Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a családi pótlékot (8 db)

Miért nem kaptam meg a családi pótlékot?

Még a 6 év alatt ilyen nem volt. Nincs semmi változás a dolgainkban.

Legjobb válasz: Miért nem hívtad fel a MÁK-ot?

Miért nem hívtad fel a MÁK-ot?
Hány éves gyerek után kapod?

Miért nem jött még meg a családi pótlék?

Legjobb válasz: lehet hogy késik volt már ilyenre példa.(személyes tapasztalat)

lehet hogy késik volt már ilyenre példa.(személyes tapasztalat)

Miért nem kapom meg a családi pótlékot? És miért nem lehet sehogy ezügyben felvilágosítást kérni?

Eddig a munkahelyemt?l kaptam, de ebben a hónapban már a MÁK-nak kellett vonla utalni. Felhívtam ?ket, azt mondták, két napja átutalták mindenkinek. Ezek szerint engem kihagytak, pedig beküldtem a szükséges papírokat. A MÁK-nál a továbbiakban nem foglalkoznak ezzel, átküldtek az oep pécsi kirendeltségéhez, ahol reggel 8-tól fél 10-ig sorba álltam, de haza kellett jönni, mert a gyerek éhes volt (4 hónapos, egyedülálló vagyok és nem tudom kire hagyni, pláne nem munkaid?ben). Így nem tudok sorra kerülni soha. Ott helyben meg nem etetném a gyereket, azt a koszt és b?zt, ami ott van, nem lehet szavakkal leírni. Most reggel 8 óta próbálok telefonálni nekik, de az egyetlen válasz, amit kapok, annyi, hogy "nem tudom kapcsolni, foglaltak a vonalak". Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Szia! Én is pécsi vagyok és sajnos tudom milyenek ott a körülmények. Próbáld meg felhívni ez ügyben a bankodat vagy bemenni a bankba, hogy egyáltalán érkezett-e hozzzájuk ilyen átutalás. Többször elõfordult már nekem hogy a fizetésemet a bank nem tette rá a számlámra mert hagyták még 2 napig had kamatozzon az õ kontójukra én meg pénz nélkül voltam. Vagy ha tudsz próbálj meg oda menni az OEP-hez nyitás elõtt hogy az elsõk közt lehess. sajnos máshogy nem tudok segiteni. Nincs 1 idõsebb szomszéd néni aki tudna a gyerekre vigyázni? Üdv: 22 hetes kismama pécsrõl

Szia! Én is pécsi vagyok és sajnos tudom milyenek ott a körülmények. Próbáld meg felhívni ez ügyben a bankodat vagy bemenni a bankba, hogy egyáltalán érkezett-e hozzzájuk ilyen átutalás. Többször elõfordult már nekem hogy a fizetésemet a bank nem tette rá a számlámra mert hagyták még 2 napig had kamatozzon az õ kontójukra én meg pénz nélkül voltam. Vagy ha tudsz próbálj meg oda menni az OEP-hez nyitás elõtt hogy az elsõk közt lehess. sajnos máshogy nem tudok segiteni. Nincs 1 idõsebb szomszéd néni aki tudna a gyerekre vigyázni? Üdv: 22 hetes kismama pécsrõl
Szia anyu a munkahelyétõl kapott egy levelet amiben leírta kegy telefonszámot amiben érdeklõdni lehet 1/349-9348 a címük: 1139 Budapest, Váci út 71. Édesanyámnak is õk utalták a pénzt eddig de úgy döntöttek hogy azonbelül valahonan vidékrõl küldik tehát neki is kb 10-e amire megérkezik remélem sikerrel jársz Boldog babázást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! Már nagyon idegbeteg kezdtem lenni. Remélem sikerül elrendeznem a dolgot végre.
Szia! Remélem már megkaptad a pénzed.. Sajnos a pécsi MÁK-ra jellemzõ ez a tempó és fõleg, hogy nem leht utóérni õket. Tapasztalaból mondhatom (családsegítõnél dolgozom és sokszor próbálom a MÁK-ot utólérni) Ha telefonálsz akkor 11 után próbáld általában sikerrel lehet járni reggel 10-ig csúcsforgalom van náluk. Még egy tipp lehetõleg próbáld személyesen intézni, mert van amikor 2-3 hét múlva bontják csak fel a levelet. ezt is tapasztaltam (föladta egy kliensünk papírjait és véleltlenül benn maradt az eredeti TAJ kártyája, 3 hét múlva vette észre, csomó telefon és mit ad isten még fel sem bontották holott már 3 hete megkapták)


Miért nem kaptam még meg a családi pótlékot?

Múlthét hétfő óta várom hogy megérkezzen, a határozat szerint postai kifizetésnél 10.-ig kell megérkezzen. Már szeretném megvenni a tanszereim, és a fehér gyógyszertári ruhám, de így nem tudom... :( Van még itt valaki aki nem kapta meg?

Legjobb válasz: Mikor igényelted meg, mikor kaptad meg a határozatot?

Mikor igényelted meg, mikor kaptad meg a határozatot?
A kérdező hozzászólása: Csaladit nagyon regota kapom. Uj hatarozat arrol szol hogy 12.200 ft helyett 13.700 forintot kapok mert elhunyt anyukam. Multhonapban es azelott is megkaptam rendesen. Most meg nem.. :( De van egy olyan erzesem hogy mar nem fogom.
Betöltötted a 20. éved? Júliusban a júniusi családit kaptad, ami az elõzõ tanév volt még. Augusztusban nem utalnak, ha már nem vagy tanköteles, de nem vittél igazolást a MÁK-nak, hogy tanulsz. Kérj egy papírt a MÁK-ból, amit ki kell töltetni az iskolával vagy iskolalátogatási papír kell, amivel igazolod, hogy tanulsz. Visszamenõleg is kifizetik. Már csak szeptemberben fogsz családit kapni, de akkor valószínûleg kéthavit, a júliusit és az augusztusit. Családit mindig utólag fizetik. Szeptemberben kapod az augusztusit, októberben a szeptemberit és így tovább...
A kérdező hozzászólása: Meg nem, 19 vagyok! :) Nagyon koszonom, holnap kerek is iskolalatogatasi papirt. :)
Szia! Ugyan ez a problémám, augusztusban és szeptemberben sem utalták a családit. Az érdekelne, hogy végül sikerült újra kérvényezned? Iskolalátogatási papírt elfogadják igazolásnak?

Friss igénylő vagyok, de a családi pótlék még mindig nem érkezett meg, pedig számlára kértem. Miért?

Legjobb válasz: Lehet,hogy a jövõ havival kapod meg vagy pedig az anyaságival együtt.Ha azt még nem kaptad meg.Én azzal együtt kaptam.

Lehet, hogy a jövõ havival kapod meg vagy pedig az anyaságival együtt.Ha azt még nem kaptad meg.Én azzal együtt kaptam.
A kérdező hozzászólása: az anyaságit már rég megkaptam
Nem akarok hülyeséget írni, de kb. 1 hete volt a hírekben, hogy a friss igénylõk, akik a MÁK-tól kapnának valamit, azoknak késik akár 1-2 hónapot is a juttatás, mert valami új rendszer-beállítás van náluk és emiatt csúszik a dolog. A már igényeltek simán megkapják idõben a pénzüket, de a friss igénylõk nem... De hogy ez a családit is érinti-e, azt nem tudom. A gyest, gyedet biztosan mondták. Kaptál már valamit?
Mikor igényeltél? én ápr. 2-án szültem és e hó 3-án kaptam meg. pedig igényléskor még azt mondták, hogy csak május közepén-végén fogom megkapni. kb 3-4 hét telt el igénylés és utalás között.
Én április 28.-án igényeltem akkor érkezett be hozzájuk a papír, azt mondták május végén fogom meg kapni januárig visszamenõleg az emelt családi pótlékot, sajnos nagyon sokat kell várni rá!:(
ELÕZÕ VAGYOK NEM ÁPRILIS HANEM MÁRCIUS 28.-ÁN IGÉNYELTEM!
7-es válaszoló vagyok ma megérkezett visszamenõleg januárig a csp.

Miért nem utalják már a gyest és a családi pótlékot? Miért húzzák ennyi ideig? Hogyan gyorsíthatnám meg az ügyintézést?

Február elején igényeltem,tartósan beteg gyermekemre,azt mondták 30nap!a múlt 7en hívtam őket még nincs határozat!

Legjobb válasz: Hívogasd õket, szeretnek ücsörögni!

Hívogasd õket, szeretnek ücsörögni!
Akár 3 naponta hívd fel õket, még akkor is ha bunkóskodnak.Én is intéztem náluk több mindent, érdekes, hogy mindig csak akkor lett valami belõle mikor már teljesen "rájuk szálltam"
Noszogasd õket!! Én asztma miatt intéztem az emelt csp-t (szintén február elején)és kb két hét után már visszamenõleg is utalták. Aztán kiküldték a papírt és már minden el van intézve. Hívogassad csak õket!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap is hívtam és ma is telefonáltam, de még mindig a válasz nincs határozat és 2-3héten belül megkapom a pénzt!Komolyan mondom az ember esze megáll, hogy mit bírnak ülni ennyit rajta!

Miért nem kaptam meg ma a családi pótlékot és a gyest? Más is járt így? Bankszámlára kapom, és ha nem jött közbe hétvége, vagy ünnep, 3-ig mindig megkaptam, kivéve most.

Eléggé dühítő, mert elhiszem, hogy azok, akik a késedelmes utalásról tehetnek, keresnek annyit, hogy nem a küszöböt eszik hónap végén, és nem kell fillérre beosztaniuk minden pénzt, de kisgyerekes családok többségénél ez nem így megy. :(

Legjobb válasz: Minden honap elso munkanapjan utalnak, vagyis ma. Valaki ma, masoknal holnap kerul jovairasra. Ha eddig 3-ig mindig megkaptad, akkor valoszinu az azert volt, mert nem hetfore esett 3-a. Szombat volt elseje, akkor nem kezdtek el utalni. 6 hos kislany anyukaja

Minden honap elso munkanapjan utalnak, vagyis ma. Valaki ma, masoknal holnap kerul jovairasra. Ha eddig 3-ig mindig megkaptad, akkor valoszinu az azert volt, mert nem hetfore esett 3-a. Szombat volt elseje, akkor nem kezdtek el utalni. 6 hos kislany anyukaja
"ha nem jött közbe hétvége, vagy ünnep" hát most közbejött.
Milyen késedelmes utalásról beszélsz??? A hónap elsõ munkanapján utal a Kincstár a bankoknak, ez ma van. Holnap meg jóváírják. És tudom, erre jön majd a de 4 órán belül... Nem, nincs 4 órán belül.
Szerintem sincs okod felháborodni, június elsõ munkanapja ma van, hivatalosan ma kell utalniuk, amit holnap írnak jóvá a bankszámlákon. Kisebb bankok esetleg ma, de azok nagyon kevesen vannak. A segélyekre, családi pótlékra nem érvényes a 4 órán belüli szabály, miszerint az utalás után 4 órán belül a számlán kell lennie a pénznek. Ne idegeskedj, ha a hétvégét kihúztátok, akkor még a mai napot talán túlélitek. Ha gyermeked elmúlt 1 éves, heti 30 órában dolgozhatsz a gyes mellett és akkor talán kicsit jobb lesz hónap végén is:)
De nem értem mit háborogsz? A saját kérdésedre is választ adsz "ha nem jött közbe", hahóó, 1.-je szombat volt, ma 3. van hétfõ, ma utalnak. Vagy mitõl vagy összezavarodva? Azért ne általánosítsunk, a családok többsége nem a gyesre vár, hogy érkezzen, esetleg munka mellett. Ha meg ennyire nincs, akkor az ember fogja magát, és elmegy ha más nem valami 4 órás takarító melóba... És lehet, hogy tapló vagyok, sõt biztos, lehet lepontozni, de akkor sem értem az ilyen szülõket. 4 óra mellett jár tvább a gyes, annyit apuka nagymama bárki is kibír a gyerekkel...
Nem taplók a kismamák, egyszerûen az a döbbenet, hogy a családira és a gyesre vártok, mint a messiásra. Mi lesz, mikor majd a gyereked középiskolás vagy egyetemista lesz? Engem is le lehet pontozni, de kicsit gondolkozzatok már. ..... Amúgy meg semmiféle késedelmes utalásról szó nincs...
Nagyjából SENKI nem kapott ma. Mindig a hónap 1. munkanapján utalnak, és ez általában csak a 2. nap érkezik És ne háborogj, nem a gyesre kell szülni, és nem épp csak kiszámolni.
Aki keres, az talál. A sógornõm egyedülálló szülõként 8 általánossal kevesebb, mint 3 hét alatt talált munkát. Igaz WC-t pucol és takarít, de legalább van, heti 30 órában. És nem egy ismerõsöm van, aki bár nyelveket beszél, szakmája, érettségije vn, ilyeneket dolgozik, mert ez van. Persze, ha az ember a csodára vár, és az ilyen büdös neki, akkor nem fog találni semmit. De olyan NINCS, hogy az ember nem talál semmit. Ha nem így, akkor az ember ad fel hirdetést, hogy magánlakásokat takarítana, heti 2-szer, ezért egész szép pénzt lehet elkérni.....
hát köszi a tippet, én 4 órás munkát sehol nem találok!!!! örülj, hogy te olyan menõ vagy! Mellesleg gazdasági válság van, hatalmas a munkanélküliség, ilyenekkel nem kéne dobálózni... Ennyi tapló kismamát... Ja, Magyarország én így szeretlek! pff
ha valaki rendesen dolgozik, akkor nem kell mindig sírni a hónap végén. Akkor úgy látszik, én nem dolgozom rendesen, mert bizony az ápolónõi, és a férjem mentõs fizetésébõl a hó vége elég pocsék, már több éve...
olyan furcsa ez az egész hangnem! egyébként nem csak a gyes nem jött meg, hanem a fizetés sem állambácsitól. pedig az is mindig megérkezik 3-án, még akkor is, ha az hétfõ. ez hosszú (62 éves nagymama) tapasztalata. ne vedd magadra, másnak is számítanak a forintok!
A kérdező hozzászólása: 15-ös: van jogos és jogtalan ítélkezés (bocs, hogy nem sajnálom azokat, akik a többszörösét keresik az átlagembernek...). Ugyan úgy jogos és jogtalan felháborodás, mint ami a részemrõl volt, mikor reggel nem találtam az sms-t arról, hogy jött volna a pénz. SAJNÁLOM, ELNÉZÉST A TUDATLANSÁGOM MIATT (szerintem pont amúgy pont ezért van ez az oldal, de biztos tévedek megint)! Én nem értem, ennyi indulat van bennetek, hogy így neki estek az embernek? Már az elsõ válaszból is felfogtam, és nem kértem tanácsot, csak egy árva kérdést mertem feltenni, bocs, ha valakinek ezzel ártottam!
Amúgy 8-as. Nem találsz 4 órásat, és várod a pénzt? Hogy szokták mondani? El lehet menni ebbõl az országból oda, ahol cska 6-12 hónapig jár pénz, és lehet ott is munkát keresni.
Én nem írtam, h lehúzod az adófizetõket, azt más írta. Én letojom, sokkal inkább gyes és csp legyen belõle, mint tisztelt kormányunk tagjainak a luxusnyaralása. Csak azt írtam, ha ennyire nincs, és ok ott kell lenni a gyerekkel, mert beteg, de azért heti 20 órás munkát talál az ember. (vagy ahogy írtam, elmegy magán emberhez takarítani, én fõiskola alatt ezt csináltam, teljesen normális munka, semmi megvetendõ nincs benne, heti 2-3 alkalom, óránként 600-800 Ft. Nagyon jó kiegészítésnek. És nincs sírás a gyesért.) És mindig olvasni ilyen hirdetést, de te is adhatsz fel, hogy "takarítanék, házvezetõi munkát keresek" akár takarítással, fõzéssel...
MEg kellene már tanulni, hogy a hónap 1. MUNKANAPJÁN van utalás, a 2.-on érkezik a számlára.. Ebben mi olyan rohadt nehéz?
Jaaa, kérdezõ mert te nem ítélkezel! "Eléggé dühítõ, mert elhiszem, hogy azok, akik a késedelmes utalásról tehetnek, keresnek annyit, hogy nem a küszöböt eszik hónap végén, és nem kell fillérre beosztaniuk minden pénzt" Ha a másik oldalt szidod, az már nem ítélkezés, mi? Ez meg téged minõsít.....
Ja, a gyesen lévõ unokatesóm gyerekét azért vették fel mi, mert dolgozik! Nem, azért protekciója van. Szánalmas te vagy, mert irigykedsz. Én mindent meg tudok adni a gyerekeimnek, te meg nem. Az összeget azért írtam, hogy lehessen látni, ha valaki rendesen dolgozik, akkor nem kell mindig sírni a hónap végén. Én is sajnálom a gyerekeidet, elég sokat nélkülözhetnek. Ne irigykedj, hanem dolgozz. Arról nem beszélve, hogy az én adómból kapod a gyesed, én legalább megdolgozom érte:) ) Na én megyek, fontosabb dolgom is van:) )
OFF Annyira szánalmas vagy, hogy az már nem is igaz! Árad belõled a gyûlölet.. Hát õszintén sajnálom a gyerekeidet meg a családodat. Egyébként, hogy ki mennyibõl és mibõl meg hogyan él, az mindenkinek a magánügye. Örülj, hogy neked a mami olyan rendi volt , hogy vállalta a gyerekedet. Egyébként aki otthon van GYES-en pont annak a gyerekét nem vállalják az oviban, okoska.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek köszönöm, akkor értem, hogy miért nem kaptam ma. Második meg akkora tapló vagy, hogy nem igaz!!! Én a helyedben szégyellném magam, és kívánom, hogy ne kerülj olyan helyzetbe, mint mi!!! Képzeld, dolgoztam, gyedet is kaptam, csak az lejárt, és a kislányom állapota miatt az orvosok és a szakértõi bizottság azt mondta, hogy ha lehet, ne menjek vissza 3 éves koráig dolgozni (és egyébként a melóhelyem is csak a gyes lejárta után akar visszavenni).
Kedves Kérdezõ, nem kell a küszöböt egyétek tovább, megjött a családi pótlék!! Legalábbis nekem.

Ha a férjed elintézheti szülés után a hivatalos ügyeket, akkor a családi pótlék folyósításáról szóló igazolást miért nem kaphatja meg?

Vitte a papírjaimat, nem kértek semmi meghatalmazást, az én nevemre lett íratva minden szülés után. Ma bement a MÁK-ba, hogy a startszámlához kikérje azt a nyavalyás igazolást, várt 2 órát és odanyögték neki, hogy ? bizony nem kaphatja meg ezt a papírt! Ilyenkor nem egy család vagyunk, vagy mi? A nevemre írathat, de ki nem kérhet?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést. Mi az hogy "a nevemre lett íratva minden"? Egyébként nálunk is a férjem intézett mindent, (mint gondolom mindenütt), de volt nála meghatalmazás (itt-ott el is kérték tõle).

Nem igazán értem a kérdést. Mi az hogy "a nevemre lett íratva minden"? Egyébként nálunk is a férjem intézett mindent, (mint gondolom mindenütt), de volt nála meghatalmazás (itt-ott el is kérték tõle).
A kérdező hozzászólása: Arra értem, hogy az én nevemre lett kérve a családi és az anyasági, az én papírjaimmal. Õ is vitte a meghatalmazást, de nem kérték el tõle. Ennél érthetõbben nem tudom leírni. A lényeg, hogy akkor intézkedhetett, most meg nem?? Elvárják, hogy órákat szobrozzon az anya a gyerekével a tömegben, mert most a meghatalmazást sem fogadták el...
OFF: De miért ment be ezért a MÁK-ba? Kiküldik postán. Vagy egy újszülöttnél ez a legsürgõsebb, hogy Start-számlát nyissatok neki gyorsan? (ami egyébként rohadtul nem biznisz, csak megsúgom..., de majd rájössz te is) ON: azt meg, hogy a hivataloknál mit lehet, meg mit nem, azt ne is próbáld megérteni...
Én is postán igényeltem. És valóban nem olyan sürgõs, így emiatt nem kell bemenni, várni, meg megõrülni!
A kérdező hozzászólása: Nem újszülött, hanem 4 hónapos.Most küldték ki a startszámlás papírt. És 30napnál nem régebbi írat kell a családi pótlékról ahoz, hogy megnyissák a bankban. Azért visszük bankba, mert ott 4%-ot kamatozik, ha a MÁK-nál marad, ott 0.5%-ot!! Ezért kellett bemennie, mert amit kiküldtek postán papírt, az régebbi 30napnál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!