Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a madarak a krumplibogarat (1 db)

Miért nem eszik meg a madarak a krumplibogarat?

Legjobb válasz: Mert a madarak sem szeretik, ha valami kemény, és ráadásul végigkaparássza a torkát lefelé menet. Emellett a krumplibogár talán nem véletlenül feltünõen fekete-fehér (vagy fehér-fekete??) csíkos: ez azt szokta jelezni, hogy nem egy ínycsiklandó fajta (jelen esetben azt írtam, hogy torokkaparászó, és az nem ugyanaz!:). Gyerekkoromban termesztettünk krumplit és sokszor szedegettem le a növényekrõl - a bõrön visszamaradó váladék eléggé visszataszító illatú, és felteszem a madarak sem igen kedvelhetik...

Mert a madarak sem szeretik, ha valami kemény, és ráadásul végigkaparássza a torkát lefelé menet. Emellett a krumplibogár talán nem véletlenül feltünõen fekete-fehér (vagy fehér-fekete??) csíkos: ez azt szokta jelezni, hogy nem egy ínycsiklandó fajta (jelen esetben azt írtam, hogy torokkaparászó, és az nem ugyanaz!:) . Gyerekkoromban termesztettünk krumplit és sokszor szedegettem le a növényekrõl - a bõrön visszamaradó váladék eléggé visszataszító illatú, és felteszem a madarak sem igen kedvelhetik...
hghjghfg
Mert rossz ízû. A krumpli rossz ízû és mérgezõ részeit eszi, ettõl õ is pocsék falat és mérgezõ lesz. Egy csomó más rovar is ezt a taktikát választja a túléléshez.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen papagájfajokkal tartható együtt a nimfa papagáj?

8

Hol kaphatok keltetni való brojler csirke tojást Komárom Esztergom megyében?

2

Hogy lesz a sima tojásból csirke?

Nem rég költöztünk vidékre Városból és minden érdekel, ne nevessétek ki a kérdésem :)
a szomszéd a másiknak adott sima tojásokat hogy keltesse ki a tyúk, de abból hogy lesz csirke ha a kakas a közelében sem járt annak a tojástojó tyúknak?
a kiscsirkék már kikeltek.
köszi a kedves válaszokat

8

Miért nem tojik a zebrapintyem?

Már tavaly nyár óta vannak együtt, így is teletek át,de nem tojik. A fészket szépen kibélelték, benne alszanak,de ennyi. Mi lehet a gond?

2

Hogyan csináljam? Szelídíteni szeretném. Meg fog szokni? Miért fél ennyire?

Két papagájunk van, egyiket sem lehet megsimogatni...Amikor benyúlunk vagy csak közelítünk a kalitka felé, repdesnek... Egyáltalán nem mernek közelebb jönni..Még ha enni adunk nekik akkor is csak később mennek oda enni mikor máár elmentünk..:/

4

Kis sándor papagáj egyedül?

Lakásban szeretném tartani, tudnék neki biztosítani egy jó nagy kalitkát, naponta nagyon sokat tudnék vele foglalkozni, csak addig nem amíg iskolában vagyok. Jó helyre kerülne de nem akarom hogy szomorú legyen.

4

Milyen madaraknak öröklődik tudásként a fészekrakás?

9

Van egy agapornis papagajom es nagyon felenk miota megvettem a petshop-bol! Mindenre megjed nm engedi hogy megfogjad vagy hogy kezbol etessed! Nem tudom mi tevo legyek?

1

Meddig etessem a madarakat?

A hosszú tél picit bezavart a kinti madarak etetésébe. Madárgolyót szoktam kitenni. Még mindig van rá nagy érdeklődés, ezért nem tudom meddig etessem őket, találnak e már táplálékot a természetben. A válaszokat köszönöm!

2

Egy rossz körülmények között élt, megmentett nimfapapagáj szelídülésére van remény?

Napokon belül hozzám kerül egy nagyon rossz körülmények között tartott nimfapapagáj(apró kalitka,nem adnak neki vizet,nem takarítják stb-stb).

Ha bekerül egy szerető otthonba,ahol mindent megadok neki,fel tudja-ő azt fogni hogy sokkal jobb helyen van mint azelőtt,ahol szeretik?Vagy a régi sebek,nemtörődömség miatt nem képes majd megbízni emberben?

Van két hullámos papagájom akik nem szelídülnek,ezért reményeket fűzök ahhoz,hogy ő majd meghálálja hogy jobb helyre került,és esetleg megszelídül.Persze ha nem,én akkor is feltétel nélkül szeretem majd és gondoskodok róla,ahogy a hullámosaimról is. Vadak,de én akkor is imádo m őket,ők a szívem csücskei. :)

Mit gondoltok?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!