Találatok a következő kifejezésre: Miért nem menstruáció alatt (16 db)

Miért nem lehet a menstruáció alatt hajat festeni? Miért változik meg a végeredmény? Volt már olyan, aki mensi alatt festett hajat? Tényleg nem lehet?

Legjobb válasz: Állítólag egyes hormonok magasabb szintje miatt, de ritkán lesz nagyon látványos. Állítólag a szõke a legérzékenyebb, szóval ha nem akarsz narancssárgás hajat, akkor várj pár napot. (valaki egyszer beírta itt, hogy neki olyan lett, aztán ki tudja...)

Állítólag egyes hormonok magasabb szintje miatt, de ritkán lesz nagyon látványos. Állítólag a szõke a legérzékenyebb, szóval ha nem akarsz narancssárgás hajat, akkor várj pár napot. (valaki egyszer beírta itt, hogy neki olyan lett, aztán ki tudja...)
Lenövéstõl függõen másfél két havonta festem a hajam. Az utolsó 2 festésnél megvolt a menzeszem. Direkt kiprobáltam mi lesz, mert hallottam én is a babonáról. Az ég világon semmi különbség a színben!

Miért nem szabad menstruáció alatt használni a kaneszten kombit? Vagy csak a hüvelytablettát nem szabad és a krémet igen?

Ma este kezdeném el használni, de lehet, hogy megfog jönni. de a gombásodást ki akarom "irtani" mert belebolondulok, most mit tegyek??

Legjobb válasz: A krémet használd nyugodtan, de akkor jobb, ha tampont használsz. A hüvelykúpot azért nem célszerû használni, mert egyszerûen kifolyik, mielõtt a hatását kifejtené. De ne aggódj, így is javulni fog a helyzet, mert a menstruáció egyben egy öntisztító folyamat is. Kívülrõl meg kenegesd szorgalmasan, akkor hamar meggyógyulsz. Egyébként én is voltam már hasonló helyzetben, csak sajnos hagytam odáig fajulni a dolgokat, hogy már ülni sem tudtam, szóval meg tudlak érteni, kitartás, hamarosan jobb lesz!

A krémet használd nyugodtan, de akkor jobb, ha tampont használsz. A hüvelykúpot azért nem célszerû használni, mert egyszerûen kifolyik, mielõtt a hatását kifejtené. De ne aggódj, így is javulni fog a helyzet, mert a menstruáció egyben egy öntisztító folyamat is. Kívülrõl meg kenegesd szorgalmasan, akkor hamar meggyógyulsz. Egyébként én is voltam már hasonló helyzetben, csak sajnos hagytam odáig fajulni a dolgokat, hogy már ülni sem tudtam, szóval meg tudlak érteni, kitartás, hamarosan jobb lesz!

Miért nem lehet a szoptatás alatt teherbe esni? És hogy hogy hónapokig nem jön meg a menstruáció szülés után? :O

Legjobb válasz: Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...

Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...
Ezt honnan vetted? Teherbe lehet esni szoptatás alatt.
A kérdező hozzászólása: valaki mondta ezek szerint akkor lehet ??
Az elso menstruacio elott kb 2 hettel van az elso peteeresed. Konnyen teherbe lehet esni.
7 hónapos a fiam. még nem volt mensesem, szedtem szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót, és a napokban kiderült, hogy terhes vagyok. méghozzá 9 hetes a méretekbõl ítélve. sokan esnek ilyenkor teherbe, mert úgy vannak vele, hogy még nem jött meg úgyse...
nekem a szoptatás alatt egyáltalán nem jött meg, 17 hónappal az elsõ gyermekem születése után így estem teherbe viszont a nõgyógyászom szerint van mensi nélkü is peteérés: a második szülésemet követõen 11 hetesen tudtam elmenni a 6 hetes vizsgálatra és a végén figyelmeztetett, hogy érett petém van, óvatosan a szexuális együttlétekkel. nos, mondanom sem kell, azóta sem menstruáltam, viszont ez 4 hónapja volt és a nyákomon, hõmön látszik is, hogy rendszeresen lehet vmi odabenn periodikusan, négy hetente...
Úgy tudom, a prolaktin nevû hormon felelõs a tejtermelésért és a menstruáció elmaradásáért. De azért ez nagyon egyéni, mert valakinek szoptatás mellett is megjön 6 héttel szülés után, valakinek meg akár 2 évig se. És ugyanígy valaki teherbe esik véletlenül, mert "még úgyse jött meg", valaki meg hiába próbálkozik a következõ gyerkõccel, mert magas még a hormonszintje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !!

Miért nem lehet vért venni menstruáció alatt?

Befolyásolja az eredményt, ha úgy vesznek vért az embert?l, hogy közbe meg van neki. Mondjuk a vörösvértest számot vagy ilyesmit??

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy befolyásolja az eredményt. Azt tudom, hogy nagyobb mûtéteket nem jó menzesz alatt végezni, mert olyankor lassabban alvad a vér, azonkívül eleve vért veszt a beteg. Lehet, hogy a vérvételt is ezért jobb máskor megeejteni.

Nem hiszem, hogy befolyásolja az eredményt. Azt tudom, hogy nagyobb mûtéteket nem jó menzesz alatt végezni, mert olyankor lassabban alvad a vér, azonkívül eleve vért veszt a beteg. Lehet, hogy a vérvételt is ezért jobb máskor megeejteni.
Az erõs vérzés vashiányt okozhat a szervezetben, ezért ezek az eredmények eltérõek lehetnek.
Nrkem hnap lesz 6.napja menzeszem, es hnap megyek vervetelre. Inkabb amiatt nem mennek az elso napokban, h akkor konnyebben elajulnek.
Lehet menni menzesz alatt is. Sõt, van olyan vérvétel, amire kifejezetten menzeszkor kell menni.
Abban igaza van az elõzõnek, hogy az erõs vagy hosszan tartó vérzés vérszegénységet mutathat. Viszont ha te olyan sok vért vesztesz minden hónapban, hogy az vérszegénységet okoz, akkor azt nem is árt kimutatni.
Alvadékonysági vizsgálatokra nem a legjobb a menses ideje. A többi szerintem vizsgálható.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi hasznos válaszokat.

Miért nem lehet használni a Canesten hüvelytablettát menstruáció ideje alatt?

Most olvasom a tájékoztatón, hogy a menstruáció els? napjáig be kell fejezni a kezelést. Viszont én most kezdeném el, de ma megjött a menzeszem. Lehet valami bajom, ha mégis használom 3 napon keresztül?

Legjobb válasz: Ez elsö elég hülyeséget irt, nem az a baj, hogy nem tud a vér kijönni (miért ne tudna, nem egy "dugó" a tabletta), hanem éppen ellenkezöleg: a tabletta is kijön, miután feloldódott, és nem tudja a hatását kifejteni.

Ez elsö elég hülyeséget irt, nem az a baj, hogy nem tud a vér kijönni (miért ne tudna, nem egy "dugó" a tabletta), hanem éppen ellenkezöleg: a tabletta is kijön, miután feloldódott, és nem tudja a hatását kifejteni.
Elég egyértelmû: nem tud távozni, aminek távoznia kell! Természetes úton, minden akadály nélkül. Inkább, ha egy mód van rá, várd meg a végét!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Az az igazság, hogy lombikra készülök, és a mensit is gyógyszerrel hozták meg. Alig vártam, hogy megjöjjön, de most meg itt ez a fertõzés.... Nem tudom, mit csináljak! És minek kellene "távoznia", ami így nem tud?
szerintem meg azért, mert menzeszkor nyitott a méhszáj, és nembiztos h felkéne mennie a gyógyszer hatóanyagainak a méhedig...
A második és harmadiknak is igaza van. Egyrészt azért, mert a gyógyszer kb amint berakod ki is folyik belõled, így kb semmi hatása nem lesz, de annyi pont lesz, ami komolyabb bajt is okozhat odabent.
A kérdező hozzászólása: Köszi! De a krémet azt használhatom, ugye? Vagy így nem ér semmit a tabletta nélkül? Nagyon ideges vagyok, sosem volt még ilyen bajom, és pont most, amikor a legjobban nem kéne...
akkor is gáz ha az utolsó nap kezdtem el?
A méh összehúzódása okozzza!
Nem mindenkinél, normális esetben nem görcsöl az ember lánya..., persze ez nem jelent semmilyen rendellenességet, ha mégis van valamennyi kis görcs, de ha napokig és erõsebb fájdalom fenáll, akkor annak oka van, és lehet orvosolni, és kell is, sokszor nem tulajdonítanak neki jelentõséget, pedig lehet endometriozis, vagy ciszta, esetleg más..... A méhizom (amúgy ilyenkor természetesen fenálló mozgása nem okozhatnak zavaró, vagy már kellemetlenbe forduló érzést.
Nálam is így van.az elsõ napomon ugy görcsölök h széthányom a wc-t a második napomon pedig már használ a fájdalomcsillapító.a többi napom elviselhetõ.ez van ezt kell elfogadni.am 4 éve menstruálok és 13 vagyok ugyh lehet h késõbbi idõkben nem lesznek ilyen panaszaim de most nem tudok vele mit kezdeni..am tudom ajánlani az algo-flex m-et nekem gyorsan használ ugyh tudok tanulni meg elmenni itthonról görcsölés nélkül;)
Mikor megjön azon az estén annyira fáj, hogy komolyan halálomat kívánom.. Aztán veszek be kb 2 db No-Spa-t és semmivel sem lesz jobb, aztán az még ki is hozza belõlem párszor az egész napi kaja adagom! És ez nálam minden egyes alkalommal így van, kín szenvedés! Egyébként anyukám is ilyen hasgörcsölõs volt annak idején! Egyébként ezek elsõ nap fordulnak elõ, másnap mér csak enyhe fájások jelentkeznek! 13/L.

A menstruáció ideje alatt miért nem lehet fejen állni?

Jóga kapcsán olvastam, hogy a menstruáció ideje alatt nem lehet a fejenállást, a gyertyaállást és hasonlókat elvégezni.

Legjobb válasz: mert belefolyik a szádba

mert belefolyik a szádba
Mert megfullad a punid :(
:DDDDDD
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy idõt szántál arra, hogy ezt leírd. Azért köszönöm.:)
Tíz perce röhögök :D
Én lány vagyok, de csatlakozom az elõttem szólóhoz :D

Miért nem szabad maszirozni a derekat menstruáció ideje alatt?

A barátn?m elment egy massz?rhöz aki kérdezte hogy menstruál e,és mivel igen,kihagyta a deréktájt.

Legjobb válasz: A masszázs vérbõséget okoz, így erõsödhet tõle a vérzés...A maszázs alapjai...

A masszázs vérbõséget okoz, így erõsödhet tõle a vérzés...A maszázs alapjai...
tõlem még sosem kérdezték meg, igaz, olyankor nem is megyek masszázsra
o.O" ez hülyeség...
A kérdező hozzászólása: Basszus..Persze!!!!:-)...a vérbõség miatt.Köszi szépen utolsó:-)
o.O ???

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!