Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a madarak (6 db)

Miért nem eszik meg a madarak a krumplibogarat?

Legjobb válasz: Mert a madarak sem szeretik, ha valami kemény, és ráadásul végigkaparássza a torkát lefelé menet. Emellett a krumplibogár talán nem véletlenül feltünõen fekete-fehér (vagy fehér-fekete??) csíkos: ez azt szokta jelezni, hogy nem egy ínycsiklandó fajta (jelen esetben azt írtam, hogy torokkaparászó, és az nem ugyanaz!:). Gyerekkoromban termesztettünk krumplit és sokszor szedegettem le a növényekrõl - a bõrön visszamaradó váladék eléggé visszataszító illatú, és felteszem a madarak sem igen kedvelhetik...

Mert a madarak sem szeretik, ha valami kemény, és ráadásul végigkaparássza a torkát lefelé menet. Emellett a krumplibogár talán nem véletlenül feltünõen fekete-fehér (vagy fehér-fekete??) csíkos: ez azt szokta jelezni, hogy nem egy ínycsiklandó fajta (jelen esetben azt írtam, hogy torokkaparászó, és az nem ugyanaz!:) . Gyerekkoromban termesztettünk krumplit és sokszor szedegettem le a növényekrõl - a bõrön visszamaradó váladék eléggé visszataszító illatú, és felteszem a madarak sem igen kedvelhetik...
hghjghfg
Mert rossz ízû. A krumpli rossz ízû és mérgezõ részeit eszi, ettõl õ is pocsék falat és mérgezõ lesz. Egy csomó más rovar is ezt a taktikát választja a túléléshez.

Miért nem rázza meg az áram a madarat a villanyvezetéken?

azonos potenciálon van a kotel es a madar...de hova vezetodik el az áram vagy ott ahol van a madar ott nem megy ´áram keresztul a madáron?

Legjobb válasz: Hol lenne a másik pólus, ha a vezeték az egyik? Pont azért nem rázza meg, mert a vezeték és a madár testének minden pontja azonos potenciálon van, tehát nincs pot. különbség, ami áramot hozna létre, ami megrázná a madarat.

Hol lenne a másik pólus, ha a vezeték az egyik? Pont azért nem rázza meg, mert a vezeték és a madár testének minden pontja azonos potenciálon van, tehát nincs pot. különbség, ami áramot hozna létre, ami megrázná a madarat.
Itt nagyon vicces dolgokat lehet hallani :D De hogy jöhetett ki az az 1%? Ha már 20kV-ról beszélünk, akkor az 50Hz. Az 50Hz-nek a hullámhossza alu vezetékben kb 3000km, tehát 30km-s lépései vannak :D Az eredeti kérdésre visszatérve a 120kV-os hálózat közelében már más a helyzet, ott tényleg csipkedi a madarak seggét a villany, és ehhez elég csak a közelébe menni:D
#8 Ha egy veréb lábtávolsága 3 cm, akkor az 5 gigahertz. Bár a skin-hatás ad egy kis túlélési esélyt, majd szólok nekik, hogy vigyázzanak.
De, megrázhatja. Mikrohullámú vezetéken a hullámhossz lehet olyan kicsi, hogy a félhullám pont akkora, mint a madár két lába közötti távolság. Az bizony agyonvágja, hiába nagy a kezdeti ellenállása. Ugyanis van még egy olyan jellegzetesség is, hogy ha már egyszer elindult az áram, akkor csökken a test ellenállása, az áram "átrágja" magát.
Azért ha valahogy sikerülne egy nagyfeszültségû vezetékre ráállnod, nagy terpeszt azért ne csinálj. Elvileg ugyanis te is az áramkör része vagy, folyik át rajtad áram. Csakhogy ez egy párhuzamos kötés, egyik ág te magad vagy a két érintkezõ lábaddal, a másik ág pedig a két lábad közötti drót. Utóbbin folyik az áram túlnyomó része a rövid drót kicsi ellenállása miatt, amelyhez képest a tested ellenállása (rosszabb vezetõ) sokkal nagyobb. Ha nagy terpeszt csinálsz, a nagyobb drótdarab ellenállása egy vastag vezetéken, már rosszabb arányt ad a testedhez képest. És ha emiatt rád a 20000 voltból, jut 1%, az bizony már "rázós".
A kérdező hozzászólása: koszi szepen.igy mar ertem :)
két okból sem megy át rajtad - az emberi testnek nagyon nagy az ellenállása - nem vezetsz sehova http://kepfeltoltes.hu/131005/rajz2_www.kepfeltoltes.hu_.png nem hurok vagy az áramkörben hanem csak egy szál aminek nincs vége így menni sem tud benned az áram
A kérdező hozzászólása: ilyenkor az áram nem is megy keresztul a rajtam? ha a vezetékben áram folyik akkor (vagy az embernek, madárnak nagyobb az ellenállása mint a vezetéknek ezért folyik tovább az áram a vezetekben és nem megy keresztul az emberen ?)
amíg csak az egyik vezetéket érinted meg és nem érsz hozzá a talajhoz addig no para
A kérdező hozzászólása: Ha én is ráálnék a vezetkre akkor engem sem rázna meg?
A nagyfrekvencia nem tévesztendõ össze a nagyfeszültséggel! #8 valószínûleg érdekes poénnak szánta a kielemezni a mikrohullámú vezeték áramütés lehetõségét, én meg rátettem egy lapáttal. Keressetek rá a lépésfeszültség szóra a guglival!

Miért nem rázza meg az áram a madarakat amikor a távíró vezetéken csücsülnek?

Legjobb válasz: "Bármely madarat vagy más élõ szervezetet akkor érhet áramütés, ha testén halad át az elektromos áram, azaz ha teste hidat képez egy magasabb és egy alacsonyabb elektromos potenciálú hely között. Ez szabadvezetékek oszlopain kétféleképpen alakulhat ki: - Két vezetõ egyidejû érintésével (fázis-fázis rövidzárlat) - Egy vezetõ és egy földelt oszlopelem (pl. kereszttartó kar vagy leesésgátló) egyidejû érintésével (földzárlat)" forrás: http://www.mme.hu/termeszetvedelem/elektromos-halozat-es-mad..

"Bármely madarat vagy más élõ szervezetet akkor érhet áramütés, ha testén halad át az elektromos áram, azaz ha teste hidat képez egy magasabb és egy alacsonyabb elektromos potenciálú hely között. Ez szabadvezetékek oszlopain kétféleképpen alakulhat ki: - Két vezetõ egyidejû érintésével (fázis-fázis rövidzárlat) - Egy vezetõ és egy földelt oszlopelem (pl. kereszttartó kar vagy leesésgátló) egyidejû érintésével (földzárlat)" forrás: http://www.mme.hu/termeszetvedelem/elektromos-halozat-es-mad..
Nem téged szeretnélek megsérteni, de most ezen leakadtam, ennyire lent van az oktatás az iskolákban? Nekünk ezt alsóban elmondták, és tesóméknak is. :O
röviden tömören: nem érik a földet, így az áram nem a testükön keresztül vezeti le a földbe a feszültséget


Egyik ismerősömet nem láttam közel 3 hónapja. Facebookon páran kommenteztek, hogy hiányzik, stb. Mostmeg, hála istennek, meg végre szabad vagy mint a madár. Miért lehet kapni 3 hónap börtönt kb?

Legjobb válasz: Jézusom, miért ez az elsõ gondolatod??? Ezer dolgot jelenthet, amit írtak. Amúgy meg lehet három hónap is bármi miatt, most ezt hadd ne találgassuk itt.

Jézusom, miért ez az elsõ gondolatod??? Ezer dolgot jelenthet, amit írtak. Amúgy meg lehet három hónap is bármi miatt, most ezt hadd ne találgassuk itt.
A kérdező hozzászólása: Vagy elképzelhetõ, hogy elõzetesbe volt és hosszabbították 90 napra, majd valamiért megszûntették azt? Bár nem hinném. Szerintem valamiért ilyen keveset kapott, de fogalmam sincs mit tehetett..
Betegség Rituális meditáció Elõzetes letartóztatás Szabálysértési bírság "leülése" usw... javaslom, hogy kérdezd meg tõle :)
írd ki nekik nagy betûkkel....
Kicsit bõvebben .....(milyen eleség volt , milyen madaraknak szántad, milyen volt az etetõ, hová helyezted..stb ??? ezen információk hiányában kétlem , hogy bárki tudna neked segíteni)
Igen, így elég nehéz válaszolni. Ha nagy a mozgás a környékén, vagy nincs elég védett helyen, vagy nincs elég magasan, esetleg a környezõ fákról nem látják, hogy ott eleség van, akkor nem fognak odamenni, de konkrét infók hiányában ez csak sötétben tapogatózás..
Mert kisebbek... és a legtöbb embernek kutyája vagy macskája van.
A kérdező hozzászólása: A lakótelepünkön (Budapest) elég sokaknak van hala, hörcsöge, madara, szóval igény lenne rá, hogy ne kelljen messze menni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként kisebbek közé értem most a CBA-t, a Coop-ot, a Spar-t is, ezek vannak a környékünkön és csak kutya- meg macskakaját tartanak. Errefelé a TESCO az egyetlen, ahol kisállat-kereskedésen kívül más állatoknak is kapható eledel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!