Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a macskám (22 db)

HELP! Miért halt meg a macskám? Reggel semmi baja nem volt! :' (

Volt 3 kismacskám, teljesen egészségesek. Májusban születtek. Ma nem volt semmi baja , evett is reggel, ugrált játszott. Pár órája nem jött el?, kimentem a kertbe és hívtam, ott látom hogy meg van halva. A szeme is nyitva volt, a farka meg fel volt borzolva. Ááááá ? volt a kedvencem. Miért halhatott meg??? :'( , :'(

Legjobb válasz: Biztos valami kutya rágta meg szegényt. Az én cicám 13 év után halt meg. 3 hónapig nem tértem magamhoz. Tudom, hogy nem könnyû. Sajnálom.

Biztos valami kutya rágta meg szegényt. Az én cicám 13 év után halt meg. 3 hónapig nem tértem magamhoz. Tudom, hogy nem könnyû. Sajnálom.
A kérdező hozzászólása: Szép hamu szürke színû fiú volt. Nagyon kedves, játékos, barátságos cica volt :'(
A kérdező hozzászólása: Igen, normálisnak tünt minden. De legalább ha tudnám hogy miért pusztult el. :(. Annyira hiányzik, nagyon szerettük, szinte családtag volt :(
A csontozata, gerince normálisnak tûnik? Ha nem, szerintem kutya rángatta meg, nem kell ahhoz külsõ sérülés is, hogy meghaljon. Ahj, szegény :(
hirtelen szívleállástól nem akad ki a szeme. A kutya ugyan nem megy a kertbe, de a macska kijárhat az utcára... És az hogy kívülrõl nincs rajta sérülés, attól még eltörhetett bordája, és lehetett belsõ vérzése. A borzolt farok mindenképp arra utal, hogy valamitõl megijedt, az, meg, h szépen feküdt, kizárnám a mérgezést, attól kimerevednek a végtagjai. A kutyára azért is voksolok, mert a macska nagyon sokáig tud futni halálos sebesüléssel is.
Hirtelen szívleállás.Megtörténhet cicával is
A kérdező hozzászólása: köszi. Nem, a szomszédunk is állatbarát, vannak neki is macskái.
Valami megtámadta. Lehetett darázs is, vagy egyéb jószág. Az is lehet, hogy felrúgta a szomszéd... A boncolást nem ajánlom, baromi drága, és nem sok értelme van. Igazán sajnálom a cicusodat.
Az is lehet hogy mérget evett... az én vemhes cicám is mérgezett egeret evett pont aznap, mikor megszülettek volna a kölyök így a kiscicák is meghaltak :'( õszinte részvétem :(
nem értek hozzá, de csak lehet valami kivizsgáltatás vagy ilyesmi. részvétem :(
A kérdező hozzászólása: Nem volt rajta semmi seb. Én is mérgezésre gondolok. :(
A kérdező hozzászólása: Az is lehetséges hogy lenyelt egy darazsat? Mert a többi avval játszott reggel , de elvettem tülök. ááhh nem hiszem el hogy meghalt :'(
Volt rajta seb? Ha igen, akkor valami állat kaphatta el (kutya pl) Ha semmi külsõ sérülés nem látszott rajta, akkor szerintem mérgezés. Vagy szándékosan mérgezték meg, vagy õ volt buta és megevett valami kihelyezett patkánymérget vagy akármit
A kérdező hozzászólása: Kizárt hogy a kertbe kutya ment volna. Nem tud sehol se bemenni. Nem volt rajta semmi sérülés, olyan szépen feküdt, azt hittem elõször hogy alszik :(. Még nem is mennek ki az utcára, csak a kertig merészkednek ki.
Elkapta egy kutya. majdnem biztos. sajnálom...
A kérdező hozzászólása: Pedig annyira , de annyira szerettem!! :'(
A kérdező hozzászólása: A többi kettõnek semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Az anyja tudja hogy hiányzik egy kis cicája?Pedig õ nem látta meg halva. Ma egész nap olyan szomorú.
basszus cseréld már ki azt a k*rva almot -.-

Miért van az, hogy nem nyávog a macskám? Kb egy hónapja fogadtuk be, akkor még volt hangja. De ma már csak tátog, meg egy ici pici hangot kiprésel magából néha. Miért csinálja ezt?

Legjobb válasz: Nem minden macska nyávog. De lehet, hogy ennek a torka fáj. Esetleg lenyelt valamit. A kutyánk egy fõtt tojást nyelt le amelyikbe valamelyik kedves szomszéd tût tett, és az beállt a torkába.

Nem minden macska nyávog. De lehet, hogy ennek a torka fáj. Esetleg lenyelt valamit. A kutyánk egy fõtt tojást nyelt le amelyikbe valamelyik kedves szomszéd tût tett, és az beállt a torkába.
Nekem is volt ilyen idõszakuk, amikor csak tátogtak... semmi bajuk nem volt, legalábbis nem vettük észre. Majd nyávog késõbb. Szerintem nincs gond, de esetleg amikor már nagyon éhes rakd magasra a feje fölé az ételt hogy ugráljon érte és akkor majd fog nyávogni... vagy vidd el állatorvoshoz ha nagyon aggódsz. De szerintem nincs vele gond :)
Nekem is volt egy ilyen macskám. Hol nyávogott, hol nem. Egyszer hónapokig meg se nyekkent, aztán úgy rázendített, hogy csak néztünk. Nagyon aranyos, vékony hangja volt.:(
Velemenyem szerint vidd dokihoz, nezze meg, nehogy torokgyulladasa legyen, vagy barmi komolyabb baja.
Én is így vagyok a cicámmal, kis korában nyávogott, most meg egy izmos kandúr, és semmi hangja. Nem hiszem, hogy baja van a cicádnak, ha szükséges akkor fog nyávogni. Az én cicámat amikor valaki belerugott egy nagyot, akkor úgy nyávogott mint még soHA.
Mennyi idös a cicad?Lehetseges, hogy tüzel?Az enyem is igen furika hangokat adott ki.El kezdett hemperegni a földön majd rajöttem, hogy tüzel.Ha fiu macskad van akkor lehet a környeken van tüzelö lany cicus
A kérdező hozzászólása: Lány cica, de sajna nem tom, mennyi idõs, mert csak úgy befogadtuk...:S
Szerintem nyugi, ez adottság kérdése :) Az egyik macskánknak sose volt tul sok hangja, mindig csak tátog(de az is lehet, hogy olyan magas frekvencia, hogy mi nem halljuk) és néha egy két nyekkenés sikerül neki. A kölyke ugyanez. Na jó, annak azért van hangja, de õ is csak ugy nyekereg. Bezzeg a harmadik maskánknak be nem áll a szája, meg lehet süketülni tõle... pár naponta bereked, és akkor valami iszonyû vicces hangja van xD Szóval ne aggódj :)

Miért nem sértődött meg a macskám?

Van egy felnőtt nőstény macskám, és ma jött új kölyök kutya. Nem bántotta, de tartózkodott tőle + fújt rá. És engem is egész nap került, főleg mert javrészt akölyökkel kellett foglalkozzak, amikor őt akartam megsimogatni annak se örült. Meg nem is jött volna aludni mellém, ha nem hozom be... (mert minden nap velem alszik) De behoztam és ugyanúgy beszélget velem, ugyanúgy szemkontaktust alakít velem sőt, most mégjobban igényli a közelségem, mert amikor kimentem egy percre rohant utánam pedig ez nem volt szokása.

Legjobb válasz: Meg látszik,h hogy fél a kutyától, és mellettem érzi magát biztonságban! mert a szobámban volt napközben a kutya, õ meg persze érzi a szagot és húzza be a farkát. És igazából nem beraktam, hanem "beirényítottam", hogy jöjjön be velem együtt közben bátorítottam, és olyan volt, mintha azt gondolná: "Na jó, ha te mondod, akkor bízom benned és bemegyek" Nagyon erõs a szemkontaktusunk a macskámmal.

A kérdező hozzászólása: Meg látszik, h hogy fél a kutyától, és mellettem érzi magát biztonságban! mert a szobámban volt napközben a kutya, õ meg persze érzi a szagot és húzza be a farkát. És igazából nem beraktam, hanem "beirényítottam", hogy jöjjön be velem együtt közben bátorítottam, és olyan volt, mintha azt gondolná: "Na jó, ha te mondod, akkor bízom benned és bemegyek" Nagyon erõs a szemkontaktusunk a macskámmal.
"Bízik benned", kötõdik hozzád de féltékeny most a kutyára. Legyél mellette többet, ne hanyagold el. Amikor nekem is megszületett a lányom többet foglalkoztam a kutyával ne legyen féltékeny hisz a kutya volt meg elõbb.
A kérdező hozzászólása: Nem tûnik féltékenynek, inkább csak fél a kutyától még és ideges.
Meg kell szoknia hagyj neki idõt. Simogasd sokat a cicát, hogy érezze, hogy szereted és nálad biztonságban van. Guggolj le vagy ülj egy alacsonyabb székre, vedd az öledbe a cicát és hívd oda a kutyust. Simogasd õket, beszélj hozzájuk csak a kutyus ne ugorjon fel és tarts egy kis távolságok köztük csak a macska kezdeményezzen ha akar. A legrosszabb esetben meg max. elkerülik egymást de bántani nem fogják egymást. Elõfordul, hogy a cica tartózkodó lesz mindig de ha a kutyus hosszú ideig nálatok lesz megszokja csak nem fog vele haverkodni. Sajnos az én cicám is ilyen. Senkit nem fogad el maga körül, alapból nem barátkozik senki más állattal. Tavaly õsszel befogadtam egy kóborkát most is itt van. Vidám, aranyos kis fiatal cica az enyém meg kb. 10 éves öreglány. Utálja a kicsit ezerrel de simán elvannak egymás mellett. A kicsi néha hancúrozik, megkergeti az öreg fúj rá de nem bántják egymást. Néha megférnek egy ágyon persze kellõ távolságtartással:)

Autós, és biciklis. Kutya, meg a macska esete. Miért nem jönnek ki egymással?

Legjobb válasz: Vagy legalább szépen megférni egymás mellett.

Vagy legalább szépen megférni egymás mellett.
Azért nem jönnek ki, mert egy pályára vannak beszorítva, holott külön út kellene. Valóban idegesítõ, h az ember nem tud haladni, mert a biciklis ott van elõtted, az elõzés meg nem fér bele. De most szerencsétlen hol menjen? Ami viszont szimpla tapasztalatom, h a biciklisek qurvára szarnak mindenre, holott õk azok, akik repülnek, ha baj van.
A legnagyobb baj az, hogy az autósok többsége is azonnal elfelejt minden közlekedési szabályt, ahogy átül biciklire.
Egyáltalán nem egyenlõ jogilag a kerékpár és a szgk...
Azért, mert a hülye biciklisek csak addig mennek az autókkal, amíg pirosra nem vált a lámpa. A biciklisek meg simán át tekernek. Egyszer majdnem elcsaptam egy ilyet. Pirosnál CD-t kerestem és nem figyeltem a lámpát h zöldre váltott. Ez volt egy piroson át tekerõ bringás szerencséje. Abba már nem is gondolok, ha akkor vált elõttem zöldre a lámpa, mikor megyek 50-nel az úton és így nem kell megállnom.... Meg azt imádom, hogy olyan helyen is az úttesten tekernek, ahol van bicikli út. Este meg sötét öltözetben, mindenféle világítás nélkül. Egyszer majdnem elütöttem egy ilyet, mert elõztem egy 30-cal tötymörgõ autót, hülye biciklis meg jött világítás nélkül, feketében. Szintén marhajó, mikor beállnak az autók elé a lámpánál.... Hát az már tényleg idegbeteg leszek kategória. A kreszt meg abszolút nem ismerik, nyáron vészfékeztem, hogy ne csapjak el egyszerre két biciklist is, mert egyik se adta meg az elsõbbséget, pedig ott volt rendben a tábla, nem takarta semmi. De ugyanez jobbkéz szabálynál, zebrán, bár itt hülyeségnek tartom, hogy le kell szállni, tekerjen át nyugodtan, de ne nagy sebességgel, piroson, világítás nélkül... Meg akkor a 4-6 villamos vonalán körúton alapból szûk az a két sáv, de elõfordul, hogy egymás mellett tekernek. Ilyet láttam már gyorsforgalnmi úton is, ahol 70-es tábla volt. Ment vagy 6 biciklis, mind egymás mellett tekertek. Hiába dudáltak az autók, semmi. Az már semmi mikor összevissza csalinkáznak 2x2, 2x3 sávos utakon. Záróvonal, kötelezõ haladási irány, villamos sín, buszsáv..... Hídra feltekernek világítás nélkül, mikor alatta, meg az úttest mellett is eltudnának menni... Na mindegy. Lényeg, hogy õk szidják az autósokat.
Nagyon sok autós lenézi a bicikliseket. "alacsonyabb rendûnek" tartják õket az úton. (Kevés oldaltáv elõzéskor. Ráparkolnak a kerékpárútra.) A biciklisek nagy része meg szereti folyamatosan a KRESZ szabályokat sértegetni. (Nem szállnak le a zebrán hanem csak kivágnak a jobbra kanyarodú autó elé. Beáll a biciklis autó mellé amikor egyenesen szeretne menni, az autó meg jobbra szeretne menni) most így hirtelen ennyi jutott eszembe
A kérdező hozzászólása: Azért is fontos lenne, mert ez egy nagyon erõsödõ európai trend.Tömegek ülnek a kerékpáron, valószinüleg- tetszik vagy nem a fiatalabb nemzedékünknek-egy többen lesznek az utakon kerékpárral. Egygyre több autós is felismeri, mert majd minden 5-6. autón ott a kerékpártartó, tehát családi szinten valamilyen formába kapcsolatba vannak a kerékpározással. Nem mondom hogy mindenki a munkába is azzal jár, de sorok voltak már nyáron a bicikliutakon. Ezzel motorizációval-elavult belsõ égésü autóparkkal már sokáig nem lehet elhúzni a változtatást, egye többen fognak biciklizni. Olaszországba tavaly annyi biciklit adtak el, mint a világháború óta soha. Szóval ki kell egymással békésebben jönni. Nem biztos, hogy aki biciklin ül, azt le kell nézni az autósnak, ez egy pökhendi hozzáállás lett napjainkra.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint mindíg keresztbe tesznek egymásnak, és ez az ok. Pedig a két jármûnek ki kellene egészítenie egymást Nem?
A kérdező hozzászólása: A hozzászólónak sok igaza van.Nyáron napi szinten bicajozok, és napi szinten vezetek is.Az elmúlt 1-2 évben sokkal több jó tapasztalatom van, mint korábban. Az autósok is változnak, és megtanulták, hogy tetszik, vagy nem a bicajosnak sok helyzetben bizony elõnye van. A kényszer rávitte õket a szemlélet váltásra, szinte szenvednek néha hogy meg kell állniuk ha a helyzet úgy kívánja. Mivel nagyon sok lesz már a biciklis, nekik is sokkal jobban kell erre figyelni a jövõben.
T5- : nem azt írtam, hogy egyenlõ, hanem hogy a közlekedésben egyenrangú felek. Lényeges különbség! Egyenlõségrõl nincs szó: a jelenlegi elavult nézetek szerint az egész közlekedési rendszer autócentrikus, a kerékpár másodlagos; a jövõben pedig nagy valószínûséggel a fenntartható közlekedési módokat fogják támogatni és korlátozni fogják azokat, amelyek nem.
-Két féle biciklis van: A kaszkadõr és a kamikáze. :D
Lóerõ: a hülyeség jármûfüggetlen. A tulok akkor is az marad, ha autóval, kerékpárral, helikopterrel vagy akár tengeralattjáróval közlekedik. Nem a jármû a hülye, hanem mindig a vezetõje...
mert keresztezik egymás útját.

Miért nem ette meg a macskám a reggelit?

Tegnap megkapta a macskám egy 195 g-os Gourmet kajának a felét vacsorára. Jóíz?nek megette. Reggel odaadtam neki a másik felét, amit éjszaka bealufóliázva a hideg spájzban tartottam. Éppen csak beleevett, azt is kihányta, az étel nagyobb részéhez hozzá se nyúlt.

Legjobb válasz: Lehet hogy beteg,vagy csak nem éhes!!

Lehet hogy beteg, vagy csak nem éhes!!
Lehet hogy sokat evett este és elrontotta a hasát. Engedni kellene, hogy egyen neki tetszõ füvet, õ tudja mi kell neki ilyenkor, és meggyógyítja magát. És ne adj neki sokat enni ilyenkor. Ha túl mohó megint bekajál és az lesz mint reggel.

Miért nem issza meg a macska a vizet?

Egésznap nem adtam neki semmit.Most vittem ki neki vizet,beleszagolt de nem ivott.Hoztam ki neki ásványvizet azt se itta meg.Raktam bele száraz macskakaját és ugyse.Lábával probálta kiszedni a kaját. Tejet issza de azt olvastam,hogy hasmenése lesz tőle.

Legjobb válasz: A macskáknak nincs szükségük olyan sok folyadékra, mert a legtöbbet a táplálékukból nyerik. Ha szomjas lesz, inni fog. Nálunk is mindig kint van a víz neki, de nagyon ritkán iszik belõle. Am a tejre érzékenyek lehetnek, de ha nem sûrûn adod és nem látod, hogy menne a hasa tõle akkor kaphat, de ne adj neki csak azért, hogy igyon valamit. A túl sok folyadék tönkre is teheti a veséjüket idõsebb korukra.

A macskáknak nincs szükségük olyan sok folyadékra, mert a legtöbbet a táplálékukból nyerik. Ha szomjas lesz, inni fog. Nálunk is mindig kint van a víz neki, de nagyon ritkán iszik belõle. Am a tejre érzékenyek lehetnek, de ha nem sûrûn adod és nem látod, hogy menne a hasa tõle akkor kaphat, de ne adj neki csak azért, hogy igyon valamit. A túl sok folyadék tönkre is teheti a veséjüket idõsebb korukra.
Lehet hogy egyszerûen nem volt szomjas enyém is ritkán issza nyugi ha szomjas megissza
laktóz mentes tejet kell adni neki.
Minimális vízzel elvannak a macskák. Nem lihegnek vagy csak extra esetben ezért nem is nagyon párologtatják.
Egyes macskák elég hisztisek tudnak lenni a víz elhelyezésével és a tárolóedénnyel kapcsolatban. Az én macskám például elõbb halna szomjan, minthogy az itatóedényét használja. De minden más koszos kis vízbe képes belenyalni, még a virágalátétbe is. Végül a befõttesüveg vált be, a 3 literes szélesszájú fajtába pont kényelmesen belefér a feje. Szerintem próbálj meg te is más vízzel teli edényeket és ne a kaja mellé rakd le.
Enyém a csapból iszik csak, dilisek ezek :D

Gyõzzetek meg róla, hogy a lakásban miért nem való macska!?

Egy 13 éves életunt hölgyemény vagyok. Nagyon szeretnék egy kiscicát akire én vállalhatom a felelõséget, a saját szememmel láthatom hogy nõ fel, de a szüleim nem nagyon vannak a pártján, hogy nekem legyen egy. Akinek lakásba van macskája, megosztaná velem pozitív- negatív tapasztalatát? Szívbõl köszönöm, és szép napot!

Legjobb válasz: Vállaltál-e már ilyen jellegû felelõsséget? Elég sokáig él egy macska. Hová teszed, ha nyaralni mentek? Elég költséges-étel, alom, oltások... Ja és a szõr. A miénknek nagyon hullott.

Vállaltál-e már ilyen jellegû felelõsséget? Elég sokáig él egy macska. Hová teszed, ha nyaralni mentek? Elég költséges-étel, alom, oltások... Ja és a szõr. A miénknek nagyon hullott.
Ugyan már!!Ha kikeféled a szõét és veszel neki kaparót akkor enm fog semmi rosszat csinálni.És bent jobb is macskát tartani.Saját tabasztalat.10 gyerekori macskámból 3 érte meg a 6 éves kort.Ami most van benti cicám már 14, 5 éves.
Ja és szétkapart egy csomó bútort.
Szõrhullás ellen nem. Mi megpróbáltuk hogy akkor sûrûbben legyen fürdetve, de attól rosszabb lett. Az alomtál büdös volt, még akkoris ha cseréltük rendszeresen és tisztítottuk. Plusz a kert nagyon hiányzott neki, mindig sóvárogva nézett ki az ablakon.
Nekem is pontosan ez van hogy szeretnék egy cicát csak a szüleim nem engedik mert hullik a szõre meg mindent szét szed stb....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szõrhullás ellen kefélni kell a macska bundáját rendszeresen, így a fésûben lesznek a szõrszálak amiket elhullatna egyébként. Nekem hosszúszõrû macskáim vannak bent, de nincs szõr sehol, csak a macskán. :) Bútort a neveletlen macskák szedik szét. Mert amelyikkel van foglalkozva az tudja mit szabad, és kaparófát használ, esetleg kaparó szõnyeget, nem bútorokat tép. Tizensokéve vannak macskáim, egyikkel sem volt sose gond. Az alomtál egy macska esetében könnyen tisztítható, szilikonos alom a legjobb szerintem, nem szokott büdös lenni. Persze sokba kerül egy macska tartása, ivartalanítani, oltások, egyéb orvosi költségek, alom, és a normális macskakaja sem olcsó. 13 évesen ezt te biztosan nem tudnád fizetni, a szüleidtõl meg nem várhatod el, ha nem is akarnak macskát.
Simán tartható lakásban a cicus és nagyon sok pozitív hatása van. Szeretet ad, társaságot és szórakoztat. Anyagilag viszont meggondolandó, betegség bármikor jöhet, sajnos nekünk két cicánkat is el kellett altatni, de mire idáig jutottunk, a kezelések összege volt, hogy meghaladta a százezret..!(ez persze a kinti cicákra is érvényes.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :-) !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: Kétszeresen is meggyõztél, jólvan, elfelejthetem a macskákat...
A kérdező hozzászólása: Meggyõztél:((
A kérdező hozzászólása: A szõrhullás ellen lehet valamit tenni?
A kérdező hozzászólása: Lesz cicám! :)

Nem dorombolnak a cicáim nekem ha pl. megsimogatom őket, de a szomszéd macska ö meg dorombol. Miért van ez így?

Legjobb válasz: Lehet, hogy dorombol csak olyan halkan, hogy nem hallod. Nekem 3 macskám van és az egyik olyan halkan dorombol, hogy akkor se hallom sokszor ha oda hajolok hozzá. Ilyenkor mindig oda teszem az ujjam a torkához és akkor érzem, hogy dorombol ^^. A másik kettõ meg olyan hangosan dorombol, hogy ha csend van át hallatszik a másik szobába :)

Lehet, hogy dorombol csak olyan halkan, hogy nem hallod. Nekem 3 macskám van és az egyik olyan halkan dorombol, hogy akkor se hallom sokszor ha oda hajolok hozzá. Ilyenkor mindig oda teszem az ujjam a torkához és akkor érzem, hogy dorombol ^^. A másik kettõ meg olyan hangosan dorombol, hogy ha csend van át hallatszik a másik szobába :)
A szomszéd macska jobban szeret dorombolni?!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!