Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a madarak (7 db)

Miért nem eszik meg a madarak a krumplibogarat?

Legjobb válasz: Mert a madarak sem szeretik, ha valami kemény, és ráadásul végigkaparássza a torkát lefelé menet. Emellett a krumplibogár talán nem véletlenül feltünõen fekete-fehér (vagy fehér-fekete??) csíkos: ez azt szokta jelezni, hogy nem egy ínycsiklandó fajta (jelen esetben azt írtam, hogy torokkaparászó, és az nem ugyanaz!:). Gyerekkoromban termesztettünk krumplit és sokszor szedegettem le a növényekrõl - a bõrön visszamaradó váladék eléggé visszataszító illatú, és felteszem a madarak sem igen kedvelhetik...

Mert a madarak sem szeretik, ha valami kemény, és ráadásul végigkaparássza a torkát lefelé menet. Emellett a krumplibogár talán nem véletlenül feltünõen fekete-fehér (vagy fehér-fekete??) csíkos: ez azt szokta jelezni, hogy nem egy ínycsiklandó fajta (jelen esetben azt írtam, hogy torokkaparászó, és az nem ugyanaz!:) . Gyerekkoromban termesztettünk krumplit és sokszor szedegettem le a növényekrõl - a bõrön visszamaradó váladék eléggé visszataszító illatú, és felteszem a madarak sem igen kedvelhetik...
hghjghfg
Mert rossz ízû. A krumpli rossz ízû és mérgezõ részeit eszi, ettõl õ is pocsék falat és mérgezõ lesz. Egy csomó más rovar is ezt a taktikát választja a túléléshez.
A mostaniak már nem ráznak meg, van rajtuk már gátló:)
Röviden összefoglalva. -NEM vagy azonos potenciális. -A víz messze nem tökéletes vezetõ (ha az lenne, akkor nyilván a testeddel párhuzamosan lenne egy közel nulla ellenállás, ami tényleg megvédene), ezért rajtad keresztül is folyik áram. (A víz vezetõképessége éppen lehetõvé teszi, hogy elég kellemetlen, vagy életveszélyes áramütést szenvedjen az áldozat.) Nagyon veszélyes.
Kicsit késve 1 picit! Felesleges magyaráznom neked akár 65 éves vagy akár nem. Amikor te tanultad a fizikát egykoron a zárt áramkör akkor is ugyan úgy nézett ki mint ma. Keres rá a neten. Nem akartam megbántani érzékeny lelki világod a "blõdség" jelzõvel, de nekem ugyan alap de más e világban élõnek is rémlik hogy miért is nem szárítunk hajat a fürdõ kádban. Szóval ha te ülsz a vízben a kád le van földelve(mert le van) az ugye nulla potenciálon van ahogy te is mert gondolom nem gumi ruhában fürdesz. A hajszárító vezetéke 2 eres az egyik nulla vezetõ(mint te is jelen esetben) a másik fázis vezetõ itt nálunk 230 V-os különbséggel. Beleesik a vízbe, a víz mint vezetõ anyag(te is) miért ne haladna át a te testeden is az áram hisz benne vagy az áramkörben te is! Elárulom neked ha fürcsizel 1 órácskát olyan szinten kiázik a bõröd hogy az ellenállása szinte 0 lesz. Fogok 1 sima 12V-os gk akkumulátort egyik pólus a vízbe másik a kezedbe és már megy is az elektrik boogi. Nem hiszed mi? További szép napot neked meg az "unokádnak" is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. De fõleg az utolsónak. Az õ válaszában találtam meg az igazi választ, hogy nem tökéletes vezetõ a víz, ezért alakul ki feszültség a vízen belül.
A fürdõvíz azonos potenciálon van, amíg be nem esik a hajszárító. De mivel nem tökéletes vezetõ, így magában a vízben is feszültségkülönbség keletkezik. A fürdõvízben lévõ ember jobban vezeti az áramot, mint a fürdõvíz. Így kerülsz az áram útjába. Így folyhat rajtad is keresztül. De akkor, ha a kád mûanyag, te meg fogod épp a zuhanyrózsát ami krómozott rézborítással csatlakozik a földelt vízcsaphoz, na akkor mondhatni csak rajtad folyik át a teljes áram.
"De én a vízben vagyok és a lábam, a kezem, a derekam, minden azonos föld potenciálon van, nem?" Így van az földpotenciálon van (0 V feszültség). Viszont a hajszárító meg 230 V-os feszültségen. A kettõ közötti potenciálkülönbség és a hajszárító belsejébe kerülõ víz vezetõképessége miatt áram fog folyni a hajszárító és a földelés között - így rajtad keresztül is. A madár a villanyvezetéken viszont a vezeték feszültségûjévé válik. Mivel más testrészével nem érint más potenciálú tárgyat, így rajta nem fog áram folyni (ha kitárja a szárnyát, és hozzáér a vizes falombhoz vagy a földön álló Godzilla elkapja, akkor megrázhatja a ménkû).
A kérdező hozzászólása: Egyébként arra tovább sem tudom a választ, hogy akkor ráz meg az áram ha két különbözõ vezetõt fogok meg, amik között feszültség van. De én a vízben vagyok és a lábam, a kezem, a derekam, minden azonos föld potenciálon van, nem? Emiatt nem értem mitõl ráz meg az áram...
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõ, emiatt a mondata miatt érezhetted, hogy arrogánsan válaszoltam: "Elárulod nekem hány éves vagy és honnan jött ez a blõdség?" Egyébként 65 éves vagyok és az unokám kérdezte, mert a barátjával errõl beszélgettek...
kérdezõ, miért vagy ennyire arrogáns egyébként? szegény tök részletesen leírja, nem oktat ki, õ egy villanyszerelõ, mit vársz, hogy fogalmazzon? engedtessék meg nekem? vagy hogy? tök segítõ választ ad, te meg tanult és okos szavakkal ironizálsz itt neki. meg se érdemled, hogy segítsen neked az ember!!!
A kérdező hozzászólása: w3dzz: De a hajszárítót nem én fogom meg, hanem a vízbe esik. Ha a kezembe lenne a "fázis" akkor értem és egyértelmû, hogy miért rázna meg. De ha már ennyire tanult és okos vagy akkor azt mondd meg, hogy a testem melyik két pontja, vagy ponjai között alakul akkor ki potenciál különbség, ha a vízbe belekerül a fázis?
Mivel van azonos potenciálon a tested? A káddal és a vízcsõvel, ezáltal ugye a földeléssel is. Mivel ugye minden nagyobb kiterjedésû fém tárgyat be kell kötni az EPH rendszerbe. A dugalj fázis vezetõje ugye még véletlen sincs egy potenciálon az említettekkel mert 230V a különbség. Akkor szerinted miért NE rázna meg? A vezetéken üllõ madár szerinted hogy alkot zárt áramkört? Elárulod nekem hány éves vagy és honnan jött ez a blõdség? Villszer.
w3dzz egy egy méter hosszú rézvezetéknek sincs 0 ellenállása nemhogy az emberi testnek hülyeséget ne írj kérlek! A kérdezõ válaszára meg a válasz manapság 2 fajta kád létezik mûanyag és fém. ha fém akkor a kád teljes potenciálja nulla ebben az esetben a vízbe ejtett hajszárító a legrövidebb utat keresi a 0 fele de mivel mint írták a víz nem tökéletes szigetelõ nem egy sávban halad el a kádig az áram hanem egy tölcsér formában (ezt nagyon okos emberek kitalálták most nem magyarázom el) ha benne vagy a tölcsér alakzatban átmegy rajtad az áram. ha mûanyag a kád akkor 2 nulla potenciál fordulhat elõ a lefolyó ami fém illetve a csap meg a zuhanyrózsa mint írták feljebb ha fogod a zuhanyrózsát akkor átmegy rajtad az áram ha a hajszárító és a lefolyó közt vagy akkor is átmegy és ha netán ez az áram áthalad a szíveden és 30mA (milliamper) -nál nagyobb akkor halálos. És jöjjön a te eseted tegyük fel egy lábbal állsz a mûanyag kád a lefolyótól esõ legtávolabbi pontján a hajszárítót beleejted a vízbe pont a lefolyó fölé na akkor nagy valószínûséggel túléled mivel nem halad át rajtad az áram. DE VÉLETLEN SE PRÓBÁLD KI!!! az életed nem játék. És mielõtt még vita alakulna ki Villamosbiztonsággal foglalkozom. Amúgy a gondolatmenet nem rossz de még finomítsd ha te fognád meg a villanydrótot akkor téged már lehet megrázna az áram az úgymond lépéstávolság miatt.. (most erre se térek ki ha érdekel google a barátod)

Miért nem rázza meg az áram a madarat a villanyvezetéken?

azonos potenciálon van a kotel es a madar...de hova vezetodik el az áram vagy ott ahol van a madar ott nem megy ´áram keresztul a madáron?

Legjobb válasz: Hol lenne a másik pólus, ha a vezeték az egyik? Pont azért nem rázza meg, mert a vezeték és a madár testének minden pontja azonos potenciálon van, tehát nincs pot. különbség, ami áramot hozna létre, ami megrázná a madarat.

Hol lenne a másik pólus, ha a vezeték az egyik? Pont azért nem rázza meg, mert a vezeték és a madár testének minden pontja azonos potenciálon van, tehát nincs pot. különbség, ami áramot hozna létre, ami megrázná a madarat.
Itt nagyon vicces dolgokat lehet hallani :D De hogy jöhetett ki az az 1%? Ha már 20kV-ról beszélünk, akkor az 50Hz. Az 50Hz-nek a hullámhossza alu vezetékben kb 3000km, tehát 30km-s lépései vannak :D Az eredeti kérdésre visszatérve a 120kV-os hálózat közelében már más a helyzet, ott tényleg csipkedi a madarak seggét a villany, és ehhez elég csak a közelébe menni:D
#8 Ha egy veréb lábtávolsága 3 cm, akkor az 5 gigahertz. Bár a skin-hatás ad egy kis túlélési esélyt, majd szólok nekik, hogy vigyázzanak.
De, megrázhatja. Mikrohullámú vezetéken a hullámhossz lehet olyan kicsi, hogy a félhullám pont akkora, mint a madár két lába közötti távolság. Az bizony agyonvágja, hiába nagy a kezdeti ellenállása. Ugyanis van még egy olyan jellegzetesség is, hogy ha már egyszer elindult az áram, akkor csökken a test ellenállása, az áram "átrágja" magát.
Azért ha valahogy sikerülne egy nagyfeszültségû vezetékre ráállnod, nagy terpeszt azért ne csinálj. Elvileg ugyanis te is az áramkör része vagy, folyik át rajtad áram. Csakhogy ez egy párhuzamos kötés, egyik ág te magad vagy a két érintkezõ lábaddal, a másik ág pedig a két lábad közötti drót. Utóbbin folyik az áram túlnyomó része a rövid drót kicsi ellenállása miatt, amelyhez képest a tested ellenállása (rosszabb vezetõ) sokkal nagyobb. Ha nagy terpeszt csinálsz, a nagyobb drótdarab ellenállása egy vastag vezetéken, már rosszabb arányt ad a testedhez képest. És ha emiatt rád a 20000 voltból, jut 1%, az bizony már "rázós".
A kérdező hozzászólása: koszi szepen.igy mar ertem :)
két okból sem megy át rajtad - az emberi testnek nagyon nagy az ellenállása - nem vezetsz sehova http://kepfeltoltes.hu/131005/rajz2_www.kepfeltoltes.hu_.png nem hurok vagy az áramkörben hanem csak egy szál aminek nincs vége így menni sem tud benned az áram
A kérdező hozzászólása: ilyenkor az áram nem is megy keresztul a rajtam? ha a vezetékben áram folyik akkor (vagy az embernek, madárnak nagyobb az ellenállása mint a vezetéknek ezért folyik tovább az áram a vezetekben és nem megy keresztul az emberen ?)
amíg csak az egyik vezetéket érinted meg és nem érsz hozzá a talajhoz addig no para
A kérdező hozzászólása: Ha én is ráálnék a vezetkre akkor engem sem rázna meg?
A nagyfrekvencia nem tévesztendõ össze a nagyfeszültséggel! #8 valószínûleg érdekes poénnak szánta a kielemezni a mikrohullámú vezeték áramütés lehetõségét, én meg rátettem egy lapáttal. Keressetek rá a lépésfeszültség szóra a guglival!


Miért nem rázza meg az áram a madarakat amikor a távíró vezetéken csücsülnek?

Legjobb válasz: "Bármely madarat vagy más élõ szervezetet akkor érhet áramütés, ha testén halad át az elektromos áram, azaz ha teste hidat képez egy magasabb és egy alacsonyabb elektromos potenciálú hely között. Ez szabadvezetékek oszlopain kétféleképpen alakulhat ki: - Két vezetõ egyidejû érintésével (fázis-fázis rövidzárlat) - Egy vezetõ és egy földelt oszlopelem (pl. kereszttartó kar vagy leesésgátló) egyidejû érintésével (földzárlat)" forrás: http://www.mme.hu/termeszetvedelem/elektromos-halozat-es-mad..

"Bármely madarat vagy más élõ szervezetet akkor érhet áramütés, ha testén halad át az elektromos áram, azaz ha teste hidat képez egy magasabb és egy alacsonyabb elektromos potenciálú hely között. Ez szabadvezetékek oszlopain kétféleképpen alakulhat ki: - Két vezetõ egyidejû érintésével (fázis-fázis rövidzárlat) - Egy vezetõ és egy földelt oszlopelem (pl. kereszttartó kar vagy leesésgátló) egyidejû érintésével (földzárlat)" forrás: http://www.mme.hu/termeszetvedelem/elektromos-halozat-es-mad..
Nem téged szeretnélek megsérteni, de most ezen leakadtam, ennyire lent van az oktatás az iskolákban? Nekünk ezt alsóban elmondták, és tesóméknak is. :O
röviden tömören: nem érik a földet, így az áram nem a testükön keresztül vezeti le a földbe a feszültséget

Egyik ismerősömet nem láttam közel 3 hónapja. Facebookon páran kommenteztek, hogy hiányzik, stb. Mostmeg, hála istennek, meg végre szabad vagy mint a madár. Miért lehet kapni 3 hónap börtönt kb?

Legjobb válasz: Jézusom, miért ez az elsõ gondolatod??? Ezer dolgot jelenthet, amit írtak. Amúgy meg lehet három hónap is bármi miatt, most ezt hadd ne találgassuk itt.

Jézusom, miért ez az elsõ gondolatod??? Ezer dolgot jelenthet, amit írtak. Amúgy meg lehet három hónap is bármi miatt, most ezt hadd ne találgassuk itt.
A kérdező hozzászólása: Vagy elképzelhetõ, hogy elõzetesbe volt és hosszabbították 90 napra, majd valamiért megszûntették azt? Bár nem hinném. Szerintem valamiért ilyen keveset kapott, de fogalmam sincs mit tehetett..
Betegség Rituális meditáció Elõzetes letartóztatás Szabálysértési bírság "leülése" usw... javaslom, hogy kérdezd meg tõle :)
írd ki nekik nagy betûkkel....
Kicsit bõvebben .....(milyen eleség volt , milyen madaraknak szántad, milyen volt az etetõ, hová helyezted..stb ??? ezen információk hiányában kétlem , hogy bárki tudna neked segíteni)
Igen, így elég nehéz válaszolni. Ha nagy a mozgás a környékén, vagy nincs elég védett helyen, vagy nincs elég magasan, esetleg a környezõ fákról nem látják, hogy ott eleség van, akkor nem fognak odamenni, de konkrét infók hiányában ez csak sötétben tapogatózás..
Mert kisebbek... és a legtöbb embernek kutyája vagy macskája van.
A kérdező hozzászólása: A lakótelepünkön (Budapest) elég sokaknak van hala, hörcsöge, madara, szóval igény lenne rá, hogy ne kelljen messze menni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként kisebbek közé értem most a CBA-t, a Coop-ot, a Spar-t is, ezek vannak a környékünkön és csak kutya- meg macskakaját tartanak. Errefelé a TESCO az egyetlen, ahol kisállat-kereskedésen kívül más állatoknak is kapható eledel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!