Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a gyerekeket meditálni (1 db)

Miért nem tanítják meg a gyerekeket meditálni?

Bizonyára egész életükben hasznát vennék.

Legjobb válasz: hm vicces..amióta öntudatom van azóta foglalkozom az ilyen témákkal.amelyik gyerek igényli az efféle plusz dolgokat/érdeklõdik az ilyen elvontabb témák iránt az ígyisúgyis jelezni tudja a szülõjének aki segíthet ebben.Én pl nem is tudom..már 7 évesen a lélek fogalmával ,túlvilággal foglalkoztam ,1 éve meditálok 13 vagyok.egy teljesen realista beállítottságú gyereket nem lehet meditációra tanítani ,ez egyénfüggõ dolog.Biztosan szükségük lenne rá ,csak bennük is kialakult egy kép arról h miben hisznek és miben nem.

hm vicces..amióta öntudatom van azóta foglalkozom az ilyen témákkal.amelyik gyerek igényli az efféle plusz dolgokat/érdeklõdik az ilyen elvontabb témák iránt az ígyisúgyis jelezni tudja a szülõjének aki segíthet ebben.Én pl nem is tudom..már 7 évesen a lélek fogalmával , túlvilággal foglalkoztam , 1 éve meditálok 13 vagyok.egy teljesen realista beállítottságú gyereket nem lehet meditációra tanítani , ez egyénfüggõ dolog.Biztosan szükségük lenne rá , csak bennük is kialakult egy kép arról h miben hisznek és miben nem.
Bizonyára.
Kedves Tercsi: azért nem tanítják a gyerekeket meditálni, mert nem tudnának nyugodtan ülni 20 percet. Meg egyáltalán minek?
A kérdező hozzászólása: Különféle véleményeket írtatok.Igen én medtálok régóta. Csupán kíváncsi voltam az ezzel kapcsolatos véleményekre. Üdv Nektek: Tercsi
Mert meg mindig nem elfogadott teny a meditacio, gondolj bele hàny szuklatokoru szulo kelne ki magabol ha mar az ovodaban bevezetnek a meditalast.Nem rossz otlet pedig, az ember gyermekkent a legfogekonyabb, a meditacio pedig pozitivan befolyasolna a gyermekek mentalis egeszseget es fejlodeset.Ha van gyermeked tanitsd meg rà Te! Udv:Timi
Nem todum, pedig vélszerû lene, hiszen én elvégeztem 13 évesen egy agykontroll tanfolyamot ahol nem igazán meditálni tanítanak meg hanem egy másik "szintre" mész le és nagyon nyugtató tud lenni!most 14 vagyok, és sokszor használom!
aki feltette a kérdést, meditálsz? ha igen tudnád a választ is...
Mivel a meditálás a keleti filozófiákhoz köthetõ, világnézetileg semleges iskolákban nem lehet tanítani. Én sem örülnék neki, ha gyerekemet kötelezõen meditáltatnák, pedig nem tartom magam szûklátókörûnek. Akinek erre van igénye, biztos talál rá alkalmat iskolán kívül, vagy meg tudja rá tanítani otthon.
A gyerekeknek életkori sajátosságuk, hogy nagyon sokat mozognak, képtelenek pár percnél többet csendben, a fenekükön ülve eltölteni. Éppen ezért nem hiszem, hogy képesek lennének megtanulni meditálni, számukra ennek nincs semmi értelme, nekik ez csak unalmas tevékenység lenne.
Másfél év kellett a reakcióra?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Klausztrofobia. Mit tegyek?

Nem todom mar kibirni.Az en esetemben mar az is bezaras,ha egy elsotetitett,becsukott ajto-ablak szobaban kell aludnom...en egyre kevesebbet tudok eyyhelybe nyugton sludni,napi szinten kb 5orat..es mivel napkozben ezmiatt faraft vagyok,nem tudok rendesen tanulni se....es felek hogy nagyon le fogok romlani...mivel gimibe jarok,igy napi szinten 2-3 orat minkmum kellene tanulnom...
Radasul,ha ez nem lenne epp eleg,rendszeres alvajaro vagyok,plusz gyakran beszelek is almomban....

3

Azok akik másokat bántanak egy osztályban azok nem pszichopaták?

6

Voltam neurológusnál fejfájás miatt. Felírt egy gyógyszert (Anafranil), de utána olvasva ez egy antidepresszáns szer. Nem fog ez nagyobbat/többet ártani, mint javítani az életemben?

Valakinek fejfájással kapcsolatos panaszra írták már ezt fel? Tapasztalatok?

9

Tényleg előfordulhat az, hogy a stressz hatással lehet az organikus, szervi betegségre, akár hosszútávon?

Gondolok itt a szédülésre és a hirtelen gyomorfájásra..

2

Miért érzem ezt ha mélyebben belegondolok?

Lényegében: Mikor pl látok egy párt egy csónakon hánykolódni a vizen, látszik hogy szereteik egymást. Én magamat nem tudom így elképzelni, sajnos, azt érzem nem tudnék így szerelmes lenni már egy lányba, nagyon távoli.

És ez aggasztó, ebben szerintem az is benne lehet hogy nagyon sokat vagyok egyedül, nincs egyetlen barátom sem, főleg olyan akivel közvetlen viszonyom lenne, hát még akinek elmesélni dolgokat...
Anya van csak, de ő teljesen más felfogás, elvégre már idősebb is, és egész nap csak a sérelmek beszélnek belőle. Õ ilyen zárkózott lélek. Már senkibe nem bízik..stb
Úgy gondolom egymásra hatással vannak az egy házban élők, tapasztjuk egymásra a dolgokat. (nem egészséges ez azt gondolom egy kor felett, az embernek egy hozzáillő társra van szüksége..majd mondjátok az elköltözést...)
Hát valmi nem kóser velem, mivel egyszerüen már szorongok vagy nem tudom... ha valakivel közeli viszonba kerülök ("intimebb"), és eleve kerülöm is, de ezzel teljesen elszigetelem magam, és csak azt érzi az ember hogy EGYEDÜL VAN.

Már jóformán barátot sem tudnék elképzelni magamnak...

mi a véleményetek?

4

Depesszios vagyok meg szeretnék halni eddig csak azért nem lettem ongyilkos mert a családokra gondoltam, hogy ez, gogy esne nekik, de egyre inkább ez szeretnék lenni csak egy dolog van, amitol jobban lennék, de attol tartok ez lehetetlen mit tegyek?

8

Állandóan a gép előtt nem tudok mást kitalálni, milyen következményei lehetnek?

Sokat vagyok a gép előtt egész nap,munkát keresgélek,de eléggé letör ha épp nem hívnak fel. Néha reggeltől estig itt vagyok/ülök és már nagyon unom. Nincs akikkel elhúznék helyekre,sem haverok,semmi. Nem szeretnek engem mások :S
Olyan mintha itt élném le az életem és lassan 30 leszek belátom sok oka van,hogy ide jutottam és azért élek is csak keveset éltem eddig. Sok betegségem volt,de mostmár ki tudnék törni ebből. Az egész életem elcsesződik így ha tovább folytatom ezt. Mit nem lehet neten? Mindent lehet neten is haverkodni és a többi csak sosem lesz az igazi.
Életemben nem ért szinte semmi sem nincs miről beszélnem másoknak :S amik értek és valósak azok rosszak voltak szinte mind. Nem lennék én visszahúzódó mert nincs is értelme ennek. Remélem sikerül ebből kitörnöm ha nem akkor vége. Nem akarom többé ezt a létformát,nem vezet sehová. Ettől lettem a múltba forduló és a lelkem az olyan mint egy 80 éves emberé sokszor örültem,hohy képes vagyok bármire mintha már 100 éves lennék.
Az életem újraindítani már nem tudom pedig jó lenne.
Tudom mi segít csak durva a múlt durva a semmi. hogy egy barom voltam és magamba zárkóztam.. Bárcsak újraindíthatnám az életem!

11

Mi lesz velem? Valaki segítsen!

Kezdek újra antiszociális lenni,suliba se tudok menni,mi van ha a pszichiáterem beutal a pszichiátriára? Hogy lesz a suli ? Most vagyok 9.-es nem szeretnék megbukni,de félek,hogy sokat fogok hiányozni ez miatt... Hogy lesz? Mit csináljak? Kirúghatnak ez miatt a suliból?

2

Egy pszichopata ember tud szerelmes lenni?

6

Első pszichológusi vizsgálat hogyan zajlik?

teszteket töltök? vagy teljesen kikérdez? hogy működik?
Vagy nekem kell csak beszélnem? (az nem igazán menne)

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!