Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni a (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen technikákkal lehet ellenállni a kínvallatásnak?

27

Bankrablásnál kitől kell kérni a pénzt?

Most voltam először bankban, két emeletes volt és mindenhol csak ügyintézők voltak, az asztalukon csak számítógép volt

17

Olyan usankát mint a rendőröknek van lehet venni valahol? (Ill. viselhetek olyat civilként? )

Hali,
a kérdés adott, lehet olyan usankát venni valahol (ha igen hol?)
Normális válaszokat, Köszönöm!

1

Tiltott pornográf tartalom? Van mitől félnem?

Szó mi szó, pornót kerestem, rákattintottam egyre, majd felugrott 3 ablak (2 tipikus reklám), és az egy Szolgálunk és Védünk feliratú ablak volt, amit nem lehetett bezárni, és arról szólt, hogy le lesz foglalva a gépem, meg, hogy hiába zárom be az ablakot, stb. Nem olvastam végig, csak annyit, hogy törvényt sértettem, meg tán olyan is volt, hogy fizetnem kell x időn belül. Úgy megijedtem, hogy újraindítottam a gépet. Ez most mi volt? Vírus?

11

A 6. kerületi térfigyelő kamerák felvételeit meddig lehet visszanézni és milyen indokkal? Háziállat eltűnése esetén lehet?

6

Nagyon nehéz felvételt nyerni a rendőrtisztire?

Éppen továbbtanulás előtt állok és az NKE büntetésvégrehajtási vagy rendőrtiszti szakirányára szeretnék jelentkezni.
Az ismerősünk tavaly jelentkezett, egy géniusz, de mégsem vették fel, emiatt kétségeim vannak.Alapvetően nem vagyok buta, közgazdasági szakközépből mennék 4,6 - os átlaggal.
Aki esetleg odajár, vagy járatos a témában, az kérem dobjon egy kommentet.
Előre is köszi :)
17/F

10

Rendőrök? Mit szerettek legjobban a munkátokban?

33

Miért nem tesz semmit a rendőrség?

A barátom anyja a válás után megőrült. 4 év alatt legalább 60szor hívott rendőrt rá, eleinte olyan dolgok miatt, hogy csúnyán beszél vele, vagy nem megy ki a nappaliból.

Ma már lopással vádolja hamisan, vagy épp direkt megüti magát és ezért hívja a rendőröket, de van, hogy puszta heccből.

A rendőrség eddig csupán 6x lépett fel az ügyben, ebből 1x súlyosan meg akarták büntetni a barátomat. 1x pedig a bíróságra küldték. 4x pedig testi sértés gyanúja miatt 30 napos távoltartási végzésre ítélték (gyakorlatilag az utcára küldték) az anyja miatt. Ezek olyan esetek, hogy az anyja rátámadt, a barátomnak meg le kellett fognia, ilyenkor sokszor sérültek mindketten, de mindig (még a rendőri vallomása ellenére is) ő lett a hunyó.

A barátom is hanyag, hogy 4 éve nem tesz semmit, de szinte szó szerint beszorult ebbe a helyzetbe.

Körülbelül fél éve feljelentett egy rendőrt amiért meg akarta büntetni az anyja miatt. A barátom tudja, hogy ha büntetést kap, be is zárhatják, ha nem fizeti ki. Azóta egyszer sem vitték el a rendőrök, de továbbra sem tesznek semmit, sőt.

Mostanában értékek is eltűntek a lakásból és csak fél éve vagyok itt vele, de azóta engem is terrorizál az anyja és a vallomásomat meg sem hallgatják a rendőrök. Az én értékeim is eltűntek például.

Egyébként az egész kapitányság tudja, hogy a barátom anyja beteg, talán ezért is nem tesznek semmit, a baj az, hogy emiatt az egészséges barátom élete kerül veszélybe, és már a mentális épsége is veszélyben van. Nincs hova mennie, az albérlet nem fenntartható, jelenleg tanul.

Most kezdene évet az egyetemen, de nem mert bemenni az órákra, mert nem tudja milyen vihart kavart mögötte az anyja, állítólag több eljárás is indult.

Én már arra gondoltam, hogy panaszt teszünk a rendőrség ellen az egyik pártnál, hallottam, hogy akkor elég komolyan kivizsgálják az ügyet és kérni lehet, hogy más kapitányságra tegyék át. Lépjük meg ezt?

Mert sajnos attól félek, ennek még az is lehet a vége, hogy a barátom börtönbe kerül az elmebeteg anyja hazugságai, és a kerületi rendőrök hanyagsága miatt.

11

Rendőrök, mit szerettek a szakmátokban a leginkább?

10

Pontosan mivel foglalkozik a kriminálpszichológus? Többi lent.

Még nem igazán tudom, hogy mi szeretnék lenni, de ez a foglalkozás most valahogy megtetszett, de szeretném tudni, hogy pontos mi a feladata,érdemes-e ezt a foglalkozást választani és hogy itt az országba mennyire van rá igény, jól keresnek-e és hogy mi kell hozzá?!Azt már olvastam, hogy sokat kell hozzá tanulni(8év)...

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!