Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni a (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Polgárőrség kerületi irodái meddig vannak nyitva általában?

1

Szasztok tegnap megzsaroltak és lovét kérnek, egy infoért cserébe mit lehet csinálni?

6

Ezen a videon mégis mit kéne figyelni?

http://www.youtube.com/watch?v=UEodJViy1dM

nem látok én lopást.

4

Jogossan tesz ki a rendőr a saját lakásából ha albérletben vagyok nála és kiderül h eljárás folyik ellenem?

Mindent fizetek nincs elmaradásom fél éve lakok családommal egy rendőr házaspárnál albérletben ők is ,én is, megvagyunk elégedve egymással.Tavaj november óta folyik eljárás az ügyemben ami egy internetes csalással kapcsolatos ahol elvileg én is áldozat vagyok,de mégis ellenem is folyik az eljárás.Az idén március óta lakunk ennél a házaspárnál.Áprilisban elkérte az egész család felnőteinek személyi adatait.Tegnap megjelen nálunk és közölte az uriember h nagyon sajnálja de 30 napunk van elhagyni a lakást mivel neki a fővárosba lett munkahelye ,és ott megkövetelik h ilyen emberekkel ne legyen kapcsiolata.Nem azért küld el mert elmaradás nemfizetés vagy szerződés szegésem van hanem mert eljásrás folyik ellenem ez tényleg jogos ?Nem vagyok roma de úgyérzem magamat mint egy megkövezett ember.Ps2-tőket kelett árulnom a neten mint bedolgozó a foglalkoztatóm lelépett az utalt pénzekkel én csak postáztam levelezést folytattam és az én számlámra jöttek a károsultak pénzei én egy forintot nem csokiztam el mégis ellenem is folyik eljárás mert ha nem is akarattal de átvertem embereket .Engem is átvert aki felvette a pénzeket és nem hozott nekem játékgépet és nem továbbíthattam az ügyfeleknek.Ezért van eljárás ellenem de még nem büntettek meg semmivel .Kérdésem jogos ez az albérletből eltávolítás .Mert olyan érzésem van mint akinek súrolják a személyi jogait köszönöm a válaszokat

12

Ha az utcán ki akarnak rabolni és én egy játékpisztolyt rászegezek a rablóra hogy adja vissza a tulajdonom. Akkor ezért meg tudnak büntetni?

2

Mi a teendő ilyen esetben? Többi lent.

Kb másfél hónapja ellopták anyum telefonját és 50.000Ft-ját a szomszéd srácra gondoltunk, mert csak ő volt itt nálunk. Jelentettük a rendőrségen de nem tettünk feljelentést. Azóta engem is behívtak kihallgatásra és a srácot is. Ma kaptam egy fülest, fényképpel együtt amin a srác van anyum telefonjával. Hogy mondhatnám el a rendőröknek úgy h aki csinálta a fényképet annak fel se merüljön a neve? Mivel a családja jó kapcsolatban van a srác családjával és nem akarnak balhét.

6

Mi az a boxer meg a vipera (mint fegyver)? Hogy néz ki? És mire jó?

11

Szerintetek egy érzékenyebb lelkű lány mehet rendőrnek vagy nyomozónak vagy inkább ne?

10

Fegyveres testületek tagjai mehetnek külszolgálatra békefentartónak? Elsősorban Ciprusra és Koszovóba?

Amire gondoltam Rendőrség, NAV

0

Mi értelme van a rendőrség Ozorai látszatintézkedésének, miközben Budapest tele van eldobált tűvel?

Százával fogdossák össze a pusztaközepén diszkódrogozó külföldieket, akiket kihallgatás után elengednek. Fogyasztókat vegzálnak, dílert még nem fogtak, amennyire a hírekben látom. Majd iszonyatos pénzekért fognak a diplomáca bürökratikus útvesztőiben levelezgetni miattuk, aztán nem lesz az egészből semmi.

Eközben nincs nap, amikor ne látnék a nyolcban srácokat, akik intravénás designer drog használók, és a kékpont statisztikái szerint 30% fölötti a hepatitits C-sek aránya köztük. Dobálják el a tűket a parkban, a játszótéren, az óvoda kapujában. Nem ezzel kéne inkább foglalkozni?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!