Találatok a következő kifejezésre: Miért nem megélni becsületes (2 db)

Miért nem lehet megélni becsületes munkából? Lopni, csalni, hazudni kellene, hogy jobb anyagi helyzetbe kerüljek?

Legjobb válasz: Mert a vadkapitalizmusnak a becsületes munka nem szinonímája... Ezért.

Mert a vadkapitalizmusnak a becsületes munka nem szinonímája... Ezért.
hát éppenséggel lehet. csak nem mindegy, hogy mi az a munka. az, hogy úgy tûnik, csak ügyeskedéssel lehet megélni, az leginkább azért van, mert abból nyilván egyszerûbb. De nem csak abból lehet. meg az sem mindegy, hogy értesz megélés alatt. 1millió áruhiteles plazmatévé országában furcsán hangzik a "megélni" kifejezés.
Lopni csalni, hazudni nem kell, de nyelvcsapásokra mindig szükség van. Kivéve, ha jókor születtél jó helyre.
pontosan.kérdésedet meg is válaszoltad.

Miért van Magyarországon hogy aki tisztességen dolgozik és becsületesen befizet minden adót az nem tud megélni?

Legjobb válasz: Én tisztességes dolgozom, a cégem 100%-osan bejelent, mégis minden gond nélkül megélek. Nem értem a kérdésed! Vagy netán azokra gondolsz, akiknek nincsen végzettségük, nyelvtudásuk, és semmi olyan a munkaerõpiacon hasznosítható tudásuk, amelyekkel esetleg többet kaphatnának a minimálbérnél? Az ilyen kérdéseket általában a minimálbért keresõk teszik fel.

Én tisztességes dolgozom, a cégem 100%-osan bejelent, mégis minden gond nélkül megélek. Nem értem a kérdésed! Vagy netán azokra gondolsz, akiknek nincsen végzettségük, nyelvtudásuk, és semmi olyan a munkaerõpiacon hasznosítható tudásuk, amelyekkel esetleg többet kaphatnának a minimálbérnél? Az ilyen kérdéseket általában a minimálbért keresõk teszik fel.
Mit jelent az, hogy megélni?
Egyrészt az lehet albérlet is, másrészben, ha a gyerekek többen vannak, akkor megint nem egyszerû.
23:22 Ha a szülõk meghalnak, akkor a gyerekük örökli a lakásukat, nem?
17:35 Mondjuk ilyen-olyan kényszerbõl. Legkésõbb akkor, amikor a szülõk sem élnek örökké...
Ez az országnak nincs jövõje.
Mert ez az ország semmi másról nem szól, csakhogy lehúzzák az embert.
15:11 "Na ebbõl egyedül lakást fenntartani és közben esetleg gyereket is nevelni" Egyedül gyereket nevelni? Apja nincs a gyereknek? Vagy ha valaki 90 ezret keres és nincs családja, akkor minek költözik el a szüleitõl?
Mi az a "megélni"?
Sok itt az arrogáns válaszoló. Akik nem tudják, hogy egy bölcsödei gondozónõ fizetése nettó 80 ezer forint. Egy bolti eladónak is legfeljebb a karácsonyi idõszakban kúszik 80 ezer fölé. De egy kezdõ orvos, tanár sem kap 90-nél többet. Na ebbõl egyedül lakást fenntartani és közben esetleg gyereket is nevelni mûvészet a köbön. 100 ezer alatt nem szabadna munkabérnek nevezni, csak zsebpénznek a kapott pénzt. Ezt olvassátok el: Havi nettó 130 ezer forinttal a magyarok felsõ tíz százalékában http://atv.hu/penztarca/20111212_havi_netto_130_at_keres_a_m..
Azért, mert a lakosság 30 %-a dolgozik bejelentett munkahelyen. Így elég sok adót/járulékot le kell tõlük vonni, hogy eltartsák a többieket, és visszafizessék a hitelt, amit szinten e rétegek jólétére vettek fel a korábbi kormányok.
A fejlett országokban a minimálbér névleges, valójában olyan keveset senki se kap.
Ezt én nem így tudom. Én úgy tudom, hogy a fejlett országokban a minimálbérbõl ha nem is "fényesen", de meg lehet élni. Persze lehet, hogy tévedek...
"Az utolsó válasz bár igaz, azért érdekes, mert azokban a fejlett országokban, ahová mi már húsz éve szeretnénk tartozni, a minimálbérbõl is megélnek az emberek. " Minimálbérbõl sem itthon, sem pedig nyugaton nem lehet megélni! Nyugaton csak a keleti vendégmunkások jönnek ki a pénzbõl, mert 4-8 ember lakik egy házban, úgy élnek, mint a vándorcigányok.
Az utolsó válasz bár igaz, azért érdekes, mert azokban a fejlett országokban, ahová mi már húsz éve szeretnénk tartozni, a minimálbérbõl is megélnek az emberek.
A munkásnak és a munkájának nincs értéke.
Ez ebben a formában nem egy jó kérdés. Én például tisztességesen dolgozok, én is és a munkáltató is befizetünk mindent, mégis meg tudok élni, sõt, együtt élek a párommal.
És akkor most keressetek egy statisztikát arról is, hogy a minimálbéresek hány százaléka dohányzik, illetve jár heti (napi?) rendszerességgel kocsmába. 24 ember dolgozott nálam kertészeti gyakorlaton, egy 25 literes savanyúságos vödör 3(!!!) nap alatt megtelt cigaretta csikkel. Ha olyat tanulsz, aminek van értéke a munkaerõpiacon, akkor igen is olyan munkát fogsz kapni, amibõl meg tudsz élni. A 3 diplomás munkanélküliek többsége vagy nem ért egyik szakmájához sem (2-essel rugdalták végig az egyetemen/fõiskolán), vagy ami a gyakoribb, hogy csupa semmit érõ képzést végzett el. Szabad bölcsész, és társai... Tehát a tanulság, hogy sem az Orbán Viktor, sem a gyurcsány ferenc nem tehet arról, ha valaki csóró. Bár tény, hogy könnyíthetnek, vagy nehezíthetnek a boldoguláson, és összességében befolyásolják, hogy adott pénzbõl milyen életszínvonalon tudunk megélni, alapvetõen nem rajtuk múlik a sorsunk. Az meg jó nagy barom, aki 90 ezerbõl akarnak gyereket nevelni. Amúgy is, az inkább 130 körül lehet, ha belevesszük a segélyeket, meg az engedményeket, amiket kap. Szóval ez a nem tudok megélni 80 ezerbõl 3 gyerekkel csak mese habbal. Aki ennyire gyökér, jobb is ha éhen döglik, legalább nem szaporodik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!