Találatok a következő kifejezésre: Miért nem leszokni (18 db)

Azok a dohányosok, akik nem tudtak/nem tudnak leszokni a cigarettáról, miért nem ismerik el, hogy nincs sok akaraterejük?

Legjobb válasz: Mert nem akarnak leszokni. Aki akar, annak sikerül. Én 6 éve dohányzom, de simán le tudom tenni bármikor, amikor akarom. Volt hogy 2-3 hónapig nem szívtam, volt hogy naponta két dobozzal is elfüstöltem. Viszont nem játszom a nagy "leszokóst meg visszaszokóst", mert szeretek dohányozni.

Mert nem akarnak leszokni. Aki akar, annak sikerül. Én 6 éve dohányzom, de simán le tudom tenni bármikor, amikor akarom. Volt hogy 2-3 hónapig nem szívtam, volt hogy naponta két dobozzal is elfüstöltem. Viszont nem játszom a nagy "leszokóst meg visszaszokóst", mert szeretek dohányozni.
Ezt az utolsó kommentet nagyon nem kellett volna...Túl lõttél a célon, kedves Kérdezõ.
Ugyan nem a második vagyok, de én sem akarok leszokni. Az utcán nem dohányzom, csak a lakásomban, meg az éttermek/pubok dohányzóhelyiségeiben, tehát nem zavarok vele senkit. Adót, TB-t meg annyit fizetek egy hónapban, amennyit más átlag egy év alatt szokott. Háborodjak fel azon, hogy az én adómból gyógyítják a tõlem kevesebbet keresõket, vagy sem? :)
Az utolsó kommentedre:akkor ne gyógyítsuk a cukorbetegeket sem, mert 10-bõl 9 zabál, nem diétázik, és kapja a rahedli inzulint, meg a tesztcsíkot közgyógyra.... Vagy ne gyógyítsuk az epeköveseket sem akkor amikor diétahibát követ el, mer nem tudott ellenállni a töltött káposztának. Sõt ne gyógyítsunk senkit sem, mert mindenki egészségtelen életmódot folytat, nem edz, kolbászt meg szalonnát fal reggel-este, és csodákszik, hogy szív és érrendszeri beteg. Hajrá, zárjuk be a kórházakat!!
Mert sérül az önbecsülésük.
A kérdező hozzászólása: Második kommentelõ ( 21:08).Ti, akik nem akartok leszokni, ha maradandó károsodásotok lesz a dohányzás miatt, miért várjátok el, hogy az orvos az adófizetõk pénzén meggyógyítson titeket, mikor, személyesen tehettek róla, hogy így alakult?
Az a baj aki akaraterõvel próbál leszokni, nos az sajnos beleesik abba a hibába, hogy ha még ki is bírja pl 20 évig, akkor is minden nap sóvárogni fog a cigi után mégha nem is vallja be magának, az a dohányos aki azt mondja hogy õ szereti az ízét szagát meg stb. nos az hazudik, csak azt szereti az egészben hogy ha elszív egy cigit akkor enyhülnek az elvonási tünetei, ez sajnos betegség méghozzá súlyos és a dohányosok nagy része nem ismeri be magának, hogy drogfüggõ. Sajnos a dohányzás elveszi az "ember eszét" olyan ez mint mikor valaki "vakon szerelmes", a lényeg hogy pszichésen kell meggyõzni magunkat, mert az akaraterõvel csak az õrületbe megyünk. Én is dohányoztam 9 évig napi 1 doboz, és leszoktam úgy hogy nem voltak elvonási tüneteim, szinte boldogság volt letenni és hihetetlenül egyszerû. Ehhez elolvastam egy remek könyvet: Allen Carr: Végre nem dohányzom! Ajánlom minden dohányosnak!!!
Egyébként attól függetlenül, hogy nem helyeslem a dohányzást, az se lenne oké, ha a dohányosoknak fizetniük kellene a kemoterápiáért, ha tüdõrákosok lesznek. Ugyanakkor az sem korrekt, hogy ha valaki barlangba megy, eltöri a kezét, akkor nem fizeti a TB a kezelést(a mentést amúgy barlangászok saját amatõr mentõszolgálata végzi). Mert addig oké, hogy nem töri el a kezét, ha nem megy veszélyes helyzetbe, ugyanakkor azzal hogy aktív mozgással járó tevékenységet végez, más betegségek esélyeit csökkenti. Szóval a dohányosokra ez sokkal indokoltabb lenne, mert az nem javít semmit az egészségen, csak ront, de szerintem ott sem indokolt, hiszen akkor jöhetnének a túlsúlyosok, meg a többi veszélyeztetett csoport. Végül vonatkozna 10 emberre a TB.
Azért érdekes, hogy ilyenkor a válaszoló dohányosok fele azt állítja, nem is akar leszokni. Én nem is ismertem olyan dohányost, aki életében legalább egyszer ne próbált volna leszokni, csak többségének nem sikerült, ha kérdeznék õket, letagadnák a múltbeli próbálkozást, mondván úgy van jól ahogy van.
Talán mert semmi köze az akaraterõhöz. Egy volt dohányos.
Sok seg*fej antidohányos:) csak fröcsögni tudtok. rengeteg adót fizetünk, amikor cigit veszünk. úgyhogy ilyen baromságokat ne beszélj, hogy a te adódból van fizetve.
Én is elismerem.És nem kevés akaraterõ kell hozzá, elhiheted.Most leszokóban vagyok 4 napja nem cigarettázom.Remélem most tényleg sikerül leszoknom, sokszor próbáltam már.Szorítsatok nekem!
én elismerem :-))
Mert akár hiszed, akár nem, van akaraterõnk, nekünk akik nem akarnak leszokni. Én nem akarok, mert szeretem. Szeretek cigarettázni, szeretem az ízét, az illatát, és az egész "rituáléját". Nem vagyok akaratgyenge, csak nincs szükségem arra, hogy letegyem a cigit, ennyi.
Én elismerem, h. nekem nincs...mondtam is a férjrmnek, ez van, nem akarom és nem is tudom letenni
szerintem ez inkább a szándék kérdése, mint az akaraterõé. minden az elhatározástól függ. ha úgy állok hozzá, hogy ejj jó lenne leszokni, akkor bizony nem fog sikerülni.
Én is elismerem, hogy nincs akaraterõm leszokni. És, hogy más dohányosok miért nem?Hát büszkeségbõl. Te mint gondolom nem dohányos, nem értheted ezt, hiszen még a dohányosok sem értik...
És az olyan emberek akik ilyeneket kérdeznek mint kedves Te/Ön azok miért is érzik úgy, hogy joguk van felelõsségre vonni a dohányosokat vagy úgy egyáltalán bárkit? Tudod "Az vesse az elsõ követ"... Minden ember gyarló, de senki nem szereti ha rávilágítanak a hibáira, a te hibád pl az hogy [email protected] szólsz b másnak? Te talán tökéletes vagy? Jurtában laksz és csak akkor eszel húst ha egy malac végelgyengülésben hal meg? Utálom az álszent embereket. Azt hiszitek ez büszkeség, pedig csak idegesítetek másokat.

Párom miért nem képes leszokni a cigiről? Felnőtt, 37 éves férfi létére?

Két éve csak fogadkozik,hogy na most teszi le a cigit,már egyezséget is kötöttünk, én betartottam, errefel ? nem.

Legjobb válasz: Mert leszokni nagyon nehéz. Nem csupán akarat kérdése,ahogy sokan mondják. Emiatt kár veszekednetek.

Mert leszokni nagyon nehéz. Nem csupán akarat kérdése, ahogy sokan mondják. Emiatt kár veszekednetek.
Az én barátom két hét után megígérte, hogy abbahagyja miattam, de 3 évig csak bénázott. És ha utazunk valahová, mindig füstöl. Már két éve tiszta, de a cigi szó említésétõl is rosszul van. Igen, egyik napról a másikra tette le, de ennek volt egy 3 éves veszekedõs elõzménye.
Ha nem akar leszokni a cigirõl, akkor nem is fog. A probléma ott van, hogy akarni kéne. Kérdezd meg tõle hogy egyáltalán le akar-e szokni.
Talán mert nem akar. Mások kedvéért meg nem fog.
A kérdező hozzászólása: Állítása szerint le akar szokni.De a családjának azt adta be, hogy már leszokott.(náluk nagy dolognak számítana, mivel õ az egyetlen cigis családtagjuk és nem örülnek annak, hogy szívja). Folyton csak ígérget.Pár napig sikerül is tartania, utána felejtõs minden.
Na jó.Hát akkor egyértelmû, hogy nem akar. Az ellen meg nem nagyon lehet mit tenni.
sok függõ... anyámék sem szoknának le még akkor sem ha 10 milliót kapnának érte! Egy nagy függõ az is marad! :/ De én is csak 4-5 év után szoktam le a WoW függõségrõl (az egy game). De kényszer miatt volt, és még most is hiányzik a játék így 2 év után... de soha többet mert elvette az életemet! F18
Persze, jogos lenne. Õ szereti a cigit, és a te hisztid miatt nem fog leszokni, ez is jogos. Fõleg ha már akkor is szívta, mikor összejöttetek.

Miért nem tudom abbahagyni a maszturbációt? Egy hete nem vertem ki de már nem bírom sokáig. Hogyan lehet erről leszokni?

Legjobb válasz: Újból felütötte a fejét ez a hülyeség, hogy önmegtartóztatás? Vagy nem értem. Miért akarsz gátat szabni az ösztöneidnek? Gátlásból? Mert újfent a normák nem úgy állnak ehhez, ahogy kéne? Ez annyira idétlen dolog. Nem kell hagyni, hogy befolyásoljanak az ilyen mondvacsinált dolgok. Amúgy pedig senki sem fogja tudni, hogy csinálod, csak ha kikotyogod. Vagy ha meggyilkolnak az éjjel és a rendõrség jön helyszínelni azzal a furcsa kék fényû bizgentyûvel. De akkor meg már úgy is mind1.

Újból felütötte a fejét ez a hülyeség, hogy önmegtartóztatás? Vagy nem értem. Miért akarsz gátat szabni az ösztöneidnek? Gátlásból? Mert újfent a normák nem úgy állnak ehhez, ahogy kéne? Ez annyira idétlen dolog. Nem kell hagyni, hogy befolyásoljanak az ilyen mondvacsinált dolgok. Amúgy pedig senki sem fogja tudni, hogy csinálod, csak ha kikotyogod. Vagy ha meggyilkolnak az éjjel és a rendõrség jön helyszínelni azzal a furcsa kék fényû bizgentyûvel. De akkor meg már úgy is mind1.
Vágd le
A rendszeres önkielégítés természetes és szükséges dolog. Aki nem teszi, könnyen agresszív, deviáns viselkedésû lesz. Könnyen lesz erõszakos bûncselekmények elkövetõje. Ezt szerintem nagyon fontos mérlegelni, mielõtt az ember próbára teszi önmagát.
én egy napot sem bírok ki nélküle, sõt egy nap i slegalább 3-4-szer kiverem, de inkább 5-6-szor amíg csak bírom amúgy is mondták már rám, hogy szexmániás vagyok, én jobb szeretnék nõvel szeretkezni, ez a hokizás csak kényszerbõl van, mert nõm nincs és nem bírok a vágyaimmal egyszer sikerült valahogyan 5 napig visszatartanom, de akkor már olyan beteg állat voltam, hogy szinte majdnem rámásztam akármelyik nõre az utcán, és állandóan felállt minden beteg gondolattól, úgy aztán utcára sem volt érdemes lépnem, buszon is ha mellém ült egy szép lány és róla kezdtgem fantáziálni egybõl állt is ááá ez átok amúgy, irigylem azon ismerõseimet, akik kibírják heti eggyel is
úristen fél éve nem csinálta ez egy állat nézd verd ki a ge..ibe amikor kedved van hozzá ennyi
nem lesz tõle semmi bajod...van aki nõ mellett is csinálja, nincs belõle semmi 22/L
Kifejtenéd, hogy miért találod gusztustalannak?
Elozo szerintem gusztustalan dolog es igenis ertelmes az onmegtaroztatas .de ki hogy erzi jonak.
En pl fel eve nem csinaltam
Uralkodj magadon! Tudasom szerint tobbek vagyunk az allatoknal.
minek róla leszokni? :D szerintem az is ritkaságszámba megy amúgy, ha egy pasi egy hétig kibírja :P
Miért kéne leszokni? Miért kínoznád magad, mikor kínoz a vágy? Nem ártasz vele senkinek és ha normálisan csinálod, magadnak sem. (Arra gondolok, hogy nem gyökérkefével in- gerled magad!) Ja, és persze nem bûn, akármit zagyválnak a papok. Közben meg gyerekeket molesztál nem egy közülük! Nyugodtan, szépen, diszkréten csináld!


Dohányosok! Ti ha akartok, miért nem tudtok leszokni a cigirõl?

Én egy évet cigiztem, napi 10-12 szállal, és egyik napról a másikra letettem..

Legjobb válasz: Mert nem mindegy, hogy 1 évet cigizgetsz vagy a fél eddigi életedet átbagózod napi 1-2 dobozzal. Egy év alatt még igazi függõvé sem lehet válni. Utóbbi esetben a leszokási szándék és a megvalósítás nem következik egymásból, hiszen drogfüggõségrõl van szó: nem pusztán egy rossz szokásról mint amilyen pl. a körömrágás, ahol elég elhatározni, hogy nem csinálom többet és kész.

Mert nem mindegy, hogy 1 évet cigizgetsz vagy a fél eddigi életedet átbagózod napi 1-2 dobozzal. Egy év alatt még igazi függõvé sem lehet válni. Utóbbi esetben a leszokási szándék és a megvalósítás nem következik egymásból, hiszen drogfüggõségrõl van szó: nem pusztán egy rossz szokásról mint amilyen pl. a körömrágás, ahol elég elhatározni, hogy nem csinálom többet és kész.
Igaza van ez elsõ válaszolónak, 1 év után még szenvedés nélkül le lehet szokni. Én 6, 5 éve cigizek és egy hétnél többet még nem bírtam ki :(
A kérdező hozzászólása: De akkor ez azt jelenti, hogy nincs is akaraterõtök...
Én le szeretném tenni, de nem megy. feszült leszek ha már 3-4 óráig nem gyújthatok rá. Volt mikor több mint egy évre sikerült letenni, de a munkahelyi stressz miatt visszaszoktam. 26 éves vagyok, szeretnék gyereket. Le kéne tennem a cigit, de nem bírom, hiába az akaraterõ.De tudom ha szívom, csökkentem az esélyt arra hogy valaha is teherbe essek. :(
Gyarló az ember A cigaretta Is drog, azért dohányzunk, mert testileg, lelkileg függünk!
3, 5 év után tettem le, szintén egyik napról a másikra. Mert akartam. Szerintem ennyi a kulcs.
30 éve cigizek és úgy hiszem bármikor abbahagyhatnám ha akarnám, az igaz, hogy már többmint 1 éve csak 10szálat szívok naponta. Elõtte napi 1 dobozzal szívtam, elég jól ment a 10szálra való áttálás, errõl viszont nem szívesen mondanék le, élvezeti okokból.
"30 éve cigizek és úgy hiszem bármikor abbahagyhatnám ha akarnám, az igaz, hogy már többmint 1 éve csak 10szálat szívok naponta. Elõtte napi 1 dobozzal szívtam, elég jól ment a 10szálra való áttálás, errõl viszont nem szívesen mondanék le, élvezeti okokból." Olvad el Allen Carr könyvét.
Kb 5 éve cigizek és elõször szeptemberben jött el az a pillanat, hogy leteszem. Hát.. bírtam 3 napig, aztán ismét rágyújtottam. Rohadt nehéz... Nekem ne mondja senki, hogy 5, 10, 15 év után egyik napról a másikra letette és eszébe se jutott elõvenni egy szálat és meggyújtani...:D

Miért nem tudnak leszokni emberek?

Én 10 éven keresztül elég szépen dohányoztam és azt mondtam hogy mostantól gy?jtök egy motorra és nem gyújtok rá 5 éven belül tudtam venni egy gyönyör? motort a cigaretta arából és tünetmentesen simán letudtam szokni más emberek meg azt mondják hogy megnyugtat meg hogy nem tudom letenni... annyira idegesít? amikor csak annyit kell hogy mostantól nem veszek cigit és kész ...

Legjobb válasz: Mert nem akarnak, ennyire egyszerû. Örülök, hogy még egy antidohányossal gazdagodtunk :) gratulálok.

Mert nem akarnak, ennyire egyszerû. Örülök, hogy még egy antidohányossal gazdagodtunk :) gratulálok.
A kérdező hozzászólása: nagyok könnyû volt leszokni és most már ha mást látok dohányozni hányingerem támad nem tudom mákosaknak mi olyan nehéz ebbe én azt mondtam hogy viszlát cigaretta és többet nem találkoztunk :)
Ez az egész dolog, a leszokásról, úgy mûködik, hogy nagyobb árat kell feltenni érte, mint a dohányzás. Aki ezt megérti, az le is tud róla szokni. Aki pedig nem, az nem is akar.
tényleg nem akarnak. énse akartam pedig le akartam szokni. aztán rájöttem hogy tényleg le akarok szokni és le is fogok és sikerült, de nagyon nehéz volt.
Király! Jól értettem hogy neked könnyû volt letenni? Miért dohányoztál ilyen sokat ha megkérdeztem? Lehet, hogy igazán nem szoktál rá nem lettél függõ, mint sokan mások ezért letudtad tenni simán. Választ írhatod privátba is.
A kérdező hozzászólása: hát én úgy 16 éves koromtól kezdve dohányoztam úgy kezdõdött hogy egy elég rossz társaságba keveredtem és ott alap "követelmény" volt a dohányzás elég sokat cigiztem 1 hét alatt 5 dobozt azért elfüstöltem és egy honda 125 deluxe t vettem nagyon jó kis motor
Aki igazán akar letud, neked pedig grat. Ha esetleg leírnád hány évesen próbáltad ki, hogy próbáltad ki milyen volt , kipróbálás után hogy alakult stb szerintem tudna belõle mindenki tanulni. Milyen motort vettél?
Gratulálok neked! Tényleg arról van szó, hogy nem is akarnak!
A kérdező hozzászólása: köszönöm próbálom a dohányzó rokonoknak is mesélni de senkit nem érdekel jön majd a beszéd hogy nem tudja letenni ne is kérjem ilyenre mert megörül nélküle bla bla bla
Grat, nagyon ügyes voltál:) Te voltál az erõsebb. Remélem sokan fogják a példádat követni, motor sokkal hasznosabb dolog:) Privátba megírhatnád mennyi a fogyasztása a motorodnak.

Miért nem tudok leszokni a testépitésről?

minden pénzem a tápkiegre meg már steroidra költöm és ha abbahagyom akkor hiányzik azaz érzés hogy edzek és emelem a súlyt az edz?termi hangulat meg minden . Már kiskorom óta csinálom és ezt nem tom abbahagyni ha abbahagynám támadhatónak érezném magam és olyan mintha nem lenne véfelmem lehet kisebégi betegségem van?

Legjobb válasz: van benne valami arra is rájöttem hogy társaság kerülõ lettem és nem vok egy beszédes ember vagy csak néha nemtom lehet ez hangulatomtó lis függ de állandóan ezzel foglalkozom és már elsem tom ugy elképzelni a világot hogy én már nem emelek súlyt

A kérdező hozzászólása: van benne valami arra is rájöttem hogy társaság kerülõ lettem és nem vok egy beszédes ember vagy csak néha nemtom lehet ez hangulatomtó lis függ de állandóan ezzel foglalkozom és már elsem tom ugy elképzelni a világot hogy én már nem emelek súlyt
Ez néha elõfordul. Olvastam én is az Adonisz komplexusról, olyan mint a nõknél az, hogy folyton kövérnek látják magukat.
hát én harcmûvész vagyok, nem testépítõ, de ugyanazt a motivációt érzem, mint amirõl az utolsó hozzászóló írt. Tetszik hogy a mai világban még vannak olyanok akiknek ilyen fontos a sport ;)
A kérdező hozzászólása: nekemis nagyon fontos a testépités ezértis csinálom már 12 éves korom óta csak láttam a tv be hogy mutATAK EGY TESTÉPITÕT aki mér vagy 20 éve gyur és hogy rájöttek hogy neki ilyen kisebségi betegsége van vagy mi és csak rá kérdeztem itt hogy mi a véleményetek errõl .
Adonisz komplexus:D:D:D:D:D:D Beszarok azonnal:d
ÁÁÁÁÁÁ akkor elmegyek MOST edzeni hogy kielégítsem a függõségemet(meg az Adonisz komplexusomat:D:D:D:D)
ne röhögj, tényleg létezik olyan, hogy Adonisz komplexus. Ám jelen esetben úgy gondolom, hogy a kérdezõ napirendjébõl egyszerûen csak hiányozna az edzés. Én 4 éve edzem, de én is így érzek. Nem gondolom, hogy kifejezetten rosszul néznék ki. Egyszerûen a mindennapi rutinhoz hozzá tartozik az edzés, vagy valamilyen testmozgás. Azt pedig, hogy sebezhetõnek érzi magát, egyszerûen csak bemeséli magának, mert ezt hallotta a tv-bõl. :)
Menj át Crossfitre. Ott nincs tükör, amiben gyönyörködnek maguk az emberek. A tükörben nézegetés is már felér egy komlexussal(nárcizmus). A szteroidokat meg hagyd abba. Lehet, hogy jobb lenne más sportágat választani, váltani, kipróbálni. Határozd el, hogy a következõ 2 hónapban 4 másik sportágat is kipróbálsz, bármekkora marhaság is legyen, buliból olyat is, amit még soha életedben nem csináltál.Már csak buliból is. Hidd el, qva jó lesz.

Miért nem vallja be magának hogy nem tud, és nem is akar leszokni a cigiről? Olyan gyerekes ahogy hiteget engem, de legfőképpen magát. Nem értem ez mire jó?

Nem olyan nagy probléma,de nem értem ebbe mi a jó neki? Még tavaly derült ki hogy babát várok,és én azóta egy száll cigit sem szívtam a babánk most 5hónapos. A férjem azt mondta ez egy jó ok ? is leteszi. Aztán még sem tudta. A következ? id?pontnak a gyerek születését jelölte meg,akkor sem ment. Majd legközelebb a költözésünk id?pontjához kötötte. Mondanom sem kell még mindég cigizik. Mindég azt mondja hogy fokozatosan szokik le,és hogy egyre kevesebbet szív. Csak az a baj hogy több mint egy éve leszokóban van! Szerintem ez annyira nevetséges,soha nem mondtam neki hogy szokjon le. Õ magától akarta,de ha egyszer nem megy neki miért kell magát is becsapni?

Legjobb válasz: Szerintem biztatással többre menne, mint azzal, hogy nem hiszel neki.

Szerintem biztatással többre menne, mint azzal, hogy nem hiszel neki.
A kérdező hozzászólása: Nem én tûzöm ki a dátumokat, egyébként azt mondta hogy könnyebb lesz neki hogy én sem cigizek.
Nem kellene semmilyen dátumhoz kötni, hogy akkor-ekkor fogok leszokni. Egyszer csak nem kell rágyújtani. A támogatás abban ki is merül, hogy "meglátod, sikerül".
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó nagyon igazad van!
A kérdező hozzászólása: Hogyan biztassam? Soha nem én kényszerítettem hogy szokjon le! Õ magától akarta. Csak nagyon nevetségesnek tartom hogy mindég újabb idõpontokat tûz ki, aztán ha eljön mindég van kifogás. Miért nem ismeri be hogy nem tud leszokni, és kész?! Lehet hogy le akar , de nem tud! Több mint 1éve folyamatosan próbálkozik.
A dohányzásról leszokás fejben történik.Amíg nincs valós elhatározás a szándék mögött, addig nem is fog menni. Nyomásgyakorlásra sem. A párod majd ha valóban eldönti, hogy leszokik, akkor le is fog szokni. Három évig fontolgattam a leszokást, amíg megszületett az elhatározás, akkor egyszerûen nem gyújtottam rá. Biztosan vannak más módszerek, nekem ez vált be. Úgyhogy az egy év arra, hogy kemény legyen az elhatározás, lehet, hogy nem is elég. Nem tanácsolnám, hogy bármikor azt mondd, hogy ami nem megy... Egy kis biztatás azért elkelne: "meglátod, egyszer csak sikerül".
Szerintem meg csak így akarja elérni, hogy azt mondd: ami nem megy nem kell erõltetni Én direkt azt csinálnám, hogy leülnék vele errõl beszélgetni, meg alkalomadtán, mikor cigit vesz, beszólogatni, hogy nem lesz sok, vagy hogy hogy haladsz? (neked kell tudni, melyik hat nála ösztönzõen) Hány szállal szívsz el naponta? Tudod egy év bõven elég lett volna arra, hogy letedd, miért nem tetted le? Mit tehetnénk, hogy sikerüljön az ígéretedet megtartani? Tapasz vagy valami más?...stb AMúgy érdemes az ilyenre odafigyelni, mert észre se veszed, de az életetek többi része is ilyenné válik... egy családi nyaralás, ami elmarad, egy ígéret amit nem tart be, majd még egy....
Én sajnos úgy vagyok, mint a párod. De legalább tudom, hogy nincs elég akaraterõm.
A férjed nem akar leszokni a cigarettáról de tudja vagy sejti és érzi hogy te viszont ezt szeretnéd a baba miatt ezért téged hiteget hogy majd meg lefog, mindeközben teljesen úgy hangzik mintha õ is akarná pedig igazán nem akarja. Szerintem.
Most akkor mi is a baj??? :) Miért nem mondod neki hogy ami nem megy nem kell erõltetni??Mondjuk nálunk majdnem ez volt a helyzet.Barátommal mindketten cigiztünk.Én kitaláltam hogy leszokok.Hát nekem is úgy ment mint a férjednek.Barátom piszkált is miatta eleget.Hogy gyenge vagyok, meg ilyenek.Én már 2 hónapja nem szívtam egy szálat se.Na de õ.... :) És hiába mondom neki hogy na mi van nagy szájú???Mindig azt mondja hogy az más. :)
Sajnos én is így vagyok. Állandóan kitûzögetem a dátumokat, aztán nem sikerül, mert rájövök nem is akarom. Tény és való, hogy ha ezt néhányszor megfogadja az ember és tudatja is a párjával, akkor nevetségessé válik a dolog és gyengének tûnik a próbálkozó. Én már rájöttem, hogy inkább emésztem magam, és tûzögetem az idõpontokat, de nem mondom el a páromnak, tehát nem kap hideglelést tõlem már a 100.próbálkozás után. Egyébként én egyrészt magam miatt teszem az ígéreteket, mert nagyon szeretnék nemdohányzó lenni, másrészt azért mert párom sosem dohányzott és szeretném ha büszke lenne rám. Az igazság az, hogy amikor kitûzöm az idõpontot, akkor komolyan is gondolom, úgy érzem sikerülni fog, de ahogy eljön az az idõpont, akkor mintha már nem is lenne fontos a leszokás. Én is nevetségesnek és fõleg gyengusznak érzem magam miatta. Igaz nemrég 3 hétig sikerült megállnom, de jött egy kis stressz helyzet és újra dohányzom. Szerintem a párod neked és önmagának is szeretne megfelelni, de a leszokás kemény küzdelem, addig amíg tényleg nem döntötte el fejben. Én például abban a 3 hétben teljesen jól éreztem magam, nem voltak elvonási tüneteim, hanem büszke voltam magamra, azt hittem egy szál nem fog rontani a helyzeten. Sajnos de.

Akkor már baj van, ha az ember köhög reggelente a cigizéstől? Miért nem akar leszokni?

Ott aludtam egyszer haveromnál, és reggel megyek be hozzá, és köhögött tökre. És mondtam neki, hogy mivan, megfáztál? Erre, ja nem, a cigitől köhögök! Mondom mennyit szívtál tegnap? Ja nem sokat, minden reggel köhögök tőle. több mint 3 éve cigizik. Ott már baj van, ha az ember csak úgy köhög reggel a cigizétől nem? Mondtam neki, hogy nem akar leszokni? Csak a vállát vonogatta, hogy Õ szeret cigizni...

Legjobb válasz: Szerintem is baj van, jobb lenne ha letenné. Hány éves? Milyen fajtát szív?

Szerintem is baj van, jobb lenne ha letenné. Hány éves? Milyen fajtát szív?

Szerintetek van halál után élet? Vajon jobb a halál, mint az élet? Miért nem tudok a rossz szokásaimról leszokni?

Ma többször felmerült bennem ez a kérdés,talán jobb lesz odaát? Én nem vagyok nagyon rossz ember ,de olyan jó sem ,mert nem vagyok elég nyugodt természetü ,ha felidegesitenek nem birom üvöltés nélkül ,és stb. de elég nagy szivem van ,szinte minden koldusnak adok pénzt ,és nem tudom ,hogy mi az ,hogy valakit kicsúfolni vagy lejárni ,de a számon vannak azért a mindennapi csúnya beszédek ,ez már megszokás ,ha a jelenlétemben az emberek nem kezdeményeznek ,pl.nem kötekednek,nem szólnak be, akkor nekem sincs egy rossz szavam sem senkihez,és minden mennyei , de ha belém kötnek ,sajnos nem birok magamon uralkodni :( és szeretnék nagyon jó lenni, csak ezen kellene változtassak ,hogy próbáljak uralkodni magamon...Szerintetek ,amiért mindennap megpróbálok változtatni a rossz szokásokon ,de nem sikerül ,lesz e esélyem a Menyországba jutni? :) Normális válaszokat ha lehet,Köszönöööm :)

Legjobb válasz: 17/L

A kérdező hozzászólása: 17/L
Nincs.Minden ami keletkezett el is múlik egyszer.
A kérdező hozzászólása: http://countdowntoapocalypse.com/ errol mi a velemenyed? http://www.jelenesek.hu/index.php?option=com_content&view=ar.. es errol? http://www.vopus.org/hu/gnozis/profeciak-2012/szent-malakias.. na es errol? most kuldte egyik baratom a facebookon .. valaszodat varom!
Én nem tudom, van-e élet a halál után, de ha a Mennyországba akarsz jutni, az nem azon múlik, hogy milyen jó ember vagy és mennyi jót cselekszel, hanem hogy megtérsz-e Jézus Krisztushoz. A Biblia szerint ez az egyetlen kritérium. Az persze egy más kérdés, hogy ha valóban õszintén megtérsz, akkor annak következménye, hogy nem fogsz rossz cselekedeteket elkövetni, vagy ha mégis, akkor megvallod és megbánod, és igyekszel többet nem elkövetni. De a feltétel az mindenképpen maga a megtérés.
Másképp fogalmazva: a legkegyetlenebb tömeggyilkos is a Mennybe kerül, ha megtér és megbánja a bûneit, de a legnagyszerûbb ember is a pokolra jut, ha nem tér meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...:) Olvastam itt a neten par dolgot, hogy tenleg 2012 dec.21-23 vilagvege?! kicsit meg vagyok ijjedve :(
Valahol olvastam egyszer, hogy a halál csupán az az állapot, ahol az orovstudomány megáll. ez hagy némi felvetést arra, hogy nem biztos, hogy a halálból nem lehet visszajönni stb..csupán még nem értjük a mûködését. paradox mi? :D
Én sem hittem abban, hogy valóban van élet a halál után. Apukámnak mindig mondtam, hogy ez hülyeség meg ilyenek.. És mondta, hogy pedig van élet a halál után! Elmondta, hogy a Bibliában azt is le írják. Ezért érdemes közbe bele olvasni, rosszat nem fogsz tanulni belõle, csak hasznos dolgokat olvashatsz. Én bele lapozgattam, olvasgattam, és az 1495 oldalból (azt hiszem annyi) pont megtaláltam azt a részt, hogy ha valaki tiszta szívvel és lélekkel él akkor a Mennybe fog jutni és Isten tisztelni fogja. De aki egész életébe csak a bûnt követi és a rosszat, az a Pokolba fog jutni és ott megkapja a méltó büntetését! És azt még leírom, nehogy azt hidd, hogy a Bibliát olvassuk mi egész nap, mert nem! :) Nem tudtam, sok mindent írni, de remélem kicsit hasznos volt... 15/L

Miért nem tudok leszokni erről az oldalról?

Már annyiszor megfogadtam, hogy nem teszek fel több idióta kérdést, csak információszerzés céljából, de soha nem jön össze... De vagy 3 éve ez megy, kisebb-nagyobb megszakításokkal... :-/

Legjobb válasz: Na én meg a válaszokkal vagyok így, sose teszek fel kérdést. Csak nagyon ritkán.

Na én meg a válaszokkal vagyok így, sose teszek fel kérdést. Csak nagyon ritkán.
Mert. nincsenek barátaid és/vagy párkapcsolatod.
én is a válaszokkal vagyok így :D folyton találok valami olyan kérdést, amire azonnal válaszolnom kell :D és egyszerûen jóérzés, hogy segíthetek, és képes vagyok fél napokat itt tölteni :S :D
A kérdező hozzászólása: Legalább nem vagyok egyedül :D Hát én is szoktam válaszolgatni is persze :-) Óránként csak 1 kérdést lehet sajna feltenni, addig meg el kell ütni az idõt.... :D
Azért, mert GyK-függõk vagytok...velem egyetemben. Én már többször töröltem is magam, aztán valami miatt mindig visszaregisztráltam... és én sem 2 percet töltök itt. Fõleg nyáron.
A kérdező hozzászólása: Én már legalább 6-szor letöröltem magam...
Nálam is ez van, bár én nem töröltem magam.... annyit veszek észre, hogy minden percben itt vagyok:DDD
Kedves második válaszoló, nekem például vannak barátaim és van egy kitûnõ párkapcsolatom is, még is itt töltöm a napom felét. Néha még este az ágyból fekve is GYK-zok a mobilomról. Mondjuk igaz, hogy egész nap semmi más dolgom nincs, de akkor sem helytálló a válaszod :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!