Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni a rendőrség, (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Így már esélyem sincs rendőrnek lenni?

Régebben nyomozó akartam lenni, de nem mentem rendőrtisztire, mert úgy tudom, 170 cm alatt nem veszik fel a férfiakat (168 centi vagyok...). Akkoriba el is vetettem az ötletet, és elmentem egy gazdasági főiskolára, de azt kell látnom, hogy nagyon nehéz boldogulni. Most újra elkezdtem a rendőrségen gondolkodni, akár szimpla járőr is lennék (úgy tudom, mindenki ott kezdi). Felvesznek rendőrtisztire a magasságom miatt, vagy próbálkozni sem érdemes?

Valamint, hallottam egy olyat, hogy 6 hónapos képzéseken járőröket képeznek, amit úgy kell elképzelni, hogy vezethetem az autót, de ha egyedül vagyok, nem büntethetek, valamint korlátozott a hatásköröm. Ilyen tényleg létezik? Ezzel jól lehet keresni? Mennyire biztos pont ez? (Konkrétan a rendőrség is azért érdekel, mert tudom, hogy az biztos állás; amíg nem csinálok hülyeséget, nem rugnak ki. Az eddigi munkahelyeim közül 3 már bezárt, ahol most vagyok is csődközelben van. 22 évesen nincs biztos jövedelmem, pedig már örülnék neki.)

A válaszokat köszönöm!

5

Önvédelmi Célból szeretnék Gumilövedékes Vagy Gázfegyvert tartani. Kell ahhoz Orvosi vagy pszichológiai Vizsgálat hogy kiválthassam a Fegyverviselési engedélyt És mennyibe kerül a Engedély Igénylése?

3

Milyen ítélet született az idei Élet menetén halálos fenyegetőzővel szemben?

"Gyere el Tel-Avivba, kivágjuk a májadat, te anyaba..."

4

Tényleg a rendőrség úgy is lehallgathatja a telefonodat, hogy ha nem telefonálsz, hanem csak simán be van kapcsolva? És ha igen akkor a sok bűnözőt miért nem bírják így akkor befogni?

13

Miből érdemes szúrásálló mellényt készíteni?

11

Ha ilyen tetoválásom van lehetek rendőr v kommandós?

http://kepfeltoltes.hu/130818/faszarcukiskocsog_www.kepfelto..

régóta szeretnék ilyen tetkót, erkölcsileg nem sért senkit se, csak jól néz ki, lehetnék zseka vagy sem? :/

8

Ha egy forgalombol kivont autot az utcárol ellopnak es a sértett kihivja a rendőrséget mi történik?

3

Mi az elfogatóparancs pontos szövege?

7

Mikor lehet ingó leltárt készíteni?

1

Nem abszurd, hogy akit sok ember megölésének előkészülete miatt elítélnek, közben mindvégig megtarthatja a lőfegyvertartási engedélyét?

S. Ábel ellen büntető eljárás indult, mert 20 ember kivégzését tervezte egy bevásárlóközpontban, vagy az ELTE jogi karán. Első fokon két és fél év letöltendő börtönt kapott emberölés előkészületéért, de a lőfegyvertartási engedélyét még ekkor sem vonták vissza. Közben meg a szabályosan tartott fegyverével lövöldözött egy gyorsétteremben, ahol szerencsére senki nem sérült meg. Hogy is van ez?


10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!