Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg az (3960 db)

Miért nem meg az USB-m?

Kaptam egy MODECOM CR NANO 32GB-s UBS-t, elõször kiírta, hogy telepítés, ahogy szokta a többinél, az telepítés befejezve, aztán meg sehol semmi, mikor kihúztam, aztán visszaraktam, már semmit nem írt ki, ugyanezt eljátszottam még másik 2 gépen, és teljesen ugyaígy viselkedett. A gépen 1-2 éves, win7, de a masik kettõn win7 és xp volt. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Pl. formázatlan, vagy hibásan beállított (szervízprogramokkal lehet a méretét hibásan megadni vagy az egyéb adatait, ami miatt nem mismeri fel utána jól és használhatatlan). Szolgáltatások, lemezkezelõ és ott nézz utána, hogy mit lát belõle... csak betüjele nincs, esetleg formázásával valami, ...

Pl. formázatlan, vagy hibásan beállított (szervízprogramokkal lehet a méretét hibásan megadni vagy az egyéb adatait, ami miatt nem mismeri fel utána jól és használhatatlan). Szolgáltatások, lemezkezelõ és ott nézz utána, hogy mit lát belõle... csak betüjele nincs, esetleg formázásával valami, ...
A kérdező hozzászólása: Én bontottam ki a csomagolásából 2 napja, még nem használta senki. Semmilyen ikont nem mutat a gépem.

Miért nem meg az Assassin's Creed III?

Megvettem az Assassin's Creed III PC-t, és amikor fel akarom telepíteni ezt írja ki:"Nem lehet meghatározni az alkalmazás telepített verzióját. A telepítő le fog állni." MI A HIBÁJA? MIT TEGYEK? A választ előre köszönöm.

Legjobb válasz: Milyen operációs rendszered van?

Milyen operációs rendszered van?
A kérdező hozzászólása: A gépemen Windows 7, a laptopon Windows Vista
Akkor nem tudom.
milyen okkal jutottál erre az okfejtésre?:D
Manapság nagyon hamar és elhamarkodottan ítélnek.Olyan szavakat használnak amelyeknek nem ismerik a jelentését. Ha va.ki olyannak ítél amiket leírtál kérdezz vissza, hogy mi alapján döntött így és ismeri-e a szó jelentését. lehet hogy nem kapsz válaszokat, mert nem ismerik be hgoy nem tudják a szavak jelentését.
A kérdező hozzászólása: Ez így igaz! Manapság, vannak trendi szavak, amiket divatból szinte fosnak az emberek, és fogalmuk sincs arról, hogy mit is mondanak, csak mondják, mert divatos. Én volt hogy vissza kérdeztem, de nem tudott épkézláb mondatot adni rá. De már megszoktam, hogy szellemi csõdhalmazokkal, vagy retardált agyhalott barmokkal kár vitatkozni. Amint rám anno, a suliban mondta mindig egy szõke csaj, hogy Õ szerinte Én mindig olyan "Flegma" vagyok. Mert nem válaszoltam neki olyan kérdésekre, ami szerintem nem egy idegenre tartozik.

Miért nem szeretik az emberek hidetni a lakásukat, és miért bínak meg inkább ingatlanost? Vagy az ingatlanos mellett miért nem hirdetik ők is?

legalább olyan fórumokon, ami csak 5 percükbe kerül, mint például az ingatlan.com, vagy maganszemelytol.com, vagy tulajdonostol.com, stb. Nem értem az embereket. Vegyünk például egy területet, mondjuk Gazdagréti lakótelep, ahol 50-100 eladó lakás van jelenleg. Ha megnézi az ember a maganszemélytől és tulajdonostól.com stb. oldalakat, akkor összesen 4 Gazdagréti hirdetést talál, mindenki más kizárólag csak ingatlanossal hirdet. Miért? A kényelem megér nekik 500.000 forintot? Vagy az 5 perces internetes regisztráció ijeszti el őket?

Legjobb válasz: Amikor hirdettük a házunkat, minden elképzelhetõ fórumon hirdettünk magunk is, és ingatlanosoknak is ki volt adva. Az érdeklõdõk 95% (!) -ka mégis a közvetítõkön keresztül jött. (Én sem értem, hogy miért?)

Amikor hirdettük a házunkat, minden elképzelhetõ fórumon hirdettünk magunk is, és ingatlanosoknak is ki volt adva. Az érdeklõdõk 95% (!) -ka mégis a közvetítõkön keresztül jött. (Én sem értem, hogy miért?)
A kérdező hozzászólása: "Az ingatlanosnak az az érdeke, hogy az ingatlanok minél gyorsabban elmenjenek" Ezt teljes mértékben meg tudom erõsíteni az ingatlanosok belsõ beszélgetése alapján is! És természetesen logikusan is ezt a következtetést lehet levonni. Nem is értem, hogy miért ír ide valaki, ha nem ért hozzá!
A kérdező hozzászólása: "Nem volt idõm fölöslegesen lakásbemutatókat tartani mindenféle érdeklõdõnek." Ez szerintem nem jó indok, mert az ingatlanosokkal ez ugyanúgy megtörténik. Nekem is azt mondták, amit neked, de ez nem garancia, ez nem az ingatlanostól függ, hanem az érdeklõdõktõl. Nekem ingatlanoson keresztül is ötször mondták vissza utolsó pillanatban a találkozót. Ráadásul a megbeszélés is nagyon problémás volt mindig az ingatlanoson keresztül. Fõleg hogy nekem olyan munkám van, és két ember helyett ilyenkor mindig három embernek kellett közös idõpontot találni, amivel mindig csak én szívtam meg, és nem tudhattam azt, hogy az egészet nem-e mondják le az utolsó pillanatban.
A kérdező hozzászólása: "egyszerûen kényelmesebb, és ingatlaniroda intéz mindent, a sok teendõ mellett legalább a lakás eladás nehézségének a terhét leveszi a vállukról" Mi 5 hónapon keresztül hirdettük ingatlanossal és anélkül, de a tapasztalat az volt, hogy a 10 ingatlanos közül 9 nem csinált semmit! Csak ült és várt. Konkrétan ingatlanirodákban is hallottam beszélgetéseket, volt olyan hogy a telefon úgy maradt, és hallottam, hogy mit beszélnek a háttérben és felháborító volt. Egy csomó apróságot sem tudtak megtenni, olyanokat amiket minimálisan elvárnék, pont azért hogy könnyebbé tegyék a dolgot. Arról nem beszélve, hogy háromszor kerültünk oda, hogy majdnem eladtuk, és mindhárom esetben volt valami jelentõs dolog, amiben nem képviselték jól az érdekeinket, ami a szerzõdésben benne van, és konkrét anyagi hátrányunk is származott belõle.
... mármint a vevõ mennyit lenne hajlandó megadni ... (elõzõ válaszban elírás)
Nekem az egyik ingatlanos akarta lenyomni az árat, de a másik, aki végül eladta, az súgott, hogy az eladó kb mennyit lenne hajlandó megadni.. holott én simán mentem volna még le, mert sürgõs volt az eladás. Nem nyertem milliókat, de legalább a jutalék ára meglett. Pl. ha én 10, 5-ért adnám el, de mivel sürgõs lemennék 10 millára is csak vigyék, de a vevõje azt mondja neki, hogy 10-10, 3 körül megvenné, akkor az ingatlanosnak érdeke, hogy 10, 3-ért elmenjen. Nálunk ez volt, az eladó is megkapta amit akart, én is a jó árat és a jutalék kifizetése után ott tartottam, amilyen ár még nekem megfelelõ volt.
"Az ingatlanosnak az az érdeke, hogy az ingatlanok minél gyorsabban elmenjenek, ahhoz pedig lefelé kel nyominuk az árakat." Így igaz. Nálunk azzal kezdte hogy 3M-t lenyomott még, pedig jól körülnéztem, a legalacsonyabb árat lõttem be. Akkor esett le, hogy itt érdekellentét van, azaz olyan embernek fizetek, akinek nem azaz érdeke mint nekem, sõt, neki az a jó, ami nekem nem.
Tök mindegy, nekik akkor is ez a módszerük. A másik tévhit meg az, hogy az ingatlanosnak is az az érdeke, hogy minél magasabb áron menjen el az ingatlan, mert akkor több a jutaléka. Ez egy óriási baromság. Az ingatlanosnak az az érdeke, hogy az ingatlanok minél gyorsabban elmenjenek, ahhoz pedig lefelé kel nyominuk az árakat. Mikor keres többet egy ingatlanos? Ha havonta egy lakást ad el 10 millióért, vagy ha 3-at 8 millióért?
5-nek: az ingatlan meg nem csirkefarhát, hogy megnézem az elsõ hármat, a többit abból megsaccolom. Egy éve nézek is ingatlant (cserében vagyok), és ha 30-at dob ki, 30-at nézek meg, ha 150-et, 150-et. Mindegy ki van elöl. Egy idõ után úgyis csak az újakat kell megnézni.
Én most zavartam el az ingatlanost. Saját kezembe veszem a dolgot. Nem értem az egyedülálló anyukát, miben volt neki könnyebb a lakásbemutató során. Nekem mindig itthon kellett lennem, a vevõk kérdéseire az ingatlanos nem tud válaszolni, csak áll mögöttem, és (1.360.000 Ft-ért) mosolyog. Annyi a feladata hogy õt hívják, találkoznak a kapunk elõtt, és bekíséri õket. Még az oldalakat is tudom ahova felrakta a hirdetéseinket. Párezer Ft/hó mind. Semmivel nem voltam elõrébb vele, csak nem tudtak alkudni velem, mert a közvetítõ elvitte azt a keretet. Szóval nincs semmilyen kényelem, és nagyon nem éri meg.
Egyszerû: az ingyenes hirdetõoldalak úgy mûködnek, hogy mindig a legfrissebb hirdetéseket teszik legfelülre. Az ingatlanos azt csinálja, hogy minden nap törli a hirdetéseket, és felteszi újra. Így az õ hirdetései a többi elé kerülnek. Persze ezt nem õ maga csinálja, hanem van rá egy szoftvere. Ha te meghirdeted a lakásod egy ilyen portálon, akkor emiatt pár nap múlva úgy lecsúszik a végére, hogy senki sem fogja megtalálni (Csak az ingatlanosok, akik viszont egész nap ilyen hirdetéseket keresgélnek).
Megszámlálhatatlan netes fórumon hirdettem a lakásom, és kizárólag csak ingatlanosok hívtak.Mivel nem voltam hajlandó kizárólagos szerzõdést kötni, amivel kevesebb lett volna a jutalék, így õk 500ezerrel többért hirdették, mint én, amennyiért persze senkinek sem kellett, de magánszemély nálam egy sem jelentkezett.
ez külföldön is így van, ott sem nagyon vehetsz, sõt manapság már nem is igen bérelhetsz lakást ingatlaniroda közbenjárása nélkül. egyszerûen kényelmesebb, és ingatlaniroda intéz mindent, a sok teendõ mellett legalább a lakás eladás nehézségének a terhét leveszi a vállukról.
A kérdező hozzászólása: Mindezek után valaki tud magyarázatot arra, hogy tömegek vagy ha úgy tetszik a nagy átlag miért ingatlanoson keresztül akar vásárolni? És miért ingatlanoson keresztül hirdetnek 99%-ban az emberek? Én úgy érzem, hogy ennek nincs oka, hanem ez egy ördögi kör, mint a tõzsde lufi.

Miért vágyunk arra, akit nem kaphatunk meg és miért nem kell az aki előttünk van?

Az interneten találkoztam egy sráccal, aki kedves és szimpatikus, azonban a személyes találkozás után sem éreztem semmi többet ennél, vagyis pontosabban el kezdtem gyártani a kifogásokat, hogy miért nem szeretnék vele többet találkozni. Eddig úgy gondoltam, hogy a küls? semmit nem számít hiszen én sem vagyok olyan lány, aki után megfordulnának a férfiak. Erre itt a lehet?ség egy kapcsolat kialakításának és még sem szeretnék belemenni. Nem érzem benne azt a kisugárzást, határozottságot, szikrát (nevezhetjük bárminek), ami megfogna, viszont akikben ezt érzem (itt NEM a legnépszer?bb szépfiúkra vagy macsó pasikra gondolok) nekik meg én nem jövök be mint n?. (L25)

Legjobb válasz: Ezt miért nem magadtól kérdezed meg?

Ezt miért nem magadtól kérdezed meg?
Szerintem csak félsz! Volt már kapcsolatod?
A kérdező hozzászólása: Nem volt még kapcsolatom, lehet, hogy ez is a baj, hogy elképzeltem egy ideális partnert, és aki ennek a képnek nem felel meg, ott az agyam rögtön kifogásokat gyárt.
Két nagy, örök igazság: - NINCS "Nagy Õ", csak jobban és kevésbé hozzád illõ jelöltek. A legjobbnál is van jobb, és a legrosszabbnál is rosszabb. Bárki, akivel jól kijöttök és jól megvagytok, alkalmas partner lehet. - Az a bizonyos agyonajnározott "lángoló szerelem", meg "szerelem elsõ látásra" MESE, mítosz, aminek van ugyan valóságalapja, viszont a jelentõsége sokkal csekélyebb annál, amilyennek beállítják. Az elõbbi max. két év alatt mindenképp elmúlik mindenkinél, bármit is csinálnak a felek, az utóbbi pedig szimplán nagyon rikta, és egyik sem garantál az égvilágon semmit. Mert attól, hogy biokémiailag összeilletek (ami ugye ennek a kezdeti nagy szerelemnek az alapja), még egyáltalán nem biztos, hogy lelkileg, személyiségileg, gondolatilag is. Tanulság: Fogadd el a fenti két tényt, és ne a szikrára várj, hacsak nem akarod reménytelen várakozással tölteni az életed, és egyik csalódásból a másikba esni. Egyszerûen azt nézd, hogy ki az, akivel jól megvagytok, sok közös témátok van, sok bennetek a hasonlóság, és mindent meg tudtok beszélni. Ha ilyet találsz, azzal máris boldogan élhetsz, és az ilyennél ki fog alakulni az _igazi_, stabil, fenntartható szerelem is, ami már valóban a _teljes_ harmóniából táplálkozik, és nem csak egy szimpla délibáb.

Miert nem elvezem az ujjazast? Es miert nem volt meg huvelyi orgazmusom?

Egyszeruen nem szeretem ha ujjaznak, meg csak fel se izgulok meg semmi,mind1 hany ujjal probaljak es meddig.. magamnak is 1x probaltam meg akkor is untam es abba is hagytam. Mitol van ez? Masnak is volt mar? De ha d.gunk a baratommal azt elvezem, viszont sose volt meg huvelyi orgazmusom. Mitol van ez? Es hogy lehetne?

Legjobb válasz: Van aki nem képes rá.. Próbálkozz maszturbációval, hogy te tudd legalább hogy mi a jó neked... Ha még magadnak is unod akkor ne erõltesd elvezd a szexuális élet többi tészét, errõl tudjon a partned, akkor hozzá tud segíteni a csiklóorgazmushoz, nem hanyagolja el.. Azért érdemes próbalkozni...nekem is nagyon nehezen mgey, de lenyegesen jobb a hüvelyi orgazmus, mint a csikló.. Valahogy mélyebbrõl jövõ...jobban megfázza az embert...

Van aki nem képes rá.. Próbálkozz maszturbációval, hogy te tudd legalább hogy mi a jó neked... Ha még magadnak is unod akkor ne erõltesd elvezd a szexuális élet többi tészét, errõl tudjon a partned, akkor hozzá tud segíteni a csiklóorgazmushoz, nem hanyagolja el.. Azért érdemes próbalkozni...nekem is nagyon nehezen mgey, de lenyegesen jobb a hüvelyi orgazmus, mint a csikló.. Valahogy mélyebbrõl jövõ...jobban megfázza az embert...
korod?
Az elsõ jó nagy hülyeséget ír. Az ujjazást persze, hogy nem élvezed, az ingerközpont a csikló, és nem a hüvely. Pláne nem függ attól, hogy hány ujjat használnak. Hüvelyi orgazmus nincs, mert nincsenek érzõidegek a hüvelyben.
Méghogy nincs hûvelyi orgazmu.Ekkora baromságot ídeírni.Úgy kellett volna, hogy neked nincs.Nem mindenkinek van, nem törvényszerû.Az én csajomnak van hûvelyi, a csiklóra nem annyira érzékeny, De még popsiszexel is van orgazmusa(nem is kicsi).Erre varrjál gombot.
Utolsó: a hüvelyben nincsenek érzõidegek, minden a csiklóra vetítõdik át. Egyébként hogy a barátnõd eljátssza neked a nagy orgazmust, az lehet ám, hogy nem tudod kielégíteni, és nem akar megbántani.. ;) Egy férfi nem tudja ellenõrizni, hogy ez tényleg orgazmus volt.. ;)
Ne haragudj a g pont akkor mi lótintirinti? Ha azt megtalalja párom akkor van hüvelyi orgazmusom, amúgy a csiklómat az ujjazás nem izgatja, csak ha külön arra is figyel a partnerem.. Ha csiklót izgat akkor az nem hüvelyi orgazmus... Az elsõ pár centi után nincs idegvégzõdes, hogy pontosak legyünk.. A bejárathoz közel tele van idegvégzõdésekkel / nõi anatómia/
5 ös ha nem tünt volna fel válaszból, nõk vagyunk:) :) : Azért mert neked még nem volt soha a partnerednek hüvelyi orgazmusa , attól letezik..

Miért van az, hogy amit a fidesz csinált pár éve az akkor jó volt, most meg ha más csinálja azt akkor rossz? Miért nem gondolkoznak azon, hogy ők is csináltak ilyet, mielőtt pont ezt szidják?

Gondolok itt kordon bontásra, amikor Orbán bontotta az nemzeti, most pedig kocsma munka, ahogy Tarlós mondta. Vagy mikor kormány tagok képével kampányoltak. Mikor a fidesz csinálta akkor az jó, mikor velük csinálják akkor uszítás.

Legjobb válasz: "nem felejtik el az emberek, hogy pár éve még õk voltak azon az állásponton." Ez egyetlen emberre vagy egy kis csoportra talán igaz, de nagy tömegben hihetetlen módon manipulálhatók vagyunk. Annyi porhintést és agymosást kapnak nap mint nap, hogy bizony elfelejtik még azt is, ami pár hónapja vagy hete történt. :(

"nem felejtik el az emberek, hogy pár éve még õk voltak azon az állásponton." Ez egyetlen emberre vagy egy kis csoportra talán igaz, de nagy tömegben hihetetlen módon manipulálhatók vagyunk. Annyi porhintést és agymosást kapnak nap mint nap, hogy bizony elfelejtik még azt is, ami pár hónapja vagy hete történt. :(
én sem érte, bocsi
Bocs, de ha komoly a kérdés, akkor nagyon naív vagy. (Vagy csak provokatív.) De megpróbálok válaszolni. Azért van, mert mindig azt mondják, ami a saját érdekeiket szolgálja. Konkrétan vigyorogva belehazudnak a képünkbe. Mondok egy példát: Egy autókereskedõ ha megvesz egy autót, minden hibát megtalál és nagy hangon fikázza. Ha eladja, akkor meg dícséri, mintha Rolls Royce lenne. Szerinted miért? :DD
Most mi a kérdésed?
Mert nem Fidesz van, meg nem Fidesz, hanem kormánypárt, meg ellenzék. Amit ellenzékként mondasz, kormányként homlokegyenest mást csinálsz. A szocik most is qrva jókat mondanak, csak éppen nyolc évig bsztak bevezetni. Ellenzékben a Fidesz is baromi jókat mondott, meg tüntetett, aztán õ maga vezette be ami ellen tüntetett. Amíg nincs felelõsségrevonás, addig ez lesz.
Ez fordítva is érvényes. Üdvözöllek az Igazság Csarnokában.
A kérdező hozzászólása: "Most mi a kérdésed?" Miért kell a hülyét adni ha nem tudsz olyan magyarázatot adni akivel ki lehet õket magyarázni? Vagy csak a szövegértés nem megy? Oda van leírva a kérdés. Mit nem értesz rajta? Érdekes az elsõ válaszoló valahogy megértette.
A kérdező hozzászólása: "én sem érte, bocsi" Mit nem lehet azon érteni, hogy most miért ítél el olyan dolgokat a fidesz amit valaha még õk maguk csináltak? És az elítélés elõtt miért nem gondolkoznak el azon, hogy ez könnyen visszaüt, ugyanis nem felejtik el az emberek, hogy pár éve még õk voltak azon az állásponton.
Mert akkor õk voltak ellenzékben.

A magyarok miért nem szeretik az Ukrán pasikat, miért nem mernek velük összejönni, és miért nem tűrik meg magyarban őket bele kötés nélkül?

Mivel mások az Ukránok mint mink? Szegényebb ország mint a miénk a feltörés hiányában nem kezdenek a csajok az Ukrán pasikkal?

Legjobb válasz: igen

igen
modok törölték.
A kérdező hozzászólása: Hóvá lett a többi válaszoló 21 en válaszoltak hova lettek most csak 6? És hol van 3 oldalnyi ?
A kérdező hozzászólása: Én azért kérdeztem mert aki jönne le Ukrán pasi magyarba az kicsit tart az emberek véleményétõl és engem érdekelne hogy a többségnek milyen véleménye van róluk nekem semmi bajom az ukránokkal, pozitívum van csak. Esetleg a rossz indulatú emberek tönkre tennék e az autóját mert faj elleniek?
na ezért nem kezdünk ukránokkal..
Vagy mert nem tudnak ukránul...
Tartanak az ukrán maffiától....:D
mink.. MI.. hallottam ukrán, magyar lányról akivel állandóan köcsögösködnek, mert magyar származású, de ott él köztük..
Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: De hát azt ki lehet törölni is? Nem is tudtam.

Miért hal meg az aki nem alszik 1 héten át?

Miért hal meg az aki nem alszik 1 héten át?

Legjobb válasz: LastOne.Left, kicsit szabadságra mehetnél... A helyzet az, hogy a macska is megdöglik, ha nem hagyják aludni. Sõt, akkor is megdöglik, ha alhat ugyan, de felébresztik a REM ciklusból. Úgy tûnik, hogy a REM ciklus az, amire az agynak szüksége van. (A mácskát nem lehet hozzánk hasonló magas szintû tudattal vádolni, meg egyéb ezo-blablával.) Hogy miért van szükséeg az agynak alvásra, azt nem tudjuk. Két dolog biztos: Egy: nem a test többi részének kell az alvás, bármely szervnek elég lenne csak nyugodtan fekve pihenni, sõt némely szervek addig sem pihennek. Kettõ: Az agy nem pihen se nem kapcsol ki vagy ilyesmi, ahogy képzeljük. Az agy nagyon is aktív alvás közben.

"Én adtam egy ötletet... " Ez tudományos szempontból nem egy ötlet volt, hanem egy beböffentés. Tudományos szempontból az számít ötletnek, amihez valamiféle tesztelhetõség is párosul. Ennyi erõvel azt is mondhatnánk, hogy mindenkinek a fejében lakik egy manó, aki megharagszik, ha nem alszunk. Annyit ér, mint a te "ötleted".
LastOne.Left, kicsit szabadságra mehetnél... A helyzet az, hogy a macska is megdöglik, ha nem hagyják aludni. Sõt, akkor is megdöglik, ha alhat ugyan, de felébresztik a REM ciklusból. Úgy tûnik, hogy a REM ciklus az, amire az agynak szüksége van. (A mácskát nem lehet hozzánk hasonló magas szintû tudattal vádolni, meg egyéb ezo-blablával.) Hogy miért van szükséeg az agynak alvásra, azt nem tudjuk. Két dolog biztos: Egy: nem a test többi részének kell az alvás, bármely szervnek elég lenne csak nyugodtan fekve pihenni, sõt némely szervek addig sem pihennek. Kettõ: Az agy nem pihen se nem kapcsol ki vagy ilyesmi, ahogy képzeljük. Az agy nagyon is aktív alvás közben.
Szerintem meg egy idõ után úgyis elalszik...elájul, nem?
Nyugodtan probald ki. Elarulom nem fog menni, mivel szoszerint amikor tulsokat nem aludtal, akkor kiutod magad es igy is ugyis elalszol. Szoval erted, akar szeretned akar nem amikor az agyad az te ugy erzed hogy eleg akkor barmit is csinalsz elalszol. 18 f/karpatalja
Valamit nem jól tudsz, nem meghal, hanem "megbolondul" - azaz komoly pszichikai problémái lesznek, mert az idegrendszere nem tudja kipihenni magát.
09:58. :) "Ez tudományos szempontból nem egy ötlet volt, hanem egy beböffentés. Tudományos szempontból az számít ötletnek, amihez valamiféle tesztelhetõség is párosul." akkor hajrá barátom teszteld...a kiírt kérdés pont errõl a tesztrõl szól...ha az elménk nem pihen x ideig, a fizikai test felmondja a szolgálatot. ennél jobb tesz nincs is. :) itt a "miérten" van a hangsúly, és én arra adtam az ötletet...és összepasszol az állításommal a dolog. :) üdv 25/F LastOne.Left
Azért jó, hogy LastOne.Left aláír, mert így azokat a bejegyzéseket olvasás nélkül átugorhatom ;) Amúgy az alvás hiányába tényleg bele lehet halni, végeztek is vele kísérleteket a lángész "tudósok" még a II v.h. körül... Az okát egyelõre nem tudom...
Minden szervünknek szüksége van a pihenésre. A szív is pihen, az agy is. Kikapcsolnak és újraindulnak. Éjjel kettõ és négy között például a dohányosok azért köhögnek, mert a tüdõ akkor indítja újra magát, a szerv pedig szeretne a számára ideális állapoton indulni, azaz a lerakódásokat felköhögéssel eltüntetni. Alvás során agyunk egyes részeit kikapcsolja. A többi része pedig újraindítja magát. Napközben rengeteg információ érkezik, azokat kell helyre tenni szortírozni. Például tanulás folyamatában alvás közben kerül a rövid távú memóriánkból a hosszú távúba az információ. Ha nem alszol, az agy nem tudja ujraindítani magát és egy idõ után összezavarodik, mert nem tudja mi a "nullás" állapot, nem érzékeli megfelelõen, hogy melyik ingerre kell reagálni, milyen "utasításokat" kell küldeni, mint pl: légzés vezérlés. Volt errõl Dr. House rész.
22:45. "(A mácskát nem lehet hozzánk hasonló magas szintû tudattal vádolni, meg egyéb ezo-blablával.)" A macska ugyanúgy észlel, mint mi, ugyanúgy kapja folyamatosan a tudata az infót, mint a mi tudatunk. szóval ez még összepasszol azzal, amit írtam. "Hogy miért van szükséeg az agynak alvásra, azt nem tudjuk." Én adtam egy ötletet... "Az agy nem pihen se nem kapcsol ki vagy ilyesmi, ahogy képzeljük. Az agy nagyon is aktív alvás közben." Akkor lehet mégiscsak a tudathoz van köze a dolognak? ami végtére is pihen...:P üdv 25/F LastOne.Left
Ez azért van, mert a tudatunknak van mérvadó szerepe, s folyamatosan a világra koncentrálni megállás nélkül megerõltetõ, ami kihat a fizikai állapotra, akár halált okozóan is. Érdekes, mert hamarabb meghalsz, ha nem alszol, mintha nem ennél. A tudatunk jelenlegi állapota nem bírja el a folytonos észlelést, egy idõ után besokall, és beáll a halál, amikor pl. sokkhatás ér valakit, azért ájul el automatikusan, mert a tudata nem tud annyi történés hirtelen feldolgozni, ezért behullik az ájulás állapotába, ami ugyanolyan, mintha aludna(álom nélküli alvás). üdv 25/F LastOne.Left
Nem tudom, a miértjét biztosan nem, még a hogyanját sem, de gondolom, valahogyan a vegetatív funkciók fölötti kontrollal szabadulhat el a ló. Legalábbis én sokszor próbáltam már a súlyos kialvatlanságot (a rekordom 76 óra egyfolytában, illetve valami 18 óra 8 napon - remélem, soha nem fogom megdönteni), és sok ismerõsöm is. Például az ember hõérzete teljesen megbolondul már viszonylag egész hamar; természetesen az idõérzék azonnal fejreáll, ahogy elõször világosodik ki alvás nélkül; az éhségérzet általában szintén világgá megy; az érzelmi reakciók szintén extrémbe mennek át minimális inger hatására (sírás, röhögés, dühkitörés) (bocsi, ez nem vegetatív, de állítólag a teteje ennek is a hipotalamuszban van vagy mi). Mindig látványosan lefogyok az ilyen tortúrákon, gyanús, hogy a vízháztartásom is meghülyülhet, bár ezt konkrétan nem szoktam érzékelni. A legújabb szerzeményem pedig a közönséges hányinger, amin semmi nem segít, még az öklendezés sem, csak a hanyattfekvõ pozíció - bár ez utóbbiról gyanítom, hogy erõsen pszichoszomatikus dolog lehet. Ja, és a mozgáskoordináció is teljesen taccsra megy, mintha részeg lenne az ember. Cikkcakkban a folyosón és hasonlók. De ez inkább csak afféle "bónusz".
el fogsz aludni, akár állva is. Kikapcsol az agyad. Elájulhatsz is.
bocsánat efelett átsiklottam. :) "Arról hallottál, hogy az összes érzékelõ neuron ugyanúgy dolgozik, mint ébren?" De a tudat "nincs jelen", mély alvás állapotánál, így az egyénnek emléke sincs arról ami történik aközben, amikor mélyen alszik. üdv 25/F LastOne.Left
12:11 Én azt mondtam, hogy a tudatunk, függetlenül attól, hogy az agyunk terméke, vagy sem, nem bírja el a folyamatos érzékelést. Egy gép, ha folyamatos áramellátás alatt van, akkor bármeddig kibírja az információ áradatot, persze alkatrészei szavatosságáig. Az embernél ez a dolog nagyon rövid idõ alatt mûködésképtelenné teszi a fizikumot. szimpla egyszerû viszonyítás. Miért gondolod, hogy nem így van, amikor egy ilyen összehasonlításnál, mint amit most adtam ezzel a gépes kérdéssel kapcsolatban, egyértelmûsíthetõ, hogy a tudatunknak van köze a dologhoz, ami más, mint egy gépé? "A tudomány számára a „még nem tudjuk” nem ciki." S vajon belátni azt, hogy esetleg másnak lehet igaza, az ciki e? Ez nem azt jelenti, hogy nekem lenne igazam, de te végig gondoltad, amit mondtam? õszintén. "Egy jó ügyész bárkire ki tud találni egy passzolós történetet, hogy miért õ a gyilkos." Ne haragudj meg, de van egy tényünk...ha nem alszunk tudatosan, vagyis folyamatosan kitesszük magunkat az univerzum érzékelésének, akkor rövid idõn belül elhalálozunk, s ugyanez vonatkozik egy állatra is, bár egy állat nem dönt így direkt módon, hanem automatikusan elalszik. Ebbõl a ténybõl kiindulva tettem meg az állításomat. De a tudomány a tudatot az agy termékének tartja, egy "húsdarabnak", mondhatni nemlétezõnek, így képtelen felfogni azt amit mondtam, még ha esetleg nem is igaz. Ez utolsó mondat természetesen nem mindenkire vonatkozik. üdv 25/F LastOne.Left
Az agy neuronok hálózata. Úgy mûködik, mint egy számítógép. (bár ez messzemenõen nem felel meg a valóságnak) A lényeg az, hogy az információ továbbítása/feldolgozása/válaszreakció kidolgozása energia igényes munka. Ne merüljünk ebbe annyira bele, a lényeg az, hogy ezen folyamat során, az agy, pontosabban az axon nyúlvány folyamatosan re- és depolarizálódik. Ezt a Na-K pumpa tartja egyensúlyban. (habár más elemek is részt vesznek, például jelentõs a klór szerepe) Most gondoljunk úgy az agyra, mint egy elem, ami használat közben merül (esetünkben depolarizálódik). Ébrenléti állapotban az információ feldolgozása során repolarizáció történik nagyobb mértékben, és depolarizáció kisebb mértékben.(vigyázat, nem elírás. REpolarizáció) Alváskor a fordítottja. Innen már egészen könnyen belátható, hogy folyamatos ébrenlét (vagy REM [rapid eye movement] szakasz nélkül) egy idõután teljesen REpolarizálja az idegsejtek testét és a sejtközi anyagot, ezzel megszûnik a ion áramlás, amit úgy is felfoghatunk (szigorúan elektronikus szemmel nézve), hogy megszûnik az elektron vándorlás. (a valóságban egy- és kétszeres pozitívan töltött ionok vándorolnak, de ez egyben úgy is vehetõ, mintha a negatív töltésû elektronok vándorolnának.[félvezetõ technika]). És mivel az agy, egyfajta számítógép, amin már nem folyik keresztül áram (vagy olyan alacsony mértékû, hogy az már visszafordíthatatlan károsodást okoz), bekövetkezik a teljes REpolarizáció (árammentesség), vagyis az agyhalál. Fentebb említették, hogy a vegetatív funkciók sorra hibásoknak meg. Ez azért van, mert az agy képes átcsoportosítani az erõforrásait. Ennél bõvebb magyarázatot nem látok szükségesnek.

Miért van annyi tudatlan fiatal? Úgy értem egy 15 16 éves tini miért nem tudja azt hogy védekezni kell? Aztán meg mennek sorra abortuszra.

Rengeteg olyan lány fiú van akik csak úgy bele vágnak és nem gondolkoznak csak kés?bb? De miért? Ez a XXI. század nem igaz hogy nem tudják hogy lesz a gyerek vagy nem hallottak még nemi betegségekr?l. Anyuka elmondja hogy védekezni kell, mert gondolom elmondja. Meg ott a biosz óra. Stb sorolhatnám. Miért szülnek mégis sorra a 14 15 16 éves lányok? És miért van annyi abortusz? Vajon kinek a hibája?

Legjobb válasz: Szia! Pár hete volt hasonló abortuszos kérdés, kíváncsiságból megnéztem a ksh honlapján a terhességmegszakításokról szóló statisztikát. Megdöbbentõ, de nem a tizenéves korosztályban magas az abortusz száma, még csak nem is a nem szült nõk körében. Hanem a huszon-harmincas korosztályban és a többgyerekesek körében. Ha érdekel a tanulmány, elõkotrom. Szóval nem csak a tinik tudatlanok!

Szia! Pár hete volt hasonló abortuszos kérdés, kíváncsiságból megnéztem a ksh honlapján a terhességmegszakításokról szóló statisztikát. Megdöbbentõ, de nem a tizenéves korosztályban magas az abortusz száma, még csak nem is a nem szült nõk körében. Hanem a huszon-harmincas korosztályban és a többgyerekesek körében. Ha érdekel a tanulmány, elõkotrom. Szóval nem csak a tinik tudatlanok!
Sajnos elszomorító, de egyáltalán nem biztos, hogy anyuka vagy más elmondja a dolgokat nekik. A társadalom is szemet huny felette. Nem igazán hallok nagy kampányokat ilyen célból. Szóval nem a gyerekeket kellene bántani, mert ez a felnõttek felelõssége is!!!
Szerintem ez a szülõ hibája mindenképpen, hogy nem világosítja fel a gyereket. Mert a gyerek honnan tudná ha nem mondja neki senki. Óriási szerencse ha esetleg a neten utánanéz, vagy utánaolvas vhol. Nem tudom hány iskolában van felvilágosítás, de a biológia óra biztos kevés erre. Én még emlékszem a biosz órákra az tudtuk hogy a fiúknak fütyijük van a lányoknak meg nuniuk a kettõ találkozásából lesz a gyerek. De igazából nem tudatosítják az emberben, hogy fiam/lányom védekezni kellene (azt sem tudják mi az hogy óvszer), mert terhesség, és betegség is lehet belõle. És sajnos rengeteg ilyen van, a MÓnika show is tele volt vele. Számomra is megdöbbentõ hogy már milyen fiatalon a szexen jár az eszük, mert kíváncsiak, de mivel gyerek nem tudja felfogni hogy ez mivel járhat. Meg gondolom másképp néznek arra a többi gyerekek aki már "csinálta".
Elsõ válaszoló: kotord elõ légyszíves azt a tanulmányt! :-) Nagyon érdekelne.
Na ja. De meg kell nézni a mai szülõket: egyéves korában leültetik a gyereket a villanypásztor (TV) elé Minimaxot meg BEBE tévét nézni, és otthagyják. Nevelés nuku. Nehogy már valamit meg kelljen tagadni a kisitõl, mert megsérül a finom kis lelke. Idõt nem szánnak rá, nem beszélgetnek vele, inkább megvesznek neki minden sz.art. Aztán csodálkoznak, hogy a gyerek szeretetet keresve az elsõ útjába kerülõ pasival lefekszik, mert az úgy tesz, mintha odafigyelne rá. Összekeveri a szeretetet a szexszel.
Köszi! :-)
Megvan! Itt pdf-ben meg lehet nézni: http://portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/idoszaki/pdf/terh.. Ennél frissebbet nem találtam, ez 1995-2006-os elég vaskos tanulmány, 98. oldal. Szerintem nagyon-nagyon érdekes.
Sajnos rengeteg olyan szülõ is van, aki inkább homokba dugja a fejét, és nem akar tudomást venni arról, hogy a gyereke már szexuális életet él. Ezért elmarad a felvilágosítás, a másik meg, hogy sokszor a tinédzsereknek a zsebpénzüket inkább bulizásra, piára stb költik, nem gumira vagy tablettára. Nekem annak idején szerencsém volt, mikor anyu megtudta, hogy rendszeresen élek szexuális életet "elvitt" nõgyógyászhoz, és a gyógyszerem õ fizette. A zsebpénzembõl nem bírtam volna.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a mai világba senki nem figyel a másikra lehet ez a baj. Minden esetre üzenem a fiataloknak védekezzetek mert egy abortusz vagy betegség az egész életetekre ki fog hatni. Használjatok óvszert.
egyetértek a 14:55-ös válaszolóval.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!