Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a madarak a krumplibogarat (1 db)

Miért nem eszik meg a madarak a krumplibogarat?

Legjobb válasz: Mert a madarak sem szeretik, ha valami kemény, és ráadásul végigkaparássza a torkát lefelé menet. Emellett a krumplibogár talán nem véletlenül feltünõen fekete-fehér (vagy fehér-fekete??) csíkos: ez azt szokta jelezni, hogy nem egy ínycsiklandó fajta (jelen esetben azt írtam, hogy torokkaparászó, és az nem ugyanaz!:). Gyerekkoromban termesztettünk krumplit és sokszor szedegettem le a növényekrõl - a bõrön visszamaradó váladék eléggé visszataszító illatú, és felteszem a madarak sem igen kedvelhetik...

Mert a madarak sem szeretik, ha valami kemény, és ráadásul végigkaparássza a torkát lefelé menet. Emellett a krumplibogár talán nem véletlenül feltünõen fekete-fehér (vagy fehér-fekete??) csíkos: ez azt szokta jelezni, hogy nem egy ínycsiklandó fajta (jelen esetben azt írtam, hogy torokkaparászó, és az nem ugyanaz!:) . Gyerekkoromban termesztettünk krumplit és sokszor szedegettem le a növényekrõl - a bõrön visszamaradó váladék eléggé visszataszító illatú, és felteszem a madarak sem igen kedvelhetik...
hghjghfg
Mert rossz ízû. A krumpli rossz ízû és mérgezõ részeit eszi, ettõl õ is pocsék falat és mérgezõ lesz. Egy csomó más rovar is ezt a taktikát választja a túléléshez.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol lehet leginkább halott varjút vagy hollót találni?

14

Milyen madár lehet?

Sziasztok, az udvarunkba fészkel egy madár ma keltek ki a kicsinyei, nagyon aranyos és szép madár. Kinézete a fejénél fekete és egyre világosul, a teste végénél már szürke a farka meg narancssárgás. Szerintetek milyen fajta madár lehet?

3

Nekem van egy hullámos papagájom him. és pár hete hasmenése van szinte mint a viz és el van most zárva rajta kaptam h a falat eszi meg. és most nem engedem ki. annyira félek h valami baja lessz és néha logatja a fejét is. Szerintetek mi baja lehet?

3

Meglőtt szárnyú galamb, mit tegyek?

A szomszédom meglőtt egy galambot a szárnyán találta el. Semmi más baja nincs azonkívül, hogy repülni nem tud. Most etetjük, itatjuk.. Hogyan tovább?

10

Mit akarhat a veréb az ablakpárkányon?

Már reggel óta ott ül, néha kopogtatja a csőrével az ablakot, ha megmozdítom a függönyt, akkor felrepül az ablakunk előtt lévő szilvafára, de ha elmegyünk az ablaktól, visszarepül a párkányra. Talán enni szeretne, vagy látott valami rovart arrafelé? Vagy talán ott lehet valahol a fészke?

1

Miért csinálta ezt a nimfám vagy 5 percig?

Nyújtogatta a nyakát meg nyitogatta a csőrét, de egy hang sem jött ki a torkán. Mintha ásítozott volna.

3

Szeretnék madarat tartani. Kezdőnek mit ajánlotok?

Kertes házban lakunk, a világ végén, szomszédok alig, mellettünk erdő. Ide szeretnék egy madarat, akivel foglalkozhatok, ugyanakkor repülhet is, mikor szeretne. Felnőtt vagyok, nem csak fellángolás lenne.

2

Mi van a darányi iskola kéményén fészkelő gólyákkal?

Csak egy üres fészek képét látom. Eddig úgy tudtam áprilisban visszajöttek.

1

Azthiszem lelkiismeret furalásom van. Ha egyből hazaviszem és keresek neki gilisztát v magokat akkor életbe maradhatott volna? Többi lent

Egy madár kiesett a fészkéből (gondolom(farktolla rövid volt nagyon szal fiatal)) és kb 12:40kor láttam hogy ott álldogál a járda szélén és engem néz, és nyitogatja a csőrét. Siettem ezért továbbmentem. 4kor amikor visszamentem hogy segíttsek rajta, de már meghalt szegényke.

15f

4

Attól még kikelnek a csibék a tojásból, hogy az tojásos lett?

Az a hülye kotló összetört egy tojást... és rászáradt néhány tojásra.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!