Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni a rendőrség, ki (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi kell ahhoz, hogy rendőr lehessek?

Nem tudom, hogy mit kezdjek az életemmel és most a rendőrségen gondolkodom. Kiskoromban is az akartam lenni, elfelejtődött és most megint előjött. Jelenleg vendéglátás szakra járok de gondolom úgyis van valami képzés vagy valami. Ha meglesz az érettségim lehet, hogy megpróbálnám. Első kérdésem az, hogy ezt hol tehetem meg? Az érettségi mindegy, hogy milyenre sikerül, vagy jól kell teljesíteni? Mik számítanak kizáró oknak? Egy szívritmuszavar amit katéteres kezeléssel megszüntettek, már lehet kizáró ok? Nincs semmilyen tünetem. Írnátok nekem pár dolgot amit nem árt tudni?
16/L

A legjobb az lenne, ha lenne közöttetek egy rendőr aki ráér, és szánna rám egy kis időt!

2

A rendőrség mikora küldi ki a levelet a feljelentés további folyamatáról?

Van egy ismerősöm akit feljelentetek zaklatásért de a feljelentő hivogatja azt akit feljelentett. Õ nem régiben tanúskodott.

2

Hogyan itelitek meg az izsaki rendorintezkedest?

21

Ismerősöm gyereke (23 éves) kapott egy csekket 7000 forintos büntetéssel a Fővárosi Gazdasági Osztálytól. Hogyan lehetne kideríteni, megtudni, hogy mit követett el a gyerek?

Az apja szeretné tudni, hogy milyen bűncselekményt követett el a fia, de a gyerek hazudik össze-vissza kamuzik. Kihez kellene fordulni, hogy a szülő megtudja az igazságot?

23

Létezik olyan, hogy ha kiskorú (17 éves) vidéken éjjel az utcán, kocsmába "csavarog" a barátaival hétvégén, a rendőrök megbüntessék, haza vigyék, ilyesmi következménye legyen?

7

Mi lesz ebből két hét múlva? Rend? Meddig tudnak még így félrebeszélni a jelenlegi kormánypártnál a közbiztonságot tekintve?

A Szabad szemmel vendége Kocsis Máté a Fidesz kommunikációs igazgatója, a rendészeti bizottság elnöke.


7

Tehetek feljelentést más helyett?

Barátom a héten nálam aludt. Egy étteremben eltűnt a tárcája, iratai stb. Hazament, de megbeszéltük, hogy feljelentést teszünk. Én tehetek helyette feljelentést? Vagy ha ő az ottani rendőrségen megteszi, átirányítják ide, ahol történt az ügy?

3

Ha valaki szemüveges az kizáró ok egy rendőrsuliból?

Jelenleg szemüveget használok, de kontaklencsével is megvagyok, később pedig tervezek egy szemműtétet, hogy ne keljen szemüveget használnom.

Tehát a szemüvegesség kizáró oknak számít vagy nem?

7

Mit tehetünk? Engem és egy barátomat megfenyegettek hogy elkapnak meg elintéznek. A lényeg hogy egy volt barátunk párja és annak a magas létszámú családja akar folyamatosan keresztbe tenni nekünk nevetséges facebook-os hülyeségek miatt.

Gondolkodunk a feljelentésen de nem tudjuk hogy egyáltalán elérnénk-e vele valamit.

4

Az igaz, hogyha valaki eltűnik akkor kőrözést adnak ki ellene?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!