Találatok a következő kifejezésre: Miért nem megélni (15 db)

Miért nem lehet megélni 47. 000 forintból, vagy minimálbérből?

Ebéd egy hónapra (860Ft/nap): 25.8000Ft 4kg kenyér egy hónapra: 1.500Ft 5 köbméter víz: 2.300Ft 2db vaj: 350Ft Összesen 29.150Ft Mit hagytam ki, mi lehet még +kiadás? Akkor mi a tökömért nem lehet megélni? Hát nem kell tévét nézni, meg a villanyt használni, se gázt. Haza kell menni és ülni a sötét szobába, és nézni a plafont várni a holnapot, hogy menni kelljen dolgozni.

Legjobb válasz: Lakbér, közös költség, fûtés, orvosi költségek (pl gyógyszer, mert ilyen táplálkozás mellett megdöglesz), ruházkodás, ha valaki dolgozik, akkor tisztálkodáshoz szappan, borotva, tusfürdõ, sampon, ha messzebb dolgozik, akkor bérlet (útiköltség...)

Lakbér, közös költség, fûtés, orvosi költségek (pl gyógyszer, mert ilyen táplálkozás mellett megdöglesz), ruházkodás, ha valaki dolgozik, akkor tisztálkodáshoz szappan, borotva, tusfürdõ, sampon, ha messzebb dolgozik, akkor bérlet (útiköltség...)
ha nem akarsz skorbutot akkor idõnként gyümölcs
És ha elromlik ha vízcsap vagy a bicikli mibõl fizeted ki? Ruha, gyógyszer sincs ingyen. És télen mivel fûtesz zsenikém, vízzel?
Kérdezõ , komolyan hány éves vagy? Ez nem Észak-Korea , hanem Európa. Szerintem csak trollkodsz , nem gondolhatod komolyan amiket mondasz.
és még csak alszol eszl dolgozol... szóval nem költöttél semmi szórakozásra, és ugyebár a szellemi táplálék, ugyanolyan fontos, mint az ebéd, vagy a kenyér...
Kérdezõ , egy kis garzon bérlése 25.000 forinttól kezdõdik , ehhez még add hozzá a rezsit , kb 15.000 ha spórolós. Ez már 40.000. Jártál te mostanában boltban?Láttad milyen árak vannak?
gáz ha nem vajas kenyeret akarsz enni, akkor felvágott villany ha nincsen saját lakásod akkor albérleti díj ha nem laksz közel a munkahejedhez akkor minimum busz bérlet ha látni akarod anyádékat minimum egy virág ha mosni akarod a ruháidat mosószer ha tisztálkodni akarsz ha segget akarsz törölni ha kopik a ruhád, és nem akarsz szakadtan járni kezdésként ennyi...
Nem lehet belõle megélni mivel uniós árak vannak. Egy nagyobb családi ház havi víz , gáz , villany költsége 40.000-45.000 forint. És még nem vettél semmi ételt , italt , nem mentél moziba/szórakozni , nem tankoltál a kocsiba , nem vettél téli kabátot....stb Nettó 120.000 forintnál kevesebbet senkinek nem szabadna keresnie.
Miért ne lehetne? Én is ennyit kapok és még építkezek is.
A kérdező hozzászólása: "Egy normális országban ti vezetõk ötször annyi pénzt keresnétek, mint a beosztottjaitok és nem 500-szor meg 1000-szer annyit, hogy minden pénzed változna ötforintossá és te fúlnál bele az összes ilyen mocsokkal együtt!" Akkor úgy látszik a világon nincsen normális ország. Megtudnád ha USAba kellene dolgoznod, de gondolom, hogy te csak térképen láttad még az USAt. Ki az a hülye, aki pénzbe tartja vagyonát? Ha meghülyül az állam mint Cipruson zárolja a pénzt a bankban. Az ingatlan, termõföld ezekbe éri meg a pénzt tartani. Ezek nem változnak 5 forintossá.
Ja, hát persze, hogy nálam a pont. Te meg idefigyelj, te pudvás mocsok. Abból vannak neked és a hozzád hasonlóknak a milliói-tízmilliói-százmilliói-milliárdjai, hogy az ország lakosságának nagy része 100 ezer forint körül keres, de gyakran nagyon mélyen alatta és ti ezeknek az embereknek a vérébõl és verejtékébõl élõsködtök! Egy normális országban ti vezetõk ötször annyi pénzt keresnétek, mint a beosztottjaitok és nem 500-szor meg 1000-szer annyit, hogy minden pénzed változna ötforintossá és te fúlnál bele az összes ilyen mocsokkal együtt!
Nálad a pont, 21-es!
Mekkora troll a kérdezõ :D És meddig kellett azon az említett (mert nem megtörtént) életszínvonalon élned? 1 napot? Mert itt az emberek évek óta élnek majdnem azon a szinten. Ez a szint vetekszik Afrika életszínvonalával. Hol van itt Európa?
"semmi bajod nem lesz ha csak vajas kenyeret eszel. " :D Te konkrétan ... 1. Viccelsz. 2. Sík hülye vagy? 3. Szellemi fogyatékkal élsz e? 4. Nem vagy 12 éves? ÉS volt még pár hasonló színvonalas állításod. Javaslom keresd meg mi a halált jelent a LÉTMINIMUM szó és nézd már meg, hogy az mennyi most!
"Az ingatlan, termõföld ezekbe éri meg a pénzt tartani." Ezt magyaráz el annak a deviza hitelesnek akinek az ingatlanának értéke 2008-2012 között 40%-ra vagy alá esett le ... biztos értékelni fogja.
A kérdező hozzászólása: "Ezt magyaráz el annak a deviza hitelesnek akinek az ingatlanának értéke 2008-2012 között 40%-ra vagy alá esett le ... biztos értékelni fogja." Bevásároltam ezekbõl az ingatlanokból.
Van jobb ötletem is: Lehet enni étolajat is, hiszen abban sok az energia, két liter és egy hétig fedezi az energiaszükségleted. Vizet lehet inni valamelyik bevásárlóközpont mosdójában. Az elõbbihez meg eszembe jutott, hogy maradék étel is biztos akad ott a büféknél. Munkába menni ott van az ember két lába. Eddig 0 Ft-ot költöttünk, ha ügyesek vagyunk. Még ruhát is kéne néhe szerezni valahonnan: rendszeresen látok kitéve a szelektív hulladékgyûjtõk mellett, biztos akadnak ott csinos darabok. Most már csak a lakhatást kéne megoldani, ha zárt térben végzendõ a munkánk, akkor csak kellõen munkamániásnak kell lenni és aludhatunk bent, reggel nem lesz gond a késéssel. Ha a szórakozásról lemondunk, akkor a teljes összeg félretehetõ :) Két, három év takarékoskodás után vehetünk is egy kisebb tanyát, egy öregecske házzal. Hülyének is megéri
AZ utolsó mondatot ki akartam szedni, úgy már erõs egy kicsit. Ironikus szándékot remélem nem kell elmagyaráznom. Én is érzem egyébként a kérdésedben. Valóban, elég szomorú, ha valakinek ennyibõl kell megélnie, ráadásul minden bizonnyal kemény munka mellett
(Zsiga Marcell egyébként mindössze egy hónapig próbálta ki, hogy milyen 47.000 Ft-ot beosztani. Óriási különbség ahhoz képest, ha ugyanezt hosszú távon teszed. Egy hónapig 20.000-et is beosztok, ha kell. Maximum lefogyok, meg kicsit büdös leszek, szórakozásra, tanulásra, utazásra nem is gondolok, de ha tudom, hogy pár hét után minden a régi kerékvágásba vissza tér, akkor addig nem nagy dolog átmenetileg összehúzni a nadrágszíjat)
Ha te 2, 5 milkát keresel havonta, miközben 3 hónapon keresztül fizetett szabadságon vagy, akkor miért kívánod másnak, hogy 47 ezerbõl szenvedjen a családjával együtt, te rihes söpredék? Az ilyen embernek egy bszott nagy fúrógéppel kéne furkálni a végtagjait egészen addig, amíg az állkapcsa szét nem szakad az üvöltéstõl, hogy utána meg beledögöljön a fájdalomba.
"Dolgozom és megkeresem a havi 2.5 milliót, úgy hogy 3hónapig fizetett szabadságon vagyok." Szóval megy a borivás-vízprédikálás régi jól bevált receptje.
A kérdező hozzászólása: Akkor csapjunk, hozzá egy 10ezrest lakbércímen és akkor még mindig marad több mint 7ezer forint. Mosni vízzel is lehet, semmi bajod nem lesz ha csak vajas kenyeret eszel. Akinek meg van lakása és nem panel az meg 17ezer forintot tarhat a kezébe hónap végén.
A kérdező hozzászólása: "És ha elromlik ha vízcsap vagy a bicikli mibõl fizeted ki? Ruha, gyógyszer sincs ingyen. És télen mivel fûtesz zsenikém, vízzel?" Kabátba nem lehet ülni a lakásba, meg vannak ezek a melegedõk és csak oda kell menni. Bicikli minek? Van lába az embernek. Tankolni megint minek, ha van lábad? Nem kell megbetegedni és nem kell gyógyszer, meg van gyógyszer támogatás. Ruha hát egyet veszel és egy hónapig hordod és jó, hideg vízzel meg kimosod. Mint a segged nem kell WC papír mert jó a sima ingyenes újság is meg vízzel kimosod. Az 5köbméter vízbe ez mind belefér és még ihatsz is.
Ha csak a egalapvetõbb élelmiszereket veszem a boltban az 3ezer/kb. De mondjuk ha húst nem is veszel, valamit enni kell vajas kenyéren kívül. Ráadásul 1 csomag vaj semmire sem elég. Tészta, olaj, fûszerek, liszt cukor stb stb Ezeket össze számolva..egy nagyon átlagos háztartásban is elmegy 30-40 ezer élelmiszerre. Sokan vannak ahol 30 ezret sem kapnak..na az még éhen halni is kevés
Akkor kedves kérdezõ, innentõl szerintem ne a meleg szobában oszd az észt a géped elõtt, hanem élj meg 47 ezer forintból egymagad. :)
Te hülye vagy.
A kérdező hozzászólása: Mit nem gondolok komolyan? Igen ez Európa, de nem NYUGAT EURÓPA.
Tudom, hogy csak viccelsz, pedig ez nem vicc kedves kérdezõ.Gondolj bele abba , hogy nem mindenki él remete életet, aztán családod ebbõl a pénzbõl eltartani tényleg mûvészet lenne.
A kérdező hozzászólása: Dolgozom és megkeresem a havi 2.5 milliót, úgy hogy 3hónapig fizetett szabadságon vagyok. De volt olyan amikor szinte éheztem és az kellett mondani a gyereknek, hogy nem kaphat túró rudit. De elmentek a mocskos szovjetek és ez a világ velük együtt ment.
A kérdező hozzászólása: Én amikor régen szinte éheztem, ahogy már írtam. Egy üres panelba ültem sötétbe se villany vizet is alig használtam a WC-t szinte sose húztam le. Mosdani heti egyszer mosdottam amikor szarni kellett újságpapírral kitöröltem és kész. És akkor most nem lehet megélni, szerintem csak ti vicceltek meg a propaganda TV.
Kérdezõ egy troll, aki Zsiga Marcell nevében tesz ki hülye kérdést. Én is utálom azt a hülyét, de így magadat járatod le kérdezõ és nem õt.
ha te annyi idõs lennél, mint amit mondasz, akkor nem lenne ennyi helyesírási hibád kisgyerek.
Kérdezõnek jobb tippeket is tudok adni: Ha vödörbe [email protected] az ember, és a szemétledobóba önti, akkor hetente egyszer sem kell lehúzni, ráadásul ki se folyik a trágyalé. Ha öngyilok leszel, megspórolsz egy halom rezsi és kajapénzt, csak elõtte ásd meg a sírod, hogy szociális temetésed lehessen. Amúgy meg kihagytál pár dolgot: 1. a 47ezer, nem annyi, 2. Azt nem folyamatosan kapja az ember, csak addig, amíg közmunkás, max. 3 hónap, utána 22000 ft keresetpótló támogatás jár. 3. lehet gyalogolni - ha a szomszédba kellene menni, de gyakran nem oda, hanem rengeteg kilométert. A cipõ ilyenkor erõsen kopik. 4. Én pl. hallássérült vagyok. a hallókészülékem ára (amit nekem kellett fizetni, mert csak részben támogatja az állam. Sajna csak a legtrágyább készülékeket támogatja teljesen a közgyógy, amivel a legtöbb hallássérült ember nem hall jól) kb. 350.000 azaz háromszáz-ötvenezer ft. Évente jön ehhez kb 10.000-ért illeszték (Amit a fülbe kell helyezni, mert elöregszik az anyag, jön az elem, ami havonta kb. 800 Ft, egyéb karbantartási költségek, javításokat nem említettem. Egy hallókészüléknek minimum 7 évig ki kell bírnia, mert ha valami baja lesz, akkor addig semmi támogatást nem ad az állam a következõ vásárlásához, és az már horribilis költség. Vannak, akiknek több betegségük is van, és gyógyszerre szorulnak.

Én nem értem, hogy 47 000 magyar forintból miért nem lehet manapság megélni?

Én is csak annyit keresek egy nap alatt. Se többet se kevesebbet mégis jól megélek.

Legjobb válasz: Ha naponta keresnék ennyit, én is megélnék belõle :-)

Ha naponta keresnék ennyit, én is megélnék belõle :-)
Szia Gyuri! :-)

Miért nem tudom pozitívan megélni a testem változásait? Nektek ez nem okoz gondot?

18 hetes terhes vagyok a 2. babámmal. A pocim már szépen növekszik, de én nem tudok rá büszke lenni.:( Persze nagyon várom a babát is, de nem tudok megbarátkozni a plusz kilókkal(eddig +2 kg-nál járok), növekv? pocakkal. Nem érzem magam jól a b?römben, n?iesnek...és ez sajnos kihat a férjemmel való együttlétekre is. El?z? terhességem alatt is gondot jelentett ez a téma, de most annyira másképp akartam hozzá állni, de eddig tartottam ki...újra abba a hibába fogok esni, mint a kislányomnál. Depis leszek a testem miatt.... Ti mivel hesegettétek el az efféle gondolatokat?(már akinek van)

Legjobb válasz: Én nem konkrétan a testem miatt érzem ezt,hanem engem az zavar,hogy egy csomó mindent nem csinálhatok,amit elõtte igen. Nekem is második terhességem,de ugyan olyan nehéz,mint elõször - sõt, tán még nehezebb is mert most már maga a terhesség sem hat az újdonság varázsával. Nekem hiányzik az az igazán aktív élet,amit elõtte éltem, az esti borozgatások apával a teraszon, a családi biciklis túrák és az hoyg állandóan mentünk megálállás nélkül. Szóval az aktív élet. Mi elég sok programot csináltunk mindig is, gyermekkel együtt is és már elõtte is,és nekem ez hiányzik. Sokmindentõl elvagyok tiltva, sokmindent pedig egyszerûen csak nem birok pl szusszal. A testem változásai az már csak hab a tortán,de nem annyira zavaró. Elsõ terhességnél már úgyis tropára ment a bõröm (szétrepedt ahol csak tudott) így ennél rosszab már nem lehet. Kitartást neked,és boldog babvárást.

Én nem konkrétan a testem miatt érzem ezt, hanem engem az zavar, hogy egy csomó mindent nem csinálhatok, amit elõtte igen. Nekem is második terhességem, de ugyan olyan nehéz, mint elõször - sõt, tán még nehezebb is mert most már maga a terhesség sem hat az újdonság varázsával. Nekem hiányzik az az igazán aktív élet, amit elõtte éltem, az esti borozgatások apával a teraszon, a családi biciklis túrák és az hoyg állandóan mentünk megálállás nélkül. Szóval az aktív élet. Mi elég sok programot csináltunk mindig is, gyermekkel együtt is és már elõtte is, és nekem ez hiányzik. Sokmindentõl elvagyok tiltva, sokmindent pedig egyszerûen csak nem birok pl szusszal. A testem változásai az már csak hab a tortán, de nem annyira zavaró. Elsõ terhességnél már úgyis tropára ment a bõröm (szétrepedt ahol csak tudott) így ennél rosszab már nem lehet. Kitartást neked, és boldog babvárást.
Én 29 hetes leszek holnap, eddig 9 kilót híztam! Mondjuk ez engem nem zavar, mert szép terhes pocakom van :) A vállam és az arcom tiszta pattanás lett, de alapozóval tudom korrigálni. A jegygyûrûm nem jön rám, vizesedek. Ha ez még nem lenne elég akkor egy nagyon csúnya sérvem lett a szeméremdombomnál elõször, ami most lejjebb ment a szeméremajkamra. Tiszta csomós az egész és fel van dagadva, fáj ha fel kell kelnem. Holnap megyek be a kórházba és lehet, hogy megmûtenek. Szexrõl most már szó sem lehet... Szóval nekem szerintem több gondom van, de ha mérlegelni kell, akkor azt mondom, hogy így is megéri, mert 2 hónap múlva megszületik a kislányom :) És utána szépen fokozatosan vissza fogom nyerni a régi alakomat :)
Én "szerencsés" alkat vagyok ilyen szempontból, mert holnap leszünk 30. hetesek és akik nem tudják mi a helyzet, aztok azt hiszik csupán csak felszedtem pár kilót vagy leálltam a kondizással. Ami mondjuk így is van, csak éppen azok nem plusz kilók, hanem egy babu :) Szóval engem az alakom annyira nem aggaszt, inkább az, hogy már kevés séta után is kapkodom szinte a levegõt, nagyon izzadékony lettem, nekem is hiányzik az aktív élet, akár a párommal a kirándulások, barátokkal sörözgetések-borozgatások, barátnõkkel bevásárlótúrák.... Nem úgy értve hiányzik, hogy félre dobtam ezeket a babu miatt, hanem sokkal kevesebbet bírok, mint azelõtt. Ugyanúgy eljárogatunk mindenhova, mint a pocak elõtt, csak sokkal hamarabb elfáradok.
én az elsõ terhességem alatt nagyjából versenysúllyal indítottam, 15 kilót híztam, rajtam maraadt 4. ez nem ment le szoptatás alatt (2 éves korig szoptattam, és pont akkor estem teherbe). sõt az utolsó hónapban felugrott még 3 kiló (mert akkor már nem volt intenzív a szoptatás, legalábbis ezt gondolom, más oka nem tudom mi lehetett, nem ettem többet meg semmi). szóval azt + 7-rõl indítottam. most is kb. 15 kilót hízok a végéig (már csak 2-3 hét van vissza), de hát sajnos a + 7 kiló....na mindegy, arra gyúrok, hogy majd szülés után...annyiból szerencsém van, hogy a cicimen nem sok midnen látszik a szoptatás miatt, nem lóg jobban se, meg semmi, a hasam nem lett csíkos az elsõvel sem, meg eddig most sem, kopp-kopp....csak a hájacskák a combomon meg a fenekemen nem kellenének. na de az lemegy majd. van egy nadrágom, amit tavaly december elején vettem, az a célom, hogy most decemberben megint beleférjek...hát necces lesz, de rajta leszek a témán. :) )) amúgy 18 hetesen +2 kg miért is sok??????
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Még nem tartom soknak a + 2 kg-ot. Tehát nem a súlyommal van a bajom, hanem egyszerûen a nagy hassal stb.:( pl.: engem frusztrál hogy mindenki megjegyzi, h "mostmár szépen gömbölyödika pocid", vagy hogy mindenki simogatni akarja. Az aktív élet nekem is hiányzik, bár mivel van egy 3 évesünk, ezért eddig is olyan programokat csináltunk ahova õt is vinni tudtuk és most nyáron sem volt még olyan hétvége, hogy ne csináltunk volna valami családbarát programot. KITARTÁS nektek lányok és azért boldog babavárást!
Szia Elsõ válaszoló vagyok. Neked is boldog babavárást kívánok, és kitartást. Pocaksimogatás ellen: aki idegen és a hasadhoz nyúl, annak te is simogasd meg a hasát. Lesz nagy döbbenet, de ebbõl az emberek általában megértik és fõleg megérzik, hogy ez mennyire intim dolog, és nem csinálják többet!

Miért nem lehet megélni becsületes munkából? Lopni, csalni, hazudni kellene, hogy jobb anyagi helyzetbe kerüljek?

Legjobb válasz: Mert a vadkapitalizmusnak a becsületes munka nem szinonímája... Ezért.

Mert a vadkapitalizmusnak a becsületes munka nem szinonímája... Ezért.
hát éppenséggel lehet. csak nem mindegy, hogy mi az a munka. az, hogy úgy tûnik, csak ügyeskedéssel lehet megélni, az leginkább azért van, mert abból nyilván egyszerûbb. De nem csak abból lehet. meg az sem mindegy, hogy értesz megélés alatt. 1millió áruhiteles plazmatévé országában furcsán hangzik a "megélni" kifejezés.
Lopni csalni, hazudni nem kell, de nyelvcsapásokra mindig szükség van. Kivéve, ha jókor születtél jó helyre.
pontosan.kérdésedet meg is válaszoltad.

Miért az ember az egyetlen faj aki nem tud pénz nélkül megélni? Egy állat miért él meg vígan egy lakatlan szigeten?

Legjobb válasz: Az õsközösségi társadalomban az ember-csoportok együt mentek vadászni, bogyókat gyüjteni, a tüzifát is együtt gyüjtötték az esti tábortûzhöz annyit, amennyi az adott csoport szükséglete volt, hogy mindenkinek jusson egyformán mindenbõl... Majd a hatékonyság érdekében bevezették a "munkamegosztást", mindenki csak egy-egy részfeladatot végzett el, de azt igen-igen hatékonyan, megjelent a "túltermelés", a többletet a szomszédos csoportnak (a mellette levõ tûz mellett ülõknek) adták tovább. Ekkor kellett valami egyenértékmérõ. Kitalálták, hogy egy kecske = egy disznóval, stb. stb. No azok után késõbb ez az "egyenértékmérõ" lett a pénz.

Az õsközösségi társadalomban az ember-csoportok együt mentek vadászni, bogyókat gyüjteni, a tüzifát is együtt gyüjtötték az esti tábortûzhöz annyit, amennyi az adott csoport szükséglete volt, hogy mindenkinek jusson egyformán mindenbõl... Majd a hatékonyság érdekében bevezették a "munkamegosztást", mindenki csak egy-egy részfeladatot végzett el, de azt igen-igen hatékonyan, megjelent a "túltermelés", a többletet a szomszédos csoportnak (a mellette levõ tûz mellett ülõknek) adták tovább. Ekkor kellett valami egyenértékmérõ. Kitalálták, hogy egy kecske = egy disznóval, stb. stb. No azok után késõbb ez az "egyenértékmérõ" lett a pénz.
Mert az ember felépítésénél fogva csak eszközökkel tud életben maradni, nem tud vadászni csupán a 2 kezével, és védekezni sem, míg az állatok igen.
Próbáld ki.De voltak kísérletek elkülönített helyeken. A Marson való tartózkodási célból, önfentartó-e az ember?
A legtöbb állatnál az erõ jelent mindent. Szuper kis világ lenne ez, ha pénz helyett az számítana, ki mennyire agresszív és izmos, mert azok csicskáztatnak téged, meg jól megvernek idõnként, hogy megmutassák, õk a keményebbek. Hej de jó lenne \o/
Az állatoknak minimális szükségletei vannak. Víz, kaja, búvóhely. Ha ez elég neked is, akkor hajrá.
Sejtem mire gondol a kérdezõ. A pénz mint csereeszköz nagyon praktikus eszközünk. A gond inkább az újraelosztással van mostanság, és az emiatt támadó valódi szûkösséggel. Nehéz lenne arra választ adni, hogy kinek lehet érdeke az "alsó 98%-ot" azon a szinten tartani, ahol jó esetben is kockázatos venni magadnak egy autót. Rossz esetben pedig rövidke életedben egy pillanatra se tudod meg, milyen a normális étel és milyen az, ha van is elég. Ez nem a pénz csereeszköz-funkciójából következik, hanem a tõke és a verseny miatt alakul így, ha a kellõ szabályzás elmarad a "komoly lobbierõk" tulajdonképpeni uralkodása folytán. Ebbõl a tömegek maguk fognak kitörni, talán hamarosan. Isten óvja õket!
Na vajon miért? -.- Hasonlítsunk össze mondjuk egy tigrist, egy átlagos magyar emberrel. A tigrisnek éles fogai vannak, továbbá erõs karmai. Az embernek nincsenek sem éles fogai, sem erõs karmai, tehát nem tud két kézzel vadászni. Védekezni sem tud, ellenben a tigrissel. Nos tehát, egyértelmû, hogy mi nem arra lettünk teremtve, hogy egyedül kóboroljunk egy szigeten.

Miért kell így kibukni azon, hogy gondolok a jövõmre és nem diákmunkákból akarok megélni? Hogy beszéljek vele?

Szeptemberben kezdtem az egyetemet és 2 éve van egy férfi, aki támogat anyagilag (nem pár tízezerre kell gondolni), cserébe én elkísérem összejövetelekre, vacsorákra. Ezt nem kötöttem anya orrára, mert nem láttam értelmét.

Legjobb válasz: majd ha lesz gyereked, megérted. Én se szeretném, ha a gyerekem így akarna pénzt szerezni, mert nem erre neveltem. GYakorlatilag leadtad magad, ahelyett, hogy munkát vállaltál volna.

Kedves Kérdezõ! Elõször is tisztázásképpen: én személy szerint (sose csinálnék még csak hasonlót se, de) nem vetlek meg! Még akkor sem, ha az eszkort mellé idõnként egy-egy légyott is becsúszik, mert a te életed, a te tested, tulajdonképpen nem ártasz senkinek (nekem meg fõleg nem), így semmi közöm hozzá. DE!!!! Készülj fel, nagyon készülj fel rá, hogy a társadalom 90%-a nem ennyire toleráns. És mivel az igazság elõbb-utóbb ki fog derülni rólad és a szóban forgó férfiról (igen, az ilyesmi valahogy mindig kiderül), nagyon sokan, még a közeli ismeretséged (család, barátok) édesanyádhoz hasonló véleményen lesznek rólad. A kérdés, hogy te ezt vállalod-e? Fontos-e neked annyira, hogy bevállald az általános társadalmi elítélést? Anyukád pedig idõvel meg fog bocsátani neked, de kicsi a valószínûsége, hogy valaha is elfogadja a fennálló helyzetet.
Hidd el, azért senki nem fizet ilyen pénzeket, hogy csak kísérgesse ilyen-olyan eseményekre. Szóval ne nézz senkit se madárnak. A nagy pénzekért valamit csinálni is kell. A másik, hogy azt írod, hogy ezután te majd valahol beosztott leszel pár százezerért. Hááát peeeersze. Ha megszoktál egy bizonyos életszínvonalat minimális munkával, akkor majd pont azért a 200-300 ezerért gályáznál 8-10 órákat, ahelyett, hogy azt csinálnád amit most. És szerinted meddig fog ez a jóléted kitartani? Ennek a faszinak elég hogy kísérgeted, de lehet hamar talál olyat aki többet vállal nálad, esetleg szebb is.
Nem unod már? Mert már én nagyon. Havonta kiírod a kérdést és hol apukád, hol pedig anyukád nem ért egyet a szuper jól keresõ "nem prosti" munkáddal, emellett még a stílusoddal is direkt provokálod az embereket. Vagy csak simán ennyi kitartott k**va van az országban, vagy én nem tudom...de inkább kamu
Nem prosti mi? Általában a mélyen szeretett és megtisztelt barátnõket szokás per éjszakára fizetni. Még a dolgok szépítéséhez is ostoba.
Szerintem nem gáz. Nyilván nem örülnék neki ha a lányom ilyet csinálna, de ha meg tud belõle élni akkor miért ne? Mint mondta nem prostituált.
Áruld már el, hogy ezeket a kapcsolatokat hogy képzeled el? Ha kidob a csávó akkor majd felhívod õket és mit mondasz? Adjanak munkát? Jó, és mégis milyen tudnának neked adni 0 tapasztalattal? Meg miért adna haverja/üzlettársa ex luvnyájának csak úgy? Vagy úgy gondoltad, hogyha kidob, ráakaszkodsz valami gazdag ismerõsére, hátha lehetsz a r.banca? Mert ha még igaz is, hogy ilyen szinten eltart és csak kísérgetned kell nem gondolhatod komolyan, hogy ezt majd mással is el fogod tudni játszani..
Én teljesen megértem anyukádat. Mit mondjon, ha egy ismerõs esetleg megkérdezi tõle, hogy mi a lánya foglalkozása? Nekem égne a pofámról a bõr, ha ilyen helyzetbe kerülnék, és biztosan nem fogadnálak vissza anyukád helyében, akármennyi pénzzel vagy luxus külföldi utazással próbálnál megvesztegetni. Mellesleg, és ezt most a "foglalkozásodtól" függetlenül mondom, az összes hozzászólásodból az jön le, hogy iszonyúan el vagy telve magaddal, egyáltalán nem vagy szimpatikus személy.
Nem, nem vagyok és voltam az. De nem is írok többet. Ostoba vagy és kész. Annak pedig örülj, hogy anyukád ilyen, mert nem lenne annál szánalmasabb, minthogy egy kis anyagi segítségért asszisztáljon ahhoz, hogy a lánya egy megvehetõ húsdarab. Az ostobaságod és naivságod pedig remélem csak a fiatalságodból adódik.
Na, azért ne személyeskedj már, te kitartott kis...
Kamu kérdés. Ha már kemény pénzeket fizet valaki egy egyetemista csajnak, ilyen munkáért, akkor szexet is várna érte. Szimplán azért, mert, baromi egyszerû ilyen nõt találni.
A kislány álmodozik egy szép életrõl és provokál. De nyugi barátaim, mindjárt megy lefeküdni, holnap suli:)
Egyébként nem is értem az ilyen kérdéseket, nem veszik észre, hogy halál égõk?
IGAZAD VAN, MIÉRT LEGYEN ÁLLÁSOD, MIKOR LEHETSZ K..RVA IS...Gratulálok, igazán fényes lehetõség. Te komolyan tudsz tükörbe nézni és nem hányod el magad attól amit látsz?
Lehet a pasi meleg, a lány meg a látszat miatt kell, maximum ezt tudom elképzelni, hogy szex nélkül fizet neki.
" feladnom a luxust, a csillogást, a drága vacsorákat, utazásokat, a fényûzést. " luxusk_rva.
"Felsõbb körökben fontos a látszat, úgyhogy simán lehetséges" Minek a látszata?:P Hogy van mellette egy 18 éves csaj. Ez pont ennek a látszata, hogy egy kitartott nõ.
Megkérdezhetem, hogy milyen egyetemet kezdtél?
Ez csak egy figyelem hiányos kis csitri :D Ez a kérdés már volt többször is itt.
Mibõl gondoljátok, hogy kamu? Honnan tudjátok, hogy nem e normális a pasi? Felsõbb körökben fontos a látszat, úgyhogy simán lehetséges, hogy nem fekszik le vele. Ha meg nincs szex, akkor nem gáz. De ha ez így van, akkor miért nem lehet emellett normális kapcsolatod?
Kamu kérdés! Megvannak az ismérvei, és a kérdezõ elég régóta csinálja már ezen az oldalon! Elsõnek egy hangzatos kérdés kell, hogy egybõl rákattintson mindenki. Már a kérdésre adott válaszok számából is lehet látni, valami nincs rendben a kérdéssel, tehát provokatív. És akkor elkezdi az ember a válaszokat olvasni. Ennek a trollnak a bevett szokása, hogy ahogy jönnek a válaszok, rövid idõ alatt sok, ahogy ezt a kérdés jellege is adja, õ folyamatosan kelti még a feszültséget, a válaszival. Mire felötlik valakiben hogy kamu, provokatív kérdés, de addigra már elérte a célját, a kis trollunk! jelen esetben egy szegény kis egyetemista lány áll mögötte, valószínûleg besokallt a mekis munkától, és most elõadja magát!
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy itt mindenki ennyire tisztában van az életemmel, de tényleg. Kész vicc, ami itt megy. Nem kell folyton a luxusprostikkal jönni, akiket ismersz, utolsó (esetleg te is az vagy/voltál?). Eléggé más helyzetben vagyok, mint õk. Nem akarom, hogy ezek az emberek üzleti szempontból komolyan vegyenek, csak azt írtam, hogyha ennek a kapcsolatnak esetleg vége lenne, akkor sem lennék itt, egyedül, a semmivel körülöttem.
Mire lennék irigy, megvan mindenem, szerintem sokkal több, mint neked. Csak nem tudom eldönteni, hogy álmodozol, vagy tényleg ennyire ostoba vagy, hogy komolyan vesznek téged ezek az emberek üzleti szempontból, mikor a haverjuk x. lotyója vagy. A luxus lányok akiket ismerek, azok nem keresnek ennyit, pedig a hazai leggazdagabb emberek kitartottjai.
Na jó, a kérdezõ utolsó kommentje eléggé megváltoztatta a véleményemet, egyrészt ennek a fele kamu, mert az tuti, hogy a felemelõ társaságodért senki nem fog neked több százezret fizetni, másrészt pedig a befolyásos embereket a hajadra kenheted, mert valószínûleg elég hamar levágták, hogy csak egy pénzért megvehetõ agyatlan kislány vagy, akinek büdös a munka, és soha a közeledbe nem fognak menni a pénzükkel, max majd amikor nekik lesz szükségük háremhölgyekre.. :D
ha a hapsi nem túl öreg, és nem ronda, és belátod, hogy nem ez a normális, csak átmenetileg megszeded magad, félreteszed a pénzt, akkor én nem látok kivetnivalót benne van aki pár piáért odaadja magát a diszkóban, te legalább okosabban csinálod
A kérdező hozzászólása: De amit anya tudott nyújtani, az nekem kevés volt. Ezért tette Miért legyen 2-3 mellékállásom, hogyha ezzel egy este alatt többet keresek, mint más több havi munkával? Köszi utolsó elõtti, hogy így aggódsz a jövõmért, de felesleges! :)
Szerintem azért mégis csak érzed te magad is, hogy egyáltalán nem erkölcsös dolog, amit csinálsz, különben nem titkolóztál volna a családod elõtt 2 évig. Ahogy írtad, a jövõd miatt csinálod, de be kell látnod, hogy ezzel nem tudod megalapozni a jövõdet. Csak addig tudod csinálni, amíg fiatal és csinos vagy, de aztán majd egyszer csak lecserél az a pasas egy szebb és fiatalabb nõre, te pedig ott fogsz állni nulla munkatapasztalattal, úgy pedig egyetlen normális munkahelyre se fogsz kelleni. Akkor mihez kezdesz majd? Ráadásul ilyen háttérrel nyilván barátod se nagyon lehet, nem alapíthatsz családot, ez nem zavar?
kívánom, hogy minden lepontozó gyereke éljen a testébõl. MAjd akkor nem lesztek ennyire megértõek...
Igaz, hogy nem illegálisan szerzed a pénzt, de nagyon erkölcstelen módon! Kitartott nõnek lenni még ma sem dicsõség. Anyád helyben én is szégyellném, hogy ilyen lányom van. Csak tegyél félre arra az idõre, amikor lecserél egy fiatalabb pipire, hogy ne maradj ott üres kézzel.
Hagyd lenyugodni. Pontosan olyan volt a reakciója, mint a válaszolóknak. Ha neked belefér az életedbe a mostani helyzet, akkor éld. Senki nem fogja a közértben megkérdezni, mibõl veszed meg a napi zsömlédet.
ólcsón adtad magad.És a legszarabb az, hogy még csak meg se próbáltál 2-3-4 mellékállást összeszedni, hogy önerõbõl pénzt szedj össze.
Igaza van. Nem azért keccsölte ki, hogy te egyetemre járhass, hogy itt tarts. Nem egyedül vagy mint az ujjam, és nem kellett menekülnöd otthonról. Én a helyébe még meg is téptelek volna.
Hát látod én nem aggódok a jövõdért, mert már most prosti vagy, ne fárassz légyszíves, ha ennyit keresel, akkor ráadásul a bevállalósabb fajta. Inkább sajnállak.
Nem tudom, hogyan tudnád ezt megbeszélni vele, talán hagyd egy kicsit ezt leülepedni, az idõ sok mindent megold.
8 Ugyan az vagy, mint akik a kocsisoron állnak, csak õk valamivel különbek nálad.
A kérdező hozzászólása: Nem azért írtam ki a kérdést, hogy azt olvasgassam, itt mit gondolnak rólam. De írjátok le nyugodtan, ha nektek ettõl jobb lesz a kedvetek. 20:06 Drágám, ne itt törd magad. :) Nem vagyok luxusprosti. Ismered azt a férfit, akivel ilyen kapcsolatban vagyok? Vagy honnan tudod, hogy mekkora a vagyona és én mennyi pénzt kapok tõle? Szerinted a barátai, ismerõsei úgy ismernek, hogy én vagyok a lány, aki pénzért megy vele mindenhova?! Ugyan, kérlek, ne nevettess. Mintha irigységet éreznék a válaszodban...
Arról nem beszélve, hogy "sok befolyásos" ember biztos komoly üzleti kapcsolatot ajánl egy ostoba, pénzért megvehetõ kis ribinek.
16-os: Persze, nehéz boldogulni. Neked is, nekem is, másoknak is, akiknek nem jómódúak a szüleik, és nem támogatják esetleg a gyerekeiket. De én például sose mennék bele olyanba, mint amibe a kérdezõ, akármennyire is sz_r a helyzetem. Ráadásul láthatólag inkább csak élvezi az egészet, egyáltalán nincs annyira rászorulva. Amúgy bicskanyitogató a stílusod, kérdezõ.
Te most komolyan kit fárasztasz. Ekkora kamut. A munkám révén sok luxus prostival találkoztam, azok nem keresnek ennyit. Biztos havi több tízmilliót szán arra a buta agyadra valaki. Ne itt provokálj.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Komolyan itt mindenki úgy beszél, mintha annyira könnyû lenne állást találni egy érettségivel, pláne egyetemistaként, amiért fizetnek annyit, hogy meg lehet belõle élni. Fõleg ha az ember nem kommunikáció és médiatudomány szakra jár, hanem mondjuk olyanra, ahol laborok, kötelezõ gyakorlatok vannak. És akkor besétál az ember egy diákmunka közvetítõbe, és olyan álláshirdetésekkel találja magát szemben, hogy óránkénti 450 ft-ért, napi 8 órában 9-tõl 5-ig csak nappali tagozatos diákot keresnek. Aki rendes egyetemre jár, az az ilyet nem tudja elvállalni, meg nagyon más sem.. Aztán próbáljon meg havi nettó 60 ezer forintból megélni egyedül. Én megfogtam az isten lábát, és találtam egy állást, amit heti 20 órában végezhetek, abszolút kötetlen beosztásban, akár itthonról is, és többet keresek így, mint sok ember teljes munkaidõben, de megmondom õszintén, hogy nem ismerek még egy olyan diákot a környezetemben, akinek ekkora mákja lett volna. Én is komoly protekcióval kerültem be a céghez diákmunka során, és dolgoztam be magam annyira, hogy ilyen lehetõségem legyen. És még ez is iszonyat fárasztó, és van, hogy nem tudok bemenni elõadásra, pedig kellene, de dolgoznom kell. Az sem egy kellemes érzés, ha a 8-tól 2-ig tartó labor után a többiek mennek haza tanulni, én meg még dolgozom hatig, és utána állok neki annak, aminek õk kettõkor, és próbálom meg hozni ugyanazt a színvonalat. Mert az egyetemen senkit sem érdekel, hogy dolgozom-e vagy nem. Én személy szerint nem tudnék úgy élni, mint a kérdezõ, de nem tudom elítélni, mint itt a sok álomvilágban élõ erkölcscsõsz. Próbáljatok meg olyan tisztességes munkát találni, amit esetleg egy mérnöki kar mellett is tudtok végezni, majd éljetek meg a fizetésbõl, amit megkaptok érte. Persze itt mindenki orvosit végzett, miközben 3 mûszakban robotolt a gyártósoron..
ha nem érdekel, ha ribinek tartanak, miért írsz ki kérdést arról, hogy anyád mit szól hozzá? Hát nem mindegy az is? Úgyse kapsz tõle smmit, õ egy nulla, te vagy az isten, aki azt hiszi, mekkora menõ csaj. Egy szánalmas fruska vagy, aki kegyetlenül fog még sírni. ÉS tudod, anyukád, bár nem érdemled meg, valószínûleg akkor is ott lesz...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 18:59, tévedsz, megtudom ezzel alapozni a jövõmet. Rengeteg befolyásos emberrel találkozom ezáltal a kapcsolat által, olyan helyekre jutok, ahová mások álmukban sem. Már most van annyi pénzem, hogy gond nélkül tudjak élni, ha esetleg elegem lenne. Kétlem, hogy ennek majd õ vetne véget egyszer, valószínûbbnek tartom, hogy én akarok majd kiszállni. Ne hidd, hogy én ezután majd beosztottként szeretnék dolgozni bárhol, pár százezres fizetésért, reggeltõl estig. Igen, ez eléggé akadályoz abban, hogy komoly kapcsolatom legyen bárkivel, de nem is vágyok rá jelenleg. Persze, lehet, hogy majd jön valaki, aki miatt érdemes lesz feladnom a luxust, a csillogást, a drága vacsorákat, utazásokat, a fényûzést. De még sose találkoztam ilyennel. Itt van anya pl., aki a 130 ezres fizetését elkölti a hitelekre és a házra, utána egész hónapban kéregeti az 1000, 2000 forintokat a mostohaapámtól, aki semmiben nem segít, de nem tud kilépni a házasságból, mert egyedül nem bírná. Vagy az egyik barátnõm, aki 18 évesen férjhez ment a gimis szerelméhez és most üti, veri a férje, de fél elhagyni. Nekem erre nincs szükségem. Egyszer minden elmúlik, még a szerelem is. Nem vagyok prosti, nem fekszem le vele. Neki kellett valaki, aki eljátssza a párját és nem hoz rá szégyent, nem jártatja feleslegesen a száját olyan dolgokról, amikhez másoknak semmi közük, legyen ez akár magánügy, akár üzlet. Mert szerintetek a zsebpénzembõl ilyen színvonalon élnék, ilyen dolgaim lennének és ilyen helyekre járnék? Ugyan már, akkor lakhatnék az egyetemi koliban, vásárolhatnék turkálóba és ehetnék gyorsétterembe, hogyha szerencsém van. Ja, és emellett még dolgozzak is. Lehet ri.ncozni, k.-zni, de nem nagyon érdekel. Van egy lehetõségem, amit én maximálisan kihasználok, ennyi.
Remélem, a kérdés kamu. Ha nem, akkor gratulálok. Eladtad magad egy gazdag hapsi r..ancának, hogy egyetemre mehess. Zsebpénzedet félrerakhattad volna, állást vállalhattál volna, de dugni egyszerûbb, persze. Mert még ha most nem is... majd... eljön még annak is az ideje.
majd ha lesz gyereked, megérted. Én se szeretném, ha a gyerekem így akarna pénzt szerezni, mert nem erre neveltem. GYakorlatilag leadtad magad, ahelyett, hogy munkát vállaltál volna.

Az miért van hogy ebben az országban nem tudsz megélni minimális keresetből, átléped a határt 70 kmel, ott meg kényelmesen megélsz?

Miért van ez? 2013 ban miért ilyen kérdéseket kell feltenni?

Legjobb válasz: Ennek rengeteg oka van, sokszor leírták már, olvass utána.

Ennek rengeteg oka van, sokszor leírták már, olvass utána.
Elõször is, mert az igényeid nagyok (halál komolyan). Minimális kereset minimális igényszintre van (ha jól akarsz élni jól kell keresned - vagy legalábbis sok bevétellel vagy tõkével kell rendelkezzél). Másrészt meg piacgazdaság van, annyit fizetnek a munkádért amennyit ér (illetve a gazdagabbak többet, és tõlünk 70km-re - szerintem Ausztriára gondolsz - több gazdag van, aki jobban meg tudja fizetni az egyébként alacsony értékû munkát).
OK, a kedvemért lefordítanád ezt magyarra?
gyarlo emberi elmem fogekonyabb a pornora, a spiitualis es erzeki lenyem valahol a tudatom legmelyen sirdogal es buslakodik.
A fogalmazási készséged egyenlõ a 0-val. Ezáltal az okosnak vélt véleményed szart sem ér.
A magas állapot sem, mire sem jó.
Örülök, hogy te ilyen megvilágosodott tantra mester vagy, de nem igazán tud manapság az ember olyan iskolákat ahol hitelesen tanítanak meg ezzel bánni és nem csak tönke teszik magukat az emberek.
Nem szabad a távolkeleti kultúra dolgait keverni a mi kultúránk dolgaival, mert abból semmi jó nem sül ki. A mi kultúrkörünkben a "kundalini" féle dolgok értelmezhetetlenek, nem szabad félinformációkra életvitelt alapozni.
Ezek nem ruhák amik a kicsi távol keletiekre jók és a nagy európaiakra nem. Mindenkire érvényes dolgok.
Az ilyen gyökerek költözzenek Indiába.

Miért olyan furcsa egyeseknek hogy az orgazmushoz nem kell ejakuláció, sőt igazi orgazmus állapotokat csak az energia megtartásával lehet megélni? (tantra)

Legjobb válasz: Lol.Beteszed kiveszed ellõsz a plafonig azt' jóvan.A nõknek kicsit bonyolultabb de nincs köze ahhoz amit írtál.xD

Lol.Beteszed kiveszed ellõsz a plafonig azt' jóvan.A nõknek kicsit bonyolultabb de nincs köze ahhoz amit írtál.xD
tényleg nem kell hozzá, és akkor nem kell annyit takarítani sem utána :D

Miért mondják sokan, hogy nem lehet 47 ezerből megélni?

Ha tényleg nem lehetne megélni 47 ezer forintból, akkor havonta sok ezer közmunkásnak kellene éhen halnia, de látjuk nem így van. Sokan közülük cigarettáznak. Aki tud cigit venni 47 ezerből, az nem mondja nekem, hogy nem lehet megélni! Sőt, vannak akiknek ennyi sem jut és valahogy mégis megélnek, igaz rossz körülmények között, de mégis élnek, megélnek.

Legjobb válasz: A kérdezõ egy erdei troll! Ne etesd a trollt!

A kérdezõ egy erdei troll! Ne etesd a trollt!
Meg [email protected] hogy a gáz lemegy, ha folyamatosan romlik a fûtõértéke.. egyre több kell. Az alaptémához: 47-bõl nem lehet megélni, egyik ismerõsöm is nyomja 47ért, nem megy soha sehova, alig vesz valami normális kaját, új ruha, ilyenek k*rva nagy luxusnak számítanak számára. 47-bõl 35-at hazaad rezsire, meg kajára nyugdíjas 85 éves nagymutterjának akivel lakik (hozzáteszem nyugdíja alig több). a 12-bõl meg ugyahogy megveszi azt ami kell. Múltkor volt boltba: tönkrement a zár az ajtajukon, a 100 éves bicajára kellet új lánc mert elszakadt, meg egy új belsõ mert az is már folt hátán folt (azzal jár melóba), meg ilyen apróságok... 1 bevásárlással csak azt vette meg ami feltétlen szükséges és több mint fele megmaradt pénze úszott... Higéniára keveset fordít szappan gagyi borotva ilyenek max.. Amiben tudja a nagyszülõt segíti(aki már nagyon beteges). Hozzáteszem érettségije van, nagyon értelmes, angolul könyveket olvas és megérti... és nem tud elhelyezkedni. Szerintem az ilyen fajta, a folytonos nélkülözést, a vele járó stressz mindennapos elviselését, az ezekkel járó folytonos megalázások, és a további velejáróit (párkapcsolat építés, hasonlók) kötelezõ elviselését k*rvára de nem lehet normális életnek nevezni... Inkább túlélés, mit élet! Csak úgy egy percre próbáld meg beleképzelni magad a helyébe, azt azután okoskodjál.
Ember, remélem ezt a rezsi csökkentéses szart is csak azért firkáltad ide hogy húzzad az emberek agyát, nem hiszem hogy ilyen sötét lenne bárki is :D
Csak ugy lehet megélni ha nincs rezsid.Lakbért, villanyt, gázt képtelenség egyedül ennyibõl kihozni.
Probáld ki aztán beszélj....
igen? na meséld már el, hogy kell annyiból megélni? mert akkor a minimálbèrbõl már spórolni is lehet, igaz? idióta..
de az nem azt jelenti hogy 10 helyett már csak 9 ezer te blfsz.
Így kell megvezetni az IQ-bajnokokat. A rezsicsökkentés igaz. Csak épp azt felejti el mindenki, hogy ez csak a lakossági rezsire vonatkozik, a többieké meg megy fel rendesen, amit aztán megint mi fizetünk meg. 47ezer: Valahogy kétlem, hogy ez lenne az egyedüli bevételük. Segélyek tömkelegét veszik fel sokan. De legalább csinálnak is valamit, úgyhogy már ez is valami.
Persze, hogyne lehetne, viszont éhezel, lopod a tûzifát, néha kérsz a "jómódú" szomszédodtól pár darab zöldséget. Próbáld csak ki! Te idióta troll.
Úgy lehet megélni belõle, hogy öten "laknak" egy szobában, a tûzifát "gyûjtik", gyógyszer nuku, papírzsepi, tusfürdõ, fogkrém stb. felejtõs, nincs internet, telefon, a tévében bejön az a 3 csatorna, ami bejön, a gyerek meg annyit eszik, amennyit az iskolában adnak neki ingyen.
A kérdező hozzászólása: Hú, ez elég durván hangzik. De ha 5-en laknak egy lakásban, akkor 5*47 ezer = 235 ezer. Abból már könnyen fizethetõ a rezsi a maradékból meg a Tesco-ban kapnak valamit olcsón.
De kérdezõ... oké tegyük fel, hogy 5en laknak együtt és mind kapnak 47kt, de akkor már nem 5k a villanyszámla, meg a víz....maximum a fûtésen tudnak spórolni. Van olyan ismerõsöm aki tavaly is közmunkás volt, idén is az, õk télen gyûjtöttek fát, meg amit tavasszal kivagdosnak munkaidõben hazaviszik, mert egy keveset elnéznek nekik, úgy spórolt a fûtéssel, dolgozik a felesége is ( takarít) van 3 gyereke és alig él meg. (amúgy fát gyûjteni városban igen nehéz...ott nem is tudsz spórolni a fûtésen) Tejóisten, csak most jövök rá milyen sok közmunkás ismerõsöm van...
adja az Isten, hogy ne keress soha 47 ezernél többet. sõt, legyen ez a bruttód, te provokáló patkány
"De ha 5-en laknak egy lakásban, akkor 5*47 ezer = 235 ezer." Nem egy lakásban, egy SZOBÁBAN. És az 5 közül 3 gyerek, akiért csak családi pótlék jár (max. 16000). A két felnõttnek pedig nemigen van olyan szerencséje, hogy mindkettejüknek egyszerre jusson közmunka. A mi falunkban legalábbis úgy oldják meg, hogy pár hónapig az egyik kap, aztán a másik. És hogy mért laknak egy szobában? Mert a másikban is lakik valaki: szerencsés esetben nyugdíjas rokonok (a nyugdíj "magas" ám, némelyik még akár 70000-et is kap). Kevésbé szerencsés esetben testvér a családjával, aki ugyanolyan nyomorult csóró.
Könyû amig apuci anyuci fizeti a netett az áramot a kaját majd ha tök egyeüdül kell megoldanod máskép fogod ám látni.
A 47 ezer forint, "ÉHEN HALNI SOK JÓLLAKNI, KEVÉS!"
Kérdezõ, puding próbája az evés, próbáld ki, csak úgy mondhatod, hogy ne mondják, hogy nem lehet megélni, ha van benne tapasztalatod. Egyébként a kérdés csak az, hogy mit takar a megélhetés, mert megélt az 5 gyerekes nem dolgozó nõ is, csak õ úgy, hogy este jött a 9éves kisfiú, hogy nincs e egy kis száraz kenyér. Megél 23kból az ismerõsöm is, mivel minden nap tesz neki anyám kaját, meg ingyen kap kenyeret, ha tescoban járnak hoznak neki valami kis olcsó húst kedvességbõl. Meg megél a közmunkás bérbõl a másik ismerõsöm is csak õ közben elkölti az anyja meg a nagyanyja fél nyugdíját. Szóval szép szó az a megélhetés, de szerintem nem azt kéne jelentenie, hogy éppen nem éhen halni.
#16 nincs olyan, hogy 48 ezer segély. azért 8 órában közmunkázik valaki. a szociális segély, amelyért évente 1 hónapot kell minimum dolgozni, az 22.800 Ft. persze mindjárt jön a kérdezõ, hogy végülis az is elég lehet :D
Hát nekem csak a rezsi 45ezer Ft, a lakáshitel 50ezer, a kaja legalább 20-25e Ft, úgy, h mindenbõl a legolcsóbbat veszem. Ha lakáshitel nélkül se jönnék ki 47ezerbõl, az albérleti díjak is ennyiek legalább. Annyi öröme meg had legyen már a prolinak, aki napi 8-10 órát dolgozik éhbérért, h cigizik, másra úgy sem telik. Ha 10 év után kocsit venne a cigi árából, mit csinál vele? M az autóba benzin kell, ilyen-olyan adót kell utána fizetni, mûszaki, biztosítás...stb. Az afrikai példálózástól meg hányok, nem kéne egy uniós országot ahhoz hasonlítani. És amúgy sem 47ezret keresnek az emberek, mert a minimálbér bruttó 98ezer, havi 62-64ezret megkap egyéb juttatások nélkül, ami szintén szarra sem elég, nekem még az sem lenne. De ha azt nézzük, h a szociális segély 48ezer, a dolgozó ember meg 64ezret visz haza az megint szánalmas, meg kéne vonni amíg a dolgozó emberek is közel ennyit kapnak, de ez már más téma. Amúgy meg a véleményem az, h aki 40-50-60ezerért dolgozik nyilván nem egy diplomás, több nyelven beszélõ ember, aki csak úgy válogathat a munkák között. Lehet szidni a fizetéseket, m valóban azok, ebben az országban nincs a fizetések és árak/kiadások között realitás; de minden ember saját sorsának kovácsa. Látom azokat az embereket akik du.-n felszállnak a munkásbuszra, lerí róluk, h soha semmit nem tettek azért, h ne gyári munkások legyenek(tisztelet a kivételnek). De sajnálom õket, az õ munkájuk is érdemelne több fizetést. Szal nem, nem lehet megélni 47ezerbõl, és az emberek nehogy már ne tehessenek meg maguknak annyit, h ruhát vegyenek, szórakozzanak napi 8 óra robot után.
Tudod miért mondják? Mert nem lehet!
ha olyan hülye lennél, mint ahogy itt megjátszod magad, te is maximum 47ezret keresnél ennyi ésszel, és akkor bizony nem tennél fel ilyen buta kérdéseket. :) szóval elég a provokálásból, mert eddig kiröhögtünk, de most már unalmas vagy.
Te nagyon beteg. Nehogy már az legyen a mérce a XXI. században Európa kellõs közepén, hogy valaki nem hal éhen. A megélni nem ezt jelenti. Kevered azzal, hogy életben maradni.
A kérdező hozzászólása: "meg lehet belõle élni, csak nem mindegy hogyan" Ezt mondom én is, hogy meg lehet 47 ezerbõl élni. Az már más kérdés, hogy hogyan. De akkor nem azt kéne kiabálni, hogy "Nem lehet 47 ezerbõl megélni", hanem azt, hogy "47 ezerbõl csak rosszul lehet megélni" és akkor igaz is lenne legalább.
Ja, meg lehet belõle élni, csak nem mindegy hogyan.
A kérdező hozzászólása: Most csökkent a rezsi 10%-kal.
Kérdés, hogy mit nevezünk életnek. Biológiai életnek élet, de huszonegyedik századi európai életnek nem élet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!