halál csak átváltozás. Ez a világ a bûn miatt olyan amilyen, és amíg az emberek el akarnak futni a felelõsség elõl, amíg elutasítják a bûn (és legfõképp az eredendõ bûn) tényét, addig nem lehet jóvátétel, és ha nincs jóvátétel, akkor szenvedés van. Istenhez nekünk kell eljutni, nem fordítva. Freya
A kérdező hozzászólása: Várom má'!
majd... :)
God is gay... Ezé'

Az anyukám 18 éve cukorbeteg és kb 1 éve agyilag kezd leépülni, képzelődik azt hiszi mindenki rosszat akar neki, az inzulinra nem akkar enni ezáltal mindennap lezuhan a cukorszintje ez miér lehet? Miért ellenséges mindenkivel?

Legjobb válasz: Lehet, hogy az idõsek egyébként is kötöszködnek mindenért és mindenkivel. Ez azért van mert unatkoznak és nem tudják lefoglalni magukat.

Lehet, hogy az idõsek egyébként is kötöszködnek mindenért és mindenkivel. Ez azért van mert unatkoznak és nem tudják lefoglalni magukat.
Az orvosával kéne beszélni, hogy õ tájékoztassa a következményekrõl. Lehet, hogy depressziós.
Komolyan kell venni a megváltozott viselkedést, van ilyen betegség, gondolj bele, hogy szenvedhet õ ha mind igaznak érzi azt amit mond, van rá gyogyszer, és gondoskodni kell hogy valaki be adja neki a napi adagot
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Egyébként anyukám még csak 50 éves nem öreg.
Teljesen mindegy hogy mennyi idös, nem az öregkori elbutulásrol beszéltünk, hanem a betegség és gyógyszer okozta változásokról, ahol nem számit a kor.Légy megértöbb és segits neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!