Találatok a következő kifejezésre: Miért nem meg A technika (5 db)

Miért nem változtatja meg? A technika ördöge, a férfiak lustasága vagy valami más?

Még a nyáron véletlenül pont akkor mentem be a szobába, mikor a párom az e-mailjeit olvasta, és megláttam egy könyvtárat egy régi barátn?je becézett nevével, de úgy tettem, mint aki nem is látott semmit.

Legjobb válasz: Én napi rendszereséggel beszélek exemmel, a címtáraimban pedig úgy van elkönyvelve hogy "Angyalom", a másik meg a saját régi becenevén. Mert jóban vagyunk, szép emlék, és mert lusta vagyok átírni. Egyébként Skype-on lehet hogy a csaj írta be a nevet, nem párod. Ha lezárult, és szeretitek egymást, ne aggódj emiatt, de nagyon zavar inkább beszéld meg vele, csak vigyázz, nehogy úgy tûnjön kutatsz a cuccai közt. Egyszerûen mások vagyunk, és kész.

Én napi rendszereséggel beszélek exemmel, a címtáraimban pedig úgy van elkönyvelve hogy "Angyalom", a másik meg a saját régi becenevén. Mert jóban vagyunk, szép emlék, és mert lusta vagyok átírni. Egyébként Skype-on lehet hogy a csaj írta be a nevet, nem párod. Ha lezárult, és szeretitek egymást, ne aggódj emiatt, de nagyon zavar inkább beszéld meg vele, csak vigyázz, nehogy úgy tûnjön kutatsz a cuccai közt. Egyszerûen mások vagyunk, és kész.
Szerintem megszokásból és lustaságból. Nekem is szerepek olyan a listámon, akivel legalább 2 éve nem beszéltem már.
Csatlakozom a megszokott lustaság elmélethez.Nekem is van olyan exem, akivel elég sokat beszélek, ha véletlenül talizunk, akkor pedig nagyon örülök neki.Ennek ellenére éppen most készülünk összeházasodni, újítjuk fel a lakásunkat, és várjuk az elsõ gyermeket. Az, h nem szüntetett be mindenféle kommunikációt az exével, az nem azt jelenti, h vissza akar menni hozzá.Fõleg, h évekkel ezelõtti sztori, és több száz kilóméter választ el tõle titeket.Ha nem akarná, h tudd, akkor nem engedne a géphez, amikor éppen az e-mailjait olvasná, vagy skypozna...De hiszen, te is megmondtad, h te vagy neki az egyetlen!!Akkor?Mit vársz? Szerintem hagyd a francba az egészet, és szeresd nagyon a palit!
hát vagy lustaság vagy csak egy régi kedves emlék. lehet megmaradt a joviszony és nem nagy veszekedéek közt váltak el és tartják a kapcsit.

Mai zenészek Pl: Scooter, ATB, Basshunter Hogy csinálják a techno zenét? Valami programmal? Vagy eszközökkel? És hogy tudnak, techno zenéből számot csinálni? És hogy lehet, hogy nem bolodultak meg? Miért ilyen furcsa címek vannak?

Legjobb válasz: Bekapcsolják a sequencert, töltenek egy sört, és idõnként beleböfögnek a mikrofonba. Mire a sör elfogy, kész a szám. Aztán isszák a következõt. Egy albumon 14 szám van, az 14 sör, a címeket a végén találják ki, hát csodálod, hogy olyanok, amilyenek? Számokat amúgy nem õk csinálnak, hanem a számítógép. Tudod, ilyeneket, hogy 10001011 00101101 00111000 01000011... Amúgy én imádom a repetitív zenéket, szóval a válaszom humorpregnativitása magas. Ha akarsz igényeset hallgatni, itt egy, ezt zenéhez értõ emberek csinálták: http://www.youtube.com/watch?v=oztKJLPj3S0

Bekapcsolják a sequencert, töltenek egy sört, és idõnként beleböfögnek a mikrofonba. Mire a sör elfogy, kész a szám. Aztán isszák a következõt. Egy albumon 14 szám van, az 14 sör, a címeket a végén találják ki, hát csodálod, hogy olyanok, amilyenek? Számokat amúgy nem õk csinálnak, hanem a számítógép. Tudod, ilyeneket, hogy 10001011 00101101 00111000 01000011... Amúgy én imádom a repetitív zenéket, szóval a válaszom humorpregnativitása magas. Ha akarsz igényeset hallgatni, itt egy, ezt zenéhez értõ emberek csinálták: http://www.youtube.com/watch?v=oztKJLPj3S0
Nahát õk pont nem techno dj-k. Sven vath, paul kalkbrenner, carl cox, jeff mils, csak egy pár név. basshuntert nem mondanám dj-nek.

2 HETE vettem egy Technika márkájú vezeték nélküli bilentyűzetet + egeret (egy csomagba) és nem tudom miért de az egér az 4 nap múlva meg adta magát és most meg a bilentyűzet! Mit csináljak mi lehet a gond?

Legjobb válasz: esetleg valami zavarja az egér frekvenciáját, szokott rajta lenni egy gomb, amivel át lehet tenni más frekvenciával tönkrement az elem ha másik gépnél is rossz, akkor vidd vissza ahol vetted, és garanciával még kicserélik(ha újonnan vetted)

esetleg valami zavarja az egér frekvenciáját, szokott rajta lenni egy gomb, amivel át lehet tenni más frekvenciával tönkrement az elem ha másik gépnél is rossz, akkor vidd vissza ahol vetted, és garanciával még kicserélik(ha újonnan vetted)
a gond az, hogy amikor elromlott, nem vitted vissza...most fogd a számlát és vidd vissza a tuskóba...
Elemes vagy akkus? Fel van töltve? Én azért nem szeretem a vezeték nélküli cuccokat mert "megadják" magukat. Páromnak volt egy 2 ceruza akkus logitech egere, de 2 hetente megadta magát (elemcsere/töltés egy idõ után kiborító)...max fél év múlva ment is a levesbe, hogy ez nem kell. Persze vannak okosabb/jobb megoldások is, de azok akik közvetlen a gép közelében ülnek jobban szeretik a vezetékes cuccokat szerintem.


Miért mondják az anyukák hogy "nincs tejem"? Sebes mellbimbó miatt feladják. Az meg a rossz szopási vagy szoptatási technika miatt van nem?

Valaki meg sem várja hogy beálljon a tejtermelés, á nekem nincs és jöhet a tápszer.

Legjobb válasz: Hát azért ez nem ilyen egyszerû... biztos van ilyen is... De van olyan is, hogy valaki tényleg mindent megtesz és mégsincs (elég) teje. Nekem pl 2 hetesen még mindig csak fogyott a babám, ettem rendesen, szedtem tejserkentõ homeo bogyót, ittam napi kb. 3-4 litert, teát-vizet-gyümilevet-stb teljesen vegyesen. Annyit aludtam, amennyit csak bírtam. A háztartást a férjem és anyósom elintézték, óránként(!) szoptattam, két mellbõl... Szóval szerintem tényleg minden lehetségeset megtettem, és mégsem volt elég tejem. Teljesen mindegy volt, hogy mit csináltam, ugyanannyi tejem volt, mint az elsõ pár napban. Így 2 hetesen a babám kapott kiegészítésként tápszert, de folytattam a szoptatást is, egészen másfél éves koráig... De, minden bizonnyal lesz itt olyan, aki egyetért veled...

Hát azért ez nem ilyen egyszerû... biztos van ilyen is... De van olyan is, hogy valaki tényleg mindent megtesz és mégsincs (elég) teje. Nekem pl 2 hetesen még mindig csak fogyott a babám, ettem rendesen, szedtem tejserkentõ homeo bogyót, ittam napi kb. 3-4 litert, teát-vizet-gyümilevet-stb teljesen vegyesen. Annyit aludtam, amennyit csak bírtam. A háztartást a férjem és anyósom elintézték, óránként(!) szoptattam, két mellbõl... Szóval szerintem tényleg minden lehetségeset megtettem, és mégsem volt elég tejem. Teljesen mindegy volt, hogy mit csináltam, ugyanannyi tejem volt, mint az elsõ pár napban. Így 2 hetesen a babám kapott kiegészítésként tápszert, de folytattam a szoptatást is, egészen másfél éves koráig... De, minden bizonnyal lesz itt olyan, aki egyetért veled...
Mert nem vagyunk egyformák! De én meg ezzel az elvakult "mindenáron muszáj szoptatni" címû történettel nem értek egyet. Mert tök jó, hogy van tej, csak némely anyuka idegileg kész lesz, mire lesz teje! Nem hinném, hogy az jobb. Nekem pl. nem volt. Stressz+korai peteérés kombó miatt, alig. Két hónapig próbálkoztam, már én is kezdtem idegbeteg lenni, gondolván rossz anya leszek, ha nem szoptatom. A gyerekorvos állított le két hónap után. Közölte, hogy akkor sem lesz több tejem, ha szét idegelem magam, viszont egy normális, boldog anyuka helyett kap a fiam egy idegroncsot. Igaza volt. Barátnõmnek pl. véresre sebesedett a cicije. Nem gondolnám, hogy csak azért mert nem mártírkodott, hogy már csakazértis szoptat, ha minden alkalommal végig is ordítja az etetést. Inkább elkezdte lefejni és cumisüvegbõl adni. Utána persze a pici hozzászokott. De nem csinált belõle gondot, lefeji és cumisüvegbõl odaadja! Nem hinném, hogy ettõl õ rosszabb anya!
provokativ a kérdésed kedves kérdezö.én inkább a te kérdésedd törölném.
Mert mindenki aki nem szoptat, egy önzõ rohadt dög, aki rosszat akar a gyerekének, és nem is akarta igazán, és mindenki aki szoptat, de pl veri a gyerekét, mert nevelni azért kell, meg szül 10-et és nincs pénz kajára meg ruhára meg tüzifára, az mintanya, mert a mellét a gyerek szájába tudja dugni még 6 évesen is. Amúgy milyen tápszer!!!! Feles tej, meg lisztleves, az jó a gyereknek.
Nem elég még? Szoptass ha akarsz 20 évig, ki nem szarja le, de hadd döntse már el mindneki maga mit akar. Nem asttól lesz valaki jó anya hogy szoptat-e vagy sem.
Nem elég még a bármilyen okból nem szoptató anyukák piszkálásából? Miért kell a veszekedés, magyarázd már meg? Ennyire unatkozol?
Ezt mindenki maga dönti el, az elõnyök és a hátrányok ismeretében. Senkire nem lehet ráerõltetni. Ha valaki AKAR szoptatni, akkor megtalálja a módját, hogyan tegyen meg MINDENT ennek érdekében: kér segítséget szakembertõl! és megfogadja ezeket és megtesz mindent. Igen, a szoptatás nem szerencse kérdése, én is sokszor megkaptam, hogy milyen szerencsém van hogy tudok szoptatni. Hát a szerencsérõl eddig más elképzelésem volt: 2 óránként vagy ahogy kérte, sebes cicimre tenni a síró gyerekem, mindkettõre, 2-3 napig, hogy császár után beinduljon rendesen, növekedési ugrások alkalmával ugyanez.. Nem mindenki vállalja be ezeket és mivel van alternatíva a tápszer, amikor szabadon tervezhetsz, más is meg tudja etetni, persze, hogy ez az egyszerûbb út.
Kedves utolsó válaszoló! tényleg sok mindent megtettél, de szoptatási tanácsadóval beszéltél már? Nekem õ segített, már biztosan nem szoptatnék.....Szintén lapos a mellbimbóm, nem tudta bekapni rendesen, állandóan bealudt a fiam, alig 2 óránként szopizott 1 órát....nem volt lányálom. Minden alkalommal mindkét cicibõl szopizott és fejtem is utána, tea, More Milk, homeopátia....de a gyereknél nincs jobb mellszívó. Most 6 hónapos, igény szerint szopizó baba. Szerintem keress egyet és hívd fel!
Nekem sincs elég tejem, sajnos. Napi fél liternél egyszerûen nem termelõdik több. Sajnos én a kezdetektõl nem tudtam szoptatni...és nem azért, mert nem akartam. A kisfiam nem tudott. A mellbimbóim befelé fordulóak és az egyik ráadásul ödémás is, emellett a gyermekem nyelv féke rövid, így nem is tudott nagyon rákapni. Volt, hogy 3 órán keresztül próbálkoztunk gyakorlott csecsemõs ápolók segítségével, és volt, hogy úgy sem ment. Ráadásul ha sikerült is a szájába adni az egyik bimbóm, akkor is bealudt rajta, illetve csak cumizott.Próbáltuk bimbóvédõvel is, azzal sem ment. Így amellett döntöttem, hogy lefejem neki a tejet, és cumisüvegbõl adom neki. Úgy sikerül. Viszont a tej mennyiségen nem tudtam növelni, bármit is tettem. Lakto herb tea, homeós bogyó, rostos levek, köménymagos rántott leves, alkoholmentes sör, 1, 5-2 óránkénti fejés(teljesen kiürítem)...és ez az eredménye. 480-530 ml maximum! Most 2 hónapos a kisfiam, még mindig fejem neki, remélem még nagyon sokáig fogom.Kezdetektõl tápszert kap(a kórházban már azt adtak neki) pótlásként. Naponta 840 ml-t eszik már:) Én tápszer ellenes vagyok, de nem tudtam mit tenni. Nem egy ilyen kismamát ismerek, aki hasonlóan cselekedik mint én, mert nem tud mást tenni. Aki mindent megpróbál és mégsem jön a várt hatás, annak mást módot kell alkalmazni. Gondoltam megosztom az én esetemet.
Szeretem, amikor az objektív válasszal nem értetek egyet. :)
Kèrdezõ! Neked szìvta valaha a csupa seb mellbimbòdat egy farkas éhes kisbaba? Ha nem, akkor inkàbb a helyedben mèlyen hallgatnèk. Ha meg esetleg mègis, akkor nem kell magadat fènyezi, hogy igen èn mèg tudtam csinàlni, màst mèg mièrt nem tudja. Nem vagyunk egyformàk! Nekem ugyan 11 hònapig szopizott a fiam, de voltak nehèzsègek, többek között sebes bimbò is, nem rossz mellrehelyezès miatt, ès bizony majdnem èn is feladtam, ès egyàltalàn ne vetem meg azt aki emiatt ìgy tett/tesz, mert pokoli fàjdalom ès nem egyformàn tûrjük a fàjdalmat.
Jogos a kérdés, és lehet, sõt szakmailag kellhet is róla beszélni, de amint látod, sokakat érzékenyen érint a téma. A stílusod pedig tényleg félreérthetõ, mintha ki akarnád oktatni a nálad esetleg tapasztaltabb vagy többet kínlódó anyukákat. Egyikünk sem szereti, ha a motivációját, akaraterejét és kitartását kérdõjelezik meg, mert azt az célzást lehet hozzágondolni, hogy aki nem megy el a végsõkig, vagy még azon is túl, az nem gondoskodik megfelelõen a babájáról. Márpedig egy anya anya-ságát soha nem ajánlott megtámadni. ;) De hogy én is válaszoljak neked: 1) Nem mindig vannak meg a szükséges információk - és/vagy egyszerûen nem nézünk utánuk. Én anno totál felkészületlenül értem oda a szoptatáshoz, eszembe se jutott, hogy ezt is tanulni kellhet. Akkoriban még azt se tudtam, hogy létezik olyan, hogy szoptatási tanácsadás... A mai eszemmel nagyon gügye voltam, mert hiába volt a kezem alatt a net, a számtalan újság meg könyv, egész egyszerûen nem néztem alaposabban utána, mi hogyan mûködik. Azt hittem, menni fog minden magától, de nem így lett. Igen, tájékozatlan és lüke voltam, hogy nem használtam ki rögtön a kínálkozó lehetõségeket. De aztán mégis találtam olyanokat, akik jó tippeket adtak és még idõben eljutottam így a Ligához, akiknek a saját sikeremet is köszönhetem. De azt hiszem, szerencsém is volt mindezzel. 2) Hiába vannak meg az információk, ha az anyuka folyamatosan azt hallja maga körül, hogy nem így kell szoptatni, mert baj lesz belõle... Ha nincs meg a megfelelõ(!) támogatás, könnyebb feladni, mert nehezebb egyedül küzdeni. Nagyon sok szopis városi legenda és tévhit él a mai napig, amiket sajnos a jót-akaró, de hozzá nem értõ tanácsolók maguk is életben tartanak. Én is hónapokat "rontottam el" azzal, hogy inkább anyukámra meg a védõnõmre hallgattam, ahelyett, hogy akár a férjem ösztönös megérzéseit hallgattam volna meg (mert sok mindenben okosabb volt, mint én!), vagy szopiban is tapasztalt anyukáktól kérdeznék. Hiába a jószándék, ha az, amit az embernek tanácsolnak, nem támogatja a szoptatást. És valószínûleg mindannyiunk körül van 1-2 ilyen "befolyásoló" személy, akinek hajlunk adni a véleményére. Inkább, mint könyv szerint gondozni a babánkat. 3) Sok szoptatási javaslat olyan tippeket ad, amikkel az anyukák elsõ nekifutásra nem értenek egyet, ezért szkeptikusan fogadják õket, nem merik vagy akarják kipróbálni. A "leghelyesebb" szoptatási gyakorlat az igény szerinti és kizárólagos szoptatás - és nem azért, mert xy ezt mondja, hanem azért, mert a baba természetes igényei és a szoptatás sajátosságai is mind efelé mutatnak. Ez a gyakorlat viszont sok szempontból szemben áll a mai életmódunkkal: gyakori szoptatás, minden igény kielégítése szopival, ne adjunk más a cicin kívül, éjjel-nappal szoptassunk, aludjunk a baba közelében stb. Sok anyuka fenntartásokkal fogadja ezeket, mert úgy hiszi, sérül a saját privát szférája ill. elkényezteti, önállótlanná teszi a babáját, ha kipróbálja ezeket a tippeket. 4) És végül, nem mindenkinek létkérdés (ennyire) a szoptatás. Sokan mindent megtesznek, hogy megoldják a gondokat, mások gyorsabban és könnyebben feladják, mert nem látják értelmét az egésznek. Egyik sem rosszabb vagy jobb a másiknál, egyszerûen azért, mert mások vagyunk, más értékrenddel és célokkal. Ezen is lehet persze változtatni, de van, akinél nem történik meg a "pálfordulás", nem jut olyan élményhez menet közben, ami teljesen más irányba indítaná el. (Nekem volt ilyen élményem, úgyhogy átéltem ezt a 180 fokos fordulatot.) Én minél többet foglalkozom ezzel a témakörrel, annál inkább azt látom, hogy elsõsorban szemléletmód kérdése, hogy végül sikerül-e az anyukának szoptatni vagy sem. Ha valakinek fix elképzelései vannak a szoptatásról és az egész gyereknevelésrõl, ÉS ezeken valamiért nem akar módosítani, akkor nem nagyon lehet mit mondani, tenni. Ilyenkor kicsi az esély, hogy az anyuka ki fogja próbálni a javasolt tanácsokat, hiszen teljesen máshogy áll a témához. (És ez sem baj, legfeljebb kisebb a valószínûsége, hogy teljesen megoldódik a szopis gond.)
Szoptatási tanácsadóval nem beszéltem.Nem is tudom van e ilyen a környéken. A kórházban a csecsemõs nõvérek sem tudtak sajnos mit tenni a cicimmel és a gyerkõccel. Az egyik cicimet a kórházban is végig fejnem kellett...és hozzáteszem abból sokkal több tejcsi jön a mai napig, mint amibõl szopizni tudna. Tudom, hogy a gyerkõcnél nincs jobb szívó, de mivel az õ nyelvecskéjét fel kel majd vágni, így nem erõltettem. Szülés után 4-5 napig folyamatosan sírt, mert nem kapott elég tejcsit. Mióta ezt a módot választottuk(csak fejés, és cumisüveg) szépen gyarapszik, és hasfájós sem volt.Tudom, hogy mikor mennyit eszik, és olyan szép rendszer alakult már ki.Szinte mesébe illõ.Boldog így a kis babám, nem sírós, kiegyensúlyozott kis tünemény!
De miért nem vágták fel a nyelvét? Ezt már a születés után megteszik, ha nyilvánvalóan kell. A többi gondodra ez ugyan nem megoldás, de lehet, hogy ez is sokat segített volna. Nem értem...
A gyerekorvos említette a legelsõ alkalommal, mert nehéz lesz majd beszélni megtanulnia, meg hangokat képeznie késõbb.Nem annyira vészes, de elég ahhoz, hogy ne tudjon a cicimre rendesen rákapni. De mondom az egyik cicim teljesen alkalmatlan a szopiztatásra. De ez a topic nem igazán errõl szól. Hanem a tejcsirõl.Én csak a saját történetemet írtam le, hogy így is lehet anyatejjel etetni a gyerkõcöt, annak ellenére, hogy nem elég neki az enyém...és hiába tettem meg mindent, a tej nem termelõdött. Vagyis idõközben rájöttem arra, hogy elég lenne neki, ha 8 óránként enne.Mert éjszaka, ha sikerül végigaludnom az éjszakát, mert a gyerkõc is ennyit alszik:) akkor termelõdik annyi, ami elég 1 alkalomra. Vagyis lassan termelõdik...és nem akarom azt hallani, mert keveset fejem. 1, 5 hónapos koráig 2-3 óránként fejtem éjszaka is.Mostmár csak nappal 3 óránként, de ennél több semmi módszerrel nem lesz.Ebbe bele kell nyugodni. Viszont tényleg nem szabad az elején feladni!Én nem tettem és örülök, hogy ennyi tejcsim is van:) és remélem még jó sokáig megmarad!!!
Tökéletesen egyetértek az utolsó válaszolóval. Valahogy mindig az az érzésem, hogy akinek szerencséje van, és alapból elég tej termelõdik a szervezetében, az egyszerûen nem fogja fel, hogy nem csak a tudatlanság és bénázás állhat amögött, hogy a babának kell pótlás. Egyébként pedig az én kisfiamnak sem vágták fel a nyelvét, mert én vettem észre otthon, több nap elteltével. Õ szopizni is tudott rendesen, csak a beszédfejlõdés miatt kell megcsináltatni. Nálunk is az volt a helyzet, hogy ha a fejem tetejére álltam, akkor is kellett kipótolni a tejet tápszerrel. Ugyanúgy, csak akkor termelõdött egy evésre elegendõ, ha éjszaka aludtunk végig, vagy egy étkezést kiváltottunk.
30-as válaszoló vagyok. Azért azt hozzátenném, hogy a kórházból napi 130 ml-rel jöttünk haza 5 nap után, és azt tornáztam fel 500ml-re. Nem sok, de mégis ANYATEJ!!!!!
Értelek. És igen, az anyatej minden cseppje kincset ér! Én sem azért kérdeztem rá, mert bántani akartalak, sõt, csak gyakran olyan nyilvánvaló dolgokat sem vesznek észre a kórházban... Nem is kell messzire mennem: a nagyobbik gyerekem középsúlyos hipoton volt, rákapni se tudott a mellemre újszülöttként - de mi szerepelt a kh-i zárón? Az, hogy jó a szopási technikája. No comment. Szóval, kedves 30-as, büszke lehetsz magadra, mert már ez is hatalmas siker volt, igen! A lényeg, hogy amit tudsz, maximálisan megteszel - ennél többet nem is várhatunk el magunktól anyaként sem. :) (Bár engem mondjuk szakmailag is érdekelne, hogy mi lehetett a valódi probléma.)
Köszönöm az elismerést.De nekem ez természetes, hogy mindent megteszek, hogy gyermekem a lehetõ legjobbat megkapja. Egyébként a kórházban reggel 6-tól 9-ig próbáltuk a már 3 napos babámat cicire rakni. Azért 3 óra kemény próbálkozás jelenthet valamit. Végül csecsemõs nõvérrel sikerült, de vele is küszködtünk. Emiatt is váltottunk a cumisüvegre.Sajnos itthon nincs ennyi idõ "csak próbálkozni" utána meg megvárni, míg jóllakik./arra szegénykém várhatott volna, mert kevés a tejcsi neki:( /
32, 34 válaszoló vagyok: A valódi probléma a cicimmel van, szerintem.Mert alkalmatlan a szoptatásra. A bimbóvédõvel is próbálkoztunk 2 fajtával is, azzal sem ment a szopizás. Ödémás, és befelé forduló a bimbó.Nemtudom ezzel mit lehet tenni. Még annyi, hogy a kórházból véres bimbóval jöttem haza.Azt hittem megõrülök, annyira fájt, mert 4 napon keresztül csak az egyik bimbóm lógott a szájába, és a sok próbálkozás miatt, teljesen véres, varas volt. Így meg nem látja az anyuka, hogy tejet, vagy vért eszik a ygerkõc. Ez pluszba hozzásegített ahhoz a döntéshez, hogy lefejjem a tejet. A másik cicimet meg alapból fejni kellett, mert az még rosszabb. Nem volt egyszerû.Idegeskedtem sajnos eleget az elején, mert azt hittem, hogy a családi vonalat én is örököltem.(Nagymamám tejadó volt, anyukám meg rendesen tudott szoptatni engem, meg tesómat is)De úgy látszik, ez nem örökletes.Gondolom az elején a stressz is közrejátszhatott, hogy nem lett elég tejem!
Örülj annak, hogy neked volt tejed. Könnyû annak okosnak lenni, aki tudja szoptatni a babáját. Én sem tudtam, hiába ittam szoptatós teát, fejtem fél órákat, hogy azt a 20 ml-t oda tudjam adni a kislányomnak. Amúgy is rosszul esik ez annak, aki nem tud szoptatni, de akkor még jönnek az olyan emberek, mint te, akinek semmi köze ahhoz, hogy ki tud szoptatni, és ki ad a babájának tápszert. Ez egy tök felesleges kérdés volt, arra volt csak jó, hogy vita legyen belõle.
Igen, az "ismim" kifejezés használata már sokat elárul a kérdezõrõl :) . Meg eleve az is, ahogy fel van téve a kérdés. Komolyan mondom, én már akkor is sokkot kapnék ettõl a témától, ha történetesen sikeres szoptató anyuka lehettem volna. Normális barátaim körében, az sem feszegeti ezt a kérdést, akinek semmi gondja, baja nem volt, és ment rendesen a maga útján. Tényleg, nagyon kényelmes éjnek évadján vizet melegíteni, port adagolni, és ha nem sikerül félálomban jól odacsavarni a cumit, és a gyerek nyakába borul, akkor még a kicsit át is öltöztetni. Jó ez mondjuk elõfordulhat úgy is, ha lebukja magát... Nekem az egyetlen kényelmesség a tápszerben, hogy azt eszek / iszok, ami jól esik. De semmi mást nem tudok felhozni, ami a kényelem mellett szólna. Viszont borzasztóan aljas és rosszindulatú dolog ezzel szekálni azokat az anyukákat, akik tényleg szerették volna, és próbálkoztak akár az elmebaj határáig is. Ha szemtõl szemben betalálnál ezzel engem, valószínûleg két mondattal tennélek úgy helyre (mert mindenkinek van sebezhetõ pontja), hogy sírva fakadsz :) .
A kérdező hozzászólása: Ha veszekedni akarsz, nagyon könnyen ki fogják törölni a soraidat, csak szólok. Amúgy baba-mamás könyvekben olvastam ezeket, nem én találtam ki. Sajnos sokszor így van, de nem látják be.
A kérdező hozzászólása: Van olyan ismim, aki több hetes bimbó kenegetés után olvasta hogy esetleg nem jó a szoptatási pozíció, és lám helyrejött..
A kérdező hozzászólása: A stressztõl meg az idegbeteg vagyok-tól tényleg csökkenhet a tej, de ezt sem olvasták ezek szerint.
Miért is egyszerûbb tápszerezni, kedves mártír anyuka? Elmondanád? Sokkal egyszerûbb szoptatni, ha van tej. Ha meg nincs az szívás.
Ja, hogy aki tápszert ad a gyerekének, az pusztán kényelembõl teszi? Anyám!
ha visszaolvasol kérdéseket, akkor nagyon gyorsan rájössz, hogy az ilyen kérdésekbõl mindig veszekedés lesz. Nyugodtan kitöröltetheted a hozzászólásomat, az a legkönnyebb. Nem érdekel, én is csak szólok. De veszekedni nem én akarok, hanem Te, különben nem tetted volna fel ezt a kérdést. Én itt be is fejeztem. Szia
A kérdező hozzászólása: A kérdés nem azokról szól, akik egészségügyi okokból nem szoptathatnak, remélem ez tiszta.
Kérdezõ! Neked van gyereked, vagy könyvekbõl vagy ilyen okos?
3. vagyok megint. A tápszer egyszerûbb útról annyit, hogy nekem pl. hetekig komoly problémát okozott, hogy szerettem volna kizárólagosan szoptatni a lányomat, de nem tudtam.... Aztán rájöttem, hogy sokkal fontosabb az, hogy kapjon enni, és tudjon fejlõdni, mint az, hogy csak-és-kizárólag-szoptatni-lehet... Egyébként meg, cumisüveget mosni-fertõtleníteni, tápszert kevergetni, belõni a megfelelõ hõfokot, ha mész valahova figyelni arra, hogy hogy vidd a meleg vizet, hogy meleg maradjon, és hogy szórd bele a port, mert elõre nem lehet kikeverni, stb stb. Nem mondanám, hogy olyan egyszerû és kényelmes... Ráadásul én pl. fél éves koráig nem is szerettem, ha más etette rajtam és a férjemen kívül, igyekeztem minimálisra szorítani az ilyen eseteket.
Van gyereked? Voltál már ilyen helyzetben? Nekem a prof. orvosom azt mondta 3 hónap után, hogy nem vagyok normális, adjak neki tápszert, egy nõ erre teljesen rámehet. 5 hós koráig kínlódtunk, a gyerek is, én is. Így visszagondolva, már 1 hós korától tápszert adtam volna neki.
Meg ha már itt tartunk, nyilván senki sem vitatja, hogy a legjobb az anyatej! De! A fiam, aki kezdetektõl szinte tápszeres volt, 10 hónapos koráig még csak nem is tüsszentet, szemben a barátnõm anyatejes babájával, aki már két hónaposan megismerte az orrporszívót! Engem anyukám 2 hónapig tudott szoptatni, utána tápszer. Hihetetlen erõs szervezetem van, 10 évente vagyok lázas stb. Férjemet anyósom 14 hónapos koráig szoptatta, mégis ekcémás, allergiás lett. Ezt csak azért írom, mert sok friss, kismamiban benne van, hogy hú ha szoptatok, akkor nem kap el semmit a gyerekem. Már volt itt is ilyen kérdés!
Jó, hogy ráérsz más mellbimbójával foglalkozni!
Mondjuk az "ismim" kifejezés használata eléggé sokat mond.
A mellbimbó-gondokra léteznek különbözõ mellrehelyezési, fogási technikák. Ilyen esetre hirtelen nem tudom, mi a tuti tipp, de a szaktanácsadók jó eséllyel adnak használható ötleteket. Hát igen, ha a start nem egészen úgy alakul, ahogy szeretnénk, utána már nehezebb visszaállni. Fõleg, hogy sokszor pont ezekben az elsõ, igen "labilis" hetekben vagyunk magunkra hagyva a gondjainkkal. :(

Miért tartanak gáznak azért mert nem a 2013's pop slágereket hallgatom? Hanem Techno-t meg 90's Dance-t.

Szinte az osztályomban amikor elindítok egy számot a mobilon, arra kérnek hogy kapcsoljam már ki, decsak azért mert nem ismerik meg hogy szarnak tartják. pl mint Lady Gaga,David guetta,skrillex,pitbull stb. Én legutoljára Techno-t meg Eurodance-t hallgattam mivel az a kedvencem de soknak nem tetszik vajon miért?

Legjobb válasz: Sajnos én is így vagyok, csak én alternatív rockot hallgatok. Az osztályomban vagy magyar rapet hallgatnak (kiemeltem hogy magyar, talán érthetõ, hogy miért) vagy a mai szarokat. Sajnos ez van, mindenki szeret beállni a sorba, (sõt manapság szinte be kell) ha te inkább a magad útját járod, rögtön te vagy a köcsög, a gyökér, stb... Ezt kell elfogadni, szarj a fejükre, persze ne hallgass max hangerõvel zenét az osztályban, de el kell viselni, hogy õk meg hallgatják. Aztán majd otthon bömböltesd :D

Sajnos én is így vagyok, csak én alternatív rockot hallgatok. Az osztályomban vagy magyar rapet hallgatnak (kiemeltem hogy magyar, talán érthetõ, hogy miért) vagy a mai szarokat. Sajnos ez van, mindenki szeret beállni a sorba, (sõt manapság szinte be kell) ha te inkább a magad útját járod, rögtön te vagy a köcsög, a gyökér, stb... Ezt kell elfogadni, szarj a fejükre, persze ne hallgass max hangerõvel zenét az osztályban, de el kell viselni, hogy õk meg hallgatják. Aztán majd otthon bömböltesd :D
A kérdező hozzászólása: Igen, decsak szerintük.. mert a mostani gyerekek egy része amúgy sem normális mert budapesten is sokan drogozzák magukat. (elsõsorban rohadjon meg az aki árulja a drogokat, meg a szülõket akik engedik nekik :D )
A kérdező hozzászólása: És gondolom ez alapján megszokják azokat a szarokat amit a rádióban follyton adnak. azt ettõl hallgatják ezt. (mindenképp próbálok olyanokat keresni akik az én utamon tartnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!