Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lenyomozni (1 db)

Miért nem tudja lenyomozni a rendőrség, ki hív a telefonomon?

A minap felhívtak mobilon. Elmondták, hogy szerencsém van, mert a szolgáltatóm és az egyik legnagyobb bank közös nyereményjátékának nyertese vagyok. Enyém 1,5 millió forint, ha bediktálok egy érvényes feltölt?kártya számot 20 percen belül. Mondták, hogy visszahívnak. Nah, mondom míly szerencsés vagyok, fel is hívtam a szolgáltatóm, hogy miújság, persze az az újság, hogy ilyen nincs. Hívtam a rend?rséget, mondván mindjárt visszahívnak, akár le is lehetne nyomozni ki ez a leleményes. Közölték, hogy azt nem lehet, meg ha lehetne sincs hozzá eszköz. Lehet én is ezt fogom csinálni. 10b?l egyszer bejön, az már nagyon jó nem? Elkapni meg a fentiek szellemében úgysem fognak.

Legjobb válasz: Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.

Nem azt mondtam, hogy "nem lehet" lehallgatni, hanem azt, hogy a kérdezõ esetén a "törvényes út" szükséges a lehallgatáshoz. Bár itt ismerõsöm ismerõsét írta az illetõ, velem is megtörtént, hogy kb. egy hónapos idõtartamban lehallgatták a telefonom. Ezt onnan tudom, hogy elmondta az illetõ, akinek a férje az egyik RFK fõnöke. Mivel csak személyes jellegû dolgot szeretett volna kideríteni, így nem csináltam belõle ügyet, de ez tipikusan a hatalommal való visszaélés volt :S Tehát technikai értelemben megoldható a lehallgatás, azonban, ha a hivatalos utat kell végigjárni, akkor bizony nem egyszerû manõver.
Bûncselekmény esetén, utólag is ki tudják kérni a hívólistát. Nem csak a tiéd, azt is amelyikrõl hívtak. Ha ragaszkodtál volna a feljelentéshez valószínûleg nyomozás indult volna. ( Nem kell kárnak bekövetkeznie, a csalás kísérlete is büntetendõ. Ráadásul ha rendszeresen csinálja, amit a nyomozás kideríthetett volna, akkor az üzletszerûség miatt nem szabálysértés, hanem bûncselekmény. Szerintem nem a jog-rendszerünk rossz, a jogalkalmazással vannak problémák.
Ezzel az uggyel csak akkor foglalkozik a rendorseg, ha kicsaltak volna toled egy nagy osszeget, vagy kimondottan vadasznak egy ilyan csalora.Lehetoseguk lenne, de anyagi keretuk alligha, hogy ilyen "pitti" dolgokkal foglakozzanak. (Ilyen bejelentest tehet pl. egy feltekeny hazastars is aki tudni akakarja nem-e a parja "szeretoje" probaljatja az idegeiet!)
De sajnos olyan országban élünk, ahol bárhol és bármikor lehallgatják a telefonodat! Egyik ismerõsöm ismerõse Romániából települt át (magyar), és õket bizony lehallgatták!
A kérdező hozzászólása: ne izgulj, nem is akartam, csak gondolatébresztõnek szántam. Számomra az a meglepõ (valójában nem, csak filozófikus értelemben) ebben az egészben, próbálok jót tenni, segíteni (másoknak és a renõrségnek) és erre azzal találom szemben magam, hogy nemcsak, nem lehet, de még nem is szabad. Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy bûnözõkre nagyobb tekintettel vagyunk, mint az áldozatokra.
Vedd fel amit mondanak és tegyél feljelentést, ha gyakran hívnak zaklatás miatt is tehetsz, olyankor meg elindul egy eljárás.
Hát hallod, te még jobban jártál Engem felhívtak, egy számról, hogy egy rokonom, akinek BMW-je van, valesetet szenvedett Ausztriában, de nincs pénzük a telójukon, szóval töltsem fel (persze azért fel tudott hívni arról a telefonról). Én meg ott aggódtam, aztán... BMW?? Miva'? Majd ezek után visszahívtam, nem vette fel, majd néhány nap múlva valaki kegyesen beleordította a telefonba, hogy : "Le leszel nyomozvaaaa!!! Érteeed? Megkereslek!!". Gondoltam, akkor inkább várok rá :DDD
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös igazság, hogy a rendszer átírta a kérdést. Nem akartam megtudni, hogy ki keresett, nem is érdekelt. Mert nem mentem lépre már az elején sem. A kérdés eredetileg úgy szólt: "Nem lehet ennyire béna a jogrendünk! Vagy mégis?" Csupán bejelentést akartam tenni, meg egy lehetõséget adni neki, hogy elkapják, hiszen nemsokkal késöbb vissza (is) hívott az illetõ. (halhatták volna, hogy mirõl szól a csevely) Ugyhogy ezt a féltékeny házastárs dolgot nem is értem.
A kérdező hozzászólása: :D ismerõs ismerõse... és, ha meg nem sértelek, honnan tudták, hogy lehallgatják õket?
Azt is ki tudják nyomozni, hogy helyileg honnan indították a hívást? És ha igen, milyen pontossággal? Erre vonatkozóan van-e valakinek ismerete, tapasztalata?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A rendőrségnek milyen ágai vannak és mivel foglalkoznak? Pl járőr nyomozó közlekedési rendőr helyszínelő stb. És ha ezeknek is vannak ágaik mik azok?

1

Ebből lehetne rendőrségi ügy? (rongálás éjszaka)

Előre szólók, hogy NEM TÖRTÉNT MEG AZ ESET, CSAK KITALÁLTAM! De tényleg :D

Egy éjszaka összesen 2-en, 1 motorral kimennénk néhány cigány házához, és csúzlival, meg pár méretesebb kaviccsal meglőnénk az ablakokat, hogy be is törne.
Ha látná ezt az egészet egy szemtanú, és feljelentene minket, milyen bizonyíték kéne ahhoz a rendőröknek, hogy megtaláljanak minket?
Tegyük fel, hogy le van takarva a rendszám, és az arcunk egy-egy símaszkkal.

Csak érdekelne a kérdés, kíváncsi vagyok, még egyszer mondom, nem történt meg, és nem is fog megtörténni az eset!

8

Jó rendészeti főiskolát tudtok mondani?

Szeretnék majd továbbtanulni. Jelenleg is rendészeti suliba járok.

2

A rendőrség ki tudja deríteni, hogy mit néztem az interneten? Ha igen Ezt hogy oldja meg?

Egy nyomozás keretében biztos megvizsgálnák a gyanúsított gépének merevlemezét (gondolom én), de mi van ha nincs merevlemez, mert tönkre lett téve, el lett távolítva?

Olyasmire gondolok, hogy a telefonhívásoknak is utána tud nézni a rendőrség és megnézik, hogy kit hívtál, vagy ki hívott, kimenő és bejövő sms-ek stb, de mi van az internettel? Az ok, hogy az emaileket megtudják nézni, mert van egy levelező fiókod valahol pl hotmail, d mi van atöbbi tartalommal? Azt is láthatják, hogy mit néztem agoogle-ben stb?

Erre lennék kíváncsi. Tudtok valamit?

14

Ma megállítottak a rendőrök, igazoltattak és felvették az adataim. (faluban történt mellékúton) Majd megbüntettek arra hivatkozva hogy nincs első lámpán és nem működik a hátsófék a kerékpáromon. Mennyi lehet az összeg amit fizetnem kell?

Azt mondták majd küldik a csekket a megadott címre.

27/F

16

Honnan, milyen üzletből lehet venni rendőrös igazolványtartót?

Valamelyik nap a buszon utaztam és jött az ellenőr,mutatam a bérletem és láttam,hogy az egyik utas egy 25 körüli srác egy fekete,rajta az a mérleg akármi,szóval rendőrségi jeles igazolványtartót mutatott fel,a bérlet gondolom benne volt azt nem láttam csak az igazolványtartót.
Honnan lehet venni ilyen rendőrös igazolványtartót?

3

Az egyetemet fogják értesíteni?

tegnap a rendőrök elkaptak, mert füves cigit szívtam, bevittek pisi minta stb.. de mivel egyetemre járok ezért az érdekelne, hogy fogják-e őket értesíteni? elmúltam 18 éves.

6

Képes a rendőr akár 150-el is menni, ha valakit üldöz?

Ha valaki nem áll meg autóval a rendőri jelzésre és a rendőrautó utánaered akkor képes a rendőr 140-el is menni,hogy elkapja?

17

Miért jelentik be előre, hogy hol fognak trafipaxolni?

Ennyi erővel azt is előre közölhetnék, hogy hol szondáztatnak, mit ad isten razziáznak.

8

Mit tehet a rendörség?

Azt mondta egy lány hogy nekem adja az idézetes oldalát facebookon, ha cserébe küldök egy smst 200ftért ami 200 helyett 2000 volt.. aztán letiltott. ha feljelentem mit tesz a rendőrség?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!