Találatok a következő kifejezésre: Miért nem levágni (8 db)

Miért nem szabad 8 hónaposan levágni a baba haját? Azt mondták hogy most vágjam le a haját míg sapkát visel mig tél van, hogy nyáréra meg erősödjön haja, azt mondták túl korán vágtam a hajából, nem értem miért?

Legjobb válasz: Szerintem csak babona, legalább is nagymamám mondta, hogy egy éves kor alatt nem szabad levágni, de õ se tudta megmondani miért. Kisfiamnak 5 hónaposan vágtuk le elõször, azóta már kétszer, 14 hónapos:)

Szerintem csak babona, legalább is nagymamám mondta, hogy egy éves kor alatt nem szabad levágni, de õ se tudta megmondani miért. Kisfiamnak 5 hónaposan vágtuk le elõször, azóta már kétszer, 14 hónapos:)
Az enyém 7 hónapos, már 2x vágni kellett a haját. Én sem értem miért ne lehetne.
Hát az én fiamnak elõször 4majd 8hónaposan is levágtuk a haját hajnyíróval olyan kb 1cm-sre végig a kisfején, mert nagyon nagy haja volt, rendesen a szemébe lógott, és már a füle sem látszódott, beleakadt a nyakláncába..... Lassan újra vágni kell, 11hónapos.
szerintem is csak babona, ha olyan hosszu lenne, hogy zavarja akkor siman levagnam en is. Az igazi haj az egy eves kor utan kezd nolni, ez alltalaban fokozatosan cserelodik, igy nem is veszed eszre. Csak valahogy a szerkezete mas a hajnak. De hajerosites celjabol teljesen felesleges levagni, attol nem lesz sem tobb, se nem fog gyorsabban nolni, max annyi, hogy mivel mind egyforma hosszu lesz, tobbnek fog mutatni
Ez hülyeség. Ha úgy látod, hogy nagy, le kell tolni, én hét hós kora óta vágatom géppel, mer nagy. Ennek semmi köze a kornak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Miért van az, hogy egy csomó pasi nem képes levágni a körmét? Miért nem cseszegeti őket a barátnőjük, feleségük?

Nagyon undorítónak találom!

Legjobb válasz: Mert jobbkezesek vagyunk, és ballal nem tudunk vágni...

Mert jobbkezesek vagyunk, és ballal nem tudunk vágni...
Azért, mert egy csomó pasi 8 órát dolgozik 3 mûszakban, hazaér holt fáradtan, és akkor még megfürdik, megvacsorázik, kielégíti az asszonyt, és akkor még azzal foglalkozzon, hogy a körmei tökéletes hosszúságúak legyenek. Hát a nagy lóf*szt. (Persze ez nem vonatkozik mindenkire.)
Nekem nagy körmöm van, mégse koszos...
inkább valaki fesse a haját és a körmeit hordjon converse cipõt vasalja a haját minthogy a körme nagy legyen és koszos...
"amelyik pasi nem ápolja a körmeit az igénytelen én szerintem" Szerintem meg aki festi a körmét/haját, vasalja a haját és konverz cipõt hord, az túl igényes, és utálom.
amelyik pasi nem ápolja a körmeit az igénytelen én szerintem
Az baj, hogy az ápolatlan kéz, rágott körmök, stb nem csak férfiakra jellemzõ, hanem nõkre is és engem nagyon zavar. Mert én is az elsõk között nézem meg egy nõnek a kezét, mert az nagyon sokat elárul a tulajáról.
Én mindig levágom a körmöm és mindig tiszták, mégis pont ezt szarja le mindenki a legjobban.
volt, hogy a barátomnak majdnem fél centis volt a hüvelykujján a köröm, amikor még gitározott :D a többi persze tövig volt vágva, meg ápolt volt, de azért örültem neki, amikor átszokott a pengetõre és levágta azt az 1 körmét is :)
Azért nem képesek, mert töketlenek. Ehhez nem a barátnõnek kell cseszegetni a barátját, hanem majdhogynem ösztönösnek kellene lennie, fölösleges köröm alá berohad a láb(a kéz is, ha nem gondozzák), aztán lehet csodálkozni, hogy na vajon miért bûzlik. Ha nem cseszegeti õket a barátnõjük, akkor valószínûleg annyira azért nem vészes az. Szerintem minden normális ember levágná, ha megkéri rá a barátnõje (már ha szólni kell érte). Nekem meg olyan ismerõsöm van pár darab, aki bemegy wc-be, dob egy sárgát, aztán mindenféle kézmosás nélkül távozik egy olyan wc-bõl, ahol nagyon jóféle szappan van... sajna ilyenekért nem mindenhol nézik ki maguk közül a másikat. Te meg elég, ha szimplán szólsz nekik, ha annyira vészes, ezért normális emberek nem fognak rád haragudni, a másikat meg valahogy meg kell nyugtatni, hogy ne érezze szarul magát emiatt, csak szokjon hozzá a rendszeres körömvágáshoz.
De bizony! A kezeket sokan nézik. Nekem a volt barátom rágta a körmét és tépte a bõrét is: undorító volt a keze. (Pláne, hogy sok olyan férfival találkoztam akinek ápolt volt keze/körme.) Azóta, ha tudat alatt is, de megnézem az Úr kezeit. Árulkodik róla.
Mivel a kezem nem nézi senki, így elfér mondjuk 1kis köröm.. Ha meg valaki szóvátenné aki am senkim se lenne, jól arcon vágnám. Én is találnék sok sok kifogást bármeik emberen.
"...Azért, mert egy csomó pasi 8 órát dolgozik 3 mûszakban, hazaér holt fáradtan, és akkor még megfürdik, megvacsorázik...." Ugyanennyi nõ is van, aki így dolgozik, de emellett nekik ott a házi munka is, a férj és a gyerekek ellátása, ha van, akkor a kerti munka is. Sok férfi munka után már nem dolgozik semmit, egy feleség meg még otthon is. És ha õk ápoltak tudnak lenni, akkor ez egy férfitól is elvárható.

Miért nem lehet a babona szerint 1 éves koráig levágni a gyerek haját?

Legjobb válasz: Mert állítólag akkor nem fog neki nõni...Na ez is olyan, mint a többi buta babona..semmi alapja nincs. Az én 2 nagyobbik gyerekem vállig érõ dús hajjal született. A fiamnak fél évesen akkora volt a haja, hogy fodrászhoz kellett vinni, mert már nem látott. A lányomnak is le kellett vágni a frufruját 6 hónaposan, mert az álláig ért és nem tudtam állandóan copfozni (fõleg éjjelre nem). Utána havonta vittem õket fodrászhoz...máig dús a hajuk, iszonyú gyorsan nõ..a fiamét még ritkítani is kell.

Mert állítólag akkor nem fog neki nõni...Na ez is olyan, mint a többi buta babona..semmi alapja nincs. Az én 2 nagyobbik gyerekem vállig érõ dús hajjal született. A fiamnak fél évesen akkora volt a haja, hogy fodrászhoz kellett vinni, mert már nem látott. A lányomnak is le kellett vágni a frufruját 6 hónaposan, mert az álláig ért és nem tudtam állandóan copfozni (fõleg éjjelre nem). Utána havonta vittem õket fodrászhoz...máig dús a hajuk, iszonyú gyorsan nõ..a fiamét még ritkítani is kell.
Ez hülyeség, ne foglalkozzál vele.
5 hósan voltunk elöször fodrásznál azóta is nõl a gyerek aja mint a gomba
Erdekes, gondolom azok a babak akik kopaszon szuletnek no meg nagyon a hajuk fel eves korukra, az en kislanyom nagy fekete hajjal szuletett, mos fel eves es ugy kihullt hogy csak a feje bubjan van, korbe pedig mar no a kis szoke pihe.(mint az apjae).
Bocsi, a lenyeg kimaradt :ez csak babona mint a tobbi, pl. nalunk Erdelyben hat hetesen keresztelnek, hogy ha valami baj tortenik legyen megkeresztelve.stb.
Elsõ anyuka, ez a "fiam vállig érõ dús hajjal született" dolog ez komoly??? Nem tudom eldönteni, hogy ez most poén, vagy igaz! :) Ahogy elképzeltem egy újszülöttet vállig érõ dús hajjal, akkorát nevettem, hogy leestem a székrõl! :) Hatalmas volt! :) 9 hetes baba anyukája
Utolsónak üzenem.Az én lányom 12hetes.5cm-es, sûrû hajjal született.Azóta csak nõ neki, nem tudom kezelni lassan.
14.44-esnek! Nem írtam volna, ha nem így lett volna..az egész kórház csodájára járt, annyi haja volt. a lányom is dettó ilyen volt, neki 2 hónaposan "pálmafát" kellett a feje tetejére kötni a hajából, mert másképp a szemébe lógott az egész..ja! egyiknek se hullott ki a haja, csak észrevétlenül váltották át.


Miért nem szabad levágni a baba körmét az első héten?

Legjobb válasz: Én ugy tudom, hogy az elsõ 3 hétben nem ajánlott, és azért mert könnyeb begyulladhatnak a körme tövei.

Én ugy tudom, hogy az elsõ 3 hétben nem ajánlott, és azért mert könnyeb begyulladhatnak a körme tövei.
Én mindkét fiamnak levágtam már a kórházban, mert össze vissza karmolászták a kis arcukat (a kiskesztyût simán levették valahogy :o)), és semmi nem történt. Igaz, hogy csak a hegyes végeket, tehát nem tövig, de levágtam. A nõvéremnek van egy heg az arcán, amit újszülöttként karmolt magára. Biztos ezért is vágtam le, mert én nem akartam ilyet......
Nekem senki nem mondta, hogy nem szabad, le is vágtam a fiam körmét amikor hazajöttünk a kórházból, mert nagyon hosszú volt neki. Nem lett semmi baja.
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy ez régi felfogás és nyugodtam le lehet vágni, persze nem tövig csak éppen , hogy..én is le fogom neki vágni ha nagy lesz a khban ha nem annyira itthon
Én egy hét után levágtam, már késõ volt, mert lehajlott és majdnem benõtt. Sajnos belevágtam egy kicsit az ujjába, utána együtt sírtunk:(
Le szabad vágni a baba körmét. Én is levágtam a kórházban, met francia manikürrel született.

Miért nem tom levágni a lánykám körmét?

17 hónapos Kérlek segítsetek kezdek bezizzeni nemtom levágni a kislányom körmét se kezén se lábon. Tudjátok mi a fura 15 hónapos koráig engedte egy pisszenése annyi nem volt ez ügybe mostmeg olyan hisztit kap és annyira sir hogy a végén már én is bögök. Ha alszik akkor a kezén lévö körmét le tudom vágni de a lábát elhuzza ugyanúgy. lehet annyira csikis a lábujja is? Segítsetek Tippet kérnék. Figyelem eltereléses jo hiába zene, tv mese, reklám semmi lassan két emberes melo az ami régen 2 perces munka se. adjatok tőőet kérlek

Legjobb válasz: rosszul irtam figyelemelterelés se jo

A kérdező hozzászólása: rosszul irtam figyelemelterelés se jo
nálunk apa ilyenkor jön, és megpróbálja lekötni. illetve mindig el kell játszanom, hogy a manója (plüss játék) körmét is levágom
A kérdező hozzászólása: ez hatástalan ez a trük
Én a számítógép elõtt vágom a körmeit:) Vagy Mickey egeret néz vagy Bereczki Zolit:)
Mivel vágod?
A kérdező hozzászólása: olloval, de csipesszel is probáltam

Miért nem tudják levágni a fodrászok olyanra a hajamat amit szeretnék?

Évek óta glamos hajat szerettem volna, de ahányszor elmegyek egy fodrászhoz (képekkel együtt) azt mondja hogy megcsinálja.. de a végeredmény egyáltalán nem hasonlít rá..

Legjobb válasz: Mutatok képeket hogy tudjátok mirõl beszélek:) Itt feltupítozva.. http://www.metal-archives.com/images/1/0/4/9/104979_photo.jpg ez meg a 2010-es divat szerinti.. http://www.hairfashion.no/images/glam_hair.jpg

A kérdező hozzászólása: Mutatok képeket hogy tudjátok mirõl beszélek:) Itt feltupítozva.. http://www.metal-archives.com/images/1/0/4/9/104979_photo.jpg ez meg a 2010-es divat szerinti.. http://www.hairfashion.no/images/glam_hair.jpg
Jó kérdést tettél fel, ugyanis nekem is ez a bajom. Már 10 fodrász kipróbáltam, de feladtam. Én is viszek képeket, és mindig mondják, ohh ezt egyszerû megcsinálni. Mindig tök örülök, aztán mikor kész van, csak nézek nagyokat. Nekem is a régi divat szerint levágják lépcsõsre, ráadásul a szájukba szoktam rágni, hogy hátul nagyon v alakú legyen, erre levágja u alakúra! Borzalmas! Aztán várhatok megint, míg megnõ. Szerintem is amúgy mesterfodrász képes csak jól levágni.
mert ehhez szerintem egy igazi stylist-mesterfodrász ért akinek van speciális ollója, mert ahogy látom, a hajnak csak a végei vannak megtépve, nem az egész hossza az én hajam pl úgy csinálják meg a fodrászok, hogy a két oldalt mégcsak nem is egyforma! valahol többet levág, valahol kevesebbet...
nekem is ez a bajom! van egy fodrász akit nagyon kedvelek, meg jó áron dolgozik, csak bármilyen hajat kérek kb. ugyanolyanra vágja le :S egyszer voltam egy igazán jó fodrásznál, fiatal srác volt, nem volt túl drága, és teljesen olyan hajat vágott amilyet kértem! csak, hogy lásd, milyen szerencsés vagyok, miután megtaláltam, kb. egy hónap múlva kiment Angliába dolgozni :)
Jujj, velem is hasonló volt :D sose csinálták meg jól a hajam.Erre találtam egy fiatal, friss fodrászcsajszit, aki naggyon tökéletes frizut csinált.2x voltam nála, erre átment a Dunántúlra...:D
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj hogy diák vagyok.. nincs pénzem mesterfodrászra.. örülök ha a tandíjat kitudom fizetni amit majd a diplomáért kérnek..:(

Miért mondják, hogy puli (és egyéb szembelógós szőrű kutyák) szeme elől nem szabad levágni a szőrét?

Újabban sokaktól hallom ezt, de én elég képtelenségnek tartom, hiszen a menhelyekre került komolyan elhanyagolt pulikat, komondorokat általában azonnal lenyírják, mindenütt, mégsem vakulnak meg... Meg hát biológiailag sem látom ennek semmi értelmét; esetleg akkor, ha 10 évig a szemébe lógott a sz?r, és a hirtelen rengeteg fény tényleg ártalmas lehet, de kétlem, hogy genetikailag fényérzékeny szemük lenne... Mi az igazság?

Legjobb válasz: zavarná ha nem lenne ott biztos, de attól nem vakul meg ha levágod neki, amúgy is sztem jobb lenne

zavarná ha nem lenne ott biztos, de attól nem vakul meg ha levágod neki, amúgy is sztem jobb lenne
Rátapintottál a lényegre! Le lehet nyírni a szõrt a kutyus szeme elõl, de csak szép fokozatosan, hiszen(nem, genetikusan nem fényérzékeny a szemük) a szemei elszoktak az erõs fénytõl. Ez olyan, mint amikor nyáron te egy sötétebb helységben vagy, és hirtelen kilépsz a napfényre. Rossz ugye? Nomármost egy ilyen kutyus nem csak pár percig volt ott, hanem akár több éve nem érte a szemét erõs fény. Szép fokoztatosan, naponta mindig egy picit szabad csak levágni!
A kérdező hozzászólása: Igen, én is így vélem, csak kíváncsi voltam, hátha én gondolok valamit rosszul... Legközelebb megkérdezem az állatorvost is, hogy aztán magabiztosan világosítsak fel mindenkit, ha õ is ezt mondja :P Köszi :)

Miért számolunk ilyen nagy pénzekkel? Nem lehetne két nullát levágni minden pénz értékéből?

Romániában is megcsinálták pár éve. Van ennek valami gazdasági oka?

Legjobb válasz: Romániában azért kellett megcsinálni mert elértéktelenedett a lej. Ha jól emlékszem kb. 50 000 ft-ból sok millió lejt kaptál. Magyarországon jelenleg nincs ilyen probléma, de lassan elértéktelenedik a forint...

Romániában azért kellett megcsinálni mert elértéktelenedett a lej. Ha jól emlékszem kb. 50 000 ft-ból sok millió lejt kaptál. Magyarországon jelenleg nincs ilyen probléma, de lassan elértéktelenedik a forint...
Ezt hívnák a pénz elértéktelenedésének. Inkább ne eröltessük.
magyarországon is csináltak már ilyet. csak elég körülményes az ilyen, nem lehet csak úgy mindenre azt mondani hogy mostantól minden század annyiba kerül!
Gondolom, elég nagy kiadás lenne mindent megváltoztatni, új pénzeket kibocsátani és a régit bevonni... erre a kis idõre egyszerûen nem érné meg.
Felesleges, még pár év és jön az Euró.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!