Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ahhoz hogy bekerüljek az NKE-hez el kell végeznem elötte valamilyen rendőr szakközepet vagy pedig bármilyen szakközép jó?

1

Még egy évem van suliba, eladói szakmám lesz. Hogyan tovább?

Rendőr, esetleg katona szeretnék lenni. Érettségim nincs.
Milyen lépéseket kéne tennem, hogy a felsoroltak közül, lehessek valamelyik?
Köszönöm

4

1 típusú cukorbeteg lehet rendőr?

Rendészeti szakközépiskola.

5

Tehát ha valaki a TEK hey akarna jelentkeyni akkor min.2 éves rendőri pályafutást kell betöltsön?

1

Valóságban is van ilyen vagy csak a filmekben?

Amikor a rendőr (tipikus filmes üldözés vagy egyéb helyzetben) elkéri a másik kocsiját, kiszállásra kötelezi és elhajt vele, mert az övé megsérült?

Szvsz, nincs ilyen, de nem lepődnék meg rajta, ha 1x egy rendőr elkobozná az autót.

16

Ha van egy bűncselekmény és a nyomozó rendőr kideríti, hogy kit lehet gyanusítani akkor felhívja telefonon a gyanusitottat és teszem fel nem veszi fel az illető mert nem volt telefonközelben akkor próbálja még később hívni az íletőt vagy nem?

3

Mi a kormány baja az ujgurokkal?

Mi a kormány baja az ujgurokkal, hogy még ilyen nevetséges okokra hivatkozva zaklatja őket Pintér az embereivel, mint a bombariadó?

A résztvevők miért nem jelentik fel egyenként a rendőrséget, fejenként többmilliót követelve (repülőjegyárak, kútba esett programok, stb.)? (Nyilván tudom, hogy a mi adónkból fizetnék ki, de óriási presztízsveszteség lenne a kormánynak, a rendőrségnek és a belügyminisztériumnak is!

Ki az a f.sz, aki egy csomó ilyen nemzetellenes tevékenység után a fityiszre és orbánra szavaz?

4

Mi a véleményetek, szerintetek igazat mond a videón az a fiú, hogy becsületes dolgozó ember lesz?

A 2:10-4:20-ig nyilatkozik a videón az a csíkos pólós fiú.
Azt mondja,hogy volt büntetve,de milyen jó dolog,hogy azt ígéri,hogy igazi,rendes becsületes munkát keres és szeretne dolgozni.
Szerintetek tényleg becsületes dolgozó ember válik belőle?
Szerintetek igaz amit mond?

8

Lehetek így rendőr vagy katona?

17 évesen elégettek egy eret a szívemnél (nem vágtak fel) mert ritmuszavarom volt de a beavatkozás előtt fél évvel már nem volt semmi bajom és utána se. Nem terhelésre jött amúgy elő és minden meg tudok csinálni, tehát nem vagyok gyenge.
19/F

2

Részegen kizsebeltek, ellopták a telefonom és a pénztárcám. Mit tegyek?

Egy vizsga elrontotta a napunkat a barátokkal. Csúsztunk egy évet az egyetemen. Iszogattunk aztán az egyikünk kitalálta hogy menjünk át hozzá a keleti mellé az albérletébe. Bevállaltam, mert sokan voltunk és bánatos voltam, később akartam találozni a szüleimmel akik szponzorálnak... de a vészcsengő szólt az agyamban ahogy átkeltünk a fél nyolckeren a villamosig aztán meg mégjobban. Kb mi voltunk csak fehéremberek meg a csövesek 2/3-a. Nála berúgtam fél liter töménnyel. Ennyire emlékszem a délutánból. A komótosan elosztott fél liter töménytől valószínüleg nem lett volna bajom (7 deci whiskytől pl. semmi bajom ha el van osztva, volt hogy egy hétig megittam minden nap egy beherovkát attól se volt bajom, csak utána egy hétig fahéj íz volt a számban. :D) De vagy felrázta a troli a dolgot ahogy hazaindultunk, vagy leütöttek vagy belémdöftek egy fecskendőt. Csak azt látták 4-en hogy egy rosszarcú cigány segített fel akinek az arcára talán csak a velünk lévő német cserediák emlékszik. De egyébként a többiek is csak foltokban mindenre. Lényleg ami lényeg: kizsebelt és elvitte a telefonomat és a tárcámat benne a személyimmel lakcímkártyámmal, diákommal. Barát akinél voltunk elutazott haza. Ma lett 100%-ra biztos hogy nem hagytam nála a dolgaimat. Írattam a rendőrségen egy papírt elveszett iratokról "Ismeretlen körülmények között elveszett.". Mondták hogy feljelentést is tehetek.

De ilyen történettel vajon mennyit ér?
Kell-e hozzá az egész baráti kör tanúnak a német lány repülőjegyével?

Alap hogy ilyet nem csinálok többet. De csak idő kérdése volt hogy kiraboljanak ilyen gettókban ahova nap mint nap járnom kell. Vagy akár valamelyik tömegközlekedési eszközön mások hátsójába bújva utazva.

Rögzíthetem-e egy táskában elhelyezett kamerával ahogy kirabolják mondjuk a táskámat és bizonyítéknak számít-e? Visszavehetem-e a tolvajtól az értékeimet ha látom a kezében vagy tudom hogy elrakta? Ha a következő telefonra nyomkövetőt rakok és odamegyek a házához és van egy képem róla, akkor meddig mehetek el?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!