Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki leírná, hogyan is van?

A kérdésem az lenne ,hogy te melyik szakot gondolod könnyűnek a rendőrtiszti részen? Amelyikre aránylag érdemes bekerülni, és ha a munka azon része nem jön be idővel átmenni a pl a TEK-hez. Itt is így van ,hogy ha bekerülünk az osztályból a legjobb x tanuló választhat pl a közrendvédelmin belül szakirány? a többieket beosztják ahová kell ember, mert honvédtisztin ezt hallottam. És ha esetleg elvégeznék egy Katonai altisztképzőt és váltanék a rendőrséghez akkor a rangom megmarad ugyanaz? vagy kisebb lesz?

1

Ilyenkor mitcsinálnak vele?

Van egy Barátnöm 24 éves (legjobb barátnöm)akit nyáron letartoztatak majd 1 honap után kiengedték.De összel megint belekeveredet valamibe,és jött neki egy csekk a rendörségtöl hogy fizesebe,mert ha 8 napon belül nem fizeti ki akkor megint lecsukják.Ö nem fizete ki de már több mint 1 hónap eltelt,hogy kapta a levelet.Az érdekelne hogy ha van folyamatban ellene egy nyomozás akkor mint most is nem csukják le ha nem csekket kap,vagy megvárják hogy mit dönt a rendörség hogy mi lesz a másik dologal ami miat nyáron lecsukták,és majd a kettöt egyszere kell kifizetnije?Vagy ilyenkor mitcsinálnak vele? (15L)

2

Az általános iskola átlagot vagyis jegyet is nézik, ahhoz hogy bekerüljön valaki a rendőrségre? Vagy csak a gimnáziumét?

mivel sportos vagyok de ugyértem milyen átlagra van szükség? miből kell jeleskedni?

3

Rendőrszakközép iskola felvételivel kapcsolatosan mire lehet számítani a műveltségi teszten? Konkrét kérdések érdekelnek.

Szeretném tudni milyen kérdésekre lehet számítani,aki esetleg átesett ilyenen és tudna segíteni azt megköszönném. Ha lehet ne általánosságba írjatok, hogy történelem stb. Előre is köszönöm a válaszokat.

3

Ha hatástalanított lőfegyvert szállítok az autómban arra mit szól a rendőr?

Mondjuk ha egy hatástalanított gépkarabély van az autóm hátsóülésén és megállít a rendőr akkor mit szól hozzá?

5

Megbuntethet a rendor, ha simaszkban vezetek?

Nem emlekszem, hogy a kressz elmeleti oktatasan emlitettek volna erre vonatkozo szabalyozast :)

4

Lehet ilyet hordani?

Elnézést lehet hülye kérdés, de vannak neten ilyen póló tervező oldalak és ha én csinálok magamnak egy olyat amire rá van írva ,hogy TEK alá pedig ,hogy Terror elhárítási központ sárgával fekete alapon mint az igazi. Ilyet lehet hordani,hogyha semmi közöm hozzá??? de nagyon tetszik és célom oda bekerülni.

7

Hogyan bilincselnek meg egy olyan bűnözőt, akinek csak egy karja van?

9

2009-ben feltörték az egyik e-mail címem, amit azóta nem használtam, így csak most vettem észre. Elévült?

Elméleti szinten érdekel csupán, hogy akár tehetnék feljelentést, vagy már elévült? Nem töröltek, nem változtattak meg semmit, csupán egy nem odavaló IP-t láttam, ennyi.

12

(Volt) börtönőrök, megérivezt a hivatást választani? Előnyök-hátrányok?

Nem tudom, hogy bele vágjak-e ezért kérdezném, hogy kinek mi a saját tapasztalata?
Illetve a felvételi 'procedúra' az kb. mennyi időt vesz igénybe? 1-2 hónap?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!