Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg az üveges (4 db)

Miért nem eszi meg az üveges bébiételt?

Kaptunk ill. vettem is egy csomó üveges bébiételt / Kecskeméti és Hipp /, jó lenne, ha megyünk valahová és nem tudok f?zni v. nem olyan jó a gyümi, amit vettem és akkor adnék neki üvegeset. De nem eszi meg. Pedig direkt nem is el?tte bontom ki az üveget..., honnan tudja, hogy ez nem az, amit anya turmixol v. f?z? Más babája csinálja ezt? Mit csináljak a sok üveges kajával van kb. 30-40 db? 7 hónapos.

Legjobb válasz: Elõször nézd meg, ugyan az-e az állaga, mint amit te csinálsz neki. A kész kaják lehetnek darabosabbak (amit 8 hótól ajánlanak), vagy sûrûbbek (keményítõt tartalmaznak, amit te nem raksz sztem bele). Próbáld ki, hogy keverve a mama fõztjével elfogadja-e. Talán be tudod csapni. Meg azt is kipróbálhatod, hogy ugyanazokkal a hozzávalókkal csinálod egy ideig a fõzelékét, mint ami a csomagoláson van, nem újítasz, és utána próbálod a boltival megkínálni.

Elõször nézd meg, ugyan az-e az állaga, mint amit te csinálsz neki. A kész kaják lehetnek darabosabbak (amit 8 hótól ajánlanak), vagy sûrûbbek (keményítõt tartalmaznak, amit te nem raksz sztem bele). Próbáld ki, hogy keverve a mama fõztjével elfogadja-e. Talán be tudod csapni. Meg azt is kipróbálhatod, hogy ugyanazokkal a hozzávalókkal csinálod egy ideig a fõzelékét, mint ami a csomagoláson van, nem újítasz, és utána próbálod a boltival megkínálni.
Nekem is volt ilyen problémám, aztán a védõnõnk tanácsára egy kevés tejpéppel (Sinlac) kevertem a bébiételeket. Így nagyjából mindegyiket megette :) ). Aztán elkezdtem csökenteni a tejpép adagot és már megeszi anélkül is. Remélem segítettem.

Mit tegyek, hogy ne csak az üveges bébiételeket egye 10 hónapos kislányom? Próbálok mindig adni neki abból, amit főzök. Nagyon kevés fűszert használok. Miért nem eszi meg?

A gyümölcsöt, kenyeret, felvágottat, májkrémet megeszi szívesen. Azt hittem az én f?ztömmel van a gond, de a mamáé sem kell neki :S

Legjobb válasz: Nagyon hálás lennék, ha tudnátok jó recepteket küldeni, amit a ti babátok is szívesen megesz!

A kérdező hozzászólása: Nagyon hálás lennék, ha tudnátok jó recepteket küldeni, amit a ti babátok is szívesen megesz!
Örülök :) Melyik módszer vált be? Érdekelne :)
Akkor nem is a házi koszttal van baja, hanem az evéssel... Azt javaslom neked, amit anno a védõnõnk mondott nekem, és bevált: ne erõltesd az evést, és hagyd, hogy megfogja az ételt, és ha tudja, saját maga tegye a szájába. Adj neki is egy kanalat, még ha csak hadonászik is majd vele. A nem erõltetés úgy nézne ki, hogy beteszed az etetõszékbe, elérakod a kaját, és ha nem nyúl utána, nem nyitja a száját a kanál láttán, akkor kiveszed a székbõl és elviszed onnan. Kicsit késõbb újra próbálod, ugyanígy. Szerintem a kislányod nem igazán kedveli az etetéseket... Próbálj neki kedvet csinálni! Most még nem baj, ha szórakoztatod közben, vagy megetetitek a kedvenc (lehetõleg mosható) játékát is. Vagy ha "egy kanál az anyának, egy a babának" megy. A lényeg, hogy keltsd fel az érdeklõdését, és töltsétek vidáman az evésidõt!
A kérdező hozzászólása: semmi különös módszer... paprikás krumplit fõztem és azt megette, majd fasírtot (azt kenyérrel adtam neki) Tegnap tojás levest pirított kenyérrel. Viszont még mindig rossz evõ, és éjjel felébred, mert éhes... fél adagokat eszik :S
Szia! Az én babám még csak 8és fél hónapos, még soha nem adtam neki üveges ételt, kezdetektõl fogva csakis az én fõztömet eszi(de azért van itthon tartalékban, hátha szükség lenne rá). Én mostanában azt vettem észre hogyha nincs a fõzelékekben husi akkor nem annyira kedvérevaló. Úgy sem eszi meg a kislányod ha mondjuk gyümivel kombinálod a saját készítésû ételt? Elõször csak egy kicsit, aztán fokozatosan növeled az adagot, hátha. Csak egy ötlet! Vagy pl. én szoktam neki úgy is adni a fõzeléket, hogy kenyérbe mártogatom, próbáld ki hátha kenyérrel lecsúszik neki :) , de szerintem elõbb-utóbb úgyis megszereti(gondolom én).
Az én lányom akármit fõztem neki semmit nem evett meg, csak az üvegeset.Aztán elmúlt egy éves, egyik nap nõvéremmel ettünk valamit(már nem emlékszem mi volt)odajött a lányom és kért belõle.Azóta nem kellett neki az üveges csak a rendes fõtt étel.Igaz sokminden van amit nem szeret(krumplistésztát meglátja sírva fakad:) ), de most 22 hónapos és elég szépen eszik.Szóval õ igenis egyik napról a másikra szokott át az én fõztömre. Ne görcsölj rá ennyire.Biztos nem fog még 20 évesen is üveges kaját enni:) ))
Te jó ég, melyik bébiételben találtál Na-glutamátot? Létezik olyan? :O Én mindig végigböngésztem az összetevõket, 1 éves koráig még olyat sem vettem neki, amiben cukor van, nemhogy ízfokozó! Inkább fordítva szokott lenni, a házi koszt "ízesebb", mint a bébiételek. Én mindkettõt adtam a babámnak. A bevezetésnél fõleg házilag készített püréket kapott, utána már bébiételeket is, aztán 1 éves kora után már egyre ritkábban kapott üvegeset, nem is igényelte.
Eszik már darabosat? A saját fõztödet pépesíted? Mi lehet a különbség a házi készítésû ételek és a bébiételek között? A bébiételt üvegbõl adod neki?
A kérdező hozzászólása: Próbáltam, több alkalommal! Eredmény, az összes kanalat a földre dobálta, majd belemarkolt a kajába és azt is utánaküldte... a földre.
Hát, nem mondtam, hogy nem kell hozzá egy nagy rakás türelem :) Kisfiam eszméletlen disznóólat csinált, szétkente az arcán a tejpépet stb... Aztán egyszercsak evett, jóízûen, és azóta is, most már majdnem 2 éves :) Ne add fel, adj rá olyan ruhát, amit nem sajnálsz, tegyél az ölébe konyharuhát... Nekem megérte.
A kérdező hozzászólása: Végre eszik! :) )
Szia, bocsi, most receptet nem írnék, csak szeretném megjegyezni, hogy én nagyon sokat fõzök a kicsinek, 10 hónapos, de valamiért mindig "félek", hogy megeszi vagy nem eszi. Eddig ugyan még csak 1-2 alkalommal volt, hogy nem kellett neki, de hogy lehet, hogy ha bébiételt bontok sosincs para bennem, és eszi és eszi és eszi...

Miert van az, hogy az 5 es fel honapos babam az üveges kajcsit fekve eszi ha az ölemben fogom akkor meg nem akarja enni?

Lehet addig lesz igy,ameddig nem tud ülni magatol?

Legjobb válasz: Bocsi,de el nem tudom képzelni,hogyan kivitelezed ezt.Az öledben a baba+kanál+bébikaja.Nekem ez tuti nem menne.Én addig,míg eszik,etetõszékbe rakom.Addig nyugodtan ülhet benne,semmi baja nem lesz,bár az én babám 6 hósan kezdte a hozzátápit.

Bocsi, de el nem tudom képzelni, hogyan kivitelezed ezt.Az öledben a baba+kanál+bébikaja.Nekem ez tuti nem menne.Én addig, míg eszik, etetõszékbe rakom.Addig nyugodtan ülhet benne, semmi baja nem lesz, bár az én babám 6 hósan kezdte a hozzátápit.
Nem tudom. Mi is ölben ülve kajálunk. Hanyatt fekve semmiképp se etesd, de ha hason kényelmes, miért ne. Etetõ székbe csak akkor ültesd, ha magától felül, mert különben nagyon káros a gerincére.


Vannak ilyen idõszakok, majd elmúlik, nem kell velel foglalkozni. Adj neki olyat, amit megeszik, és 2 naponta próbáld be a fõzit megint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!