Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg az áram (75 db)

Láttam a Ha minden kötél szakad c. műsor távvezeték részét. Amikor Bear kimászott a kocsira miért nem rázta meg az áram? Vagy amíg bemászott?

Tudom, hogy nem volt a forgatáson ott igazi áram. Azt szeretném tudni hogy tényleg nem rázna meg az áram olyan helyzetben, és hogy miért? Vagy hogy ez baki volt?

Legjobb válasz: Bocsi, de nem igen kaptam konkrét választ. Miért nem ráz meg az áram ha a kocsi oldalához érek, amire rálóg a magasfeszültség?

A kérdező hozzászólása: Bocsi, de nem igen kaptam konkrét választ. Miért nem ráz meg az áram ha a kocsi oldalához érek, amire rálóg a magasfeszültség?

Miért vágyunk arra, akit nem kaphatunk meg és miért nem kell az aki előttünk van?

Az interneten találkoztam egy sráccal, aki kedves és szimpatikus, azonban a személyes találkozás után sem éreztem semmi többet ennél, vagyis pontosabban el kezdtem gyártani a kifogásokat, hogy miért nem szeretnék vele többet találkozni. Eddig úgy gondoltam, hogy a küls? semmit nem számít hiszen én sem vagyok olyan lány, aki után megfordulnának a férfiak. Erre itt a lehet?ség egy kapcsolat kialakításának és még sem szeretnék belemenni. Nem érzem benne azt a kisugárzást, határozottságot, szikrát (nevezhetjük bárminek), ami megfogna, viszont akikben ezt érzem (itt NEM a legnépszer?bb szépfiúkra vagy macsó pasikra gondolok) nekik meg én nem jövök be mint n?. (L25)

Legjobb válasz: Ezt miért nem magadtól kérdezed meg?

Ezt miért nem magadtól kérdezed meg?
Szerintem csak félsz! Volt már kapcsolatod?
A kérdező hozzászólása: Nem volt még kapcsolatom, lehet, hogy ez is a baj, hogy elképzeltem egy ideális partnert, és aki ennek a képnek nem felel meg, ott az agyam rögtön kifogásokat gyárt.
Két nagy, örök igazság: - NINCS "Nagy Õ", csak jobban és kevésbé hozzád illõ jelöltek. A legjobbnál is van jobb, és a legrosszabbnál is rosszabb. Bárki, akivel jól kijöttök és jól megvagytok, alkalmas partner lehet. - Az a bizonyos agyonajnározott "lángoló szerelem", meg "szerelem elsõ látásra" MESE, mítosz, aminek van ugyan valóságalapja, viszont a jelentõsége sokkal csekélyebb annál, amilyennek beállítják. Az elõbbi max. két év alatt mindenképp elmúlik mindenkinél, bármit is csinálnak a felek, az utóbbi pedig szimplán nagyon rikta, és egyik sem garantál az égvilágon semmit. Mert attól, hogy biokémiailag összeilletek (ami ugye ennek a kezdeti nagy szerelemnek az alapja), még egyáltalán nem biztos, hogy lelkileg, személyiségileg, gondolatilag is. Tanulság: Fogadd el a fenti két tényt, és ne a szikrára várj, hacsak nem akarod reménytelen várakozással tölteni az életed, és egyik csalódásból a másikba esni. Egyszerûen azt nézd, hogy ki az, akivel jól megvagytok, sok közös témátok van, sok bennetek a hasonlóság, és mindent meg tudtok beszélni. Ha ilyet találsz, azzal máris boldogan élhetsz, és az ilyennél ki fog alakulni az _igazi_, stabil, fenntartható szerelem is, ami már valóban a _teljes_ harmóniából táplálkozik, és nem csak egy szimpla délibáb.

Miért nem rázza meg az áram a madarat a villanyvezetéken?

azonos potenciálon van a kotel es a madar...de hova vezetodik el az áram vagy ott ahol van a madar ott nem megy ´áram keresztul a madáron?

Legjobb válasz: Hol lenne a másik pólus, ha a vezeték az egyik? Pont azért nem rázza meg, mert a vezeték és a madár testének minden pontja azonos potenciálon van, tehát nincs pot. különbség, ami áramot hozna létre, ami megrázná a madarat.

Hol lenne a másik pólus, ha a vezeték az egyik? Pont azért nem rázza meg, mert a vezeték és a madár testének minden pontja azonos potenciálon van, tehát nincs pot. különbség, ami áramot hozna létre, ami megrázná a madarat.
Itt nagyon vicces dolgokat lehet hallani :D De hogy jöhetett ki az az 1%? Ha már 20kV-ról beszélünk, akkor az 50Hz. Az 50Hz-nek a hullámhossza alu vezetékben kb 3000km, tehát 30km-s lépései vannak :D Az eredeti kérdésre visszatérve a 120kV-os hálózat közelében már más a helyzet, ott tényleg csipkedi a madarak seggét a villany, és ehhez elég csak a közelébe menni:D
#8 Ha egy veréb lábtávolsága 3 cm, akkor az 5 gigahertz. Bár a skin-hatás ad egy kis túlélési esélyt, majd szólok nekik, hogy vigyázzanak.
De, megrázhatja. Mikrohullámú vezetéken a hullámhossz lehet olyan kicsi, hogy a félhullám pont akkora, mint a madár két lába közötti távolság. Az bizony agyonvágja, hiába nagy a kezdeti ellenállása. Ugyanis van még egy olyan jellegzetesség is, hogy ha már egyszer elindult az áram, akkor csökken a test ellenállása, az áram "átrágja" magát.
Azért ha valahogy sikerülne egy nagyfeszültségû vezetékre ráállnod, nagy terpeszt azért ne csinálj. Elvileg ugyanis te is az áramkör része vagy, folyik át rajtad áram. Csakhogy ez egy párhuzamos kötés, egyik ág te magad vagy a két érintkezõ lábaddal, a másik ág pedig a két lábad közötti drót. Utóbbin folyik az áram túlnyomó része a rövid drót kicsi ellenállása miatt, amelyhez képest a tested ellenállása (rosszabb vezetõ) sokkal nagyobb. Ha nagy terpeszt csinálsz, a nagyobb drótdarab ellenállása egy vastag vezetéken, már rosszabb arányt ad a testedhez képest. És ha emiatt rád a 20000 voltból, jut 1%, az bizony már "rázós".
A kérdező hozzászólása: koszi szepen.igy mar ertem :)
két okból sem megy át rajtad - az emberi testnek nagyon nagy az ellenállása - nem vezetsz sehova http://kepfeltoltes.hu/131005/rajz2_www.kepfeltoltes.hu_.png nem hurok vagy az áramkörben hanem csak egy szál aminek nincs vége így menni sem tud benned az áram
A kérdező hozzászólása: ilyenkor az áram nem is megy keresztul a rajtam? ha a vezetékben áram folyik akkor (vagy az embernek, madárnak nagyobb az ellenállása mint a vezetéknek ezért folyik tovább az áram a vezetekben és nem megy keresztul az emberen ?)
amíg csak az egyik vezetéket érinted meg és nem érsz hozzá a talajhoz addig no para
A kérdező hozzászólása: Ha én is ráálnék a vezetkre akkor engem sem rázna meg?
A nagyfrekvencia nem tévesztendõ össze a nagyfeszültséggel! #8 valószínûleg érdekes poénnak szánta a kielemezni a mikrohullámú vezeték áramütés lehetõségét, én meg rátettem egy lapáttal. Keressetek rá a lépésfeszültség szóra a guglival!


Miért nem rázza meg az áram a madarakat amikor a távíró vezetéken csücsülnek?

Legjobb válasz: "Bármely madarat vagy más élõ szervezetet akkor érhet áramütés, ha testén halad át az elektromos áram, azaz ha teste hidat képez egy magasabb és egy alacsonyabb elektromos potenciálú hely között. Ez szabadvezetékek oszlopain kétféleképpen alakulhat ki: - Két vezetõ egyidejû érintésével (fázis-fázis rövidzárlat) - Egy vezetõ és egy földelt oszlopelem (pl. kereszttartó kar vagy leesésgátló) egyidejû érintésével (földzárlat)" forrás: http://www.mme.hu/termeszetvedelem/elektromos-halozat-es-mad..

"Bármely madarat vagy más élõ szervezetet akkor érhet áramütés, ha testén halad át az elektromos áram, azaz ha teste hidat képez egy magasabb és egy alacsonyabb elektromos potenciálú hely között. Ez szabadvezetékek oszlopain kétféleképpen alakulhat ki: - Két vezetõ egyidejû érintésével (fázis-fázis rövidzárlat) - Egy vezetõ és egy földelt oszlopelem (pl. kereszttartó kar vagy leesésgátló) egyidejû érintésével (földzárlat)" forrás: http://www.mme.hu/termeszetvedelem/elektromos-halozat-es-mad..
Nem téged szeretnélek megsérteni, de most ezen leakadtam, ennyire lent van az oktatás az iskolákban? Nekünk ezt alsóban elmondták, és tesóméknak is. :O
röviden tömören: nem érik a földet, így az áram nem a testükön keresztül vezeti le a földbe a feszültséget

A diódában ha a p rétegre negatív pólust kötünk az n-re pedig a pozitívat, akkor miért nem indul meg az áram?

A p rétegben a lyukak "vándorlása" is valójában elektron vándorlás, nem? Tehát az, hogy a lyukak vándorolnak, vagy az elektronok lyukról lyukra, az mindegy. Így nem értem, hogy miért nem indul meg az elektron áram.
Biztosan jól szigetel a foguk.
Hát erre sztem nincs válasz. Pl a csótányok is bármilyen atomrobbanást is túlélnének. Az isten ilyennek teremtette õket.
Állítólag megérzik a nagyfeszt. Az én (volt) patkányom is egyszer megrágta egy bedugott hosszabbító kábelét, és nem lett baja. De szerintem csak iszonyú nagy mákja volt.
Szerintem meg azért, mert egyszerre csak az egyik szálat rágják, amitõl a testük nem zárja rövidre az áramkört. De tudok ellenpéldát is. Régebben újítottunk fel egy régi házat, és ott a falban találtunk megrágott vezeték mellett egér holttestet. Ha összezárják a két szálat, semmi esélyük, hogy megússzák, mert az áramütés miatti izomgörcs következtében teljesen rázár az állkapcsuk, így el sem tudják engedni.

Az agreggátoron miért nem ég a fázis ceruza se egyik droton se mikor van benne áram? Meg a multimétert akárhogy kőtőm be nem irja ki a minusz jelt ez miért van?

Legjobb válasz: Hm.. Az agregátor tudtommal váltakozó feszültséget ad, miért kellene akár +, akár - jelet is látnod. Annak értelme csak egyenáramnál van. A fázis ceruza normál hálózaton azért ég, de CSAK AZ EGYIK ágban, mert a 0 vezetõ földelt is egyben, ez az aminél nem ég!, és ehhez a földhöz és hozzád képest jelenik meg a másikon a 230V, és akkor ott világítani fog. HA az agregátod egyik ága sincs földelve, nem fog világítani..

Hm.. Az agregátor tudtommal váltakozó feszültséget ad, miért kellene akár +, akár - jelet is látnod. Annak értelme csak egyenáramnál van. A fázis ceruza normál hálózaton azért ég, de CSAK AZ EGYIK ágban, mert a 0 vezetõ földelt is egyben, ez az aminél nem ég!, és ehhez a földhöz és hozzád képest jelenik meg a másikon a 230V, és akkor ott világítani fog. HA az agregátod egyik ága sincs földelve, nem fog világítani..
A kérdező hozzászólása: csak mert ha bedugom a kis flexet és lejebb csavarom akkor lasaban forog
Elõzõ vagyok.. Ha ennyire nem értesz hozzá, ne nyúlj hozzá.. 1. Honnan tudod, hogy azzal teljesítményt állítasz? Nincs mit rajta állítani! Mondjuk tud 3kW-ot, mint maximum, akkor köthetsz rá terhelést ( kapcsolod be a fogyasztókat) 0-tól 3kW-ig tetszésed szerint (pl. 0W, 100W, 1200W, 2000W végül 3kw) és NEM KELL SEMMIT TENNED, NEM KELL SEMMIT ÁLLÍTANI, az automatika teszi a dolgát! 2. Azt, hogy azzal a fordulatot állítod (látatlanban ki a fene tudja, milyen csavart tekergetsz?), DE AZT CSAK HALLOD, HOGY A FORDULAT változik, nem? Te hallod, nem én! Mégegyszer: nem tartom szerencsésnek, ha Te üzemeled be ilyen kérdések láttán....
A kérdező hozzászólása: van rajta egy csavar amivel tudom álitani a telyesitményt! akkor azal a csavarral nem a fordulatot álitom?
Úgy. hogy az agregát tartja, mert van erre automatikája a 3000-es fordulatszámot, mert ennyi kell az 50Hz-hez.. (((Bocsáss meg, de kérdéseidet látva úgy vélem, inkább ne üzemeld be, mert baj lehet)))
"A kérdező hozzászólása: és hogy lesz az 50 herc" Olvasd el az elsõ választ.
A kérdező hozzászólása: és hogy lesz az 50 herc
A generátor váltakozó feszültséget állít elõ. Így nehéz válaszolni, mert a kérdéseiden látszik laikus voltod (ez nem baj), de létezik egyenáramot elõállító generátor is (inkább dinamónak hívják). Nem tudom mivel kapcsolatosan, melyik típusról kérdezel, mert így bármelyik válaszomba bele lehet így kötni....
A kérdező hozzászólása: csatlakozo helyet szagatot akartam
A kérdező hozzászólása: és a generáror az vàltakozo áramot termel vagy van benne csatlakozo?
A kérdező hozzászólása: és akkor az agreggátornál melyik a fázis? nem értem eszt a fázis ceruzást
Nem a teljesítményt állítod. A fordulatszámot, azzal változik a feszültség és a frekvencia is, azért forog lassabban a flexed. De ennyi tudással tényleg tartsd távol magad tõle, veszélyes vagy.

Melyik fegyvert vegyem és miért? M16 vagy M4? Az ár nem lényeg csak indokoljatok meg hogy melyiket és miért! Természetesen éles fegyverrõl beszélünk.

Legjobb válasz: Hk 416 vagy hk g36c vagy bármilyen fegyvert ami nem ,,M" széria! Hogy miért? Mert amiket leírtál azok kényesek, beragadósak, gyengék! Veszel 1 g36c-t megbotlasz beleejted a 2 méter mély pöcegödörbe utánaugrassz, felhozod a szarból és lõhetsz is vele! Ugyan ez a hk 416 vagy a scaroknál! Esetleg F2000-et is vehetsz!

Hk 416 vagy hk g36c vagy bármilyen fegyvert ami nem , , M" széria! Hogy miért? Mert amiket leírtál azok kényesek, beragadósak, gyengék! Veszel 1 g36c-t megbotlasz beleejted a 2 méter mély pöcegödörbe utánaugrassz, felhozod a szarból és lõhetsz is vele! Ugyan ez a hk 416 vagy a scaroknál! Esetleg F2000-et is vehetsz!
A kérdező hozzászólása: És linket is tudnal hozzajuk adni?
Mer tán venni szeretné eggyet mi? Elmondanám neked hogy egy új HK 416 os legalább 500000 ft-nál kezdõdik.Meg te maximum ismétlõ maroklöfegyver vizsgát tehetsz.Vagy elmehetsz vadásznak.
A kérdező hozzászólása: És ha 500e akkor mi van? Ha 100évig gyûjtök rá is megveszem ! Na és ? Mellesleg Magyarországon a sportlövõk tarthatnak félautomata fegyvert ... vadászok ès sportlövõk vagyunk szóval..

Miért büntetik meg a balesetet szenvedett autóst? belementünk mi is az árokba, mert nem volt letakarítva az út.5000Ft ra bírságolt meg a rendőr. Ha azt a rengeteg autót megbírságolták, akkor jó bevétele volt a rendőrségnek.

Legjobb válasz: én sem értem hogy hibázásért miért kell büntetést fizetni,fõleg hogy ha senkiben és semmiben nem teszel kárt.többször jártam úgy hogy hibáztak az okmányirodában és vissza kellett mennem korrigálni az iratokat,mégsem vártam el hogy megbüntessék az ügyintézõt.a rendõrökrõl ne is beszéljünk. közúti veszélyeztetés fogalma: ha valaki a közlekedés más résztvevõit kár, baleset bekövetkezésének, a személy- és vagyonbiztonság sérelmének a lehetõségébe sodorja.

én sem értem hogy hibázásért miért kell büntetést fizetni, fõleg hogy ha senkiben és semmiben nem teszel kárt.többször jártam úgy hogy hibáztak az okmányirodában és vissza kellett mennem korrigálni az iratokat, mégsem vártam el hogy megbüntessék az ügyintézõt.a rendõrökrõl ne is beszéljünk. közúti veszélyeztetés fogalma: ha valaki a közlekedés más résztvevõit kár, baleset bekövetkezésének, a személy- és vagyonbiztonság sérelmének a lehetõségébe sodorja.
Nem ismerem a részleteket, de ha nem az útviszonyoknak megfelelõen közlekedtél, ami szinte biztos mert az árokban kötöttél ki, akkor közúti veszélyeztetésért megbüntethet. Lehet hogy még meg is úsztad 5000-el.
"útviszonyoknak megfelelõen kell vezetni" Persze, csak az útviszonyok pillanatok alatt változhatnak amire lehetetlenség felkészülni. Pl: Lefagyott útszakasz. Nem lehet mindenre felkészülni. Valami másért kaphattál büntetést, mert én is jártam így, de nem büntettek érte.
ma 11:05 Gondolom a havazás alatt történt, és az nem egy tizedmásodperc alatt esett le és alakult letaposott jéggé a kocsi elõtt. Akkor csak lehetett rá számítani hogy csúszni fog.
hülye aki kihívja a yardot ilyenkor
12-es, nem kötelezõ a téli gumi.(a csendõr hozzáállásán nem lepõdök meg, õk mindig az okokat keresik a büntetésre). és szégyenkezve bár de bevallom nem tudom hogy a hólánc Magyarországon kötelezõ-e kamionra.. remélem megmondja a tutit valaki ezzel kapcsolatban.
sokan még nem tudják, de lesz következménye az elakadáokozásnak... azt mondta egy rendõr, hogy nézte az autókat, és csodálkozott a nyári gumikon.. de hogy sok kamionosnál még lánc sem volt..kíváncsi vagyok a bírságra.. az ötezer egy kimondottan baráti összeg..
Ez ilyen, "örülj", hogy csak 5 ezer. Én sem tartom az ilyeneket helyesnek. Pl. óvatosan vezetsz, de hirtelen jön egy tankcsapda és még Te vagy a hibás, mert majdnem meghaltál. A párom az elsõ forgalmi óráján esett (motorral volt) és eltörte a kulcscsontját, fizethette a motorban esett kárt és meg is büntették, mert nem az idõjárási és egyéb viszonyoknak megfelelõen vezetett. Oké, valóban megkavarta egy autó és a sárfelhordás és bénázott, de ez volt az ELSÕ órája, nem tudott vezetni, azért ment oda, hogy megtanulja. De egy rutinosnál is elõfordulhat egy hirtelen, elõre nem látható probléma, ahogy említettem.
A kérdező hozzászólása: igen 15.én volt és 20km rel mentünk. az út havas volt, nem szórták, és gépeket se látott az út. Mégis mi voltunk a hibásak, mert a hókotró nem lehet mindenhol. KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
ma 11:38 Igen lehet hogy így volt, de most a kérdezõ büntetésérõl van szó, nem pedig a te megcsúszásodról. Gondolom a kedves kérdezõvel mindez a napokban lévõ havazás alatt történt.
"Gondolom a havazás alatt történt, és az nem egy tizedmásodperc alatt esett le és alakult letaposott jéggé a kocsi elõtt. Akkor csak lehetett rá számítani hogy csúszni fog." Nem, tavaly március közepén, nappali 15c átlag mellett. Út teljesen tiszta volt. Reggeli pára fagyott le egy szakaszon. Erre nem lehet felkészülni.
Rossz az egész szabályozás. Sõt egyik ismerösömet leszorították az útról és az árokban kötött ki. Ki jött a rendõr kapásból 15.000Ft. Mert a felesége mellette ült és az árokbahajtással veszélyeztette a felesége testi épségét. Ez volt a rendõr válasza. Ilyen esetben nem kell szólni a rendõrnek, ha meg ki jönnek okoskodni el kell onnan zavarni!
Biztos hogy nem tartottál be egy szabályt és azért tette. Én is jártam már így még 2 éve amikor a full jeges úton megcsúsztam igaz hogy lassan mentem de az is pont elég volt és mivel irányíthatatlan volt az autó becsúsztam és megbírságoltak 10 ezerrel pontosan azért mert nem közlekedtem szabályosan mivel látható volt hogy full jeges az út és még az a 30 km/h is sok volt és ha ez miatt lett volna koccanásom azért már mégtöbb bünti járt volna. Sajnos jogosan büntetik meg ilyenkor az embert.
A Kreszben benne van hogy az útviszonyoknak megfelelõen kell vezetni. Ha ez azt jelenti hogy 10zel tudsz csak menni, akkor 10zel kell menni, máskülönben balesetveszélyesen vezetsz, ami tilos és büntetendõ.
A kérdező hozzászólása: nem hívtuk ki, éppen arra jött

Miért vagyok ennyire féltékeny? Néha már túlságosan is. Még arra is, ha valakivel beszélget. Sokszor még az adatlapját is megnézem. Miért van ez? Nem bízom benne eléggé, vagy nem merek benne megbízni teljesen?

Legjobb válasz: ÉS MONDÁ AZ ÚR: GYERMEKEM, A FÉLTÉKENYSÉG A BIZALOM, ÉS AZ ÖNBIZALOM HIÁNYA... És az egyszeri halandó megfogadta az égi hangot, és így csökkentek az értelmetlen posztok száma Gyk-en (Jelenések könyve)

ÉS MONDÁ AZ ÚR: GYERMEKEM, A FÉLTÉKENYSÉG A BIZALOM, ÉS AZ ÖNBIZALOM HIÁNYA... És az egyszeri halandó megfogadta az égi hangot, és így csökkentek az értelmetlen posztok száma Gyk-en (Jelenések könyve)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!