Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a szülők a gyereküket (25 db)

Ha, az Állam a mi adónkból fizeti a romagyerekek iskoláztatását, akkor miért nem járatják a szülők a gyerekeiket a suliba? Miért kockáztatják meg, hogy elvegyék tőlük a gyerekek után járó szociális támogatásokat és még börtönbüntetés is kaphatnak?

Legjobb válasz: Az sem jobb ha bent vannak a suliban, mert nincsenek viselkedéshez szoktatva. Ha a tanár fegyelmezi õket, akkor máris bent van a fél rokonság, és hozzáfognak a lincseléshez. A börtön meg nem lehet annyira rossz hely, ha a legtöbb cigány kigyúrva jön ki onnan, és egyáltalán nem azt hangoztatja, hogy milyen rossz volt bent, és nem akar többet visszakerülni. Az a baj, hogy a börtön is már csak azért elrettentõ hely, mert tömve van cigányokkal.

Az sem jobb ha bent vannak a suliban, mert nincsenek viselkedéshez szoktatva. Ha a tanár fegyelmezi õket, akkor máris bent van a fél rokonság, és hozzáfognak a lincseléshez. A börtön meg nem lehet annyira rossz hely, ha a legtöbb cigány kigyúrva jön ki onnan, és egyáltalán nem azt hangoztatja, hogy milyen rossz volt bent, és nem akar többet visszakerülni. Az a baj, hogy a börtön is már csak azért elrettentõ hely, mert tömve van cigányokkal.
Mert rájuk nem vonatkoznak a törvények, mindent megtehetnek, mi vagyunk a rasszisták, meg úgysem veszik el a támogatást, de legalább baltával tennék! Bár belõlük nem lehet jó értelemben embert faragni! Rosszabbak mint az állatok!
börtönbüntetést csak elvileg kaphatnak, ezért nem szoktak senkit felelõsségre vonni. az iskolának nem érdeke, hogy a gyerek bejárjon, egyrészt mert nem is akar, ezért jobb, ha nincs ott, másrészt így kevesebb munkáért jobb pénzt kapnak. úgyhogy nem is biztos, hogy az iskola jelenti. de ha jelenti, akkor sem lesz belõle egybõl börtön, mert elöbb ejnyebejnye, pénzmegvonás stb. felfüggesztett, ez évekig eltart. de ha meg is vonják a pénzbeli támogatást, az sem a világ vége. ellentétben az itt-ott megjelenõ mindenféle számítgatásokkal, olyan nagyon sok pénz nem jár egy-egy gyerek után. ha elmegy idõnként feketén napszámbérbe dolgozni, az többet hoz a konyhára, mint az állami pénz (az egyébb "pénzkereseti" módszerektõl most eltekintve), hosszútávú értelme (amiért mi a gyerekeinket iskolába járatjuk) meg nincs, mert szakmát úgysem fog szerezni sosem, de ha szerez is, akkor úgysem fog tudni vele elhelyezkedni (mély tisztelet a kivételnek), mert úgysem veszik fel. pártunk és kormányunk pontosan azért tervezi a tankötelezettség leszállítását, mert nem akar egy olyan problémára pénz áldozni, amivel senki nem akar foglalkozni, legalábbis senki, aki nem gondolkozik 4 évnél hosszabb távlatokban.
Mert nem szocializálódtak megfelelõen, nincs beléjük nevelve a rend, a munka szeretete. A társadalom legkomplexebb problémája a cigányság helyzete, és a helyzetükbõl adódó erkölcstelen viselkedés.

Miért gügyögnek a szülök a gyereknek? Nem zavarja öket, hogy a gyerek úgy megy iskolába, hogy náluk még mindig "tistutya" meg "csicsa" van otthon?

Legjobb válasz: én is ismerek 5-6 éves gyerekeket, fiúkat is, akik borzasztó kényeskedve beszélnek, affektálnak, szegények pedig csak leutánozzák az anyjukat. Ezt én sem értem, hiszen az ilyen gyerekeket kinevetik és nem aranyosnak tartják.

én is ismerek 5-6 éves gyerekeket, fiúkat is, akik borzasztó kényeskedve beszélnek, affektálnak, szegények pedig csak leutánozzák az anyjukat. Ezt én sem értem, hiszen az ilyen gyerekeket kinevetik és nem aranyosnak tartják.
most tényleg ennyire nem akarjátok megérteni a kérdést, vagy nem találkoztatok még ilyen gyerekekkel?? gy.k.: a csicsa ezeknél a gyerekeknél cicát jelent.
Mi az a csicsa? Én sem ismerek egy ilyen gyereket - meg szülõt sem szerencsére.
Ez hülyeség! Miért beszélne így egy gyerek? Max. ha súlyosan beszédzavaros, beszédhibás. 6-7 évesen már egyáltalán nem így beszélnek.
Azért ne keverjük már össze a dajkanyelvet, a gügyögést, meg beszédhibát! A csecsemõ beszédfejlõdésben nem kizárólagos, de fejlesztõ szerepe van a dajkanyelvnek. Nem árt, bár az sem, ha valaki nem alkalmazza (nekem sosem állt rá a szám). A gügyögéstõl meg a gyerek nem lesz beszédhibás. A beszédszervei fejlettsége attól még lehet megfelelõ, mert a szülõk (nagyszülõk !!) kedveskedve (negédeskedve) gügyögnek a gyereknek. Az, hogy egy 3 évesnek nem érthetõ a beszéde, még nem nevezhetõ kórosnak. 4, 5 éves koráig lezajlik az életkori pöszeség, ami után ha van beszédhiba, azt logopédus kezeli a legtöbb óvodában, vagy nevelési tanácsadóban. Ha csak egy megszokás a gügyögõ forma, azt a közösségben a gyerek (már az óvodában) általában levetkõzi a gyerek. Elég sok 6-7 éves gyerek megfordult már a kezeim között, de nagycsoportra csak a valós beszédhibák maradnak, nem a gügyögõ "tistutya" formák. Egy 10 éve praktizáló óvónõ, nem mellesleg egy 16 hós kisfiú édesanyja.
Én is ismerek ilyen kisfiút, 3 éves és NEM LEHET ÉRTENI, h MIT MONDD...nagyon durva...De egyszer hallottam is az anyját, ahogy mondja neki: gyeje-gyeje! A hajam égnek állt!!! Én nem gügyögök a fiamnak, 21 hós lesz és nagyon szépen megérteti magát....pl. az autót már nem autónak mondja, hanem kocsinak.
Hogy miért csinálják, azt nem tudom, de tény, hoyg csinálják. Nagyrészük valószínûleg pusztán megszokásból, még babkorból. Hozzá teszem, hogy babakorban is ellenzem a gügyögést. És mivel a gyerek a szüleitõl tanulja a beszédet (is), így tanulja meg, így rögzõdik, sok esetben már a szülõ hiába "kapcsol" és vált normális beszédre a gügyögés helyett, elég nehéz módosítani a berögzött szavakon. Én elsõsorban nagyszülõknél vettem észre ilyet a környezetemben (többek közt egy darabig anyósom is csinálta), de gyorsan leszokott róla, mert a kislányom babakorától fogva mondtam, hogy ezt ne csinálja.
Azért az óvodában is elég sok ilyen jellegû foglalkozás van, nem hiszem, hogy elnézik, hogy valaki 'tistutyázzon'még nagycsoportban, 6-7 évesen is... Nekem most a legkisebbem 2 éves múlt, de már most inkább macska mond a cica helyett, elég nyomatékosan. De hozzáteszem, én sem vagyok ilyen becézgetõs típusú anyuka, aki szerint így kell beszélni: tejci, tejcsi, anyuci, babuci stb.
A kérdező hozzászólása: Én arra tippelek, hogy így akarják tovább megtartani öket babának.
Igazad van, kérdezõ, egyre több ilyen nyelvi tunyasággal lehet találkozni, mert sok szülõ, fõleg anya azt képzeli, hogy de jó, de aranyos dolog az, ha szándékosan hibásan mondd jópár szót a gyerek meg persze, hogy eltanulja a rossz példát, és itt nem bántom magunkat - én is kisgyerekes anyuka vagyok - de végülis mi foglalkozunk a gyerekkel leginkább, fõként a beszédtanítással is; anyanyelv elvégre, nem pedig apanyelv) A cukiság nem itt kellene, hogy kezdõdjön.
A kérdező hozzászólása: Elsö, pedig hidd el, hogy de. Játékboltban dolgozom és havi szinten van egy extrém eset. Múltkor mondjuk pont az volt, hogy betolt egy min.4éves gyereket az anyja babakocsiban.A gyerek megunta, kikapta a cumit a szájából és ö pl. teljesen tisztán odaszólt as anyjának, hogy "menjünk már".majd kikelt a kocsiból és kitolta az üzlet elé. A döbbenettöl alig tudtam tovább segíteni az anyjának.
Nem, én szerencsére nem találkoztam ilyen gyerekekkel. Az óvodában persze vannak beszédhibás gyerekek, köztük az én lányom is az volt, de nem azért, mert én selypegtem volna neki...az távol áll tõlem.
A kérdező hozzászólása: Kedves óvónö. Bizonyára igazad van, de ha átolvasod a kérdést, akkor láthatod, hogy nem annyira a gyerek, hanem a "visszahúzni próbáló" anyukákon van a hangsúly. Mert hiába hallja a dolgokat az oviban másképp, ha az anyja(az Isten) máshogy mondja, akkor az lesz az elsödleges követendö példa. És tuti van, aki aztán mégsem hagyja "átverni" magát, de akkor sem értem miért jó mikor valaki nyunyorog a gyereknek a végsökig.

Ha egy gyerek nem akar megenni valamit, miért mondják azt a szülők, hogy edd meg, mert Indiában, Afrikában éheznek a gyerekek?

Mintha attól megváltozna az indiai/afrikai gyerekek helyzete, hogy a magyar gyerek megeszik még valamit a tányérjáról vagy nem. Egyszer a szomszédban ezzel a módszerrel beletuszkolta az apja a gyerekbe a sok krumplit, a gyerek meg az egész éjjelt hányással töltötte.

Legjobb válasz: hát hogy örülj, milyen jó dolgod van. Engem sosem erõltettek semmilyen kajával, én sem szoktam a gyerekeimet erõltetni, ha nem eszik, így járt. Te is kérdezd meg anyádat vagy a szomszédot, hogy ugye õ is örül, hogy nem Afrikában vagy Indiában él mélyszegénységben??

hát hogy örülj, milyen jó dolgod van. Engem sosem erõltettek semmilyen kajával, én sem szoktam a gyerekeimet erõltetni, ha nem eszik, így járt. Te is kérdezd meg anyádat vagy a szomszédot, hogy ugye õ is örül, hogy nem Afrikában vagy Indiában él mélyszegénységben??
Ez fura, de Én szoktam mondani a fiamnak! Bár nem azért mert nem eszi meg az ételét..sosem erõltetek semmit..sõt..õ mutatja még hogy kér..(nagyon jó evõ)viszont sokszor ledobálja az ételt.. Éttermünk van a legjobb kajákat eheti napi szinten hál'Istennek..még fõzéssel sem kell törödnöm de szegény családban nõttem fel és amikor ledobja az ételt szoktam mondani hogy más gyerekeknek nincs mit enniük õ meg dobálja az ételt.. Tudom hogy ettõl nem lesz a "más gyerekeknek" ennivalójuk de mikor rosszalkodásból ilyet csinál mindig ez jön ki a számon! mert én emlékszem rá hogy milyen heti 2szer csak zsiroskenyeret enni..

Miért nem kívánja sok nő a szexet ha már szült egy gyereket, még évekkel később is?

Legjobb válasz: sajnos ezt én is szeretném tudni. szülés óta annyira kívánom a szexet,hogy semennyire! mindenki azt mondta nekem még szülés elõtt,h figyeljem meg,így lesz. akkor lehülyéztem õket. azt mondtam, hogy lehet nem kívánni a szexet? Sajna bekövetkezett. Én speciel semmit sem tudok tenni ellene már 5 éve.remélem neked nem így lesz.

sajnos ezt én is szeretném tudni. szülés óta annyira kívánom a szexet, hogy semennyire! mindenki azt mondta nekem még szülés elõtt, h figyeljem meg, így lesz. akkor lehülyéztem õket. azt mondtam, hogy lehet nem kívánni a szexet? Sajna bekövetkezett. Én speciel semmit sem tudok tenni ellene már 5 éve.remélem neked nem így lesz.
én szülés után 10 évvel kívántam elõször, csak a baj az, hogy nem a férjemmel:(
ez nem igaz, én kivánom a szexet pedig tübb gyerekem is van...
A kérdező hozzászólása: Én sem hittem el, amikor azt halllottam hogy szülés után már nem kívánja az ember annyira, pedig igaz.De amikor pe mégis összejön akkor elég jó, csak rászánni alig tudom magam még 2 havonta is.

SZÜLÕK! 17 évesen miert nem engeditek a gyereknek hogy azt csinaljon amit akar kulturalt korok kozott? SRÁCOK! Ti hogy mondtátok meg 17 évesen hogy mostmár elég a parancsolgatásból?

17 vok és még mindig anyámék dirigálnak pl.:koncert másnap 3 ig tartana és azt akarjak hogy a 21:00 ás busszal menjek mert a város olyankor televan alkoholistakkal meg ilyenek

Legjobb válasz: Tényleg jó megoldás elmenni úgy, hogy nem engedtek el. Igen, ez most cinikus volt. Jó, hogy mindjárt azt nem mondod, hogy ugorjon ki az ablakon! Ha nem engedték el, akkor nem engedték el. Büszke lehetsz magadra, hogy te ezt fiatalabb létedre is megtetted.

Tényleg jó megoldás elmenni úgy, hogy nem engedtek el. Igen, ez most cinikus volt. Jó, hogy mindjárt azt nem mondod, hogy ugorjon ki az ablakon! Ha nem engedték el, akkor nem engedték el. Büszke lehetsz magadra, hogy te ezt fiatalabb létedre is megtetted.
A férjem agyon is ütött volna téged, ha a lánya lettél volna. De minimum egy évig sehova se engedett volna. Nem szegheti meg egy gyerek azt, amit a szülõje megmond neki. 17 évesen ezt meg kell beszélni, és bizony egy kicsit tûrni is kell, hogy a szülõk aggódása alábbhagyjon. Nem az az érett magaratás, hogy leszarom a szülõmet, hanem hogy tekintettel vagyok rá akkor is, ha nyilvánvalóan ésszerûtlen dolgokhoz ragaszkodik. Érj meg, és nõj fel!
csak ülj le velük és mond meg hogy szeretnél eljárni. mond el hogy milyen koncert lesz, hol és hogy kivel/kikkel mész. ha nem engednek el akkor is fogd magad és menj el. ha éjjel érsz haza keltsd fel õket hogy lássák hogy nincs semmi bajod, nem vagy részeg etc. és látni fogják hogy elengedhetnek. nálam bevált, ráadásul én lány vagyok és fiatalabb is mint te :)
örülök hogy elmentem mivel anyu látta hogy nincs semmi bajom és hogy legalább jól éreztem magam, nem ültem itthon egész nap. azóta elenged. azt hogy hova kikkel mikor megyek azt meg magamtól is elmondom neki. telefon meg mindig van nálam és általába pénz is van a kártyámon, tudja ha valami van felhívom. szerintem ezt a kérdezõ is megtenné csak meg kell mutatnia hogy nincs azzal semmi gond ha elmegy otthonról a barátaival.
Szóval én sosem buliztam még hajnalig. Féltenek, nem engednének, pedig mindent megbeszélek velük. Most már 18 vagyok. Nem nagyon akartak elengedni egy koncertre, ami nyáron lesz. Értelmesen elmagyaráztam nekik, hogy mi hogyan lesz és, hogy nem leszek egyedül. Elengedtek. Ideje 18 évesen:P Szóval én is mindig telefonálok, idõben itthon vagyok, ha a faluban van a farsang vagy valami, amire elengednek, de nehezen. Valamilyen szinten megértem õket, mivel féltenek, de ha nem látják be, hogy felnõttem, hogy nekem is van életem, ha nem most szórakozom, akkor mikor? Ilyenkor kell élvezni az életet, nem felnõttként, amikor munka van. Most tanulás oké, kötelességek oké, de igenis a kamaszkorban kell átélni dolgokat és ott kell igazán a magunk bõrén megtapasztalni az élet dolgait, hogy megértsük és, hogy ne kövessünk el hibákat. Ha lesz gyerekem elengedem, de ha kicsit tovább szeretne maradni, fel kell hívnia. Beleegyezni akkor fogok, ha a következõ idõpontot nem teszi át másik késõbbire. Hívogatni sosem hívogatnám. Ha elindult hívjon a lényeg az, ha baj van hívjon. Én sosem venném el a fiatalkorát a gyerekeimtõl, ahogy velem tették.

Miért lehet a gyereknek, később kutyájuk mikor elköltöznek, vagy miért nem engedik meg a szülők?

Legjobb válasz: mert általában a gyereknek addig fontos a kutya amíg kicsi (tisztelet a kivételnek, én is 12évesen kaptam meg az elsõ kutyámat és hoztam is magammal amikor elköltöztem), és amint középsuliba megy nem lesz rá ideje, nem fog hozzá egy órával korábban felkelni, ezért a szülõkre marad a hajnali séta, és minden más. Az állatorvos sokba kerül, és nem mindenki engedheti meg magának ezt a plusz költséget. Egyszer a dokim mondta, hogy ma ebben az országban kutyát tartani ebbõl a szempontból luxus. A kölyökkori oltások nagyon sokba kerülnek, és az esetleges betegségek stb. se olcsó. Hogy egy mostani példát mondjak, a legkisebb kutyánknak most gyulladt be a füle és a fülcsepp 4ezer forintba került. Ma már azért nem mindenkinek van hirtelen "fölösleges" 4ezer forintja egy fülcseppre, nem véletlenül jönnek naponta a kérdések, hogy ezt meg azt házilag hogyan tudnám kezelni. Ha már van saját lakás/albérlet és munka akkor már a gyerek felelõssége gondoskodni a kutyáról, mert felnõtt ember. Na ezért.

mert általában a gyereknek addig fontos a kutya amíg kicsi (tisztelet a kivételnek, én is 12évesen kaptam meg az elsõ kutyámat és hoztam is magammal amikor elköltöztem), és amint középsuliba megy nem lesz rá ideje, nem fog hozzá egy órával korábban felkelni, ezért a szülõkre marad a hajnali séta, és minden más. Az állatorvos sokba kerül, és nem mindenki engedheti meg magának ezt a plusz költséget. Egyszer a dokim mondta, hogy ma ebben az országban kutyát tartani ebbõl a szempontból luxus. A kölyökkori oltások nagyon sokba kerülnek, és az esetleges betegségek stb. se olcsó. Hogy egy mostani példát mondjak, a legkisebb kutyánknak most gyulladt be a füle és a fülcsepp 4ezer forintba került. Ma már azért nem mindenkinek van hirtelen "fölösleges" 4ezer forintja egy fülcseppre, nem véletlenül jönnek naponta a kérdések, hogy ezt meg azt házilag hogyan tudnám kezelni. Ha már van saját lakás/albérlet és munka akkor már a gyerek felelõssége gondoskodni a kutyáról, mert felnõtt ember. Na ezért.
Nekem nem kellett ehhez elköltöznöm, de a saját kereset feltétel volt. Mondjuk korábban nem nagyon merült fel a kutya kérdés, kisállataim voltak már régóta, de azért egy kutya az más. Az sokkal nagyobb felelõsség, és ha a családban csak én vagyok ilyen kutyamániás, akkor tényleg nekem kell vállalnom a felelõsséget. Egy 22 évestõl elvárható, de 14 évesen talán még én sem lettem volna rá elég érett. + amit írtam, a kutyámat én tartom el, és az sem kevés pénz.
Én már gyerekkorom óta vágyok egy kutyára, de szüleim nem engedték. Most itt vagyok 22 évesen és ha elköltözök biztosan fogok tartani többet is, sõt, szeretném ha a leendõ gyerekeim is állatokkal nõnének fel. Én amúgy csak azt tartom fene nagy igazságtalanságnak, amikor valaki tényleg gondját viselné egy kutyának, mégsem engedik meg neki és éveket kényszerül várni, de nagyon sok embernek meg, akik annyira nem képesek hogy a haldokló kutyát elvigyék orvoshoz, õk mégis tartanak mert "kell" az udvarra.
Én 8 éves voltam mikor megkaptam az elsõ kutyám és 11 mikor a másodikat.Én nem hanyagoltam õket soha(mondjuk koravén voltam...).
De igen, én is állatokkal nõttem fel és sokkal kötelességtudóbb és kiegyensúlyozottabb voltam gyereknek és vagyok most is.Sokat számít egy gyereknek egy állat, akár csak egy kis hörcsög vagy egy kutya, de a kötelességtudatot stb. nagyon meg tudja erõsíteni.
Szerintem ez személyfüggõ. Igenis vannak gyerekek, akik egy hörcsögöt nem tudnak életben tartani, nemhogy egy kutyát. Nálunk is anyum azt hitte, nekem csak egy szezonra kell kutya, de mégis kikönyörögtem 13 évesen (kárpótlásnak kaptam mert ellopták a macskámat a szemem elõtt)és azóta gondját viselem (22)kutyasuli, kutyássport, vizsgák, rendszeres orvosi ellátás stb. mind megvolt. Szóval szerintem nehéz megmondani melyik gyerek mit fog kezdeni egy kutyával, de én is gazságtalannak tartom, hogy a felelõtlen gyerekek által kialakított sztereotípia miatt sok szülõ nem mer kutyát hozni a gyereknek, mert fél, hogy rá marad. Én úgy gondolom, hogy akkor hozzon egy szülõ kutyát a gyereknek, ha vállalja, hogy ha esetleg mégis rámarad, akkor gondoskodik róla.
A kutya nagyon nagy felelõsséggel, lemondásokkal és anyagiakkal jár. Egy gyerek (persze tisztelet a kivételnek) ezeket nem igazán tudja elvégezni. Ha alapul veszünk egy 10-14 éves gyereket õ még általánosba jár.Oké, hogy mondjuk 1-2-re haza ér és elég fél7 kor kelnie, hogy levigye a kutyát.DE ha középsuliba megy ami másik városban van.Eleve korábban kell kelni, aztán még korábban hogy a kutyát levigye pl fél6-6 kor vagy korábban. Na már most nem biztos, hogy majd a kutya miatt felfog kelni több éven keresztül fél6 kor. Akkor mire a középsuliból haza ér az 3-4 akár 5 óra is lehet.Utána a sok tanulás meg minden, fáradt is lesz.Lehet nem akarja majd levinni a kutyát.Este 10-11 körül is le kell vinni legalább egy 15 perces e.ü.-i sétára.De mivel korán kel és fáradt is nem lesz kedve.Akkor ha kollégiumba megy a gyerek akkor a szülõre marad a kutya. Szóval ezek mind a szülõkre maradnak és sok szülõ ismeri a gyerekét, pont ezért nem engedi meg a kutyát. És akkor még a külön órákat, edzéseket meg ilyeneket bele se raktam a napi rendbe, mert sok gyerek jár pl táncra, focira vagy mitomén mire suli után. Én és húgom története szerintem egy remek példa "egy gyerek akinek csak ideig óráig kellett a kutya " és aki "gyerekként is komolyan gondolta a kutyázást" Elõbb magamat írom. 11 éves voltam amikor megkaptam a kutyámat áltiba jártam a suli közel volt, fél7 kor keltem hogy a kutyát levigyem. Hazaértem 1-2-re vittem a kutyát.Esti sétát a szüleim nem engedték így este 9kor õk vitték le.De õk is szerették volna a kutyát nem csak én! Gimibe mentem na eleve 6 kor kellett volna kelnem, hogy beérjek mivel a suli másik városban volt.De én 5:40 kor keltem , hogy a kutya lent legyen reggel. Változó volt, hogy értem haza a suliból általában 3-4-re értem haza.Le se öltöztem vittem is le a kutyát.Hiába voltam fáradt levittem.Húgommal megbeszéltem, hogy ha késõn jövök 4 óra felé akkor vigye le egy köre hamarabb a kutyát, ne kelljen tartogatni, szívesen levitte nem volt gond.De ha hazaértem akkor is levittem. Szóval ez jó sokáig így ment.Minden délután szakítottam idõt a kutyámra, mert felelõsséget vállaltam érte! Nyaralások alkalmával is inkább itthon maradtam, mert nem volt kire hagyni a kutyát. Egyedül az érettségi évében hanyagoltam egy picit. Most itt vagyok 21 évesen.Vissza gondolva milyen felelõsség teljesen gondoztam a kutyámat nem nagyképûségbõl, de példa értékû :) Minden pénzemet rá költöttem, mindig õ volt az elsõ. Na és az ellen példa a húgom. kb 14-15 évesen(nem tudom pontosan) kapta meg a kutyáját áltiba járt még akkor így õ neki is egyszerûbb volt a kutyasétáltatás. Aztán szakközépbe ment és gyakorlatra Pestre kellett bejárni.Az elején csak heti 1x így még egyszerûbb volt aztán ahogy teltek az évek hetente többször kellett bejárnia.Korán kelt így is, de õ velem ellentétben még 15 perccel sem kellt/kell fel hamarabb a kutya miatt.Így rám maradt a reggeli kutyasétáltatás aztán mivel fél 4-4-re ér haza Pestrõl így a délutáni séta is rám marad.DE õ nem viszi le amikor haza ér mert fáradt.Van amikor délutánra megy 11 kor megy el itthon és este fél 9-re-9-re ér haza ilyenkor reggel leviszi a kutyát, de a délutáni és esti séta (18:00-19:00 között van a séta) is rám marad. Így én etetem az õ kutyáját is. Na már most ha én nem lennék akkor valószínû a szüleimre maradna minden. Sose gondolkozik elõre, hogy ha 3 kor megy a bnõivel vásárolni akkor 2 körül vigye le a kutyát.. Mindig magára gondol és a kutyáját háttérbe szorítja, szereti meg minden, de a kutya számára nem annyira fontos, mint pl nekem.Ha kap pénzt azt magára költi és véletlenül sem segítene anyáéknak bele pl az orvosi, kozmetikai számlákba.(én megtettem) Nálunk anyagilag a szüleim fizetnek mindent, mert ÕK IS akarták a kutyát/kutyákat nem csak mi!! Így tényleg számíthatunk rájuk minden szempontból, de azért nekünk kell nagy %-ban a kutyákkal foglalkozni! Amit én 100% teljesítek, míg tesóm csak 50%ban. Remélem világos voltam :) Sok gyerekben nincs meg a felelõsség érzet pár évig képesek gondozni egy kutyát, de a kutya 10-15 évig él és ezt sokan elfelejtik. Rengeteg eset van a környékünkön régen sok gyerek sétáltatott kutyát, most már csak a szülõket láttom, hogy leviszik a kutyát, sok gyerek felnõtt már és el is költözött de a kutyát a szüleire hagyta mondván nincs ideje rá.Persze abba egyik se gondol bele, hogy régen õ könyörgött egy kölyök kutyáért.De minek kérdem én? Szóval pontosan ezért nem engedik meg a gyerekeknek a kutyát! Ha vki elköltözik, lesz saját keresete akkor majd tud egy kutyáról gondoskodni, mert nem lesz más aki levigye.Meg felnõtt fejjel máshogy lát mindent.
Csak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszolók. Utolsó válaszoló neked maxi tisztelet kijár, tesodnak meg nem kellet volna kutya, ha éretlen még. Mig te érett vagy, õ nem. Jöhet többi válasz, és zöld kéz ment mindenkinek. HA én elköltözök akkor lehet kutyám csak, de más okokbol és kifogások miatt. Kérdésemet magamból indulva irtam ki

A szülõknek miért nem mindegy hogy a gyerek hány évesen veszti el a szüzességét, meg hogy kivel? Teljesen magánügy szerintem.

Semmi nem változik attól, hogyha egy fiú/ lány már túl van az elsõ szexen. Nem lesz attól rosszabb ember, nem fog tõle roszabbul tanulni, nem változik semmi az életében. Sokszor úgy érzem a szülõk azért háborognak miatta, mert ez az elsõ jel arra hogy a gyerek kezd felnõni, és megijednek hogy kezdik elveszíteni a régi aranyos kislányt/kisfiút. Az egész téma túl van lihegve... Azt én is elítélem ha 14 év alatti kisgyerekek szexelnek, de afölött már nem hiszem hogy túl kéne aggódni a dolgot. Például az én szüleim tudták hogy 15 évesen már csináljuk a barátommal, de egyikõjüket sem zavarta, teljesen természetesnek vették, nem is hozták fel a témát soha. Mégis normális ember lett belõlem így 7 év eltelltével.

Legjobb válasz: A szülõk féltik a gyereküket, a csalódástól, a bántalmaktól, nem kívánt terhességtõl és még lehetne folytatni sort. Igen oké hogy te nagy királynak érzed magad hogy 15 évesen már szexuális életed volt. Nem is tudnak ezzel a szülõk mit tenni. Rendben is hogy valaki kamaszként szexel de legyen tisztában a védekezéssel és annak hiányában járó dolgokkal. Nem árt a felvilágosítás. És mielõtt jönnének a válaszadók hogy hát jól nyakon vágnám a gyerekem hogy ennyi idõsen szexel, azok nézzenek magukba és gondolkodjanak el õk mikor kezdték :)

A szülõk féltik a gyereküket, a csalódástól, a bántalmaktól, nem kívánt terhességtõl és még lehetne folytatni sort. Igen oké hogy te nagy királynak érzed magad hogy 15 évesen már szexuális életed volt. Nem is tudnak ezzel a szülõk mit tenni. Rendben is hogy valaki kamaszként szexel de legyen tisztában a védekezéssel és annak hiányában járó dolgokkal. Nem árt a felvilágosítás. És mielõtt jönnének a válaszadók hogy hát jól nyakon vágnám a gyerekem hogy ennyi idõsen szexel, azok nézzenek magukba és gondolkodjanak el õk mikor kezdték :)
Annyira nem magánügy, ha a nagy felnõttségeddel teherbe esel, aztán meg a szülõk szívnak, mert neked 15 évesen már viszketett. Biztos sok értelmes, felelõs gondolkodású tinédzser van, de nem ez az átlag, a baba védekezés mellett is becsúszhat - 15 évesen te el tudtad volna tartani? Ugye hogy nem...
Hát, totál igazad van... nem is értem a hülye szülõk miért nem hagyják a gyereküket pedofilokkal lelépni, mert miért akarják elkerülni, hogy a gyerekük meggondolatlan dolgot tegyen, amit egész életében bánni fog.
magambanéztem 18 voltam de ennek ellenére nem "vágnám nyakon" a gyerekem, ha nem is helyeselném a korai szexuális életet.. talán ha balesetes lesz a szex, és terhes lesz a lány, ahhoz már ugye legyen közük a szülõknek az eltartás tekintetében, nem? vagy akkor már nem magánügy?
Amig a gyerek otthon él fõleg ha kiskorú esetleg terhes lesz nem az õ költségére történik a gyereknevelés hanem a szülõknek szül egy gyereket. Elköltözik eltartja magát akkor majd a magánügye lesz.
22 évesen elég éretlen a gondolkodásmódod. Csakúgy mondom, mert természetesen teljesen magánügyed.
Talán mert a legtöbb 15 éves még nagyon gyerek agyilag, és senki nem akarja hogy 15 évesen a butasága, tájékozatlansága vagy egyszerûen azért mert a "barátom nem szereti a kottont" miatt terhes legyen vagy nemi betegséget kapjon el. Talán mert 15 évesen még bõven ráér. Az meg, hogy teljesen magánügy hogy 14 évesen kivel fekszik le a gyerek..nos akkor is mond hogy teljesen magánügy amikor egy 15 éves itt a gyakorin hisztizik hogy az anyja megcsalja az apját vagy fordítva az apja félrelép..
15 évesen gyerekem nemi életet élne a falba verném a fejem, hogy ennyit ért a nevelésem.
Régen NEM kezdtek 14-15 évesen szexelni, még a fiúk sem!. Ez csak 15-20 éve "szükséges". Mire érettek lesznek a házasságra, már kiélt emberek lesznek.
maradjunk annyiban, hogy nem mindenki gondolja ezt vagy látja ezt az 1800as évekrõl. nosztalgiázni lehet, csak értelmetlen. maradjunk a jelennél. aki meg akarja mondani hogy másoknak milyen életet kell élni, az korlátoz másokat. korlátok közt meg ritkán van boldogság.
"aki meg akarja mondani hogy másoknak milyen életet kell élni, az korlátoz másokat" Igen, ez felnõttek közt így van. A nevelésben meg értelmes korlátokat (is) kell adni, amibe kapaszkodva eléri az önálló, felelõsségteljes gondolkodáson alapuló felnõtt életet.
Anyukaként írom a véleményemet, igaz még távol van ez az idõszak, de egyszer eljön. Pár hónapja volt egy kérdés itt a GYK-n, hogy mikor kell elkezdeni a gyerekek felvilágosítását. Sok más hozzászólóval együtt azon a véleményen voltam, hogy nem lehet elég korán elkezdeni. Persze egy kíváncsi 3-4 évesnek nem lehet elmondani tényszerûen, hogy hogyan is lett pontosan a kistestvér anya pocakjában, de a maga szintjén néhány dolgot már el lehet neki mondani. Szóval arra akartam kilyukadni, hogyha egy szülõ a gyerekét fokozatosan felkészíti a szexuális életre, akkor nagyon nem kell aggódnia 15 éves korában, akár fia van, akár lánya. Felkészítés alatt sok mindent értek: azt is, amit biológiából fognak tanulni (sajnos sokszor jóval késõbb, mint kellene), az érzelmi rész fontosságát, a fogamzásgátlás módszereit és fontosságát, nem árt ha hall a nemi betegségekrõl, és igyekszem majd úgy beszélni ezekrõl a témáról, mint ami fontos és jó, ha megfelelõen áll hozzá és a partneréhez. (az a legrosszabb, ha a szülõ tiltja, és olyan gátlásokat nevel a gyerekbe, amiket évek múlva is alig tud leküzdeni). Én már most biztos vagyok benne, hogy még középiskolás korában be fogom íratni intim tornára, mert nagyon hasznos a gyakorlati rész és a szemlélet is. Szóval, ha ezeket sikerül megvalósítanom, akkor nem fogok azon görcsölni, hogy mi van, ha õ 15 évesen érettnek érzi magát a szexhez. Persze nem mindegy kivel, de ha sikerül úgy nevelnem, ahogy szeretném, akkor talán emiatt sem kell aggódnom.
De a 20 éves legalább már az általánost befejezte, meg a középsulit! Tényleg nem megy sokra vele, de még mindig jobb, mintha ezek sem lennének és úgy szül gyereket, arról nem is beszélve, hogy buta marad és buta embernek a gyereke is az lesz.
"aki meg akarja mondani hogy másoknak milyen életet kell élni, az korlátoz másokat" Ahha, hát ezért van ennyi idióta kölyök! Mert így állunk hozzá a neveléshez. Szuper.
Nézd #24, ez egy olyan érem, aminek van két oldala, meg egy pereme is... Egyfelõl ja, nyilvánvaló, hogy a nevelés jelentékeny része az értékek közvetítése. Másik oldalról viszont az is nyilvánvaló (kellene, hogy legyen), hogy egyetlen ember sem szúrhatja el egy másik ember életét azzal, hogy tõle idegen értékrendet és gondolkodást akar ráerõszakolni. A perem meg az, hogy a hatályos törvények jelölnek ki határokat a kérdésben.
25! Nem hiszem hogy ennyire ki kellene forgatni a szavaimat, kicsit túl sokat láttál bele.
"A nevelésben meg értelmes korlátokat (is) kell adni, amibe kapaszkodva eléri az önálló, felelõsségteljes gondolkodáson alapuló felnõtt életet." az a baj, hogy a legtöbb szülõ csak értelmesnek hiszi a saját korlátait. "Szóval arra akartam kilyukadni, hogyha egy szülõ a gyerekét fokozatosan felkészíti a szexuális életre, akkor nagyon nem kell aggódnia 15 éves korában, akár fia van, akár lánya. Felkészítés alatt sok mindent értek: azt is, amit biológiából fognak tanulni (sajnos sokszor jóval késõbb, mint kellene), az érzelmi rész fontosságát, a fogamzásgátlás módszereit és fontosságát, nem árt ha hall a nemi betegségekrõl, és igyekszem majd úgy beszélni ezekrõl a témáról, mint ami fontos és jó, ha megfelelõen áll hozzá és a partneréhez. (az a legrosszabb, ha a szülõ tiltja, és olyan gátlásokat nevel a gyerekbe, amiket évek múlva is alig tud leküzdeni). " ezzel egyetértek, de a legtöbb szülõt nem tanították meg, hogyan kell neveleni, mert õk sem kaptak nevelést, ezért hiszik azt, hogy zsarnokoskodással majd jó irányba terelik a gyereket. "Én már most biztos vagyok benne, hogy még középiskolás korában be fogom íratni intim tornára, mert nagyon hasznos a gyakorlati rész és a szemlélet is. " ehhez rettentõ erõs anya-lánya kapcsolat kell, amit csak bizalommal hosszú idõn át lehet kiépíteni, de az emberek még magukkal sem foglalkoznak, nemhogy másokkal. persze kívánom a legjobbakat, nem célok másra. "De a 20 éves legalább már az általánost befejezte, meg a középsulit! Tényleg nem megy sokra vele, de még mindig jobb, mintha ezek sem lennének és úgy szül gyereket, arról nem is beszélve, hogy buta marad és buta embernek a gyereke is az lesz." szerintem meg az okos ember tudja, hogy nem az iskolázottság teremti az életrevalóságot. "Ahha, hát ezért van ennyi idióta kölyök! Mert így állunk hozzá a neveléshez. Szuper." nem, azért van annyi idióta kölyök, mert a szülõk is olyanok, csak mellé lusták és álszent zsarnokok is. persze nézõpont kérdése te mit tartasz rossznak. " Nézd #24, ez egy olyan érem, aminek van két oldala, meg egy pereme is... Egyfelõl ja, nyilvánvaló, hogy a nevelés jelentékeny része az értékek közvetítése. Másik oldalról viszont az is nyilvánvaló (kellene, hogy legyen), hogy egyetlen ember sem szúrhatja el egy másik ember életét azzal, hogy tõle idegen értékrendet és gondolkodást akar ráerõszakolni. A perem meg az, hogy a hatályos törvények jelölnek ki határokat a kérdésben." ezt is jól látod. egyébként a törvények is csak eltérõ értékek versengése-legalizálása. gyakorlatilag minitársadalom a család. " 25! Nem hiszem hogy ennyire ki kellene forgatni a szavaimat, kicsit túl sokat láttál bele." azok a szavak, amiknek nincs tartalma, csak csúfítják a csendet.
szerintem meg az az éretlen aki nem tuja, hogy az 1800as években a 15 éves lányok készültek a komoly életre, anyaságra és 18-19 évesen nem játszottak, hanem családjuk volt, gyermekekkel. A huszonéves már félõ volt, hogy pártában marad.
szerintem meg az az éretlen aki elhiszi hogy az 1800as években a 15 éves lányok-fiúk nem játszottak papásmamást. meg aztán milyen barátok? ki mondja emg mit "kellene"?
A kérdező hozzászólása: A legtöbb mai 20 éves ha terhes lesz véletlenül, akkor ugyan úgy nem tudja eltartani se magát se a babát, mert tanul még, és nyilván nem akkor fog gyorsan munka után nézni amikor megtudja hogy terhes. Tehát ilyen téren sok különbség nincs.
De egy 15 évesen még nagyobb az esélye, hogy"véletlenül " terhes legyen. Másrészt azért nem mindegy, hogy egy szakma érettségi után szül vagy 8 általánossal.
Szerintem gondolt át a dolgaidat és kezd új életet... Mert ez a gondolkodásmód csak káros az emberre. Végül is 15 éves gyerek had dugjon ma' nem?Ha' mehet a genbengbe is had bass za'k meg jól a seggét, hisz magán ügy micsinál a csájjee...
Nézd Kérdezõ, a szülõknek mindegy vagy nem mindegy, de a törvényes beleegyezési korhatár felett úgyse tudnak tenni érdemben semmit - az meg Magyarországon szerencsére teljesen normálisan, életszerûen szabályozott... immár vagy 130 éve...
Nem, ez abszolut nem a gyerek magánügye. Elõször is egy gyerek még ne szexeljen. 15 évesen a többség még elég éretlen. Másrészt, egy 15 éves gyerek még nem érzi a teherbeesés súlyát. Ezt ne hasonlítsd össze egy 20 éves esetével, ott már felelõsségteljesebb(nek kéne lennie jobb esetben) az illetõ, és a következményekrõl is õ dönthet.
15 évesen nem az kéne legyen a téma, hogy szex. 1-2 évvel utána már másabb az ember lelkileg ér értelmileg, nem kapkod, nem siet, nem dicsekszik vele. Neked szerencséd van, mert figyeltek rád otthon, és te megértetted, hogy nem vízibombának van az óvszer; de ez nem általános dolog. Nem véletlenül mondják, hogy mindent a maga idejében.
dehogy, az ilyen félelem túl komplex ok mögélátása. egyszerûbb: szokásból. konformizmus. csak nem értem miért kérdezed ha te is tudod. "nem is értem a hülye szülõk miért nem hagyják a gyereküket pedofilokkal lelépni, mert miért akarják elkerülni, hogy a gyerekük meggondolatlan dolgot tegyen, amit egész életében bánni fog" tehát aki 15 évesen egy 16 évessel lefekszik, ott a 16 éves pedofil és rögtön meg is szökteti. tényleg, mindenki bánja az elsõt. és ha bánja akkor mi van? attól nem lesz értelmesebb, hogy tiltják neki. "Talán mert a legtöbb 15 éves még nagyon gyerek agyilag, és senki nem akarja hogy 15 évesen a butasága, tájékozatlansága vagy egyszerûen azért mert a "barátom nem szereti a kottont" miatt terhes legyen vagy nemi betegséget kapjon el. " újabb közhely. a legtöbb 30 éves is gyerek agyilag, csak nagy mellei vannak és pénzt keres. a védekezésnek megint nincs köze ahhoz, mikor veszti el valaki. "Annyira nem magánügy, ha a nagy felnõttségeddel teherbe esel, aztán meg a szülõk szívnak, mert neked 15 évesen már viszketett. Biztos sok értelmes, felelõs gondolkodású tinédzser van, de nem ez az átlag, a baba védekezés mellett is becsúszhat - 15 évesen te el tudtad volna tartani? Ugye hogy nem..." tehát csak azok a felnõttek szexelnek, akik +1 gyereket el tudnának tartani? gondolkozzunk már mielõtt írunk. és persze csakis vaginális behatolás szex. na mindegy az összes közhelyet nem olvasom végig. "A legtöbb mai 20 éves ha terhes lesz véletlenül, akkor ugyan úgy nem tudja eltartani se magát se a babát, mert tanul még, és nyilván nem akkor fog gyorsan munka után nézni amikor megtudja hogy terhes. Tehát ilyen téren sok különbség nincs." jól látod. de ezzel a véleményeddel egyedül fogsz maradni sokáig, a magyarok többsége nem haladó hanem maradi gondolkodású. "De egy 15 évesen még nagyobb az esélye, hogy"véletlenül " terhes legyen." a legtöbb abortusz 20-30 évesek közt történik. bumm. újabb közhely... "Mert ez a gondolkodásmód csak káros az emberre." pont a kultúrnácizmus teszi tönkre az embereket, nem az, ha szabad, boldog életet élnek. egyébként se lesz senki jobb attól, hogy álszent, se értelmesebb ha vár x évig.
Szerintem ma angyon összekeverik a gyerekek a felnõttek életét a gyerekkorral. Sokan beleugranak egy kapcsolatba, ami az esetek 80%-ban csak kaland és lefekszenek egy olyan emberrel, akit nem szertenek igazán. 13, 14 évesen a barátokra kéne figyelni, élni egy tini életét nem pedig szexelni. Szerintem. Elég éretlengondolkodásmód lenne a szülõktõl, ha mindezekeben még támogatnák is a csemetét.
"Én már most biztos vagyok benne, hogy még középiskolás korában be fogom íratni intim tornára, mert nagyon hasznos a gyakorlati rész és a szemlélet is. " "ehhez rettentõ erõs anya-lánya kapcsolat kell, amit csak bizalommal hosszú idõn át lehet kiépíteni, de az emberek még magukkal sem foglalkoznak, nemhogy másokkal. persze kívánom a legjobbakat, nem célok másra." Két dologban tévedsz: az egyik, hogy fiam van és nem lányom:) A másik, hogy annyira azért nem látom rossznak a helyzetet, hogy az emberek sem magukkal, sem másokkal ne foglalkoznának. Persze nehéz, mert idõ és pénz kérdése, de reméljük a legjobbakat.

Miert ilyen egy 30 eves pasi? A szulei nem szolnak neki semmit, ha mar veluk el? Meg fog valaha valtozni? Hogyan elhetik meg a szulok az ilyen gyereket?

30 eves letere iszik, cigizik, bulizni jar, ahol van, hogy annyira leissza magat, hogy azt se tudja mit csinalt, hol volt; nehany evvel ezelott fejezte be az egyetemet, szulei azt hittek, hogy megvannak a vizsgai, kozbe meg mindig megbukott; ossze-vissza tettek egyetemre, de sehol se allta meg a helyet. A noket ugy valtogatja, mint mas a bugyijat, minden 2-3 honapban mas van neki.

Legjobb válasz: Az ilyen embereket sokszor a szülõk nevelik ilyenné. Fiúk esetébe fõleg az anyuci. Az állandó tutujgatással, meg seggkinyalással idáig jutnak. Sajnos bátyámból is nehezen lett ember, az õ segge is ki volt nyalva, meg pátyolgatva volt. Neki 31 évesen jött meg az esze. Exem 29 éves, a szüleivel él, pedig van külön lakása...csak nagy ritkán mehettünk át oda, képes volt a szüleinél altatni engem is. (pedig be van rendezve a kecó, teljesen élhetõ) Persze anyuci meg azt élvezte, ha reggel az ágyba vitte fajicskájának tálcán a reggelit. Nekem meg kötelességem volt eltakarítani utána...örülök, hogy vége lett.

Az ilyen embereket sokszor a szülõk nevelik ilyenné. Fiúk esetébe fõleg az anyuci. Az állandó tutujgatással, meg seggkinyalással idáig jutnak. Sajnos bátyámból is nehezen lett ember, az õ segge is ki volt nyalva, meg pátyolgatva volt. Neki 31 évesen jött meg az esze. Exem 29 éves, a szüleivel él, pedig van külön lakása...csak nagy ritkán mehettünk át oda, képes volt a szüleinél altatni engem is. (pedig be van rendezve a kecó, teljesen élhetõ) Persze anyuci meg azt élvezte, ha reggel az ágyba vitte fajicskájának tálcán a reggelit. Nekem meg kötelességem volt eltakarítani utána...örülök, hogy vége lett.
Pont azért ilyen, mert van rá igény. Te magad írtad, hogy 2-3 havonta új Nöje van, tehát a Nöknek imponál... Valószinüleg Én is ilyen lennék, ha rákapnék az ízére, mert mindaddig ameddig komolyan veszem az életem, szó szerint [email protected], levegönek néznek. Jól csinálja.
Ha van rendes munkahelye akkor annyira nem vészes a helyzet.....
Gyerek.
õ élte, késõbb fog csak rájönni mit kellett volna tenni.addig nem változik meg még nem a saját életét éli szülõk nélkül.

Miért ilyenek egyes szülők, hogy "nekem még nem volt erre lehetőségem, neked már van" címszó alatt belekényszerítik a gyerek (eik) et valamibe?

Most olvastam, hogy volt egy csaj, akit az apja orvosira küldött mindenáron, mert "nem érted, hogy nekem ilyenre nem volt lehetőségem? te meg sz*rsz kihasználni" A csaj pedig elvégezte az egyetemet, és öngyilkos lett... De mind1, hogy anyuka apuka vagy mind2 ilyen, MIÉRT? Miért kell ilyen undorító címszó alatt belekényszeríteni vmibe a gyereket? Olyanról is hallottam, h egy szülő mániákusan vezetőbeosztásba akarta rakatni a gyerekét, mert az milyen jó és sokat keres, amikor a gyerek nem akarta... Mi a véleményetek az ilyen szülőkről?

Legjobb válasz: Ez most kicsit durván fog hangzani, de mindig is úgy éreztem, hogy vannak emberek, akik csak azért csinálnak gyereket, hogy vele hajtassák be a saját, meg nem valósult álmaikat. Sajnálom, hogy szaporodnak, sajnálom, hogy az önzõségükkel tönkreteszik a saját gyerekük életét. Aki nem képes felfogni, elfogadni, hogy a gyereke is önálló személyiség, saját vágyakkal, tervekkel, akarattal, az tartson inkább muskátlit.

Ez most kicsit durván fog hangzani, de mindig is úgy éreztem, hogy vannak emberek, akik csak azért csinálnak gyereket, hogy vele hajtassák be a saját, meg nem valósult álmaikat. Sajnálom, hogy szaporodnak, sajnálom, hogy az önzõségükkel tönkreteszik a saját gyerekük életét. Aki nem képes felfogni, elfogadni, hogy a gyereke is önálló személyiség, saját vágyakkal, tervekkel, akarattal, az tartson inkább muskátlit.
Ez ugyanolyan, mint ennek a fordítottja, a "nekem nem volt ez meg az, akkor bírd ki te is nélküle". Mindkettõ ugyanarról szól: a szülõ nem hagyja, hogy a gyerek a saját életét élje, a saját lehetõségeit a saját elhatározásából használja ki, hanem õ akar dönteni a gyereke helyett.
Ez az egyetemes történet mese habbal 18 évesen azt csinál az ember, amit akar. Nem kell otthon élni es nem kell az tanulni, ami nem akar.
Már nagyon nem kell aggódni, mert megfordult a tendencia. Amit nekünk még lehetett 15 éve, ma már biztosan nem lehet. Az a szülõ meg bocs de sz.r szülõ aki olyan szinten nem ismeri a gyerekét hogy ennyire mellélõ a szakirány választással.
Önzõek.
A kérdező hozzászólása: Cikkben az volt, h az apja fenyegette, meg kitagadta volna, ha "elpazarolja a lehetõségeit". Sajnos vannak ilyen szülõk...
Hány év is az orvosi egyetem? 6? Meg ugye be is kell jutni. Többszörös túljelentkezés..... Ez mese. Mindegy. Van gyerekem es en is szoktam mondani, hogy nekem X dologra nem volt lehetõségem es bizony ha nem is kényszerítem ra, azért egy próbát kerek tõle. De az enyém meg valóban gyerek, 10 eves, te pedig a kérdésed en inkább felnõtt élrõl beszélsz.
Azt, hogy ezt csak kevés gyerekek hagyja 18 éves kor felett, majd ha elmennek orvosira stb 1-2 év és rájönnek, hogyha ott hagyják sem dõl össze a világ. Az ilyen módon nevelt gyerekek [email protected]ák át a legtöbb esetben anyukát és apukát mert a nagy szigortól függetlenül is élni akarják az életüket. Én az ilyen szülõknél csak a 0-14 éves korig sajnálom a gyerekeket. De hallottam más olyat is, hogy valakinél annyira megkövetelték hogy kitûnõ tanuló legyen hogy végül öngyilkos lett. De õ még fiatalabb volt, 15-16 azt hiszem. De gondolom már mennyire retteghetett ha ezt választotta. Sajnos vannak ilyenek is és õk nem tudják felmérni rendesen hogy a gyerek idegileg mit bír el és mit nem. Vagy milyen teljesítményre képes és mi az, ami abszolút nem fekszik neki. Sajnálatra méltó, de valahol õk is csak jót akartak, akarnak a gyereküknek, csak nem jól kivitelezik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!