Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meleg vízben (18 db)

Miért melegszik a víz ennyire? Miért nem meleg a tartályban a víz?

Üdv. Kérdésem egy Opel Astra-f -hez kapcsolódna.1.6 8v. Kicseréltük a fűtőradiátort decemberben, és azóta a vízhőfokom 96-97 fok körül mozog. Eddig 95-volt. Viszont azt vettük észre, hogy a tartályba viszatérő csőben nem folyik vissza a víz miután nyitott a termosztát. ÍGY A tartályban hideg volt a víz még sok sok kilométer megtétele után is.98-fokon /óra szerint/ megindul vissza a víz a tartályba, de alatta nem. Mértük lézeres höfokmérövel az is azt mutatta mint az óra. A termosztátot cseréltük, a vízpumpát cseréltük de semmi. Hűtó is új.

Legjobb válasz: Egy fokkal melegebb a víz, mint decemberben? Én inkább nem járnék így vele. :)

Egy fokkal melegebb a víz, mint decemberben? Én inkább nem járnék így vele. :)
szerintem ezek az értékek természetesnek mondhatók, az én opel motoromhoz egy szervízkönyv azt írja hogy 95-105 celsius a motor ideális hõfoka, tehát a tiédre is igaz lehet ez, amúgy az sem biztos hogy valóban annyi mint amit a mérõd mutat, mivel a hõgombád is rossz
bocsi, a hõgombád is LEHET hibás, így akartam írni:)
Tök jók ezek a hõmérsékletek, esetleg lehet hogy nem sikerült tökéletesen a légtelenítés, de ha ~50km alatt sem megy a pirosba akkor nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszõnöm a válaszokat, a HÕEOK JELADÓM is cserélve lett de nem változot, tehát az is jó. :) a vízhõfok nem a 100-at sem, max álló helyben. De igazából az zavar, hogy a kiegyenlítõ tartályba nem fordul vissza a víz. :( Esetleg erre valami tipp? Vízpumpa, hûtõ, fûtõradiátor, termosztát, jeladógomba új. :) tehát szinte minden. még egyszer köszi a válaszokat. :)
Ne foglalkozz vele. Amíg 90-100 körüli hõmérsékletet mutat, addig minden rendben.
én úgy tudom hogy állóhelyben hiába várod hogy visszajöjjön a víz, vagyis alapjáraton, gondolom úgy nézted hogy járt a motor és lehúztad, úgy nekem sem jön:D, húzz oda a gáznak és egybõl nyomja
én 2 évig 110 fokkal jártam, elvileg még az is belefér nnyáron, de megúntam, vettem olyan venti kapcsolót ami 100 nál kapcsol, és most mindig 95 fok van:) , de a termosztáttal ios tudsz variálni ha zavar a dolog, vegyél olyat ami 82 nél nyit nem 92 nél
A kérdező hozzászólása: Alapjáraton tudom, hogy nem jön vissza, eordulaton próbáltuk, de úgy is csak 98-on indul meg. A termosztát kinyit 92-fokon, azzal nincs baj.Próbáltam venni bele olyat ami 82-n nyit, de 3-boltból egyikben sem volt :( még arra gondolok, hogy nem e levegõs a fûtõradiátor. .

A mosogatógépet miért nem lehet meleg vízre bekötni?

Legjobb válasz: Lehet, csak akkor meleg vízzel fog öblíteni is, ami lehet, hogy pazarlás. Azon kívül nehéz vele mondjuk 30fokon mosni, ha már alapból 60fokos víz megy bele. Az sem biztos, hogy minden mûanyag alkatrésze, amit hideg vízre terveztek, simán bírja a meleg vizet is. Ami mondjuk 80fokos?

Lehet, csak akkor meleg vízzel fog öblíteni is, ami lehet, hogy pazarlás. Azon kívül nehéz vele mondjuk 30fokon mosni, ha már alapból 60fokos víz megy bele. Az sem biztos, hogy minden mûanyag alkatrésze, amit hideg vízre terveztek, simán bírja a meleg vizet is. Ami mondjuk 80fokos?
Õ maga melegíti fel a szükséges hõmérsékletre. Más-más program, mosogatás és öblítés is más hõmérsékletû. Hja, és nem hideg vízzel öblít a mosogatógép.
Hja, mosoGAtógép..:) Annál egy fokkal kevesebb ilyen probléma van..:)
mér akarod melegvízre kötni? ha van hideg víz akkor inkább kösd a hidegre


Az miért van hogy amikor fürdök és meleg vizet engedek a fejemre akkor elkezd olyan érzésem lenni mintha nem kapnák levegőt szaporán egymás után veszem a levegőt gyorsa?

De amikor hideg vizet engedek a fejemre akkor meg kapok és egyenletesen veszem a levegőt. Talán a meleg víz elveszi a levegőt előlem azért veszem olyan szaporán a levegőt egymás után. Vagy pánik betegségem lenne?

Legjobb válasz: Én ha meleg vízben ülök és felér a hasamig, akkor érzem ezt. Nem tudom miért...

Én ha meleg vízben ülök és felér a hasamig, akkor érzem ezt. Nem tudom miért...
Szerintem mert meleg a levegõ.
A meleg víz felnyomja a vérnyomást.
Ha az elején forró vízbe ülsz, vetéléshez vezethet, de a késõbbiekben is kerülni kell a forrót.Inkább a zuhanyozás, kellemesen meleg vízben.De ha nagyon szeretnél fürödni, 12. héttõl inkább.A habfürdõben való órákig üldögélést is kerüld, mert ilyenkor a hüvely phja amúgy is megváltozik.De amúgy van aki végig fürdött terhessége alatt és soha nem volt semmi bajuk.
Azért mert kinyílhat a méhszáj, de a sima melegvíz nem árt.Én csak abba tudok relaxálni.Az 50fok már nem jó.Tehát nyugodtan belefeküdhetsz egy kád meleg vízbe.Ajánlom a levendula illóolajat hozzá.
A meleg víz vérbõséget okoz, ami elõsegíti a méhlepény leválását. Tehát a fürdés kerülendõ, inkább a zuhany, és a meleg víz is kerülendõ. Hogy mi a meleg? Amiben az ember jól érzi magát.-) Én is forró vízben fürödtem, most olyanban, ami már épp nem hideg. Fázni persze nem kell, de el lehet felejteni a gõzölgõs hosszú zuhanyokat. Fürödni ha fürdesz is, ne hosszassana, max 10 perc, és ne legyen meleg a víz. A babád gondolom fontosabb, mint egy jó fürdõ...
szia, szabad meleg vizben fürdeni 20 percig, de forroba nem. késöbb már a vége fele egyáltalán nem szabad fürdeni, mert nem éreznénk mikor folyik el a magzatviz. 26 hetes kismama.
Szia! Méh összehúzódást okoz és megindulhat a szülés, vagy elvetélhetsz, attól függ mennyi idõs terhes vagy. Én fürödtem de nem forró vízben, hanem kellemes melegben. figyelj oda hogy ne legyen forró a víz és fürödhetsz nyugodtan. Erika

A házban 7 radiátorom van kazánnal fával tüzelek. Az elsö 5 radiátor forró jo meleget ad az utolso 2 viszont jég hideg. Mi lehet a baj? Miért nem megy tovább a viz és melegit az utolso 2 radiátor is? Már légtelenitettem és azután sem müködik.

Legjobb válasz: Csapok megvannak nyitva? az a másik 2 radiátor hol van? milyen messze van a kazántól? rendszert teljesen fel töltötted vízzel? Esetleg a keringetõ szivattyú rendesen mûködik? Lehet a szivattyú gyengén hajtja, javaslom hogy állítsd 1 fokozattal feljebb.

Csapok megvannak nyitva? az a másik 2 radiátor hol van? milyen messze van a kazántól? rendszert teljesen fel töltötted vízzel? Esetleg a keringetõ szivattyú rendesen mûködik? Lehet a szivattyú gyengén hajtja, javaslom hogy állítsd 1 fokozattal feljebb.
Keringetett fûtés, szivattyúval vagy gravitációs (szivattyú nélküli), bár annyira nem lényeg. A víz is arra megy amerre könnyebb a mûködõ 5 radiátor csapján zárj annyit hogy a vizet a másik kettõbe kényszerítsd, nem kell teljesen.Amellett figyeld a vízhõfokot nehogy felforrald.
Az öt radiátor alsó csapján zárj... Egy bizonyos beállítás után már elkezd melegedni a 2 hideg radiátor. Az 5-bõl azzal kezd amelyiknél a legmelegebb a kimeneti csatlakozónál. Ne mindegyiken állíts elsõre.

Egy kutya miért nem bírja ha ilyen melegben lelocsolnám vízzel hűteni?

Nem tudja, hogy a víz az jó, meg h?t vagy mi?

Legjobb válasz: van olyan ember, akinek minden álma egy napfényes tengerparti nyaralás, mások meg északra mennek vagy múzeumokat látogatnak, ha ki akarnak kapcsolódni. így van ez a kutyákkal is. ilyen idõben anyum kutyájának saját medencéje van, 2-3 óránként megmártózik benne. az enyém utálja a vizet. néha követ a lakásban. ilyenkor, ha meglátja, h kezet mosni mentem a fürdõbe, azonnal elsiet onnan, nehogy ráessen két csep víz amíg a vizes kezem eljut a mosdótól a törõlközõig :-). ha õ is ilyen, tartsd tiszteletben. nem fog hõgutát kapni, ha minden más körülmény biztosított

van olyan ember, akinek minden álma egy napfényes tengerparti nyaralás, mások meg északra mennek vagy múzeumokat látogatnak, ha ki akarnak kapcsolódni. így van ez a kutyákkal is. ilyen idõben anyum kutyájának saját medencéje van, 2-3 óránként megmártózik benne. az enyém utálja a vizet. néha követ a lakásban. ilyenkor, ha meglátja, h kezet mosni mentem a fürdõbe, azonnal elsiet onnan, nehogy ráessen két csep víz amíg a vizes kezem eljut a mosdótól a törõlközõig :-). ha õ is ilyen, tartsd tiszteletben. nem fog hõgutát kapni, ha minden más körülmény biztosított
+ ha akkor locsolod hideg vízzel (úgy, h teljesen átázzon) amikor már kint van egy ideje és már felhevült a teste, simán tüdõgyulladást kaphat ugyanúgy, mint az emberek. ezért tanácsos kint hagyni a vizet vmi árnyékosabb helyen, amit kicsit felmelegít a nap és a kutyára bízni, hogy belemászik-e egyáltalán és ha igen, mikor
Nem, mivel nem szereti a vizet. Ha nem szereti akkor nem kell erõltetni. Legyen árnyékos helye, friss vize, és hidd el az elég lesz neki.
Ezt most úgy írod, mintha szefósok lennének. Az enyémet a szomszéd lelocsolta poénból jéghideg vízzel. Azóta fél tõle. Nekem meg van annyi eszem, hogy nem stresszelem feleslegesen.
tegyél ki neki nagy lavórba vizet hátha úgy belemegy... Felesleges locsolni ráadásul ha kellõképpen nem lesz vizes, akkor csak még jobban melege lesz.

Miért nem lehet Magyarországon indukciós villanybojlert venni? Valakik fent nem engedik, mert lehet hogy olcsóbban melegít vizet mint a gázbojler? . Vagy mi az oka?

Legjobb válasz: Szerintem nem csak Magyarországon nem lehet kapni. Van egy érzésem, hogy nem létezik ilyen eszköz. Mint tudjuk, a víz elektromosan szigetelõ, tehát örvényáramot indukálni benne lehetetlen. Amúgy van egy nagyon hasonló találmány. Valami mikrohullámú sütõ a neve... :D

Szerintem nem csak Magyarországon nem lehet kapni. Van egy érzésem, hogy nem létezik ilyen eszköz. Mint tudjuk, a víz elektromosan szigetelõ, tehát örvényáramot indukálni benne lehetetlen. Amúgy van egy nagyon hasonló találmány. Valami mikrohullámú sütõ a neve... :D

Miért nem jön a meleg víz a zuhanycsövön keresztül? Ha a csapot nyitom meg a kádban, akkor jön a meleg, a zuhanyból pedig csak hideg.

Legjobb válasz: Kipurcant az az izé a csapban, amivel átállítod zuhanyra. Bocsi, de nem beszélem a szakirodalmat, csak konyhanyelven tudom.

Kipurcant az az izé a csapban, amivel átállítod zuhanyra. Bocsi, de nem beszélem a szakirodalmat, csak konyhanyelven tudom.
Szét kell szedni a zuhany váltót és ki kell tisztítani a furatot.

Miért nem ad a csaphoz meleg vizet a bojler ha kicsi a radiátorban a nyomás?

Legjobb válasz: Cirkó, nem bojler... Mert egy hõcserélõn keresztül a fûtés vizével fûti fel a melegvizet, és miután ezek túlnyomásos rendszerek, elvárás az általában legalább 0,8 bar nyomás.

Cirkó, nem bojler... Mert egy hõcserélõn keresztül a fûtés vizével fûti fel a melegvizet, és miután ezek túlnyomásos rendszerek, elvárás az általában legalább 0, 8 bar nyomás.
A kérdező hozzászólása: Csak a fûtés vizén keresztül tud csapvizet melegíteni? Micsoda idétlen megoldás. :/
Ha láttál már radiátorban lévõ vizet, akkor megérted, hogy miért nem keveredhet a 2.
A kérdező hozzászólása: Persze, nyilván nem keveredhet, nem is errõl volt szó, de h a radiátor vizével melegíti a csapvizet(tudom h nem közvetlenül...), ebbõl egy kellemetlen "árukapcsolás" lesz. Olyan mintha áramszünetben nem lenne víz se. Most kevés a radiátorban a nyomás, de ez nem is lenne baj mert most nem kell fûtés, de emaiatt a vacak miatt meleg csapvíz se nagyon van. "Márpedig csak akkor adok meleg csapvizet, ha a radiátort is tudom melegíteni" :D
"Olyan mintha áramszünetben nem lenne víz se" Hát meleg vized nem is lesz, mert a szivattyúnak is mennie kell, meg a váltószelepnek is... Hidd el, szívtam ezzel én is, lakásfelújításkor hetekre meg kellett bontanom a fûtést, de meleg víz meg kellett... A kazán alatt egy flexi csõvel rövidre zártam a ki és bemenetet és úgy töltöttem föl a "rendszert". Ronda volt, de mûködött.
A kérdező hozzászólása: Hát én inkább nem barkácsolok, megvárom míg lehet hívni a gázszerelõt és az feltölti. (ugye az foglalkozik ilyesmivel?)
Nem kell ehhez gázszerelõ, te is fel tudod tölteni. Milyen típus?
A kérdező hozzászólása: Vaillant, pontopsabb típusát nem tudom. Mellette megy fel a plafonig csõ, ott végzõdik, gondolom abba kéne önteni a vizet csak nem igazán nyílik, meg nem is akartam erõltetni, nehogy még rosszabb legyen a helyzet és 10. próbálkozásra se adjon melegvizet. Bár lehet most megpróbálom, mit kell tudni a feltöltésrõl, van vmi spéci módszer v csak beletöltöm a vizet?
A kérdező hozzászólása: Közben megtaláltam a vízfeltöltõ csapot, fel is ment a nyomás, kicsit könnyebben megy de most is többször mutatja az áthúzott lángot a piros lámpával. A kéményseprõ is egy hete járt itt, azzal nincs gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!