Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni a rendőrség, (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy nőnek mekkora esélye van a büntetés-végrehajtásban elhelyezkedni nevelőként?

11

Mi lesz ha feljelentenek zaklatásért?

2

Mikor jutunk el oda, hogy ha egy rendőr keményebben intézkedik, akkor nem őt hurcolják meg?

Értem ez alatt, hogy egy rendőr, ha már a pisztolytáskát kikapcsolja, azt is hónapokig vizsgálgatják. Kérem, jussunk már el oda, hogy azért vette elő a stukkert, mert rendőr, s mert ő így ítélte meg a helyzetet. Legyenek már eszközeik szerencsétleneknek. Mindenki beléjük törli a lábát, miközben nincsenek azzal tisztában az emberek, hogy laposra verné ő a kedves kisbbségit amikor elkapja ezért azért, de őt cincálják meg érte.

14

Ilyenkor a rendőrök miért nem használnak valami eszközt?

Tegnap este a VIII. kerültben összeverekedett két kisebbségi és a jelen lévő rendőrök csak nagy küzdelem árán tudták őket szétszedni, az egyik zsaru húzta a földön fekvő romát akibe a fajtársa kapaszkodott és ütötte, őt pedig a másik rendőr próbálta lehúzni a másik irányba.
Olyan amatőr volt az egész, elvártam volna hogy előveszik a gumibotot és rájuk húznak egyet kettőt, vagy a legcélszerűbbek a kis ólom golyók lettek volna, de hivatalosan azt nem kívánta meg a helyzet.(csak az ország).
Ilyenkor nem lehet gumibotot használni vagy valahogy hatékonyabban fellépni?

5

Van az Egyesült Államokban a rendőrségnél külön, csak a fegyverekre specializálódott csoport, és ha igen, hogy hívják?

Olyan csoportra gondolok, mint például a DEA, ami az illegális drogkereskedelemmel foglalkozik.

1

Meddig lehet lőportesztet csinálni? Meddig marad a lőpor a kézen? Akár hónapokig is?

5

A rendőrfőnök, hogyhogy nem fél, én félnék?

Pesten az egyik kapitányság előtt mindig ott áll az egyik nagy rendőrfőnök kocsija,egy fehér opel,de modern az biztos.
Nem a parkolóba van,hanem mindig a rendőrség épülete elé parkol vele a járda mellé ahol elmennek egy nap alatt több százan.
Hogy meri a rendőrfőnök ott hagyni,nem fél,hogy valaki megrongálja azt az autót?
Én nem merném ott hagyni.

3

Bekerült a rndőrségi nyílvántartásba? Ez priusznak számít?

Ha feljelentettem valakit zaklatásért és megkapta a feljelentést. Mikortól számít priusznak? Benne van a rendőrségi nyilvántartásban?

4

Mégse szóbeszéd a szóbeszéd? Izraeliek is oszlattak 2006-ban?

http://index.hu/belfold/2013/04/25/stratfor_izraeli_katonak_..

évek óta mondják akik részt vettek, hogy idegen, szláv szerű rendőrbeszédet is hallottak. Akkor az valójában héber volt?

22

Mekkora hatalma van felettem egy rendőrnek?

Közlekedési szabálysértést követtem el, el ismerem.
Kérte a papírjaim, odaadtam kiszabta a helyszíni bírságot, aláírtam innentől nála volt a labda kb 20 pece szarakodik a kocsiba miután megkérdezem h. elmehetnék e a cba-ba aminek a bejárata előtt voltunk hogy vegyek egy rágót meg valami innivalót...hisz nála van minden papírom ott áll a motorom is meg sietek is meg én úgyis előbb végzek mint ő hisz nekem ez 2 perces művelet ő meg már majdnem fél órája "eljár" de nem, nem lehet nekem ott kell végig szobroznom...most ennek így kellett lennie h. parancsolhat nekem mint egy kutyának és levegőt sem vehetek vagy csak én vagyok a hülye hogy ezt hagytam...
Kíváncsi vagyok minden válaszra kivéve az agresszív kötekedős stb válaszokra nem. Leginkább a papírforma érdekelne h. mit kell és mit nem kell megtennem.

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!