Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a babám Mit (23 db)

Miért nem tapad meg a babám? Mit szedjek, hogy sikerüljön?

elevitet szedek lassan egy hónapja...

Legjobb válasz: Nagyon kevés embernek sikerül az elsõ hónapban.Az Elevitet jó ha szeded de ne görcsölj rajta hidd el hamarabb sikerül.Nálunk is így volt.23 hetes kismama

Nagyon kevés embernek sikerül az elsõ hónapban.Az Elevitet jó ha szeded de ne görcsölj rajta hidd el hamarabb sikerül.Nálunk is így volt.23 hetes kismama
Szió! Nem szabad ennyire elkeseredni rajta, ha nem gondolsz rá folyton sikerülni fog, hidd el, próbáld elterelni valamivel a gondolataidat, lekötni magad.Bár bevallom õszintén én mind a két terhességemnél úgy estem teherbe, hogy szex után a csípõm alatt kipárnáztam magam, nem szaladtam egybõl a fûrdõbe.Nálam bevált.Kitartás!
ne aggodj nekem is 6 honapra sikerült a peteérést követõ nap. én is kétségbe voltam esve de ne aggodj!! 8 hetes kismama

Miért nem érzem a babám mozgását? Vagy ez normális 18 hetesen? Ki mikor érezte meg először a babáját?

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj, én is csak a 21. héten kezdtem érezni. Most 36 hetes vagyok és már nem olyan jó. Néha akkorákat rúg hogy úgy érzem átszakítja a hasamat. Még meg is fogod unni.

Szerintem ne aggódj, én is csak a 21. héten kezdtem érezni. Most 36 hetes vagyok és már nem olyan jó. Néha akkorákat rúg hogy úgy érzem átszakítja a hasamat. Még meg is fogod unni.
ne izgulj.Én akb.20hetes voltam, amikor elkezdtem érezni a mocorgást.Lehet hogy picit lusta a baba.majd lesz olyan hogy kirúgja a ház oldalát. Jó babavárást.
20 hetesen éreztem elõször, ne izgulj. Pl. ha a placenta mellsõ falon tapad, akkor tök normális, hogy még nem érzed, felfogja a mozgást. Biztos jól van, nyugodj meg, érezni fogod :)
Ne izgulj! Én a 20.-21. héten éreztem hogy Õ mozgolódik odabent ( pedig az uh. alapján már akkor is nagyon kis aktív volt :) Kb. a 28.-29. hétig sokszor csak úgy igazán odafigyelve, lefeküdve éreztem igazán. Azóta szerencsére ha nem figyelek kimondottan oda, akkor is érzem Õt. Megnyugtató még ha néha-néha összerándulok is, akkorát rugdos, vagy úgy fészkelõdik. Jó kis mocorgolódós Kislányka :)
A kislányommal 18 hetesen éreztem.Most pedig a második babával 15 hetesen de egyik barátnöm 22 hetesen érezte elöször és az is normális, lehet hogy éjjel mozog és akkor a babával álmodsz csak félálomba még nem is igazán tudod kivenni hogy az a mocorgás tulajdonképpen a babád.Ne aggodj mert eljön az idö mikor még aludni se tudsz tölle annyit fog nyüzsögni.30 heteske

Miért nem érzem még mozogni a babát? Mikor fogom érezni?

19 hetes vagyok és 65kg-ról kezdtem és most járok 71kg-nál!A magasságom162cm!Nem vagyok duci,se vékony! Mondhatni átlagos! A méhlepényem mellső fali! Baj lehet???

Legjobb válasz: Kb ilyen paraméterekkel nekem 20-22. hét körülig normálisnak mondta a szonográfus. Tehát ha addig nem érzem, nem kell izgulni (lehet még utána is várhatok pár hetet, mire beindul). Elõbb is lehetne érezni, de nem kötelezõ :)

Kb ilyen paraméterekkel nekem 20-22. hét körülig normálisnak mondta a szonográfus. Tehát ha addig nem érzem, nem kell izgulni (lehet még utána is várhatok pár hetet, mire beindul). Elõbb is lehetne érezni, de nem kötelezõ :)
Én az elsõnél 20-21 hetesen kezdtem érezni. És hátsó falon volt a lepény, ha elöl van akkor késõbb fogod érezni, mint ha hátul lenne.
Én 14+3 hetes voltam mikor elõször éreztem.Lehet hogy csak nem ismerted fel a mozgását.Bár állítólag elsõ babát 20-22 hetesen érzik elõször.
Ugyanezekkel a paraméterekkel csak hátsó falival a 18. héten éreztem elõször.
Ez nagyon változó, de a kismamák 99, 9%-a legkésõbb a 24. hétig megérzi a baba mozgását. Nagyon sok tényezõn múlik a dolog, állítólag a hasfal vastagsága is mérvadó. Én a 15. hét legvégén kezdtem el érezni a babát, de sokáig csak kis szívdobogás-félét éreztem, amirõl konkrétan nem tudtam megmondani, hogy biztosan õ az. Ha nem figyeltem volna szándékosan, és nem jelentkezett volna mindig ugyanabban az idõpontban, hihettem volna simán, hogy a belek mozognak. Azóta csak erõsödött, és a 20. héttõl egyszerûen bevadult a kislányunk, keresztbe fordul, rúg, könyököl, fejel, minden hasonló finomság. Sokan nem hiszik el, de a 21. héttõl kezdve naponta vannak olyan periódusai, hogy a hasfalamnak nyomja magát, és ki lehet tapogatni, hogy éppen mely testrészével furakszik. De vannak babák, akik jóval nyugisabbak. Kolléganõmé pl. sosem csinált ilyesmit, mindig diszkréten mocorgott, de semmi durvulás. Lehet, hogy a ti babócátok is ilyen kis nyugis, higgadt természet. :) 22 hkm
Én kb. 20 hetes voltam mikor elõször megéreztem, megfordult az egész hasam. Nem volt pillangószárny, buborék, halacska, csak a mozgás egyértelmûen. Azóta erõsödik, gondolom ahogyan a bab is nõ és gyarapszik. Nekem is mellsõ fali a lepényem, ne aggódj, napok kérdése szerintem. Sógornõm 22 hetesen érezte elõször. 22 h km
Én az 1. babámat pont a 19.hét napján éreztem elõször, most a 2.-at várom, õt már a 16.hét 6. napján éreztem elõször, ma vagyok 28 hetes+2 napos és egyre aktívabb a drágám. Az elsõnél elsõ, most hátsó fali a méhlepény. Szerintem nálad sincs baj, hamarosan te is érezni fogod, ez mindenkinél változó! Jó babavárást!
Nincs baj! felejtsd el! Nekem is mellsõ falon tapad, ezért késõbb is érzed meg mint mások. én is kb 20-21. héten éreztem elõször , de akkor is csak kicsit, mintha buborék lenne a pocidban, de lehet hogy észre sem veszed csak még késõbb. Ne aggódj minden rendben van. 32hkm


A kérdező hozzászólása: A fiam 2 hónapos.
szerintem a tej feheres lepedeket hagyhat, de nem sargat. mennyi idos a babad es miket eszik meg?
Probald meg letorolni. Tekerd be az ujjadat egy geplappal es torold at finoman a nyelvet egy savban. Ha tej, akkor lejon es latni fogod, hogy az a sav tiszta, a tobbi terulet lepedekes. Ha barmi mas (peldaul szajpenesz), akkor nem latszik meg a torles helye, mert azt nem lehet igy leszedni. Legalabbis nekem ezt mondta a gyerekorvos.

Olyan szépen telnek a napjaim, de mikor bele gondolok, hogy 20-hetes vagyok és még mindig nem érzem a babám aktiv mozgását, akkor elszomorodok nagyon.csak ez a gondolat agaszt! Miért van ez igy?

mindig olyan szépen telnek a napjaim.fözök,mosok,takaritok boldog vagyok nagyon jól érzem magam.de mikor bele gondolok,hogy 20-hetes vagyok és még mindig nem érzem a babám aktiv mozgását akkor elszomorodok nagyon.oké szoktam érezni bels? csikit gondolom az ? de másnakmár olyan hamar mozog a baba.akkor mi lehet a baj??????hiába modják,hogy feküdjek hasra és várjak nekem az sem segit.

Legjobb válasz: Szia. Ha jársz orvoshoz és nem mondott semmi aggasztót, akkor teljesen megnyugodhatsz. Az én fiam alig mozgott, késõbb is csak este 1 órát. Egészségesen született, most két éves és örökmozgó. A lányom viszont állandóan mozgott, mindenki más már a fogantatástól. Errõl van szó, nem másról.

Szia. Ha jársz orvoshoz és nem mondott semmi aggasztót, akkor teljesen megnyugodhatsz. Az én fiam alig mozgott, késõbb is csak este 1 órát. Egészségesen született, most két éves és örökmozgó. A lányom viszont állandóan mozgott, mindenki más már a fogantatástól. Errõl van szó, nem másról.
Szia, ha az orvos szerint jól vagytok, akkor ne aggódj.Eleinte nekem se akart mocorogni, vagy csak én nem éreztem.Biztosan még sok a helye, és ezért nem érzed olyan intenzíven.Nálam bevált az hogy hanyatt feküdtem és akkor jobban éreztem.De persze kaja után:-) És mondjuk én nagyon sokat beszéltem hozzá..."bekopogtam" õ visszarúgott, mikor reggel, elõször éreztem, köszöntem neki...most ez így hülyén hangzik, de én a szülést is lebeszéltem vele...és csak pár órát csúsztunk meg :-), de azt is csak azért mert nem akartam tágulni. Nyugalom, fog még olyanokat bokszolni mint a fene
23 hetes voltam mikor határozottan éreztem õ az.És még utána is voltak napok, hogy egy kicsit lustább volt.Hasra ne feküdj.Viszont nagyon szeretik a kisbébik a gyümölcs leveket, ha ezt iszom, nagyon örül.Örülnek még az édességeknek, mert emelkedik a vércukor szint ami teteszik nekek.Tedd ezt és feküdj az oldaladra.Nekem mindig hatásos.Vagy hanyatt és figyelem, van, hogy mozog a hasam és én nem éreztem belõlle semmit.
Nekem egészen a 28-30. hétig csak akkor éresztem, hogy mocorog a babám, ha a hátamra feküdtem. Most meg már majd szétrúgja a hasamat és iszonyú fura formákat vesz fel azáltal a hasam. Én egy kicsit pocakos voltam terhesség elõtt is. Függ egyébként még a mozgás érzékelése attól, hogy hol tapadt meg a méhlepény. A barátnõmnek alul, ezért már a 14. héten érezte a babája bugyborékolását, a 18. hét körül meg már táncot járt a pocakja. Ne aggódj! Vicces hetek elé nézel még! :)

Miért nem tudom még mindig, hogy mikor miért sír a babám?

Már 11 hetes a babám, de még mindig sokszor nem tudom, hogy mi a baja.Nagyon sírós, és nem tudom, hogy miért...Amikor eljön az evés ideje, akkor gondolom, hogy éhes és azért sír, de amúgy sosem tudom eldönteni.Ez hogyan lehetséges?Más is van így?

Legjobb válasz: rá fogsz jönni,adj még egy kis idõt magatoknak.nekem 5 és fél hónapos a kisfiam és van,amikor még most sem tudom,miért sír.

rá fogsz jönni, adj még egy kis idõt magatoknak.nekem 5 és fél hónapos a kisfiam és van, amikor még most sem tudom, miért sír.
Nem lehet mindig tudni, hogy mi a baj. Néha nincs is baj, csak közelségedre vágyik. VAgy kicsit fáj a hasa, vagy mocorog a foga, vagy simán nyügi ettõl a szar idõtõl... Ne görcsölj ezen. Ha megteszel érte mindent, nem éhes, van tiszta pelus, melegben van és nem fázik, akkor többet nem tehetsz, csak beszélj hozzá és ringasd.
Az én kisfian is nagyon sírós volt, sokat volt kézben, de hiába, ott is sírt, nem tudtam megnyugtatni. Elõszõr mindig a szoptatással próbálkoztam, aztán a peluscsere stb. 4 hónapig én sem tudtam miért sír. Csak ezután alakult ki nálunk, hogy rájöjjek mi a baj. Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Szerencsére ha felveszem mindig abbahagyja a sírást, még akkor is, ha mondjuk éhes.De nem babusgathatom egész nap, csak hogy ne sírjon.Én is azzal nyugtatom magamat, hogy mindent megtettem ami tõlem telik, megetettem, tisztába raktam, többet nem segíthetek rajta...De aztán jön a lelkiismeret furdalás, hogy biztos keveset foglalkozok vele...ami valahol igaz is, de rengeteg teendõm van itthon is.Sírhat azért is, mert egyszerûen unatkozik?
Hát igen:) keres Téged, unja a banánt egyedül:) amúgy van napirendetek? Ha nem igazán, próbáld a folyamatok sorrendjét ugyanugy tartani és kb tartani az evési és alvási idõszakokat, mert akkor lassan Õ is fogja tudni, mi után mi következik, a rendszer a babákat és az anyukákat is megnyugtatja:) sok szeretet és simogatás:)
A kérdező hozzászólása: Nem igazán van napirendünk, hiába próbálom betartani.Egyedül a fürdetés, ami mindig este 8-kor van, de tegnap is reggel 7-kor kelt, ma meg fél 9-kor.A szopizás is sokszor másfél óráig tart...Sajnos így lehetetlenség:(
8.5 hós a fiam, de még mindig van, hogy nem tudom miért sír :(((. Meg lehet érte kövezni, de ez van. Bizony sírhat unalmában is, vagy azért is, mert anya kell neki. Próbálj minél többet lenni vele és babusgatni. Annak idején 1 szabad órám nem volt a fiam mellett. Aztán amikor már érdekelte a nagy világ, egyre többet játszott egyedül. Ma már van, hogy 1.5-2 óráig felém sem néz!
vegyél egy hordozókendõt, tekerd bele, õ nyugodtan elnézelõdik, vagy alszik, te meg teszed a dolgod. közben tudod, mit csinál a babád, hiszen rajtad lóg, nem kell folyton befutnod a szobájába, rengeteg inger éri õt, fejleszti az egyensúlyérzékét és Anya is vele van:)
Ne erõltesd. Még nem érett meg a hozzátáplálásra.
Igen, még várhatsz.Az én lányom is kb ilyen idõsen kapott elõször õszibarackot (mi almával kezdtük 3, 4 hósan, az ízlett neki).A barackot egyenesen imádja! Esetleg megpróbálhatod összekeverni a kettõt, hátha úgy már jobban csúszik.Ha így sem akkor várj pár hetet még:) 6, 5 hós kislány anyuja
én is igy voltam, semmi nem tetszet, , de paradicsom leve az igan, utána már jöhetett minden:) most egy éves, a barackot és almát most sem szerti
Próbáld meg tegyél bele egy kis cukrot, semmi baja nem lesz a cukortól.Én mindig megcukroztam a kislányomnak.
1 hét alatt én is megunnám ;) szerintem 3-4 napig kóstoltass csak és próbáld ki a sütõtököt vagy szilvát, meggyet. nem értek egyet azzal aki azt mondja várj, 5, 5 hónapos, 6 hónapos korában pont el tudod kezdeni a hozzátáplálást ha most kóstoltatsz. szerintem ismertesd meg különbözõ ízû gyümölcsökkel-zöldségekkel elsõ körben aztn majd megtetszik neki valami :)
Lányom másfél éves és soha nem szerette az almát, barackot is csak idén kezdte el enni, tavaly még sz sem kellett neki. Mi sem szeretünk minden kaját.

Mi lehet a baj, miért nem eszik meg semmit 5hós babám? Már nem tudom mit csináljak.

1hónapja eszünk barackot,ezt mind ezidáig szerette.

Legjobb válasz: Ha nem hajlandó enni akkor nem tudsz vele mit csinálni, inkább hagyjad, és hetente egyszer próbálkozz be nála a barackkal, hátha idõközben megjön az étvágya.

Ha nem hajlandó enni akkor nem tudsz vele mit csinálni, inkább hagyjad, és hetente egyszer próbálkozz be nála a barackkal, hátha idõközben megjön az étvágya.
Szia! 6 hós kora elõtt nem muszály a hozzátáplálás. Én is 5 hósan kezdtem (várni szerettünk volna még vele), de csak azért mert elég nagy súllyal született, és már kinézte a szánkból a kaját. Szerintem várj egy kicsit vele, ha nem látod rajta, hogy éhes lenne, és nem is nyûgös, akkor ráértek még. Ha van elég tejed, szerintem ne adj neki tápszert.
Anyatej mellett 6 hónaposan szoktak hozzátáplálni... Szerintem kicsit pihentesd! Valószínû elég neki az anyatej, azzal már jóllakik! Ennek inkább örülj!!!!
A kérdező hozzászólása: Persze-persze én örülök neki és mindent meg is teszek hogy legyen. Csak bosszant hogy most nem kér amit eddig szeretett. Meg félek attól amit a tesom mondogat "hogy hülye vagyok hogy nem adok neki gyümölcsöket, zöldségeket, mert hogy így én fogom megszívni hogy nem fog meg enni semmit késöbb"
3 napja ugyanezt kérdezte egy 7 hónapos baba anyukája, és csak én válaszoltam rá, hogy az én lányom szintén 7 hónapos, és semmit nem eszik meg, csak szopizni akar... Nem kaptunk rá választ, mit tehetnénk, így nem tudok segíteni, de nem vagy egyedül ezzel a problémával. Próbálkozunk minél több zöldséggel, gyümölccsel, és kombinációval, hátha egyszer valami ízlik neki. Az én lányom csak az õszibarackot fogadja el...

Mi ez a mizéria a babavízzel? Nem azért babavíz, mert steril? Hogy lehet, hogy egy megbontott 1, 5 l-es palack nem fogy el egy babának 48 óra alatt? Mi iszik? Minek kell forralni? Miért nem issza akkor meg anyuka ha elkeltetik a 48 vagy 72 óra?

Egyáltalán minek kell palackozott ásványvizet forralni? Mikor azt azért találták ki. Babaviz vagy sem én sohasem forraltam és nem volt baj egy gyerekemnek sem. S általában ivott mindegyik annyit,hogy pl 6 üveg elég volt 1 hétre.

Legjobb válasz: Ezt én sem értem! Annyira védik/védjük/ màr a gyerekeket a fertözésektöl, hogy többet àrtanak mint hasznàlnak! Régen mi is megettünk, ittunk minden xarsàgot/bocsi/ még sem volt semmi bajunk! Most meg minden 2. baba allergiàs valamire! Màr tulzàsba viszik a védelmet! Multkor a kutacsvédön lestem egyet! Mi is felnöttûnk nélküle!

Ezt én sem értem! Annyira védik/védjük/ màr a gyerekeket a fertözésektöl, hogy többet àrtanak mint hasznàlnak! Régen mi is megettünk, ittunk minden xarsàgot/bocsi/ még sem volt semmi bajunk! Most meg minden 2. baba allergiàs valamire! Màr tulzàsba viszik a védelmet! Multkor a kutacsvédön lestem egyet! Mi is felnöttûnk nélküle!
Szerintem ez csak üzlet semmi más. Lehet hallani innen onnan, hogy pl valakinek a településén gyógyszermaradványok meg szemét ilyesmi van a vízbe, de hát az vagy igaz vagy nem ....
mi újszülött korban se forraltuk a vizet, meg nem is fertõtlenítettünk semmit. Mai napig megcsócsál a gyerek mindent, így pl. a cipõt is! Amúgy nekünk tisztított vizünk van.
Utolsónak! Ha viztisztító kancsótok van, vagyis olyan amibe beleöntöd a vizet és egy szûrõ megtisztítja, azt ne itasd a gyerekeddel, mivel olyan tápanyagokat is kivon belõle, ami nem tesz jót neki. Veseelégtelenséget okozhat. Nem kötekedésbõl mondom.

Muszáj a babát hason fektetni? Eddig mi még nem nagyon feküdtünk hason, mert napközben a kiságyában magától alszik el, éjjel pedig nem merem hasra tenni. Miért fontos a hason alvás?

Legjobb válasz: Nem fontos a hason alvás...sõt. Növeli a bölcsõhalál kockázatát és hosszú, deformált feje is lesz tõle a babának. Viszont az fontos, hogy ha fent van akkor néha legyen hason, mert így erõsödnek a hát és nyakizmai. Fokozatosan egyre több idõre tedd le hasra. Elõször lehet nem fog neki tetszeni, de megszokja.

Nem fontos a hason alvás...sõt. Növeli a bölcsõhalál kockázatát és hosszú, deformált feje is lesz tõle a babának. Viszont az fontos, hogy ha fent van akkor néha legyen hason, mert így erõsödnek a hát és nyakizmai. Fokozatosan egyre több idõre tedd le hasra. Elõször lehet nem fog neki tetszeni, de megszokja.
Két tábor van... Az egyik azt mondja, hogy a bölcsõhalál kockázata miatt érdemesebb háton altatni a babát az elsõ idõkben. A másik tábor szerint pedig inkább hason altassuk, mert, ha bukik nem fullad meg a feljövõ tejtõl. A hason altatás akkor pl: nagyon hasznos, ha hasfájós a baba, mert a levegõ, amitõl fáj a hasa, könnyebben kijön így. A mi babánk háton aludt mindig. Illetve az elején ( mi is féltünk kicsit, nehogy megfulladjon ) volt, hogy oldalra tettük és kitámasztottuk párnával :) .
Az én babám elejétõl kezdve hason alszik, most 4 hónapos. Egy hónapja elkezdett hátról hasra fordulni, most meg fordul ha kell, ha nem, imád hason. Még egész kicsiként is már megtartotta a fejét egész sokáig, az orvos szerint a hason altatástól - már a kórházban is forgatta alvás közben. Ja, és gyönyörû fejformája van, mindenki azt csodálja, hogy milyen szép a feje, egyáltalán nem deformált!
Én úgy tudom, h.nam a hason alvás a lényeg, hanem h.amikor fent van, akkor legyen hasra rakva.Azért, h.erõsödjenek az izmai a nyakán, a gerince mellett ilyesmi.Ez kell ahhoz, h.meg tudjon majd fordulni, h.jól tartsa a fejét és a kis testét, és hogy tudjon majd ülni.
Én nem altattam hason, nem is szeretett hason lenni. Kb. 3 hónapos volt mikor elkezdtük gyakrabban hasra tenni, hogy megtanuljon forogni. Hason csak napközben érdemes altatni, amikor tudsz rá figyelni. De pl. a barátnõm babája meg csak hason van el, háton 5 perc után ordít. Mostmár az enyém egész ügyes, pár napja kezdett el hasról is hátra fordulni, eddig csak fordítva ment, hason kiabált, hogy csináljunk vele valamit. Most 6 hós.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!