Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni a (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A barátnőm szülei életveszélyesen megfenyegettek. Hangfelvételem is van. Mit tudok tenni?

Az rendben van hogy feljelentem őket, van róla legalább 5-6 felvételem amit a párom csinált hogy olyanokat mondanak hogy feljönnek hozzám és megölik a családom meg stb...
A kérdés még annyi hogy mi lenne ennek az egésznek a menete? Bíróság meg ilyenek? Valaki leírná pontosan mi hogy zajlik egy feljelentés után?

16

Ellopták a nyakláncom. Mit tegyek?

Már több hete hogy nincs meg a nyakláncom.Biztosan tudom hogy a szobámban a szekrényre tettem, pár napig nem is figyeltem csak 5-6 napra rá feltűnt hogy nincs ott.
Az egyik nap elmentem délután és pár óráig nem voltam otthon, a kaput nem zártam be, valószínűleg itthonról lopták el.
Hogyan tegyek feljelentést?-Nincs képem se más információm a nyakláncról...

9

Mi lesz a végső elbeszélgetésen?

Rendészeti szakközépiskolai felvételin:
Túl vagyok a fizikain, műveltségin, pszichológiai, orvosi vizsgálatokon, és szeretném tudni, hogy mi lesz a végső elbeszélgetésen, a kerületi rendőrkapitányságon?
Ha volt valakinek "élménye" róla, az kérem ossza meg.

1

Egy rendőr a szolgálat befejeztével vagy a szolgálat előtt nem viselheti az egyenruháját?

Mondjuk ha egy rendőr busszal jár dolgozni akkor nem csinálhatja meg,hogy otthon felöltözik és úgy megy be dolgozni?
Csak elgondolkoztam rajta,hogy tömegközlekedésen miért nincsenek egyenruhás rendőrök és erre jutottam, hogy talán ezért, de gondoltam megkérdezem,hogy hogy van ez náluk?

4

Igaz hogy Újszilvás - Tápiószőlős - Tápiószele - Farmos - Cegléd fele szervkereskedők vannak?

16

Rendészeti felvételi, hiányos papír?

Holnap kell mennem felvételizni Miskolcra, Rendészeti Szakközépbe. Felkészültem, minden rendben, csak az a baj, hogy nem találom azt a papírt, amit az iskola küldött ki, a behívás időpontjával és más információkkal. Már 1 hete keresem, de annyira eltettem, hogy meglegyen, hogy sehol sem találom. Szükséges ezt a papírt elvinnem? Vagy "beengednek" anélkül is?
Válaszokat előre is köszönöm.

1

Egy nőnek mekkora esélye van a büntetés-végrehajtásban elhelyezkedni nevelőként?

11

Mi lesz ha feljelentenek zaklatásért?

2

Mikor jutunk el oda, hogy ha egy rendőr keményebben intézkedik, akkor nem őt hurcolják meg?

Értem ez alatt, hogy egy rendőr, ha már a pisztolytáskát kikapcsolja, azt is hónapokig vizsgálgatják. Kérem, jussunk már el oda, hogy azért vette elő a stukkert, mert rendőr, s mert ő így ítélte meg a helyzetet. Legyenek már eszközeik szerencsétleneknek. Mindenki beléjük törli a lábát, miközben nincsenek azzal tisztában az emberek, hogy laposra verné ő a kedves kisbbségit amikor elkapja ezért azért, de őt cincálják meg érte.

14

Ilyenkor a rendőrök miért nem használnak valami eszközt?

Tegnap este a VIII. kerültben összeverekedett két kisebbségi és a jelen lévő rendőrök csak nagy küzdelem árán tudták őket szétszedni, az egyik zsaru húzta a földön fekvő romát akibe a fajtársa kapaszkodott és ütötte, őt pedig a másik rendőr próbálta lehúzni a másik irányba.
Olyan amatőr volt az egész, elvártam volna hogy előveszik a gumibotot és rájuk húznak egyet kettőt, vagy a legcélszerűbbek a kis ólom golyók lettek volna, de hivatalosan azt nem kívánta meg a helyzet.(csak az ország).
Ilyenkor nem lehet gumibotot használni vagy valahogy hatékonyabban fellépni?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!