Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg napközben (13 db)

Miert nem alszik ejjel es ehes este 7 tol, napkozben meg alig birom felebreszteni enni?

Baba 2 hetes, es nappal alszik de nagyon nehezen eszik mert komas, es alig lehet felebreszteni enni, este 6 korul meg mint aki ejszakai bagoly fenntvan es fel orankent sir kajaert. Tapasztalatoat kerhernek hogyan allitsuk at ejjelrol napalra v kesobb magatol alakul ez k?

Legjobb válasz: Ilyen pici baba még nem tudja, mikor van nappal és éjszaka. Nappal ne hagyjátok 3 óránál tovább aludni, mert akkor biztosan fölcseréli majd a 2 napszakot! Abban, hogy megtanulja mikor van éjszaka, segít a napirend. Este mindig kb. ugyanakkor fürdessétek meg, meséljetek v. énekeljetek és tegyétek le aludni. Este legyen mindig sötét, ne menjen a tv vagy ne égjen lámpa. Nappal lehet alapzaj, nem kell elsötétíteni az alváshoz, de a nap azért ne süssön a pici ágyába. Én ezeket olvastam/hallottam/próbáltam, nálunk bevált.

Ilyen pici baba még nem tudja, mikor van nappal és éjszaka. Nappal ne hagyjátok 3 óránál tovább aludni, mert akkor biztosan fölcseréli majd a 2 napszakot! Abban, hogy megtanulja mikor van éjszaka, segít a napirend. Este mindig kb. ugyanakkor fürdessétek meg, meséljetek v. énekeljetek és tegyétek le aludni. Este legyen mindig sötét, ne menjen a tv vagy ne égjen lámpa. Nappal lehet alapzaj, nem kell elsötétíteni az alváshoz, de a nap azért ne süssön a pici ágyába. Én ezeket olvastam/hallottam/próbáltam, nálunk bevált.
Szia!Egy 2 hetes baba még nem állt be a nappal-éjszaka különbségre, ez azért még késõbb lesz.Én nem ébreszteném enni, majd a pocija felébreszti.Fél óránként ne etesd, mert ördögi kör, attól hasfájós lesz, teljen el legalább másfél óra az etetések között.Nekem 3 kicsim van, ennyi idõsen ettek, aludtak, délután este volt egy kis nyafi a hasfájás miatt.Volt hogy 5 órát is aludt egyhuzamban, de volt hogy csak a cicit kérte.Lehet hogy csak dajkálni kell kicsit.Ki fog ez alakulni idõvel, ehhez kell 1-2 hónap minimum.Próbáljatok napirendet kialakítani, este fürdetni, lefekvés elõtt, utána sötétet csinálni, hozzá fog szokni.Sok szerencsét!

Miért nem fogyok, ha napközben nem eszek semmit és este is csak minimálisat (meg persze reggelizem)?

Legjobb válasz: Szia! A nem evés úgy fogyaszt, hogy a meglévõ izmaid látják kárát... Max a víz fog kimenni belõled. Megfelelõ diéta+mozgás! Közhelynek hangzik, de valóban ez az eredményes fogyás titka, még ha olyan egyszerûen is hangzik! Mennyit szeretnél lefogyni, mi a cél?!? Ehhez képest kell kiválasztani a diétát és a mozgást! sok sikert!

Szia! A nem evés úgy fogyaszt, hogy a meglévõ izmaid látják kárát... Max a víz fog kimenni belõled. Megfelelõ diéta+mozgás! Közhelynek hangzik, de valóban ez az eredményes fogyás titka, még ha olyan egyszerûen is hangzik! Mennyit szeretnél lefogyni, mi a cél?!? Ehhez képest kell kiválasztani a diétát és a mozgást! sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Ezt tudtam és is(mármin az izmos részét), de nem direkt nem eszek, dolgozom akkor!De azért néha 1-2 almát tudok enni.
A választ te magad mondtad. Azért nem fogysz, mert alig eszel. Egyél 3-4 óránként, hogy mindig legyen valami a gyomrodban és mellette tornázz. A koplalástól nem fogsz fogyni.
Azért nem fogysz, mert takarékra állt a szervezeted.
Azt írod, hogy este minimálisat, meg persze reggel, záróljelben, de a szervezetednek az sincs zárójelben! Vagyis biztosan viszel be pont annyi kalóriát, amennyit a szervezeted épp eléget. Ezért nem fogysz. Mozgást is be kel iktatni, na és persze azt a reggeli és vacsora adagot elosztani egész napra.
Szerintem inkabb este nem kellene enned, amit most este eszel, azt edd meg ebedre, ugy biztos fogsz fogyni. Es ne felejts el mozogni, nagyon fontos!!

Miért nem indul már meg a szülés? Szombat óta (4 napja) távozgat a nyákdugóm, napközben fájdogálok is, ha este elalszok elmulnak a görcsök meg a derékfájás.

Nyitva is vagyok (2111-M) a feje is beilleszkedett, akkor miért nem akar megindulni, holnapra vagyok kiírva!REmélem nincs semmi gond vele.

Legjobb válasz: Nekem is 4 napig folyamatosan részletekben távozott a nyákdugó. Valakinek tovább is tart, valakinek hamarabb. A lényeg, hogy ne izgulj, hamarosan láthatod a babádat :)

Nekem is 4 napig folyamatosan részletekben távozott a nyákdugó. Valakinek tovább is tart, valakinek hamarabb. A lényeg, hogy ne izgulj, hamarosan láthatod a babádat :)
Szülésznõm nekem azt mondta, hogy átlagosan 1 hét múlva szokott beindulni a szülés a nyákdugó távozása után. Sokszor nem is az egész jön ki egyszerre, nekem pl. 1, 5 héttel a szülés elõtt kezdett jövögetni, és még szülés közben jött ki a vége. Még valami, a statisztikák sterint elsõ baba ha nem indítják, akkor átlagosan 40 hét + 4 napra születik. Hajráááááá :)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat! Nekem már a második babám lesz, de az elsõvel nem is hallottam ilyenrõl, valószinû közvetlen szülés elõtt mehetett el mert én nem találkoztam vele.Remélem tényleg közel járok, mert nem akarok a kórházba befeküdni.

Miért nem dug meg napközben?

Legjobb válasz: Lehet, hogy megvárja míg lezuhanyozol. Vagy külsõ tényezõk nem engedik. Vagy egyszerûen csak nem szeret napfényben megdugni téged, csak sötétben.

Lehet, hogy megvárja míg lezuhanyozol. Vagy külsõ tényezõk nem engedik. Vagy egyszerûen csak nem szeret napfényben megdugni téged, csak sötétben.
Miért, mert a fiuknak reggel nagyobb a szexuális éhsége, kívánósabbak! Valamikor én sem bírom ki anélkül hogy ne verjem ki mert szó szerint feszült leszek egész nap. Neki ott vagy Te, de ha azt akarod hogy dugjatok egy jót akkor fel kellene kelteni az érdeklõdését mert egy fiatal pasi gyakorlatilag egész nap harcra kész, legalábbis engem marhára le kéne fárasztani h ne lehessen rávenni. Szóval mássz rá és akkor napközben is összejön!
Igen reggelre pihentebb az ember ès nekem is van ugy hogy ållo farokkal kelekÉs håtulrol odabujok a csajhozÉs volt mår ugy hogy felse kellt csak mikor mår elmentem De az ajto tårva nyitva volt nedvesen èn meg csak nem kopogtam de jo volt igy èbrednie mindkettönknek
napközben már biztos van egy kis bukéd... fürödj sûrûbben és tuti le se tudod majd vakarni magadról
Talán mert ilyen alpári vagy. De félre téve ezt a részét, lehet hogy ugy gondolja hogy napközbe nem vagy olyan friss punci ügyileg, és nincs kedve hozzád érni. Vagy talán vannak olyan tényezõk: szomszéd szobába szülõk stb, amik miatt zavarba van.
ajanlanek egy oldalt neked: http://www.szopoalarc.hu :DDDD
A kérdező hozzászólása: Nem érdekes mert mindig reggel akarja álltalában.Mért?

3 hónapos kislányom, reggel 130-at eszik, napközben meg óránként 40-et. Próbáltam lefejni, de nem jön belőle semmi. Evés után elvan nem sír, de nem is alszik. Miért van az, hogy napközben csak 40-et tud enni?

Elég lehet neki? 60dkg-ot hízik egy hónapban.Éjjel is csak 23-24 körül hajlandó elaludni, de reggelig nem kel fel.Mit gondoltok, kevés lehet a tejem?

Legjobb válasz: most "csinálja" magának a tejcsit! Ne aggodj pár nap és felszaporítja magának és visszaáll a több órás evésre! Jó neked,hogy te már elkezted a szaporítást én ma kezdem a maraton szopisztatást mert kevésnek bizonyul a tejcsim és így kell csinálni mintahogy most te illetve ti csináljátok sokszor mellre tenni! Hajrá!

most "csinálja" magának a tejcsit! Ne aggodj pár nap és felszaporítja magának és visszaáll a több órás evésre! Jó neked, hogy te már elkezted a szaporítást én ma kezdem a maraton szopisztatást mert kevésnek bizonyul a tejcsim és így kell csinálni mintahogy most te illetve ti csináljátok sokszor mellre tenni! Hajrá!
Minél többet teszed mellre, annál több tejcsid lesz. Nekem a nagylányomnál nagyon bevált az urtica urens 5ch homeopátiás golyó és most is szedem a kisfiamnál. Ma 9 napos és 60-80 között szopizik, igény szerint ahogyan Õ akarja. A kislányomat 2 éves koráig szoptattam...szóval tedd minél többet cicire és programozd az agyad úgy, hogy van tejem, lesz tejem, igyál, homeo golyócskák és szeretgesd a gyermeked minél többet!! Jó babázást!

Miért van az, ha napközben még jól is érzem magam, esténként rámtör egy depressziós hangulat, amikor semmi nem tetszik, semmihez nincs kedvem? Néha már úgy érzem, kész káosz az életem. Olykor már élni sincs kedvem.

Legjobb válasz: A gyerekeim elromlottak -valószínû miattam :( Ha érzik hogy szomorú vagyok bújnak, puszilgatnak. A régi énemet akarom!!! Félek hogy ebbe bele is lehet halni-aki ismer félt de én tudom mi a bajom. van egy gombóc a torkomba most is-miért velem történt ez meg? Hanyagolom a házat pedig rendmániás volam mintha nem érdekelne semmi :( -pszihomokus se segíthet...

A gyerekeim elromlottak -valószínû miattam :( Ha érzik hogy szomorú vagyok bújnak, puszilgatnak. A régi énemet akarom!!! Félek hogy ebbe bele is lehet halni-aki ismer félt de én tudom mi a bajom. van egy gombóc a torkomba most is-miért velem történt ez meg? Hanyagolom a házat pedig rendmániás volam mintha nem érdekelne semmi :( -pszihomokus se segíthet...
Velem is hasonlóan van.Mikor közeledik a lefekvés ideje, én inkább valamiféle szomorúságot, félelmet érzek sokszor. Persze, mikor lefekszem, jár az agyam mindenféle rémképen.Szörnyû.Gondolom, azért van, mert ilyenkor már nincs annyi dolog, ami leköthetne, de lehet a fáradtság miatt is. esetleg.
Nekem sincs lelkitársam, van férjem aki hanyagol és másért vagyok odáig aki meg kerül... Itthon csak elnyomnak, megaláznak, eltipornak minden pillanatomról el kell számolni ki hívott, mit mondott... Nem tudok hova lépni évek óta, mert zsarol a közös gyerekkel. Zsarol hogy lejárat az egész város elõtt hogy megutáltat a családdal barátokkal kirúgat a munakahelyemrõl...-utánna pitizik hogy bocsássak meg-meg is tettem sokszor, de már nem megy mióta tudom milyen mást szeretni...! Nem tudok vele már lefeküdni undorodom tõle. Erõsödöm így is, de néha mégis gyenge vagyok. Már annyira kemény a szívem hogy nem tudok miatta sírni csak a gyerek miatt meg a másik miatt hogy õket ne bántsa! Kész káosz az életem mi csak tárgyak vagyunk akihez ragaszkodik, nem akar minket elveszíteni DE NEM SZERET... 1 hét ovi és suliig de nem veszi meg a füzeteket, benti és tornaciõket-semmit, mert ezeket leszarja...

A dzsungáriai hörcsögömet most vettem nemrég. Nagyon aranyos meg minden, de mostanság elkezdett harapni és le van lassulva napközben. Ha hozzá akarok nyúlni néha még visít is, pedig aztán senki nem bántotta. Miért lehet ez a változás?

Legjobb válasz: Van esetleg kistestvéred aki bánthatta?Vagy valamikor leejtettétek?Ha egyik sem akkor valószínûleg a harapás azért mert kajaszagú a kezed, a visítás meg lehet, hogy azért mert nagyon nagynak lát :)

Van esetleg kistestvéred aki bánthatta?Vagy valamikor leejtettétek?Ha egyik sem akkor valószínûleg a harapás azért mert kajaszagú a kezed, a visítás meg lehet, hogy azért mert nagyon nagynak lát :)
lehet hogy megviselte a nagy meleg.
ÉJjeli állat a höri.valószínû ha sokszor nyúlsz be hozzá azt nem szereti..adjál neki fogkoptatót és kemény magokat mert rágnia kell. Próbálj ovatosan bánni vele, csak néha veddki, simogasd, valoszínû majd hozzád szokik.
6-7 óra elõtt ne vedd ki, mert éjszakai állatok.

Miért szédülök, ha lefekszem nap közben? Ha napközben eldőlök, akár csak 1 pillanatra is, elkezdek egyből szédülni. Ha kicsit mégis elalszok, órákig szédülök, hányingerem van, nem tudok még elállni sem. Mással is történt már ilyen?

Terhesség alatt nem volt ilyen gondom, de el?tte és utána igen. Ez azért is zavaró, mert bármilyen fáradt vagyok, nem tudok pihenni. Ja, mivel epilepsziás vagyok, néha ( f?leg eleinte) jó lett volna pihenni kicsit. A kezel?orvosom is mondta a nap közbeni pihenést, de amikor ezt elmeséltem neki, azt mondta, ilyent még nem is hallott. Ráadásul most már esti lefekvéskor is szédülök.

Legjobb válasz: Szia! Ha jól értem, akkor jelentkezik a szédülés, mikor elfekszel? A kezelõorvosod neurológus? Mert akkor fura, hogy még nem hallott ilyenrõl. Nekem az lenne a tippem, hogy benignus perifériás pozicionális vertigod van, röviden BPPV. Ezt azt jelenti, hogy az egyensúlyért felelõs szervedben keletkezett egy kis kristály, amit otholitnak neveznek, és mikor bizonyos pozícióba kerülsz, akkor ez ingerli az ottani szõrsejteket és ez okozza a szédülést. Ezzel a problémával neurológusok és fül-orr-gégészek foglalkoznak.

Szia! Ha jól értem, akkor jelentkezik a szédülés, mikor elfekszel? A kezelõorvosod neurológus? Mert akkor fura, hogy még nem hallott ilyenrõl. Nekem az lenne a tippem, hogy benignus perifériás pozicionális vertigod van, röviden BPPV. Ezt azt jelenti, hogy az egyensúlyért felelõs szervedben keletkezett egy kis kristály, amit otholitnak neveznek, és mikor bizonyos pozícióba kerülsz, akkor ez ingerli az ottani szõrsejteket és ez okozza a szédülést. Ezzel a problémával neurológusok és fül-orr-gégészek foglalkoznak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igazából az asszisztensnõnek említettem, aki a vizsgálatot csinálta. Fülészeten többször is voltam, igaz más okokból, de nem találtak semmit. Nemrég viszont a fogászatról elküldtek neurológiára. Sõt, néhány hete egyik reggel olyan rosszul ébredtem, hogy be kellett menni a kórházba a sürgõsségire. Akkor is szédültem, de a szememet is alig tudtam kinyitni, fekve is forgott minden, ráadásul nem volt erõm, hogy kiáltsak a páromnak, végül borzasztó hányinger kapott el. Ott adtak beutalót a Nerológiára, november végén kell mennem. Kíváncsi leszek, mit mondanak majd...
A kérdező hozzászólása: Néhány perces fekvés után már szédülök. Pl. ha lefekszem a földre, hogy elõszedjem a gyerek eldugott játékát. De akár akkor is, ha kicsit jobban elfekszem a fotelban. Állandóan egyenesen ülve viszont fárasztó :)

Miért van az, hogy 6hetes kisfiam napközben szépen egyedül elalszik a kiságyban, élután meg este mikor itthon apája akkor meg nem? Sír és persze, ki kell venni. Apa szívesen dajkálja, lehet ezt használja ki?

én is szívesen dajkálom, csak egy próbálom szoktatni a kiságyba.eddig mindig kézben altattam, most kb.két hete ügyesen a kiságyban alszik el, többnyire egyedül, vagy ha sírdogál, akkor oda ülök mellé és simogatom.

Legjobb válasz: Igen,akkor az a válasz,hogy a baba azt akarja,hogy ki legyen véve és dajkáljátok.De ez nem is baj,ha nincsen túlzásba víve.. :)

Igen, akkor az a válasz, hogy a baba azt akarja, hogy ki legyen véve és dajkáljátok.De ez nem is baj, ha nincsen túlzásba víve.. :)
:) Tudnak valamit a kis csodabogarak! Nálunk egész nap minden ok, ahogy apa hazaér onnan minden felborul és csak apával a nagyágyban jó! ÉDESPOFÁK nem? Már most ennyire irányitanak, mi lesz késõbb??? ::::) ))
A kérdező hozzászólása: hát irányítani azt tudnak.mi meg hagyjuk :D boldog babázást nektek is

Terhes vagyok. Elkaptam vmi vírust amiből visszamaradt egy makacs szűnni nem akaró köhögés. Miért van az, hogy csak reggel, és este akarok megfulladni, napközben meg semmi bajom?

Amit ebben az állapotban be lehet szedni, vagy meg lehet inni azon már túl vagyok de este legalább 2órányi fuldoklás után tudok elaludni!

Legjobb válasz: Szerintem lehet inkább alergiás vagy. vagy az is lehetsz. Mindenképpen csukott ablaknál aludjál, és párologtass sokat. Apukám alergiás nagyon, ö pl csak mosható szivacspárnán aludhta és legkondival tisztítják a levegöt, csak reggel szellöztetnek, és lefekvés elött járatják a légkondit ami kitisztítja a levegöt.

Szerintem lehet inkább alergiás vagy. vagy az is lehetsz. Mindenképpen csukott ablaknál aludjál, és párologtass sokat. Apukám alergiás nagyon, ö pl csak mosható szivacspárnán aludhta és legkondival tisztítják a levegöt, csak reggel szellöztetnek, és lefekvés elött járatják a légkondit ami kitisztítja a levegöt.
Mindenképp orvossal konzulzálj.Háziorvoshoz menj el, hogy megvizsgáljon. Jobbulást! 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: allergiára gondoltam, de nappal addig nem köhögök, míg minden tárva-nyitva van. Este mikor becsukjuk az ablakokat akkor zendítek rá. Ezerrel párásítok, meg gõzölök, de édeskevés.
Én is allergiás vagyok eredetileg már az elsõ gyerekem szülése óta.Akkor jött ki mikor 8 hónapos volt ennek már 14 éve. De most nem érzek még allergiát.Az július végén jön SZERINTEM. Én annyira köhögök akkor, hogy Ventolin sprayt is kapok.Gyógyszert, szemcseppet meg mindent. Annyi idõt ne sajnálj inkább menj el a háziorvosodhoz! 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Voltam már orvosnál. Be is tartom amit javasolt, és eszem-iszom amit írt. Sztem ezért is jobb nappal. Csak ezzel az esti dologgal van bajom. Ami elmulasztaná azt nem szedhetem... Grrr...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!