Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kb mennyi ideig szokták szívatni a rendőrnek tanuló újoncokat?

2

Mit Kaphatok érte? Többi lent .

Augusztus 20.-án bevittek a rendőrök vér és vizeletvételre mert megfogtak ittas vezetés miatt (0.86mg/l) volt a szondán mikor megfújtam. (Ezekért tudom hogy mit kapok/kaphatok !)
2. A lényeg ami érdekel Kb. augusztus 3.-án egy füves cigibe beleszívtam 2 slukkot ( csak meg szédültem tőle 1 percre kb.) a két dátum között eltelt 16-17 nap ki fog mutatni valamit a vizelet ???
Előtte még soha nem füveztem vagy is egyszer vagy 8 éve de ugye az már kiszállt' a zsírszövetből....
(Olvasgattam neten hogy 2-3 hét alatt nem mutatható ki ha csak 1 szer szív az ember és sok folyadékot iszik naponta, én hétköznap megitta a 3-4 liter vizet , hétvégente ez lecsökkent 1,5 literre az alkohol miatt.)
Szóval mire számíthatok a 2 slukkért gondolom nem zárnak dutyiba érte mert az durva lenne ( sztem felfüggesztett, vagy ha azt mondom hogy valaki adta de már nem tudom ki és nem is tudtam h füves cigi és eldobtam utána ... ?mert én erre gondoltam)
Aki járt már hasonló cipőben leginkább arra lennék kíváncsi! de meghallgatok mindent !! Köszönöm a válaszokat !

3

Most hogyan is van ez?

Sziasztok. Chat-en beszélgettem egy illetővel egy gerinctelen emberkéről. Elég dühös voltam és írtam dühömben fenyegető dolgokat arról a harmadik félről. Ezeket a dolgokat a harmadik fél megtudta. (levéltitok sértéssel) Erre ő bement a rendőrségre és feljelentett. Elindították a nyomozást személy elleni erőszakos cselekményel elkövetett zaklatás miatt. A kérdésem az lenne,hogy az a harmadik fél jogosan tett feljelentést? A másik kérdésem az lenne,hogy hogyan valósúlhatott meg zaklatás ha én az illetőt nem kerestem meg semilyen módon? Mindig más eltérő válaszokat kapok és nem tudtam még tisztázni a kérdést. Válaszokat előre is köszönöm.

3

Üdv! Ha NKE-RTF egyetemen elvégzem pl az iparbiztonságit akkor van arra lehetőségem, hogy mesterképzésen vegyek részt?

Ha igen milyen fizetésre számíthatok? Vagy ha csak az alapképzést csinálom meg akkor mennyire? És ezzel hol helyezkedhetek el? Vagy ez nem olyan mint egy rendőri állás, hogy munkát se kell keresnem?

0

Mi van akkor ha nem értem meg a jogaimat?

„Jogában áll hallgatni. Bármi, amit mond, felhasználható Ön ellen a bíróságon. Joga van egy ügyvéddel beszélni. Ha nem tud ügyvédet fogadni, az állam fog kijelölni egyet Önnek. Megértette ezeket a jogokat, ahogy felolvastuk őket?”

Válasz: „Nem”

6

Az utca közérdekű üzem, avagy miért vették őrizetbe Kásler Árpádot?

A tegnap az Astoriánál tartott ülősztrájk miatt közérdekű üzem működésének megzavarásáért őrizetbe vették Kásler Árpádot. Ez egy elég súlyos bűncselekmény. Eddig az ilyen nem engedélyezett tüntetéseknél nem alkalmazták ezt a BTK-ás paragrafust. Most mi történt? Ez után ezzel fogják megfélemlíteni a spontán tüntetőket?


12

Így már esélyem sincs rendőrnek lenni?

Régebben nyomozó akartam lenni, de nem mentem rendőrtisztire, mert úgy tudom, 170 cm alatt nem veszik fel a férfiakat (168 centi vagyok...). Akkoriba el is vetettem az ötletet, és elmentem egy gazdasági főiskolára, de azt kell látnom, hogy nagyon nehéz boldogulni. Most újra elkezdtem a rendőrségen gondolkodni, akár szimpla járőr is lennék (úgy tudom, mindenki ott kezdi). Felvesznek rendőrtisztire a magasságom miatt, vagy próbálkozni sem érdemes?

Valamint, hallottam egy olyat, hogy 6 hónapos képzéseken járőröket képeznek, amit úgy kell elképzelni, hogy vezethetem az autót, de ha egyedül vagyok, nem büntethetek, valamint korlátozott a hatásköröm. Ilyen tényleg létezik? Ezzel jól lehet keresni? Mennyire biztos pont ez? (Konkrétan a rendőrség is azért érdekel, mert tudom, hogy az biztos állás; amíg nem csinálok hülyeséget, nem rugnak ki. Az eddigi munkahelyeim közül 3 már bezárt, ahol most vagyok is csődközelben van. 22 évesen nincs biztos jövedelmem, pedig már örülnék neki.)

A válaszokat köszönöm!

5

Önvédelmi Célból szeretnék Gumilövedékes Vagy Gázfegyvert tartani. Kell ahhoz Orvosi vagy pszichológiai Vizsgálat hogy kiválthassam a Fegyverviselési engedélyt És mennyibe kerül a Engedély Igénylése?

3

Milyen ítélet született az idei Élet menetén halálos fenyegetőzővel szemben?

"Gyere el Tel-Avivba, kivágjuk a májadat, te anyaba..."

4

Tényleg a rendőrség úgy is lehallgathatja a telefonodat, hogy ha nem telefonálsz, hanem csak simán be van kapcsolva? És ha igen akkor a sok bűnözőt miért nem bírják így akkor befogni?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!