Találatok a következő kifejezésre: Miért nem levágni a baba (2 db)

Miért nem szabad 8 hónaposan levágni a baba haját? Azt mondták hogy most vágjam le a haját míg sapkát visel mig tél van, hogy nyáréra meg erősödjön haja, azt mondták túl korán vágtam a hajából, nem értem miért?

Legjobb válasz: Szerintem csak babona, legalább is nagymamám mondta, hogy egy éves kor alatt nem szabad levágni, de õ se tudta megmondani miért. Kisfiamnak 5 hónaposan vágtuk le elõször, azóta már kétszer, 14 hónapos:)

Szerintem csak babona, legalább is nagymamám mondta, hogy egy éves kor alatt nem szabad levágni, de õ se tudta megmondani miért. Kisfiamnak 5 hónaposan vágtuk le elõször, azóta már kétszer, 14 hónapos:)
Az enyém 7 hónapos, már 2x vágni kellett a haját. Én sem értem miért ne lehetne.
Hát az én fiamnak elõször 4majd 8hónaposan is levágtuk a haját hajnyíróval olyan kb 1cm-sre végig a kisfején, mert nagyon nagy haja volt, rendesen a szemébe lógott, és már a füle sem látszódott, beleakadt a nyakláncába..... Lassan újra vágni kell, 11hónapos.
szerintem is csak babona, ha olyan hosszu lenne, hogy zavarja akkor siman levagnam en is. Az igazi haj az egy eves kor utan kezd nolni, ez alltalaban fokozatosan cserelodik, igy nem is veszed eszre. Csak valahogy a szerkezete mas a hajnak. De hajerosites celjabol teljesen felesleges levagni, attol nem lesz sem tobb, se nem fog gyorsabban nolni, max annyi, hogy mivel mind egyforma hosszu lesz, tobbnek fog mutatni
Ez hülyeség. Ha úgy látod, hogy nagy, le kell tolni, én hét hós kora óta vágatom géppel, mer nagy. Ennek semmi köze a kornak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Miért nem szabad levágni a baba körmét az első héten?

Legjobb válasz: Én ugy tudom, hogy az elsõ 3 hétben nem ajánlott, és azért mert könnyeb begyulladhatnak a körme tövei.

Én ugy tudom, hogy az elsõ 3 hétben nem ajánlott, és azért mert könnyeb begyulladhatnak a körme tövei.
Én mindkét fiamnak levágtam már a kórházban, mert össze vissza karmolászták a kis arcukat (a kiskesztyût simán levették valahogy :o)), és semmi nem történt. Igaz, hogy csak a hegyes végeket, tehát nem tövig, de levágtam. A nõvéremnek van egy heg az arcán, amit újszülöttként karmolt magára. Biztos ezért is vágtam le, mert én nem akartam ilyet......
Nekem senki nem mondta, hogy nem szabad, le is vágtam a fiam körmét amikor hazajöttünk a kórházból, mert nagyon hosszú volt neki. Nem lett semmi baja.
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy ez régi felfogás és nyugodtam le lehet vágni, persze nem tövig csak éppen , hogy..én is le fogom neki vágni ha nagy lesz a khban ha nem annyira itthon
Én egy hét után levágtam, már késõ volt, mert lehajlott és majdnem benõtt. Sajnos belevágtam egy kicsit az ujjába, utána együtt sírtunk:(
Le szabad vágni a baba körmét. Én is levágtam a kórházban, met francia manikürrel született.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!