Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a szülés (31 db)

Miért nem lehet a szoptatás alatt teherbe esni? És hogy hogy hónapokig nem jön meg a menstruáció szülés után? :O

Legjobb válasz: Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...

Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...
Ezt honnan vetted? Teherbe lehet esni szoptatás alatt.
A kérdező hozzászólása: valaki mondta ezek szerint akkor lehet ??
Az elso menstruacio elott kb 2 hettel van az elso peteeresed. Konnyen teherbe lehet esni.
7 hónapos a fiam. még nem volt mensesem, szedtem szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót, és a napokban kiderült, hogy terhes vagyok. méghozzá 9 hetes a méretekbõl ítélve. sokan esnek ilyenkor teherbe, mert úgy vannak vele, hogy még nem jött meg úgyse...
nekem a szoptatás alatt egyáltalán nem jött meg, 17 hónappal az elsõ gyermekem születése után így estem teherbe viszont a nõgyógyászom szerint van mensi nélkü is peteérés: a második szülésemet követõen 11 hetesen tudtam elmenni a 6 hetes vizsgálatra és a végén figyelmeztetett, hogy érett petém van, óvatosan a szexuális együttlétekkel. nos, mondanom sem kell, azóta sem menstruáltam, viszont ez 4 hónapja volt és a nyákomon, hõmön látszik is, hogy rendszeresen lehet vmi odabenn periodikusan, négy hetente...
Úgy tudom, a prolaktin nevû hormon felelõs a tejtermelésért és a menstruáció elmaradásáért. De azért ez nagyon egyéni, mert valakinek szoptatás mellett is megjön 6 héttel szülés után, valakinek meg akár 2 évig se. És ugyanígy valaki teherbe esik véletlenül, mert "még úgyse jött meg", valaki meg hiába próbálkozik a következõ gyerkõccel, mert magas még a hormonszintje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !!
38 hetesen miért akarja megindítani??
Írd már le bõvebben körülményeket! Miért akarták, hogy 38 hetesen szülj?
38 hetesen miért akarják megindítnai a szülést?
És pl miért nem a dokitól kérdezted meg ezeket?
Engem is kiraktak:-)

Mennyivel rosszabb ugy szülni hogy meginditják mert tulhordom, mintha magátol indulna meg a szülés? Olvastam hogy sokan félnek ettöl, illetve nem akarják hogy igy legyen de miért? Valamivel fájdalmasabb, rosszabb?

Legjobb válasz: szia! nekem meginditottak a szulest, szerintem jobb az mikor magatol jon,en pl 18 oran keresztul kinlodtam mire a lanyom elobujt:) de ez valtozo ha meginditsak vagy magatol jon, ez mindegy attol fugg hogy mennyire gyorsan nyilsz ha gyorsan nyilsz akkor fajdalmas de hamar megvan de ha lassan mint en akkor is fajdalmas de tovabb tart :) ez valtozo!

szia! nekem meginditottak a szulest, szerintem jobb az mikor magatol jon, en pl 18 oran keresztul kinlodtam mire a lanyom elobujt:) de ez valtozo ha meginditsak vagy magatol jon, ez mindegy attol fugg hogy mennyire gyorsan nyilsz ha gyorsan nyilsz akkor fajdalmas de hamar megvan de ha lassan mint en akkor is fajdalmas de tovabb tart :) ez valtozo!
az elõtem válaszolónak igaza van!! nekem is indítoták de nekem olyan 8 óra alatt meglett a baba!!fõleg mégha az orvosom is bentlett volna elõbb felrakott volna infúzióra és még gyorssabban meglett volna azt mondta a szülésznõ!!
Nekem az elsõt indították, mert túlhordtam a 41 hét végén. A fájások fokozatosan jöttek, egyre erõsödtek. Burokrepesztés után megemelték az oxitocint, nagyon felerõsödtek a fájások, nem volt fájásszünetem, hamar tolófájásaim lettek ( három és fél ujjnyi volt a méhszáj), rettenetesen elfáradtam a folyamatos fájások alatt, a kicsi nem forgott be úgy nyomtam ki ahogyan elindult arcal fölfelé, vákummal született meg haralmas gátszakadással. A második szülésem spontán indult fájásokkal. Spontán repedt a burok, a kicsi gyönyörûen beforgott a szülõcsatornába, és mindössze 4 óra vajudás után született meg semmilyen sérülést nem okozott, pedig sokkal nagyobb volt mint az elsõ.
Én úgy tudom, ha megindítják, a fájások intenzívebbek, gyorsabban jonnek és erosebbek, mint ha magától indulna. Nekem indították, de mivel nem nyitódtam, és surgos volt, császár lett a vége. 5 óra korul kaptam a kúpot, 7 korul kezdtem érezni, 9 után mondták, hogy császár. De nincs osszehasonlítási alapom, elso szulés volt.
szia én is túlhordtam de nekem a doki elég kíméletresen indította meg elválasztotta a magzatburkot a méhszájtól ha neked még ne mcsinálta ezt a dokid kérdezd meg hogy lehetséges lenne-e nekem mikor ezt megcsinálta (hozzáteszem nem egy kellemes érzés de szerintem jobb mint az oxitocinos indítás) 24 óra múlva elindult a babónk az utjára, így mondhatom nyugodtanazt hogy nem indított szülésem volt amúúgy már kétszer szültem és minda két lányunk így indult el
az utolsó válaszoló vagyok az elsõvel 8 óráta a másodikkal pedig 5 órát tartottak a fájások
abszolul attol fugg hog milyen gyorsan nyilsz! bar ha elso gyerek azt mondjak az nehezebb! en nekem tagito zselevel inditotta meg a szulest reggel 11 kor delutan fel 5 ig jarkaltatott, ja es reggel 11 kor 1 ujnyi voltam delutan fel 5 kor is 1 ujnyi voltam, aztan burokrepesztes, es onnantol 4-5 perces egyre erosodo fajasaim voltak es masnap reggel fel 6 kor szuletett meg a hercegnom:) vakummal kellet hozasegiteni! mert mar akkor nem birtam kinyomni annyira kivoltam merulve a sok fajastol!
Szia! Nekem burokrepesztéssel indították meg mert a lepény érett volt és nem hordhattam tul egy napot sem. A burokrepesztést a szülésznõm csinálta nem éreztem belõle semmit. Utána sétálgattam, jöttek szépen a fájások ahogy elõvolt írva és öt óra mulva elõbújt a leányzó. Ja és elsõ baba volt fájdalomcsillapítás, vágás, repedés nélkül. Nekem nincs rossz élményem az indításról.
Szia!Nekem a lányomat indították, de a tudtomon kívül.Magzatvizet néztek és a doki "véletlenül"megrepesztette a burkot.24 órát kínlódtam a végén úgy nyomták ki belõlem a gyereket.A fiam viszont magától indult meg és 40 perc alatt meglett, igaz intenzívebb volt a fájdalom, de rövidebb ideig szenvedtünk.Most várom a harmadik babót, és remélem magától akar majd kibújni, mert az indítás szerintem jobban megvisel mindkettõnket.
Jah, hogy mindenkinek a hasznos válasza le lett szavazva. Értem. Más magyarázat nem is kell, rájöttem magamtól is, hogy megint valami gyökér szabadult be ide aki hozzászólni nem bír mert nincs annyi esze, de a normális válaszokkal sosem ért egyet.
Elsõ vagyok. Miért lettem leszavazva? Nem zavar, csak magyarázatot szeretnék, hátha én is tanulok belõle.
Mindegy, majd 10 év múlva másképp gondolod úgyis.
Na, látod, te magad is felismerted, hogy a testi érettség nem egyenlõ a szellemi és lelki érettséggel! A te korodban szinte mindenki így gondolkozik és ez így van rendjén! Majd, valamikor 18-25 éves korod között, amikor a te felnõtté érésed befejezõdik (mindenki más ütemben fejlõdik), rájössz, hogy az életben a legnagyobb csoda a gyerekvállalás! Nincs az a kellemetlenség, fájdalom, ami vissza tud tartani egy nõt a terhességtõl és szüléstõl! Egyébként pedig az egész 9 hónap elrepül, a napi kellemetlenségek abszolút elviselhetõk, a szülõszobán töltött néhány órából sem feltétlenül a rossz emlékek maradnak meg (kivéve, aki szeret mindent túldramatizálni, de ez másik téma:) és a felszedett kilóktól is meg lehet szabadulni. Marad viszont egy csodás kis lény, aki csak tõled és az apukájától függ, akiért ha kell, akár felnõttkorában is az életedet adnád. Hát ezért örülünk annyira, amikor teherbe esünk!
Mert mindent ki kell próbálni:) én férfi vagyok de ha nõ lennék én az Atya Úr Istennek sem csinálnék gyereket, nem szenvednék azzal a sok nyûggel, még szerencse hogy a nõket sokszor meghatja a sok kis apróság:) Ha nem vállalod be ezt fogadj vkit örökbe:) mindenki jól jár...
14 leszek 3. án és én nem így gondolom egy baba csodálatos szinte bármit vállalnék érte
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! (:
Senki nem jön azzal. Mindenkinek más az értékrendje. Neked is. Csak te nem a kérdésre válaszoltál.
Valószínû majd jól kioktattok, de nagyon nem tudom elképzelni ezt az egészet magamnak, pedig 23 vagyok. Most ne gyertek azzal hogy majd 5 év múlva.
Hát 13 éves korom tájt én is így gondoltam. Igazából a felnõtté válás és az érettségnek az egyik jele az, ha az ember rájön, hogy azért az apróságért semmiség az a fájdalom amit akkor át kell élniük, mert bõven megéri érte.
Én például a második válaszoló uraságot jól fejen rúgnám.Én is babát várok és nincs is attól jobb érzés amikor megszületik egy kisbaba.Sokat gondolkodom hogy milyen lesz ha megszületik hogy fog kinézni.Ezt szerintem az tudja akinek gyermeke van és nem hogy szenvedett a szüléssel és a terhesség idõszakával hanem még az életét is odaadná érte.:) Én ugy gondolom hogy a 2 válaszolónak vagy nincsenek szülei és nem tudja becsülni az életét.Pedig bizony teveled is megszenvedett az édesanyád..... Kedves kérdezõ ez teljesen természetes hogy ez a téma téged még megrémít.De ha eljön a te idõd is örülni fogy és várni hogy megszülessen.

Miért nem indult meg a szülés mégse? 39hetes vagyok. Az este nagyon nyílalt a fájdalom a derekamba és 6percenként be is keményedtem, görcsöt is éreztem, igaz nem olyan intenzíven, de hát a derekam annyira fájt, hogy eltörpült mellette minden más.

kb.két óra hosszát tartott,aztán elaludtam.reggel 6tól meg 4percenként ugyanez, aztán kb. fél óra múlva megint elaludtam.

Legjobb válasz: szia próbálj meg ülj bele egy kád meleg vízbe, és ha nem múlnak a fájások akkor szülni fogsz, ha elmúlik akkor csak jóslók voltak, a derekadat meg maszírozza meg a férjed az jót tesz nagyon és pihenj amennyit bírsz

szia próbálj meg ülj bele egy kád meleg vízbe, és ha nem múlnak a fájások akkor szülni fogsz, ha elmúlik akkor csak jóslók voltak, a derekadat meg maszírozza meg a férjed az jót tesz nagyon és pihenj amennyit bírsz
Szia!Igen lehetnek ennyire rendszeresek a jóslófájások!Nekem is ez volt bementem a kórházba, és már nem engedtek haza!Igaz én akkora már egy ujjnyira nyitva voltam, bár még csak a 38.hétben jártam!Szerintem menj be a kórházba és mutasd meg magad egy orvosnak!
Szia. Én ugyan még nem szültem, viszont az egyik barátnõmnek, az utolsó napokban, fõleg a végén igen erõs derékfájása volt, ami a görcsöknél is jóval erõsebb volt. amikor vajúdott, akkor is a dereka akart leszakadni. Lassan lehet eljött az idõd..:-)
nekem is derékfájással indult, meg joslókkal..másnap már rendes fájásim voltak, és meg is lett a baba...se ülni, se állni, se feküdni nem birtam, annyira fájt a derekam

A SZÜLÉS UTÁNI DEPRESSZIÓról a védőnők, a szakemberek miért nem beszélnek a kismamáknak, tragédiák történnek, mivel még mindig tabu témaként kezelik?

A 9 hónap alatt jó néhányszor az egészségházban tartanak el?adást a véd?n?k és az arra illetékes szakemberek a babavárásról.Lehet mondani, hogy legalább olyan fontos lenne felkészíteni a leend? anyukákat arra, hogy igen is létezik a SZÜLÉS UTÁNI DEPRESSZIÓ és annak megel?zése és kezelése.

Legjobb válasz: Erre van megelözés? nekem hiaba mondana vki hogy fogadjam el magam.mikor belenéztem a tükörbe és elég sz.rul neztem ki.

Erre van megelözés? nekem hiaba mondana vki hogy fogadjam el magam.mikor belenéztem a tükörbe és elég sz.rul neztem ki.
Ez minden nonek a feladata, hogy felkeszul erre a valtozasra, hiszen testileg, lelkileg valtozni fog, ez igy normalis. Ezek a szakembereknek nem a feladata, sot nem is lathatnak bele minden anyanak a lelkebe, hogy ott valojaban mi zajlik le. En ugy erzem, hogy amikor egy no tul sokat topreng, vagy felelmet erezz, akkor mar a feladata lenne, mivel erre van lehetosege, hogy ilyen eloadasokon tanacsot ker pl., s igy lehetne ezt megelozni.
A kérdező hozzászólása: Amennyiben így állunk hozzá, akkor itt már baj van.El kellene hinni, hogy amikor azt mondják, hogy ez vele járója, de el fog múlni a probléma. Csak, hogy a mai kismamák nem hisznek senkinek /talán még maguknak sem/.
Egy negyed órás ismertetõ, elméleti blokk valóban beleférhetne a babavárási tematikába. Felsorolhatnák, mely tünetek természetesek a szülés utáni érzelmi hullámzáson belül, illetve mely tünetek, idõintervallumok esetén érdemes már szakemberhez fordulni. Adhatnának errõl szóróanyagot, felsorolva olyan intézményeket, ahová szülés utáni depresszió-gyanú esetén fordulni lehet. Az a baj, hogy õk nem az érzelmi-lelki részre fektetik a hangsúlyt, hanem a "technikaira", a baba szükségleteinek ellátására koncentrálva. Ez érthetõ is, de legalább szóróanyagot bocsássanak rendelkezésre, ha kivesézni nem kompetenciájuk is a témát.
A kérdező hozzászólása: A 10.50-es hozzászólással tökéletesen egyet értek.Így gondoltam én is, hogy a babavárásról szóló kis füzetek mellé , mint kis melléklet szerepeln, ami arról szólna, hogy ezzel együtt milyen testi-lelki folyamatokon esnek át a kismamák és probléma esetén hová lehet fordulni.
A kérdező hozzászólása: Igen is, ha be valljuk, ha nem mindenki átesik a szülés utáni depresszión. Nekem az volt a nagy szerencsém, hogy nagyon szeretek beszélgetni, õszintén vallani az érzéseimrõl, elmondom, ha úgy érzem valami frurcsát érzek a lelkemben, nyugtalan vagyok. A páromnak is azt mondtam, hogy üljünk le, mert szerettem volna megosztani, amit érzek.Gyakran kérdeztem a nõvérem, hogy mi minek a tünete, inkább szóljanak, ha valami furcsát vettek észre rajtam. Én nem haragudtam meg rájuk, hiszen elõtte nem ismertem ezt az érzést. A kisbabámra szenteltem a figyelmem, minden pillanatát vele akartam megélni. Amikor éreztem bármilyen furcsa érzést, mentem sétálni a kicsivel, hívtam olyan valakit, akivel teljesen bizalmasan megoszthattam félelmeim.Hálás vagyok, amiért ilyen a természetem, ha bánt valami szeretem rögtön megosztani, nehogy valami butaság történjen velem.
Én, védõnõként mindig felkészítem az anyukákat, hogy a baba megszületése után nem lesz minden happy, hogy a kialvatlanság az összeszokás az elején nagyon nehéz is tud lenni (persze gyerek válogatja) és hogy hogyan tudnak védekezni ez ellen. Tudom, hogy sokan nem szeretik a védõnõiket vagy feleslegesnek tartják, de nem minden védõnõ egyforma, úgy ahogy más szakmákban is van aki jól vagy rosszul, adott esetben sehogy nem végzi a munkáját.

Miért nem indul már meg a szülés? Szombat óta (4 napja) távozgat a nyákdugóm, napközben fájdogálok is, ha este elalszok elmulnak a görcsök meg a derékfájás.

Nyitva is vagyok (2111-M) a feje is beilleszkedett, akkor miért nem akar megindulni, holnapra vagyok kiírva!REmélem nincs semmi gond vele.

Legjobb válasz: Nekem is 4 napig folyamatosan részletekben távozott a nyákdugó. Valakinek tovább is tart, valakinek hamarabb. A lényeg, hogy ne izgulj, hamarosan láthatod a babádat :)

Nekem is 4 napig folyamatosan részletekben távozott a nyákdugó. Valakinek tovább is tart, valakinek hamarabb. A lényeg, hogy ne izgulj, hamarosan láthatod a babádat :)
Szülésznõm nekem azt mondta, hogy átlagosan 1 hét múlva szokott beindulni a szülés a nyákdugó távozása után. Sokszor nem is az egész jön ki egyszerre, nekem pl. 1, 5 héttel a szülés elõtt kezdett jövögetni, és még szülés közben jött ki a vége. Még valami, a statisztikák sterint elsõ baba ha nem indítják, akkor átlagosan 40 hét + 4 napra születik. Hajráááááá :)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat! Nekem már a második babám lesz, de az elsõvel nem is hallottam ilyenrõl, valószinû közvetlen szülés elõtt mehetett el mert én nem találkoztam vele.Remélem tényleg közel járok, mert nem akarok a kórházba befeküdni.

36hetes vagyok. A múlthéten becsípődött egy ideg a fenekemben és azóta alig tudok menni. Elmúlik ez még a szülésig vagy így maradok? Miért nem akar múlni egy kicsit sem?

Mert teljesen elrontja az utolsó pár hetemet.Szinte mindent fájdalmas csinálni,f?leg este felkelni wc-re.Amúgy is járok 20percenként,de elég kellemetlen kimászni a pocak miatt is h

Legjobb válasz: Lehet, elmehetnél orvoshoz, hátha tud segíteni. de addig is azt tudom tanácsolni, hogy kend gyulladáscsökkentõ kenõccsel (Voltaren Diclofenac...) ezket lehet, nekem is izületi gyulladásom van a derekamban. Akár naponta többször jól bemaszírozni, hogy kicsit fájjon a maszírozás, de ne nagyon. Nekem másnapra el szokott mulni. De ha nem válik be, menj orvoshoz.

Lehet, elmehetnél orvoshoz, hátha tud segíteni. de addig is azt tudom tanácsolni, hogy kend gyulladáscsökkentõ kenõccsel (Voltaren Diclofenac...) ezket lehet, nekem is izületi gyulladásom van a derekamban. Akár naponta többször jól bemaszírozni, hogy kicsit fájjon a maszírozás, de ne nagyon. Nekem másnapra el szokott mulni. De ha nem válik be, menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Lehagyták a végét pedig még írtam egy csomót.Na mindegy.A lényeg az h ha egyhelyben vagyok, ülök fekszek semmit nem érzek megsem tudom mutatni hol fáj.Csak ha megyek.Nem tudnám hol bekenni mert semmit nem érzek ha megnyomom akkor sem.Csak menni nem bírok.Fura nem?
A kérdező hozzászólása: Ja és mondtam az orvosnak, de nem mondott semmit se õ se a védõnõ.
Szia, Bár én még kisterhesnek számítok hozzád képest, de nekem vagy a csípõm szokott már most becsípõdni vagy pedig az valami far csont, de iszonyat, hogy mennyire nem tudok tõle menni.amikor elõjön / és általában front érzékenyen jön elõ, csak amióta babát várok/ akkor a párom esténként egy 10 percet szokta masszírozni és 3 nap alatt el is múlik.Mi a terhességcsíkok ellene olajjal oldjuk meg a dolgot, az jól csúszik.Remélem beválik nálatok is.
Nekem is becsípõdik gyakran egy ideg...gondolom attól, hogy kitágultak a szalagok baba miatt.Nem nagyon tudsz vele mit kezdeni..fekvés.Meg kell egy mozdultat, amikor kicsípõdik.Ez lagalább annyira fáj, mint amikor be, de utána nincs semmi gond:) Hogy mikor csípõdik ki?Ez eléggé lutri, nekem eddig 1, 5 hét volt a rekord.
Én szerintem meg a baba fekszik rajta egy idegen ami oda sugároz.Nekem is szokott és akkor lefekszem egy kicsit oldalra fordulok áthelyezkedik és elmúlik.Van hogy naponta nagyon sokszor meg kell ezt csinálnom.Még az ágyig is nehéz olyankor elmenni.További boldog babavárást. 32 hetes kismama
Szia! Nekem is elég sokszor becsípödik a csipõm jégzselét használok feltettem kérdésbe lehet -e nem válaszolt seni gyógyszertárba azt mondták mehet nem lesz semmi bajunk Tõle. Próbáld meg, remélem használ Neked is! Jó egészséget! 28 hetes kismama

Miert faj a noknek a szules? A ferfiak miert nem szenvednek meg a gyerekert? Igazságos ez?

Legjobb válasz: Nem az volt a kérdés, hogy megérte e, hanem miért fáj a szülés? Nekem is van gyermekem és természetesen megérte, még többet is szenvedtem volna érte!

Nem az volt a kérdés, hogy megérte e, hanem miért fáj a szülés? Nekem is van gyermekem és természetesen megérte, még többet is szenvedtem volna érte!
:) ))) Ez a természet rendje, nincs mit tenni. Azért a férfi is megszenved a maga módján. Megteremti a család számára azt amit kell, vigyáz rátok egy életen keresztül. Az igaz, hogy a szülés nekik nem fáj, de közben majd meg õrülnek az izgalomtól, idegességtõl, eleget aggódnak õk. 27 hetes kismama
Én ezt nem nevezném szenvedésnek! azért szülünk mi nõk, mert ha a férfiak szülnének már kihalt volna az emberiség:) Szerintem így vannak jól leosztva a "lapok".
Sziasztok!Miért kell egymást szekálni édesanyák vagytok?!Mind a két félnek igaza van!A férfiak igazán akkor tudják meg , hogy mennyit szenved a nõ mikor bent vannak a szülés allatt és látnak mindent.Igen nagyon fáj , de csodálatos dolog(bûszke voltam magamra, mert világra hoztam a babámat)Elfelejtettem minden fájdalmamat (elhietitek volt benne részem)mikor a mellkasomra fektették a babámat.A férjem bent volt mind a két szülésnél és azt mondta a barátainak, hogy uraim mi ebbõl semmit nem birnánk ki le a kalappal a hõlgyek elõtt!
Egyetértek az elõttem szólóval! Annyit tennék csak hozzá, hogy a világ összes kincséért sem "adnám oda" a férfiknak ezt a csodálatos élményt, érzést! Fáj, de akkor is megéri!
Akik lepontozzák az válaszadókat azok nem tudják értékelni a baba világrahozását!Ha ránéztek a gyerekeitekre nem gondoljátok azt, hogy(istenem megérte)ezek szerint nem.
Ez a természet rendje. Viszont a szülés egyáltalán nem a világ legcsodálatosabb élménye, érzése, mint ahogyan az elõttem szóló írta. Amennyiben Õ így gondolja akkor kívánom, hogy minden nap szüljön egyet! :) A "végeredmény" a csodálatos!!
Hogy lehet ekkora hülyeséget kérdezni? Te hány éves vagy 10? Mert akkor még talán tolerálható a dolog. Amúgy én sem adnám át a szülést a pasiknak és igenis szenvednek, csak nem fizikailag hanem lelkileg. Legalábbis az én férjem végig bennt volt és bizony nagyon aggódott értem is és a babánkért is! Másrészt a szülés igenis nagyon nagyon fáj, és egyáltalán nem csodálatos! A csodálatos az amikor kibújik a baba, elmúlik a kín, és megfoghatod a saját gyermekedet. És amúgy úgy hallottam, hogy van akinek tényleg nem, vagy csak alig fáj a szülés, de ez a ritkább. Attól leszel édesanya, hogy átéled a szülés minden pillanatát. Hát ezért fáj a nõknek többek között.
Azert a nok szenvednek, mert a vilag kezdetekkor, amikor az ur megtiltotta evanak es Adamnak, hogy arrol a bizonyos farol tilos enni, megis kisertesbe estek, Eva volt a bunosebb, ezert az ur azt mondta, hogy az asszony kinok kozt fogja vilagra hozni a gyermeket, hat ezert.
A felegynesedés miatt van. Az állatok könnyen szülnek. Ez ugyan az tökbe, mint amit a biblia mond. Ez az ára annak hogy emberek vagyunk, tudatosak. És szabad a két kezünk, amivel pl. köthetünk kissapkát. Pár óra szenvedés, de van mikro, toronyház meg multiplex. Mi jártunk jobban! Ja, a férfiak dolga ezeket megépíteni nekünk! Szenvednek õk ott eleget, a mélyben, a napon meg a fõnök asztala elõtt.
Én sem adnám át nekik ezt a , , szenvedést"!Érdekes, hogy az életem legborzasztóbb napja volt a legcsodálatosabb is.Még mindig vegyes érzésekkel gondolok vissza, pedig ennek már 7 hónapja...
Azt hiszem értem mire gondolsz. A pasi gondol egyet, elhagyja a családját, és többé nem kell törödnie a gyermekével. Nem az õ dolga megteremteni az anyagiakat, megszervezni a gyermek életét. Õ csak éli a saját világát, a nõk akik egyedül nevelik gyermekeiket, örülhetnek ha az apa ránéz a gyermekükre, és fizeti a gyermektartást. Most nem az olyan apákra gondoltam, akik törödnek egy válás után a csemetékkel. Szülés fáj, ez tény, de nem adnám át a 9 hónapot mig bennem növekedett, a szülés csodáját a férfiaknak. Sem a felnevelésüket. Szóval a férfiaknak könnyebb bizonyos téren, ugyanakkor más téren meg nekik nehezebb. Igy osztották le a lapokat, ezt kell elfogadnunk.
Én igazából nem a Bibliával magyaráznám. Valóban élettanilag alakult így. Mikor még nem egyenesedtünk fel, állítólag nem járt ekkora szenvedéssel, mert a csípõnk más helyzetben volt. Ahogy felegyenesedett az ember, a csontozata is átformálódott, a medencecsontok közt szûkebb lett a hely és emiatt fájdalmas a születés. Azt olvastam, hogy ezért is egyre több a téraránytalanság miatt végzett császár, mivel egyre magasabb lesz az emberiség és egyre nagyobb babák születnek. pl õseink csak 150 cm átlag magasságúak voltak. Ezért elõbb-utóbb nem leszünk képesek megszülni normál úton a babáinkat, persze ezt mi már nem érjük meg, még az unokáink sem. Nem gondolom, hogy Évára kellene ezt is fogni vagy belelátni más dolgokat. A születés csodáját pedig nem befolyásolja, hogy valaki normál úton vagy császárral hozza világra kisbabáját, bár én utóbbin nem estem át. 3. babáját váró 24 hetes pocis
Éva anyánkat kéne megkérdezni! Fájdadalommal szüld gyermeked! A férfira ez vonatkozott: Ne teremjen a Föld csak kórót és bogáncsot! HOMLOKOD VERÍTÉKÉVEL KERESD MEG A KENYERED! Meg is teszik szegények, szenvednek értünk egész életünkben! Mi ahhoz az a pár óra? S meghalni is a férfiak mentek, amíg volt még miért.
-Azért fáj, hogy jobban értékeljük a gyerekünket. -A férfiak "szenvedése" hogy nem szexelhetnek /hozzáteszem sokan megoldják házon kívül :P/ vagy hogy sokat dolgoznak és stresszelnek, hogy helytállanak családfõként meg sem közelíti a nõkét, talán ezért is felejtik el sokan közülük, hogy van gyerekük... -Nem, egyáltalán nem igazságos!!!
Van olyan hely, ahol a nõ szül, a férfi meg szenved. Kiabál. Jajjgat. Aztán amint megvan a gyerek a nõ felkel, s ápolja a férjét, valamint ellátja a népes nézõ-(vendég)sereget. Azt mondják, magukra veszik a fájdalmat.Van aki még be is lázasodik.
ha azt vesszük a maguk módján a férfiak is megszenvednek a gyerekért.pl:aki nem szeretkezhet már a terhesség alatt sem, és még utána se nagyon akar-igaz nem ér fel a szülési fájdalommal, de egy szexmániásnak ez is "fáj".Vagy van olyan akinek muszáj 2 munkahelyen dolgozni, vagy épp a kényelmes munkáját egy keményebbre/strapásabbra váltani....-ez sem kutya.És talán a legnagyobb szenvedés számukra az, ha bent vannak vajúdás közben és látják, hogy szívük szerelme szenved és nem tudnak segíteni rajta. konkrétan az hogy miért fáj a szülés, az elõttem szólóak nagyon is jól leírták-nem okoskodom tovább :-)
A tudományos válasz valami olyasmi, hogy a szülés, élettanilag jár fájdalommal. A születés során olyan hatások érik az anyát és a babát is, amelyek segítenek (majd) a tejtemelésben és a szervezet regenerálódásában, a babának pedig a külvilághoz szokásban. Én négyszer éltem át a szülés fájdalmait, így talán nem tûnik okoskodásnak, ha amondó vagyok, hogy a nõk többnyire nem szülni akarnak, hanem gyereket szeretnének. Ez a hozzávezetõ út. Ezt igazságosnak, vagy igazságtalannak tartani, épp annyira felesleges, mint az idõjárásra haragudni, ha hét közben süt a nap, hétvégén meg zuhog az esõ...:-D
A kérdező hozzászólása: Nekem is van egy 11eves kislanyom, tehat nem vagyok 10eves! Az en parom nem volt a szulesnel es a noverek is parasztok voltak! Es sajnos a gyerekem apja sem torodik a gyerekevel! Lehet, hogy rossz helyen voltam rosszkor? Tehat ezert kerdeztem, hogy ez igazsag? Szerintem az en esetem nem egyedi! Amugy en is csodanak tartom a kislanyom, attol eltekintve, hogy egyedul csodalom a csodamat:) )
A féfiak belehalnának a szülésbe... Amúgy valóban butuska kérdés, kb olyan, hogy miért kék az ég... Így vagyunk megteremtve, ez a természet rendej, és én örülök ennek. Én sem megyek ki fát vágni, füvet nyírni, kocsit szerelni, és még sorolhatnám... Férjem viszont hajnalban kel, napi 16 hórát dolgozik, éjjel ér haza azért, hogy legyen mibõl pelenkát venni a gyerekenk-ez is igen nagy áldozat, és szerintem nagyobb, mint kihordani és megszülni egy gyereket... Amúgy én szülnék minden nap, én nagyon élveztem, és már várom a következõt 18 hét mulva, majd a harmadikat rá két évre.)

1 hete szültem, a párom 3héttel a szülés elött hagyott el egy másik nő miatt ment el-én mégis nagyon szeretem, mióta megvan a baba még jobban. Bejött velem a szülésre, mindennap meglátogat minket, ha nem szeret miért jön? Van esély az ujrakezdésre?

Legjobb válasz: Szegénykém, nagyon sajnállak! Az én unokanõvérem pont ugyanígy járt, de ott nem ment be a szülésre az apa. Újrakezdték a baba kb fél éves korában, de az unokanõvéremben akkor kijöttek a keserû órák emlékei és végül inkább szétmentek. Valószínûleg férjnek pocsék, de apának jó és ezért megy el minden nap hozzád, hogy segítsen, de ha képes volt elhagyni, akkor valószínûleg szeretheti azt a cafkát. Lehet, hogy elõbb utóbb rájön, hogy te vagy az igazi és visszasírja magát, de a végtelenségig ne várj rá, ha pár héten belül nincs jele, akkor nagyon nehéz lesz, de tovább kell lépned! Addig is élvezd a picibabád által kapott boldog pillanatokat!

Szegénykém, nagyon sajnállak! Az én unokanõvérem pont ugyanígy járt, de ott nem ment be a szülésre az apa. Újrakezdték a baba kb fél éves korában, de az unokanõvéremben akkor kijöttek a keserû órák emlékei és végül inkább szétmentek. Valószínûleg férjnek pocsék, de apának jó és ezért megy el minden nap hozzád, hogy segítsen, de ha képes volt elhagyni, akkor valószínûleg szeretheti azt a cafkát. Lehet, hogy elõbb utóbb rájön, hogy te vagy az igazi és visszasírja magát, de a végtelenségig ne várj rá, ha pár héten belül nincs jele, akkor nagyon nehéz lesz, de tovább kell lépned! Addig is élvezd a picibabád által kapott boldog pillanatokat!
Igaza van az elõttem szólónak, de én megértem a kismamát is. Szülés után tele van hormonokkal, félelmekkel, vegyes érzelmekkel az ember, persze, hogy biztonságra és szeretetre vágyik. Teljesen megértelek! De ez a tüske mindig meg fog benned maradni, jobb lenne, ha soha többet nem jönnétek újra össze és találnál valakit, aki megérdemel Téged és nagyon szeret! Kitartást kívánok!
Ha ti vagytok az igazi családja, visszamegy, de ha nem, azon egy gyerek se változtat. Majd idõvel eldõl, és hidd el, az lesz a legjobb, ami történik idõvel. Én családban nõttem fel, de nem érzem igazi családomnak a vérszerinti családomat, mert a szüleim se szeretik igazán egymást, csak miattunk, gyerekek miatt maradtak együtt, de ez mindenkinek csak szenvedés így. NE A GYEREK MIATT MENJEN VISSZA HOZZÁD, HANEM AZÉRT, MERT SZERET, DE HA NEM SZERET, MINDHÁRMÓTOKNAK JOBB, HA KÜLÖN FOLYTATJÁTOK. Ezt tapasztalatból gyerekként mondom.
Szia! Fel a fejjel. Nem hiszem, hogy szeret téged a pasi, és semmiképpen ne fogadd vissza! DE! A gyerektõl ne zárd el, mert ettõl még lehet jó apa.! Persze az is lehet, hogy lelkifurdalása miatt látogat benneteket, ezt te tudhatod csak. Igen, rettenetesen megalázónak érezheted, hogy a pont a szülés elõtt hagyott el, de elképzelhetõnek tartom, hogy õ beleszeretett abba a másik nõbe. Ha így van, akkor te komolyan azt szeretnéd, hogy visszamenjen hozzád, csupán a gyerek miatt, és olyan érzéseket színleljen feléd, amik nincsenek is???? Szerintem nem szeretnéd ezt... Hát ezek fényében, mérlegelj és dönts. Nektek jobb lesz ha õ csak vasárnapi apuka marad.
Lelkiismeret furdalás miatt is mehet, de bízom benne, hogy megjön az esze és visszamegy az igazi családjához, csak nehogy késõ legyen.
Szerintem nagyon egyszeru itt tanacsokat adni neked, de azert az elet nem annyira egyszeru, mint ahogy ide leirjak egyesek a tanacsokat. Igazabol a te erzelmeidet, lelkivilagodat te tudod. Te ismered a baba apjat, te tudsz rola es a kapcsolatotokrol mindent. Csak azt irom neked, hogy nem vagy egyedul ezzel a problemaval, nagyon nehez igy elni most, amikor szultel, es amikor mindennap jon az apja hozzatok. Mindenkeppen legyen olyan veled, akivel tudsz oszinten beszelgetni, gondolok a szulokre, nagyszulokre, esetleg parod szuleire. Fontos, hogy ne legyel egyedul csak a babaddal, mert most nagyon nagy lelki erore van szukseged! Vigyazz magadra es a babadra, es probald meg a leheto legjobbat kihozni ebbol a sajnos nehez, megtortent, felelotlen szitubol. Beszelj vele, remelhetoleg eszhez ter!!!!!
szia negyon sajnálak!!!!a barátnöm is igy járt 2évvel ezzelött neki 10éves kapcsolat után sikerült szülnie, 5xvetélt 1xméhenkivüli terhesége volt, szoval terhes lett megszületett a kicsi lányuk a párja rá 1hónapra lelépet egy ku..a csitrivel, ami még durvább a b.nöm mikor terhes volt 5hónapos onnantol csalt.barátnöm is várta haza meg minden.de tultette magát él a pici lányával ketesben a volt párjának meg a nöje most szült, szoval az ilyenek egy bunkok!!!de itt a párod is az meg a nöci is aki leáll egy faszival mikor tudja hogy babát vár a párja én se engedném a közelembe az ilyen mocskot, neki csak a lelki ismerete szolalt meg meg az hogy nehogy lefikázák hogy még erre se volt halando!!!!remélem jol döntesz!!!
az utolso elotti valasziro vagyok: igen igaz hogy konnyu tanacsokat osztogatni innen a computer elott ismeretlenbe, de viszont ha a jozan eszere hallgat es ennyire megalazta a parja azzal hogy terhesen elhagyta egy masik noert, akkor neharagudj mar de visza fogadnad a parodat?? mert szerintem nagyon sokan vagyunk igy hogy ha visza is fogadnank elotte jol meglenne leckeztetve, meg aztan ez egy olyan szitu amit nem lehet am egyik percrol a masikra elfelejteni, gondolok itt olyanra pl hogy mikor oleli vagy csokolja nem jutna eszebe az hogy azt a masikat is pont ugyanigy tette?? mert nekem pl ilyenek jutnanak az eszembe!nem konnyu helyzet en mindenkeppen azt ajanlom hogy jol gondold meg, hogy mit csinalsz, es hogyan dontesz, mert az is igaz hogy a suru latogatasokbol elobb utobb egymas karjaiba jottok...
hat en nagyon nem ertek egyet az utolso valasziroval! teged ha ennyire mocskos modon megalazna a gyermeked apja, nem hiszem hogy ilyen higgadt es nyugodt tudnal maradni es meg a szulesre is meg mindennapi latogatasra is, beengedned! tudod ha egy ferfi erre kepes volt akkor BARMIRE KEPES !!!!! HA a parjat szivfajdalom nelkul ott tudta hagyni szules elott, ugy hogy az o gyermeket varta akkor az ilyentol jobb minnel meszebbre elkerulni!
szerintem ne fogadd õt vissza, de azt jól teszed, hogy a gyerekével engeded a kapcsolatot.
Azért, mert két embernek gyermeke van, még nem kötelezõ együtt lenniük. Van, hogy a gyerek érdeke kifejezetten az, ha nincs együtt anya és apa. Fogadd el a helyzetet, hogy a párod számára nem te vagy az igazi. Sajnos ezt be kell nyelni, mert erõszakkal nem lehet magunk mellett tartani senkit. Talán, ha nem mutatod, hogy érdekel, és te is belevágsz egy új kapcsolatba lehet, hogy más szemmel tekint rád. Én szívembõl kívánom, hogy javuljon a helyzet, de elsõsorban most a babára figyelj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!