Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni a (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A rendőrségen a zászlósnak mi a feladata?

A zászlós is nyomozó,ő is kihallgat,és az ő neve van kiírva arra az ajtóra ahol rabosítást szoktak végezni?

1

A helyszínelők mért dobják el, és hagyják ott a gumikesztyűt?

Amikor egy baleset után mutatják a helyszínt, látszik, meg néha mondják is, hogy a helyszínelők kesztyűi ott vannak.

9

Ha még a mai nap feljelentenek, akkor még ma bevisznek, vagy csak holnap? Hogy működik?

Röviden a lényeg, hogy összekaptam testvéremmel, és véletlenül megsebesítettem. (üveg képkeretet kaptam fel az asztalról, és ő meg belehajolt) Csókos a rendőrségnél, és azt tanácsolták, h a kerületi rendőr kapitánynál tegye meg a feljelentést. Persze úgy, h direkt akartam. Egyedül a férjem látta az egészet. Felületi sérülés történt, mintha megkarmolta volna valaki.

8

Mi a különbség?

Mi a különbség a detektiv és a nyomozók közt? Miben más,miben tér el a munkájuk egymástól?

Egyébként vannak magán nyomozók is akik plusz pénzért vállalják el a bünügy megoldását, az lenne a kérdés hogy van e olyan nyomozó ami a rendörségen dolgozik? És ha a rendörök egy ügyben tehetetlenek akkor a nyomozóra bizza hogy deritse ki hogy mi történt?

Lehet hogy ezek egy kicsit buta kérdések,csak kiváncsi lennék hogy hogy van ez a dolog,és hogy müködik?

1

Ha a felettünk levő szintén szinte naponta házibuli van délutántól reggelig hónapok óta, akkor tegyek feljelentést, netán más megoldást csináljak, és intézzem el magam? Vagy ezt leglogikusabb törvénnyel elintézni?

Folyton házibuli van, kih*gyoznak/kihánynak az erkélyen, baószag dől befele, folyamatos az üvöltözés, lépcsőházat összebarmolják stb. Ilyen szinten azért már fog valamit tenni a rendőrség, igaz?

6

Ha a rendőrök megbírságolnak (pl közlekedési szabálysértésért), de nem tudok fizetni, akkor elvisznek közmunkára? Ki lehet azzal váltani a pénzbüntetést? Hogy van ez szabályozva?

5

Rendőrök! Hogyan telik egy izgalmas napotok?

Igazábol nyomozók érdekelnek, de másokat is szivesen meghallgatnék:)

2

Mennyire büntethetnek Ausztriában egy taxist ha meg gyanúsítják embercsempészettel?

Egy taxis ismerősöm elvállalt egy fuvart Ausztriába. A határ után megállították akkor derült ki hogy az utasai nem EU-s állampolgárok és érvényes okmányokkal sem rendelkeznek.

1

Pesten veszélyes bulizni?

6

Hogy szerezhetnék fegyvertartási engedélyt?

Szeretnék otthonra maroklőfegyvert vásárolni! Kizárólag önvédelmi célra mert zűrös helyen lakunk, sok a betörés és szeretném megvédeni a családomat!
Kerestem a neten, de mindenhol csak a vadászokra vonatkozó szabályokat találom.
Tehát a kérdésem hogy lehetséges-e egyáltalán? Nem vagyok bűntetett előéletű.
Vagy egyáltalán hol tudok erről érdeklődni? Rendőrségnél? Vadászboltban esetleg?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!