Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg a babám (138 db)

Kb 3-4 hete éreztem valami bugyborékolást, pár napig azóta meg semmi, most vagyok 19 hetes, miért nem érzem a babám?

Legjobb válasz: Én 22hetes vagyok és nálam is elõfordul,hogy nem mindig érzem,hogy mozogna a babám.De ilyenkor nem szoktam aggódni,mert biztos alszik.Biztos lesz olyan ídõszak neked is mikor egésznap lubickol és majd az fog zavarni.Türelem és ne idegesítsen,hogy nem mindig érzed. Boldog babavárást.

Én 22hetes vagyok és nálam is elõfordul, hogy nem mindig érzem, hogy mozogna a babám.De ilyenkor nem szoktam aggódni, mert biztos alszik.Biztos lesz olyan ídõszak neked is mikor egésznap lubickol és majd az fog zavarni.Türelem és ne idegesítsen, hogy nem mindig érzed. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: köszi, neked is!
Én a 20. héttõl érzem intenzíven. Kitartás!! Minden jót, 24 hetes kismami
Én is hol érzem, hol nem. Még mindig nagy helye van, elfér bõben, ezért érezzük csak ritkábban, de hamarosan beindul majd. :)

Miért nem "szól" a babám hogy még éhes?

Négy hós a csemetém, és most nem hízott annyit mint eddig, épp csak a minimumot. Nem tudtam miért. Eddig mindig egy mellb?l szopizott, és nagyon jól el volt, el van. Ma adtam neki a másikat is és azt is kiette. Vacsira odaadtam neki a tegnap lefejt adagot, és még szopott utána. Ha még tud enni mégegyszer annyit miért nem sír? Eddig míg nem lakott jól sírt. Három hósan.

Legjobb válasz: ha nem szól akkor nem éhes max megeszi mert izlik neki

ha nem szól akkor nem éhes max megeszi mert izlik neki
Az én fiam is meg tudott enni bármennyit, ha az apukája adott neki pótlásként, nehogy éhezzen szegény :) ). Aztán meg csodálkozott, hogy fájt a hasa ((3 hetesen szopás után még benyelte a 100 g tápszert!). Soha sem jött neki belõle vissza egy csepp se, csak a pocakja akart szétdurranni.. A te babád már 4 hónapos, tudja, mennyi tejre van szüksége. Persze, ha cumisüvegbõl még kap, akkor el fogja fogadni. Nem fontos, hogy egy 4 hónapos baba 1 kilót vagy akár 70-80 dekát hízzon. Õk általában már csak kevesebbet szednek fel, mert már többet mozognak és arra sok energia kell. Az én kislányom pl. "csak 50 dekát hízott 4 hónapos korára és az orvos szerint ez "tökéletes" volt.
Az én kisfiam 3 hónaposan ugyanezt csinálta. Tök jól elvolt 1 cicivel. Végig aludta az éjszakát, és akár 4 óra is eltelt 2 evés között. Aztán tanácsadáson kiderült, hogy nagyon keveset hízott 5 hét alatt. Kaptunk hétvégére egy mérleget, és kiderült, hogy estére kevés a tejem. De a kis sumák egyszer sem reklamált, hogy kevés neki! Viszont van, hogy hiába adnám neki a másik cicit, nem fogadja el. Máskor meg a kettõ is kevés neki.

18hetesen sztetoszkóppal én miért nem hallom a babót? A védőnő is ezzel hallgatja meg? S mikortol?

alacsony vok,se vékony se kövér,de "has-szalonnám" mindig is volt,s mostis van :-))

Legjobb válasz: Szia! Én 26 hetes vagyok, s nem hallom sztetoszkóppal, bár nekem még a védõnõ sem hallgatta meg azzal. Szóval nyugi :)

Szia! Én 26 hetes vagyok, s nem hallom sztetoszkóppal, bár nekem még a védõnõ sem hallgatta meg azzal. Szóval nyugi :)
Kétféle szteto van. Amelyikkel a szívhang hallgatható annak van a közepében egy kis dugószerû. Ha olyanodvan, akkormég az is lehet, hogy rossz helyre teszed, mert nem hallhatod mindenhol, csak 1-2 pontban. Az is lehet , hogy megtört a készülék, azt pedig úgy tudod leellenõrizni, hogy a párod fejtetejére rakod, és ekkor hallanod kell az õ agyi áramlását, ha ez megvan, akkor mûködik a készüléked. Üdv.
Második vagyok. Még annyit, hogy a baba kb 300 gramm ilyenkor, tehát elég kicsi, lehet a magzatvíz felfogja az áramlást, de nem a te úszógumid. Úgy kellene próbálni, hogy hanyattfekszel, nem begörnyedve, mert akkor a bébi a gerinc felé húzódik.
Ennyi idõsen a házi orvosom és az aszisztens nõ mindig az én kicsimet hallgatják.Én ápolónõ vagyok, nem idegen a sztetoszkop és mégsem szoktam hallani semmit.A párom szabad füllel ha odateszi a hasamhoz, mindig azt hallja, mintha valaki vizben mozogna.Szereti hallgatni.
A kérdező hozzászólása: köszike csajok!!!!!!megnyugodtam mostmár télleg!!!!!! amugy egy rossz pumpás-vérnyomásmrõhöz valo sztetoszkoppal próbálkoztam......
Nem tudom azzal lehet e nekem van szívhanghallgatóm és azzal hallom a 15. héttõl.De nekünk még egészen lent van kb középen az ágyék fölött pár miliméterrel.Ott próbálkozz de ha nem hallod se stresszelj mert nem nagyon szeretik ha egrecíroztatják õket az én picurom is elfordul csak pár pillantra engedi hogy meghallgassam.18 heteske
Szia! Nekem is olyan pumpás vérnyomásmérõhöz való sztetoszkópom van ezzel nem lehet hallani és a védõnõ sem ezzel fogja meghallgatni.Sokáig próbálkoztam én is de most 31 hetesen is sikertelenül. Igaza van a párodnak ne stresszeld magad ez miatt! Fõleg ha érzed a picur mozgását akkor nem lehet baj. De lassan itt a karácsony ha nagyon aggódsz akár felkerülhetne az ajándék listádra hátha valaki meglep vele :-) Boldog babavárást!

Miért nem gügyög a babám? 2-3 hónaposan, már mondott néhány dolgot pl. gáá, áá, óó, heej. Most meg csak akkor hallom a hangját ha nyûgös és nyöszörög. Most 4 hónapos.

Legjobb válasz: Mert még nem kell neki gügyögni. Az enyém most 7 hónapos, egy hónapja "beszélget" csak, de mostmár nagyon és egész nap. NEm késett le semmirõl. Ahogyan a tied sem.

Mert még nem kell neki gügyögni. Az enyém most 7 hónapos, egy hónapja "beszélget" csak, de mostmár nagyon és egész nap. NEm késett le semmirõl. Ahogyan a tied sem.
Ellenõrizd a hallását. Csörgess a háta mögött, vagyis a feje fölött féloldalt mondjuk egy nejlonzacskót, de úgy, hogy ne legyen a látóterében. Nézd meg, jó irányba fordul-e. Próbáld egész halkan (is). Próbálj más zajokat is (lehet, hogy bizonyos frekvenciákat nem hall jól).
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam, hogy másoknak is 3 hónap körül kezdtek beszélgetni a babájuk. Meg az enyém is beszélgetett már csak abba hagyta. A hallása biztos jó, mert mikor alszik, minden kis zajra összerezzen. Csütörtökön megyünk oltásra, majd megkérdem a dokit is, hogy szerinte baj-e. Másnak nem volt ilyen, hogy egy ideig abba hagyta a beszélgetést?
Biztos azért pontoztatok le, mert a hallását ellenõrizni káros :) Én megtettem a saját gyerekemnél, szerintem baj nem lehet belõle, sõt, anyuka is megnyugszik. Legyintgetni könnyû, de biztosra menni megnyugtatóbb...
A kérdező hozzászólása: Nem én voltam... :)

Miért nem érzem a babám mozgását? Vagy ez normális 18 hetesen? Ki mikor érezte meg először a babáját?

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj, én is csak a 21. héten kezdtem érezni. Most 36 hetes vagyok és már nem olyan jó. Néha akkorákat rúg hogy úgy érzem átszakítja a hasamat. Még meg is fogod unni.

Szerintem ne aggódj, én is csak a 21. héten kezdtem érezni. Most 36 hetes vagyok és már nem olyan jó. Néha akkorákat rúg hogy úgy érzem átszakítja a hasamat. Még meg is fogod unni.
ne izgulj.Én akb.20hetes voltam, amikor elkezdtem érezni a mocorgást.Lehet hogy picit lusta a baba.majd lesz olyan hogy kirúgja a ház oldalát. Jó babavárást.
20 hetesen éreztem elõször, ne izgulj. Pl. ha a placenta mellsõ falon tapad, akkor tök normális, hogy még nem érzed, felfogja a mozgást. Biztos jól van, nyugodj meg, érezni fogod :)
Ne izgulj! Én a 20.-21. héten éreztem hogy Õ mozgolódik odabent ( pedig az uh. alapján már akkor is nagyon kis aktív volt :) Kb. a 28.-29. hétig sokszor csak úgy igazán odafigyelve, lefeküdve éreztem igazán. Azóta szerencsére ha nem figyelek kimondottan oda, akkor is érzem Õt. Megnyugtató még ha néha-néha összerándulok is, akkorát rugdos, vagy úgy fészkelõdik. Jó kis mocorgolódós Kislányka :)
A kislányommal 18 hetesen éreztem.Most pedig a második babával 15 hetesen de egyik barátnöm 22 hetesen érezte elöször és az is normális, lehet hogy éjjel mozog és akkor a babával álmodsz csak félálomba még nem is igazán tudod kivenni hogy az a mocorgás tulajdonképpen a babád.Ne aggodj mert eljön az idö mikor még aludni se tudsz tölle annyit fog nyüzsögni.30 heteske

Akinek volt abortusza, miért tette? Miért nem tartotta meg a babát?

Legjobb válasz: Én azért, mert még fiatal és felelõtlen voltam, tudtam ha megtartom felborul minden, az addigi nyugodt kényelmes, bulizós életem.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Õ már nem fog vissza jönni. De jobb is így. Az életünk már rendezõdött, boldogok vagyunk. A pici is már 17 hetes :)
57-es vagyok. Tudod az anyai szív a legerõsebb, de az is tud a legjobban fájni, mikor valamit nem tudsz meg adni a gyermekednek...
16 voltam, nem dönthettem el, h mit akarok... Anyámék meg egybõl aláírták az abortuszos papírt. A mûtét után sírva ébredtem, zokogtam. Most 23 vagyok, van egy 2 és fél éves fiam, most már így tudom, h annó jó döntés volt, nem tudtam volna eltartani a kicsit és csak szenvedett volna mellettem :(
Szerintem meg vetesd el.
Nincs erosebb erzes az anyai osztonnel. Jol dontottel ez biztos. Ne felj minden rendbe jon. Csak bizz magadban.
nem értem ki javítja ki önkényesen a másik válaszait.
Mert csak 16 éves voltam (elsõ nagy szerelem, fél év együttjárás után), amikor spermicides óvszer kiszakadása után 2 db Postinor bevétele mellett terhes maradtam... és nem csak a korom, a baba egészsége miatt is aggódtam. Akkor fel sem merült, hogy megtartom, de évekkel késõbb jött a lelkifurka, és az "önbüntetés", - sokáig nem jött össze házasként a már kívánt baba, és volt egy vetélésem is. Ma már 33 éves vagyok, és már hál'Istennek két egészséges, csodálatos kisfiú édesanyja vagyok, de míg élek, sosem felejtem az elsõt...
Nekem is volt, miert nem tartottam meg? sokminden miatt, 11 hetes volt es valojaban meg mindig ugy gondolom jol dontottem.
A kérdező hozzászólása: Szeretném lezàrni ezt a kérdésemet. A mai írások mégjobban megerõsítettek abban, hogy megtartsam. Nem látom még a kiutat, a jövõt. De majd az idõ... eszem szerint nem tartanàm meg. De erõsebb az anyai szívem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha valóban tanultál volna biológiát legalább középiskolás fokon, akkor nem írtál volna akkora blõdségeket, mint amiket. Mindegy is, nem én váltam nevetségessé általa. Abban pedig elsõ szimatra biztos voltam, hogy te már csak tudod, hogy is zajlik egy abortusz. Írod, hogy megölésrõl beszélek? Erre nem emlékszem, de nem kizárt: az abortuszt megelõzõ kontroll UH-leletre ugyanis kötelezõen ráírják, hogy ÉLÕ embrió. Enélkül, és az általad a biológiai ismereteid által tagadott szívhang nélkül nincs is abortusz, mint bizonyára alkalmad volt megtapasztalni. Ez az embrió, késõbb magzat, a beavatkozás után megszûnik életfunkciókat mutatni, azaz belehal. Mert megölik. Mint átélted, ez másképp nem megy. Neked sem sikerült más módon megszabadulni tõle. Van azonban egy rossz hírem: a kérdezõ ezzel mind tisztában van; õ az anyagiakon túl e pillanatban is olyan erkölcsi kérdésekrõl gondolkozik, amelyek magaslatába te képtelen vagy felpillantani. Én is tanultam pszichológiát. Ezek alapján amit te mûvelsz, hogy finomkodva abortuszt, megszakítást, nem vállalást emlegetsz, azt a felelõsség elkenésének tartjuk. Úgy is mondhatnám, gyávaságnak, amivel nem mered beismerni, mi is az általunk firtatott beavatkozás célja, módja és végkimenetele. Az, hogy te nem vagy hajlandó morális megfontolásokat figyelembe venni, még egy olyan kérdésnél sem, ami 100%-ban etikai, sõt orvosetikai problematika, az megint téged minõsít. Pszichológia ismeretek ide, vagy oda, ócska, piti kis önámítás a metódusod, sejtcsomóstól, anyagiasságtól, eufemizmusostól. A kérdezõ ennél a pontnál már réges-régen tovább jutott. Ezért aztán kár a gõzért. Ha a baba esetleg mégis megmarad, még a te világod sem fog összedõlni, maximum még nagyobb lesz a kontraszt érzet benned a gyermeküket vállalók és nem vállalók között. De mint bizonyára tudod, ez is vegytiszta pszichológia. Tudod, a vesszen a szomszéd tehene is, ami téged motivál...
A kérdező hozzászólása: Már kértem, egy nulla miatt nem érdemes vitatkozni. Nem ezt akartam.
44... Sajnos erre mar nem tudok, mit mondani, csak annyit, sem olvasni, sem szoveget ertelmezni nem tudsz. Igen, elsore a wikipedian neztem meg, de elotte tanultam biologiat, olvastam konyveket, es mashol is utananeztem, de gondoltam, nem pazarlom a helyet a forrasokkal. Ellenben szivesen listazok neked irokat, akik errol irnak, sot elkuldom az 5 hetes UH kepemet, amin valoban csak egy sejtcsomo latszik. En legalabb tapasztaltam is, Te szerencsetlen. Meg mindig nem latom, hogy hol idezted be a vadaskodo iromanyodba, amikor azt irtam a kerdezonek, hogy belehajszolom az abortuszba. Ellenben Te most is "megolesrol" irkalsz. De ha felajanlottad a segitseged, akkor minden rendben van, ennek igazan orulok :) Gondolom, a kerdezo mar a bankszamlaszamat is megadta, hogy Te utald majd neki a penzt, amit a leendo apanak kene. Mert ugye a segitseg errol szol, nem pedig a szavakrol, meg filozofalgatasrol, ja es persze a lelkiismeretdurdalas kelteserol... Igen, latom, hogy kinosan ugyeltel arra, hogy ne sertsd a kerdezo jogat az abortuszhoz, ellenben a tobbi mondatoddal arrol szonokolsz, hogy megoli a magzatat. Tudod, en pszichologiat is tanultam valaha, es ez a legundoritobb dolog, hogy kijelented, hogy Te ugyan nem serted a jogat, de szerinted ezzel sulyos hibat kovet el. Ellenben en probaltam a valos helyzetre koncentralni, nem pedig erzelmileg belemenni, plane nem lelkiismereti kerdest csinalni a dologbol. Ha egyszer azt mondod, hogy o valaszt, akkor ne befolyasold a lelkismeretfurdalas keltessel. Vagy ha mar azt teszed, akkor ezzel egyutt kuldj neki penzt is, amibol fel tudja nevelni a gyereket.
Picikèmnek hivod gyermekednek tekinted. Azert hezitálsz mert fáj a gondolat hogy mar nincs veled. Hogy fogod feldolgozni az abortuszt? Majd azt mondogatod magadnak az volt a helyes dontes. Es ezt ki donti el? Egy anya vagy aki felelosseggel tartozik a gyerekei irant. Apa nelkul is fel lehet noni embernek lehet lenni. Erre en vagyok a pelda. El lehet menni dolgozni akár takaritani lehet kerni a gyerek tartast ket gyerek utan. Igenybe lehet venni a tamogatasokat.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nekem kell döntenem! Nem szeretném, hogy egy ilyen nulla miatt, mint én vagyok bárki is vitába keveredjen. Nem éri meg. Köszönöm a segítséget. Nem akartam viszályt kelteni! :, (
Mèg te se tudod mit akarsz. Egyszer igy irod maskor ugy. Te neked kell dontened a kicsi felett es jogod van hozzá. De azert azt az egyet ne felejsd el hogy a dontes vegleges es az abortuszt nem lehet vissza csinalni. Akárhogy szeretnèd.
53%-os! H.lye vagy te? Hol gyilkosoztam én? Elgurult a gyógyszered? Honnan a francból veszed, hogy nem ajánlottam fel a segítségemet? Pechedre ezen már rég túl vagyok. Nehéz megemészteni, mi? Ahhoz meg engedd meg, hogy õszintén gratuláljak, hogy képes vagy a wikit alapul venni! Ez aztán az objektív, minden részletre kiterjedõ információforrás. De te utánanéztél. Klassz! Gondolom, ezt a semmit is 3-szor legalább el kellett olvasnod, hogy valamit felfogj belõle, oszt mégse sikerült. Azért hablatyolsz itt összevissza sejtcsomókról, meg szívtelen magzatokról. Vedd még egyszer át az anyagot, hátha a mostani nekirugaszkodásra a koszon kívül ragad is rád valami. Tudod, ott a bibi, hogy kínosan ügyeltem arra, hogy a kérdezõ abortuszhoz fûzõdõ jogát ne vitassam el, és a döntését semmilyen irányba ne befolyásoljam. Ha vetted volna a fáradságot, akkor olvashattad volna, hogy a döntése minden kínját az övének ismertem el, miközben tegnap már mindenféle támogatásomról biztosítottam - szükség esetén. Ezzel szemben itt vagy te, nyilván a téma nagy tapasztalati korelnöke, aki az abortusz szó hallatán a pavlovi reflexeidet felitatandó százas csomag zsebkendõket vetsz be, és engem vádolsz manipulációval? Még ha úgy is lenne, de pechedre nincs, akkor sem süllyedek annyira alá, mint te, aki egy ártatlan magzat halálát várod remegve, epekedve és lélegzetvisszafojtva. Te, hát ennél már nincs lejjebb! Azt hiszed, a te múltadat ez az esetleges életáldozat tisztázni fogja?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azért is fontos jól átgondolni az abortuszt, mert nem lehet tudni, kibõl, mit vált ki a végén. Hallottam olyan nõrõl, aki azóta is keresi a megbocsátást az abortusz miatt. Nem tudott elszámolni a tettével. Folyton ott lebegett a szeme elõtt egy kis angyalka képe, aki miatta nem születhetett meg. Szerencsétlen nõ elmesélte, hogy az abortusz elõtt az ultrahangon, mikor meghallotta a picike szív ütemes verését, nagyon elbizonytalanodott. Akkor egy pillanatra felfogta, hogy egy életet készül elvenni, de sajnos a kétségbeesése (élete egyetlen egy éjszakás kalandja egy nõs férfival) erõsebb volt. Aztán ahogy teltek az évek, nem találta valahogy már helyét a világban. Mérhetetlen hiányt érzett, amit késõbb a két gyermeke sem tudott kitölteni. Szóval, az abortusz lehet, hogy pillanatnyilag jó megoldás, de azt lehetetlen megjósolni, hogy a késõbbi életszakaszokra milyen hatással lesz. Ha én kerülnék ilyen helyzetbe, örök életemben bánnám. És bár abortusz ellenes vagyok, egy kemény szituációban sajnos én is elbizonytalanodnék akkor is ha tudom, hogy erkölcsileg bûn az abortusz. Higgyétek el, mindenki! Ezért nem bántom azokat a nõket, akik abortuszon estek át. Sajnálom csak õket, hogy nem voltak elég erõsek :(
Kedves 31-es. Nem, valoban fogalmam sincs, hogy milyen csatornakon keresztul beszelgettel a kerdezovel, de oszinten kivanom Neked, hogy kerulj Te ilyen helyzetbe, mert az ilyenek, mint Te, megerdemlik a nehez sorsot. Ja, es mielott mondogatsz ram, olvasd mar el legyszives megegyszer, amit irtam. 1. Idezd be legyszives, hogy hol hajszoltam a kerdezot bele az abortuszba. 2. Vilagosan leirtam, hogy nem neztem, hany hetes terhes. A sejtcsomo - magzat - embrio elmeletet pedig a wikipediarol ideztem, ugyanis en utananeztem. Sajnallak, hogy ennyire korlatolt es szuklatokoru vagy, es sajnalom, hogy a kerdezot ilyenek befolyasoljak, mint Te, mert az ilyenektol, mint Te lesznek deviansok a tarsadalomban is. Inkabb te olvasd el figyelmesen, amiket ez a szegeny no ir. Mar van egy gyereke, az apa meg egy felelotlen, aki meg csak el sem ismerne az ujszulottet. De ha ennyire bator vagy, es itt "gyilkosozol", akkor miert nem ajanlod fel neki, hogy segitesz anyagilag is a baba fenntartasaban??? Mert innen ugatni nevtelenul nagyon konnyu, meg gyilkosnak nevezni. Akkor miert nem vallalod be, hogy segitesz neki, ha mar ennyire okos vagy. Gratulalok a szuklatokorusegedhez.
aha mar.mindenkeppen az egyik gyerekedet akarod megolni akkor.old meg azt aki megvan mar igy.mire.kihordoda masikat meg tudsz.pihenni felkeszulni ra!? .... ugye milyen szornyunek tunniij meg kimondanni is??? Na latod nincsen kulombseg kozottuk ugyanolyan gyermeked az is aki a szived alatt novekszik a szeretett magat aldozza fel a.masikert de az abortusz
Az abortusz arrol szol hogy a.masikat aldozza fel a.maga.kenyelmeertha van benned erzes mintahogy.irtad.is hogy erosebb az anyai szived ezen el lehet gondolkozni
Kedves Kerdezo! Le a kalappal elotted, nagyon tokos csaj vagy -a ferjed peldat vehetne rolad!! Remelem ha tul lesz a kezdeti sokkon, azert visszamegy hozzatok.. Bar nem tudom, h ezt az egeszet (hogy meg a nagylanyrol sem kerdez???) hogyan lehetne megbocsajtani neki. Hihetetlen.... Meghogy Te vagy a nulla.. Gratulalok, sok erot es kitartast!
1, 5 éve muszáj volt elvetetnünk a kisbabánkat. A méhemben találtak egy kisebb daganatot, így kezelésekre kellett járnom. Sajnálom, mert elfért volna a csöppség már. :) De majd idõvel jön az is. Egy édes mosolygós kislány/kisfiú vár majd ránk. :)
18 évesen, az akkori barátomtól, aki annyira volt érett mint egy kisovis.Nagyon megijedtem hogy mibõl fogunk élni és hol. Végül mikor elmondtam a pasinak hogy nem tartom meg a babát, elfogadta és eljött velem orvoshoz.Kb.9 hetes voltam amikor befeküdtem, de akkor már nem voltam biztos benne hogy elakarom vetetni, de a sors közbeszólt, mert elment.Lassan 10 éve, de nem tudom elfelejteni és nem is fogom.Azóta született egy 5 éves kislányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A ruhák, babakocsi megoldott. Nagyon köszönöm a segítõkészséget.:) Az apukát meg sajnos senki nem tudja pótolni. :(
Kedves Kérdezõ! Ha minimálisan hiteles személlyé teszed magad, szerintem többen segítenénk ezzel-azzal. Hol élsz? A nagyobb gyermeked mennyi idõs, van pl.ruhákra szüksége? Babaruhák jól jönnének? Ír, mert én veled együtt hiszek a csodákban! :)
A kérdező hozzászólása: Nem volt rendes netem.
Örülök hogy jól vagy kérdezõ, szeretnék néha hallani rólatok. Biztos van valami oka hogy nem válaszolsz a privát üzimre, de legalább ide írj néha :)
A kérdező hozzászólása: Pénteken mentünk a kórházba :( de ultahangon kiderült, hogy 2 héttel elszámolták a pici korát. Nagyon megkönnyebbült a lelkem. Nem szívembõl tettem volna. De nagyon boldog vagyok. Ma màr 13 hét 2 napos. :) uh-n alig lehetett képet csinálni róla. Biztos, hogy nem lesz könnyû, de erõt adnak majd a gyerekeim. Nem fogom feladni. Ezt adta a sors. Valami oka van. :)
Engem is érdekelne...
Kérdezõ, hogy döntöttél végül, megírod?
Elolvastam az elõzõ kérdésed.Van házat amin még 10 évig hitel van, egyedülálló egy gyerekkel.Apuka elhagyott, gyerektartást nagyon nem fog tudni fizetni mert nincs munkája beteg, tehát lehet az állam megelõlegezi a mindenkori minimálbér 10%-át ami nem sok minden lesz, fõleg ha két gyerek van.Szülõk vannak, de munka nélkül.Te gyedet kapsz, de ha letelik, akkor megmondták már elõre hogy el fognak bocsátani.Ezek után ha valaki azt mondja felelõsségteljes döntés megtartani ezt a babát az nem normális.Nyomorogni fogtok!Inkább add örökbe, ha ennyire abortusz ellenes vagy, de megtartani szerintem õrültség.Lehet lepontozni!
Végig követtem az elõzõ kiírásodat.Nem vagyok abortuszpárti, de úgy gondolom a te esetedben ez az egyetlen ésszerû megoldás.Nem csak magadra kell gondolnod hanem a 14 hónapos lányodra, és arra milyen kilátástalan helyzetben vagy.Egy gyerekkel egyedül még talpra lehet állni, még egy gyerekkel sajnos csak súlyosbítanád a bajt.Valaki az elõzõben nagyon okosan megfogalmazta:" Azt vállald amit vállalni tudsz!" Sok erõt bárhogy is döntesz!
én most állok egy elõtt. az ok. nem a férjem az apja...egy gyerek már van, és nem írnám le a többi körülményt mert hosszú, nem fér bele hogy két család élete boruljon...32 vok, hülye voltam, és nem vállalom be hogy felforduljon minden. együtt kell élnem vele végig. ez elég büntetés
Kérdezõ miért emelted ki?
15 évvel ezelõtt volt, 18 éves koromban. Volt egy fiú, akivel pár hét után kiderült, hogy nem passzolunk össze. Talán 3x feküdtünk le és gumit használtunk. Mire kiderült, hogy terhes vagyok, már nem is voltunk együtt és addigra már egy másik fiúval randizgattam. Szinte egyértelmû volt a helyzet, hogy mit kell tennem, de persze azért nem volt könnyû dönteni. Tanultam és mellette dolgoztam, a szüleimnél laktam, nem volt semmim, még egy rendes kapcsolatom sem. Nagyon rossz volt megtenni, sokszor eszembe jut azóta is, de tudom, hogy akkor is ez volt a legjobb döntés számomra. 24 évesen találkoztam a párommal, 26 évesen született gyerekünk, majd 3 évre rá a tesója. Így tökéletes az életem és nem bántam meg semmit, még ha sajnálom is persze a történteket.
Nem én döntöttem az abortusz mellett, ezt írtam. De most már felnõtt ésszel úgy gondolom, h jó döntés volt. És nem a saját kényelmem miatt! De jobb lett volna ha megszülöm és az utcán nevelem fel szegénységben, mert nem tudtam volna neki se normális anyagi hátteret, se normális családot nyújtani?! A családom így is el ítél, h 20 évesen megmertem szülni a fiamat albérletbe! De nem érdekelne, mert már felnõtt vagyok. És igen, akkor nevezettek rohadt gyilkosnak, de akkor is jobb, h nem szültem õt meg a nyomorban! Mert tudjátok, ha megszülöm és éhezünk akkor meg azért néztek volna le, h "na nézd már azt a rohadt csitrit, felcsináltatta magát, kipottyantott egy kölyköt, most meg éheznek, milyen anya az ilyen?" Tök mind1. mit tettem volna, így is úgy is el vagyok ítélve, de nem is akarok megfelelni mindenkinek! #57-es voltam...
Ez a te életed, és a te döntésed. Annyira nem ismerünk téged, meg a helyzetedet sem, így igazán jó tanácsot adni szerintem nem lehet. De! Én egy gyerekkel, egy lelépett papával nem vállalnám a 2.-at. Biztos belepusztulnék, de nem tartanám meg.
Azt hiszem már eldöntötted.
A kérdező hozzászólása: Sokan azt hiszik, hogy sajnáltani akarom magamat. Egyszerre túl sok pofont kaptam az élettõl. Nem könnyû így normálisan dönteni. Szörnyû, hogy a picimrõl és ez által a jövõmrõl/jövõnkrõl kell dönteni. :(
A kérdező hozzászólása: Gyerektartás miatt már voltam a bíróságon. A lányom érdekét kell néznem. Csak valahol a pénzzel mit sem érek. :(
Jaj szegényke :( hova lépett le az apja? vagy hogy?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ..és a saját kényelem az már a leglegutolsó a listában, az elsõ az volt, hogy se ház, se semmim, a deviza hitel miatt a szüleimnek panelban nincs meleg víz (30ról 100 felé emelkedett ) , nem szerettem volna úgy fürdetni a gyerekem, hogy fazékban melegítem a vizet...és apa sincs..hát, szerintem eléggé rossz sorsa lett volna. Egyetemet is pont kezdtem, elég messze a szülõvárosomtól...úgy meg mi lett volna belõlem..Nyíregyházán, ahol nincs munka? hiába beszélek 9 nyelvet és kitûnõ lett az érettségim, max egy gyrososba mehettem volna el ott, mert nincs semmi..egy szakadt gumi miatt...ha már gyereket szülök, akkor szívvel-lélekkel ráállok, és legyen apja..most komolyan, hány pasinak kell egy egyedülálló anya ?? nem soknak. és még kevesebb neveli saját gyerekeként...most is véletlenül jött, gyógyszer mellett, de van apa, olyan férfi, akivel igazán szeretjük egymást, és vele lennék életem végéig, és leszek is...és a legjobb apa lesz a világon.
A kérdező hozzászólása: Tervezett gyerek volt. De mit tegyek ha a marha apja lelépett? 14 hónapos a gyerekem. Két kicsit egyedül hogy tartsak el? Szüleim nem tudnak segíteni.
Ész nélkül szexelni? 5 éves párkapcsolat volt, és pont vége lett. Kövezzetek meg, így tartottam jónak, és mai napig így tartom, akár mennyire rossz belegondolni, hogy most már majdnem 3 évesen itt lenne mellettem...viszont õsszel jön az elsõ.
És az is felelõsségteljes, hogy nem mered vállalni a tetted a szüleid elõtt. Na de hajrá, tudod mit tart a közmondás, Isten nem ver bottal...
Igen mert az nagyon felelõsségteljes fiatalon ész nélkül szexelni, utána meg a saját kényelmünk miatt megölni egy pici életet. Igazságtalan az élet, hogy az ilyeneknek lehet utána gyereke, annak meg, aki tényleg becsülné nem.
Persze, hogy nehéz, én is nagyon sokáig ki voltam miatta, még egy miómám is lett..
A kérdező hozzászólása: De nehéz meghozni a döntést.
Nem, nem felelõsségteljes, fõleg, hogy már egyet nevelsz- egyedül...
A kérdező hozzászólása: Én is egyedül nevelekbegy gyereket. Terhes vagyok, de ahogy kiderült az apa lelépett.nem tudom felelõsségteljesebb döntés e az ha megszülöm.
Igen, jobb, mint nyomorogni , szerintem. és apa nélkül felnõni.
Imádom mikor azt mondják hogy a gyereknek tettek jót. Igen, biztos jobb ha megölik.
épp hogy 18 lettem, szóbeli és írásbeli érettségi közt volt, az utolsó hétben (12.) volt a mûtét, a szüleim mai napig nem tudják...gimis ballagáson sem mentem bulizni, olyan rosszul voltam és hányingerem volt... Fiatal voltam, anyagilag nem voltak eleresztve a szüleim, és az ex barátomtól volt, akinek szintén nem volt benõve a feje..nem bántam meg, csak neki tettem jót, nem tudtam volna neki mindent megadni, és kövezzetek meg, én is elcsesztem volna az életem ott - egyedülálló anyaként, 18 évesen. Most viszont 3 hónapos terhes vagyok 21 évesen /i hete lettem 21 :) /
Mert fejlõdési rendellenessége volt a babának. Megbántam-e? nem. Viszont míg élek lelkiismeretfurdalásom lesz.
A nõvérem 18 éves volt akkor. éppen fiút váltott, az egyiket kidobta, a másikkal meg épp csak összejött, de volt egy pici átfedés is, amikor vacillált a két fiú között. Nem sokkal késõbb kiderült, hogy terhes (gyógyszer mellett). Szerette volna megtartani a babát, de nem volt benne biztos, hogy ki az apa. A régi fiúval már lezárta a kapcsolatot, mire kiderült a terhesség, nem akarta õt visszaszerezni, és vele élni, de az új fiút se akarta kellemetlen helyzetbe hozni, hogy épp csak együtt vannak, és rögtön baba, ráadásul elképzelhetõ, hogy más gyerekét neveli fel... Leültek, megbeszélték a dolgot, és úgy döntöttek, hogy abortusz. Sokáig gondolkoztak, hogy igen, vagy nem, de végül elvetették. Az utolsó lehetséges héten volt meg a mûtét, kislány lett volna. A tesómat nagyon megviselte lelkileg. A fiú, akivel végigcsinálták, mellette maradt, feleségül vette, 21 éve házasok, és van közös gyermekük.
18 éves voltam, a magzat 7hetes. Akkor pár évig nem bántam, aztán mikor kicsit komolyabb lettem 3-4 év múlva, akkor már sokat gondoltam arra, hogy ha megszületik is minden jó lett volna.
A kérdező hozzászólása: És nem bàntad meg? Hàny hetes volt? Te hány éves voltál?
A kérdező hozzászólása: Vissza ment az anyjáékhoz. Nem tudom az okát. Màsfél hónapja. Azóta még a lánya után se érdeklödik. Nagyon fáj a mûtét? Te egyedül mernéd vállalni a picit is? Am. Pénteken lenne a mûtét.
A kérdező hozzászólása: Hót idegen kívánom, hogy kerül ilyen helyzetbe vagy a gyereked. Megnézném akko mekkora lenne az arcod.
Nézd, ez is egy szempont, én nem vitatom. De a tegnapi aggályaid, melyek a tegnapi fõkérdésben fogalmazódtak meg a saját további életed morális vetületével kapcsolatban, valós aggályok. És ennél fogva ezek is kiadnak egy mérlegelendõ szempontot. Sajnos dönteni senki sem tud és nem is akar helyetted. Kívülállóként, félelmek nélkül mi könnyebben vagyunk és tisztábban látunk. De a döntés súlyát, legyen az akár pro, akár kontra, egyedül Te viseled majd.
A kérdező hozzászólása: Azt se lenne könnyebb látnom, hogy nembtudok nekik normàlis életet biztosítani. Mennyit tudnék velük lenni. Reggeltõl estig munka. Màs nevelje helyettem?
Tudom és megértem. Mégis, amíg még él az a magzat, aki ugyanúgy a Tiéd, mint a kislányod, van idõd és módod gondolkozni. És ez a gondolkozás semmilyen irányban nem kötelez semmire.
A kérdező hozzászólása: Tudom csapongóak a válaszaim, az érzéseim. De szeretnék egészséges csalàdot. Olyan családba szülni, ahol nem szenvednek hiányt a gyerekeim. Egy olyan férfinak, akibelfogadja a lànyomat, engem. És tényleg szeretne babàt. Aki nem tagadnà meg. Olyan ember mellet bátran vàllalnék gyereket/gyerekeket.
Kedves Kérdezõ! Neked péntekig van még idõd, és ahogy írtam tegnap: most egy dolgot tehetsz: gondolkozol. Kérlek, amit 53%-nak szántam, azt ne vedd magadra. Egy dolog, ha valaki olyan dilemmában érzi magát, mint Te, akinek az életére a döntés így is, úgy is kihatással van, de hogy olyan lények kardoskodnak a Te magzatod halála mellett, akiknek köze nincsen a személyes sorsodhoz, az szerintem puszta perverzió. A kritikai észrevételeimet ezzel kapcsolatban annak a "drágának" szántam, nem Neked.
Remelem azert gyerektartast kovetelsz a lanyodnak.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom. Gyenge vagyok lelkileg ehez az egészhez. Értem és köszönöm, hogy segíteni akartak. Az apàval ma megpróbàltam beszélni. A lányunkról se kérdezett. A picit el se ismeri. Csak bunkózott. Nem kiteregettni akartam az életemet, csak õszinte véleményekre voltam kívàncsi.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nézd, én igazán visszafogott voltam veled, de már látom, hogy hiba volt. Neked kb. f.ngod sincsen, milyen hosszan, milyen csatornákon keresztül beszélgettünk nagy békességben és türelemmel a kérdezõvel tegnap. Felteszem, szeretnéd dörzsölni a tenyered, hogy engem igehirdetõként tüntess fel, de - fájdalom -, ez már csak azért sem sikerülhet, mert feketén-fehéren leírtam: minden nõnek joga van a gyermeke abortálásához. Aki szánalmas, az te vagy. A h.lye, bántóan tudatlan sejtcsomózásoddal, a zigóta - embrió - magzat fejlõdési fokozatainak figyelmen kívül hagyásával, de inkább ezen fogalmakkal kapcsolatos ismereteid hiányával. Melyeket inkább vállalsz a virtuális nyilvánosság elõtt, megbélyegezve saját magadat a tudatlanság és sötétség tulajdonságjegeivel, pusztán azért, hogy élvezettel hallgathasd: ez a magzat is belehalt... Ha méltóztattál volna elolvasni a kérdezõ MINDEN kommentjét, és nem csak döglégyként tapadtál volna rá a témára, akkor nyilván feltûnt volna, hogy az ostoba sejtcsomózásoddal mekkora bakot lõttél. Feltûnt volna neked továbbá az is, hogy míg én nem mondtam a kérdezõnek sem azt, hogy szüljön, sem azt, hogy ne, addig te csorgó nyállal nyomod bele az abortuszba. Ezek után pedig van képed a másik oldalt és engem lelkiismereti elnyomónak titulálni, nyilván azért, mert a hatalmas eszeddel nem sikerült észrevenned, hogy a link és a hozzászólás célszemélye te magad voltál. Részemrõl. A személyes véleményem az, hogy senki lelkiismerete nem lesz tisztább a fenti témában, még akkor sem, ha más magzatát internetes hozzászólásaival a halálba küldi. Így a tiéd sem.
Jól mondod, sok ember életét befolyásolja, fõleg a babáét akit megölni készül. Nem véletlen hogy sok nõgyógyász nem is vállalja az abortuszt, nekik szent az élet védelme.
Helyesbitek, embrio a megtermekenyulestol a szivhang megindulasaig. Onnantol pedig magzat. De nem gyerek! Gyerek az, akit az edesanya mar nevel, es akinek az eletet szinten befolyasolja az anyuka dontese...
Kedves 26 es 27-es! Nyilvan en is tudom a folyamatokat. Nem neztem, hany hetes terhes a kerdezo. A biologiai teny az, h sejtcsomokent indul, sejtosztodassal. Egyebkent pedig eloszor magzatnak nevezik, majd a 12. het utan embrio. Ez sem veletlen! Nem pedig gyerek, ahogyan Te kedves tudatlan 26-os itt allitod! Ha az abortusz ellen akarsz szonokolni, akkor azt mashol is megteheted, nevvel, felvallalva magad, mert az egyebkent is nehez helyzetben levo kismamaknak nem a Te lelkiismeretfurdalast kelto szanalmas igehirdetesedre van szukseguk, hanem tamogatasra egy kegyetlen nehez donteshez, ami tobb ember eletet befolyasolja.
25-os. 10 hetesen mar nemcsak sejtcsomo... 8hetesen latszottak a babam vegtagjai... Ettol fuggetlenul kerdezo, en amondo vagyok, hogy a lanyodert felelsz. Neki is nehez apa nelkul, hat ha meg a masik baba is megszuletik.
Kedves utolsó! A kérdezõ nyilván azt tesz a gyerekével, amit akar, de ettõl teljesen függetlenül nem ártana tisztában lenned a "bizonyított biológiai tényekkel"! Íme a "sejtcsomód" tehát: [link] Az abortuszhoz minden nõnek joga van - hogy morálisan nem, az más kérdés, de jogilag igen - , de ne hazudd már azt neki, hogy nem gyerek az, akit pillanatnyilag még "vár". Szerintem az Általad remélt végkifejlet reményében sem éri meg olyan tudatlannak tettetned magad, hogy az a kép rajzolódjon ki az általános mûveltségedrõl, amit magad festettél.
Szia! Sajnalom, hogy ilyen helyzetbe kerultel, es megertem, hogy nehez a dontes. Sokmindenre kell ilyenkor gondolni, hiszen egy gyereket fel is kell nevelni. Ha Te magad is nehez helyzetben vagy, es mar van egy pici gyereked, akkor gondolj inkabb ra. Nehez egy abortuszt vegigcsinalni, de amig par hetes, addig csak sejtcsomo, szive sincs meg. Ez biologiai teny, es ne foglalkozz azokkal, akik ennyire korlatoltak, hogy csak azt nezik, hogy megolod a gyereked. Egy par hetes sejtcsomo meg nem gyerek, ellenebn, akit mar megszultel, es nevelsz az elo emberi leny. Erre gondolj. Sok erot es kitartast kivanok Neked!
Ilyen apa mellett én nem tartanám meg a babát a helyedben. Örülnék, ha a már meglévõt rendesen fel tudnám nevelni.
Végigkövettem a másik kérdést. Most egyszerûen nem tudok mit mondani. "Hozzám már hûtlen lettek a szavak"...
Azt hittem már dontottel. Vagyis a masik kerdesben ezt irtad. Ne akard magad gyozkodni arrol hogy jobb lenne ha elvetetned. Ha abortuszt akarnál már leptel volna. Az a baba a tied hozzád tartozik. S mar dontottel a lelked melyen.
Én azért, mert még fiatal és felelõtlen voltam, tudtam ha megtartom felborul minden, az addigi nyugodt kényelmes, bulizós életem.

Miért történhetett ez velem? Megtörténhet még ezek után mégegyszer? Nem lesz a babámnak ettől vajon valamilyen rendellenessége?

11 hetes kismama vagyok. Másnap töltöttem a 12. hetet. Csütörtökön délután pihentem, és egyszer csak elöntött a vér. Ömlött bel?lem. Gyorsan bementünk a kórházba, ahol a doki be is fektetett. Ma jöttem haza. Kb. 1 liter vérem elfolyhatott, a babának hála istennek semmi baja nem lett. Szépen fejl?dik, a korának megfelel? méretei vannak. A dokik nem mondtak semmit, hogy mit?l lehetett, csak tippelt az ügyeletes doki, hogy valószín? van egy kis repedés a méhlepényen és attól lehetett az egész. De ez sem biztos. Mikor bekerültem nem igazán nyugtattak, azt mondták vagy elvetélek, vagy megmarad a baba. Kaptam gyógyszert, amit most is kell szednem, attól maradt el a vérzés.

Legjobb válasz: Szia Nagyon sajnálom hogy ilyen dokikat fogtál ki de pihenj sokat. Nekem haematómám volt az elsõ terhességemnél nagyon megijedtem mert arra ébredtem hogy egy hatalmas vértócsába fekszek a babónak semmi baja nem volt viszont a kórházat nem hagyhattam el

Szia Nagyon sajnálom hogy ilyen dokikat fogtál ki de pihenj sokat. Nekem haematómám volt az elsõ terhességemnél nagyon megijedtem mert arra ébredtem hogy egy hatalmas vértócsába fekszek a babónak semmi baja nem volt viszont a kórházat nem hagyhattam el
Engem az egészben az zavar hogy nem adtak választ az okora.Én a helyedben keresnék egy jó nõgyógyászt ha kell maszekon elmondanék neki mindent és kérném a segítségét véleményét.
Szia! Én 12 hetes koromig folyamatosan véreztem. Volt egy vérömleny a magzat alatt, de nem mondták, miért. Valaki, nem orvos azt mondta, talán lett volna egy másik is, csak életképtelen volt. Nem görcsöltem, csak véreztem. Marékszámra ettem a gyógyszereket. Feküdnöm kellett. Aztán 42!! hétre született meg. Már egy éves elmúlt a csajszi. Sok sikert, könnyû szülést!
Bocs 2. vagyok. nem okora hanem okokra!

Miért nem mozdult még meg a babám?

Ma vagyunk 16 hetesek a kis pocaklakómmal! Ez a harmadik terhességem! Korábban már éreztem aprócska rúgásokat,12-13 hetesen,napközben is éjszaka is,de ezek kb 2 hete elmúltak! Mostanra csak néha ilyen feszitő érzés és görcsök vannak... Azt mondják a harmadik babának hamarabb kell megmozdulnia! Nagyon félek hogy baja van,de nem akarok minden héten a védőnőhöz szaladgálni hogy nézze meg a szívhangot... mikor először kezdődött,elmentem hozzá,minden rendben volt,ezért szégyenlek menni mindig!! Miért van ez,hogy nem mozdult még meg?? A rúgásoknak is erősebben érezhetőnek kellene már lennie :(

Legjobb válasz: Mozog még télleg, csak még te nem érzed fiatal a terhességed. 21 vagy 24. hétõl lesz erõsebbe érezhetõ.

Mozog még télleg, csak még te nem érzed fiatal a terhességed. 21 vagy 24. hétõl lesz erõsebbe érezhetõ.
A kérdező hozzászólása: Tessék, errõl beszélek :( Sokat mozog, és az izommozgása egyre rendezettebb. Bár az embrió már 6 hetes korában mozogni kezd, a magzati mozgás a 14-18. héten érezhetõ elõször. A többedszer terhes anyák általában korábban, a 16. hét táján érzik elõször a magzatmozgásokat, az elsõ babájukat várók inkább a 18.-20. héten
Nem lehet minden terhesség egyforma, szerintem ez felelsleges félelem. Én a másodikat várom és 16 hetesen nem éreztem még... Egyértelmûen a 20. hét után éreztem. Igaz nekem, vastag , zsíros hasam van, de nem aggódtam.
Mozog õ, csak te nem érzed! :) Azért ez nem ugyanaz! :) Szerintem felesleges aggódnod. Ez csak statisztika, hogy "érezned kellene", de ahogy minden ember más, úgy minden várandósság is! Légy türelmes, biztos, hogy semmi gond :)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem hozzáfüzni, hogy azt mondta a doki már 14 hetesen nagyobb baba volt mint az átlagos!! És ehez jön még az hogy vékony testalkatú vagyok... ezért aggódom annyit :(
18 hetes vagyok vékony testalkatú ikerbabákkal. Csütörtökön éreztem elõször a mozgást és azóta meg csak pukkanásokat érzek néha a köldökömnél. Elsõ babák lesznek. Már én is egyre türelmetlenebb vagyok hogy miért nem érzem rendesen.
Lehet, hogy mellsõ fali lepényed van (vagy hogy írják ami elõl van a hasad felé) és azt rugdossa a baba és ezért nem érzed. De megértem az aggodalmad én is a 3. babár várom és csak 9 hetes vagyok, de tûkön ülök, hogy mikor érzem már végre...pedig hol van az még :)
Minden terhesség más. Ne lépj abba a hibába, , hogy a terhességeidet összehasonlítod. Hidd el, biztos nincs gond, csak õ egy nyugisabb baba :-) Nekem meg azt mondták, hogy elsõ baba, mellsõ fali lepény, tuti nem fogok semmit érezni a 20. hétig. Erre szépen rácáfolt a kisfiam a 15. héten :-) 22 hkm

Pólya kérdés. Manapság miért nem használnak a pici babákhoz pólyát? Hisz nagyon hatékony találmány. Nos meg nem hiába használták még anyukáink:-) Én is tuti veszek.

Legjobb válasz: mi veszünk, szerintem jó dolog.Nem kell olyan szorosra bekötni benne a picurt, és mikor még nagyon pici éjjel könnyebb szoptatni, mikor amúgy is gyengébb,fáradtabb az ember.Persze nem lesz benne egész nap, de mondjuk akkor is beteszem majd szerintem mikor az elején jönnek látogatni, mikor még picike.Persze meg szeretnék majd fogni, de rokonokon kívül tuti nem adom oda senkinek pólya nélkül.Az tartja. 31 hetes kismami

Mi vettünk pólyát, kókuszmatraccal és tépõzárral!! Jóformán megmentette az életem az elsõ hetekben!! Nagyon könnyû volt mozgatni, fõleg mikor elaludt benne, (cicizett) és csak átemeltem pólyával együtt a kiságyba és észre sem vette:-))
Szia! Babája válogatja. Nekem elsõ lányomnál még úgymond kötelezõ volt, és mivel téli baba volt elvolt benne. Második lányom rá 6 évvel született. A pólyát el is felejtettem, de mikor már hetek óta nem aludt egyhuzamban 1-2 óránál többet mert mikor mély álomba zuhant és elernyedt a teste megijedt mikor a végtagjai megmozdultak, vagy a kezemben elaludt de mikor letettem az ágyába rögtön felébredt. Na ekkor jött az ötlet: pólya!!! És akkor belekötöttem és végre aludt az én lányom akkor értettem meg mire is való. Aztán jött a 3. lányom és én már elõre elõkészítettem a pólyát, az én mentõövemet "nemalvás" ellen. Aztán tudomásul kellett vennem, hogy az én babám nem szereti, aludt õ jókat anélkül is. Már 2 hónaposan átaludta az éjszakát.Szóval szerintem ha rossz alvó a baba akkor hálás dolog, ha annélkül is elalszik akkor nem fogja szeretni. Jó babázást és jó egészséget nektek.
mi veszünk, szerintem jó dolog.Nem kell olyan szorosra bekötni benne a picurt, és mikor még nagyon pici éjjel könnyebb szoptatni, mikor amúgy is gyengébb, fáradtabb az ember.Persze nem lesz benne egész nap, de mondjuk akkor is beteszem majd szerintem mikor az elején jönnek látogatni, mikor még picike.Persze meg szeretnék majd fogni, de rokonokon kívül tuti nem adom oda senkinek pólya nélkül.Az tartja. 31 hetes kismami
Szerintem is aranyos a pólya, ha ésszel használják (nem túl szorosan). Azonban nyári kisbabáknak nem igazán jó, mivel könnyen túlmelegedhetnek, ami a bölcsõhalál egyik oka. Ezért nem volt nekem, mivel én augusztusban szültem. A babám iszonyat jó alvó volt szerencsére, sosem ébresztette fel magát és nagyon jól meg tudtam fogni az elsõ perctõl. Engem inkább zavart volna a pólya szoptatás alatt (legalábbis így utólag visszagondolva), én szopipárnát használtam alátámasztásra. De amúgy tényleg ízlés dolga kinek tetszik, ezért azt kijelenteni, hogy milyen hasznos, mert te úgy gondolod, ez kicsit erõs.
Nekem is ikreim vannak, és én is használtam pólyát mindkettõnél. Igazság szerint egészen addig használtuk, amíg ki nem nõtték. Eleinte én sem akartam használni, de rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobban és nyugodtabban alszanak benne. Utánaolvastam, ennek az az oka, hogy az elsõ hetekben, hónapokban még nincsenek tudatában a végtagjaiknak, és amikor azok mozognak nekik, azt külsõ (zavaró) ingerként élik meg, emiatt válik nyugtalanná az alvásuk. Ezenkívül jól esik nekik az a meleg és körülölelõ érzés, amit a pólya ad. Természetesen nem nyújtottam ki benne a lábukat és nem húztam túl szorosra sem. Mindemellett biztosan nem jön be minden mamának és babának, de én újra használnám.
Nekem mindkettõvel volt, de nem használtam. Nekem kifejezetten kényelmetlen volt a szoptatáshoz, hálózsákot szívesebben használtam éjszakára, és a rokonok sem sûrûn fogdosták a gyereket. De kinek a pap, kinek a papné.:) Ha jónak látod nyugodtan szerezz be.Sokan kifejezetten szeretik.
A kérdező hozzászólása: 31 hetes km totálisan egyetértek veled:-)mi is veszünk de a modernebb változatát nézd meg a babafelszereles.hu oldalon a kókusz betétes pólyákat.Én két picit várok és abban könnyebben ellesznek nekem is könnyebb lesz a szopiztatás hisz ahogy már írtam tartja õket:-)
En megijedtem a polyatol, amikor azt mondta anya, hogy regen kiegyenesitettek a babak labat es jo szorosan lekotottek a polyaban, hogy ne legyen gorbe, meg a kezet is, hogy ne tudjon kapalozni. Ez nagyon elriasztott, ugyhogy az en babam biztosan nem fog polyaban lenni. Nem akarom mar par naposan, hetesen megfosztani a mozgastol.
Szia, én azért nem fogok majd használni, mert szegény baba alig tud benne mozogni, még a lábacskáját se tudja kinyújt, ami szerintem nem túl jó egy kisbabának. De kiváncsi vagyok a ti vléeményetekre is ezt illetõen:) Neked pedig boldog babavárást, 17hetes kismama
Talán, mert nem voltak olyan jó minõségû matracok, ágybetétek, mint manapság. A baba gerincének támasz kell, õk így oldották meg. :)
A kérdező hozzászólása: az én anyukám azt mondta nagyon hatékony és nem csinált ilyeneket...a pólya megtartja a baba fejét és gerincét nem pedig egy középkori kínzóeszköz.elég baj az hogy volt olyan aki lekötötte benne a gyereket...jajaj
Nekem is van.Kb 2hétig használtuk.de nekünk nagyon kis babánk volt.Nekem nehéz volt benne megtalálni a fogást:( De attól még jó találmámy..
13:42 vagyok mi a pólya után-helyett sokszor betekertük a babát a plédjébe, fõleg, ha hûvösebb helyiségbe vittem a szobából, kb. így: http://www.youtube.com/watch?v=nPtyC2UUIjM&feature=related gratulálok az ikrekhez!
Azt csinálsz amit akarsz, de akinek csipõficam gyanús a babája, ne rakja pólyába!A gyereksebészek kifejezetten nem ajánlják a pólyát.Nézz utána.Én is beleraktam a babámat, de csak a család nyomásának engedve.Én nem szerettem, mindig belecsúszott nyakig.Kb. 2 hétig volt benne.
Hatékony? Tudod, hogy annak idején pont azért találták fel, hogy ne izegjen-mozogjon benne a gyerek?! Anyukám több, mint 20 éve csak azért használt, mert téli születésû vagyok és rohadt hideg volt akkoriban. Egyébként, ha neked tetszik, használj. Ez nem értem, miért kérdés..
A kérdező hozzászólása: Már meg is rendeltem õket:-)Köszike a válaszokat:-)
Utolsó vagyok. Még annyit, hogy a szoptatás is könnyebb volt pólyában.
A kérdező hozzászólása: Pedig szerintem szoptatni is sokkal könnyebb egy pólyában hisz tarja a gerincét a fejecskéjét.Meg ha csak felvesz az anyuka vagy apuka akkor is kényelmesebb a babának.Nem? Köszike 17 hkm én is kívánok boldog babavárást és jó egészséget:-)
én az elsõ 4-5 nap tettem pólyába, szintén tél volt, így nem kellett 25 réteg ruhát ráadnom, ki tudtam vinni a hûvösebb konyhába stb. sokkal könnyebb volt fogni is. aztán kezdtünk összeszokni, õ is kapálózni és már csak éjjel tettem bele. sima megkötõs volt. nagymamám szerint akkoriban (40 éve) 4-5 hónapos!!! korukig adták rá a gyerekekre... na az már tényleg káros.
Én egyáltalán nem éreztem szükségét, hogy vegyek. Minek? Nem árt, nem használ, csak kényelmi szempontból meg nekem nem kell.
Nagyon egyet ertek a 31 hetes kismamaval elottem. Nekunk mar van polyank mert anyum nem hagyott beken, hogy az o kisunokajanak kell egy polya! Azt mondtam legyen! Aztan rajottemmilyen jo is az! Jonnek a latogatok, fogdossak, gyermek nyeklik-nyaklik szegeny... Azonkivul biztonsag erzetet ad a babanak a bebugyolalt erzes hiszen a pocakban is ugy volt...ok nem egyenesre kiteritve a hatan... Mi az USA-ban elunk. Meglepo, de itt is lehet polyat venni, amit nem is tudtam egeszen addig amig be nem szereztem a darabot Mo-rol...
A kérdező hozzászólása: nah látom vannak itt ám boldogságmámorban úszkáló szépen válaszoló kismamák vagy már anyukák is:-)ennek örülök:-)Köszönöm a gratulációkat és a jó kívánságokat, aranyosak vagytok.Az én babóimat a Jézuska hozza vagy a Mikulással még addig lebeszélem:-))) de benne leszünk ám rendesen a télbe meg hidegbe amikor õk megszületnek, szerintem nagyon sok segítség lesz a pólya nekem:-)További szép hosszú hétvégét.

20 hetesen még mindig nem érzem a babám mozgását! Valami gond lehet, miért nem érzem?

Legjobb válasz: Ne idegeskedj, én is csak a 20-21.dik héten éreztem a ba- bám mozgását. Már én is nyugtalan voltam, hogy nincs-e baj, de az orvos megnyugtatott, ez normális. Minden kismama más-más terhességgel bir, ki hamarabb érzi, ki késõbb. Úgy látszik a mi babáink kicsit lustik! :) Viszont attól a perctõl kezdve, hogy megmozdult minden nap olyan élénken ficánkol a pocimban, mint egy kis halacska! Csodálatos érzés!!!!! :)))))

Ne idegeskedj, én is csak a 20-21.dik héten éreztem a ba- bám mozgását. Már én is nyugtalan voltam, hogy nincs-e baj, de az orvos megnyugtatott, ez normális. Minden kismama más-más terhességgel bir, ki hamarabb érzi, ki késõbb. Úgy látszik a mi babáink kicsit lustik! :) Viszont attól a perctõl kezdve, hogy megmozdult minden nap olyan élénken ficánkol a pocimban, mint egy kis halacska! Csodálatos érzés!!!!! :) ))))
Könnyû azt írni, hogy az 55. kérdés! Saját babája, és persze hogy aggódik érte! Nem fontos válaszolni, arra meg végképp nincs szüksége, hogy ilyen bunkó választ kapjon! A kérdezõnek: nyugi, nincs elkésve semmi, fõleg ha az elsõ baba. Az is lehet, hogy már régen érzed, csak még nem tudod, hogy õ az! Elõször nagyon össze lehet keverni a bélmozgással.
Nem bunkóságból írtam, de sokkal jobb rákeresni valamire amit már megékérdeztek egyszer (vagy többször) és esetleg neki is "problémája". És úgy gyorsabban is kap rá választ. Én is az elsõ babámat várom, 28 hetes vagyok, de nekem mindig az az elsõ hogy rákeresek az adott dologra mert az sokkal egyszerûbb és ha nem találom akkor megkérdezem.. Bár ez elég ritka!
Ez kb. az 55. ilyen kérdés... Keress rá itt az oldalon, rengetegen írtak már ezzel kapcsolatban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!