Találatok a következő kifejezésre: Miért nem lefejni a tejet (2 db)

Miért nem tudom lefejni a tejet?

Nagyon feszül és egy nagy területen nagyon kemény a mellem. Sem kézzel sem géppel nem tudom lefejni. Félek, hogy begyullad. Próbáltam masszírozni, meleg vízzel borogatni ... semmi. Egy csöppet sem tudok kifejni.

Legjobb válasz: Írták többen is ezen az oldalon, hogy a férjük segített kiszívni, mert máshogy nem boldogultak. Szerintem forró zuhany alatt erõsen maszírozd át, akkor is, ha nagyon fáj és kérd meg a férjedet, hogy segítsen.

Írták többen is ezen az oldalon, hogy a férjük segített kiszívni, mert máshogy nem boldogultak. Szerintem forró zuhany alatt erõsen maszírozd át, akkor is, ha nagyon fáj és kérd meg a férjedet, hogy segítsen.
Van valaimi fejlemény? Tudtak segíteni? Menj be oda ahol szültél és a csecsemõsök segítenek!!!! NE VÁRJ TOVÁBB!!!! Minden ismerõsöm a csecsemõsöktõl kért segítséget, sõt a védõnõm is azt ajánlotta, hogy ha baj van, forduljak hozzájuk bizalomal. Dia - 6 hós anyuka
Mindenképp menj be a csecsemõsökhöz (akiki a szülészeten pontosabban a csecsemõosztrályon dolgoztak), õk segíteni fognak. Elvileg a maszíroznád, akkor be kellene indulnia, de lehet, hogy már annyira tele van, hogy "elakadt a tejcsi". Sok ismerõsöm kért segítséget a csecsemõsöktõl, fordulj hozzájuk bizalommall , inél elöbb, nehogy begyulladjon meg elapadjon a tejcsid! Dia - 6 hós anyuka
Szoptatási ambulancia a Szent István Kórházban Magyarországon elsõként nyílik lehetõség arra, hogy az anyák éjjel-nappal feltehessék szoptatással kapcsolatos kérdéseiket, sõt, személyesen is igénybe vehetik a szakemberek segítségét. Aki szoptatott már, azt tudja, hogy Murphy törvényei - legalábbis idõnként - ezen a területen is érvényesülnek. A problémák mindig a legrosszabbkor merülnek fel, például hétvégén, három napos ünnep hajnalán vagy éjszaka. Vagyis olyankor, amikor az ember fûhöz-fához kapkodna, ha tehetné, de igazából nem tudja, kitõl is várhatna segítséget. Különösen az elsõ babánál gyakori, hogy a következõ gondok felmerülnek az elsõ hetek során: a mellbimbó fájdalmasan érzékeny, esetleg megsérült; a baba "nem akar" szopni; nincs elég anyatej; fájdalmasa, pirosas csomó keletkezik a mellen, melybõl hamarosan lázzal is járó gyulladás fejlõdik ki; a baba nem gyarapszik annyira, amennyire elvárnánk; a baba nem bírja az elhamarkodottan bevezetett tápszert, s az anya szeretne visszatérni a kizárólagos szoptatásra; az anyának gyógyszert kell szednie, de nem tudja, mi az, ami a szoptatás mellett biztosan nem árt a picinek; bizonytalan, hogy teáztassa-e pár hetes csecsemõjét; valamilyen okból le kellene fejnie az anyatejet, de nem boldogul a fejéssel; a baba nagyon sokat sír stb. A sort még hosszan folytathatnánk. A fenti problémák felmerülésekor sajnos még mindig sokhelyütt tanácsolják az anyáknak a tápszeres pótlás bevezetését, ami rövidesen az anyatej elapadásához vezet. Mielõtt valaki cumisüveghez nyúlna az átvirrasztott éjszaka közepén és végsõ kétségbeesésében, vegye igénybe ezt a lehetõséget, s kérjen tanácsot a szoptatási ambulancia szakembereitõl. Budapestiek szükség esetén személyesen is bármikor felkereshetik, de még az ország legtávolabbi csücskébõl is ide lehet telefonálni. A személyes segítség kéréskor különösen olyankor van értelme, ha a szoptatási testhelyzet nem megfelelõ, ha a mellbimbó sérült, vagy gyulladás jött létre. A nyugati országokban szinte minden nagyobb településen mûködik szoptatást segítõ anyacsoport, ahol segítséget, jó tanácsot kap a szoptató anya. Nálunk ez sajnos messze áll még a megvalósulástól, ezért is olyan fontos, s nagy jelentõségû, hogy Szent István kórházban megteremtették a baba- és mamabarát szoptatási tanácsadás lehetõségét. A szoptatási problémákra ugyanis mindig van segítség, nincsenek reménytelen esetek! Telefonszám: (1) 216-0350; 1644-es mellék Cím: Szent István Kórház, 1096 Budapest, Nagyvárad tér 1. "N" épület.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ez a szám állandóan foglalt. :o(
Ha még mostanra sem tudsz velük beszélni, akkor az 'LLL.hu', vagy a 'szoptatásért magyar egyesület' honlapján is vannak tanácsadó tel. számok. Én emilen is kértem tõlük segítséget, kb. 3 órán belül válaszoltak. A Te esetedben mindenképpen kellene a személyes találkozás. Remélem rendezõdnek a dolgok!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos még mindig nincs változás. A Szent István Kórházat végül utolértem, de a vonal másik végén nagyon csodálkoztak, hogy tulajdonképpen mit is akarok tõlük ... :o( Én is próbáltam email-ben segítséget kérni 3 LLL-es tanácsadótól is még reggel, de eddig még senkitõl nem kaptam választ. Volt meleg vizes zuhany, fürdõ, borogatás - természetesen a babát is rendszeres idõközönként mellre teszem, de úgy tûnik nem segít semmi. A barátnõm hozott egy másik mellszívót, azzal is kísérleteztem, de az is csak azt a pici tejet tudta kiszívni, ami az átjárható csatornákból csordogált. Én is nagyon el vagyok keseredve meg a kislányom is ... :o( Csak remélni tudom, hogy holnap reggelre nem lesz még rosszabb. Mindenesetre, köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szia én nagyon sok féle mellszívót próbáltam ki de nekem csak az AVENT márkájú jött be, az is csak úgy, hogy nem raktam bele a párna részt a mellhez, anélkül szívtam, esetleg megpróbálhatod azzal.

Miért van az, hogy napközben elég a tej a babámnak, de este nem, és lefejni mindössze 40-50 millilitert sikerül?

Csak akkor fejem ki neki,mivel észrevettem hogy éhes marad,és kíváncsi voltam mennyi tejem van akkor.Napközben és éjjel,hajnalban is elég neki,de este nem.2 hónapos volt most a lányom,és eddig csorgott a tejem,mostanra igen csak megcsappant,ezért a vacsi felét a fagyasztóból kell fedeznünk.A max tejmennyiségem napközben is alig több,mint 100 milliliter. :(

Legjobb válasz: Valószínû elfárad a tested, szerintem mindenkinél így van, hogy este kevesebb a tejcsi. Lehet meg fog jönni, nekem akkor lett kevesebb a tejem, aztán megint több lett. Mindig változott.

Valószínû elfárad a tested, szerintem mindenkinél így van, hogy este kevesebb a tejcsi. Lehet meg fog jönni, nekem akkor lett kevesebb a tejem, aztán megint több lett. Mindig változott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Lehet a mensi, de a fáradság is, nekem most tetõzött be a szülés óta, elõször dõltem ki, lehet ez tett be, már egyszer megjött szülés óta, mondjuk akkor nem volt baj a mennyiséggel.Hát remélem visszaáll.
Bocsi, de nem értem miért kell a fagyasztóból fedezni a vacsi egy részét!? Azt írod le tudsz fejni még szopi után 40-50ml-t. Bízz a babádban, ha éhes nem hagyja benne. Tudod a pótlás "könnyen jön", a ciciért meg dolgozni kell. Ha kell szoptass 2x mind a két mellbõl. Szopik alatt termelõdik a tejci!!! Van úgy hogy a nap folyamán többet esznek a babák és estére nem kell nekik az "elõírt vagy általad" gondolt adag. Próbáld meg és ne izgulj!! Menni fog :)
A kérdező hozzászólása: Akkor ezt félreérthetõen írtam le.Nem szopi után fejek le annyit, hanem összesen van annyi és azt adom neki cumiból és erre pótolok rá, mert egyértelmû jelét adja annak, hogy nem elég neki, viszont nap közben elég neki a tejem.
A kérdező hozzászólása: Ja, kiegészíteném még azzal, hogy mindig kieszi mindkét cicim.
Szia. Nálam is hasonló volt a helyzet.Délután és este mind a két mellbõl etettem mert kevés volt.Én azt csináltam pár napig, hogy délután hagytam had szopizzon, esetleg cumikázzon akár 1-1.5órát.Ez idõ alatt sok inger éri a cicit és fokozza a termelést.Este szoktam csinálni a 7-7-5-5-3-3-1-1 fejést.Pár nap múlva több lett a tejcim.Én a helyedben nem fejnék elõre, és nem is pótolnék.A baba teljesen másképp szívja a cicit mint a mellszívó.Sokkal hatékonyabb ezért amit lefejtél az nem az "eredeti" mennyiség. Nekünk is ment és szerintem te is képes vagy rá. A tej összetétele változik a nap folyamán, este sokkal táplálóbb, mint reggel vagy napközben. Tudod ha folyamatosan pótolsz akkor belekerülsz egy ördögi körbe amibõl nagyon nehéz kimászni. Drukkolok hogy sikerüljön megoldani!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!