Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg az áram a (60 db)

Miért nem rázza meg az áram a madarat a villanyvezetéken?

azonos potenciálon van a kotel es a madar...de hova vezetodik el az áram vagy ott ahol van a madar ott nem megy ´áram keresztul a madáron?

Legjobb válasz: Hol lenne a másik pólus, ha a vezeték az egyik? Pont azért nem rázza meg, mert a vezeték és a madár testének minden pontja azonos potenciálon van, tehát nincs pot. különbség, ami áramot hozna létre, ami megrázná a madarat.

Hol lenne a másik pólus, ha a vezeték az egyik? Pont azért nem rázza meg, mert a vezeték és a madár testének minden pontja azonos potenciálon van, tehát nincs pot. különbség, ami áramot hozna létre, ami megrázná a madarat.
Itt nagyon vicces dolgokat lehet hallani :D De hogy jöhetett ki az az 1%? Ha már 20kV-ról beszélünk, akkor az 50Hz. Az 50Hz-nek a hullámhossza alu vezetékben kb 3000km, tehát 30km-s lépései vannak :D Az eredeti kérdésre visszatérve a 120kV-os hálózat közelében már más a helyzet, ott tényleg csipkedi a madarak seggét a villany, és ehhez elég csak a közelébe menni:D
#8 Ha egy veréb lábtávolsága 3 cm, akkor az 5 gigahertz. Bár a skin-hatás ad egy kis túlélési esélyt, majd szólok nekik, hogy vigyázzanak.
De, megrázhatja. Mikrohullámú vezetéken a hullámhossz lehet olyan kicsi, hogy a félhullám pont akkora, mint a madár két lába közötti távolság. Az bizony agyonvágja, hiába nagy a kezdeti ellenállása. Ugyanis van még egy olyan jellegzetesség is, hogy ha már egyszer elindult az áram, akkor csökken a test ellenállása, az áram "átrágja" magát.
Azért ha valahogy sikerülne egy nagyfeszültségû vezetékre ráállnod, nagy terpeszt azért ne csinálj. Elvileg ugyanis te is az áramkör része vagy, folyik át rajtad áram. Csakhogy ez egy párhuzamos kötés, egyik ág te magad vagy a két érintkezõ lábaddal, a másik ág pedig a két lábad közötti drót. Utóbbin folyik az áram túlnyomó része a rövid drót kicsi ellenállása miatt, amelyhez képest a tested ellenállása (rosszabb vezetõ) sokkal nagyobb. Ha nagy terpeszt csinálsz, a nagyobb drótdarab ellenállása egy vastag vezetéken, már rosszabb arányt ad a testedhez képest. És ha emiatt rád a 20000 voltból, jut 1%, az bizony már "rázós".
A kérdező hozzászólása: koszi szepen.igy mar ertem :)
két okból sem megy át rajtad - az emberi testnek nagyon nagy az ellenállása - nem vezetsz sehova http://kepfeltoltes.hu/131005/rajz2_www.kepfeltoltes.hu_.png nem hurok vagy az áramkörben hanem csak egy szál aminek nincs vége így menni sem tud benned az áram
A kérdező hozzászólása: ilyenkor az áram nem is megy keresztul a rajtam? ha a vezetékben áram folyik akkor (vagy az embernek, madárnak nagyobb az ellenállása mint a vezetéknek ezért folyik tovább az áram a vezetekben és nem megy keresztul az emberen ?)
amíg csak az egyik vezetéket érinted meg és nem érsz hozzá a talajhoz addig no para
A kérdező hozzászólása: Ha én is ráálnék a vezetkre akkor engem sem rázna meg?
A nagyfrekvencia nem tévesztendõ össze a nagyfeszültséggel! #8 valószínûleg érdekes poénnak szánta a kielemezni a mikrohullámú vezeték áramütés lehetõségét, én meg rátettem egy lapáttal. Keressetek rá a lépésfeszültség szóra a guglival!

Miért nem rázza meg az áram a madarakat amikor a távíró vezetéken csücsülnek?

Legjobb válasz: "Bármely madarat vagy más élõ szervezetet akkor érhet áramütés, ha testén halad át az elektromos áram, azaz ha teste hidat képez egy magasabb és egy alacsonyabb elektromos potenciálú hely között. Ez szabadvezetékek oszlopain kétféleképpen alakulhat ki: - Két vezetõ egyidejû érintésével (fázis-fázis rövidzárlat) - Egy vezetõ és egy földelt oszlopelem (pl. kereszttartó kar vagy leesésgátló) egyidejû érintésével (földzárlat)" forrás: http://www.mme.hu/termeszetvedelem/elektromos-halozat-es-mad..

"Bármely madarat vagy más élõ szervezetet akkor érhet áramütés, ha testén halad át az elektromos áram, azaz ha teste hidat képez egy magasabb és egy alacsonyabb elektromos potenciálú hely között. Ez szabadvezetékek oszlopain kétféleképpen alakulhat ki: - Két vezetõ egyidejû érintésével (fázis-fázis rövidzárlat) - Egy vezetõ és egy földelt oszlopelem (pl. kereszttartó kar vagy leesésgátló) egyidejû érintésével (földzárlat)" forrás: http://www.mme.hu/termeszetvedelem/elektromos-halozat-es-mad..
Nem téged szeretnélek megsérteni, de most ezen leakadtam, ennyire lent van az oktatás az iskolákban? Nekünk ezt alsóban elmondták, és tesóméknak is. :O
röviden tömören: nem érik a földet, így az áram nem a testükön keresztül vezeti le a földbe a feszültséget
Biztosan jól szigetel a foguk.
Hát erre sztem nincs válasz. Pl a csótányok is bármilyen atomrobbanást is túlélnének. Az isten ilyennek teremtette õket.
Állítólag megérzik a nagyfeszt. Az én (volt) patkányom is egyszer megrágta egy bedugott hosszabbító kábelét, és nem lett baja. De szerintem csak iszonyú nagy mákja volt.
Szerintem meg azért, mert egyszerre csak az egyik szálat rágják, amitõl a testük nem zárja rövidre az áramkört. De tudok ellenpéldát is. Régebben újítottunk fel egy régi házat, és ott a falban találtunk megrágott vezeték mellett egér holttestet. Ha összezárják a két szálat, semmi esélyük, hogy megússzák, mert az áramütés miatti izomgörcs következtében teljesen rázár az állkapcsuk, így el sem tudják engedni.


Láttam a Ha minden kötél szakad c. műsor távvezeték részét. Amikor Bear kimászott a kocsira miért nem rázta meg az áram? Vagy amíg bemászott?

Tudom, hogy nem volt a forgatáson ott igazi áram. Azt szeretném tudni hogy tényleg nem rázna meg az áram olyan helyzetben, és hogy miért? Vagy hogy ez baki volt?

Legjobb válasz: Bocsi, de nem igen kaptam konkrét választ. Miért nem ráz meg az áram ha a kocsi oldalához érek, amire rálóg a magasfeszültség?

A kérdező hozzászólása: Bocsi, de nem igen kaptam konkrét választ. Miért nem ráz meg az áram ha a kocsi oldalához érek, amire rálóg a magasfeszültség?

A diódában ha a p rétegre negatív pólust kötünk az n-re pedig a pozitívat, akkor miért nem indul meg az áram?

A p rétegben a lyukak "vándorlása" is valójában elektron vándorlás, nem? Tehát az, hogy a lyukak vándorolnak, vagy az elektronok lyukról lyukra, az mindegy. Így nem értem, hogy miért nem indul meg az elektron áram.

Miért nem engednek be a plázákban a boltokba bevásárlókocsival még ha kisgyerek ül is benne? A hétvégén nem engedtek be az Árkádban a BRENDON-ba. Meg lehet ezt tiltani? Főleg úgy hogy a kosár üres, csak az 1 éves gyerek ül a "gyerektartóban".

Megteheti ezt egy bababolt? Lehet, hogy a vásárlók könyvébe kellett volna írnom? Kivizsgálja azt valaki?

Legjobb válasz: Ja, azt hittem BABAKOCSI! akkor az más...azzal tényleg nem kellene bemenni.

Ja, azt hittem BABAKOCSI! akkor az más...azzal tényleg nem kellene bemenni.
Tudod mit nem értek? Hogy milyen bevásárlókocsiról van szó? A Brendonnak van sajátja, abba is beülhet a gyerek, és azzal be lehet menni. Amúgy a legtöbb üzletbe más bolt bevásárlókocsijával nem engedik, hogy bemenj. Ez független a gyerektõl, alapszabály általában mindenhol, attól még nem kivételeznek, mert van gyereked. Az más kérdés, hogy persze lehetnének toleránsabbak (fõleg a Brendonban, ha már bababoltról van szó), de hát más kocsival bemenni miért is akarsz?
Én is láttam már. Gondolom azért találták ki, mert ha sok cucc van a kocsiban, akkor könnyebben tudnak lopni és eldugni közte. Meg azért, mert a bevásárlókocsi nagy, nem mindenhol lehet vele manõverezni, és a többi vevõt is akadályozza a mozgásban, vagy hogy hozzáférjen az áruhoz. A bevásárlókocsi szupermarketbe való, nem pedig kisebb boltokba. A nagy Brendon üzletnek van külön bevásárlókocsija. A te esetedben üres volt a kocsi, de a szabály az szabály. Ha nem tud járni a gyerek, akkor vidd babakocsiban, ha meg tud, akkor menjen a saját lábán, vagy az öledben.
mert nem az övék...Mit nem lehet ezen megérteni?Ahogy írták, Brendonnak, Tesconak, mindnek van sajátja, a saját kocsijukkal kétlem, h nem engedtek be...Te voltál a ludas, kár háborogni...
Szerintem sem ezt akarod hallani, de az a baj, hogy kivételnek érzed magad, mert van gyereked. Nekem is van, mégsem jutna eszembe más bevásárlókocsival bemenni más üzletbe. Igen, a Brendon lehetne toleránsabb, és segíthetett volna neked pl. a babádat átültetni a saját bevásárlókocsijába, de nem köteles senki sem beengedni téged egy másik üzlet bevásárlókocsijával. Ja, és százszor kellemetlenebb és bunkóbb dolgok is történnek ennél a gyermekes anyukákkal. Tolerancia semmi sokszor, de a te esetedben nem látok felháborító dolgot.
A bevásárlókocsi a tescoba meg az auchanba való, nem mindenféle üzletbe, még ha az a brendon is. Marha nagy kosár, össze-vissza megy a kereke, nem csoda, hogy nem engedik be. Igazuk van. Vigyél magaddal babakocsit vagy kösd magadra a gyerekedet vagy jöjjön a lábán. Biztos nem erre a válaszra vársz, de szerintem nincs igazad.
Mit ertesz az alatt, hogy bevasarlokocsi? Olyan, ami pl. Tescoban, auchanban, stb. van? Azert, mert az egy masik aruhaz tulajdona, onnan kivinni nem szabad. Ergo valahonnan elloptad, nem oda valo, nem viheted be. Deminek is vinned? Ha nem ul benne gyerek, akkor sem tolhatod be.
Még mindig nem érted? Mert nem a Brendon bevásárló kocsija! A tescos bevásárlókocsit sem tolod el a közelben lévõ lidl-be
A vásárlók könyvébe beírt minden panaszt hivatalból ki kell vizsgáltatni, és a panaszost írásban tájékoztatni az ügy kimenetelérõl. Egyébként meg nagyon durva, pont a brendonba nem engedtek be? nagyon gáz.
Hogy ti milyen bunkók vagytok, kedves lepontozók. Vagy csak fáj, hogy végül kiderült, hogy mégiscsak Ti nem tudjátok, pontosan mirõl van szó? Ettõl jobb lett?
Én meg hadd védjem meg a kérdezõt. Vannak plázák, ahol magának a plázának vannak bevásárlókocsijai, esetleg autós (gyerekeknek való beülõs)bevásárlókocsijai. Így pl a pécsi árkádot tudom biztosan. Tehát nem a tesco, spar..kocsijait lopja ki, hanem az árkád szolgáltatását használja. Ezek pont azért vannak, hogy a plázában körözzön vele, és gyerekekkel könnyebben közlekedjen. Az üzlet hozzáállása dönti el, hogy oda konkrétan betolhatja-e. Ha nem, nyilván be sem megy, mert kint hagyni nem fogja, tehát szerintem megérné a brendonnak is.
Szerintem arra gondol, hogy az ÁRKÁD-nak, mint üzletközpontnak van saját bevásárlókocsija, gyereknek való. Úgy hirdetik, hogy azt használhatod minden üzletben, ahová befér - így nem értem, a Brendonba miért nem engedték be, már ha arról a bevásárlókocsiról van szó.
Akkor Nyíregyháza lehet kivétel..... Mi hogyha a tescó-ban vagyunk nagy bevásárláson és a kinti üzletsoron akarok vásárolni egy adott üzletben és látják ül a gyerek a BEVÁSÁRLÓ KOCSIBAN még õk szólnak oda a kasszából hogy óó hagyjad toljad nyugodtan.... Szóval anyukák felesleges itt lopásról meg minden marhaságról papolni mert a kérdezõ annyit kérdezett hogy egy adott épületen belül ahol több üzlet van stb. stb.....! Nem a két utcával arrébb található Lidl-be akarta betolni....! Szóval nem lopta el! Viszont ha lett volna bevásárló kocsi a BRENDONBAN valószínûleg abba tette volna a gyereket! Ugye másnak is van 9 hónapos járni nem tudó 11 kilósa? Akkor megérthetnétek kicsit! Ja, és lehet nem is õ pontoz le...... Üdv.: Timi
Az élet APRÓ problémái... :-(
Nem baj kérdezõ, látjuk soha nem fogod megérteni. Akkor meg menj, aztán írj a panaszkönyvbe, csinálj fórumot, esetleg népszavazást, netán forradalmat.
Hat, fura, hogy nem tudod ezt megerteni. Amugy meg miert nem ott kerdezted meg, azt, aki nem engedett be? Ja, es koszi a lepontozast a tobbiek neveben is, attol meg nem lesz igazad. :-)
ha nincs, akkor sem visszük, be más üzlet kocsiját!!! akkor van kosara, és vidd azt. Agyerek meg ölben, babakocsiban, vagy a saját lábán!
A kérdező hozzászólása: Az Árkádban a Brendonnak nincs bevásárlókocsija.
A kérdező hozzászólása: Nem kell ellopni, több plázában is vannak bevásárlókocsik. Az Árkádban is vannak. Ezek a boltok kifejezetten nagyok, nem foglal nagyobb helyet egy bevásárlókocsi mint egy babakocsi. Ha valaki lopni akar az a babakocsiban is el tudja dugni a cuccot, erre van az elektronikus lopásvédõ, amit használnak is mindenütt. Értem én, de gyerekkel miért ne lehetne betolni, fõleg egy bababoltba, nevetséges.
Ha nem vetted volna észre mindenkit lepontoztak egytõl-egyig. Amúgy mit háborogtok állandóan a pontozás miatt? Ez egy ilyen oldal, nem az igazságot vagy épp a rosszat szokták pontozni, hanem mindent. Na paff, összedõlt a világ.

Itt a "családi" kapcsolatok közt miért van annyi "megcsal a férjem" kérdés? Arra jön 40 válasz, de a "miért gonosz az apukám" arra meg 4. Nem kéne külön "csal a férjem! " kategória?

Én azért olvasom ezt a kategóriát, mert remélem, mindig tanulok valamit ami tényleg a rokonokkal függ össze, bántás, sértegetés, gonoszkodás, kihasználás, undok testvér... stb De arra kapnak 4-5 választ, miért ilyen az ember családja. De a "megcsal szerintem a férjem! Mit tegyek?" Arra válaszolnak 40 en 20 azt mondja, hagyd el! megcsal 20 azt mondja, nem tudhatod!" És unom! Miért nem hoznak létre egy külön kategóriát, hogy "férj, megcsalás, gyanakvás" és akkor nem kellene olvasnom a sok hülyeséget itt a CSALÁD témakörben!

Legjobb válasz: Sajnos,és szomorú,hogy ilyen gyakran tesznek fel ilyen kérdéseket. Örülj,hogy Te még nem írtál ki ilyet hasonló témában. Mert én igen,és hidd el,nem jókedvembõl ettem:( Miért kellene külön kategória,kissé cinikus vagy,szerintem.Több empátiát....! Én is átugrom az engem nem érdeklõ kérdéseket, tedd Te is azt! Nyugodtan lepontozhatsz!

Sajnos, és szomorú, hogy ilyen gyakran tesznek fel ilyen kérdéseket. Örülj, hogy Te még nem írtál ki ilyet hasonló témában. Mert én igen, és hidd el, nem jókedvembõl ettem:( Miért kellene külön kategória, kissé cinikus vagy, szerintem.Több empátiát....! Én is átugrom az engem nem érdeklõ kérdéseket, tedd Te is azt! Nyugodtan lepontozhatsz!
Akkor ne nyisd meg ezeket a kérdéseket. Nem kötelezõ mindent elolvasni. A férj pedig az egyik legközelebbi családtag, akkor is, ha épp megcsal, úgyhogy abszolút jogos a kategória.
Azért megy rájuk sok válasz, mert a legtöbb embert élete folyamán legalább egyszer csalták már meg kapcsolatában sajnos, így van tapasztalata a dologról és tud releváns választ adni. A miért gonosz apámnál nehezebb megfejteni az okokat, sokan talán magát a kérdést sem értik, vagy nincs kedvük egy hisztis 15 éves iphone után síró tininek magyarázni, hogy nem az apja gonosz, hanem õ a hülye.
"Miért nem hoznak létre egy külön kategóriát, hogy "férj, megcsalás, gyanakvás" és akkor nem kellene olvasnom a sok hülyeséget itt a CSALÁD témakörben" u.i: a férj családtag, de ne zavarjon.
A férj-feleség is egy család, és igenis helye van ezeknek a kérdéseknek itt. Te meg ki a fene vagy, az atyaúristen, hogy megmondd, melyik a jó kérdés? éretlen tacskó kis tini vagy, csak azt tartod értelmesnek, ami neked fontos. Másnak meg más a fontos. Nõj fel.
Azért mert neked nincsen férjed, aki megcsaljon, attól még nem kell ellehetetleníteni másokat. Viszont valószínûleg, azért erre megy a sok válasz, mert ez a korosztály, és nõk nézegetik ezt az oldalt. Kivéve aki nem nõ. Amúgy van ilyen oldal, a nõi weboldalakon lévõ fórumok. De ha nem érdekel, akkor ne olvasd el õket.
Mert a legtöbb ide írogató nõ nem bízik a párjában, nincs önbizalma. Akit pedig valóban megcsaltak, az azért írja, hogy a másiknak se legyen jobb.
A kérdező hozzászólása: Utálom, hogy keresgetni kell a jó családi kérdéseket a sok hûtlen férj kérdések között!
"Miért nem hoznak létre egy külön kategóriát, hogy "férj, megcsalás, gyanakvás" és akkor nem kellene olvasnom a sok hülyeséget itt a CSALÁD témakörben!" Ne várj másra, hozz létre te egy ilyen kategóriát :)
Frigid lett a feleségem kategória is kellene.

A szarban lévő dél-európai országokban pl. Spanyolország miért nem kezdték még meg az olyan válságintézkedéseket amik arra szolgálnának, hogy egy gazdasági összeomlás esetén is legyen az embereknek mit enniük?

Nem hallom, hogy Spanyolországban bevezették volna már a jegyrendszert, szorgalmazták volna, hogy mindenki aki tud termeljen ha mást nem répát és káposztát meg tartson 4-5 tyúkot, esetleg nyulakat, nem kezdődött meg a civil lakosság polgárvédelmi oktatása, pedig a helyzet egyre súlyosbodik. Most hallom, hogy diplomás spanyolok a szerveiket árulják, mert másból nincs pénz enni, a legtöbb ember 1000 euróért dolgozik, amiből szinte 1000 euró a lakbér és a rezsi stb. sok spanyol fiatal már !Lengyelországban! próbál szerencsét. Miért nem kezdi hát a spanyol,görög (és lassan a francia ha így halad) kormány az ilyen intézkedések bevezetését?

Legjobb válasz: Nálunk Orbán miért nem vezet be jegyrendszert? Pedig lassan már nálunk is szükség lenne rá.

Nálunk Orbán miért nem vezet be jegyrendszert? Pedig lassan már nálunk is szükség lenne rá.
Gondolom(!!!) azért mert amirõl beszélsz "még csak" a lakosság elhanyagolható részét érinti. Amíg fent tudják tartani a jóléti társadalom álcáját, minek vágna bele az ország kormánya ilyen veszélyes kalandba?
Ez a kerdes kisse elnagyolt! Nalunk akkor miert nincs jegyrendszer tehetne fel a kerdezo?? Hisz nalunk is akad szep szamal diplomas csoves! Azzal megse foglalkozunk. A nagyszamok torvenye alapjan minden retegben fogunk lecsuzott embereket talalni. Es nyilvan egy spanyolorszag nagyobb lakosaggal kuzd igy darab szamilag sokkal tobb ilyen embert fogunk talalni mint pl Mo-on. A masik dolog meg azert is kisse elnagyolt hir ez mert ha az euban korbe nez valaki vagy itthon akkor meg mindig az van, hogy a zoldsegek, gyumolcsok nagyresze spanyol! Nah most ha egy orszag ehezik kemenyen akkor nem fogja eladni "bagoert" a termelt javakat ha otthonis eltudja adni aranyarban. Mert amibol hiany van az mindig joval tobbet er mint amikor boseg van belolle...
Nyilván nem tenne jót az ország hírnevének+ csökkentené a valutájuk értékét ennek a bejelentése is.
A kérdező hozzászólása: Elsõ, Magyarország, de még Románia is sokkal jobban áll gazdaságilag, mint Spanyolország! Mikor hallottál te olyat, hogy diplomás románok a szerveiket árulnák? Nálunk se fenékig tejfel az élet az igaz, de nálunk még a közmunkás is eléldegél valahogy ehhez a szinthez képest.
Azért, mert Spanyolország jóléti állam (ahogy Magyarországon is kiépült "a koraszülött jóléti állam" - Csillag). http://web.kvif.bgf.hu/upload/subject/doc/20090922145107V_Cs.. Az emberek nincsenek rászorulva, hogy a "szerveiket árulják" vagy a kertjükben termeljenek élelmet. Ha megnézed, a falusi kertek nagy részében is fû vagy elhanyagolt gaz van. Spanyolországban a válság ellenére is 800 ezer román, 700 ezer marokkói él stb. mert az ottani juttatásokból, munkalehetõségekbõl még mindig jobban megélnek, mintha hazamennének. Azért nagyon erõs túlzás háborús állapotokat vizionálni.

Az agreggátoron miért nem ég a fázis ceruza se egyik droton se mikor van benne áram? Meg a multimétert akárhogy kőtőm be nem irja ki a minusz jelt ez miért van?

Legjobb válasz: Hm.. Az agregátor tudtommal váltakozó feszültséget ad, miért kellene akár +, akár - jelet is látnod. Annak értelme csak egyenáramnál van. A fázis ceruza normál hálózaton azért ég, de CSAK AZ EGYIK ágban, mert a 0 vezetõ földelt is egyben, ez az aminél nem ég!, és ehhez a földhöz és hozzád képest jelenik meg a másikon a 230V, és akkor ott világítani fog. HA az agregátod egyik ága sincs földelve, nem fog világítani..

Hm.. Az agregátor tudtommal váltakozó feszültséget ad, miért kellene akár +, akár - jelet is látnod. Annak értelme csak egyenáramnál van. A fázis ceruza normál hálózaton azért ég, de CSAK AZ EGYIK ágban, mert a 0 vezetõ földelt is egyben, ez az aminél nem ég!, és ehhez a földhöz és hozzád képest jelenik meg a másikon a 230V, és akkor ott világítani fog. HA az agregátod egyik ága sincs földelve, nem fog világítani..
A kérdező hozzászólása: csak mert ha bedugom a kis flexet és lejebb csavarom akkor lasaban forog
Elõzõ vagyok.. Ha ennyire nem értesz hozzá, ne nyúlj hozzá.. 1. Honnan tudod, hogy azzal teljesítményt állítasz? Nincs mit rajta állítani! Mondjuk tud 3kW-ot, mint maximum, akkor köthetsz rá terhelést ( kapcsolod be a fogyasztókat) 0-tól 3kW-ig tetszésed szerint (pl. 0W, 100W, 1200W, 2000W végül 3kw) és NEM KELL SEMMIT TENNED, NEM KELL SEMMIT ÁLLÍTANI, az automatika teszi a dolgát! 2. Azt, hogy azzal a fordulatot állítod (látatlanban ki a fene tudja, milyen csavart tekergetsz?), DE AZT CSAK HALLOD, HOGY A FORDULAT változik, nem? Te hallod, nem én! Mégegyszer: nem tartom szerencsésnek, ha Te üzemeled be ilyen kérdések láttán....
A kérdező hozzászólása: van rajta egy csavar amivel tudom álitani a telyesitményt! akkor azal a csavarral nem a fordulatot álitom?
Úgy. hogy az agregát tartja, mert van erre automatikája a 3000-es fordulatszámot, mert ennyi kell az 50Hz-hez.. (((Bocsáss meg, de kérdéseidet látva úgy vélem, inkább ne üzemeld be, mert baj lehet)))
"A kérdező hozzászólása: és hogy lesz az 50 herc" Olvasd el az elsõ választ.
A kérdező hozzászólása: és hogy lesz az 50 herc
A generátor váltakozó feszültséget állít elõ. Így nehéz válaszolni, mert a kérdéseiden látszik laikus voltod (ez nem baj), de létezik egyenáramot elõállító generátor is (inkább dinamónak hívják). Nem tudom mivel kapcsolatosan, melyik típusról kérdezel, mert így bármelyik válaszomba bele lehet így kötni....
A kérdező hozzászólása: csatlakozo helyet szagatot akartam
A kérdező hozzászólása: és a generáror az vàltakozo áramot termel vagy van benne csatlakozo?
A kérdező hozzászólása: és akkor az agreggátornál melyik a fázis? nem értem eszt a fázis ceruzást
Nem a teljesítményt állítod. A fordulatszámot, azzal változik a feszültség és a frekvencia is, azért forog lassabban a flexed. De ennyi tudással tényleg tartsd távol magad tõle, veszélyes vagy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!