Találatok a következő kifejezésre: Miért nem megélni (14 db)

Miért nem tudom pozitívan megélni a testem változásait? Nektek ez nem okoz gondot?

18 hetes terhes vagyok a 2. babámmal. A pocim már szépen növekszik, de én nem tudok rá büszke lenni.:( Persze nagyon várom a babát is, de nem tudok megbarátkozni a plusz kilókkal(eddig +2 kg-nál járok), növekv? pocakkal. Nem érzem magam jól a b?römben, n?iesnek...és ez sajnos kihat a férjemmel való együttlétekre is. El?z? terhességem alatt is gondot jelentett ez a téma, de most annyira másképp akartam hozzá állni, de eddig tartottam ki...újra abba a hibába fogok esni, mint a kislányomnál. Depis leszek a testem miatt.... Ti mivel hesegettétek el az efféle gondolatokat?(már akinek van)

Legjobb válasz: Én nem konkrétan a testem miatt érzem ezt,hanem engem az zavar,hogy egy csomó mindent nem csinálhatok,amit elõtte igen. Nekem is második terhességem,de ugyan olyan nehéz,mint elõször - sõt, tán még nehezebb is mert most már maga a terhesség sem hat az újdonság varázsával. Nekem hiányzik az az igazán aktív élet,amit elõtte éltem, az esti borozgatások apával a teraszon, a családi biciklis túrák és az hoyg állandóan mentünk megálállás nélkül. Szóval az aktív élet. Mi elég sok programot csináltunk mindig is, gyermekkel együtt is és már elõtte is,és nekem ez hiányzik. Sokmindentõl elvagyok tiltva, sokmindent pedig egyszerûen csak nem birok pl szusszal. A testem változásai az már csak hab a tortán,de nem annyira zavaró. Elsõ terhességnél már úgyis tropára ment a bõröm (szétrepedt ahol csak tudott) így ennél rosszab már nem lehet. Kitartást neked,és boldog babvárást.

Én nem konkrétan a testem miatt érzem ezt, hanem engem az zavar, hogy egy csomó mindent nem csinálhatok, amit elõtte igen. Nekem is második terhességem, de ugyan olyan nehéz, mint elõször - sõt, tán még nehezebb is mert most már maga a terhesség sem hat az újdonság varázsával. Nekem hiányzik az az igazán aktív élet, amit elõtte éltem, az esti borozgatások apával a teraszon, a családi biciklis túrák és az hoyg állandóan mentünk megálállás nélkül. Szóval az aktív élet. Mi elég sok programot csináltunk mindig is, gyermekkel együtt is és már elõtte is, és nekem ez hiányzik. Sokmindentõl elvagyok tiltva, sokmindent pedig egyszerûen csak nem birok pl szusszal. A testem változásai az már csak hab a tortán, de nem annyira zavaró. Elsõ terhességnél már úgyis tropára ment a bõröm (szétrepedt ahol csak tudott) így ennél rosszab már nem lehet. Kitartást neked, és boldog babvárást.
Én 29 hetes leszek holnap, eddig 9 kilót híztam! Mondjuk ez engem nem zavar, mert szép terhes pocakom van :) A vállam és az arcom tiszta pattanás lett, de alapozóval tudom korrigálni. A jegygyûrûm nem jön rám, vizesedek. Ha ez még nem lenne elég akkor egy nagyon csúnya sérvem lett a szeméremdombomnál elõször, ami most lejjebb ment a szeméremajkamra. Tiszta csomós az egész és fel van dagadva, fáj ha fel kell kelnem. Holnap megyek be a kórházba és lehet, hogy megmûtenek. Szexrõl most már szó sem lehet... Szóval nekem szerintem több gondom van, de ha mérlegelni kell, akkor azt mondom, hogy így is megéri, mert 2 hónap múlva megszületik a kislányom :) És utána szépen fokozatosan vissza fogom nyerni a régi alakomat :)
Én "szerencsés" alkat vagyok ilyen szempontból, mert holnap leszünk 30. hetesek és akik nem tudják mi a helyzet, aztok azt hiszik csupán csak felszedtem pár kilót vagy leálltam a kondizással. Ami mondjuk így is van, csak éppen azok nem plusz kilók, hanem egy babu :) Szóval engem az alakom annyira nem aggaszt, inkább az, hogy már kevés séta után is kapkodom szinte a levegõt, nagyon izzadékony lettem, nekem is hiányzik az aktív élet, akár a párommal a kirándulások, barátokkal sörözgetések-borozgatások, barátnõkkel bevásárlótúrák.... Nem úgy értve hiányzik, hogy félre dobtam ezeket a babu miatt, hanem sokkal kevesebbet bírok, mint azelõtt. Ugyanúgy eljárogatunk mindenhova, mint a pocak elõtt, csak sokkal hamarabb elfáradok.
én az elsõ terhességem alatt nagyjából versenysúllyal indítottam, 15 kilót híztam, rajtam maraadt 4. ez nem ment le szoptatás alatt (2 éves korig szoptattam, és pont akkor estem teherbe). sõt az utolsó hónapban felugrott még 3 kiló (mert akkor már nem volt intenzív a szoptatás, legalábbis ezt gondolom, más oka nem tudom mi lehetett, nem ettem többet meg semmi). szóval azt + 7-rõl indítottam. most is kb. 15 kilót hízok a végéig (már csak 2-3 hét van vissza), de hát sajnos a + 7 kiló....na mindegy, arra gyúrok, hogy majd szülés után...annyiból szerencsém van, hogy a cicimen nem sok midnen látszik a szoptatás miatt, nem lóg jobban se, meg semmi, a hasam nem lett csíkos az elsõvel sem, meg eddig most sem, kopp-kopp....csak a hájacskák a combomon meg a fenekemen nem kellenének. na de az lemegy majd. van egy nadrágom, amit tavaly december elején vettem, az a célom, hogy most decemberben megint beleférjek...hát necces lesz, de rajta leszek a témán. :) )) amúgy 18 hetesen +2 kg miért is sok??????
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Még nem tartom soknak a + 2 kg-ot. Tehát nem a súlyommal van a bajom, hanem egyszerûen a nagy hassal stb.:( pl.: engem frusztrál hogy mindenki megjegyzi, h "mostmár szépen gömbölyödika pocid", vagy hogy mindenki simogatni akarja. Az aktív élet nekem is hiányzik, bár mivel van egy 3 évesünk, ezért eddig is olyan programokat csináltunk ahova õt is vinni tudtuk és most nyáron sem volt még olyan hétvége, hogy ne csináltunk volna valami családbarát programot. KITARTÁS nektek lányok és azért boldog babavárást!
Szia Elsõ válaszoló vagyok. Neked is boldog babavárást kívánok, és kitartást. Pocaksimogatás ellen: aki idegen és a hasadhoz nyúl, annak te is simogasd meg a hasát. Lesz nagy döbbenet, de ebbõl az emberek általában megértik és fõleg megérzik, hogy ez mennyire intim dolog, és nem csinálják többet!

Miért nem lehet megélni 47. 000 forintból, vagy minimálbérből?

Ebéd egy hónapra (860Ft/nap): 25.8000Ft 4kg kenyér egy hónapra: 1.500Ft 5 köbméter víz: 2.300Ft 2db vaj: 350Ft Összesen 29.150Ft Mit hagytam ki, mi lehet még +kiadás? Akkor mi a tökömért nem lehet megélni? Hát nem kell tévét nézni, meg a villanyt használni, se gázt. Haza kell menni és ülni a sötét szobába, és nézni a plafont várni a holnapot, hogy menni kelljen dolgozni.

Legjobb válasz: Lakbér, közös költség, fûtés, orvosi költségek (pl gyógyszer, mert ilyen táplálkozás mellett megdöglesz), ruházkodás, ha valaki dolgozik, akkor tisztálkodáshoz szappan, borotva, tusfürdõ, sampon, ha messzebb dolgozik, akkor bérlet (útiköltség...)

Lakbér, közös költség, fûtés, orvosi költségek (pl gyógyszer, mert ilyen táplálkozás mellett megdöglesz), ruházkodás, ha valaki dolgozik, akkor tisztálkodáshoz szappan, borotva, tusfürdõ, sampon, ha messzebb dolgozik, akkor bérlet (útiköltség...)
ha nem akarsz skorbutot akkor idõnként gyümölcs
És ha elromlik ha vízcsap vagy a bicikli mibõl fizeted ki? Ruha, gyógyszer sincs ingyen. És télen mivel fûtesz zsenikém, vízzel?
Kérdezõ , komolyan hány éves vagy? Ez nem Észak-Korea , hanem Európa. Szerintem csak trollkodsz , nem gondolhatod komolyan amiket mondasz.
és még csak alszol eszl dolgozol... szóval nem költöttél semmi szórakozásra, és ugyebár a szellemi táplálék, ugyanolyan fontos, mint az ebéd, vagy a kenyér...
Kérdezõ , egy kis garzon bérlése 25.000 forinttól kezdõdik , ehhez még add hozzá a rezsit , kb 15.000 ha spórolós. Ez már 40.000. Jártál te mostanában boltban?Láttad milyen árak vannak?
gáz ha nem vajas kenyeret akarsz enni, akkor felvágott villany ha nincsen saját lakásod akkor albérleti díj ha nem laksz közel a munkahejedhez akkor minimum busz bérlet ha látni akarod anyádékat minimum egy virág ha mosni akarod a ruháidat mosószer ha tisztálkodni akarsz ha segget akarsz törölni ha kopik a ruhád, és nem akarsz szakadtan járni kezdésként ennyi...
Nem lehet belõle megélni mivel uniós árak vannak. Egy nagyobb családi ház havi víz , gáz , villany költsége 40.000-45.000 forint. És még nem vettél semmi ételt , italt , nem mentél moziba/szórakozni , nem tankoltál a kocsiba , nem vettél téli kabátot....stb Nettó 120.000 forintnál kevesebbet senkinek nem szabadna keresnie.
Miért ne lehetne? Én is ennyit kapok és még építkezek is.
A kérdező hozzászólása: "Egy normális országban ti vezetõk ötször annyi pénzt keresnétek, mint a beosztottjaitok és nem 500-szor meg 1000-szer annyit, hogy minden pénzed változna ötforintossá és te fúlnál bele az összes ilyen mocsokkal együtt!" Akkor úgy látszik a világon nincsen normális ország. Megtudnád ha USAba kellene dolgoznod, de gondolom, hogy te csak térképen láttad még az USAt. Ki az a hülye, aki pénzbe tartja vagyonát? Ha meghülyül az állam mint Cipruson zárolja a pénzt a bankban. Az ingatlan, termõföld ezekbe éri meg a pénzt tartani. Ezek nem változnak 5 forintossá.
Ja, hát persze, hogy nálam a pont. Te meg idefigyelj, te pudvás mocsok. Abból vannak neked és a hozzád hasonlóknak a milliói-tízmilliói-százmilliói-milliárdjai, hogy az ország lakosságának nagy része 100 ezer forint körül keres, de gyakran nagyon mélyen alatta és ti ezeknek az embereknek a vérébõl és verejtékébõl élõsködtök! Egy normális országban ti vezetõk ötször annyi pénzt keresnétek, mint a beosztottjaitok és nem 500-szor meg 1000-szer annyit, hogy minden pénzed változna ötforintossá és te fúlnál bele az összes ilyen mocsokkal együtt!
Nálad a pont, 21-es!
Mekkora troll a kérdezõ :D És meddig kellett azon az említett (mert nem megtörtént) életszínvonalon élned? 1 napot? Mert itt az emberek évek óta élnek majdnem azon a szinten. Ez a szint vetekszik Afrika életszínvonalával. Hol van itt Európa?
"semmi bajod nem lesz ha csak vajas kenyeret eszel. " :D Te konkrétan ... 1. Viccelsz. 2. Sík hülye vagy? 3. Szellemi fogyatékkal élsz e? 4. Nem vagy 12 éves? ÉS volt még pár hasonló színvonalas állításod. Javaslom keresd meg mi a halált jelent a LÉTMINIMUM szó és nézd már meg, hogy az mennyi most!
"Az ingatlan, termõföld ezekbe éri meg a pénzt tartani." Ezt magyaráz el annak a deviza hitelesnek akinek az ingatlanának értéke 2008-2012 között 40%-ra vagy alá esett le ... biztos értékelni fogja.
A kérdező hozzászólása: "Ezt magyaráz el annak a deviza hitelesnek akinek az ingatlanának értéke 2008-2012 között 40%-ra vagy alá esett le ... biztos értékelni fogja." Bevásároltam ezekbõl az ingatlanokból.
Van jobb ötletem is: Lehet enni étolajat is, hiszen abban sok az energia, két liter és egy hétig fedezi az energiaszükségleted. Vizet lehet inni valamelyik bevásárlóközpont mosdójában. Az elõbbihez meg eszembe jutott, hogy maradék étel is biztos akad ott a büféknél. Munkába menni ott van az ember két lába. Eddig 0 Ft-ot költöttünk, ha ügyesek vagyunk. Még ruhát is kéne néhe szerezni valahonnan: rendszeresen látok kitéve a szelektív hulladékgyûjtõk mellett, biztos akadnak ott csinos darabok. Most már csak a lakhatást kéne megoldani, ha zárt térben végzendõ a munkánk, akkor csak kellõen munkamániásnak kell lenni és aludhatunk bent, reggel nem lesz gond a késéssel. Ha a szórakozásról lemondunk, akkor a teljes összeg félretehetõ :) Két, három év takarékoskodás után vehetünk is egy kisebb tanyát, egy öregecske házzal. Hülyének is megéri
AZ utolsó mondatot ki akartam szedni, úgy már erõs egy kicsit. Ironikus szándékot remélem nem kell elmagyaráznom. Én is érzem egyébként a kérdésedben. Valóban, elég szomorú, ha valakinek ennyibõl kell megélnie, ráadásul minden bizonnyal kemény munka mellett
(Zsiga Marcell egyébként mindössze egy hónapig próbálta ki, hogy milyen 47.000 Ft-ot beosztani. Óriási különbség ahhoz képest, ha ugyanezt hosszú távon teszed. Egy hónapig 20.000-et is beosztok, ha kell. Maximum lefogyok, meg kicsit büdös leszek, szórakozásra, tanulásra, utazásra nem is gondolok, de ha tudom, hogy pár hét után minden a régi kerékvágásba vissza tér, akkor addig nem nagy dolog átmenetileg összehúzni a nadrágszíjat)
Ha te 2, 5 milkát keresel havonta, miközben 3 hónapon keresztül fizetett szabadságon vagy, akkor miért kívánod másnak, hogy 47 ezerbõl szenvedjen a családjával együtt, te rihes söpredék? Az ilyen embernek egy bszott nagy fúrógéppel kéne furkálni a végtagjait egészen addig, amíg az állkapcsa szét nem szakad az üvöltéstõl, hogy utána meg beledögöljön a fájdalomba.
"Dolgozom és megkeresem a havi 2.5 milliót, úgy hogy 3hónapig fizetett szabadságon vagyok." Szóval megy a borivás-vízprédikálás régi jól bevált receptje.
A kérdező hozzászólása: Akkor csapjunk, hozzá egy 10ezrest lakbércímen és akkor még mindig marad több mint 7ezer forint. Mosni vízzel is lehet, semmi bajod nem lesz ha csak vajas kenyeret eszel. Akinek meg van lakása és nem panel az meg 17ezer forintot tarhat a kezébe hónap végén.
A kérdező hozzászólása: "És ha elromlik ha vízcsap vagy a bicikli mibõl fizeted ki? Ruha, gyógyszer sincs ingyen. És télen mivel fûtesz zsenikém, vízzel?" Kabátba nem lehet ülni a lakásba, meg vannak ezek a melegedõk és csak oda kell menni. Bicikli minek? Van lába az embernek. Tankolni megint minek, ha van lábad? Nem kell megbetegedni és nem kell gyógyszer, meg van gyógyszer támogatás. Ruha hát egyet veszel és egy hónapig hordod és jó, hideg vízzel meg kimosod. Mint a segged nem kell WC papír mert jó a sima ingyenes újság is meg vízzel kimosod. Az 5köbméter vízbe ez mind belefér és még ihatsz is.
Ha csak a egalapvetõbb élelmiszereket veszem a boltban az 3ezer/kb. De mondjuk ha húst nem is veszel, valamit enni kell vajas kenyéren kívül. Ráadásul 1 csomag vaj semmire sem elég. Tészta, olaj, fûszerek, liszt cukor stb stb Ezeket össze számolva..egy nagyon átlagos háztartásban is elmegy 30-40 ezer élelmiszerre. Sokan vannak ahol 30 ezret sem kapnak..na az még éhen halni is kevés
Akkor kedves kérdezõ, innentõl szerintem ne a meleg szobában oszd az észt a géped elõtt, hanem élj meg 47 ezer forintból egymagad. :)
Te hülye vagy.
A kérdező hozzászólása: Mit nem gondolok komolyan? Igen ez Európa, de nem NYUGAT EURÓPA.
Tudom, hogy csak viccelsz, pedig ez nem vicc kedves kérdezõ.Gondolj bele abba , hogy nem mindenki él remete életet, aztán családod ebbõl a pénzbõl eltartani tényleg mûvészet lenne.
A kérdező hozzászólása: Dolgozom és megkeresem a havi 2.5 milliót, úgy hogy 3hónapig fizetett szabadságon vagyok. De volt olyan amikor szinte éheztem és az kellett mondani a gyereknek, hogy nem kaphat túró rudit. De elmentek a mocskos szovjetek és ez a világ velük együtt ment.
A kérdező hozzászólása: Én amikor régen szinte éheztem, ahogy már írtam. Egy üres panelba ültem sötétbe se villany vizet is alig használtam a WC-t szinte sose húztam le. Mosdani heti egyszer mosdottam amikor szarni kellett újságpapírral kitöröltem és kész. És akkor most nem lehet megélni, szerintem csak ti vicceltek meg a propaganda TV.
Kérdezõ egy troll, aki Zsiga Marcell nevében tesz ki hülye kérdést. Én is utálom azt a hülyét, de így magadat járatod le kérdezõ és nem õt.
ha te annyi idõs lennél, mint amit mondasz, akkor nem lenne ennyi helyesírási hibád kisgyerek.
Kérdezõnek jobb tippeket is tudok adni: Ha vödörbe [email protected] az ember, és a szemétledobóba önti, akkor hetente egyszer sem kell lehúzni, ráadásul ki se folyik a trágyalé. Ha öngyilok leszel, megspórolsz egy halom rezsi és kajapénzt, csak elõtte ásd meg a sírod, hogy szociális temetésed lehessen. Amúgy meg kihagytál pár dolgot: 1. a 47ezer, nem annyi, 2. Azt nem folyamatosan kapja az ember, csak addig, amíg közmunkás, max. 3 hónap, utána 22000 ft keresetpótló támogatás jár. 3. lehet gyalogolni - ha a szomszédba kellene menni, de gyakran nem oda, hanem rengeteg kilométert. A cipõ ilyenkor erõsen kopik. 4. Én pl. hallássérült vagyok. a hallókészülékem ára (amit nekem kellett fizetni, mert csak részben támogatja az állam. Sajna csak a legtrágyább készülékeket támogatja teljesen a közgyógy, amivel a legtöbb hallássérült ember nem hall jól) kb. 350.000 azaz háromszáz-ötvenezer ft. Évente jön ehhez kb 10.000-ért illeszték (Amit a fülbe kell helyezni, mert elöregszik az anyag, jön az elem, ami havonta kb. 800 Ft, egyéb karbantartási költségek, javításokat nem említettem. Egy hallókészüléknek minimum 7 évig ki kell bírnia, mert ha valami baja lesz, akkor addig semmi támogatást nem ad az állam a következõ vásárlásához, és az már horribilis költség. Vannak, akiknek több betegségük is van, és gyógyszerre szorulnak.

Én nem értem, hogy 47 000 magyar forintból miért nem lehet manapság megélni?

Én is csak annyit keresek egy nap alatt. Se többet se kevesebbet mégis jól megélek.

Legjobb válasz: Ha naponta keresnék ennyit, én is megélnék belõle :-)

Ha naponta keresnék ennyit, én is megélnék belõle :-)
Szia Gyuri! :-)

Miért nem lehet megélni becsületes munkából? Lopni, csalni, hazudni kellene, hogy jobb anyagi helyzetbe kerüljek?

Legjobb válasz: Mert a vadkapitalizmusnak a becsületes munka nem szinonímája... Ezért.

Mert a vadkapitalizmusnak a becsületes munka nem szinonímája... Ezért.
hát éppenséggel lehet. csak nem mindegy, hogy mi az a munka. az, hogy úgy tûnik, csak ügyeskedéssel lehet megélni, az leginkább azért van, mert abból nyilván egyszerûbb. De nem csak abból lehet. meg az sem mindegy, hogy értesz megélés alatt. 1millió áruhiteles plazmatévé országában furcsán hangzik a "megélni" kifejezés.
Lopni csalni, hazudni nem kell, de nyelvcsapásokra mindig szükség van. Kivéve, ha jókor születtél jó helyre.
pontosan.kérdésedet meg is válaszoltad.

Miért az ember az egyetlen faj aki nem tud pénz nélkül megélni? Egy állat miért él meg vígan egy lakatlan szigeten?

Legjobb válasz: Az õsközösségi társadalomban az ember-csoportok együt mentek vadászni, bogyókat gyüjteni, a tüzifát is együtt gyüjtötték az esti tábortûzhöz annyit, amennyi az adott csoport szükséglete volt, hogy mindenkinek jusson egyformán mindenbõl... Majd a hatékonyság érdekében bevezették a "munkamegosztást", mindenki csak egy-egy részfeladatot végzett el, de azt igen-igen hatékonyan, megjelent a "túltermelés", a többletet a szomszédos csoportnak (a mellette levõ tûz mellett ülõknek) adták tovább. Ekkor kellett valami egyenértékmérõ. Kitalálták, hogy egy kecske = egy disznóval, stb. stb. No azok után késõbb ez az "egyenértékmérõ" lett a pénz.

Az õsközösségi társadalomban az ember-csoportok együt mentek vadászni, bogyókat gyüjteni, a tüzifát is együtt gyüjtötték az esti tábortûzhöz annyit, amennyi az adott csoport szükséglete volt, hogy mindenkinek jusson egyformán mindenbõl... Majd a hatékonyság érdekében bevezették a "munkamegosztást", mindenki csak egy-egy részfeladatot végzett el, de azt igen-igen hatékonyan, megjelent a "túltermelés", a többletet a szomszédos csoportnak (a mellette levõ tûz mellett ülõknek) adták tovább. Ekkor kellett valami egyenértékmérõ. Kitalálták, hogy egy kecske = egy disznóval, stb. stb. No azok után késõbb ez az "egyenértékmérõ" lett a pénz.
Mert az ember felépítésénél fogva csak eszközökkel tud életben maradni, nem tud vadászni csupán a 2 kezével, és védekezni sem, míg az állatok igen.
Próbáld ki.De voltak kísérletek elkülönített helyeken. A Marson való tartózkodási célból, önfentartó-e az ember?
A legtöbb állatnál az erõ jelent mindent. Szuper kis világ lenne ez, ha pénz helyett az számítana, ki mennyire agresszív és izmos, mert azok csicskáztatnak téged, meg jól megvernek idõnként, hogy megmutassák, õk a keményebbek. Hej de jó lenne \o/
Az állatoknak minimális szükségletei vannak. Víz, kaja, búvóhely. Ha ez elég neked is, akkor hajrá.
Sejtem mire gondol a kérdezõ. A pénz mint csereeszköz nagyon praktikus eszközünk. A gond inkább az újraelosztással van mostanság, és az emiatt támadó valódi szûkösséggel. Nehéz lenne arra választ adni, hogy kinek lehet érdeke az "alsó 98%-ot" azon a szinten tartani, ahol jó esetben is kockázatos venni magadnak egy autót. Rossz esetben pedig rövidke életedben egy pillanatra se tudod meg, milyen a normális étel és milyen az, ha van is elég. Ez nem a pénz csereeszköz-funkciójából következik, hanem a tõke és a verseny miatt alakul így, ha a kellõ szabályzás elmarad a "komoly lobbierõk" tulajdonképpeni uralkodása folytán. Ebbõl a tömegek maguk fognak kitörni, talán hamarosan. Isten óvja õket!
Na vajon miért? -.- Hasonlítsunk össze mondjuk egy tigrist, egy átlagos magyar emberrel. A tigrisnek éles fogai vannak, továbbá erõs karmai. Az embernek nincsenek sem éles fogai, sem erõs karmai, tehát nem tud két kézzel vadászni. Védekezni sem tud, ellenben a tigrissel. Nos tehát, egyértelmû, hogy mi nem arra lettünk teremtve, hogy egyedül kóboroljunk egy szigeten.

Az miért van hogy ebben az országban nem tudsz megélni minimális keresetből, átléped a határt 70 kmel, ott meg kényelmesen megélsz?

Miért van ez? 2013 ban miért ilyen kérdéseket kell feltenni?

Legjobb válasz: Ennek rengeteg oka van, sokszor leírták már, olvass utána.

Ennek rengeteg oka van, sokszor leírták már, olvass utána.
Elõször is, mert az igényeid nagyok (halál komolyan). Minimális kereset minimális igényszintre van (ha jól akarsz élni jól kell keresned - vagy legalábbis sok bevétellel vagy tõkével kell rendelkezzél). Másrészt meg piacgazdaság van, annyit fizetnek a munkádért amennyit ér (illetve a gazdagabbak többet, és tõlünk 70km-re - szerintem Ausztriára gondolsz - több gazdag van, aki jobban meg tudja fizetni az egyébként alacsony értékû munkát).
OK, a kedvemért lefordítanád ezt magyarra?
gyarlo emberi elmem fogekonyabb a pornora, a spiitualis es erzeki lenyem valahol a tudatom legmelyen sirdogal es buslakodik.
A fogalmazási készséged egyenlõ a 0-val. Ezáltal az okosnak vélt véleményed szart sem ér.
A magas állapot sem, mire sem jó.
Örülök, hogy te ilyen megvilágosodott tantra mester vagy, de nem igazán tud manapság az ember olyan iskolákat ahol hitelesen tanítanak meg ezzel bánni és nem csak tönke teszik magukat az emberek.
Nem szabad a távolkeleti kultúra dolgait keverni a mi kultúránk dolgaival, mert abból semmi jó nem sül ki. A mi kultúrkörünkben a "kundalini" féle dolgok értelmezhetetlenek, nem szabad félinformációkra életvitelt alapozni.
Ezek nem ruhák amik a kicsi távol keletiekre jók és a nagy európaiakra nem. Mindenkire érvényes dolgok.
Az ilyen gyökerek költözzenek Indiába.

Miért olyan furcsa egyeseknek hogy az orgazmushoz nem kell ejakuláció, sőt igazi orgazmus állapotokat csak az energia megtartásával lehet megélni? (tantra)

Legjobb válasz: Lol.Beteszed kiveszed ellõsz a plafonig azt' jóvan.A nõknek kicsit bonyolultabb de nincs köze ahhoz amit írtál.xD

Lol.Beteszed kiveszed ellõsz a plafonig azt' jóvan.A nõknek kicsit bonyolultabb de nincs köze ahhoz amit írtál.xD
tényleg nem kell hozzá, és akkor nem kell annyit takarítani sem utána :D

Miért mondják sokan, hogy nem lehet 47 ezerből megélni?

Ha tényleg nem lehetne megélni 47 ezer forintból, akkor havonta sok ezer közmunkásnak kellene éhen halnia, de látjuk nem így van. Sokan közülük cigarettáznak. Aki tud cigit venni 47 ezerből, az nem mondja nekem, hogy nem lehet megélni! Sőt, vannak akiknek ennyi sem jut és valahogy mégis megélnek, igaz rossz körülmények között, de mégis élnek, megélnek.

Legjobb válasz: A kérdezõ egy erdei troll! Ne etesd a trollt!

A kérdezõ egy erdei troll! Ne etesd a trollt!
Meg [email protected] hogy a gáz lemegy, ha folyamatosan romlik a fûtõértéke.. egyre több kell. Az alaptémához: 47-bõl nem lehet megélni, egyik ismerõsöm is nyomja 47ért, nem megy soha sehova, alig vesz valami normális kaját, új ruha, ilyenek k*rva nagy luxusnak számítanak számára. 47-bõl 35-at hazaad rezsire, meg kajára nyugdíjas 85 éves nagymutterjának akivel lakik (hozzáteszem nyugdíja alig több). a 12-bõl meg ugyahogy megveszi azt ami kell. Múltkor volt boltba: tönkrement a zár az ajtajukon, a 100 éves bicajára kellet új lánc mert elszakadt, meg egy új belsõ mert az is már folt hátán folt (azzal jár melóba), meg ilyen apróságok... 1 bevásárlással csak azt vette meg ami feltétlen szükséges és több mint fele megmaradt pénze úszott... Higéniára keveset fordít szappan gagyi borotva ilyenek max.. Amiben tudja a nagyszülõt segíti(aki már nagyon beteges). Hozzáteszem érettségije van, nagyon értelmes, angolul könyveket olvas és megérti... és nem tud elhelyezkedni. Szerintem az ilyen fajta, a folytonos nélkülözést, a vele járó stressz mindennapos elviselését, az ezekkel járó folytonos megalázások, és a további velejáróit (párkapcsolat építés, hasonlók) kötelezõ elviselését k*rvára de nem lehet normális életnek nevezni... Inkább túlélés, mit élet! Csak úgy egy percre próbáld meg beleképzelni magad a helyébe, azt azután okoskodjál.
Ember, remélem ezt a rezsi csökkentéses szart is csak azért firkáltad ide hogy húzzad az emberek agyát, nem hiszem hogy ilyen sötét lenne bárki is :D
Csak ugy lehet megélni ha nincs rezsid.Lakbért, villanyt, gázt képtelenség egyedül ennyibõl kihozni.
Probáld ki aztán beszélj....
igen? na meséld már el, hogy kell annyiból megélni? mert akkor a minimálbèrbõl már spórolni is lehet, igaz? idióta..
de az nem azt jelenti hogy 10 helyett már csak 9 ezer te blfsz.
Így kell megvezetni az IQ-bajnokokat. A rezsicsökkentés igaz. Csak épp azt felejti el mindenki, hogy ez csak a lakossági rezsire vonatkozik, a többieké meg megy fel rendesen, amit aztán megint mi fizetünk meg. 47ezer: Valahogy kétlem, hogy ez lenne az egyedüli bevételük. Segélyek tömkelegét veszik fel sokan. De legalább csinálnak is valamit, úgyhogy már ez is valami.
Persze, hogyne lehetne, viszont éhezel, lopod a tûzifát, néha kérsz a "jómódú" szomszédodtól pár darab zöldséget. Próbáld csak ki! Te idióta troll.
Úgy lehet megélni belõle, hogy öten "laknak" egy szobában, a tûzifát "gyûjtik", gyógyszer nuku, papírzsepi, tusfürdõ, fogkrém stb. felejtõs, nincs internet, telefon, a tévében bejön az a 3 csatorna, ami bejön, a gyerek meg annyit eszik, amennyit az iskolában adnak neki ingyen.
A kérdező hozzászólása: Hú, ez elég durván hangzik. De ha 5-en laknak egy lakásban, akkor 5*47 ezer = 235 ezer. Abból már könnyen fizethetõ a rezsi a maradékból meg a Tesco-ban kapnak valamit olcsón.
De kérdezõ... oké tegyük fel, hogy 5en laknak együtt és mind kapnak 47kt, de akkor már nem 5k a villanyszámla, meg a víz....maximum a fûtésen tudnak spórolni. Van olyan ismerõsöm aki tavaly is közmunkás volt, idén is az, õk télen gyûjtöttek fát, meg amit tavasszal kivagdosnak munkaidõben hazaviszik, mert egy keveset elnéznek nekik, úgy spórolt a fûtéssel, dolgozik a felesége is ( takarít) van 3 gyereke és alig él meg. (amúgy fát gyûjteni városban igen nehéz...ott nem is tudsz spórolni a fûtésen) Tejóisten, csak most jövök rá milyen sok közmunkás ismerõsöm van...
adja az Isten, hogy ne keress soha 47 ezernél többet. sõt, legyen ez a bruttód, te provokáló patkány
"De ha 5-en laknak egy lakásban, akkor 5*47 ezer = 235 ezer." Nem egy lakásban, egy SZOBÁBAN. És az 5 közül 3 gyerek, akiért csak családi pótlék jár (max. 16000). A két felnõttnek pedig nemigen van olyan szerencséje, hogy mindkettejüknek egyszerre jusson közmunka. A mi falunkban legalábbis úgy oldják meg, hogy pár hónapig az egyik kap, aztán a másik. És hogy mért laknak egy szobában? Mert a másikban is lakik valaki: szerencsés esetben nyugdíjas rokonok (a nyugdíj "magas" ám, némelyik még akár 70000-et is kap). Kevésbé szerencsés esetben testvér a családjával, aki ugyanolyan nyomorult csóró.
Könyû amig apuci anyuci fizeti a netett az áramot a kaját majd ha tök egyeüdül kell megoldanod máskép fogod ám látni.
A 47 ezer forint, "ÉHEN HALNI SOK JÓLLAKNI, KEVÉS!"
Kérdezõ, puding próbája az evés, próbáld ki, csak úgy mondhatod, hogy ne mondják, hogy nem lehet megélni, ha van benne tapasztalatod. Egyébként a kérdés csak az, hogy mit takar a megélhetés, mert megélt az 5 gyerekes nem dolgozó nõ is, csak õ úgy, hogy este jött a 9éves kisfiú, hogy nincs e egy kis száraz kenyér. Megél 23kból az ismerõsöm is, mivel minden nap tesz neki anyám kaját, meg ingyen kap kenyeret, ha tescoban járnak hoznak neki valami kis olcsó húst kedvességbõl. Meg megél a közmunkás bérbõl a másik ismerõsöm is csak õ közben elkölti az anyja meg a nagyanyja fél nyugdíját. Szóval szép szó az a megélhetés, de szerintem nem azt kéne jelentenie, hogy éppen nem éhen halni.
#16 nincs olyan, hogy 48 ezer segély. azért 8 órában közmunkázik valaki. a szociális segély, amelyért évente 1 hónapot kell minimum dolgozni, az 22.800 Ft. persze mindjárt jön a kérdezõ, hogy végülis az is elég lehet :D
Hát nekem csak a rezsi 45ezer Ft, a lakáshitel 50ezer, a kaja legalább 20-25e Ft, úgy, h mindenbõl a legolcsóbbat veszem. Ha lakáshitel nélkül se jönnék ki 47ezerbõl, az albérleti díjak is ennyiek legalább. Annyi öröme meg had legyen már a prolinak, aki napi 8-10 órát dolgozik éhbérért, h cigizik, másra úgy sem telik. Ha 10 év után kocsit venne a cigi árából, mit csinál vele? M az autóba benzin kell, ilyen-olyan adót kell utána fizetni, mûszaki, biztosítás...stb. Az afrikai példálózástól meg hányok, nem kéne egy uniós országot ahhoz hasonlítani. És amúgy sem 47ezret keresnek az emberek, mert a minimálbér bruttó 98ezer, havi 62-64ezret megkap egyéb juttatások nélkül, ami szintén szarra sem elég, nekem még az sem lenne. De ha azt nézzük, h a szociális segély 48ezer, a dolgozó ember meg 64ezret visz haza az megint szánalmas, meg kéne vonni amíg a dolgozó emberek is közel ennyit kapnak, de ez már más téma. Amúgy meg a véleményem az, h aki 40-50-60ezerért dolgozik nyilván nem egy diplomás, több nyelven beszélõ ember, aki csak úgy válogathat a munkák között. Lehet szidni a fizetéseket, m valóban azok, ebben az országban nincs a fizetések és árak/kiadások között realitás; de minden ember saját sorsának kovácsa. Látom azokat az embereket akik du.-n felszállnak a munkásbuszra, lerí róluk, h soha semmit nem tettek azért, h ne gyári munkások legyenek(tisztelet a kivételnek). De sajnálom õket, az õ munkájuk is érdemelne több fizetést. Szal nem, nem lehet megélni 47ezerbõl, és az emberek nehogy már ne tehessenek meg maguknak annyit, h ruhát vegyenek, szórakozzanak napi 8 óra robot után.
Tudod miért mondják? Mert nem lehet!
ha olyan hülye lennél, mint ahogy itt megjátszod magad, te is maximum 47ezret keresnél ennyi ésszel, és akkor bizony nem tennél fel ilyen buta kérdéseket. :) szóval elég a provokálásból, mert eddig kiröhögtünk, de most már unalmas vagy.
Te nagyon beteg. Nehogy már az legyen a mérce a XXI. században Európa kellõs közepén, hogy valaki nem hal éhen. A megélni nem ezt jelenti. Kevered azzal, hogy életben maradni.
A kérdező hozzászólása: "meg lehet belõle élni, csak nem mindegy hogyan" Ezt mondom én is, hogy meg lehet 47 ezerbõl élni. Az már más kérdés, hogy hogyan. De akkor nem azt kéne kiabálni, hogy "Nem lehet 47 ezerbõl megélni", hanem azt, hogy "47 ezerbõl csak rosszul lehet megélni" és akkor igaz is lenne legalább.
Ja, meg lehet belõle élni, csak nem mindegy hogyan.
A kérdező hozzászólása: Most csökkent a rezsi 10%-kal.
Kérdés, hogy mit nevezünk életnek. Biológiai életnek élet, de huszonegyedik századi európai életnek nem élet.

Miért monják, hogy nem lehet megélni ma Magyarországon az átlagbérből?

A férjemmel ketten dolgozunk az összbevételünk 200e forint,én 90 ? 110e-et keres,egyik se h?denagy kereset szerintem.50 ezret fizetünk albérletre,50 ezer átlagban a rezsi,50 a kaja.És még így is fére tudunk rakni havi 50-et,ha nincs valami extra kiadás.Mindezt úgy,hogy nem lakunk putriba,nem eszünk szemetet(igaz lazacot meg bélszint se),és bevallom van,hogy nem rakjuk félre mind az 50 ezret,mert néha" kirugnk a hámból("pl éttterem,stb).Konyhakert sincs,mert budapestiek vagyunk,ezen se tudunk spórolni.Szóval nem értem mire fel ez a nagy hörgés,hogy itt éhen kell,halni meg minden.Ha valakinek netán van egy tehermentes lakása(ami azért nem ritkaság,mert örökölt pl Nagymamitól),akkor meg még könnyebb.

Legjobb válasz: Ezek szerint ruhát sosem vesztek, mindenhova gyalog jártok, nyaralni nem mentek, színházba, moziba nem mentek, könyveket, lemezeket nem vesztek. Igen, így ki lehet jönni.

Ezek szerint ruhát sosem vesztek, mindenhova gyalog jártok, nyaralni nem mentek, színházba, moziba nem mentek, könyveket, lemezeket nem vesztek. Igen, így ki lehet jönni.
Ahogy az elõttem szólók is írták, igen, meg lehet élni. Jobban mondva VEGETÁLNI. Szerintem. Ti nem szoktatok ruhát, cipõt venni, nincs igényetek egy színházra, mozira, kirándulásra? Esetleg egy röpke belföldi nyaralás? Mi ha lemegyünk a 330 km-re lévõ családhoz, 20 ezer csak a benzin. Persze nem sírok én se... de ebbõl csak vegetálni lehet. (Ja, tegnap tönkrement a 10 éves hûtõnk 100 ezer az új, és a kanapénkat is cserélni kéne - 300 ezer kb.)
Kedves Kérdezõ. Én írtam a hûtõt, kanapét. Irtam valahol, hogy nem tudjuk kicserélni? De minderre több mint egy évig kellett sprórolnom, de megérte. Igaz, mi saját lakásban lakunk, a hitelünkbõl már csak 3 év van hátra, és szerencsére forint alapú. De mégsem vagyok elégedett. Aki elégedett, az éldegéljen a kis saját dagonyájában. Aki elõbbre akar jutni, annak bizony nem elég a tengõdés. Ki ilyen, ki olyan. Én örülök, hogy te elégedett vagy az albérletetekkel és az 1, 2 millió spórolt pénzetekkel! :)
Döntsön mindenki maga, félig teli, vagy félig üres az a pohár. A többit az elõttem szólók leírták.
Te szatyorban élsz hercegnõ??? A legtöbb pár illetve család összbevétele nem haladja meg a 200 ezer forintot, illetve nagyon nagyon sok embernek van hitele és nem 2 fillért kell visszafizetnüik. Ráadásul nem írtad, hogy lennének gyerekeitek, így gondolom el sem kell tartanotok senkit sem. Gondolj bele ha még 2 gyereket is be kéne iskoláznod meg eltartanod. 20-f
Ki mondja?
Akkor most dicsekedni jöttél ide kérdezõ?
Szerencsére ez azért nem az átlagbér. A minimálbérbõl megélni viszont maximum akkor lehet, ha saját lakásod van. Viszont amit nem értek, hogy például Romániában és Szerbiában a 45 ezres minimálbérekbõl (alig alacsonyabb árakkal) hogy lehet megélni.
Ez a kérdés szimplán provokatív. Kérdezõ! Egy kérdés: És szerinted tó átlagosan élsz? Nem írtad, hogy hány évesek vagytok, de mitõl olyan jó móka albérletben élni? Egy nyüves lakásotok sincsen...Majd vállaltok gyereket, utána te is itt fogsz sírni gyk-n hogy ennyi pénzbõl nem lehet megélni. És igen azért írták, hogy igénytelen vagy, mert nem kicsit csúsztatsz a kiadásokkal... 1, 2 millió nem olyan nagy pénz. Pláne nem ha nektek ehhez egy fél évtized kellett, hogy összejöjjön. Ennyi pénzbõl egy ürgelyukat sem tudsz venni. Úgy hogy bizony-bizony ti is szarul éltek...
A kérdező hozzászólása: Nem, nincs gyerek, valóban.Természetesen veszünk ruhát/cipõt stb(igaz nem Guccit mindenbõl), megyünk néha moziba/szinházba/wellnes hétvégére.Olyankor nem teszünk félre 50 ezret, de így is 1.2millát tettünk félre 4 év alatt(szóval van mihez nyúlni, ha tönkremegy a hûtõ).Valóban nincs autónk, de hála égnek mindkettõnk munkátatója állja a BKV bérletet(na jó akkor még legyen +20e a bevétel).Én nem azt mondtam, hogy ennyi pénzbõl úgy lehet élni mint Marci hevesen, de az sem igaz, hogy azon kell rágódnom, hogy egyek vagy rezsit fizessek, mert sokan ez így adják elõ...És direkt átlagbért írtam, nem minimált, és 2 keresõt . Amúgy meg érdekesek az emberek, én itt le lettem szólva, hogy igénytelen vagyok, mert nem veszek könyveket, nem járok moziba/szinházba stb, más kérdéseknél, ha meg valaki amiatt hörög, hogy ebbõl nem lehet megélni azért támadják le, hogy nézze meg, hogy élnek Afrikában örüljön, hogy van mit a képébe tömni, meg fedél a feje fölött és ne nyávogjon.Akkor döntsük már el, hogy örüljünk, hogy de jó nekünk/vagy sirjunk, hogy de szar nekünk?
Nálad is megvannak a tipikus magyar vonások, kérdezõ! Mit foglalkozol te másokkal!!
Talán úgy, hogy nem mindenki lakik kettesben a párjával. Mi például öten lakunk egy lakásban, 2 felnõtt, 3 gyerek, plusz egy macska. Anyám már évek óta nem kap munkát, hiába van több végzettsége is. Apám kb. 130 ezret kap havonta. Így azért mégis más a helyzet. Én meg most fogok érettségizni, a tanulás mellett nem tudnék diákmunkát végezni, a tesóim meg még általánosba járnak. És a másik kérdésed. Net manapság mindenkinek kell, a tanuláshoz is szükséges, ha te most járnál iskolába, akkor értenéd. Informatikát például nem tudom, hogyan tanulnál anélkül. Autónk mondjunk nincs.
maradjon ilyen jó a helyzetetek én annyit mondok.. mi is "így" kezdtük (160e bevétel) és biztos mi rontottuk el menezközben, (hogy a fizetés csak csökkent, az árak meg nõttek, az albérletbõl menni kellett stb) és most ott tartunk hogy alig van mit ennünk, ruhát se akkor se most nemveszünk, munka meg nincs... nem okolom csak a körülményeket, mert tudom hol rontottuk el, de azért nem olyan egyszerû megteremteni a hátteret.
A kérdező hozzászólása: Hol írtam én olyat, hogy nem kell net???Persze, hogy kell van nekünk is! Amúgy szerintem 110 e forint fizu nem sok, épp a napokban láttam egy kérdésben ahol valaki szerint normális fõállásban 200e nettó körül van a fizetés...Akkor neki mit mondanátok? És nem arról beszélek, ha csak egy valaki dolgozik, vagy ha ennyi fizetésbõl még egy csomó embert kell eltartani...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!