Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a szülők (87 db)

Szolnokra a keróba járok, 15 éves vagyok. Az iskolában "potternek" csúfolnak az osztálytársaim, a szüleimet meg nem is érdekli a dolog. Miért csúfolnak? Miért nem érdekli a szüleimet?

Legjobb válasz: ugyanmáááárr....NE tedd azt amit az elõttem lévõ emberke írt!!!!(Legalábbis az én ötletemmel hidd el,hogy jobban jársz:))Na figyelj ne használj ronda szavakat sohasem mindíg legyél ennél eszesebb!!!Vívd ki azt,hogy szeressenek hidd el menni fog!!!Legyél önbizalommal teli és ne érdekeljen más mit mond!!És ha mégis úgy érzed,hogy neked ebbõl eleged van hát ne picsogj küzd érte,hogy ne így legyen!!!És még egy jó tanács legyél mindíg erõsebb észben ezt úgy értem hogy ha vissza akarsz szólni nekik ne csúnya szavakkal tedd hanem megfontolt nyugodt szavakkal,ne is lássák rajtad,hogy téged ez mennyire idegel!Próbálj mindíg valami "velõset" kitalálni!Hidd el le fognak akadni rollad ezt garantálom:)!És amúgy meg fogd ezt fel úgy,hogy ez egy küldetés amit csak egyedül neked kell teljesítened,és tudod mit én a helyedben mindíg várnám a következõ napot,hogy mehessek suliba és próbáljam teljesíteni a feladatom!Hidd el a végén még megszereted!!Sok sikert öcsiii és semmi beszariság nagy fiú vagy mááár!! :) ;) puszillak

ugyanmáááárr....NE tedd azt amit az elõttem lévõ emberke írt!!!!(Legalábbis az én ötletemmel hidd el, hogy jobban jársz:) )Na figyelj ne használj ronda szavakat sohasem mindíg legyél ennél eszesebb!!!Vívd ki azt, hogy szeressenek hidd el menni fog!!!Legyél önbizalommal teli és ne érdekeljen más mit mond!!És ha mégis úgy érzed, hogy neked ebbõl eleged van hát ne picsogj küzd érte, hogy ne így legyen!!!És még egy jó tanács legyél mindíg erõsebb észben ezt úgy értem hogy ha vissza akarsz szólni nekik ne csúnya szavakkal tedd hanem megfontolt nyugodt szavakkal, ne is lássák rajtad, hogy téged ez mennyire idegel!Próbálj mindíg valami "velõset" kitalálni!Hidd el le fognak akadni rollad ezt garantálom:) !És amúgy meg fogd ezt fel úgy, hogy ez egy küldetés amit csak egyedül neked kell teljesítened, és tudod mit én a helyedben mindíg várnám a következõ napot, hogy mehessek suliba és próbáljam teljesíteni a feladatom!Hidd el a végén még megszereted!!Sok sikert öcsiii és semmi beszariság nagy fiú vagy mááár!! :) ;) puszillak
Szerintem abszolút igaza van az elsõnek. Engem is sokat csesztettek, késõbb (12 évesen) fizikailag is bántottak, antiszociális, depressziós, és pánikbeteg lettem... :/ Ne hagyd így elfajulni a dolgokat szerintem. 16/L
Én 18 éves vagyok. Bár engem a súlyom miatt csúfoltak sokat. Kiskoromtól túlsúllyal küszködöm, sajnos anyámék nem segítettek semmiben ilyen téren. Önállósodni meg sajnos nagyon késõn kezdtem (késõn értem), még most is küszködöm a súlyommal (146 kg vagyok). Mára egy kicsit antiszociális lettem, nincsenek barátaim és a szüleimmel és a testvéremmel is felszínes a kapcsolatom. A súlyom az egész eddigi életemet tönkre verte. Értem ezalatt, hogy nem volt rendes gyerekkorom, tinédzser korom. Most értem még csak odáig, hogy végre átlássam a dolgokat és rájöttem, hogy senkire sem számíthatok az életben és, hogy ezt a harcot nekem kell megvívnom. Ahogy írtam minden téren tönkre mentem: szociális, tanulási, egészségi stb. stb.. Viszont ezalatt az idõ alatt megedzõdtem. Bár sok munka lesz helyre állítani az életem, de legalább eljutottam erre a felismerésre. Azért írtam le neked ezt, hogy ne tûrd, hogy piszkáljanak. Ne vesztegess el te is éveket arra, hogy rájöjj, hogy elszúrtad. Én 4-5 évet csesztem el. Én azt mondom, hogy állj a sarkadra és védd meg magad, az adott szituációtól függ, hogy hogyan. Ha kell szóval, ha kell tettel. Ja és kezdj el kondizni, ha nincs más lehetõséged akkor fegyencedzést kezd el, de most komolyan mondom. Kapd össze magad ember, ne hallgass a józan észre, valamikor az nem segít. Egyszer élsz, ne hagyd magad és ne pazarold az idõd sajnálatra. Lásd be, hogy csak magadra számíthatsz. Ha kell támogatás, vagy segítség nyugodtan írhatsz privátot. A lényeg, hogy ne hidd magadról, hogy selejt vagy, én sokáig azt hittem, de nem sem te sem én nem vagyunk azok. Mások véleményét szard le, magadnak élj és magadnak bizonyíts, magadnak állíts fel célokat. Ne törõdj a józan ésszel, igen is állj a sarkadra, ne segítségre várj, hanem segíts magadon.
Én speciel ismerem azt a sulit, és tapasztalatom szerint igen hülyék járnak oda... Úgyhogy nem csodálkozom, hogy csúfolnak osztálytársaid. Az, hogy a szüleidet nem érdekli a dolog, elég baj. Értem én, hogy a csúfolás nem nagy dolog, de sajnos sok kicsi sokra megy. Késõbb ez nagyon rossz lesz számodra, agreeszió, szorongás, folyamatos kisebbségi érzés lehet a jövõben. Én is azt tanácsolom, hogy próbálj átmenni másik suliba. Ha meg szüleidet nem érdekli a dolog, akkor egyik nap "lepd meg" õket azzal, hogy nem mész el suliba! Ekkor már biztosan komolyabbam fogják venni a dolgot!
az én szüleimet se érdekelte hogy mindenhol csúfoltak mondták majd megedzõdöm aztán ilyen paranoiás, pánikbeteg, aggódós, félénk szerencsétlen felnõtt lettem na mindegy szülõkre sokszor nem lehet számítani. ha nem bírod harcold ki hogy átmehess másik suliba. most drasztikus tanácsoat adok ami sokaknak nem tetszik de: ha nem engedik hogy átmenj rúgasd ki magad hogy kénytelenek legyenek átvenni máshova. ezt most komolyan mondom, én tudom milyen mikor cs.sztetnek meg terrorizálnak vkit folyamat. ha viszont annyira nem durva, szólj be nekik hogy jól megátkozlak titeket, stb. és modj ótvar ronda dolgokat mijük rohadjon le stb. :D és mondd viccesen, hátha ezzel átfordítod a dolgot és jobban bírnak majd... bár nem tudom, az ilyen 20 éves talán még mûködött, de amilyenek ma a fiatalok, akikre azt mondják, utáljuk az úgyis marad
Szerintem ebbõl még jöhetsz ki jól is, hisz mégiscsak egy "varázsló" vagy. Próbálj kitalálni valami eszelõs dolgot, amit majd visszamondasz nekik;).
A szüleidet meg talán azért nem érdekli, hogy légy egy kicsit önállóbb, és oldd meg magad.
Szerintem [email protected] le :D Ez még nem is olyan durva becenév :) Én meg Szolnokra járok dolgozni :"D Összegyûltek itt az emberek :) Amúgy hol laksz?
Anno mikor a tiszaligetbe (Szolnok) jártam nyári táborba ott is volt egy "potter" nevû gyerek akit állandóan basztattak. De ez már sok évvel ezelõtt volt nem hiszem, hogy te lennél az. Egy jó tanács: ne hagyd magad és áll ki magadért.
Ha tovább tanulsz, ott majd normálisabb emberek lesznek. Ha nagyon szenvedsz, szólj a tanárnak vagy menj el onnan. Kik csúfolnak potternek? Ha lányok, akkor lehet bejössz nekik...
Mondd nekik h te legalább egy sztárra hasonlítasz és nem egy pávián fenekére(nevetve mondd.)

Ha, az Állam a mi adónkból fizeti a romagyerekek iskoláztatását, akkor miért nem járatják a szülők a gyerekeiket a suliba? Miért kockáztatják meg, hogy elvegyék tőlük a gyerekek után járó szociális támogatásokat és még börtönbüntetés is kaphatnak?

Legjobb válasz: Az sem jobb ha bent vannak a suliban, mert nincsenek viselkedéshez szoktatva. Ha a tanár fegyelmezi õket, akkor máris bent van a fél rokonság, és hozzáfognak a lincseléshez. A börtön meg nem lehet annyira rossz hely, ha a legtöbb cigány kigyúrva jön ki onnan, és egyáltalán nem azt hangoztatja, hogy milyen rossz volt bent, és nem akar többet visszakerülni. Az a baj, hogy a börtön is már csak azért elrettentõ hely, mert tömve van cigányokkal.

Az sem jobb ha bent vannak a suliban, mert nincsenek viselkedéshez szoktatva. Ha a tanár fegyelmezi õket, akkor máris bent van a fél rokonság, és hozzáfognak a lincseléshez. A börtön meg nem lehet annyira rossz hely, ha a legtöbb cigány kigyúrva jön ki onnan, és egyáltalán nem azt hangoztatja, hogy milyen rossz volt bent, és nem akar többet visszakerülni. Az a baj, hogy a börtön is már csak azért elrettentõ hely, mert tömve van cigányokkal.
Mert rájuk nem vonatkoznak a törvények, mindent megtehetnek, mi vagyunk a rasszisták, meg úgysem veszik el a támogatást, de legalább baltával tennék! Bár belõlük nem lehet jó értelemben embert faragni! Rosszabbak mint az állatok!
börtönbüntetést csak elvileg kaphatnak, ezért nem szoktak senkit felelõsségre vonni. az iskolának nem érdeke, hogy a gyerek bejárjon, egyrészt mert nem is akar, ezért jobb, ha nincs ott, másrészt így kevesebb munkáért jobb pénzt kapnak. úgyhogy nem is biztos, hogy az iskola jelenti. de ha jelenti, akkor sem lesz belõle egybõl börtön, mert elöbb ejnyebejnye, pénzmegvonás stb. felfüggesztett, ez évekig eltart. de ha meg is vonják a pénzbeli támogatást, az sem a világ vége. ellentétben az itt-ott megjelenõ mindenféle számítgatásokkal, olyan nagyon sok pénz nem jár egy-egy gyerek után. ha elmegy idõnként feketén napszámbérbe dolgozni, az többet hoz a konyhára, mint az állami pénz (az egyébb "pénzkereseti" módszerektõl most eltekintve), hosszútávú értelme (amiért mi a gyerekeinket iskolába járatjuk) meg nincs, mert szakmát úgysem fog szerezni sosem, de ha szerez is, akkor úgysem fog tudni vele elhelyezkedni (mély tisztelet a kivételnek), mert úgysem veszik fel. pártunk és kormányunk pontosan azért tervezi a tankötelezettség leszállítását, mert nem akar egy olyan problémára pénz áldozni, amivel senki nem akar foglalkozni, legalábbis senki, aki nem gondolkozik 4 évnél hosszabb távlatokban.
Mert nem szocializálódtak megfelelõen, nincs beléjük nevelve a rend, a munka szeretete. A társadalom legkomplexebb problémája a cigányság helyzete, és a helyzetükbõl adódó erkölcstelen viselkedés.

Miért engedik meg a szülök a gyermekeiknek, hogy bulizni járjanak? Nem féltik őket?

Legjobb válasz: Nem írtad milyen korú gyerekrõl van szó. Nem mindegy, hogy 12, vagy 17.

Nem írtad milyen korú gyerekrõl van szó. Nem mindegy, hogy 12, vagy 17.
Az sem jobb, ha nem engedik társasági életet élni, és sehova nem járhat. Egy kis szabadság mindenkinek jár, és ki-ki maga dönti el, hogy a saját szabadságát hogyan tölti el. Ha valakinek az esik jól, hogy egy fárasztó sulis hét után pénteken, szombaton jól kibulizza magát, az miért rossz szerinted? Attól még, hogy eljár valaki szórakozni, nem biztos, hogy iszik, cigizik, drogozik, egy éjszaka alatt 10 fiú keresztül megy rajta, stb... Ha pedig taxival megy haza, akkor nem értem, mi veszély érhetné.
Szia! Engem engedted elég sokat! Még ha 14 éves is... kedve van megbízható mondd neki, hogy elmehet akár minden nap... csak ésszel bulizzon ne részegedjen le stb... Jöjjön idõre vagy ne késõn. Ne szabj nagy korlátokat mert azt ugy is megszegi. Ha pénztárca engedi adj neki zsebpénzt. ha nem akarod elengedni akkor csináljatok házi bulit... ha kicsit engedékenyebb vagy inkább otthon igyanak felügyekettel annyi ami nem árt meg, mint valahol egy parkban találják meg õket hányásba fulladva. Lehet hihetetlen de de már a mai 12-13 évesek is isznak és hasonlók... Engedj- de okosan- fogj-de okosan- valamibõl ki kell alakítani a bizalmat. Ha hülyeséget csinál beszéld meg vele ne rögtön megbüntesd hanem szabj feltételt h ha még lezs ilyen akkor vége a jónapoknak!remélem tudtam segíteni. nálam ez vált be apukám nevelt.
Mi jobb: tiltani, hogy ne merjen semmit elmondani, szökjön, hazudjon, mert úgyis el akar menni vagy engedni, tudni hova megy, kikkel megy, érte menni, érezni hogy megbizik bennem annyira hogy elmondja mikor mit akar, stb, stb?
Nyáron miért ne bulizhatna minden nap? Mikor ha nem tizenévesen? 2-es voltam
A kor és a buli stílusa sem mindegy. Mert lehet buli egy szalonnasütés néhány sörrel vagy lehet buli a diszkóban való vonaglás. Az elsõt szerintem lazán meglehet engedni, akár minden másnap. A másik heti egyszer pedig ugyanígy elnézhetõ, ha a bulizó személy tud mértéket tartani (magyarul:anyunak nem azon kell aggódnia, hogy a gyerekét reggel a detoxban találja meg) Én nem élek a bulizás lehetõségével, csak nagyon ritkán, de tartom, hogy normális. Amúgy a szülõ tuti félti valamennyire, de ez is ugyanúgy normális, ösztön, soha nem fog elmúlni. Aki akar az nyugodtan bulizzon, de tartson valamennyi mértéket és vigyázzon magára, már csak önös érdekekbõl is.A szülõknek tiltás helyett beszélgetni kéne a gyerekkel, mert ha a kölcsönös bizalom megvan, anyu sem fog azon aggódni, hogy a kislánya valami oltári nagy marhaságot csinál a szalagavató éjszakáján.
elõzõ vagyok ha nem is bulizni akkor közösségbe... alakítsd úgí h jó legyen eleinte hivdd meg pizzázni vagy vidd el haverokkal esetleg boling vagy valami progi. oda ugy is szivesebben engednéd. :) aztán mehessen egyedül haverokkal. szép lassan egyre többet engedj neki. Még a bizalom áll.
17 éves kortól szerintem belefér, pláne nyáron, 16 évesen suliidõben max 2-3szor engedném el, de csak normális helyre normális emberekkel, nyáron sem minden héten.16 alatt meg abszolút nem, csak pizsipartira szülinapi buliba ahol van szülõi felügyelet csak olyan kisebb buliba. Normális kapcsolat van szülõ és gyerek között meg van a bizalom akkor nem lesz ebbõl probléma egy 14-15 évesnek semmi helye komolyabb buliban.Felelõtlenség h a szülõk csak úgy elengedik pláne éjjel, még 16 évesen is legkésõbb 11kor illik haza menni.
A kérdező hozzászólása: mondjuk huszonévesen..?
A kérdező hozzászólása: Igazándiból szerintem mindegy..úgy értem én 18 éves korig nem igazán engednem hogy minden nap bulizzon.. szóval bármely korosztályra szívesen olvasok választ:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) az utolsóéval értek a leginkább egyet;)
Hogyne féltené.. de mikor élje ki a fiatalkorát?! A mai huszonévesek dolgoznak, tanulnak.. utána meg kinek van kedve..?! Ha mondjuk lehúztál egy 10-12 órás mûszakot még ha fizetnének se mennél.. én mehetek..ha nem iszok (vagyis annyit hogy észre vehetik) ha lekésem a buszt vagy akármi telefonálok, nem egyedül, folyamatosan elérhetõ vagyok, tudják, hova, mettõl meddig, kikkel.. 15/l
Hát ne 14-15 évesen élje ki magát, hanem 17-18 éve kortól, az érettségi után, fõiskola egyetem alatt nem gyerekként
De igen, féltenek. Viszont a szüleim bíznak a 16 éves nevelésükben annyira, hogy tudják, nem fogok hülyeséget csinálni, nem fognak reggel a detoxban találni és nem fogok teherbe esni. Mindig tudják, hova megyek, kivel/kikkel és kb. mikor érek haza. Nyáron többnyire utolsó buszig engednek, ha viszont hajnalig tart a buli (ilyen ritkán fordul elõ, kb. kéthavonta egyszer), akkor vagy adnak taxira pénzt, vagy, ha apám nem dolgozik másnap, akkor õ jön értem.
Sokszor elszörnyedek mikor mesélik, hogy egy egy kocsmás 'buliba' mik szoktak menni. Az is sok, hogy sok korombeli úgy iszik, hogy másnap nem emlékszik. /rendszeren hallottam tõlük, hogy kimaradt az éjszaka/ Az viszont szerintem meg nagyon erõs, hogy 15 év alatt miket csinál egy egy gyerek. OK: felnõttnek érzik magukat. A szülõk ezeknek a gyerekeknek sokszor azt se tudják, hogy hol van ebbe az a durva. Sokszor hallottam, hogy ment a szervezkedés, hogy kinél aludjanak. Persze abból kocsmázás lett mindig. /Utána hallottam a sztorikat/--> így a szülõk úgy tudják, hogy oszt.társ.nál van pl. Engem 17 évesen engedte el éjfélig úgy, hogy szûk baráti esemény volt a mûvelõdési házban. / 10 perc gyalog/ De oda is jöttek értem. 18 éves múltam idén 2x voltam oda. Mindkettõ fesztivál volt. 1 ilyen rock maraton szerû 1 meg a szomszéd városban koncert volt. De ott is meg volt, hogy ha vége akkor hívom apát és jön értem. /mondjuk akkor már nem volt busz mikor vége volt tehát ilyen téren okés/ 18l

Miert ilyen egy 30 eves pasi? A szulei nem szolnak neki semmit, ha mar veluk el? Meg fog valaha valtozni? Hogyan elhetik meg a szulok az ilyen gyereket?

30 eves letere iszik, cigizik, bulizni jar, ahol van, hogy annyira leissza magat, hogy azt se tudja mit csinalt, hol volt; nehany evvel ezelott fejezte be az egyetemet, szulei azt hittek, hogy megvannak a vizsgai, kozbe meg mindig megbukott; ossze-vissza tettek egyetemre, de sehol se allta meg a helyet. A noket ugy valtogatja, mint mas a bugyijat, minden 2-3 honapban mas van neki.

Legjobb válasz: Az ilyen embereket sokszor a szülõk nevelik ilyenné. Fiúk esetébe fõleg az anyuci. Az állandó tutujgatással, meg seggkinyalással idáig jutnak. Sajnos bátyámból is nehezen lett ember, az õ segge is ki volt nyalva, meg pátyolgatva volt. Neki 31 évesen jött meg az esze. Exem 29 éves, a szüleivel él, pedig van külön lakása...csak nagy ritkán mehettünk át oda, képes volt a szüleinél altatni engem is. (pedig be van rendezve a kecó, teljesen élhetõ) Persze anyuci meg azt élvezte, ha reggel az ágyba vitte fajicskájának tálcán a reggelit. Nekem meg kötelességem volt eltakarítani utána...örülök, hogy vége lett.

Az ilyen embereket sokszor a szülõk nevelik ilyenné. Fiúk esetébe fõleg az anyuci. Az állandó tutujgatással, meg seggkinyalással idáig jutnak. Sajnos bátyámból is nehezen lett ember, az õ segge is ki volt nyalva, meg pátyolgatva volt. Neki 31 évesen jött meg az esze. Exem 29 éves, a szüleivel él, pedig van külön lakása...csak nagy ritkán mehettünk át oda, képes volt a szüleinél altatni engem is. (pedig be van rendezve a kecó, teljesen élhetõ) Persze anyuci meg azt élvezte, ha reggel az ágyba vitte fajicskájának tálcán a reggelit. Nekem meg kötelességem volt eltakarítani utána...örülök, hogy vége lett.
Pont azért ilyen, mert van rá igény. Te magad írtad, hogy 2-3 havonta új Nöje van, tehát a Nöknek imponál... Valószinüleg Én is ilyen lennék, ha rákapnék az ízére, mert mindaddig ameddig komolyan veszem az életem, szó szerint [email protected], levegönek néznek. Jól csinálja.
Ha van rendes munkahelye akkor annyira nem vészes a helyzet.....
Gyerek.
õ élte, késõbb fog csak rájönni mit kellett volna tenni.addig nem változik meg még nem a saját életét éli szülõk nélkül.

A baratommal mar tobb mint egy eve egyutt jarunk, en 16 eves es ö 19 eves. A kor az mondjuk nem is szamit nem akadaly. De nem ertem a szuleim szerint meg raertem volna. MIert ilyenek a szulok?

Edesapam oroke azzel jon hogy jo volna tanulni nem mintha nem tanulnek sokszor meg o is segit.Halottem az apai feltekenysegrol hogy feltik a gyerekuket hogy tul hamar kirepulnek. De en nem ferjhez menni akkarok egyelore, hanem csupan vele jol erzem magam es amikkor itthon is veszekszek a szulokkel van hva menjek es o mindig tamogat mindenbe persze nem csak ezert vagyok vele hogy legyen valakim, hanem mert szeretem es a jelekbol itelve o is hisz egy evet nem hinem hogy csak szorakozasbolt tette volna. Sajnos en meg zuloktol fugog hisz amikkor csak vele szeretnek taalkozni meghenezitik a dolgom(pedig a suliba amit talalkozunk pluesz szerda penteken a buliba szombaton mikkor nalunk jon es vasarap nagy ritkan). Sokszor ugy erzem jobban orvendenenek annak ha edig minden heten mas pasim lett volna meg stb.! Nem tudom mit tegyek ellene hogy kicsit segitsenek es ne legyenek annyira ez a kapcsolat ellen.

Legjobb válasz: ne haragudj, h rögtön ebbe kötök bele, de a határozószók között csak az "akkor" van dupla k-val. Ez nagyon bántotta a szemem, több helyen is olvastam, és nem tûnik elírásnak. Nem akarok azzal jönni, h "elõbb tanulj meg helyesen írni", csak ez tényleg kicsit zavaró volt, és nem túl nehéz megtanulni. :) Amúgy meg nem is igazán értem, mi a baj, mert nem sokat írtál róla, h a szüleid hogyan viszonyulnak hozzád, meg a barátodhoz... Talán ha több közös program lenne, amin keresztül a szüleid is jobban megismerik õt, segítene. Talán nem ismerik õt eléggé, vagy vmi rosszat hallottak róla... Az sem segít, ha leülsz velük beszélgetni?

ne haragudj, h rögtön ebbe kötök bele, de a határozószók között csak az "akkor" van dupla k-val. Ez nagyon bántotta a szemem, több helyen is olvastam, és nem tûnik elírásnak. Nem akarok azzal jönni, h "elõbb tanulj meg helyesen írni", csak ez tényleg kicsit zavaró volt, és nem túl nehéz megtanulni. :) Amúgy meg nem is igazán értem, mi a baj, mert nem sokat írtál róla, h a szüleid hogyan viszonyulnak hozzád, meg a barátodhoz... Talán ha több közös program lenne, amin keresztül a szüleid is jobban megismerik õt, segítene. Talán nem ismerik õt eléggé, vagy vmi rosszat hallottak róla... Az sem segít, ha leülsz velük beszélgetni?
Lehet h jobb lenne ha a helyesirassal foglalkoznal egy kicsit jobban...., meg emigy is megkiskoru vagy a szuleidnek te vagy a szemuk fenye ugyh ne parazz ezen, ez meg 40evesen is igy marad..problaj komolyan leulni veluk beszelgetni egy vasarnap delutan, mond el nekik h mennyire szereted es h probaljak megismerni jobban..
Feküdj rá a nyelvtan tanulásra, hasznodra válna... Minden szülõ félti a lány gyermekét, nem csak a tiéd. AZ meg valóban hasznos jó tanács, hogy a suli legyen az 1., ne a pasizás. Bizonyára ha eléred a felnõtt kort, kevésbé fognak beleszólni a párkapcsolatodba, persze attól is függ, mennyire állsz majd a sarkadra...Rajtad múlik, mit harcolsz ki magadnak.
A kérdező hozzászólása: Na jó a helyes irasomba ténleg vannak balyok talan az se tatszik , hogy ékezetnelkül irtam.

Miért lehet a gyereknek, később kutyájuk mikor elköltöznek, vagy miért nem engedik meg a szülők?

Legjobb válasz: mert általában a gyereknek addig fontos a kutya amíg kicsi (tisztelet a kivételnek, én is 12évesen kaptam meg az elsõ kutyámat és hoztam is magammal amikor elköltöztem), és amint középsuliba megy nem lesz rá ideje, nem fog hozzá egy órával korábban felkelni, ezért a szülõkre marad a hajnali séta, és minden más. Az állatorvos sokba kerül, és nem mindenki engedheti meg magának ezt a plusz költséget. Egyszer a dokim mondta, hogy ma ebben az országban kutyát tartani ebbõl a szempontból luxus. A kölyökkori oltások nagyon sokba kerülnek, és az esetleges betegségek stb. se olcsó. Hogy egy mostani példát mondjak, a legkisebb kutyánknak most gyulladt be a füle és a fülcsepp 4ezer forintba került. Ma már azért nem mindenkinek van hirtelen "fölösleges" 4ezer forintja egy fülcseppre, nem véletlenül jönnek naponta a kérdések, hogy ezt meg azt házilag hogyan tudnám kezelni. Ha már van saját lakás/albérlet és munka akkor már a gyerek felelõssége gondoskodni a kutyáról, mert felnõtt ember. Na ezért.

mert általában a gyereknek addig fontos a kutya amíg kicsi (tisztelet a kivételnek, én is 12évesen kaptam meg az elsõ kutyámat és hoztam is magammal amikor elköltöztem), és amint középsuliba megy nem lesz rá ideje, nem fog hozzá egy órával korábban felkelni, ezért a szülõkre marad a hajnali séta, és minden más. Az állatorvos sokba kerül, és nem mindenki engedheti meg magának ezt a plusz költséget. Egyszer a dokim mondta, hogy ma ebben az országban kutyát tartani ebbõl a szempontból luxus. A kölyökkori oltások nagyon sokba kerülnek, és az esetleges betegségek stb. se olcsó. Hogy egy mostani példát mondjak, a legkisebb kutyánknak most gyulladt be a füle és a fülcsepp 4ezer forintba került. Ma már azért nem mindenkinek van hirtelen "fölösleges" 4ezer forintja egy fülcseppre, nem véletlenül jönnek naponta a kérdések, hogy ezt meg azt házilag hogyan tudnám kezelni. Ha már van saját lakás/albérlet és munka akkor már a gyerek felelõssége gondoskodni a kutyáról, mert felnõtt ember. Na ezért.
Nekem nem kellett ehhez elköltöznöm, de a saját kereset feltétel volt. Mondjuk korábban nem nagyon merült fel a kutya kérdés, kisállataim voltak már régóta, de azért egy kutya az más. Az sokkal nagyobb felelõsség, és ha a családban csak én vagyok ilyen kutyamániás, akkor tényleg nekem kell vállalnom a felelõsséget. Egy 22 évestõl elvárható, de 14 évesen talán még én sem lettem volna rá elég érett. + amit írtam, a kutyámat én tartom el, és az sem kevés pénz.
Én már gyerekkorom óta vágyok egy kutyára, de szüleim nem engedték. Most itt vagyok 22 évesen és ha elköltözök biztosan fogok tartani többet is, sõt, szeretném ha a leendõ gyerekeim is állatokkal nõnének fel. Én amúgy csak azt tartom fene nagy igazságtalanságnak, amikor valaki tényleg gondját viselné egy kutyának, mégsem engedik meg neki és éveket kényszerül várni, de nagyon sok embernek meg, akik annyira nem képesek hogy a haldokló kutyát elvigyék orvoshoz, õk mégis tartanak mert "kell" az udvarra.
Én 8 éves voltam mikor megkaptam az elsõ kutyám és 11 mikor a másodikat.Én nem hanyagoltam õket soha(mondjuk koravén voltam...).
De igen, én is állatokkal nõttem fel és sokkal kötelességtudóbb és kiegyensúlyozottabb voltam gyereknek és vagyok most is.Sokat számít egy gyereknek egy állat, akár csak egy kis hörcsög vagy egy kutya, de a kötelességtudatot stb. nagyon meg tudja erõsíteni.
Szerintem ez személyfüggõ. Igenis vannak gyerekek, akik egy hörcsögöt nem tudnak életben tartani, nemhogy egy kutyát. Nálunk is anyum azt hitte, nekem csak egy szezonra kell kutya, de mégis kikönyörögtem 13 évesen (kárpótlásnak kaptam mert ellopták a macskámat a szemem elõtt)és azóta gondját viselem (22)kutyasuli, kutyássport, vizsgák, rendszeres orvosi ellátás stb. mind megvolt. Szóval szerintem nehéz megmondani melyik gyerek mit fog kezdeni egy kutyával, de én is gazságtalannak tartom, hogy a felelõtlen gyerekek által kialakított sztereotípia miatt sok szülõ nem mer kutyát hozni a gyereknek, mert fél, hogy rá marad. Én úgy gondolom, hogy akkor hozzon egy szülõ kutyát a gyereknek, ha vállalja, hogy ha esetleg mégis rámarad, akkor gondoskodik róla.
A kutya nagyon nagy felelõsséggel, lemondásokkal és anyagiakkal jár. Egy gyerek (persze tisztelet a kivételnek) ezeket nem igazán tudja elvégezni. Ha alapul veszünk egy 10-14 éves gyereket õ még általánosba jár.Oké, hogy mondjuk 1-2-re haza ér és elég fél7 kor kelnie, hogy levigye a kutyát.DE ha középsuliba megy ami másik városban van.Eleve korábban kell kelni, aztán még korábban hogy a kutyát levigye pl fél6-6 kor vagy korábban. Na már most nem biztos, hogy majd a kutya miatt felfog kelni több éven keresztül fél6 kor. Akkor mire a középsuliból haza ér az 3-4 akár 5 óra is lehet.Utána a sok tanulás meg minden, fáradt is lesz.Lehet nem akarja majd levinni a kutyát.Este 10-11 körül is le kell vinni legalább egy 15 perces e.ü.-i sétára.De mivel korán kel és fáradt is nem lesz kedve.Akkor ha kollégiumba megy a gyerek akkor a szülõre marad a kutya. Szóval ezek mind a szülõkre maradnak és sok szülõ ismeri a gyerekét, pont ezért nem engedi meg a kutyát. És akkor még a külön órákat, edzéseket meg ilyeneket bele se raktam a napi rendbe, mert sok gyerek jár pl táncra, focira vagy mitomén mire suli után. Én és húgom története szerintem egy remek példa "egy gyerek akinek csak ideig óráig kellett a kutya " és aki "gyerekként is komolyan gondolta a kutyázást" Elõbb magamat írom. 11 éves voltam amikor megkaptam a kutyámat áltiba jártam a suli közel volt, fél7 kor keltem hogy a kutyát levigyem. Hazaértem 1-2-re vittem a kutyát.Esti sétát a szüleim nem engedték így este 9kor õk vitték le.De õk is szerették volna a kutyát nem csak én! Gimibe mentem na eleve 6 kor kellett volna kelnem, hogy beérjek mivel a suli másik városban volt.De én 5:40 kor keltem , hogy a kutya lent legyen reggel. Változó volt, hogy értem haza a suliból általában 3-4-re értem haza.Le se öltöztem vittem is le a kutyát.Hiába voltam fáradt levittem.Húgommal megbeszéltem, hogy ha késõn jövök 4 óra felé akkor vigye le egy köre hamarabb a kutyát, ne kelljen tartogatni, szívesen levitte nem volt gond.De ha hazaértem akkor is levittem. Szóval ez jó sokáig így ment.Minden délután szakítottam idõt a kutyámra, mert felelõsséget vállaltam érte! Nyaralások alkalmával is inkább itthon maradtam, mert nem volt kire hagyni a kutyát. Egyedül az érettségi évében hanyagoltam egy picit. Most itt vagyok 21 évesen.Vissza gondolva milyen felelõsség teljesen gondoztam a kutyámat nem nagyképûségbõl, de példa értékû :) Minden pénzemet rá költöttem, mindig õ volt az elsõ. Na és az ellen példa a húgom. kb 14-15 évesen(nem tudom pontosan) kapta meg a kutyáját áltiba járt még akkor így õ neki is egyszerûbb volt a kutyasétáltatás. Aztán szakközépbe ment és gyakorlatra Pestre kellett bejárni.Az elején csak heti 1x így még egyszerûbb volt aztán ahogy teltek az évek hetente többször kellett bejárnia.Korán kelt így is, de õ velem ellentétben még 15 perccel sem kellt/kell fel hamarabb a kutya miatt.Így rám maradt a reggeli kutyasétáltatás aztán mivel fél 4-4-re ér haza Pestrõl így a délutáni séta is rám marad.DE õ nem viszi le amikor haza ér mert fáradt.Van amikor délutánra megy 11 kor megy el itthon és este fél 9-re-9-re ér haza ilyenkor reggel leviszi a kutyát, de a délutáni és esti séta (18:00-19:00 között van a séta) is rám marad. Így én etetem az õ kutyáját is. Na már most ha én nem lennék akkor valószínû a szüleimre maradna minden. Sose gondolkozik elõre, hogy ha 3 kor megy a bnõivel vásárolni akkor 2 körül vigye le a kutyát.. Mindig magára gondol és a kutyáját háttérbe szorítja, szereti meg minden, de a kutya számára nem annyira fontos, mint pl nekem.Ha kap pénzt azt magára költi és véletlenül sem segítene anyáéknak bele pl az orvosi, kozmetikai számlákba.(én megtettem) Nálunk anyagilag a szüleim fizetnek mindent, mert ÕK IS akarták a kutyát/kutyákat nem csak mi!! Így tényleg számíthatunk rájuk minden szempontból, de azért nekünk kell nagy %-ban a kutyákkal foglalkozni! Amit én 100% teljesítek, míg tesóm csak 50%ban. Remélem világos voltam :) Sok gyerekben nincs meg a felelõsség érzet pár évig képesek gondozni egy kutyát, de a kutya 10-15 évig él és ezt sokan elfelejtik. Rengeteg eset van a környékünkön régen sok gyerek sétáltatott kutyát, most már csak a szülõket láttom, hogy leviszik a kutyát, sok gyerek felnõtt már és el is költözött de a kutyát a szüleire hagyta mondván nincs ideje rá.Persze abba egyik se gondol bele, hogy régen õ könyörgött egy kölyök kutyáért.De minek kérdem én? Szóval pontosan ezért nem engedik meg a gyerekeknek a kutyát! Ha vki elköltözik, lesz saját keresete akkor majd tud egy kutyáról gondoskodni, mert nem lesz más aki levigye.Meg felnõtt fejjel máshogy lát mindent.
Csak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszolók. Utolsó válaszoló neked maxi tisztelet kijár, tesodnak meg nem kellet volna kutya, ha éretlen még. Mig te érett vagy, õ nem. Jöhet többi válasz, és zöld kéz ment mindenkinek. HA én elköltözök akkor lehet kutyám csak, de más okokbol és kifogások miatt. Kérdésemet magamból indulva irtam ki

Miért nem engedik meg a szüleim?

Régóta szeretnék venni a saját pénzemből,amit gyűjtögetek már lassan 2 éve.Megdolgoztam érte,meg volt amit szülinapomra meg névnapomra kaptam stb... ünnepekkor.Na most az a lényeg,hogy amit megspóroltam PÉNZT abból szeretnék venni egy MGP Vx2 rollert,mivel már 1 éve rollerezek hobbiból,parkba,street...Ennek az ára: 44000Ft szállítással.A jegyeim jók,tele vagyok 4-essel,5-össel,viszont mégis azt mondják hogy szar tanuló vagyok,ezért nem vehetem meg!Amint írtam már 2 éve gyűjtöm,és eddig semmire se költhettem el.Félreraktam 45000Ft-ot a rolleremre,és ami maradt,ahhoz még gyűjtök majd,mert kell a motorjogsira. 12 éves vagyok!!

Legjobb válasz: Nem tudom, miért nem engedik meg a szüleid, de én megengedném, és meg is engedem a fiamnak, hogy megvegye a saját pénzébõl amit szeretne. Ha összegyüjtötte, nem szórta szét minden marhaságra, akkor támogatnám, elmondanám azt is, ha nem értenék vele egyet, de akkor sem tiltanám meg. Egyébként a roller meg tök jó, kint vagy a levegõn, sportolsz, és nem a gép elött ülsz, mint általában a mai fiatalok.

Nem tudom, miért nem engedik meg a szüleid, de én megengedném, és meg is engedem a fiamnak, hogy megvegye a saját pénzébõl amit szeretne. Ha összegyüjtötte, nem szórta szét minden marhaságra, akkor támogatnám, elmondanám azt is, ha nem értenék vele egyet, de akkor sem tiltanám meg. Egyébként a roller meg tök jó, kint vagy a levegõn, sportolsz, és nem a gép elött ülsz, mint általában a mai fiatalok.
Sajnos, ilyenek a szüleid. Még egy ideig ezzel kell együtt élned. Viszont nagy elõnyöd, hogy képes vagy ennyi idõsen spórolni. Bár az nem spórolás, hogy nem engedik elkölteni a gyûjtött pénzedet. vedd célul a jogosítványt. Így még pár évig gyûjthetsz.
A szülõnek addig jut el az agya hogy roller, tõle lehet verseny célre vagy hobbi célre készült sokallja az árát.. Na meg az is rátesz gondolom egy lapáttal hogy nagyon fiatal vagy még, és lehet 3év múlva ott fog heverni a pincében a roller :D 20/F
7-es Ez csak egy buta érv hogy ne menjen el a pénz, a roller meg robogózás majdnem ugyan olyan hisz magáért venné Nekem speciel azért cirkuszolt muter hogy mégis milyen módon vinném el valahova ha hírtelen sietnie kell, mert hogy Õ kocsit vett volna nekem, de én egy sportmotort vettem tavaly és hogy milyen önzõ vagyok... 20/F
45 ezer forint sok pénz és csak kifogásokat keresnek, hogy a tudtodra adják, hogy HÜLYESÉG kiadni 45 ezret egy rollerre, fõleg 12 évesen. Én sem támogatnám az ötletet, de az más kérdés, hogy hagynám, hogy megvedd és ne maradjon egy vasad sem, oktató jelleggel. De gondolom ti nem álltok úgy, vagy a szüleid másképp gonodlkodnak. Attól még a tény tény marad, hogy ez hülyeség.
Nos, ezt gyakorlatilag a szüleid keresték meg... Mit mondanak, miért nem engedik? gondolom megindokolták. Esetleg használtan? vagy ez még nagyon újdonság? (ehhez nem értek)
Azért, ha a két szülõ közel minimálbért keres, hiába is spórol szépen a 12 éves gyerek, én is sokkot kapnék, ha félhavi fizut rollerre akarna költeni. Más az értékrendjük. Érthetõ okokból. A jogsira engedik majd elkölteni.
Mi lenne ha megvennéd a beleegyezésük nélkül?
A kérdező hozzászólása: maradna*
A kérdező hozzászólása: Odaadtam 71000Ft-ot mondtam alra költik amire akarják, nekem úgyse kell.Elfogadták.De bembaj, mostmár legalább nincs min görcsölni;)
A kérdező hozzászólása: De nem érdekes akkor meg odaadom nekik és költsék amire akarják mert nekik lehet.
A kérdező hozzászólása: Amúgy Youtubeon videózok, amivel pénzt keresek.Amikor kiszállítják abból sem költhetek semmire...
A kérdező hozzászólása: Azt mondják hogy mi értelme van annak...Mondom hogy örüljetek hogy nem a gép elõtt ülök hanem a levegõn kinn vagyok, akkor meg az a baj hogy csak pénzköltés...
A kérdező hozzászólása: Motorvizsgát õ kifizeti.Erre tényleg itt tartunk...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Apa kiskoromba azt mondta, hogy majd a m
nem tudom. de kérdezd meg minek adták neked a pénzt ha mégsem neked szánták..mert ha azt kell venned amit õk akarnak az olyan mintha nem is a te pénzed lenne, és csak "banknak" tartanának h te spórolj nekik.
A kérdező hozzászólása: Akkor is még maradnak 30000Ft-om!
Elfogadták a szüleid a nehezen összekuporgatott pénzedet? Erre inkább nem mondok semmit. Én is -az elõzõ válaszolóhoz hasonlóan- amondó vagyok, hogy használtat kell , kellett volna venned. Vannak nagyon szép állapotban lévõek, szinte nem is látszik , hogy egyszer-kétszer használták már. Sajnállak , hogy így zárult a dolog. Ha megkérdezhetem , elköltötték a szüleid a pénzt?

Miért nem értik meg a szüleim, hogy azért nem foglalkozom a kisöcséimmel, mert utálom őket?

18 éves vagyok, öcséim 7 és 8 évesek. Sosem szerettem a kisgyerekeket. Õk sem kivételek. Nem szeretek játszani velük, mert nem érdekel amit játszanak. Rendszeresen visszapofáznak velem, de azért meg már én vagyok a szemét, ha 1-2 pofont lekeverek nekik ezért. Bejönnek a szobámba kérdezés nélkül, és ha rájuk szólok hogy menjenek ki, akkor nem mennek, merthogy "apa megengedte". Akkor rájuk üvöltök hogy takarodjanak ki, akkor meg én vagyok leszídva. Apámat is utálom emiatt, de nagyon. Meg folyton nekem kell rájuk vigyázni, és baromira nem szívesen teszem, nem fogadnak nekem szót. Ha meg szóvá teszem, hogy nem nekem szülték a gyereket, hanem maguknak, azért is én vagyok a szemtelen.

Legjobb válasz: Fogalmam sincs, nekem is van egy öcsém (7), konkrétan nem utálom, de nem nagyon érdekel, nem szívesen játszom vele én sem, pont amit te írtál, én sem vagyok oda a kisgyerekekért. De legalább ha elküldöm játszani, vagy mondom hogy menjen ki a macskához mert magányos, akkor békénhagy. Nem lehet hogy túl erõszakos vagy velük és azért nem hallgatnak rád? A normális hangnem többet használ a kisgyerekekkel szemben is. Nem kell õket szeretned, de ha úgy viselkedsz mint egy paraszt, ne várj tõlük se jobb viselkedést. (Persze nem ismerem õket, tudom milyen mocsok ördögök tudnak lenni a kisgyerekek akár minden ok nélkül is.) A szüleid meg miért nem értik meg, szerintem egyértelmû, mert õk nem így éreznek és állítólag a testvéreknek szeretniük kellene egymást, meg amúgy is jajj aranyos kisfiúk, blablabla.

Fogalmam sincs, nekem is van egy öcsém (7), konkrétan nem utálom, de nem nagyon érdekel, nem szívesen játszom vele én sem, pont amit te írtál, én sem vagyok oda a kisgyerekekért. De legalább ha elküldöm játszani, vagy mondom hogy menjen ki a macskához mert magányos, akkor békénhagy. Nem lehet hogy túl erõszakos vagy velük és azért nem hallgatnak rád? A normális hangnem többet használ a kisgyerekekkel szemben is. Nem kell õket szeretned, de ha úgy viselkedsz mint egy paraszt, ne várj tõlük se jobb viselkedést. (Persze nem ismerem õket, tudom milyen mocsok ördögök tudnak lenni a kisgyerekek akár minden ok nélkül is.) A szüleid meg miért nem értik meg, szerintem egyértelmû, mert õk nem így éreznek és állítólag a testvéreknek szeretniük kellene egymást, meg amúgy is jajj aranyos kisfiúk, blablabla.
Abban igazad van, hogy maguknak szülték a gyerekeket. A többi, amit írsz, az viszont szánalmas. Szégyellném, ha ilyen gyereket neveltem volna, mint te vagy.
Kérdezõ, ha lepontozol és csak azt pontozod fel, aki ugyanazt írja le, mint te, akkor is nekem lesz igazam:D De azért felnõhetnél már 18 évesen, mert egy kis pisis gyökér vagy
Az elõzõ válaszolóval kell egyetértenem. Nem hiszem, hogy nem fér bele neked néha, hogy vigyázz az saját testvéreidre, még ha nem is fogadnak szót.. de gyerekek még, te talán mindenkinek szót fogadtál? A szobás dologról annyit, hogy zárd be az ajtót és a probléma megvan oldva. Bár én már ott abba akartam hagyni a kérdés olvasását, amikor azt írtad nem érdekelnek a gyerekek..hogy lehet ilyet mondani? Talán tényleg kinövõd majd ezt a hiszti tinédzser-kort.
Feltételezik, hogy már elég érett vagy már, de tévednek. Majd kinövöd ezt a hisztis tini nyafogást elõbb-utóbb.
Undorító, ahogyan a saját kistestvéreidrõl írsz, szégyellheted magad, hogy csak önzés van benned, és semmi szeretet.
Nekem is csak annyi jött le ebbõl, hogy oltári hisztis vagy. Ha az én gyerekem lennél, és még pofozgatnád is a kisebbeket ilyen "vén" fejjel, hát én is lekevernék neked egyet, pedig baromira nem vagyok híve az ilyesmiknek. Mégis hogy várod hogy szót fogadjanak neked?
Akik itt osztják az észt a kérdezõnek, hogy milyen hisztis meg stb, azok nyilván sosem voltak ilyen helyzetben, így könnyû nagyokosnak lenni. Én tudom milyen, mikor élnéd a saját életed de a kicsi a fõnök, hozzá kell igazodni mindenben, õ bármit csinálhat, te ha rászólsz már le vagy ugatva. Nehéz ügy, tudom, de ha anyádék nem értenek meg sok mindent nem tudsz tenni sajnos. Idõvel könnyebb lesz.
Hát pedig ez így nem igen fog menni. Igenis legyen elöttük szavad, hatalmad amivel büntethetsz. Megfod anyád, apád s leülsz velük. Ha te vigyázol rájuk x napot a héten akkor hétvége tiéd szabadon. Mondják el ha náluk az a pár pofon se fér bele akkor mégis miként szabályozhatod õket. Én mondjuk ahány éves annyi perc büntetésbe ültetés. Mivel õk ketten vannak te egyedül ezért simán veszélyes dolgokat tudnak csinálni míg te mondjuk szendvicset csinálsz. Vagy lehet elüttük súlya a szavaidnak vagy ha apuci engedi hát apuci vigyáz rájuk hisz neki úgyis biztos jók! (soha nem jön ez be neki...) Valamint kérd vissza a kulcsod a szobához. Ha elveszett, nem kapsz új zárat halálnyugodtan közöld velük, pornót nézel s ha bemásznak kopogás minden nélkül akkor szüleidnek már nem kell fáradnia a nemifelvilágosítással SEM...
A kérdező hozzászólása: Konkrétan nem is igazán õket utálom, hanem hogy ennyire el vannak kényesztetve. Nem lett nekik megtanítva, hogy nekem is szót fogadjanak, és ne szemtelenkedjenek velem. Mindenre azt mondják, hogy "nem te vagy a fõnök". Hát a pofám leszakad.
Én a Kérdezõvel értek egyet. A kistesóknak és a szülõknek is meg kellene érteni, hogy egy 18 évesnek kell egy kis magánszféra, amibe nem fér bele, hogy kopogás nélkül becsászkáljon a két kölyök, csak mert "apa megengedte". Apukának is fel kéne fognia, hogy a lánya már 18 éves, szüksége van arra, hogy néha csak egyedül legyen. Kérdezõ! Ha nem javul a helyzet, beszélj a szüleiddel! Õszintén mondd el nekik, hogy igenis szükséged van a magánszférára, hogy egyedül lehess, és nem szeretnéd, ha az öcsikéid csak úgy bejárogatnának. Légy határozott, nem 10 éves vagy már! Drukkolok! 27/L
Szerintem meg ez IS a korkülömbség egyik átka. Mivel egyik már lassan felnõtt míg a kettõ még kicsi s a szülõk egyszerûen láthatóan SEHOGYnem kezelik le a dolgot, hogy hogyan is viselkedj velük, hol vannak a határok a kicsiknek a játékban-személyes térben neked meg a felvigyázásban. Mert gondolom nem véredre vered meg zúzódásig hanem egyszer ütsz de így se jól mert te védekezésnek éled meg azt az ütést s jogosnak s utolsó érvként használod remélvén talán a fizikai felõnyöd visszatartja ha a 100 rászólás nem használt. De ha a szülõk ezért is megbûntetnek s látványosan a kicsik elött hát akkor nekik meg úgy tûnik fel õk a faszajanik akiknek lehet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, de tényleg nem vagyok lány. :)
Szia, én megértelek, azt is megértem, hogy hirtelen felindulásból mondtál pár rossz szót a testvéreidre.Azt azért értsd meg, hogy nem õk tehetnek róla.A szüleidet pedig nem értem, miért szültek még két gyermeket, ha tõled várják el a felügyeletet.Egy-egy hetet bevállalhat nagyi is, elmehetnek táborba és ha nincs pénz, akkor vannak napközis táborok, igen jópofák is köztük, ennek csak a kaja részét kell fizetni.Igen is utána nézhetnének!Lent voltunk a múlt héten egy ismerõs családdal nyaralni, ott volt egy kilenc és egy két éves kislány.A kilenc éves kislánynak kellett a testvére után rohangálni a strandon állandóan, miközben anyuka olvasott.Na meg is van a véleményem róluk.Undorító!Szült egy gyereket és a nagyobbal felügyelteti.Szégyelje magát.Ezt most nem a te szüleidre értem, mert sajnos a nyári szünidõ dolgozó szülõknél felvett egy-két problémát.
Én csak azt szeretném tudni mégis miért töröltek ki egy csomó választ ebbõl a topikból. Semmi gáz nem volt bennük. Szégyen. Az elsõ választ is kitörölték. Más topikokban röpködnek a [email protected] meg megy egymás gyalázása, de innen ki lehet normális válaszokat törölni.
Elõszöris nem hiszem, hogy nem szereted az öcséidet. Abban biztos vagyok, hogy néha kiborítanak, ezt minden szülõ is el tudja mondani a gyerekeivel kapcsolatban. Azt , hogy nem tudsz velük játszani azt sem hiszem el teljesen, csak azt, hogy nem akarod õket állandóan szórakoztatni, és ez is természetes. Valószínûleg a szüleid sem jókedvükben hagyják rád õket, gondolom, dolgozniuk kell. Le kellene ülni higgadtan megbeszélni velük, hogyan legyen nyáron. Mikor vigyázol Te rájuk, mikor mennek esetleg táborba, mikor a nagymamához, stb. Ha elõre tudod mikor kell rájuk vigyáznod, ki tudsz találni olyan elfoglaltságot, ami Neked is érdekes, számítógépes játék, foci, csodák palotája stb. A további idõben pedig tudod tervezni a saját programodat. Lehet, hogy naiv vagyok, de higgadtan a saját szüleiddel meg tudod beszélni!
Az egy dolog, hogy a szülei dolgoznak, hogy a gyerek megkapja a "bulipénzt", de mikor bulizzon, ha folyamatosan a tesóira kell vigyáznia? Én megértem õt, én se szeretem a gyerekeket, hálistennek nincs is testvérem, de ha lenne, biztos, hogy egy percet nem lennék itthon a nyáron, max aludni járnék haza. A gyerekekre meg vigyázzon aki akar, ha más nem, vegyenek fel bébiszittert. Nagyon jó, hogy a gyereket tekintik annak, és az egész nyara arra megy el, hogy a szemtelen testvéreivel üljön otthon.
A kérdező hozzászólása: Egyébként tényleg az a legrosszabb, hogy inkább elvárják ezt tõlem, nem pedig szívességet kérnek. Mondtam már nekik, hogy van sok-sok rokon, van mamám is, õk is tudnának rá vigyázni, de neeeem, merthogy nem akarja a nyakukra sózni. Bezzeg az én nyakamra meg simán. És a legjobb, hogy nekem kell megoldani a bevásárlást, ha velük itthon vagyok, mert anyuék max pénzt hagynak itthon, de reggelit, vagy ebédet nem vesznek. Azt is nekem kell elintézni. Emiatt borultam már ki nagyon.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy hiába mondom öcséimnek, hogy nem, azt nem szabad, apu mondja, hogy de nyugodtan, és tudják, hogy egy kis hisztivel már el is érhetik amit akarnak a szüleimnél. És ezt nagyon kihasználják. Kis bestiák. 18/F vagyok.
Nem írtad, vagy figyelmetlen voltam, de ugye csaj vagy? Egyébként teljesen megértelek, az ilyen korú gyerekek marha idegesítõek. Sõt, úgy általában a gyerekek marha idegesítõek.
Egy családban élsz. Amíg a szüleid dolgoznak azért a pénzért, amibõl te kaját, ruhát, tanszert, nyelvórát, bulipénzt kapsz, addig annyit megtehetsz, hogy elviseled a testvéreidet. Borzasztó, ahogy írsz róluk:S Nem kell velük játszani, játsszanak egymással, de annyi a minimum, hogy elviseled õket. Utálod õket, utálod az apádat... Marha jó:S Bizonyára lesz olyan is, hogy elmennek a kissrácok egy kis idõre táborba, nagymamához, unokatesóhoz. Akkor te is pihenhetsz.
Szia! Nekem is 2 öcsém van áttérzem a hejzetted.Nemhegynak békén meg minden.Egyszer mikor anyu elment otthonról és nemfogadtak szót.Lekevertem az egyiknek egy akkorát.És ezt szóvátette a szüleimnek..de nekik is megmondtam..az öcsémék vagy befejezik vagy enyi és még volt pár pofon az öcsémnek tõlem és már egész jó.....ajálom néha te is keverj le nekik egyett.Jót fog tenni meg féljenek tõled. Nem vagyok egy agresziv állat 16 éves vagyok..de néha jót tesz pár pofon.:) )))
Nem értem a szüleidet. Barátnõmnek is késõn született a harmadik gyereke, most óvodás, de ha két hónapban egyszer néhány órára rábízza valamelyik nagyobbra (azok már gimisek), már lelkiismeret-furdalása van, hogy bébiszitternek használja a saját gyerekeit. Elég nagy figyelmetlenség tõlük, hogy egész nyárra rádsózzák a kicsiket. Egy 18 éves nyári szünete azért mégse csak pesztrálásból álljon!
A kérdező hozzászólása: Nem utálom õket, kicsit kemény felindulás volt. És néha elvagyok velük. De anyuék dolgoznak és minden nap reggel 8-tól délután 4-ig nekem kell rájuk vigyázni, és ez kiborít. Nagyon idegesítõ. A szobámat nem tudom bezárni, mert anyuék eldugták a kulcsot, hogy ne tudjam bezárni.
A kérdező hozzászólása: Senkit nem pontoztam se fel, se le.
Én már úgy olvasom, hogy a kérdezõ minden kommentjét láthattam, így mér nem azt gondolom, amit az elején írtak. Kérdezõ, esetleg számold ki, hogy mennyi idõt kell rájuk vigyázni, szorozd be egy bébiszitter órabérével és az összeget kérd el a szüleidtõl. Nem másért, csak hogy tudatosuljon bennünk: keményen dolgoztatnak téged, ami nem fair.

Miért ilyen szemetek a szüleim? Hogy kérjek segítséget ha nem bízok meg bennük és meg sem hallgatnak?

gy?lölöm ?ket..:@ soha nem engednek el sehova csak péntekenként este bulizni.. de bezzeg ha hazahozok egy rossz jegyet be vannak halva..1szer?en nem lehet velük beszélni utálom ?ket lesz*rják nagy ívben mi van velem csak tiltanak mindent?l..:@ azt hiszik olyan jó szül?k közben meg olyanokba keveredek h már nem vagyok sz?z fél éve..kipróbáltam a drogot.. a cigit:S és ha elakarom nekik mondani h adjanak valami tanácsot akk meg se hallgatnak..+ha adok nekik pénzt akk boldogok olyankor szeretnek csak(azt viszont olyan úton keresem h 1klubban dolgozom táncosként:S) hogyan oldjam ezt meg mostanában olyanokba keveredek h kipróbáltam nem rég a drogot meg hasonlókba..szeretnék kikerülni bel?le de nem tudok hozzájuk fordulni mert nem bízok bennük mindent kipletykálnak + meg se hallgatnak hogyan tudnám helyre hozni ezeket?:S 16/L

Legjobb válasz: Elsõre beszélj valami rokonoddal akiben bízol ha a szüleiddel nem megy.Másodszor ez hogy kipróbáltad a drogot,meg a szûzesség nem az õ hibájuk fõképpen hanem a TIED nem lehet erre ráfogni hogy azért mert õk nem figyelnek.Ez csak figyelemfelkeltés a te részedrõl.16évesen a legtöbb tininek ilyen gondolatai vannak a szüleivel kapcsolatban.Valószínû hogy sokat dolgoznak és azért nem figyelnek annyit rád.Örülj neki hogy péntekenként elmehetsz bulizni más még akkor sem.Hogy tudnád helyrehozni?Ne drogozz meg nem kell mindenkivel lefeküdni(nem írtad csak mondom) és a táncoslány munka nem egy életbíztosítás de te tudod.Ha tényleg nincs kivel beszélned akár nekem is irhatsz bár tudom én tök idegen vagyok neked.Ezeket nem rosszindulattal írtam ha esetleg úgy éreznéd :) L/20

talán éppen azért tiltanak mert sejtik miket mûvelsz a hátuk mögött. És ahogy már írták, ez nem az õ hibájuk, nem õk tuszkolták a szádba a cigit vagy a jointot. HA nem bízol a szüleidben bízz a barátaidban. Ha pedig elég felnõttnek érzed magad ahoz hogy partizz, viselkedj is úgy. Keress normális munkát, és ne drogozz. Sajunálom, hoyg így alakult az életed és nemtudsz beszélni a szüleiddel de akkor változtass. Muatasd meg nekik hogy jó vagy, addig pedig ez nem fog menni míg bszogatásnak véled ha leszidnak a rossz jegyeid miatt. Jót akarnak neked ezzel, bár lehet hogy rosszul adják elõ. 19/L
Elsõre beszélj valami rokonoddal akiben bízol ha a szüleiddel nem megy.Másodszor ez hogy kipróbáltad a drogot, meg a szûzesség nem az õ hibájuk fõképpen hanem a TIED nem lehet erre ráfogni hogy azért mert õk nem figyelnek.Ez csak figyelemfelkeltés a te részedrõl.16évesen a legtöbb tininek ilyen gondolatai vannak a szüleivel kapcsolatban.Valószínû hogy sokat dolgoznak és azért nem figyelnek annyit rád.Örülj neki hogy péntekenként elmehetsz bulizni más még akkor sem.Hogy tudnád helyrehozni?Ne drogozz meg nem kell mindenkivel lefeküdni(nem írtad csak mondom) és a táncoslány munka nem egy életbíztosítás de te tudod.Ha tényleg nincs kivel beszélned akár nekem is irhatsz bár tudom én tök idegen vagyok neked.Ezeket nem rosszindulattal írtam ha esetleg úgy éreznéd :) L/20
Lépjünk a fake-re!
Már elnézést de 16 éves nagylány vagy, nem a szüleidre kéne fogni hogy cigizel, szexelsz vagy drogozol! Ez csakis te eszecskéd miatt van. Az a heti egy buli pénteken meg szerintem teljesen elfogadható! Nem kell minden nap bulizni! 18L
3.válaszoló vagyok, még annyit hogy a te korodban váltak el a szüleim és akkor rám aztán tényleg nem figyeltek ami érthetõ volt a helyzet miatt.Mégsem drogoztam egyszer sem , nem cigiztem, és szûz voltam még utána is egy jó ideig.
Szerintem gyökér vagy!! Nah bumm... mégis hova akarsz 16 évesen hétköznap menni??? Az, hogy te mibe keveredsz az a TE SAJÁT PROBLÉMÁD!!!! Nem vagy szûz fél éve??? Errõl õk tehetnek??? Kipróbáltad a drogot, a cigit?? ÉÉS?? Szerinted hány 16 éves lányról tudnak mindent a szülei? Meg mi az hogy egy klubban dolgozol? Mégis hogy dolgozol ott, ha nem engednek sehova? Legalább ne ide járjunk már hazudni. Ez most pattant ki a te kis okos fejedbõl, gondolom. Sok szappanoperát nézel! Szerintem, ha te normálisan állnál a helyzethez, õk is tolerálnának. 16 évesen nem sok dologra kell figyelned, ha minden a segged alá van téve. Örülj, hogy van családod... 17/l
elösször magadat tedd rendbe(ne cigizz, ne drogozz, legyen hosszu távu kapcsolatod), utánna meg minden magától helyre jön. ha jól tanulsz, suli után beszélgetsz velük pl:mi volt a suliba vagy hasonlók, akkor õk is ugy állnak hozzád!azt viszont nem értem, hogy ha suliba jársz még akkor mért kell haza adnod pénzt!? és az h péntekenként engednek el bulizni, hidd el h jobb mintha mindent megengednének. egy idõ után majd megbíznak benned és többször is elfognak engedni:) !lehet h ez téged azért zavar mert a baráti köröd hetente pl. 2-3* jár.?. ha akarsz nekem irhatsz nyugodtan és probálok segíteni:)
Te egy elkényesztetett hülye pi'sa vagy, remélem majd kinõvöd. Drogozol és sztriptízelni akkarsz, örülj hogy még nem raktak ki valami bentlakásos suliba.
Költözz el, keresd meg a megélhetésedhez a pénz, és legyél lassan felnött. Az hogy te drogozol, az a te hülyeséged, nem a szüleid hibája. A te életedért te egyedül vagy felelös, ha másokat hibáztatsz, az csak kimagyarázkodás. Állj a saját lábadra és ne itt nyavalyogj.
Hívd fel a figyelmüket valamivel, mondd meg nekik hogy el fogsz költözni valami rokonhoz ha ez így folytatódik.
Õ vitt bele?tudod csak azt lehet aki akarja.Amúgy meg a 6hónap még nem számít olyan marha komoly dolognak :D Majd rájösz te is.Szüleid nem is kérdezik honnan van pénzed?
Mi az hogy õ vitt bele? Kést tartott a torkodhoz vagy mi? Ideje felvállalni a tetteid! Csakis a te hibád ha drogozol! Ilyen drogosokkal nem is kéne járni mert úgysem tudsz rajtuk segíteni csak ha õk elhatározzák magukat és közben meg te is szépen tönkremész.
Szerintem, hagyd ott a párkapcsolatodat mielõtt kipofoz a sarokra. A szüleid elég furcsán állnak hozzád. Keress jó barátokat, és kérj segítséget az iskolában.
A kérdező hozzászólása: ez nem kamu:S van hosszú távú kapcsolatom már fél éve járunk és épen õ vitt bele az olyasmibe h kipróbáltam a drogot(nem drogozok csak kipróbáltam)és igen is jól tanulok az átlagom mindig minimum 4.2..de õket nemérdekli ha jó jegyet hozok haza csak annak tudnak örülni ha pénzt adok...:( és lehet h viccesnek találod kedves válaszoló de nem az sajnos..:S
te melyik klubban dolgozol?csak valami miatt kérdezem, ..írj rám privátban!
Kamugyanús. De paródiának nem rossz.
Elég nagy hiba, hogy nem tudják, honnan adod nekik a pénzt. Kérj segítséget minél elõbb az iskolában. Inkább tudjanak meg mindent, mit, hogy egyszer csak azonosítani kelljen.
Lehet azért mert terhes vagy?
Szemetek a szüleim , gyülölöm õket! Ezzel el is kapartál elõttem!
Gratulálok. Na húzzál vissza az iskolapadba kislányom, ahelyett, hogy k*rv*alkodsz. Szegény szüleid aggódnak érted, és te igy hálálod meg? Gratulálok. Náluk élsz, az õ pénzükbõl mensz bulizni.

A családok egy részében miért nem tanítják meg a szülõk a gyerekeiket sok esetben a legalapvetõbb dolgokra sem? Miért nem követelik meg például a helyes és értelmes írni tudást?

Igaz a következõ állítás? A helyesírással és fogalmazással csak jellemzõen az alacsony képzettségû, szûklátókörû réteg foglalkozik. Az oktatásban ennél sokkal fontosabb dolgokat kell elõtérbe helyezni.

Legjobb válasz: Ez NEM a szülõk feladata, hanem az iskoláé! Ennél fontosabb dolog az oktatásban csak az olvasni tudás, szövegértés létezik. Ha ez nincs, akkor a többi tantárgy megértése sem lehetséges.

Ez NEM a szülõk feladata, hanem az iskoláé! Ennél fontosabb dolog az oktatásban csak az olvasni tudás, szövegértés létezik. Ha ez nincs, akkor a többi tantárgy megértése sem lehetséges.
Mert a legtöbb szülõ sem tud helyesen írni. Nézz csak itt körül. Néha tényleg sírni lenne kedve az embernek.
A szüleim mindketten diplomások, (most már) én is az vagyok, de a mi családunkban alap, hogy a megfelelõ írásbeli kommunikáció is hozzátartozik az igényességhez, na meg a másik fél (az engem olvasó) tiszteletéhez. Na jó, lehet, hogy csak azért, mert az én szüleim tanárok, bár nem hinném, hogy ezen múlik. Ahogy én látom, pont nem az alacsony képzettségû réteg számára létkérdés a helyesírás, nem mintha az alacsonyabb végzettségûek között ne lennének jó helyesírással rendelkezõk (hiszen ehhez elméletileg elég lenne az általános iskola elvégzése is, onnan sem kerülhetne ki olyan, aki a legelemibb szabályokkal nincs tisztában). Csak éppen akiknél azt veszem észre, hogy tökéletesen lesz*rják, hogy hogyan írnak, azok jellemzõen nem a magasabban képzett emberek. De ez csak személyes tapasztalat. Természetesen van olyan diplomás ismerõsöm, akinek pocsék a helyesírása (mérnökrõl van szó), úgyhogy nyilván nem csak ezen múlik, sõt, talán egyáltalán nem. Viszont az nem elég sajnos, hogy az iskolában mit tanítanak. Ha a szülõ nem követeli meg, hogy a gyerek ezt meg is tanulja, akkor taníthatnak az iskolában bármit. Arról nem is beszélve, hogy nem a legnyerõbb példa, ha a gyerek megkérdezi anyut, aput, hogy "Hogy kell írni azt, hogy papagáj?" és anyu, apu erre csak annyit tud válaszolni, hogy "Fogalmam sincs, nem mindegy az neked?"
Te jó ég! Tényleg!!! :D Hát, ez ciki... :D Kissé fáradt vagyok, most van vizsgaidõszak...
Alapvetõ lenne nyilván, de már az a trendi, ha gépelek, mert attól hû de nagyon nagy arc vagyok. Igaz, hogy az iskola is ludas benne, de elsõsorban az oktatás rendszer! A másik fele pedig a szülõé. Ha a szülõ nem követeli meg a gyerektõl, a gyerek szarni fog rá. Szerintem elsõsorban olvasni és írni kellene megtanítani a gyerekeket nem telefont, meg tabletet venni neki. Mert oké, hogy sík hülye a gyerek, de a face meg a játék már megy, de nagyon ügyes......Alapvetõen az egész generációt butítják ezekkel az elektronikai szeméttel és azt hiszik, hogy de nagyon a jövõ felé haladnak. Mondjuk, nem hiszem, hogy ezek az emberek belegondoltak...tudás nélkül mijen jövõjük lesz? No comment :)
ma 12:57 Úgy látom, neked is van mit gyakorolni :) ) "szablya" :) )))))
Nem a helyesírás szablya meg az ember intelligenciáját. Valamilyen mértékig érzék is kell hozzá. Van egy barátom, aki zseni, de tényleg. Egyszerûen nem tud helyesen írni.
Az én édesanyám jogász volt, nagyon odafigyelt rá. Én se vagyok alacsony végzettségû, de rosszul vagyok a helyesírási hibáktól hemzsegõ sms-tõl, email-tõl.Ha van helyesírás ellenõrzõje kapcsolja be. Ez majdnem olyan, mintha olvasni se tudna rendesen, az elfogadott lenne?
pont ez az amiért az iskolarendszert hibáztatom. nagyon el van cseszve az oktatás! a gyerek 8-4-ig bent ül az iskolában, utána otthon még 2-3 órás házifeladata, tanulnivalója van. és ezek után még üljön le anyuka a gyerekkel, hogy megtanítsa azt ami a tantervbe nem fér bele. unokatestvérem alternatív iskolába jár és abból látom mennyire jobb és hatékonyabb lehetne ez a rendszer. ott nem felmondja a tanár a tananyagot majd másnap számon kéri, hanem megtanítják a gyereknek, nincs házi, mert az iskolában tanulnak és nem (csak) azt a szabvány tantervet ami meg van határozva, hanem olyanokat is aminek az életben hasznát veszik. pl. a helyesírás. ami egy normál iskolában kimerül abban, hogy az irodalom dolgozaton osztályozzák, hogy mennyit hibáztál...
1es Nem CSAK az iskoláé!!! Ha a szülõ tojik bele az ugyanugy hiba!!
Mert azert fizetik az adojukbol az iskolat, hogy azok megtanitsak.
Neked ez a legnagyobb problémád, engem a 7000000 majomivadék jobban aggaszt.
A kérdező hozzászólása: Engem egy "végzõs egyetemista" oktatott ki a fenti módon, hogy ma már a helyesírással csak az általa említett emberek foglalkoznak. Egy "érdekes" komment már itt is született.
A helyesírást ma úgy vélik , nem annyira fontos megtanulni, hiszen szinte mindenki számítógépet használ. Ott meg van helyesírás ellenõrzés. Amcsiban már felvetõdött az is, hogy felesleges a kézírásra megtanítani a gyerekeket, mert szinte minden elektronikus úton mûködik. Ott meg elég a billentyûzetet megtanulni használni.
Gondolkodj már! Aki maga sem tud, hogy taníthatná a gyerekét? Hogy várhatná el? És nem, nem értek egyet azzal, hogy jellemzõen az alacsony képzettségû réteget érdekli. Már azzal nem értek egyet, hogy így kategorizálsz: "alacsony végzettségû". A végzettség ugyanis nem jelent feltétlenül alacsony mûveltséget is. Magas végzettség mellé is társulhat általános mûveletlenség. És alacsony végzettséggel is lehet valaki mûvelt, olvasott. Az olvasottsággal pedig eleve ráragad az emberre egy bizonyos szinttû helyesírási tudás. (Bár a ma kiadott könyvekkel már nehezebb dolga van az embernek, annyi a pocsékul lektorált vagy nyomdahibás kiadvány)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hozzátenném a magam kis szösszenetét a témához, mint érintett fél, azaz magyar tanár és/vagy magyartanár? :D Engedtessék meg nekem ez a szóvicc! Ezeket a tudásokat nem a szülõnek kell megkövetelnie, neki csak figyelemmel kellene kísérnie a gyereke fejlõdését ezeken a területeken is. A követelésre ott vagyunk mi, tanárok. "A helyesírással és fogalmazással csak jellemzõen az alacsony képzettségû, szûklátókörû réteg foglalkozik." - remélem, a jövõ ún. értelmiségének csak egy szûklátókörû rétege gondolkozik így, mert ha nem, akkor nagy bajban vagyunk! Nem ez az oktatás alfája és omegája, de szerintem mindenki elvár egy bizonyos szintet, ami nem gátolja a megértést. Gondoljatok arra, mikor itt a GyK-n is valaki ömlesztve, mondatkezdést, írásjeleket hanyagolva ír! Ha veszi az ember a fáradtságot arra, hogy kibogozza, akkor is megvan a véleménye a kérdezõrõl, és ezt általában a válaszadók kifejtik. A többi kompetenciát is segíti a helyesírás és a fogalmazás. Igaz, a helyesírás egy része készség. Van olyan része, amely megtanulható, de aki nem tud "ösztönbõl" helyesen írni, annak mindig problémát fog jelenteni, amikor nem kimondottan a helyesírásra kell figyelnie. A helyeírás-ellenõrzõ pedig sem 100%-osan megbízható, gondoljatok csak a dátumozásra! Megõrülök tõle, hogy a gyerekek sorra így írják pl. a mai dátumot: 2014.Június 8.-án. Ez kiirthatatlan belõlük! A fogalmazás bizonyos részei tanulhatóak: az egyetemista elmélete valóban ott is ingatag lábakon áll, ahol az egyik válaszadó nagyon okosan kifejtette, hogy a végzettség és a mûveltség nem feltétlenül jár kéz a kézben. Ahhoz, hogy valaki fogalmazni tudjon szókincs kell elsõsorban. Szókincset bõvíteni kétféleképpen lehet leginkább: a rengeteget beszélgetnek a gyerekkel a szülõk (sajnos mi pedagógusok, legalábbis a felsõben, már nagyon keveset tudunk így fejleszteni) és olvasás útján. Említette valaki az alternatív iskolákat. Ott is csinálják ezeket, csak nem direkt, hanem indirekt módon. Bár állami iskolában kisebb a szabadságunk, azért ameddig lehetséges, pl. én is, feszegetjük a határokat. El kell keserítenem mindenkit, aki azt képzeli, hogy a munka világában nem lesz szüksége fogalmazásra. Hiszen az utcaseprõnek is el kell mondania, ha elégedetlen a munkájával vagy valamilyen szokatlan esemény történik napközben. Minél szebben fogalmazza meg a gondolatait, annál jobban odafigyelnek rá. De ez ott kezdõdik az iskolában, hogy készítsünk leírást a sárgarépáról pl., mert alapozni is kell, egy házat sem lehet az alap nélkül felhúzni, mert hamar összedõl. Nagyon helytelenül nem tanítják a kézírást Amerikában, hiszen az írás összetett agyi tevékenységet igényel, fejleszti a gondolkodást; a kéz-szem koordináció, a finommotorika fejlõdése szempontjából nagyon fontos. Az iskolarendszerünket én nem tartom annyira rossznak, bár, ha egyszer bennünket is meghallgatnának, hogy milyen oktatási rendszert szeretnénk, azért tudnánk ennél hatékonyabbat javasolni! Ez a mostani "8-4-ig, aztán még otthon is" rendszer szerintem, és még sok kollégám szerint, embertelen! Aki kitalálta, azzal végigcsináltatnám az év 183 napján!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!