Találatok a következő kifejezésre: Miért nem leszokni a (14 db)

Szerintetek van halál után élet? Vajon jobb a halál, mint az élet? Miért nem tudok a rossz szokásaimról leszokni?

Ma többször felmerült bennem ez a kérdés,talán jobb lesz odaát? Én nem vagyok nagyon rossz ember ,de olyan jó sem ,mert nem vagyok elég nyugodt természetü ,ha felidegesitenek nem birom üvöltés nélkül ,és stb. de elég nagy szivem van ,szinte minden koldusnak adok pénzt ,és nem tudom ,hogy mi az ,hogy valakit kicsúfolni vagy lejárni ,de a számon vannak azért a mindennapi csúnya beszédek ,ez már megszokás ,ha a jelenlétemben az emberek nem kezdeményeznek ,pl.nem kötekednek,nem szólnak be, akkor nekem sincs egy rossz szavam sem senkihez,és minden mennyei , de ha belém kötnek ,sajnos nem birok magamon uralkodni :( és szeretnék nagyon jó lenni, csak ezen kellene változtassak ,hogy próbáljak uralkodni magamon...Szerintetek ,amiért mindennap megpróbálok változtatni a rossz szokásokon ,de nem sikerül ,lesz e esélyem a Menyországba jutni? :) Normális válaszokat ha lehet,Köszönöööm :)

Legjobb válasz: 17/L

A kérdező hozzászólása: 17/L
Nincs.Minden ami keletkezett el is múlik egyszer.
A kérdező hozzászólása: http://countdowntoapocalypse.com/ errol mi a velemenyed? http://www.jelenesek.hu/index.php?option=com_content&view=ar.. es errol? http://www.vopus.org/hu/gnozis/profeciak-2012/szent-malakias.. na es errol? most kuldte egyik baratom a facebookon .. valaszodat varom!
Én nem tudom, van-e élet a halál után, de ha a Mennyországba akarsz jutni, az nem azon múlik, hogy milyen jó ember vagy és mennyi jót cselekszel, hanem hogy megtérsz-e Jézus Krisztushoz. A Biblia szerint ez az egyetlen kritérium. Az persze egy más kérdés, hogy ha valóban õszintén megtérsz, akkor annak következménye, hogy nem fogsz rossz cselekedeteket elkövetni, vagy ha mégis, akkor megvallod és megbánod, és igyekszel többet nem elkövetni. De a feltétel az mindenképpen maga a megtérés.
Másképp fogalmazva: a legkegyetlenebb tömeggyilkos is a Mennybe kerül, ha megtér és megbánja a bûneit, de a legnagyszerûbb ember is a pokolra jut, ha nem tér meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...:) Olvastam itt a neten par dolgot, hogy tenleg 2012 dec.21-23 vilagvege?! kicsit meg vagyok ijjedve :(
Valahol olvastam egyszer, hogy a halál csupán az az állapot, ahol az orovstudomány megáll. ez hagy némi felvetést arra, hogy nem biztos, hogy a halálból nem lehet visszajönni stb..csupán még nem értjük a mûködését. paradox mi? :D
Én sem hittem abban, hogy valóban van élet a halál után. Apukámnak mindig mondtam, hogy ez hülyeség meg ilyenek.. És mondta, hogy pedig van élet a halál után! Elmondta, hogy a Bibliában azt is le írják. Ezért érdemes közbe bele olvasni, rosszat nem fogsz tanulni belõle, csak hasznos dolgokat olvashatsz. Én bele lapozgattam, olvasgattam, és az 1495 oldalból (azt hiszem annyi) pont megtaláltam azt a részt, hogy ha valaki tiszta szívvel és lélekkel él akkor a Mennybe fog jutni és Isten tisztelni fogja. De aki egész életébe csak a bûnt követi és a rosszat, az a Pokolba fog jutni és ott megkapja a méltó büntetését! És azt még leírom, nehogy azt hidd, hogy a Bibliát olvassuk mi egész nap, mert nem! :) Nem tudtam, sok mindent írni, de remélem kicsit hasznos volt... 15/L

Egyszerűen nem akarok leszokni a cigiről! Miért lehet ez?

16 vagyok, kb. 4-5 éve cigizek, nem divatból, mert senki nem tudja, csak a tesóm, meg 3 unokatesóm, öszvisz 4 ember tud róla, de nem akarok leszokni, nem is próbáltam még és nem is fogom!!!! Én még eddig semmi káros hatását nem vettem észre!

Legjobb válasz: Azért, mert igazából nem tudnál leszokni, csak nem vallod be. Egyszerûen sokkal egyszerûbb azt mondani, hogy "nem is akarok leszokni", mint azt, hogy "egy gyenge szar vagyok". Egyébként nem 4 év után fogod érezni a káros hatásait. Hanem majd 40 évesen, mikor lesz egy 5-10 éves gyereked, te meg azon fogsz sajnálkozni esetleg egy kórházi ágyon fekve rákos betegként, hogy szeretnéd látni a gyereked felnõni. Hülyegyerek.

Komolyan, egy 16 éves taknyosnak honnan van ennyi pénze cigire? És még azt mondják, hogy jajjj, mekkora válság van...
Egyszerûen nem akarok leszokni a cigirõl! Miért lehet ez? mert cigizni jó bármit is mond a sok hü*ye dohányellenes
A kérdező hozzászólása: és le tudnék szokni róla, mert télen van olyan hogy kb. 2 hónapig nem is szívok, mert a suli leköt, de általába akkor naponta 1-2 ha szívok, most meg nyáron naponta egy doboz dunhillt
Azért, mert igazából nem tudnál leszokni, csak nem vallod be. Egyszerûen sokkal egyszerûbb azt mondani, hogy "nem is akarok leszokni", mint azt, hogy "egy gyenge szar vagyok". Egyébként nem 4 év után fogod érezni a káros hatásait. Hanem majd 40 évesen, mikor lesz egy 5-10 éves gyereked, te meg azon fogsz sajnálkozni esetleg egy kórházi ágyon fekve rákos betegként, hogy szeretnéd látni a gyereked felnõni. Hülyegyerek.
Ez azért van, mert olyan okos vagy, és elszánt. Mostmég..
Drága cigit ki finanszírozza, ...... és nem tudnak róla?
Majd ha szívod vagy 15 éve, eltelsz vele, kezd kevés lenni a levegõ, szúródik itt-ott....Ne így legyen!
Felteszed a madár kérdésedet, és még le is pontozol :) Az a baj, hogy erre az oldalra bárkit felengednek..
Azt még írd mér le légyszives, hogy pontosan mire is szerettél volna válszt kapni? Mit szeretnél tudni konkrétan?
A kérdező hozzászólása: én nem pontozok le senkit, mióta használom ezt az oldalt, senkire nem nyomok semmilyen kezet
Én sem akarok leszokni.Üdv az utolsó, lecsúszott drogosok csapatában.
7 Begyepesedett vagy. Amúgy azért nem akarsz leszokni, mert még nem találtál olyan okot, amiért leszoknál.Nekem sem elég az egészség blabla a leszokáshoz, több kell.
A kérdező hozzászólása: ezt hogy érted?
A kérdező hozzászólása: Nah, nem érdekel a sok hülyeség, inkább megyek rágyujtok!!!
Az elsõ vagyok! Megkaptad a választ a kérdésedre? És megértetted? Ha nem, majd kiköhögöd pár év múlva. Csak addigra már a saját magadnak okozott betegség kezelése nem lesz ingyenes.
Butaságokat írsz, a kérdésed is butaság. 4-5 éve szívod? 11 éves korod óta? De télen nem, csak nyáron? Gyerek vagy még :)
A legnagyobb gond az, hogy nagyon buta vagy!
A kérdező hozzászólása: hát pénzt az kapok eleget, és ne oltogassatok légyszi
Majd leakarsz.. :) Ha elfogadsz egy jó tanácsot, leteszed már most, mert késõbb nagyon-nagyon nehéz lesz és õrökre rabul ejt! A szervezetet idõvel nagyon szétcsapja ám..
Nem is 4 év kell ahhoz, hogy káros hatásai legyenek. Az egészséged a te dolgod.Neked kell, hogy fontos legyen, mert más magasról [email protected]
szerintem még most szokj le mert minél többet szívod annál nehezebb lesz, és ez egy alattomos dolog amúgy...Most nem érzed, mert lassan gyilkol a cigi
Gratulálok. http://www.getentrepreneurial.com/images2/winner-win.jpg A legelszántabb ember a világon.
Attól, hogy nem vetted észre, még van káros hatása. Egyébként meg ki nem sz*rja le? Jövõre 900 Ft lesz egy doboz cigi. Ha neked megéri... De nem leszel hosszú életû. Agyatlan!

Párom miért nem képes leszokni a cigiről? Felnőtt, 37 éves férfi létére?

Két éve csak fogadkozik,hogy na most teszi le a cigit,már egyezséget is kötöttünk, én betartottam, errefel ? nem.

Legjobb válasz: Mert leszokni nagyon nehéz. Nem csupán akarat kérdése,ahogy sokan mondják. Emiatt kár veszekednetek.

Mert leszokni nagyon nehéz. Nem csupán akarat kérdése, ahogy sokan mondják. Emiatt kár veszekednetek.
Az én barátom két hét után megígérte, hogy abbahagyja miattam, de 3 évig csak bénázott. És ha utazunk valahová, mindig füstöl. Már két éve tiszta, de a cigi szó említésétõl is rosszul van. Igen, egyik napról a másikra tette le, de ennek volt egy 3 éves veszekedõs elõzménye.
Ha nem akar leszokni a cigirõl, akkor nem is fog. A probléma ott van, hogy akarni kéne. Kérdezd meg tõle hogy egyáltalán le akar-e szokni.
Talán mert nem akar. Mások kedvéért meg nem fog.
A kérdező hozzászólása: Állítása szerint le akar szokni.De a családjának azt adta be, hogy már leszokott.(náluk nagy dolognak számítana, mivel õ az egyetlen cigis családtagjuk és nem örülnek annak, hogy szívja). Folyton csak ígérget.Pár napig sikerül is tartania, utána felejtõs minden.
Na jó.Hát akkor egyértelmû, hogy nem akar. Az ellen meg nem nagyon lehet mit tenni.
sok függõ... anyámék sem szoknának le még akkor sem ha 10 milliót kapnának érte! Egy nagy függõ az is marad! :/ De én is csak 4-5 év után szoktam le a WoW függõségrõl (az egy game). De kényszer miatt volt, és még most is hiányzik a játék így 2 év után... de soha többet mert elvette az életemet! F18
Persze, jogos lenne. Õ szereti a cigit, és a te hisztid miatt nem fog leszokni, ez is jogos. Fõleg ha már akkor is szívta, mikor összejöttetek.

Miért van az hogy nem tudok leszokni a maszturbálásról? Büntudatom van hogy én maszturbálok! Miért van ez?

Legjobb válasz: Gondolom akkor épp most serdülsz. Ez természetes, az is h bûntudatod van, nekem is volt, meg minden átlagos embernek ebben a korban. Nem kell leszokni róla, ismerd meg a tested, csináld amikor jól esik. Aztán ahogy fejlõdsz el múlik a bûntudat és ritkulnak ezek az 'akciók'. Olyan mint amikor találsz egy finom csokit. Mindig azt veszed, aztán egy idõ után már nem mindig :)

Gondolom akkor épp most serdülsz. Ez természetes, az is h bûntudatod van, nekem is volt, meg minden átlagos embernek ebben a korban. Nem kell leszokni róla, ismerd meg a tested, csináld amikor jól esik. Aztán ahogy fejlõdsz el múlik a bûntudat és ritkulnak ezek az 'akciók'. Olyan mint amikor találsz egy finom csokit. Mindig azt veszed, aztán egy idõ után már nem mindig :)
Nem kell leszoknod róla, és ne legyen bûntudatod ez miatt. Ez teljesen természetes dolog!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz.
Teljesen egyetértek a 13:56-ossal.
Elõször nekem is az volt, én azt olvastam h amikor még kis gyerekek vagyunk(5-6 évesek)akkor ugyan még nem tudjuk de mégis oda nyúlkálunk, (vagy pl alvás közben a lábad között van a takaró, azaz volt:) ), mert jó érzés(akkor még nem tudatos), és ügye mindig ránk szóltak h nem szabad stb...
Egyébként pszichológiai velejárója szokott lenni, hogy maszturbálás után bûntudat jön fel az emberekben. A pasik majd 40-50% érez így a legtöbb esetben, nõknél meglepõen kevesebb ez a szám. Állítólag azért mert nõknél kevés a rendszeres maszturbálást végzõk száma. Kinsey könyvét olvassátok el, le van írva.
Azt pedig cáfolnám h ilyen formátumban kihatna a szexre. A szex teljesen más érzés, plusz egy másik emberrel történik. Inkább a szex miatt tûnik majd el a maszturbálás. :) 13, 54es voltam
Nem kell a maszturbálásról leszokni!Bûntudatnak meg duplán nem kell lennie ez miatt, ez természetes dolog. Csak arra ügyeljél, hogy a maszturbálás ne legyen a szexre rossz hatással(nem fogod élvezni mással a szexet, mivel annyira mindennapossá(egy nap nagyon sokszor csinálod) vállt számodra a maszturbálás, hogy csak saját magad fogod tudni kielégíteni). L, 18
figyi nekem az van volt olyan 2 hét minden nap volt cSaTtoGás de én arra gondoltam nekem jó akkor ki nem sz-ja le
Azért mert aki sokat masztizik az a pokolra kerül! Menj el gyónni az talán még megmenthet!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek.a hasznos tippeket!
Én naponta 9 szer csinálok 1 szer reggel a zuhany allat napközben többször az egyetemen órákon a szünetben többször és este

Azok a dohányosok, akik nem tudtak/nem tudnak leszokni a cigarettáról, miért nem ismerik el, hogy nincs sok akaraterejük?

Legjobb válasz: Mert nem akarnak leszokni. Aki akar, annak sikerül. Én 6 éve dohányzom, de simán le tudom tenni bármikor, amikor akarom. Volt hogy 2-3 hónapig nem szívtam, volt hogy naponta két dobozzal is elfüstöltem. Viszont nem játszom a nagy "leszokóst meg visszaszokóst", mert szeretek dohányozni.

Mert nem akarnak leszokni. Aki akar, annak sikerül. Én 6 éve dohányzom, de simán le tudom tenni bármikor, amikor akarom. Volt hogy 2-3 hónapig nem szívtam, volt hogy naponta két dobozzal is elfüstöltem. Viszont nem játszom a nagy "leszokóst meg visszaszokóst", mert szeretek dohányozni.
Ezt az utolsó kommentet nagyon nem kellett volna...Túl lõttél a célon, kedves Kérdezõ.
Ugyan nem a második vagyok, de én sem akarok leszokni. Az utcán nem dohányzom, csak a lakásomban, meg az éttermek/pubok dohányzóhelyiségeiben, tehát nem zavarok vele senkit. Adót, TB-t meg annyit fizetek egy hónapban, amennyit más átlag egy év alatt szokott. Háborodjak fel azon, hogy az én adómból gyógyítják a tõlem kevesebbet keresõket, vagy sem? :)
Az utolsó kommentedre:akkor ne gyógyítsuk a cukorbetegeket sem, mert 10-bõl 9 zabál, nem diétázik, és kapja a rahedli inzulint, meg a tesztcsíkot közgyógyra.... Vagy ne gyógyítsuk az epeköveseket sem akkor amikor diétahibát követ el, mer nem tudott ellenállni a töltött káposztának. Sõt ne gyógyítsunk senkit sem, mert mindenki egészségtelen életmódot folytat, nem edz, kolbászt meg szalonnát fal reggel-este, és csodákszik, hogy szív és érrendszeri beteg. Hajrá, zárjuk be a kórházakat!!
Mert sérül az önbecsülésük.
A kérdező hozzászólása: Második kommentelõ ( 21:08).Ti, akik nem akartok leszokni, ha maradandó károsodásotok lesz a dohányzás miatt, miért várjátok el, hogy az orvos az adófizetõk pénzén meggyógyítson titeket, mikor, személyesen tehettek róla, hogy így alakult?
Az a baj aki akaraterõvel próbál leszokni, nos az sajnos beleesik abba a hibába, hogy ha még ki is bírja pl 20 évig, akkor is minden nap sóvárogni fog a cigi után mégha nem is vallja be magának, az a dohányos aki azt mondja hogy õ szereti az ízét szagát meg stb. nos az hazudik, csak azt szereti az egészben hogy ha elszív egy cigit akkor enyhülnek az elvonási tünetei, ez sajnos betegség méghozzá súlyos és a dohányosok nagy része nem ismeri be magának, hogy drogfüggõ. Sajnos a dohányzás elveszi az "ember eszét" olyan ez mint mikor valaki "vakon szerelmes", a lényeg hogy pszichésen kell meggyõzni magunkat, mert az akaraterõvel csak az õrületbe megyünk. Én is dohányoztam 9 évig napi 1 doboz, és leszoktam úgy hogy nem voltak elvonási tüneteim, szinte boldogság volt letenni és hihetetlenül egyszerû. Ehhez elolvastam egy remek könyvet: Allen Carr: Végre nem dohányzom! Ajánlom minden dohányosnak!!!
Egyébként attól függetlenül, hogy nem helyeslem a dohányzást, az se lenne oké, ha a dohányosoknak fizetniük kellene a kemoterápiáért, ha tüdõrákosok lesznek. Ugyanakkor az sem korrekt, hogy ha valaki barlangba megy, eltöri a kezét, akkor nem fizeti a TB a kezelést(a mentést amúgy barlangászok saját amatõr mentõszolgálata végzi). Mert addig oké, hogy nem töri el a kezét, ha nem megy veszélyes helyzetbe, ugyanakkor azzal hogy aktív mozgással járó tevékenységet végez, más betegségek esélyeit csökkenti. Szóval a dohányosokra ez sokkal indokoltabb lenne, mert az nem javít semmit az egészségen, csak ront, de szerintem ott sem indokolt, hiszen akkor jöhetnének a túlsúlyosok, meg a többi veszélyeztetett csoport. Végül vonatkozna 10 emberre a TB.
Azért érdekes, hogy ilyenkor a válaszoló dohányosok fele azt állítja, nem is akar leszokni. Én nem is ismertem olyan dohányost, aki életében legalább egyszer ne próbált volna leszokni, csak többségének nem sikerült, ha kérdeznék õket, letagadnák a múltbeli próbálkozást, mondván úgy van jól ahogy van.
Talán mert semmi köze az akaraterõhöz. Egy volt dohányos.
Sok seg*fej antidohányos:) csak fröcsögni tudtok. rengeteg adót fizetünk, amikor cigit veszünk. úgyhogy ilyen baromságokat ne beszélj, hogy a te adódból van fizetve.
Én is elismerem.És nem kevés akaraterõ kell hozzá, elhiheted.Most leszokóban vagyok 4 napja nem cigarettázom.Remélem most tényleg sikerül leszoknom, sokszor próbáltam már.Szorítsatok nekem!
én elismerem :-))
Mert akár hiszed, akár nem, van akaraterõnk, nekünk akik nem akarnak leszokni. Én nem akarok, mert szeretem. Szeretek cigarettázni, szeretem az ízét, az illatát, és az egész "rituáléját". Nem vagyok akaratgyenge, csak nincs szükségem arra, hogy letegyem a cigit, ennyi.
Én elismerem, h. nekem nincs...mondtam is a férjrmnek, ez van, nem akarom és nem is tudom letenni
szerintem ez inkább a szándék kérdése, mint az akaraterõé. minden az elhatározástól függ. ha úgy állok hozzá, hogy ejj jó lenne leszokni, akkor bizony nem fog sikerülni.
Én is elismerem, hogy nincs akaraterõm leszokni. És, hogy más dohányosok miért nem?Hát büszkeségbõl. Te mint gondolom nem dohányos, nem értheted ezt, hiszen még a dohányosok sem értik...
És az olyan emberek akik ilyeneket kérdeznek mint kedves Te/Ön azok miért is érzik úgy, hogy joguk van felelõsségre vonni a dohányosokat vagy úgy egyáltalán bárkit? Tudod "Az vesse az elsõ követ"... Minden ember gyarló, de senki nem szereti ha rávilágítanak a hibáira, a te hibád pl az hogy [email protected] szólsz b másnak? Te talán tökéletes vagy? Jurtában laksz és csak akkor eszel húst ha egy malac végelgyengülésben hal meg? Utálom az álszent embereket. Azt hiszitek ez büszkeség, pedig csak idegesítetek másokat.

Akkor már baj van, ha az ember köhög reggelente a cigizéstől? Miért nem akar leszokni?

Ott aludtam egyszer haveromnál, és reggel megyek be hozzá, és köhögött tökre. És mondtam neki, hogy mivan, megfáztál? Erre, ja nem, a cigitől köhögök! Mondom mennyit szívtál tegnap? Ja nem sokat, minden reggel köhögök tőle. több mint 3 éve cigizik. Ott már baj van, ha az ember csak úgy köhög reggel a cigizétől nem? Mondtam neki, hogy nem akar leszokni? Csak a vállát vonogatta, hogy Õ szeret cigizni...

Legjobb válasz: Szerintem is baj van, jobb lenne ha letenné. Hány éves? Milyen fajtát szív?

Szerintem is baj van, jobb lenne ha letenné. Hány éves? Milyen fajtát szív?

Miért nem tudom abbahagyni a maszturbációt? Egy hete nem vertem ki de már nem bírom sokáig. Hogyan lehet erről leszokni?

Legjobb válasz: Újból felütötte a fejét ez a hülyeség, hogy önmegtartóztatás? Vagy nem értem. Miért akarsz gátat szabni az ösztöneidnek? Gátlásból? Mert újfent a normák nem úgy állnak ehhez, ahogy kéne? Ez annyira idétlen dolog. Nem kell hagyni, hogy befolyásoljanak az ilyen mondvacsinált dolgok. Amúgy pedig senki sem fogja tudni, hogy csinálod, csak ha kikotyogod. Vagy ha meggyilkolnak az éjjel és a rendõrség jön helyszínelni azzal a furcsa kék fényû bizgentyûvel. De akkor meg már úgy is mind1.

Újból felütötte a fejét ez a hülyeség, hogy önmegtartóztatás? Vagy nem értem. Miért akarsz gátat szabni az ösztöneidnek? Gátlásból? Mert újfent a normák nem úgy állnak ehhez, ahogy kéne? Ez annyira idétlen dolog. Nem kell hagyni, hogy befolyásoljanak az ilyen mondvacsinált dolgok. Amúgy pedig senki sem fogja tudni, hogy csinálod, csak ha kikotyogod. Vagy ha meggyilkolnak az éjjel és a rendõrség jön helyszínelni azzal a furcsa kék fényû bizgentyûvel. De akkor meg már úgy is mind1.
Vágd le
A rendszeres önkielégítés természetes és szükséges dolog. Aki nem teszi, könnyen agresszív, deviáns viselkedésû lesz. Könnyen lesz erõszakos bûncselekmények elkövetõje. Ezt szerintem nagyon fontos mérlegelni, mielõtt az ember próbára teszi önmagát.
én egy napot sem bírok ki nélküle, sõt egy nap i slegalább 3-4-szer kiverem, de inkább 5-6-szor amíg csak bírom amúgy is mondták már rám, hogy szexmániás vagyok, én jobb szeretnék nõvel szeretkezni, ez a hokizás csak kényszerbõl van, mert nõm nincs és nem bírok a vágyaimmal egyszer sikerült valahogyan 5 napig visszatartanom, de akkor már olyan beteg állat voltam, hogy szinte majdnem rámásztam akármelyik nõre az utcán, és állandóan felállt minden beteg gondolattól, úgy aztán utcára sem volt érdemes lépnem, buszon is ha mellém ült egy szép lány és róla kezdtgem fantáziálni egybõl állt is ááá ez átok amúgy, irigylem azon ismerõseimet, akik kibírják heti eggyel is
úristen fél éve nem csinálta ez egy állat nézd verd ki a ge..ibe amikor kedved van hozzá ennyi
nem lesz tõle semmi bajod...van aki nõ mellett is csinálja, nincs belõle semmi 22/L
Kifejtenéd, hogy miért találod gusztustalannak?
Elozo szerintem gusztustalan dolog es igenis ertelmes az onmegtaroztatas .de ki hogy erzi jonak.
En pl fel eve nem csinaltam
Uralkodj magadon! Tudasom szerint tobbek vagyunk az allatoknal.
minek róla leszokni? :D szerintem az is ritkaságszámba megy amúgy, ha egy pasi egy hétig kibírja :P
Miért kéne leszokni? Miért kínoznád magad, mikor kínoz a vágy? Nem ártasz vele senkinek és ha normálisan csinálod, magadnak sem. (Arra gondolok, hogy nem gyökérkefével in- gerled magad!) Ja, és persze nem bûn, akármit zagyválnak a papok. Közben meg gyerekeket molesztál nem egy közülük! Nyugodtan, szépen, diszkréten csináld!

Miért nem tudok "leszokni" a tisztasági betétröl?

Kb 1 éve minden nap használok tisztasági betétet. Azel?tt csak a menzesz el?tt pár nappal, és utána pár nappal használtam. Amúgy azért használom, mert mindig volt a bugyimon egy kis folyás, és ettöl ugye nem lesz. Próbáltam már itthon, hogy nem raktam be, de ideges lettem, és fél-egy óra mulva már mentem is WC-re, hogy tegyek be egyet. Anyu azt mondta, hogy legalább éjszaka ne használjak, mert felesleges. De egyszer?en nem bírom ki, hogy ne legyen bent egy. Hogy tudnék "leszokni" róla?

Legjobb válasz: Én is állandóan használok higiéniai okokból... Valahogy jobb érzés, tisztábbnak érzem magam... :) 21/L

Én is állandóan használok higiéniai okokból... Valahogy jobb érzés, tisztábbnak érzem magam... :) 21/L
de miért baj ha használod? én is évek óta használom, és amíg élek fogom is, azért amiért az elsõ. szerintem nem kell leszokni róla, ha ettõl jobban érzed magad, miért ne használnád? Ha esetleg az árral van a gond, akkor nem kell feltétlenül a márkát venni, van tescos is. nekem az van, és tökéletesen elégedett vagyok vele.
A tisztaságit ezért találták ki, ha neked így jobb akkor használd nyugodtan. Én nem bírnám minden nap, engem a legkisebb betét is zavar, ezért használok tampont.
Ha neked igy jo akkor hasznald, habar azt mondjak nem egeszseges, de ez most mind1:D Engem zavarnaa, nekem is kb. 2 eve van meg, de en alig birom ki menszikor a betetet, alig varom, hogy szabaduljak meg tole, mert szornyen viszketek tole. 15/L
miért nem egészséges?
Elsõ vagyok. Azt mondják, hogy nem tud eléggé szellõzni ott a bõröd. Hogy legalább éjszaka kellene néha olyat csinálni, hogy bugyi nélkül aludni akár. =)
Én 7 éve használok rendszeresen tisztasági betétet... Na jó, azért éjszakára nem :D
én is mindig hordok

Miért nem vallja be magának hogy nem tud, és nem is akar leszokni a cigiről? Olyan gyerekes ahogy hiteget engem, de legfőképpen magát. Nem értem ez mire jó?

Nem olyan nagy probléma,de nem értem ebbe mi a jó neki? Még tavaly derült ki hogy babát várok,és én azóta egy száll cigit sem szívtam a babánk most 5hónapos. A férjem azt mondta ez egy jó ok ? is leteszi. Aztán még sem tudta. A következ? id?pontnak a gyerek születését jelölte meg,akkor sem ment. Majd legközelebb a költözésünk id?pontjához kötötte. Mondanom sem kell még mindég cigizik. Mindég azt mondja hogy fokozatosan szokik le,és hogy egyre kevesebbet szív. Csak az a baj hogy több mint egy éve leszokóban van! Szerintem ez annyira nevetséges,soha nem mondtam neki hogy szokjon le. Õ magától akarta,de ha egyszer nem megy neki miért kell magát is becsapni?

Legjobb válasz: Szerintem biztatással többre menne, mint azzal, hogy nem hiszel neki.

Szerintem biztatással többre menne, mint azzal, hogy nem hiszel neki.
A kérdező hozzászólása: Nem én tûzöm ki a dátumokat, egyébként azt mondta hogy könnyebb lesz neki hogy én sem cigizek.
Nem kellene semmilyen dátumhoz kötni, hogy akkor-ekkor fogok leszokni. Egyszer csak nem kell rágyújtani. A támogatás abban ki is merül, hogy "meglátod, sikerül".
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó nagyon igazad van!
A kérdező hozzászólása: Hogyan biztassam? Soha nem én kényszerítettem hogy szokjon le! Õ magától akarta. Csak nagyon nevetségesnek tartom hogy mindég újabb idõpontokat tûz ki, aztán ha eljön mindég van kifogás. Miért nem ismeri be hogy nem tud leszokni, és kész?! Lehet hogy le akar , de nem tud! Több mint 1éve folyamatosan próbálkozik.
A dohányzásról leszokás fejben történik.Amíg nincs valós elhatározás a szándék mögött, addig nem is fog menni. Nyomásgyakorlásra sem. A párod majd ha valóban eldönti, hogy leszokik, akkor le is fog szokni. Három évig fontolgattam a leszokást, amíg megszületett az elhatározás, akkor egyszerûen nem gyújtottam rá. Biztosan vannak más módszerek, nekem ez vált be. Úgyhogy az egy év arra, hogy kemény legyen az elhatározás, lehet, hogy nem is elég. Nem tanácsolnám, hogy bármikor azt mondd, hogy ami nem megy... Egy kis biztatás azért elkelne: "meglátod, egyszer csak sikerül".
Szerintem meg csak így akarja elérni, hogy azt mondd: ami nem megy nem kell erõltetni Én direkt azt csinálnám, hogy leülnék vele errõl beszélgetni, meg alkalomadtán, mikor cigit vesz, beszólogatni, hogy nem lesz sok, vagy hogy hogy haladsz? (neked kell tudni, melyik hat nála ösztönzõen) Hány szállal szívsz el naponta? Tudod egy év bõven elég lett volna arra, hogy letedd, miért nem tetted le? Mit tehetnénk, hogy sikerüljön az ígéretedet megtartani? Tapasz vagy valami más?...stb AMúgy érdemes az ilyenre odafigyelni, mert észre se veszed, de az életetek többi része is ilyenné válik... egy családi nyaralás, ami elmarad, egy ígéret amit nem tart be, majd még egy....
Én sajnos úgy vagyok, mint a párod. De legalább tudom, hogy nincs elég akaraterõm.
A férjed nem akar leszokni a cigarettáról de tudja vagy sejti és érzi hogy te viszont ezt szeretnéd a baba miatt ezért téged hiteget hogy majd meg lefog, mindeközben teljesen úgy hangzik mintha õ is akarná pedig igazán nem akarja. Szerintem.
Most akkor mi is a baj??? :) Miért nem mondod neki hogy ami nem megy nem kell erõltetni??Mondjuk nálunk majdnem ez volt a helyzet.Barátommal mindketten cigiztünk.Én kitaláltam hogy leszokok.Hát nekem is úgy ment mint a férjednek.Barátom piszkált is miatta eleget.Hogy gyenge vagyok, meg ilyenek.Én már 2 hónapja nem szívtam egy szálat se.Na de õ.... :) És hiába mondom neki hogy na mi van nagy szájú???Mindig azt mondja hogy az más. :)
Sajnos én is így vagyok. Állandóan kitûzögetem a dátumokat, aztán nem sikerül, mert rájövök nem is akarom. Tény és való, hogy ha ezt néhányszor megfogadja az ember és tudatja is a párjával, akkor nevetségessé válik a dolog és gyengének tûnik a próbálkozó. Én már rájöttem, hogy inkább emésztem magam, és tûzögetem az idõpontokat, de nem mondom el a páromnak, tehát nem kap hideglelést tõlem már a 100.próbálkozás után. Egyébként én egyrészt magam miatt teszem az ígéreteket, mert nagyon szeretnék nemdohányzó lenni, másrészt azért mert párom sosem dohányzott és szeretném ha büszke lenne rám. Az igazság az, hogy amikor kitûzöm az idõpontot, akkor komolyan is gondolom, úgy érzem sikerülni fog, de ahogy eljön az az idõpont, akkor mintha már nem is lenne fontos a leszokás. Én is nevetségesnek és fõleg gyengusznak érzem magam miatta. Igaz nemrég 3 hétig sikerült megállnom, de jött egy kis stressz helyzet és újra dohányzom. Szerintem a párod neked és önmagának is szeretne megfelelni, de a leszokás kemény küzdelem, addig amíg tényleg nem döntötte el fejben. Én például abban a 3 hétben teljesen jól éreztem magam, nem voltak elvonási tüneteim, hanem büszke voltam magamra, azt hittem egy szál nem fog rontani a helyzeten. Sajnos de.

Miért nem tudok leszokni a colárol?

Hiába probálom,mindég visszaesek,egyszer?en olyan mint a káb.szer,de miért?

Legjobb válasz: Túl sok benne a koffein. Gondold csak el, kb 3dl kóla egy fél csésze kávénak felel meg, koffein szempontjából.

Túl sok benne a koffein. Gondold csak el, kb 3dl kóla egy fél csésze kávénak felel meg, koffein szempontjából.
Mert, bizony, a koffein függõséget okoz. Már nem azért kell a szervezetednek, hogy "felélénkülj", hanem, hogy "ébren tudj egyáltalán maradni"... S igen, a koffein is "drog", mint a nikotin.
igen mer koffein függõ lettél , ugy tudom a koffeinnek is élénkitõ hatása van és ha nem vagy élénk, már egybõl kell neked a cola, mert megszoktad h élénk vagy :)
Azért mert a colába van citromsav( és más ízfokozó), ami alapvetõen arra készteti a szervezetet, hogy még többet igyon az egyén belõle. Ezért van hogy, pl.: eszed a chipszet, már úgy érzred tele vagy, iszol egy pohár colát, utánna már "késztetést" érzel arra, hogy megint beleharaphass egy sós finomságba.
A kólában olyan kevés koffein van, hogy az szinte semmi élettani szempontból. A cukor (túl sok szénhidrát) viszont tényleg függõséget okoz. Ez nem csak a kólára igaz, bármilyen édes dologra áll. A sütemények, édességek stb. ugyanúgy tudnak függõséget okozni. Ha két-három hétig kibírod nélkülük, megszûnik a vágy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!