Találatok a következő kifejezésre: Miért nem leckét adni az iskolában (1 db)

Miért nem divat leckét adni az iskolában?

Nyolcosztályos gimiben hatodikos a gyerekem és rendszeresen úgy jön haza, hogy nincs leckéjük. Matekból pl ezt elég durvának tartom, hogy lehetne másképp gyakorolni. Máshol is ez a tendencia, vagy sikerült egy vacak sulit választanunk?

Legjobb válasz: Sajnos nem jó dolog szerintem sem. De túlterhelni sem jó a gyermekeket. Véleményem szerint vannak tantárgyak, amikbõl nem kellene rendszeresen leckét adni, inkább csak annyit, hogy tanulják meg a szabályokat, az anyagot. DE vannak amikbõl nem fordulhatna elõ, hogy nincs lecke. Ezek közé sorolom a matematikát, pont a gyakorlás, rögzítés, megértés miatt. Ezt a problémát nem lehet kivetni az iskolára inkább csak a tanárra. Matematikából a házinál arra kell figyelni, hogy csak olyan feladat legyen amit az órán vettek (esetleg elõtte). Azt tudom ajánlani, hogy ha továbbra sem ad a tanár leckét, hogy egy másik füzetben csinálja meg a gyermeke azokat a feladatokat amik megegyeznek az óraival, de azt idõhiány miatt kihagyták az órán. Ha ilyen nincs akkor ugyanazt a feladatot más számokkal (ekkor viszon elõször Önnek is meg kell oldani, hogy megoldható-e a feladat az új adatokka.)

Sajnos nem jó dolog szerintem sem. De túlterhelni sem jó a gyermekeket. Véleményem szerint vannak tantárgyak, amikbõl nem kellene rendszeresen leckét adni, inkább csak annyit, hogy tanulják meg a szabályokat, az anyagot. DE vannak amikbõl nem fordulhatna elõ, hogy nincs lecke. Ezek közé sorolom a matematikát, pont a gyakorlás, rögzítés, megértés miatt. Ezt a problémát nem lehet kivetni az iskolára inkább csak a tanárra. Matematikából a házinál arra kell figyelni, hogy csak olyan feladat legyen amit az órán vettek (esetleg elõtte). Azt tudom ajánlani, hogy ha továbbra sem ad a tanár leckét, hogy egy másik füzetben csinálja meg a gyermeke azokat a feladatokat amik megegyeznek az óraival, de azt idõhiány miatt kihagyták az órán. Ha ilyen nincs akkor ugyanazt a feladatot más számokkal (ekkor viszon elõször Önnek is meg kell oldani, hogy megoldható-e a feladat az új adatokka.)
Biztos hogy nincs házi feladat? Én jövõre érettségizem, de azért még emlékszem, hogy bizony amit nem volt muszály megcsinálni otthon, azt sosem vettem házi címén, elvégre ha elég reggel megírni (pláne ha több mint 20 perccel az elsõ óra elõtt beér a diák), azt nem írom meg otthon, ergó nem HÁZIfeladat... Persze ez hibás okfejtés, tudom, de nekem mindig bõven sok volt a suli meg otthon átolvasni a dolgokat, szóval hamar megtanultam szortírozni... Esetleg ha nem érti a példákat, sem fog nekiállni otthon ha olyan beállítottságú...
Nem akarok vádaskodni, de sokszor mennek úgy haza a gyerekek hogy nincs házi, és mégis volt! Én is többször eljátszottam és a szünetben a WCben írtam meg. Szerintem érdemes lenne egy szülõin vagy fogadóórán rákérdezni a tanárnál hogy tényleg nem szokott házi feladatot adni (elsõsorban: matek, fizika, kémia, esetleg magyar, nyelv tárgyakból) vagy egy osztálytárs szüleinél, nem mintha nem bízna az ember a gyerekében, de ez tényleg furcsa.
Szerintem ez tanárfüggõ, de elég rosszha ezt csinálja. Igaz, én 10-es gimis vagyok, nekem meg rengeteg a házim, és ezzel nem hinném hgy csak én lennék így egyedül. Talán nem is a sulival, hanem inkább a tanárral lehet a gond. Szerintem egy fogadóórán meg kéne beszélni vele a dolgot, aztán vagy változtat vagy nem :)
én is 10-es vagyok... szívesen járnék abba az iskolába!! nálunk elég sok leckét adnak, de ezzel engem meg egy csomó osztálytársamat nem veszik rá a tanulásra (mégis jó jegyeink vannak), az a kevés aki meg ír leckét nálunk, az gyakorolna magától is
Szintén 10.-es gimis vagyok.Nekem is rengeteg házit adnak fel, és rengeteget kell tanulnunk.Van, hogy a matek tanárom, (aki matekból doktorált és magyarázni esetleg úgy tud, hogy egy egyetemista fogja fel) simán felad egy oldalt az érettségire felkészítõs tankönyvbõl. Mondani se kell, hogy feladatonként min.15feladat. Tanára válogatja... Szerintem is a tanárral van a gond.Helyes lenne fogadóórára bemenni, vagy esetleg több szülöt megkérdezni mi a véleményük és aztán közösen beszélni a tanárral.
Nálunk áltslános iskolában a házi az órai munka maraványa volt többnyire a házi.Nah most nekem matekból sosem volt...no de nem is lesz mindenkibõl mérnök.Amúgy most matekot tanítok, és amit a diákoknál látok, az az, h nem az az egyetlen tanár.A diákjaim rendesen felírják a házi számokat, mert tudják, h azt az órát nem ússzák meg gyakorlás nélkül.De szintén 10.es kislány, és nem kap matek házit.(mondjuk fizikát sem)Ha nem kap házit, és rosszak a jegyei, akkor ülj le mellé és gyakorolj vele!Ha jók a jegyei, akkor õ tudja, h mit csinál.
Nekem személy szerint a mostani az 5.matektanárom, de eddig mindegyik adott házit, ugyanis egy jó tanár szokott adni, hogy gyakoroljunk, rögzítsük magunkban. Persze ilyenkor nem mindig örülünk neki, de sokkal jobb ha ad, mert így kiderül, h mi megy jól és mi kevésbé, meg gyakorlás után azért jobban mennek a feladatok! Szerintem is kéne a tanárral beszélni, magamból kiindulva ugyanis így még kevésbé fog menni a matematika, mintha gyakorolna. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fizika képet kitalálása? (mechanikai hullámok)

Tehát a feladat:
Egy 9m hosszú rugalmas kötélen 1Hz rezgésszámú hullámot keltettek. Mekkora a hullám terjedési sebessége, ha a kötélen 3 teljes hullám fér el?

Akkor:
f= 1Hz
l= 9m

lambda(nem tudom hogy lehet a jelet begépelni)azt kell kiszámolni, ugye?
Mi a képlet ehhez? Mert én csak olyan képletet tudok, hogy lambda=c/f

Milyen másik képlet van amiből kitudom hozni az l-t?
Valaki tudna segíteni?

3

Hogyan tudom megoldani ezt a szöveges feladatot?

Apa és Peti együtt 51 évesek. Anya és Peti együtt 49 évesek. Apa és Anya együtt 74 évesek. Melyikük hány éves? Előre is köszönöm.

0

Hogy kell ezt a kémia házit megcsinálni?

1) 156kg benzolt fény jelenlétében klórozunk. Mekkora tömegű hexaklór-ciklóhexán keletkezik 75%-os hatásfok esetén?
2) 20 mól metánt égetünk. Számítsd ki a keletkezett széndioxid gáz térfogatát 90%-os hatásfok esetén.
3) Q mól (izopropén benzol) előállítása céljából benzolt propénnel reagáltatunk. 120 kg 2 mól előállításához 90%-os hozammal: a) mekkora tömegű benzol szükséges? b) mekkora térfogatú propén szükséges?
Aki tud valamelyikben segítené az kérem segítsen és kicsit szájbarágósan, hogy mit miért, ha lehet. Köszönöm előre is.

0

Valaki segítene fizika feladatokban?

Előre is köszönöm!

1. Egy testre 15N nagyságú függőleges irányú erő hat. Tetszőlegesen adjon meg egy derékszögű koordináta rendszert és határozza meg az erő koordinátáit ebben a koordináta rendszerben!
2. Számolja ki a 2m/s sebességgel 5m sugarú körpályán mozgó pontszerű test körpálya középpontjára vonatkozó impulzusmomentumát (perdületét)!
3. Egy 85kg tömegű síző 5m/s nagyságú sebességgel érkezett a 30m magas és 120m hosszú lejtő aljára. A munkatétel alapján számolja ki a rá ható súrlódási erőt!
4. Egy 2kg tömegű test keleti irányba halad 5m/s nagyságú sebességgel. Egy ütközés során elveszti mozgási energiájának 10%-át. Mekkora sebességgel halad tovább?
5. Definiálja a forgatónyomaték nevű fizikai mennyiséget. Rajzoljon egy olyan konkrét példát, ahol a kiterjedt testre ható forgatónyomaték 120Nm.
6. Mit tud az állandó gyorsulású mozgásról?
7. Hasonlítsa össze az impulzus (lendület) és impulzusmomentum nevű fizikai mennyiségeket. (kiszámolási mód, kapcsolat a kettő között, különbségek)
8. Egy ugyanolyan tömegű vízszintes helyzetű korong és gyűrű ugyanolyan periódusidővel forog a tömegközéppontján átmenő függőleges tengely körül. Van-e mozgási energiájuk? Hasonlítsa össze ezek nagyságát!

1

Tudnátok nekem ezekre a kérdésekre válaszolni az Odüsszeiával kapcsolatban?

1. kik odüsszeusz ellenfelei, támogatói? 2. milyen életlehetőségek közül választhat Odüsszeusz? 3. milyennek látja Odüsszeusz Nauszikát? 4. Az Odüsszeiában a főhősnek 33 eposzi jelzője olvasható. Gyűjts ezek közül minél többet! 5. Számolj be a tutajkészités munkafázisairol! Milyen életformaváltásra utal ez a részlet? 6. Ruha, álruha és hordozott minőség ellentétének motivuma többször is megjelenik a műben. Keress pl-kat! 7. Bizonyitsd be, h Penelopé mélto társa Odüsszeusznak. Hogy ismerteti fel magát Penelopé elott? 8. Mi a titka az Odüsszeusz által készitett ágynak? Jellemezd Telemakhoszt 9. Vajon csak isteni közbelépéssel lesz béke? 10. Gyűjts cimeket, mely művekben az Odüsszeusz téma tovább él!

3

Matematika háziban tudnátok segíteni részletesen megoldani?

Egy téglalap alakú, 384cm2 területű kartonlapot Péter három vágással egybevágó négyzetekre darabolt fel. Mekkora térfogatú kockát tudott a kapott nényzetekből összeállítani?

3

Hogyan kell ezt megoldani? Nem tudom a matek házim utolsó pontját.

logaritmus 3 alapon27-logaritmus gyök3 alapon27-log 2/3alapon27-log gyök3/2 alapon (64/24)
Ezt hogyan kell? Elmagyarázza valaki? Nagyon sokat segítenétek.

6

Földrajz? (8. -os)

Segítenétek a köv. kérdésekben?

1.Hol kedvezőbb az éghajlat?
a.) Londoni-medence
b.) Ukrajna

2.Hol kisebb az apály-dagály szintkülönbsége?
a.) északi-tengeren
b.) adriai-tengeren

3.Melyik talaj humusztartalma kisebb?
a.) szürke erdòtalaj
b.) barna erdőtalaj

4.Melyik folyó fagyhat be télen gyakrabban?
a.) Temze
b.) Volga

5.Melyik országban élnek jelentős számban nemzeti kisebbségként?
magyarok:
szerbek:

6.Melyik nem illik a csoportba?
gabonaxportja jelentős:
a.) Ukrajna
b.) oroszorszag
c.) Franciaország

földgázbányászata jelentős:
a.) Norvegia
b.) Hollandia
c.) Oroszország
d.) Svédország

jellegzetes kikötői iparág:
a.) kohászat
b.) kőolajfinomítás
c.) autógyártás
d.) hajógyártás

állattenyésztését a termelő-tehenészet jellemzi:
a.) Dania
b.) Spanyolorszag
c.) Nagy-Br.
d.) Eszak-Olaszorszag

2

Hogyan kell megoldani a következő indukciós bizonyítást?

http://kepfeltoltes.hu/131020/indukcio_www.kepfeltoltes.hu_...

2

Matematika házi, van-e ilyen minden számnak?

Van-e a 10-es számrendszerben, minden számnak olyan többszöröse, amelyben csak 1-esek vagy 0-ák vannak?
+ bizonyítás.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!